Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-12, 12:29   #2281
jalouse
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Sprzedawcy zawsze chca sprzedac drogi produkt jak maja na niego klientow. Wszystko trzeba jeszcze samemu weryfikowac przed zakupem.

http://foteliki-pod-lupa.pl/kompatyb...w-samochodzie/
Dokładnie.

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
W ogóle powiem Wam, że naprawde dobrze mieć skompletowaną wyprawkę dużo szybciej przed porodem.
Męża bratowa obecnie w 33tc będąc na ostatniej wizycie u ginekologa miała szyjkę 3,5cm więc idealnie.
Teraz po 3 tygodniach na wizycie ma już niecały centymetr! 0,9cm, mała obrócona główką do dołu.
leży w szpitalu, dostaję zastrzyki na szybsze dojrzewanie płuc małej i jakieś leki na podtrzymanie i jeżeli przez 3 dni szyjka nie zacznie się wydłużać to lekarz mówi, że na pewno urodzi jeszcze w czerwcu (termin na 1 sierpnia) i być może będzie już leżec w szpitalu a jeśli zacznie się wydłużać a ponoć już zaczęła bo ma 1,1cm to do domu, ale się oszczędzać i przygotowywać do przyjścia na świat szybszego córki, tak oscylują, że w lipcu urodzi, małe szansę już na termin.
Trzeba też pamiętać, ze niektóre rzeczy powinny się przewietrzyć, np. Materac. Ciuszki i materac podczas lezenia nabieraja domowej flory bakteryjnej, wiec tez dobrze jak sie szybciej upierze i wyprasuje. Na wózek często trzeba trochę poczekać. No i na sam koniec ciezko np. prasować. Ja to robiłam w 8 miesięcy i długo schodziło, bo długotrwałe stanie sprawiało bol, a co dopiero na sam koniec.

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Słuchajcie a tak pisząc o tych rozkladanych fotelikach.
Kupiła by któraś tylko taki fotelik i spacerówke?
Nie.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Promka w Smyku trwa do dzisiaj, albo do wyczerpania zapasów.
Spiworek kupuję taki jak Hosanka używała na sanki.

Edytowane przez jalouse
Czas edycji: 2016-06-12 o 12:24
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 12:33   #2282
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Ja pije bardzo duzo wody z cytryna. Polecam. Smakuje, jest troche kwasna, naturalna witamina C, malo kalorii. Moze taka Ci bedzie odpowiadac ?
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Spróbuje z cytryna, czy wrzuć sobie jakieś owoce do środka. Może taka smakowa będzie lepiej ci wchodzić ? Ja to pije bardzo dużo i bardzo smakuje mi zwykła niegazowana cisowianka. Wypijam nawet 1,5 litra dziennie. Juz nie potrzebuje soków. Słodkie i tak podjadam :P właśnie zjadlam cala miseczka owoców: winogrono, brzoskwinia, kiwi, banan.
dzięki dziewczyny spróbuję ale nie wiem co mi z tą wodą , przed ciążą piła więcej niż teraz

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 12:34   #2283
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny spróbuję ale nie wiem co mi z tą wodą , przed ciążą piła więcej niż teraz
Tez tak mam
Stary 2016-06-12, 12:35   #2284
bluesberry
Zakorzenienie

Zabrałam się za mierzenie moich zakupów i wiecie co? zaraz mnie szlag jasny trafi zamówiłam obwody 65 i 70 i co ? tz by się pewnie jeszcze do co poniektórych zmieścił. A nie jestem jakąś szczupłą osobą
Zaczęłam się poważnie zastanawiać nad przerabianiem staników kurde są tak ładne, a żaden nie pasuje chyba zostawię jeden na próbę i przerobię
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 12:40   #2285
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
MajWija Zielinka już Ci wyjaśniła więc nie pisze drugi raz tego samego ;-)

Ja dużo rzeczy mam w "przestrzeni". Tzn ktoś ma łóżeczko dla mnie, ktoś ma jakieś ciuszki, koce, pościele itd, itd.
Dwa dużo będę zamawiać przez internet. Więc czy leżę czy chodzę i tak da się to załatwić ;-)
Ja oglądam i czytam, a znając nas z tż i tak będziemy przez internet kupować większość. A jesteśmy jeszcze w połowie ciąży także, niektore nawet jeszcze nie, nie ma co tez przesadzać. Bo jeśli sie wie co sie chce to kwestia dwoch trzech dni i mozna wszystko zamówić. Wiadomo, że ubranka to w miedzy czasie sie kupi, czy dostanie od kogoś. No ale lozeczko, wozek, akcesoria nie problem kupic. Problem to wybrać
Ja muszę już sobie powoli listę pisać. Ale nie spinam się bo pewnie na szkole rodzenia najwiecej sie dowiem i umysł mi się rozjaśni.
Po za tym i tak teraz nie mam gdzie tego trzymać.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
Gdzie Wy czujecie ruchy, w dole brzucha, u góry czy po bokach? /Ja już 19tc, a nie czuję nic

W okolicy macicy. A niedawno poczułam jakby mi ktoś wodę przelewał, takie bąbelki jakby wode gazowaną tam miała. Nie jestem pewna ze to dziecko, za delikatne to był ale bardzo bym juz chciała

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-06-12 o 12:37
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 12:42   #2286
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarz jej powiedział, że lepiej żeby teraz w czerwcu jeszcze nie rodziła, ale jak dotrzyma do lipca to już ok.
No wiadomo niech urodzi tego 1 sierpnia, ale już jest taka zestresowana tą sytuacją i taka niepewnością.

Ja od kilku dni codziennie rano leżąc na płasko mam te "gule" na brzuchu. Dokładnie na podbrzuszu, tam gdzie macica.
Pojawia się i po chwili znika, raz z prawej a raz z lewej.
I dzisiaj akurat mama u mnie była jak tak leżałam i ta gula się zrobiła i powiedziała mi tylko jak spojrzała, że to dzidzia
Przemieszcza się a że jestem szczupła, brzuch przed ciąża to był płaściutki to u mnie to tak bardzo już widać. W dzień w innych pozycjach tego nie odczuwam bo już automatycznie brzuch inaczej się układa więc tego nie widać, a rano na czczo tak się uwydatnia
no to masz tą samą gulę o której ja jakiś czas temu pisałam że się martwiłam co to jest
i pamiętam że nawet Ty mi pisałaś że to nie możliwe że to dziecko i pisałaś że z zewnątrz widać dopiero od 7 miesiąca

ja mówiłam o tym lekarzowi na wizycie i mówił że to nie jest dziecko

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-06-12, 12:45   #2287
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
spróbuj bo pić trzeba
Widziałam, ze niektorzy nawet truskawki dają do wody, lub też inne owoce. Sama jestem ciekawa czy woda rzeczywiście przechodzi smakiem.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Dziewczyny a macie już jakieś wstępne listy zrobione co potrzeba kupić?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 12:56   #2288
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

ja właśnie wczoraj rozmawiałam z Teżetem (czyt. po raz kolejny mu marudziłam) że chciałabym już robić zakupy
i mi powiedział żebym zrobiła listę i będziemy pomału działać

no a listy nie mam

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-06-12, 13:07   #2289
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie jak ja mam termin na 10 listopad to optymalnym terminem na kupienie tych wiekszych rzeczy typu wozek, fotelik, lozeczko jest poczatek wrzesnia, no najwczesniej koniec sierpnia. Jakby sie tak bardzo wczesnie urodzilo to i tak taki wczesniak zostanie w szpitalu a mama wypisana do domu. Wiadomo, ze wybrane opcje mam juz powoli teraz. Jeszcze je pojedziemy obejrzec, ale zamowienie zloze dopiero za jakis czas. Boje sie tego ze moze mi sie zmienic i cos innego spodobac jeszcze. A ciuszki na takiego ekstremalnego wczesniaka to tez trzeba szukac 44 a nikt tu chyba nie ma w planach takich kupić ot tak po prostu. W razie co sa dostepne to po te pare ciuszkow do inkubatora jesli wogole pozwola ubrac takiego malucha to maz.pojedzie. Ale my tu wszystkie ładnie w terminach urodzimy i tego siw trzymamy!

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Gratki, prawda że to super przyjemne
Racja, nie ma co panikować i być przygotowanym na bardzo wczesny poród. Tak jak piszesz, dziecko przeważnie zostaje w szpitalu i jest wtedy czas na skompletowanie wszystkiego. Mój jest wcześniakiem (choć wagę miał prawidłową), ale byliśmy w szpitalu tylko 7 dni. Lekarz mówił, że przeważnie trzymają dziecko do terminu porodu, ale na szczęście nie było takiej konieczności.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Lekarz jej powiedział, że lepiej żeby teraz w czerwcu jeszcze nie rodziła, ale jak dotrzyma do lipca to już ok.
No wiadomo niech urodzi tego 1 sierpnia, ale już jest taka zestresowana tą sytuacją i taka niepewnością.

Ja od kilku dni codziennie rano leżąc na płasko mam te "gule" na brzuchu. Dokładnie na podbrzuszu, tam gdzie macica.
Pojawia się i po chwili znika, raz z prawej a raz z lewej.
I dzisiaj akurat mama u mnie była jak tak leżałam i ta gula się zrobiła i powiedziała mi tylko jak spojrzała, że to dzidzia
Przemieszcza się a że jestem szczupła, brzuch przed ciąża to był płaściutki to u mnie to tak bardzo już widać. W dzień w innych pozycjach tego nie odczuwam bo już automatycznie brzuch inaczej się układa więc tego nie widać, a rano na czczo tak się uwydatnia
Też mi się tak dziecko wypina, w zasadzie od razu jak przyłożę rękę gdy leżę. Czasami jest to bolesne.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 13:15   #2290
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Racja, nie ma co panikować i być przygotowanym na bardzo wczesny poród. Tak jak piszesz, dziecko przeważnie zostaje w szpitalu i jest wtedy czas na skompletowanie wszystkiego. Mój jest wcześniakiem (choć wagę miał prawidłową), ale byliśmy w szpitalu tylko 7 dni. Lekarz mówił, że przeważnie trzymają dziecko do terminu porodu, ale na szczęście nie było takiej konieczności.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Też mi się tak dziecko wypina, w zasadzie od razu jak przyłożę rękę gdy leżę. Czasami jest to bolesne.
Pewnie nie trzymali was tyle bo jak ladnie wazyl, jadl i oddychal to nie bylo potrzeby. 35 tydz to tez juz nie tak zle.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 13:30   #2291
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
no to masz tą samą gulę o której ja jakiś czas temu pisałam że się martwiłam co to jest
i pamiętam że nawet Ty mi pisałaś że to nie możliwe że to dziecko i pisałaś że z zewnątrz widać dopiero od 7 miesiąca

ja mówiłam o tym lekarzowi na wizycie i mówił że to nie jest dziecko
U mnie to na 100% przemieszczające się dziecko.
Nie widać "jego" tylko odstającą macicę.
Nie ma szans na jelita bo ja mam to dokładnie tam gdzie jest macica, niziutko
Pisałam o tym na ciąża-pytania i odpowiedzi i bardzo dużo kobiet na moim etapie tak ma, oczywiście tych szczupłych. (17tc)
Jeżeli byłoby to wyżej niż macica to wiadomo, że nie tylko jakieś flaki, a tutaj nie ma innej opcji.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-12, 13:34   #2292
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

dziewczyny promocja w smyku o której pisała zielinka dziś też jest
właśnie szaleję w tajemnicy przed Teżetem na pewno mu sie spodoba ale pokaze mu jak już przyjdzie paczka

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-06-12, 13:34   #2293
pstryczek84
Zakorzenienie

jesli chodzi o bazy do fotelikow to goraca polecam, o ile macie odpowiednia ilosc pieniedzy oczywiscie bo wydatek to spory. ale jak dla mnie to REWELACJA!!!! bez porownania do pasow. kladzie sie fotelik na baze, jedno klik i po sprawie. i to samo z odpinaniem - no mega, mega ulatwienie! ale oczywiscie mnostwo osob zapina dzieciaczki od samego poczatkuw pasy i tez jej ok
tylko jesli chodzi o bazy to poczytajcie przed zakupem co by nie wydac mnostwo kasy na jeden tylko fotelik. bo z tego pierwszego fotelika dzieci szyyyybko wyrastaja a jak kupicie baze z takim fotelikiem to i baza bedzie szybko do wymiany. dlatego ja ze swojej strony polecam maxi cosi - najpierw pebble (ktoras o tym pisala) i potem do tej samej bazy !!! jest Pearl (tak do okolo 3,5 lat/18 kg). dla mnie to super sprawa bo wydaje sie tylko raz na baze a nie za kazdym razem. Byc moze inne firmy ten maja juz taki myk ze 2 foteliki beda pasowac do 1 bazy bo swoj wybieralam jednak 4 lata temu
no i nie polecam kupowac tych fotelikow 0- iles tam kg (np. 0-36 :/) bo nie oszukujmy sie taki fotelik nie chroni dobrze noworodka. Zdecydowanie lepiej kupowac foteliki na poszczegolne kg, im mniejszy zakres kg tym lepiej.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 13:41   #2294
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:

No ja tak samo
Taka gula, wybrzuszenie i po chwili schodzi, tak raz z prawej się robi, a raz z lewej. Mnie to nie boli, tylko takie "dziwne" uczucie
U Ciebie pewnie dzidzia już większa więc też nacisk już na tą macicę jest większy.
Stary 2016-06-12, 13:44   #2295
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to na 100% przemieszczające się dziecko.
Nie widać "jego" tylko odstającą macicę.
Nie ma szans na jelita bo ja mam to dokładnie tam gdzie jest macica, niziutko
Pisałam o tym na ciąża-pytania i odpowiedzi i bardzo dużo kobiet na moim etapie tak ma, oczywiście tych szczupłych. (17tc)
Jeżeli byłoby to wyżej niż macica to wiadomo, że nie tylko jakieś flaki, a tutaj nie ma innej opcji.
to ja już sama nie wiem
ja też jestem szczupła i mam już 18tc i nic nie czuję poza tym o czym pisałam wcześniej
skoro u ciebie to dziecko to nic tylko pozazdrościć

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-06-12, 13:51   #2296
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie nie trzymali was tyle bo jak ladnie wazyl, jadl i oddychal to nie bylo potrzeby. 35 tydz to tez juz nie tak zle.
Tak, z tych powodów. Gdyby coś było nie tak, albo badania nie w porządku, to byśmy dłużej posiedzieli.
Wagę urodzeniową miał prawidłową (2640, a prawidłowa jest od 2500g) więc były też podejrzenia, czy ciąża faktycznie nie jest starsza. Ale nie, nie było takiej mozliwości Mimo to postępowanie po wyjściu jak dla każdego wcześniaka - poradnia neurologiczna, poradnia okulistyczna i poradnia zaburzeń i wad rozwojowych dzieci (normalnie dziecko chyba raz trzeba przywieźć na kontrolę, Kacper był co 2-3 tygodnie), w zasadzie co tydzień gdzieś byliśmy. Może to i dobrze, że został wybadany, no i część płatnych szczepień miał za darmo (pneumokoki i meningokoki), choć to musiałam wywalczyć - pielęgniarki były przekonane, że warunkiem jest niska waga urodzenia i urodzenie przez 37 tygodniem i aż musiały sprawdzić, jak im powiedziałam, że nie ma "i" tylko "lub".

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 14:00   #2297
pstryczek84
Zakorzenienie

dziolchy, mozemy jesc oscypki????
kupilam kilka sztuk na gieldzie, grill juz rozpalony, szamnelabym z zurawinka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 14:07   #2298
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
to ja już sama nie wiem
ja też jestem szczupła i mam już 18tc i nic nie czuję poza tym o czym pisałam wcześniej
skoro u ciebie to dziecko to nic tylko pozazdrościć
Być może u Ciebie to wtedy też była dzidzia, ja poza tymi "gulami" nic więcej nie czuję, tzn czuję jakieś smyrnięcia, ale czy to ruchy tego nie wiem.
Przekonamy się wszystkie po 20tc co to wcześniej było
A pisałam już wcześniej, ze koleżanka obecnie w 20tc od 14 czuję i to przy pierwszej ciąży.

Lecimy z mężem nad morze
Stary 2016-06-12, 14:21   #2299
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

dziewczyny doradźcie
mój gin wyznaczył mi terminy na połówkowe
27.06 będe wtedy 19t3d
04.07 20t3d
11.07 21t3d

i mówił by najlepiej tego 4 lipca ale do tego lekarza co chce iść nie ma już miejsca na te dzień
jest ostatnia wolna wizyta na tego 11.07 ale boję się czy to nie będzie za późno, może dzidzia będzie starsza no nie wiem

jeszcze widzę że jest możliwość na 30.06 będę wtedy 19t6d

i teraz nie wiem czy brać 30.06 czy 11.07 a to duża różnica jednak

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jeszcze po obróbce termicznej (grill) to ja bym zjadła

13.03.2016 II kreseczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-12, 15:06   #2300
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Zabrałam się za mierzenie moich zakupów i wiecie co? zaraz mnie szlag jasny trafi zamówiłam obwody 65 i 70 i co ? tz by się pewnie jeszcze do co poniektórych zmieścił. A nie jestem jakąś szczupłą osobą
Zaczęłam się poważnie zastanawiać nad przerabianiem staników kurde są tak ładne, a żaden nie pasuje chyba zostawię jeden na próbę i przerobię
Nie ma mniejszych obwodów, żeby wymienić?

Cytat:
jesli chodzi o bazy do fotelikow to goraca polecam, o ile macie odpowiednia ilosc pieniedzy oczywiscie bo wydatek to spory. ale jak dla mnie to REWELACJA!!!! bez porownania do pasow. kladzie sie fotelik na baze, jedno klik i po sprawie. i to samo z odpinaniem - no mega, mega ulatwienie! ale oczywiscie mnostwo osob zapina dzieciaczki od samego poczatkuw pasy i tez jej ok
tylko jesli chodzi o bazy to poczytajcie przed zakupem co by nie wydac mnostwo kasy na jeden tylko fotelik. bo z tego pierwszego fotelika dzieci szyyyybko wyrastaja a jak kupicie baze z takim fotelikiem to i baza bedzie szybko do wymiany. dlatego ja ze swojej strony polecam maxi cosi - najpierw pebble (ktoras o tym pisala) i potem do tej samej bazy !!! jest Pearl (tak do okolo 3,5 lat/18 kg). dla mnie to super sprawa bo wydaje sie tylko raz na baze a nie za kazdym razem. Byc moze inne firmy ten maja juz taki myk ze 2 foteliki beda pasowac do 1 bazy bo swoj wybieralam jednak 4 lata temu
no i nie polecam kupowac tych fotelikow 0- iles tam kg (np. 0-36 :/) bo nie oszukujmy sie taki fotelik nie chroni dobrze noworodka. Zdecydowanie lepiej kupowac foteliki na poszczegolne kg, im mniejszy zakres kg tym lepiej.
Też polecam. My niestety kupiliśmy bazę pasująca do jednego fotelika. Teraz wymieniamy córce fotelik i ten pierwszy przejdzie na drugie dziecko, a nowy będzie bez bazy, ale już w nim będę wpięcia do isofixa.

Cytat:
Chyba nie. Na wszelki wypadek upiecz, daj na grilla.

Cytat:
dziewczyny doradźcie
mój gin wyznaczył mi terminy na połówkowe
27.06 będe wtedy 19t3d
04.07 20t3d
11.07 21t3d

i mówił by najlepiej tego 4 lipca ale do tego lekarza co chce iść nie ma już miejsca na te dzień
jest ostatnia wolna wizyta na tego 11.07 ale boję się czy to nie będzie za późno, może dzidzia będzie starsza no nie wiem

jeszcze widzę że jest możliwość na 30.06 będę wtedy 19t6d

i teraz nie wiem czy brać 30.06 czy 11.07 a to duża różnica jednak

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

jeszcze po obróbce termicznej (grill) to ja bym zjadła
Ja na polowkowe będę szła, jak będzie 21t2d. Przy polowkowym nie ma takich restrykcyjnych ograniczeń, jak przy pierwszych genetycznych. Jak pójdziesz w skończonym 21, to będzie ok.
Stary 2016-06-12, 15:21   #2301
bluesberry
Zakorzenienie

JALOUSE no 60 nie znalazłam :/ 1 z zalando jest w miare. Może nie idealny ale z braku jakiegokolwiek go zostawię :/
Stary 2016-06-12, 15:39   #2302
mietowka25
Zakorzenienie

Wrzucilam do klubu moja listę co trzeba do wyprawki ;-) może którejś się przyda albo zmobilizować do zrobienia swojej ;-)

Rano Wrzucilam foto brzucha, dzisiaj 16t1d
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 16:01   #2303
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość

Ja na polowkowe będę szła, jak będzie 21t2d. Przy polowkowym nie ma takich restrykcyjnych ograniczeń, jak przy pierwszych genetycznych. Jak pójdziesz w skończonym 21, to będzie ok.
dzięki
więc zapisałam się na ten późniejszy

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-06-12, 16:06   #2304
bluesberry
Zakorzenienie

Mi się wydaje ze mam jeszcze na wszystko czas
Stary 2016-06-12, 16:23   #2305
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucilam do klubu moja listę co trzeba do wyprawki ;-) może którejś się przyda albo zmobilizować do zrobienia swojej ;-)

Rano Wrzucilam foto brzucha, dzisiaj 16t1d
super dzięki ja na pewno zerknę i skorzystam do zrobienia swojej

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-06-12, 16:30   #2306
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
PannaIzabella wrzuce na klub bo tu linka nie moge wrzucic.

Dzien dobry. Snily mi sie badania polowkowe i ze bedzie syn
Okej
Cytat:
Hej
Źle mnie zrozumieliscie. Ja mam na myśli śpiworek do wózka/fotelika a nie do spania
Co do smyka to nie składałam tam zamówienia bo unisexy słabe a typowo pod chłopa jeszcze się wstrzymuje
Z kolei w Reserved jak ja weszłam to rozmiarów praktycznie żadnych i dwa body na krzyż. Słaby ma asortyment dla niemowląt Reserved.
To pisałam jaki mam do wózka z rękami i nogami i rękawy się zawija na tzw niedrapki.

Cytat:
Napisane przez Askula Pokaż wiadomość
Ja mam 10 wrzesnia. Trochę się boję, ale w pierwszej ciąży byłam w podobnym wieku ciąży na weselu i spokojnie do 2 wytrzymalam. Tym bardziej że to blisko domu to jak się będę źle to po prostu się poddam,ale nie chce sprawiać młodej przykrości.
Moja szwagierka była tydzień przed terminem u nas i do 2 balowała i to nieźle
Cytat:
Kupujecie bazy isofix do fotelików?
Nie bo nasze auto nie ma isofixu. Mamy adapter do wózka a raczej w wózku mamy adapter do fotelika

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
A tak w ogóle nie wiem czy to dziecko ale podczas jedzenia owoców tak mnie zasmyralo cos, na wysokości macicy bardzo ale to bardzo delikatnie ale ciężko mi stwierdzić czy to tylko skóra swedzi czy to dzidzi. To był takie delikatne smyranie, ale siedzialam w pol zgięta i ciężko stwierdzić. Bo czasami tak mocno mnie gila po całym brzuchu ale to wiem ze raczej skora się rozciąga bo to. za wysoko na dziecko.
Mój jak już smyrnie, to jakby mi się kichy przekręcały... Ale rzadko tak robi. W ogóle to jak oprę coś o brzuch albo szklankę postawię to jakby ją próbował skopać, tylko za mały jest i mocno tego nie czuję. Nic nie może ruszać jego mieszkania

Cytat:
Tak, nigdy nic nie wiadomo. Ubranka, fotelik dobrze mieć, zwłaszcza, że bez fotelika nie wypuszczają ze szpitala jeśli jedzie się autem.
Ja urodziłam w 35 tygodniu mieliśmy wszystko, tylko mąż musiał rozłożyć łóżeczko jak mu zadzwoniłam rano ze szpitala: wiozą mnie na cesarkę (był po jakiejś imprezie i mówi, że momentalnie wytrzeźwiał). Ubranka były nie posortowane, więc wziął c miał pod ręką, w rezultacie Kacper mający 49cm topił się w pajacu 62 (dodam, że rozmiar 50 był za duży). Nie miałam przygotowanych rzeczy dla siebie, więc musiał szukać po szafach. No i trzeciego dnia wysłałam go po większy biustonosz do karmienia jak miałam ten słynny nawał i ten co miałam ledwo zakrywał mi sutki.

Żona kolegi męża miała przedwczoraj cesarkę w 36 tygodniu - miała łożysko przyrośnięte do blizny po cesarce i nie chcieli dłużej czekać (na szczęście obyło się bez usunięcia macicy).
O ekstremalnych porodach w 25 czy 27 tygodniu wolę nawet nie pisać - nikomu tego nie życzę i mam nadzieję, że żadna z nas chociaż przez 30 tygodniem nie będzie rodziła.

Mój gin ostatnio od razu mówił, że będę miała wcześniejszą cesarkę (zwykle taką planowaną robi się jak najpóźniej, im bliżej 40 tyg tym lepiej) z uwagi na wcześniejsze obumarcie dziecka w 33 tygodniu i urodzenie Kacpra w 35. Wyraził się ostatnio, ze ma nadzieję, że do 37 tygodnia wytrzymam, ale jak już będę nerwowo nie wytrzymywać albo on, to będzie wcześniej. Więc w sumie jestem październikowa niż listopadowa.
Ok 30 tygodnia planuję wszystko przewieźć od teściów (u nich w domu mamy osobne pomieszczenia na nasze dzieckowe niepotrzebne już dla Kacpra rzeczy), wyprać ubranka, posegregować itp.
Ja muszę mieć wcześniej, też ze względu na Wiki, którą urodziłam w 33 tc.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 17:33   #2307
sosowhat
Wtajemniczenie

Misie pysie od dziś ruszyła promocja w hm obkupiłam mojego szkraba ahh ! także lećcie i kupujcie !
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 17:33   #2308
bluesberry
Zakorzenienie

Kibicujemy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1465749209004.jpg (51,5 KB, 10 załadowań)
Stary 2016-06-12, 17:43   #2309
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Misie pysie od dziś ruszyła promocja w hm obkupiłam mojego szkraba ahh ! także lećcie i kupujcie !
Ale to na dziale dla niemowląt?
Jak ja byłam w piątek to też były, ale to takie, ze tak powiem "najgorsze egzemplarze" a te fajne ciuszki i tak w cenach normalnych zostały.

Ja właśni gotuję bób
Dostałam już w miarę normalnej cenie 12zł za 500g.
Stary 2016-06-12, 17:44   #2310
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Na stronie h&m nie widzę żadnej promocji :-/
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości