|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy !! Cz IV
Cytat:
. Tez w młodości taka historie słyszałam . Ale Luzia ma racje ...Jak to mowia do poczęcia potrzeba tez troche romansu i magii i szczęścia .Ciesze sie razem z Toba Powiedzcie czy któraś z Was próbowała kiedykolwiek akupunktury??? |
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobna historia do mojej ![]() Gratulacje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
główny problem to morfologia, a niestety sam androlog przyznal, ze u facetów problem bierze się w zasadzie z powietrza. Zanieczyszczenia które wdychamy, jemy w warzywach i owocach, mięsie tez maja duży wpływ.A ze faceci nie chca sie badać to nie mówi sie o tym głośno. Takie tabu
|
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile rozumiem stres i nerwy przy kolejnych cyklach niepowodzen tak nie rozumiem chwaleniem sie tym ze udalo sie mimo ze tak naprawde sie nie staralas chyba moze ci sie to wydac dziwne ale mysle ze nie tylko mnie taki post, delikatnie mowiac, zirytowal bo w czuje sie jakbym sama byla jakas wybrakowana skoro tobie udalo sie nawet wtedy gdy teoretycznie nie powinno sie udac...Ps.skoro sie udalo to w jakim celu chcesz dolaczyc do watku?pytam z ciekawosci Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-08-27 o 22:52 |
|
|
|
|
#2285 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podłączam sie do Twojego postu.. Nawet gdyby z tz było cos nie tak ze na prawdę byśmy nie mogli mieć dziecka (wypluć to słowo i odpukać w niemalowane) to za żadne skarby z tego powodu bym nie zmieniła partnera I ten post troszkę mnie uraził ale nie chciałam robić gownoburzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2286 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja napisałam to co napisałam
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jednak wrażenie, że pomyliły Ci się wątki. Twoja wypowiedź może uderzyć w wiele dziewczyn. Proponuje zmienić wątek- dołączyć się do mamuś kwietniowych, czy założyć majowe. Chyba nie zrozumiałaś po co są takie wątki jak nasz. Tak czy inaczej, życzę powodzenia. |
|
|
|
|
#2289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nenko rozumiem twoja radość i gratuluję, ale może trzeba było jednak poświęcić trochę czasu i przeczytać kilka stron tego wątku. Wtedy byś może nie zamieściła tego postu i nie zraniła kilku dziewczyn.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
W tym wątku jest miejsce dla każdego - staraczki, przyszlej staraczki, mam ze szczęściem pod sercem i dla tych co mają je już przy sobie. Cieszymy się z każdej ciąży, bo to mały cud. Szanujemy się nawzajem i tego oczekujemy w zamian.
Nenko, gdybyś jednak poświęciła kilka chwil na przeczytanie paru stron wątku, mimo tego, że nie byłaś zainteresowana tematem, przemyślałabyś swoją wypowiedź. Są tu dziewczyny z różnymi historiami - jedne starają się wiele miesięcy, inne przyjmują aptekę leków, przechodzą multum badań (tak, mężowie też), mają za sobą poronienia. Jak widzisz, swoją wypowiedzią uraziłaś część z nas. Mimo wszystko, życzę ci szczęśliwych miesięcy ciąży i radości z bycia mamą, o czym, jak sama nazwa wątku świadczy, marzy każda z nas. |
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet gdyby z tz było cos nie tak ze na prawdę byśmy nie mogli mieć dziecka (wypluć to słowo i odpukać w niemalowane) to za żadne skarby z tego powodu bym nie zmieniła partnera I ten post troszkę mnie uraził ale nie chciałam robić gownoburzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] W samo sedno, kochane. Nic nie trzeba już dodawać. To jest wątek dla starających się, a nie dla tych, które właśnie zaszły i chcą się trochę pomądrzyć, bo ktoś odczuwa jakiś "moralny obowiązek". Ok, można witać wszystkich z otwartymi ramionami, ale sądzę, że żadna z nas nie ma ochoty czytać takich wynurzeń... Totalne faux pas... Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2016-08-28 o 15:05 |
|
|
|
|
#2292 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie było i moje pierwsze skojarzenie po tym poście
![]() A ja pierwszy raz od prawie pół roku ze spokojem czekam na @. Nie doszukuję się objawów na siłę, nie robię testów. Aż się sama sobie dziwię Może trochę pomogło też to, że kazałam TŻ schować testy i nie mówić mi gdzie, a oddać ma dopiero jak się @ będzie spóźniać - taki chytry plan sobie wymyśliłam Dziewczyny, jeszcze pytanko mam: jakie badania zrobić na pierwszą wizytę u endo? Wymyśliłam sobie, że TSH, ft3, ft4 i prolaktynę zrobię, będzie ok? Bo fsh, lh, estradiol i progesteron to chyba przed wizytą u gina? |
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... Mam mnóstwo koleżanek z dwójka dżieci ktore nie wiedza nawet dokładnie kiedy maja owulacje
. Tak jest ze poki sie problem nie pojawia to nikt nie zaczyna specjalnych badań czy wgłębiania sie w temat...![]() Ja w sumie rowniez nie przypuszczałabym ze ze mna jest cos nie tak. @ zawsze u mnie jak w zegarku. OVu rowniez odczuwam w jakis tam sposob. Miesiączki bolesne ale absolutnie nie długie. Wiec zawsze byłam pewna ze jesli przyjdzie odpowiednia pora na dziecko to bedzie hop siup . No i zleciało ponad 1,5 roku staran i nadal ńic .Jedyne co mnie dziwi to ze jest sie za sobą 11 lat i serduszkuje bez zabezpieczenia to jakim sposobem człowiek nie podejrzewa ze cos jest nie tak? . Bo mi by to dało do myślenia znacznie wczesniej.
|
|
|
|
#2294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A u mnie 29 tc, zaczęty 3 trymestr i coraz ciężej mi już ☺ malutka waży ponad kilogram i ogólnie wszystko jest w porządku ☺ podczytuję Was cały czas☺ Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam tak samo jak zaszłam w ciążę Kciuki Przeciwciały robiłaś? Anty TPO i anty TG?
|
|
|
#2296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cicho tam, nie rób nadziei Tym bardziej, że testy owu nie wyszły ani razu pozytywne, a i Nie robiłam, zastanawiam się właśnie czy robić od razu. |
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Bruised, przeciwciała koniecznie. Na ich podstawie można zdiagnozować np. Haschimoto.
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym zrobiła, endo będzie mieć obraz czy masz Hashi na przykład
|
|
|
#2299 |
|
Konto usunięte
|
Dobry wieczór
![]() Tz postanowił mi dzis zrobić niespodziankę i obudził mnie rano wcześnie rano xd kazał zjeść śniadanie i sie ciepło ubrać bo mi to wiecznie zimno xd nie chciał mi powiedzieć gdzie jedziemy dopiero na stacji dowiedziałam sie ze nad morze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2300 |
|
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6467465 6]Dobry wieczór
![]() Tz postanowił mi dzis zrobić niespodziankę i obudził mnie rano wcześnie rano xd kazał zjeść śniadanie i sie ciepło ubrać bo mi to wiecznie zimno xd nie chciał mi powiedzieć gdzie jedziemy dopiero na stacji dowiedziałam sie ze nad morze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] o jacieeee!! |
|
|
|
#2301 |
|
Zadomowienie
|
Zaczynam kolejny cykl. Ostatnio już dawno tu nie pisałam. Mam straszny kryzys... Placzliwy z rozchwianym nastrojem :-(
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2303 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jej mam nadzieje ze Ci sie polepszy kochana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Dziewczyny serdecznie i proszę o poradę/uspokojenie
![]() Przez ostatni tydzień czułam się jakoś inaczej i coś mi podpowiadało, że mogę być w ciąży. Nie chciałam wariować i poczekać z testem do dnia, w którym powinna się pojawić miesiączka, ale wiecie jak bywa... Wczoraj rano, trzy dni przed spodziewaną miesiączką, zrobiłam test, bez większego entuzjazmu. Zobaczyłam ciemniejszy cień w miejscu, gdzie powinna być druga kreska, ale nie miał on koloru. Wieczorem powtórzyłam test-kreska wyszła ciemniejsza, różowa. Płacz, radość i przerażenie ;-). Pół nocy nie mogłam spać z przejęcia i rano powtórzyłam test, bo przez noc pomyslałam, ze pewnie kreskę sobie uroiłam ;-) Wklejam zdjęcie, czy taka kreseczka to ciąża, czy z radością poczekać kilka dni? Prźepraszam za dziwny post, ale chyba tego po prostu potrzebowałam... Mam 25 lat, a to nasz 6 cykl starań.
mom to be Edytowane przez vikuniaa Czas edycji: 2016-08-29 o 05:45 Powód: Dodałam zdjęcie |
|
|
|
#2305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę i po prostu nie mogę sobie tego ułożyć w głowie! Moi rodzice starali się 8 i 6 lat, siostra 2 lata, w ogóle nie liczyłam, ze szybko pójdzie. Spac nie mogę, jeść nie mogę z przejęcia
. Wlasnie mieliśmy zrobic przerwę od starań, bo chciałam zrobic korektę uszu . Dziewczyny, ja Wam z całego serca życzę tego samego. Czasem kiedy przestajemy o tym myślec, to przychodzi samo. Ściskam każdą z Was wirtualnie mocno i szczerze trzymam kciuki. Dziękuję
|
#2307 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie 19 dc, w środe ie na progesteron
Musze w końcu kupic ten pregnyl.Jeżeli chodzi o post kolezanki, który wywołał straszną burze - nie chce mi sie jakoś rozwodzić na ten temat, ale uważam, ze to nie jest wątek pt. "opowiedz mi swoją ciężką historie" ani "czy sie udało?pytania i odpowiedzi". |
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnej ciąży życzę. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

to bylo tytulem wstepu i opowiedzenia mojej historii!
. Tez w młodości taka historie słyszałam 

o ile rozumiem stres i nerwy przy kolejnych cyklach niepowodzen tak nie rozumiem chwaleniem sie tym ze udalo sie mimo ze tak naprawde sie nie staralas chyba
moze ci sie to wydac dziwne ale mysle ze nie tylko mnie taki post, delikatnie mowiac, zirytowal bo w czuje sie jakbym sama byla jakas wybrakowana skoro tobie udalo sie nawet wtedy gdy teoretycznie nie powinno sie udac...
.

Może trochę pomogło też to, że kazałam TŻ schować testy i nie mówić mi gdzie, a oddać ma dopiero jak się @ będzie spóźniać - taki chytry plan sobie wymyśliłam
. No i zleciało ponad 1,5 roku staran i nadal ńic