|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
Młoda odpadła to idę biegać
![]() Szczeperka, zdrówka Polly, pokaż łupy
|
|
|
|
#2282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oby dał wam się pobawić na weselu ![]() Mira Będziecie mieli romantico wieczór we trójkę ;-) Wszystkiego najlepszego dla tzta ![]() Abi Skoro się nie meczy to ok Tak jak pisze Szczeperka Do 14 może być bez kupki Ale rozumiem ze się martwisz U nas jest kilka dziennie wiec gdyby nagle ustaly to bym chyba osiwiala Któregoś dnia Dzięki za info Obczaje przy okazji te z f&f A jaka jest tam rozmiarowka? Wg miseczki czy normalnie jak ubrania S, M itp? Syn mi w końcu zasnął W sumie zasnal drugi już raz od kąpieli Transfer do lozka był udany ale na krótko ;-) Wczoraj pospal długo Ciekawe jak będzie dziś Spokojnego wieczoru i nocy wam życzę
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoregos_dnia - f&f - to tescowa marka? Tez szukam czegoś co mi podtrzyma moje wielkie cyce..
|
#2284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no totez wlasnie sie przefarbowalam wczoraj bo juz nie moglam na siebie patrzec |
|
|
|
|
#2285 |
|
Wtajemniczenie
|
Abi ja juz mam sporo siwakow Zdecydowanie za dużo jak na mój wiek ale to u nas genetycznie tak mamy ;-)
Fajnie ze kupiłas sobie kreacje na chrzest A jak mieszkanko? Urządzone już całkiem?
|
#2286 |
|
Rozeznanie
|
raczej tak choc jeszcze remont pokoju jednego no i wiadomo jak to jest- to trzeba wymienic tamto kupic ale to już z czasem i z rozmyslem. nie ma co tak na hop siup wszystkiego kupowac bo potem czlowiek sobie w brode pluje.
|
|
|
|
#2287 |
|
Zadomowienie
|
ja juz tez nie wiem czy moja dzis kupa męczyła czy to może ten skok? miała takie dwie fazy poplakiwania jakby ja coś bolało, taka zrozpaczona - przed południem i teraz przed kompaniem, ale w wodzie już ok i wesoła po, nie wiem sama, bo nigdy problemu kup nie miałyśmy, może sobie wmawiam, że jej coś jest a przecież czasem może pomarudzic
nawet próbowałam z ta oliwka i termometrem, ale ani ja to nie ruszyło nic, leżała cicho jak mysza, więc nie wiem... Wasze dzieci jak nie mogą zrobić kupy to cały dzień są marudne czy jak? baki idą non stop, a smierdza jak idz i nie wracaj haha teraz po kompaniu padła jak mucha, nawet rybek jej nie wlaczalam w łóżeczku, już sama nie wiem
|
|
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
U mnie drugi transfer do lozeczka..i dwa zero dla mayi. Nie spi bestia tylko sie cieszy jakby wygrala miska na loterii.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Moja od jakiegoś tygodnia jest innym dzieckiem. Nie pozwala się odłożyć, tylko nosić się chce, ciągle głodna, w ciągu dnia nie śpi.. Płacze dużo i marudzi.. Ciężko z nią mam, tz w pracy a ja z nią siedzę i załamuje ręce. Najgorsza jest wizja ze ona już taka zostanie.. W sensie ze to jej charakter.. W ogóle nie chce sama leżeć w łóżeczku. Spokojna jest tylko na przewijaku jak do niej gadam. To coś tam poguga i rzuci uśmiechem.. Jak tylko się zgubie z pola widzenia to ryk.
A byla taka grzeczna.. Bezproblemowa.. Eeyesblue - może być wina kupy chociaż moja jakoś bardziej nie marudzi jak nie ma kupy w ciągu dnia.. Ona jest marudna cały czas :-P U nas kupy nie ma tylko po butli mm. Ale po dwóch dniach robi normalnie i bez problemów. Idę zaraz spać, bo kicia wreszcie przysnęła.. Alleluja
|
#2290 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
u mnie jakiś kiepski okres mała mi się popsuła i nie chce w nocy spać budzi się co chwila ale jak cały dzień przespi to nic dziwnego :-/Byliśmy dziś na bioderkach ale niestety małej się pogorszyły wyniki i za 3 tyg kolejna wizyta i cały czas pieluchujemy ( teraz flanela) a jak nic się nie poprawi to pielucha ortopedyczna:-( Nie mam w co się ubrać na chrzciny:-( brzuch mi odstaje porażka jakaś! |
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Dark mam to samo. Tez nie mogę na krok odstąpić. Mało tego. Czasem i moja obecność nie pomaga. Maruda i koniec. Tż jak z nim zostaje to ryk nieprzeciętny. Jako tako toleruje moja mamę na spacerze. Ech. Oby tak nie zostało bo się załamię...
Wykapalam sie, zrobiłam sobie paznokcie u stóp i trochę mi lepiej. Zaraz się kładę. Kto wie ile snu zostało
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wzięłam L i jest akurat, ale radzę zmierzyć.Cytat:
nie wiem jak na takie naprawdę duże piersi, moje nie są jakieś wielkie. Warto zobaczyć, ale nie obiecuję, że znajdziesz. Wiesz jaki masz rozmiar teraz?Idę w kimę, dobranoc |
||
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawa jestem czy dzisiejsza(przespana) noc to był jednorazowy incydent czy może jednak nie..
Piersi już prawie nie bolą ale za to Oliwia drze się podczas karmienia. Obstawiam że albo mleko leci za szybko albo chce possac pierś a denerwuje ją to że mleko leci mimo że ma pełen brzuch ona nie płacze tylko krzyczy nieee! lub maaamaaa! Starsza córcia jest kochana, grzeczna, dużo mi pomaga. Dziś zostawiłam ją na 5 min. z Oliwią i wyskoczyłam po mleko do sklepu, a jak wróciłam to zastalam je leżące obok siebie, O. zapatrzona w starszą siostrę z usmiechem na twarzy, a A. śpiewała jej "poszła Karolinka" coś pięknego ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Ok mąż się wykapal teraz moja kolej i uciekam do łóżka. Jutro kolejny ciężki dzień. Agatka ma jutro występy, razem z koleżanką będzie śpiewała piosenkę z okazji powiatowego dnia mamy. Moja mała artystka śpi spokojnie a matka wariatka ma stresa a i jutro znów próba przedstawienia, nie miałam czasu nauczyć się roli bo jak mała śpi to sprzątam itp. zamiast usiąść i odsapnac..Dobranoc
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Ja swoich chłopaków to zostawiam na dole jak muszę iść na górę i mówię do najstarszego (3,5) żeby popilnowal maluchow on oczywiście mówi ze jest duży a oni mali i ich popilnuje i faktycznie Stasia zabawia fajnie cudny widok. Sredniemu tez się czasem zdarzy zabawić Staska, podchodzi i mówi: hej! Bo ja tak często mówię do małego śmieszne te papugi nasze małe. Ech jak człowiek w miarę spokojny nic nie wkurzy a chłopaki nie marudne to jest naprawdę fajnie. A czasem... to ech. Dziś caaaaaly dzień na nogach. Rano zawiozlam synka do przedszkola, potem do sklepu. Potem do swojego starego mieszkania żeby posprzątać bo od 1 czerwca wynajmuje. Ledwie ogarnelam kuchnie a czas był wracać. W domu obiad itp. Potem zapakowalam się z dwoma i ciocia do auta i po synka do przedszkola, odwiezlismy ciocie do domu i pierwszy raz pojechałam gdzieś sama z trzema! A mianowicie do moich rodziców pod blok na plac zabaw. Tam była już babcia z jeszcze dwiema wnuczkami w wieku moich chłopaków. Trzeba było zająć się tą piątka, oczy wkoło głowy. Trochę się pobawili, potem do babci na kolację. Do domu, tu kąpiel itp i wszystko sama z trójką bo tż był zajęty. Matko co za dzień. Ale obyło się bez większych awantur a to najważniejsze ![]() Dobranoc |
|
|
|
#2295 |
|
Zadomowienie
|
Dark
a może kolejny skok? bo teraz by wypadal właśnie.. hmm Emma Ty to wiecznie zaganiana super, że starsza siostra się tak potrafi zająć Oliwka, słodkie to a roli na pewno się nauczysz raz dwa! trzymam kciuki za jutrzejszy występ Agatki Myszka śpi a ja się platam, spać mi się nie chce, chyba poczekam na męża, ucieszy się ![]() spokojnej nocy wszystkim |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2296 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
mała zasnęła w naszym łóżku bo TŻ nie ma wróći z pracy ok 3 w nocy to ją przetransportuje do łóżeczka.. moja w dzień potrafi na podwórku przespać ze 3-4 godziny pod warunkiem że jest nakarmiona i ma suchy pampers.. za to wieczorem jest problem żeby zasnęła.. jutro mamy wizytę kontrolną z bioderkami i ciekawi mnie czy będziemy mogli już odstawić pieluchę flanelową ( mieliśmy ją od pierwszej wizyty) dziewczyny ja mam mały problem bo Natalce u nóżki jeden paluszek zachodzi odrobinkę za drugi i nie wiem czy to normalne czy zapytać jutro doktora na tych bioderkach w końcu to ortopeda?? bo teraz jak nie nosi bucików to ok ale później może mieć problem z założeniem bucika.. czy dziecko od którejś z was też tak ma?? bo chyba zaczynam świrować że to coś poważnego
|
|
|
|
#2298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Abi Lepiej faktycznie poczekać i na spokojnie wybrać dodatki bo potem trzeba się męczyć z pochopnym wyborem ;-) Emma Lewek mialyscie pracowity dzień Skąd bierzecie ta energię? Ja nie mam połowy tej co wy :-( Emma kciuki za jutrzejsze występy Ja bym M całkiem samej nie zostawila ale moja M to szalonek i ma tyle entuzjazmu i energii ze czasem głupoty wymyśla straszne ;-) Chociaż jak jej powiem ze ma go pilnować to się przejmuje rolą ;-) i ładnie pilnuje ;-) także może kiedyś ;-) U nas karmienie nr 2 Maly już śpi na mnie zaraz transfer nr 2 bo pierwszy się nie udal i mały zaczął mnie zagadywac ;-) Jeszcze sesja z laktatorem i idę spać ---------- Dopisano o 02:50 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ---------- Gosiaczek kciuki za wizytę Powiedz o tym paluszku skoro się martwisz Na pewno cos doradzi
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
My się właśnie karmimy.
młoda dzisiaj znów pięknie spała.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2300 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nowa ulubiona zabawa: wkladanie swojej raczki do mojej buzi jak lezy mi na przedramieniu
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
My lezymy. Tz wrócił z pracy o 4 ale o 6 musi znow wstać. Junior sie ucieszył z powrotu więc zupełnie wybudzony. Pobudki co 2,5 godziny, ale to o wieeeele lepiej niz jak do niedawna co godzine nad ranem.
O i Junior padł
|
#2302 |
|
Zadomowienie
|
moja to dzis pobiła rekord świata w spaniu! aż zglupialam rano czy wstawala czy nie, pierwsza pobudka właśnie, spała od 21-5:30!!! no szok
a byłam pewna że się obudzi szybko, bo tylko jednego cyca oproznila na wieczór ale powiem Wam, że mimo tylu godzin przerwy moje cycki nie są jakieś mega twarde.. |
|
|
|
#2303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj kurier przywiózł paczkę z pracy dla synka. 2 paczki pampersów, chusteczki, oliwka, balsam, mydełka, kremy, puder, szampon😃
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
My się powoli szykujemy na szczepienie.:P matka się denerwuje, chyba TŻ wejdzie z nią do kłucia.
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Eeyesblue - u mnie spanie 21 - 4;30 i mleko musiałam ściągać o 22;30, o 2;30 a o 4;30 miałam już twarde i pełne mleka :-( teraz znowu karmie (7;30) i lewy cycek jest tak obolały i pełny... W nocy karmie zawsze z dwóch.
Mam chyba taka nadprodukcje bo w ciągu dnia przerwa między karmieniami to max 2h a nawet częściej
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Polly
idz Ty. Tż utuli, ale to nie to samo co mama ![]() Dark moze to zwyczajnie skok? Potrzeba bliskosci? Czytalas troche o rodzicielstwie bliskosci? Ja sie powoli wkrecam w temat i skoro mala chce na rece to ma taka potrzebe, skoro chce mnie widziec to na to reaguje. Widocznie tego potrzebuje. Nie masz nikogo do pomocy, mamy, tesciowej, tż? |
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Polly kciuki za szczepienie! Ja nas muszę tez umówić na pierwsze szczepienie i zapytać doktorka czy skoro lecimy do Polski to nie powinnismy sie jednak na gruźlicę zaszczepić ![]() Kupy u nas muszą byc co dzień. Inaczej jest kicha z jedzeniem. No ale Helka jest na Mm to tez inaczej
|
#2308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Moooniaaaa - skok w 10 tygodniu? I trwa tydzień? :-/
Edit ; marudzenie i tak mi nie pomoże.
"Wspinasz się, a lecisz w dół Stawiasz sto, dostajesz pół Zamiast rozbić bank rozbijasz bar.." Edytowane przez Darkanddark Czas edycji: 2016-05-24 o 07:52 |
|
|
|
#2310 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko dalo mi dzis popalic...od 1 budzila sie co godzine- nigdy tak nie bylo. Chyba za male porcje zjada i glod ją wybudza.. wczesniej cyc pol godz ciagla, a teraz kilka minut i tyle.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

nawet próbowałam z ta oliwka i termometrem, ale ani ja to nie ruszyło nic, leżała cicho jak mysza, więc nie wiem... Wasze dzieci jak nie mogą zrobić kupy to cały dzień są marudne czy jak? baki idą non stop, a smierdza jak idz i nie wracaj haha teraz po kompaniu padła jak mucha, nawet rybek jej nie wlaczalam w łóżeczku, już sama nie wiem

a i jutro znów próba przedstawienia, nie miałam czasu nauczyć się roli bo jak mała śpi to sprzątam itp. zamiast usiąść i odsapnac..
on oczywiście mówi ze jest duży a oni mali i ich popilnuje i faktycznie Stasia zabawia fajnie
cudny widok. Sredniemu tez się czasem zdarzy zabawić Staska, podchodzi i mówi: hej! Bo ja tak często mówię do małego
śmieszne te papugi nasze małe. Ech jak człowiek w miarę spokojny nic nie wkurzy a chłopaki nie marudne to jest naprawdę fajnie. A czasem... to ech. 
może ja też Jurusiowi zrobię opaskę? he he he