Mamy marzec 2016 epizod 1 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-23, 19:46   #2281
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1

Młoda odpadła to idę biegać

Szczeperka, zdrówka

Polly, pokaż łupy
Stary 2016-05-23, 19:59   #2282
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Hej, ja się ostatnio nie udzielałam bo dopadła mnie choroba. Dziś byłam u lekarza i mam zapalenie gardła i krtani. Antybiotyk... oby Ignaś nie podłapał bo Staś też już się zaraził
Zdrówka dla Ciebie i Stasia oby tylko Ignasia nie dopadło Trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas dzisiaj skwer jak nic. Nawet oddychać się nie dało. Co do dopajania daje po każdy jedzeniu mniej więcej Godzinkę po. Robię 100 ml i tyle ile wypije to sobie spisuje. Jedynie w nocy nie daje. Dzisiaj Bartuś wypił łącznie 200 ml wody Dzisiaj byliśmy na kontroli mały już zdrowiutki ;-) w sobotę zostaje z moimi rodzicami bo idziemy na wesele, zobaczymy co to będzie
To super ze z kontroli takie dobre wieści
Oby dał wam się pobawić na weselu

Mira Będziecie mieli romantico wieczór we trójkę ;-) Wszystkiego najlepszego dla tzta

Abi Skoro się nie meczy to ok Tak jak pisze Szczeperka Do 14 może być bez kupki Ale rozumiem ze się martwisz U nas jest kilka dziennie wiec gdyby nagle ustaly to bym chyba osiwiala

Któregoś dnia Dzięki za info Obczaje przy okazji te z f&f A jaka jest tam rozmiarowka? Wg miseczki czy normalnie jak ubrania S, M itp?

Syn mi w końcu zasnął W sumie zasnal drugi już raz od kąpieli Transfer do lozka był udany ale na krótko ;-) Wczoraj pospal długo Ciekawe jak będzie dziś

Spokojnego wieczoru i nocy wam życzę
Stary 2016-05-23, 20:01   #2283
Darkanddark
Zakorzenienie

Ktoregos_dnia - f&f - to tescowa marka? Tez szukam czegoś co mi podtrzyma moje wielkie cyce..
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 20:15   #2284
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Abii teoria mówi że dzieci kp mogą nie robić kupy 14dni i jest ok. Po prostu nasz pokarm można strawić całkowicie, tak że wszystko się wchłonie. Ja się tego trzymam bo inaczej bym popadła w paranoję
tej wersjo sie trzymam ale juz dostaje zajoba bo jak minie 14 dni to co?

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość

Abi Skoro się nie meczy to ok Tak jak pisze Szczeperka Do 14 może być bez kupki Ale rozumiem ze się martwisz U nas jest kilka dziennie wiec gdyby nagle ustaly to bym chyba osiwiala

Spokojnego wieczoru i nocy wam życzę
no totez wlasnie sie przefarbowalam wczoraj bo juz nie moglam na siebie patrzec
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 20:19   #2285
moonunit
Wtajemniczenie

Abi ja juz mam sporo siwakow Zdecydowanie za dużo jak na mój wiek ale to u nas genetycznie tak mamy ;-)
Fajnie ze kupiłas sobie kreacje na chrzest A jak mieszkanko? Urządzone już całkiem?
Stary 2016-05-23, 20:32   #2286
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Abi ja juz mam sporo siwakow Zdecydowanie za dużo jak na mój wiek ale to u nas genetycznie tak mamy ;-)
Fajnie ze kupiłas sobie kreacje na chrzest A jak mieszkanko? Urządzone już całkiem?
raczej tak choc jeszcze remont pokoju jednego no i wiadomo jak to jest- to trzeba wymienic tamto kupic ale to już z czasem i z rozmyslem. nie ma co tak na hop siup wszystkiego kupowac bo potem czlowiek sobie w brode pluje.
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 20:50   #2287
eeyesblue
Zadomowienie

ja juz tez nie wiem czy moja dzis kupa męczyła czy to może ten skok? miała takie dwie fazy poplakiwania jakby ja coś bolało, taka zrozpaczona - przed południem i teraz przed kompaniem, ale w wodzie już ok i wesoła po, nie wiem sama, bo nigdy problemu kup nie miałyśmy, może sobie wmawiam, że jej coś jest a przecież czasem może pomarudzic nawet próbowałam z ta oliwka i termometrem, ale ani ja to nie ruszyło nic, leżała cicho jak mysza, więc nie wiem... Wasze dzieci jak nie mogą zrobić kupy to cały dzień są marudne czy jak? baki idą non stop, a smierdza jak idz i nie wracaj haha teraz po kompaniu padła jak mucha, nawet rybek jej nie wlaczalam w łóżeczku, już sama nie wiem
Stary 2016-05-23, 20:52   #2288
mira81
Zadomowienie

U mnie drugi transfer do lozeczka..i dwa zero dla mayi. Nie spi bestia tylko sie cieszy jakby wygrala miska na loterii.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 20:59   #2289
Darkanddark
Zakorzenienie

Moja od jakiegoś tygodnia jest innym dzieckiem. Nie pozwala się odłożyć, tylko nosić się chce, ciągle głodna, w ciągu dnia nie śpi.. Płacze dużo i marudzi.. Ciężko z nią mam, tz w pracy a ja z nią siedzę i załamuje ręce. Najgorsza jest wizja ze ona już taka zostanie.. W sensie ze to jej charakter.. W ogóle nie chce sama leżeć w łóżeczku. Spokojna jest tylko na przewijaku jak do niej gadam. To coś tam poguga i rzuci uśmiechem.. Jak tylko się zgubie z pola widzenia to ryk.
A byla taka grzeczna.. Bezproblemowa..

Eeyesblue - może być wina kupy chociaż moja jakoś bardziej nie marudzi jak nie ma kupy w ciągu dnia.. Ona jest marudna cały czas :-P

U nas kupy nie ma tylko po butli mm. Ale po dwóch dniach robi normalnie i bez problemów.

Idę zaraz spać, bo kicia wreszcie przysnęła.. Alleluja
Stary 2016-05-23, 21:23   #2290
201610051940
Konto usunięte

Cześć u mnie jakiś kiepski okres mała mi się popsuła i nie chce w nocy spać budzi się co chwila ale jak cały dzień przespi to nic dziwnego :-/
Byliśmy dziś na bioderkach ale niestety małej się pogorszyły wyniki i za 3 tyg kolejna wizyta i cały czas pieluchujemy ( teraz flanela) a jak nic się nie poprawi to pielucha ortopedyczna:-(
Nie mam w co się ubrać na chrzciny:-( brzuch mi odstaje porażka jakaś!
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 21:31   #2291
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Dark mam to samo. Tez nie mogę na krok odstąpić. Mało tego. Czasem i moja obecność nie pomaga. Maruda i koniec. Tż jak z nim zostaje to ryk nieprzeciętny. Jako tako toleruje moja mamę na spacerze. Ech. Oby tak nie zostało bo się załamię...
Wykapalam sie, zrobiłam sobie paznokcie u stóp i trochę mi lepiej. Zaraz się kładę. Kto wie ile snu zostało
Stary 2016-05-23, 21:32   #2292
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Któregoś dnia Dzięki za info Obczaje przy okazji te z f&f A jaka jest tam rozmiarowka? Wg miseczki czy normalnie jak ubrania S, M itp?
S, M, L i z niektórych XL. Wbrew pozorom w obwodzie wiele się nie zwiększa, ale miseczka w XL jest już duża według mnie ja wzięłam L i jest akurat, ale radzę zmierzyć.

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ktoregos_dnia - f&f - to tescowa marka? Tez szukam czegoś co mi podtrzyma moje wielkie cyce..
U nas jest w Tesco cały dział i chyba tak jest wszędzie nie wiem jak na takie naprawdę duże piersi, moje nie są jakieś wielkie. Warto zobaczyć, ale nie obiecuję, że znajdziesz. Wiesz jaki masz rozmiar teraz?

Idę w kimę, dobranoc
Stary 2016-05-23, 21:47   #2293
_emma
Zakorzenienie

Ciekawa jestem czy dzisiejsza(przespana) noc to był jednorazowy incydent czy może jednak nie..
Piersi już prawie nie bolą ale za to Oliwia drze się podczas karmienia. Obstawiam że albo mleko leci za szybko albo chce possac pierś a denerwuje ją to że mleko leci mimo że ma pełen brzuch ona nie płacze tylko krzyczy nieee! lub maaamaaa!
Starsza córcia jest kochana, grzeczna, dużo mi pomaga. Dziś zostawiłam ją na 5 min. z Oliwią i wyskoczyłam po mleko do sklepu, a jak wróciłam to zastalam je leżące obok siebie, O. zapatrzona w starszą siostrę z usmiechem na twarzy, a A. śpiewała jej "poszła Karolinka" coś pięknego

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Ok mąż się wykapal teraz moja kolej i uciekam do łóżka. Jutro kolejny ciężki dzień.
Agatka ma jutro występy, razem z koleżanką będzie śpiewała piosenkę z okazji powiatowego dnia mamy. Moja mała artystka śpi spokojnie a matka wariatka ma stresa a i jutro znów próba przedstawienia, nie miałam czasu nauczyć się roli bo jak mała śpi to sprzątam itp. zamiast usiąść i odsapnac..

Dobranoc
Stary 2016-05-23, 21:59   #2294
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Ja swoich chłopaków to zostawiam na dole jak muszę iść na górę i mówię do najstarszego (3,5) żeby popilnowal maluchow on oczywiście mówi ze jest duży a oni mali i ich popilnuje i faktycznie Stasia zabawia fajnie cudny widok. Sredniemu tez się czasem zdarzy zabawić Staska, podchodzi i mówi: hej! Bo ja tak często mówię do małego śmieszne te papugi nasze małe. Ech jak człowiek w miarę spokojny nic nie wkurzy a chłopaki nie marudne to jest naprawdę fajnie. A czasem... to ech.

Dziś caaaaaly dzień na nogach. Rano zawiozlam synka do przedszkola, potem do sklepu. Potem do swojego starego mieszkania żeby posprzątać bo od 1 czerwca wynajmuje. Ledwie ogarnelam kuchnie a czas był wracać. W domu obiad itp. Potem zapakowalam się z dwoma i ciocia do auta i po synka do przedszkola, odwiezlismy ciocie do domu i pierwszy raz pojechałam gdzieś sama z trzema! A mianowicie do moich rodziców pod blok na plac zabaw. Tam była już babcia z jeszcze dwiema wnuczkami w wieku moich chłopaków. Trzeba było zająć się tą piątka, oczy wkoło głowy. Trochę się pobawili, potem do babci na kolację. Do domu, tu kąpiel itp i wszystko sama z trójką bo tż był zajęty.
Matko co za dzień.
Ale obyło się bez większych awantur a to najważniejsze

Dobranoc
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 22:04   #2295
eeyesblue
Zadomowienie

Dark
a może kolejny skok? bo teraz by wypadal właśnie.. hmm

Emma
Ty to wiecznie zaganiana super, że starsza siostra się tak potrafi zająć Oliwka, słodkie to
a roli na pewno się nauczysz raz dwa! trzymam kciuki za jutrzejszy występ Agatki

Myszka śpi a ja się platam, spać mi się nie chce, chyba poczekam na męża, ucieszy się
spokojnej nocy wszystkim
Stary 2016-05-23, 22:10   #2296
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Witam się i ja mała zasnęła w naszym łóżku bo TŻ nie ma wróći z pracy ok 3 w nocy to ją przetransportuje do łóżeczka.. moja w dzień potrafi na podwórku przespać ze 3-4 godziny pod warunkiem że jest nakarmiona i ma suchy pampers.. za to wieczorem jest problem żeby zasnęła.. jutro mamy wizytę kontrolną z bioderkami i ciekawi mnie czy będziemy mogli już odstawić pieluchę flanelową ( mieliśmy ją od pierwszej wizyty) dziewczyny ja mam mały problem bo Natalce u nóżki jeden paluszek zachodzi odrobinkę za drugi i nie wiem czy to normalne czy zapytać jutro doktora na tych bioderkach w końcu to ortopeda?? bo teraz jak nie nosi bucików to ok ale później może mieć problem z założeniem bucika.. czy dziecko od którejś z was też tak ma?? bo chyba zaczynam świrować że to coś poważnego

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 02:43   #2297
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Co tu tak cicho?
Gosiaczek pewnie ze zagadaj o tym paluszku. Pewnie to nic takiego, ale nie mam doświadczeń...
Stary 2016-05-24, 02:50   #2298
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
S, M, L i z niektórych XL. Wbrew pozorom w obwodzie wiele się nie zwiększa, ale miseczka w XL jest już duża według mnie ja wzięłam L i jest akurat, ale radzę zmierzyć.
Dzieki kochana

Abi Lepiej faktycznie poczekać i na spokojnie wybrać dodatki bo potem trzeba się męczyć z pochopnym wyborem ;-)

Emma Lewek mialyscie pracowity dzień Skąd bierzecie ta energię? Ja nie mam połowy tej co wy :-(

Emma kciuki za jutrzejsze występy
Ja bym M całkiem samej nie zostawila ale moja M to szalonek i ma tyle entuzjazmu i energii ze czasem głupoty wymyśla straszne ;-) Chociaż jak jej powiem ze ma go pilnować to się przejmuje rolą ;-) i ładnie pilnuje ;-) także może kiedyś ;-)

U nas karmienie nr 2 Maly już śpi na mnie zaraz transfer nr 2 bo pierwszy się nie udal i mały zaczął mnie zagadywac ;-)

Jeszcze sesja z laktatorem i idę spać

---------- Dopisano o 02:50 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ----------

Gosiaczek kciuki za wizytę Powiedz o tym paluszku skoro się martwisz Na pewno cos doradzi
Stary 2016-05-24, 03:08   #2299
_polly_
Zakorzenienie

My się właśnie karmimy. młoda dzisiaj znów pięknie spała.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 03:18   #2300
kallina_2014
Wtajemniczenie

U nas nowa ulubiona zabawa: wkladanie swojej raczki do mojej buzi jak lezy mi na przedramieniu
Stary 2016-05-24, 03:42   #2301
dezire
Zakorzenienie

My lezymy. Tz wrócił z pracy o 4 ale o 6 musi znow wstać. Junior sie ucieszył z powrotu więc zupełnie wybudzony. Pobudki co 2,5 godziny, ale to o wieeeele lepiej niz jak do niedawna co godzine nad ranem.

O i Junior padł

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 05:38   #2302
eeyesblue
Zadomowienie

moja to dzis pobiła rekord świata w spaniu! aż zglupialam rano czy wstawala czy nie, pierwsza pobudka właśnie, spała od 21-5:30!!! no szok a byłam pewna że się obudzi szybko, bo tylko jednego cyca oproznila na wieczór
ale powiem Wam, że mimo tylu godzin przerwy moje cycki nie są jakieś mega twarde..
Stary 2016-05-24, 06:17   #2303
monicca1989
Zakorzenienie

Wczoraj kurier przywiózł paczkę z pracy dla synka. 2 paczki pampersów, chusteczki, oliwka, balsam, mydełka, kremy, puder, szampon😃

Cytat:
I jak tam? Przezylas wizytę na czczo? ;-)

Dziewczyny ile czasu dziennie wasze dzieci spędzają w bujaczkach/lezaczkach/huśtawkach? Mały mi właśnie przysypia w bujaczku na druga drzemke...
Mój maks 2 razy po 15-30 minut

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
ale ekstra! może ja też Jurusiowi zrobię opaskę? he he he zazdroszczę Wam strojenia dziewczynek!![COLOR="Silver"]

ha ha
Jurkowi zawsze czapka opada na oczy i się wtedy tak złości i wierzga nogami: "kto zgasił światło"
Dawid ma szarą opaskę z minionkiem 😉

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
dziecko mam nadal popsute. kupy nie ma 9ty dzien. dostaje ☠☠☠la juz ale postanowilam przeczekac ile sie da bo skoro sie nie meczy i nie pręży to chyba jej to srednio przeszkadza? moze powinnam isc z nia do lekarza ale znowu dostanie jakies krople ktore nie przyniosą efektu a moze za pare dni cos ruszy i bedzie poprawa. sama nie wiem
U nas są co ok 6 dni.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-24, 06:30   #2304
_polly_
Zakorzenienie

My się powoli szykujemy na szczepienie.:P matka się denerwuje, chyba TŻ wejdzie z nią do kłucia.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 06:35   #2305
Darkanddark
Zakorzenienie

Eeyesblue - u mnie spanie 21 - 4;30 i mleko musiałam ściągać o 22;30, o 2;30 a o 4;30 miałam już twarde i pełne mleka :-( teraz znowu karmie (7;30) i lewy cycek jest tak obolały i pełny... W nocy karmie zawsze z dwóch.

Mam chyba taka nadprodukcje bo w ciągu dnia przerwa między karmieniami to max 2h a nawet częściej
Stary 2016-05-24, 06:37   #2306
moooniaaaa
Zakorzenienie

Polly
idz Ty. Tż utuli, ale to nie to samo co mama

Dark
moze to zwyczajnie skok? Potrzeba bliskosci? Czytalas troche o rodzicielstwie bliskosci? Ja sie powoli wkrecam w temat i skoro mala chce na rece to ma taka potrzebe, skoro chce mnie widziec to na to reaguje. Widocznie tego potrzebuje. Nie masz nikogo do pomocy, mamy, tesciowej, tż?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 06:38   #2307
Olgietka
Zakorzenienie

Hej!
Polly kciuki za szczepienie! Ja nas muszę tez umówić na pierwsze szczepienie i zapytać doktorka czy skoro lecimy do Polski to nie powinnismy sie jednak na gruźlicę zaszczepić

Kupy u nas muszą byc co dzień. Inaczej jest kicha z jedzeniem. No ale Helka jest na Mm to tez inaczej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-24, 06:45   #2308
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Eeyesblue - u mnie spanie 21 - 4;30 i mleko musiałam ściągać o 22;30, o 2;30 a o 4;30 miałam już twarde i pełne mleka :-( teraz znowu karmie (7;30) i lewy cycek jest tak obolały i pełny... W nocy karmie zawsze z dwóch.

Mam chyba taka nadprodukcje bo w ciągu dnia przerwa między karmieniami to max 2h a nawet częściej
to ja też przez dzień karmie co max 2 godz, ale standardowo to tak co 1.15-1.30 h tylko ja nie ściągam praktycznie wcale mleka, sporadycznie jedynie, bo moja z butelki i tak nie chce pić, ale nie wiem czy to ma jakiś związek..
Stary 2016-05-24, 06:46   #2309
Darkanddark
Zakorzenienie

Moooniaaaa - skok w 10 tygodniu? I trwa tydzień? :-/

Edit ; marudzenie i tak mi nie pomoże.

Edytowane przez Darkanddark
Czas edycji: 2016-05-24 o 06:52
Stary 2016-05-24, 06:51   #2310
_Karolina_91
Rozeznanie

Moje dziecko dalo mi dzis popalic...od 1 budzila sie co godzine- nigdy tak nie bylo. Chyba za male porcje zjada i glod ją wybudza.. wczesniej cyc pol godz ciagla, a teraz kilka minut i tyle.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości