Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 cz.2 :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-27, 13:47   #2281
esor
Mamusia Luty 2016

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Mnie do tej pory sezon nie powala sz czerze mowiac . mam nadzieje ze bedzie moc :-D

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Haha szczególnie dzis i z jej kupami to nie radze :-D

Esor walcz ile dasz rade a potem sie zobaczy mleko samo z siebie nie przestanie sie produkowac ale pewnie cos tam sie zaburzylo

Mówisz że masz 2 odcinki do tyłu? To masz dwa super odcinki do tyłu właśnie 8, 9(!!!) i 10 to kozaki wg mnie

Marta no właśnie wiesz zaburzyc się mogło z wielu powodów. Raz genetycznie mama nie karmila długo, dwa przez upały i inne rzadziej Hania jadła, kolejna sprawa te ćwiczenia i zdrowa dieta, nigdy nie robiłam czegoś takiego w całym swoim życiu i może organizm Szaleje? Kolejna sprawa Hania i jej żeby np w bodajże czwartek i środę przez jej krzyki cały dzień nic prawie nie jadłam bo nie było jak i na koniec dnia serio czułam się że zaraz się przewroce, wiem że wiele z Was ma tak często ale przy mojej laskawej Hani to nieczęsto i może zmęczony organizm olał produkcję mleka?
Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Nie boje sie chodźcie wszystkie będzie mi raźniej

Nie o to cho że się obrażam czy co, ale kurczę dzieciaki mają po 4-5 miesięcy i głównym składnikiem diety jest mleko, a reszta to tylko dodatek... A tu złośliwości dotyczące mojego zygowania z powodu niegrzecznej Zuzi, bo odważyłam sie na krytykę.
no i przykro mi sie zrobilo i tyle... Obrałam ziemniaki i fasolkę na obiad, ukręciłam klopsy i już mi lepiej

Zuzi wg moich oględzin wychodzą 2 dolne jedynki, wyjaśniało by placze przy cycu... Oględziny utrudnione przez hektolitry śliny, jezyk i chęć zjedzenia latarki... Ibufen pójdzie w ruch jak nic
Cytat:
O jaaa zeby..

Esor a u Hani widac zeby?

Właśnie Lamia, czy dziecko przez ząbkowanie może nie chcieć cyca? Bo zbieglo się nam w czasie to że ona niebardzo chce... Czasem nawet i butli nie chce co się jej nie zdarzało.

Marta widać jedynki dolne i od frontu bardzo mocno ich kształt i od góry (czyli tam gdzie się mają wyrzynac) nie są co prawda tuż pod linia dziąsła ale ewidentnie dziąsła są tam bardziej "białe" tak jakby te jedynki były wyżej wysunięte od innych zębów. A u Zochy? Mama mówiła mi że obie z siostrą miałyśmy jedynki w wieku 5 mż, Hania ma 4 msc i jedne tydzień to może właśnie juz powoli się wysuwają

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Mam wszystkie części książek ma półce. .. ale nawet nie zaczęłam bo nie ma kiedy...

Ale serial oglądam

Czytałam opis !!! Omg

Jux czekam na 20
Aaa bo Ty w tv! Ja ściągam
Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Ja zatrzymałam się na chyba 4 odcinku i obejrzę resztę teraz chyba dopiero po Euro Bo nie potrafię sama ściągać, z resztą nie mam do tego głowy nawet, u nas zawsze tż ściągał a teraz w ogóle żadnego oglądania seriali bo mecze są

Laski Laski Lasencje!!!
Uspokójta się już z tymi bulwersacjami o rozszerzanie diety, bo coś widzę tu często jakieś niesnaski z tym związane.
Uważam, że każda matka chce dobrze dla swojego dziecka i chyba widzi, czy coś mu służy, czy szkodzi. Jeżeli ktoś chce rozszerzać dietę wcześniej, to proszę bardzo, jeśli później, tez dobrze, no i co daje do jedzenia to też jego sprawa. Jeżeli dziecku smakują i nie szkodzą kaszki smakowe, zagęszczanie mleka itp. to nie ma o co kruszyć kopii, to jest każdego indywidualna sprawa. Jeżeli coś dziecku ewidentnie zaszkodzi to chyba matka to zauwazy i przestanie podawać...Każda sobie zrobi jak zechce, każda przecież wychowuje dziecko po swojemu i ma do tego prawo, o ile krzywdy nie robi.
Tak samo odnośnie kp i mm- oba sposoby karmienia mają swoje plusy i minusy. Chociaż ja karmiłam 2,5 miesiąca piersią i później już tylko mm i wiem już, że nigdy więcej nie będę karmiła cycem, moje drugie dziecko będzie od urodzenia na mm i tyle w temacie, i mi wisi i powiewa co sobie ktoś o tym pomyśli.

Co do tych wszystkich wytycznych na temat rozszerzania diety... ja czytam i staram się być ze wszystkim na bieżąco ale podchodzę do wytycznych z dystansem... nie ma co przesadzać bo oszaleć można, jak się zaczasami czyta te zalecenie to wychodzi na to, że człowiek może dziecko marchewką zabić
Śmiejemy się tu z naszych babć , teściowych i mam, że od 4 miesiąca dawały zupki na maśle i z mąką... wiadomo, że teraz żadna rozsądna mama nie będzie tak swojego niemowlaka żywić jak 20- 30 lat temu, ale z drugiej strony wtedy tak się żywiło dzieci i nie było wśród nich tyle otyłości czy np. cukrzycy typu 2 co w dzisiejszych czasach.
Co do glutenu to ja wprowadzam w 6 miesiącu, ale jakos się nad tym nie trzęsę bo jak dziecko ma miec celiakię czy uczulenie na gluten to i tak będzie miało i nic na to nie poradzę, czy wprowadzę dwa tygodnie wczesniej czy później.

Moja Ala 2 lipca skończy 5 miesięcy a ja od około 1,5 tygodnia temu zaczęłam jej rozszerzać dietę. Je bez problemów marcheweczkę, teraz dynię testujemy. Moja zaprzyjaźniona dietetyczka mi powiedziała, że najnowsze zalecenia każą zaczynać od dyni, brokuła bo to niby najmniej alergizujące... ale ja tam wolałam od marchewy no ateraz dynia druga w kolejności. A z owoców niby teraz powinno się zaczynać od moreli:p Ja próbowałam jeszcze dawać Ali kaszkę bezglutenową Sinlac lecz nie za bardzo jej podeszła no i skład tej kaszki też jest średni więc odpuściłam.

Badzia a z tą wodą z butelki to sie nie stresuj, ja czasem tez daje jak musze Ali dać pić wody a nie mam akurat chłodnej przegotowanej i jest ok. Co do tż-a to powiem Ci, że byłoby mi bardzo przykro, ale ja przywykłam że chłopy mają takie zdolności...
No ja dziś wywalczyłam z tż że zbieram tv o 21 jak Hania uspi a nie h on se ogląda Anglia Islandia na kompie. Strasznie się cieszę z meczu o 18 włochy Hiszpania bo obu krajów pilkarsko bardzo nie lubię więc mecz korzystny bo na bank ktoś odpadnie 😂😂😂

A co do rozszerzania diety -
Moim zdaniem Lamia dziś źle została zinterpretowana nie chciała najechac na Magdzinska, tylko dać radę, a trochę wyszło nie tak jak miało. Ja też będę rozszerzać wcześniej i kropka jakbym była tylko na kp to bym
Tego nie robiła, ale u nas mm było i jest coraz więcej znowu i moje sumienie się będzie lepiej czuło dawać wyszukane eko warzywa myte 10 min wg sposoby skorao niż tyle mm i kropka, możecie krytykować, ale ja tak to czuję.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-27, 13:50   #2282
agnieszka_2293
Zadomowienie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:

Nie o to cho że się obrażam czy co, ale kurczę dzieciaki mają po 4-5 miesięcy i głównym składnikiem diety jest mleko, a reszta to tylko dodatek... A tu złośliwości dotyczące mojego zygowania z powodu niegrzecznej Zuzi, bo odważyłam sie na krytykę.
no i przykro mi sie zrobilo i tyle... Obrałam ziemniaki i fasolkę na obiad, ukręciłam klopsy i już mi lepiej

Zuzi wg moich oględzin wychodzą 2 dolne jedynki, wyjaśniało by placze przy cycu... Oględziny utrudnione przez hektolitry śliny, jezyk i chęć zjedzenia latarki... Ibufen pójdzie w ruch jak nic
Bardzo dobrze, że napisałaś co myślisz 😉 zresztą napisałaś to co mówią wytyczne jak należy karmic dzieci 😉ja rady szczególnie doświadczonych już mamuś chłonę garściami. Może za jakiś czas, przy następnym dziecku, ja też będę mogła coś poradzić innym dziewczynom na wątku.

A nasze Zuzie chyba się jakoś łączą, bo moja też marudzi już drugi dzień i właśnie śpi mi na rękach i nawet nie próbuj mnie matka odłożyć

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-27, 13:53   #2283
nursii
Zadomowienie

Esor jak najbardziej przy ząbkowaniu dziecko może odrzucac cyca, bo ssanie może sprawiać ból
Stary 2016-06-27, 14:06   #2284
lamia12344
Rozeznanie

Wiecie nie chodzi o to żeby nic nie dawać, tylko wszystko z umiarem. Michalowi tez dawałam wcześniej, tyle że to nie zastępowało posiłku, tylko byli jako dodatek. A o zagęszczanie pytałam bo kolezanka synkowi zagęszczała mleko i wyrósł z niego maly grubas. W wieku roku ważył coś 14 kg :-o

Esor jak najbardziej może nie chcieć ssać bo boli i swędzi...
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-27, 14:16   #2285
marciar7
Zakorzenienie

Moze esor moze.. Tak samo jak cos boli to tez..

Nursii super napisalas

Stary 2016-06-27, 14:54   #2286
badzia987
Wtajemniczenie

nursii- no to fajnie, że z tą wodą można próbować dawać w kryzysowych sytuacjach

rudziutka- nie masz za dobrze czasem z tym swoim maluchem ?

a gdzie elena się podziała?

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-27, 14:54   #2287
Magdzinska85
Rozeznanie

Lamia nie było tam złośliwości. Temat rozszerzania diety jak widzę jest tematem drażliwym i może lepiej nie wypowiadać się na ten temat, skoro krytykować można a napisać jak się robi nie bo od razu trzeba mieć na uwadze że zostanie się skrytykowanym.

Życzę miłego rozszerzania dietek i oby to służyło dzieciom a nie były 14 kilogramowymi grubaskami mając zaledwie roczek.
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-27, 14:56   #2288
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Lucy a jak Ci Bartus zasypia w dzień? Odkladasz do lozeczka i nara? Bo u nas jak cyc nie działa to daje pieluchę i smoczka, czasem zaśnie a czasem nie.

Ja też jestem zdania że każda mądra mama wie co jest najlepsze dla jej dziecka. Ja wiem że nie będę podawała tych smakowych kaszek ani herbatek, bo ze składem tak średnio.
Zasypia w dzień co raz gorzej niestety Tzn chce spac, ale jest tyyyyyle do robienia przecież Zazwyczaj kłade go ze jego słonikiem,włączam mu melodyjke, on wibruje i gitara. Przekręci się na bok, wtuli w niego i zaśnie. Ew włączam karuzelę, i czuje się po niej tak styrany że pada A odkąd odbiera więcej bodźców i namiętnie chce leżec na brzuszku i klękac na kolana, to robi to dotąd aż się spoci jak szczur Sapie jak po maratonie, wtedy biorę go na kolana i dosłownie ze 3 minuty starczą aby przy kołyskaniu usnął. Ale musze tak machac że az mu głowa lata na boki, tak mocno lubi
O tyle dobrze, że chce tak spać co ok 3 godziny. Śpi po 40-60 minut, plus w wózku na spacerze, tyle ile tam chodze. Dziś np 2 godziny.

Cytat:
Wiecie nie chodzi o to żeby nic nie dawać, tylko wszystko z umiarem. Michalowi tez dawałam wcześniej, tyle że to nie zastępowało posiłku, tylko byli jako dodatek. A o zagęszczanie pytałam bo kolezanka synkowi zagęszczała mleko i wyrósł z niego maly grubas. W wieku roku ważył coś 14 kg :-o

Esor jak najbardziej może nie chcieć ssać bo boli i swędzi...
Mam takie samo zdanie. Dam marchewkę, a po niej dam cyca. A nie że zamiast cyca. A przynajmniej taki mam plan, dzieć go zweryfikuje

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-06-27 o 14:58
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-27, 15:13   #2289
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziewczyny oglądać!!!!!!!!!!!!! Obejrzałam pierwsza "scenę " w sensie pierwszy wątek co trwa jakieś 15 (?) min i po prostu biegam po domu i wije się z emocji 😂😂😂😂😂😂 jak obejrzyjcie i ja dokończę wieczorem odcinek to pogadajmy proszę bo nie mogę trzymać języka za zębami takie emocje tyle przemyśleń i teorii.

Paula to Ty czytałaś też książki czy pomyliłam Cie z kimś?

Proszę mi tu nie spamować 😁 ja jestem cały sezon w plecy.

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-27, 15:20   #2290
lamia12344
Rozeznanie

Magdzinska pisze o tym ostatni raz i ostatni raz sie tłumaczę. Pokaż mi w którym miejscu skrytykowałam rozszerzanie diety. Zapytałam czy każdą butelke mleka zagęszczasz i do tego odniosłam komentarz o rozpychaniu żołądka. A ty sie obraziłaś i pokasowałaś posty. Jak Vivien pisala o mięsie pytałam tak samo i ona kulturalnie odpowiedziała i nie było tematu. A teraz robisz aferę i się obrażasz, bo wytłumaczyłam o co mi chodziło. To jest publiczne forum i niestety pisząc coś musisz liczyć się z krytyką. Zwłaszcza ze temat rozszerzenia diety przewijał się nie raz i nie dwa. Tyle z mojej strony.
Stary 2016-06-27, 15:27   #2291
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie do tej pory sezon nie powala sz czerze mowiac . mam nadzieje ze bedzie moc :-D

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Haha szczególnie dzis i z jej kupami to nie radze :-D

Esor walcz ile dasz rade a potem sie zobaczy mleko samo z siebie nie przestanie sie produkowac ale pewnie cos tam sie zaburzylo

Marta a gdzie oglądasz? Masz jakąś stronkę godną polecenia.
Bo mi teść nagrał 😂 a mi się nie uśmiecha jechać na tyle do krk żebym cały sezon ogarnęła. 😊

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:

Ejjj w kupie raźniej... nawet rzygając 😂😂😂
Porzygajmy dzisiaj razem 😀

Już zęby... kolejna 😱

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Ja zatrzymałam się na chyba 4 odcinku i obejrzę resztę teraz chyba dopiero po Euro Bo nie potrafię sama ściągać, z resztą nie mam do tego głowy nawet, u nas zawsze tż ściągał a teraz w ogóle żadnego oglądania seriali bo mecze są

Laski Laski Lasencje!!!
Uspokójta się już z tymi bulwersacjami o rozszerzanie diety, bo coś widzę tu często jakieś niesnaski z tym związane.
Uważam, że każda matka chce dobrze dla swojego dziecka i chyba widzi, czy coś mu służy, czy szkodzi. Jeżeli ktoś chce rozszerzać dietę wcześniej, to proszę bardzo, jeśli później, tez dobrze, no i co daje do jedzenia to też jego sprawa. Jeżeli dziecku smakują i nie szkodzą kaszki smakowe, zagęszczanie mleka itp. to nie ma o co kruszyć kopii, to jest każdego indywidualna sprawa. Jeżeli coś dziecku ewidentnie zaszkodzi to chyba matka to zauwazy i przestanie podawać...Każda sobie zrobi jak zechce, każda przecież wychowuje dziecko po swojemu i ma do tego prawo, o ile krzywdy nie robi.
Tak samo odnośnie kp i mm- oba sposoby karmienia mają swoje plusy i minusy. Chociaż ja karmiłam 2,5 miesiąca piersią i później już tylko mm i wiem już, że nigdy więcej nie będę karmiła cycem, moje drugie dziecko będzie od urodzenia na mm i tyle w temacie, i mi wisi i powiewa co sobie ktoś o tym pomyśli.

Co do tych wszystkich wytycznych na temat rozszerzania diety... ja czytam i staram się być ze wszystkim na bieżąco ale podchodzę do wytycznych z dystansem... nie ma co przesadzać bo oszaleć można, jak się zaczasami czyta te zalecenie to wychodzi na to, że człowiek może dziecko marchewką zabić
Śmiejemy się tu z naszych babć , teściowych i mam, że od 4 miesiąca dawały zupki na maśle i z mąką... wiadomo, że teraz żadna rozsądna mama nie będzie tak swojego niemowlaka żywić jak 20- 30 lat temu, ale z drugiej strony wtedy tak się żywiło dzieci i nie było wśród nich tyle otyłości czy np. cukrzycy typu 2 co w dzisiejszych czasach.
Co do glutenu to ja wprowadzam w 6 miesiącu, ale jakos się nad tym nie trzęsę bo jak dziecko ma miec celiakię czy uczulenie na gluten to i tak będzie miało i nic na to nie poradzę, czy wprowadzę dwa tygodnie wczesniej czy później.

Moja Ala 2 lipca skończy 5 miesięcy a ja od około 1,5 tygodnia temu zaczęłam jej rozszerzać dietę. Je bez problemów marcheweczkę, teraz dynię testujemy. Moja zaprzyjaźniona dietetyczka mi powiedziała, że najnowsze zalecenia każą zaczynać od dyni, brokuła bo to niby najmniej alergizujące... ale ja tam wolałam od marchewy no ateraz dynia druga w kolejności. A z owoców niby teraz powinno się zaczynać od moreli:p Ja próbowałam jeszcze dawać Ali kaszkę bezglutenową Sinlac lecz nie za bardzo jej podeszła no i skład tej kaszki też jest średni więc odpuściłam.

Badzia a z tą wodą z butelki to sie nie stresuj, ja czasem tez daje jak musze Ali dać pić wody a nie mam akurat chłodnej przegotowanej i jest ok. Co do tż-a to powiem Ci, że byłoby mi bardzo przykro, ale ja przywykłam że chłopy mają takie zdolności...
AMEN 😇

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-27, 15:36   #2292
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
mój dziś to jeden wielki śliniak
spał 4 godziny w tym prawie 2 z matką no poszłam do niego się przytulić i zasnęłam

Nursii jak Ala zareagowała na marchewkę ?

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-27, 15:38   #2293
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Zasypia w dzień co raz gorzej niestety Tzn chce spac, ale jest tyyyyyle do robienia przecież Zazwyczaj kłade go ze jego słonikiem,włączam mu melodyjke, on wibruje i gitara. Przekręci się na bok, wtuli w niego i zaśnie. Ew włączam karuzelę, i czuje się po niej tak styrany że pada A odkąd odbiera więcej bodźców i namiętnie chce leżec na brzuszku i klękac na kolana, to robi to dotąd aż się spoci jak szczur Sapie jak po maratonie, wtedy biorę go na kolana i dosłownie ze 3 minuty starczą aby przy kołyskaniu usnął. Ale musze tak machac że az mu głowa lata na boki, tak mocno lubi
O tyle dobrze, że chce tak spać co ok 3 godziny. Śpi po 40-60 minut, plus w wózku na spacerze, tyle ile tam chodze. Dziś np 2 godziny.

Mam takie samo zdanie. Dam marchewkę, a po niej dam cyca. A nie że zamiast cyca. A przynajmniej taki mam plan, dzieć go zweryfikuje
😂 wyobraziłam sobie Bartusia z tą główką latającą na boki.

Moja dobra passa ze spacerami przeminęła wraz z upałami. Dzisiaj próbowałam spacerówki rozłożonej na płasko i też ryk. Ale dałam cyca na ławce... pół godziny żarła... kolejne pół spała... i jakoś 1.5h przetrwaliśmy na polku.
Wiecie że ja już mam nawet swoją ławkę w parku na której zawsze karmię 😂😂😂

Stary 2016-06-27, 15:40   #2294
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
😂 wyobraziłam sobie Bartusia z tą główką latającą na boki.

Moja dobra passa ze spacerami przeminęła wraz z upałami. Dzisiaj próbowałam spacerówki rozłożonej na płasko i też ryk. Ale dałam cyca na ławce... pół godziny żarła... kolejne pół spała... i jakoś 1.5h przetrwaliśmy na polku.
Wiecie że ja już mam nawet swoją ławkę w parku na której zawsze karmię 😂😂😂

mówią że trzeba znaleźć swoje miejsce na ziemi upały wrócą od czwartku chyba

Stary 2016-06-27, 15:43   #2295
lamia12344
Rozeznanie

Zuza wreszcie padła. Cyc niet, za to z radością przyjmuje drapanie pielucha po dziąsełku i po dentinoxie nawet przez chwilę nie jęczała... no zęby jak nic

Ze spaceru nici bo pogoda do a zanim sie zbiorę z moją czarcią 2 to na bank się rozpada.

Aninis a na zalukaj nie ma gry o tron? Nie wiem bo przyznam ze nie oglądałam :-o

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-06-27 o 15:46

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-27, 15:44   #2296
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
mówią że trzeba znaleźć swoje miejsce na ziemi upały wrócą od czwartku chyba
😂😂😂

Stary 2016-06-27, 15:54   #2297
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość

Nursii jak Ala zareagowała na marchewkę ?
Bardzo dobrze, tzn nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych marchewki Aczkolwiek jadła ją mniej chętnie niż dynię, chyba dynia jej bardziej smakuje
Stary 2016-06-27, 15:57   #2298
NanaR
Zadomowienie

Hahah Aninis Yy to dobra jestes wlasna lawka 😂
Ciekawa jestem co moj babel hedzie lubil jesc poczekamy zobaczymy
ja sciag i juz obejrzalam final dzieje sie dzoeje

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-27, 15:59   #2299
esor
Mamusia Luty 2016

Dziewczyny przecież torrenty można :d

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-27, 16:06   #2300
nursii
Zadomowienie

Cytat:
To w takim razie też się skuszę na tą olejuszkę. Bo z tym latopiciem ciężko.
Czyli smarujesz na noc a przed kąpielą wyczesujesz. Tak?

Smaruje po kąpieli na ok. 24 h, przed nastepną kapielą wyczesuję( kąpiemy codziennie), zmywam i znowu smaruję i tak w kółko. Tzn robiłam tak bo już zeszło.
Stary 2016-06-27, 16:27   #2301
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Marta a gdzie oglądasz? Masz jakąś stronkę godną polecenia.
Bo mi teść nagrał 😂 a mi się nie uśmiecha jechać na tyle do krk żebym cały sezon ogarnęła. 😊

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Ejjj w kupie raźniej... nawet rzygając 😂😂😂
Porzygajmy dzisiaj razem 😀

Już zęby... kolejna 😱

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

AMEN 😇

Kinoman.tv na zalukaj s limity czesto.

Masz swoja lawke dobre :-D ja nie karmilam in public bo najczęściej juz wracam do domu. A wszędzie tu tyle ludzi zema sakra.

Jesuz bola mnie nogi od rana przysiady robie :-P

Stary 2016-06-27, 16:32   #2302
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Kinoman.tv na zalukaj s limity czesto.

Masz swoja lawke dobre :-D ja nie karmilam in public bo najczęściej juz wracam do domu. A wszędzie tu tyle ludzi zema sakra.

Czego sie nie robi dla dziecka moj slini zabawki

Stary 2016-06-27, 16:36   #2303
nursii
Zadomowienie

Cytat:

Rozumiem, że przysiady z Zosią? No to już nie musisz żadnych ćwiczeń dodatkowo robić, Zosia dba o Twoją kondycję na bieżąco hihi

Byłam dziś w Biedrze i są Dady karton ponad 100 sztuk , chyba kupię. Tylko nie wiem jaki rozmiart, wydaje mi się że Ala z 3 wyrasta... a Wasze bąbelki jakie noszą rozmiary zrajtków?:p
Stary 2016-06-27, 17:22   #2304
marciar7
Zakorzenienie

Z Zocha=-O

Miałam pisać o tej promo. Z jeszcze 3 nosi

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Strasznie sie drze dzis moja pierworodna o dzizys

Stary 2016-06-27, 18:01   #2305
lamia12344
Rozeznanie

Zuza cały czas w 3 Teraz akuratnie mamy pampersa i są ok. Dady jakieś takie duże...
Stary 2016-06-27, 18:13   #2306
kaaasi
Zakorzenienie

u nas też r.3 i chyba jeszcze długo będzie

Stary 2016-06-27, 18:26   #2307
agaczilla21
Zakorzenienie

U mnie Patryś w 3. Jeszcze mam cala duza paczkę co to kiedyś po 39.99 były. I kupie juz zapas 4.

Lilka dalej mnie drażni i sika w majty 😞

Dzisiaj jazda juz lepsza. A wiecie co sie robi przed rozpoczęciem jazdy??? FILIPA- fotel, lusterka, pasy...w tej kolejności bo jak nie to można oblać...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-27, 18:55   #2308
Lola2828
Zadomowienie

A się porobiło 😎 temat diety wzmaga emocje 😁 już nie wiem co miałam komu pisać tyle stron 😂 pamiętam że Badzia się zawiodła z powodu rocznicy no cóż u nas zawsze to samo czyli czarna dziura w głowie tz 😂 także łacze się w bólu 😎

Stary 2016-06-27, 19:03   #2309
marciar7
Zakorzenienie

Ale jaja. Zocha marudzi placze jeczy.. Nic nie da sie zrobic a tu dopiero 19.10 byla. I mówię do tz dawaj wykapiemy a nuz cud sie stanie. I przyssala sie i spi na cycku narazie co prawda ale moze,moze!!!pierwszy raz by tak wczesnie poszla spac i pierwszy raz od daaaawna na cycku by zasnela ❤

Stary 2016-06-27, 19:06   #2310
Lola2828
Zadomowienie

No i melduje pierwsze samodzielne obroty lepiej późno niż wcale 😁

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości