![]() |
#2281 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
Ooo tez jestem zainteresowana takimi terminami... Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą nie pomogę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zadomowienie
|
Miałam napisać jeszcze ze leżę w szpitalu klinicznym czyli teoretycznie ze studentami...
Tyle ze (jakby was to dotyczyło) studenci maja teraz wakacje i do października szpitale sa od nich wolne.. Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Nie obrażając nikogo.. Właśnie ni położna powiedziała ze jestem najchudszą laską na sali i na oddziale w 3trym... ![]() Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2285 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
dostałam właśnie dużą biedronkową reklamówkę ubrań dla Małej w tym najmniejszym rozmiarze.. a więc pranie i prasowanie czas start
brzuch pobolewa,ale nie widzę w tym żadnej regularności,ale też nie sprawdzam czy jest regularnie ![]() zaraz jadę na zakupy i zawieźć l4.. chyba nie urodzę pomiędzy tymi czynnościami? Cytat:
Cytat:
Cytat:
powinni Cie przyjąć na ktg.. u mnie jest płatne, więc nie interesuje ich kto i dlaczego robi.. Cytat:
Cytat:
ktoś się musi mylić jeśli chodzi o wagę synka tak myślałam,że u Ciebie może być rozwarcie po tym czopie.. jakie plany wobec Ciebie? kontrola po paru dniach wagi czy coś poza tym? Cytat:
![]() dostałas już coś do jedzenia czy przestałaś się cieszyć,że tam jesteś? Cytat:
ja nigdy nie jechałam do lekarza podczas dyżuru to nie wiem czy wieczorem będzie ok..ale jak już jest na oddziale to chyba żadna różnica o której się stawicie..byle przed obchodem zdążyć.. Cytat:
haha Cytat:
Cytat:
![]() mój lekarz wczoraj nie szczędził sobie uwag na temat mojej wagi.. był niezwykle rozbawiony moim rozrostem..nawet nie powiem ile przytyłam.. ale jestem gruba ![]() ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Może się uda rozwiązać będąc tutaj, chociaż sama nie wiem czy bym chciała już... ![]() Współczuję głodówki na ktg, ja też ledwo co przeżyłam bycie na czczo do godziny 10, a potem zjadłam śniadanie przyniesione z domu i cukier 84 po tym samym co wczoraj dało 121. :P Może to jest sposób, tylko to ryzyko omdlenia. ![]() Cytat:
Normalnie bym wszystko wyszukała w ustawach, żeby były pewne i aktualne informacje, ale telefonik mi nie pozwala pomóc. ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Planowane są kolejne usg, żeby wzrosła pewność co do tych wód i wagi, ktg, kontrola cukru - mam sama mierzyć i im wpisywać, a także popobierają mi krew - ruchy mam liczyć też. Powodzenia z załatwianiem spraw, oby akurat nie ten moment wybrała sobie Mała. ![]() Jak na razie brak regularności to pewnie nie. ![]() Jeszcze się pochwalę, że mam ujemny GBS. ;P A co do tego guzka i cyca to dowiedziałam się, że wszystko w normie i tak może być z ubarwieniem, a guzek to może powiększony węzeł chłonny i mam zgłaszać jakby się zmieniał. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
gratulacje! ![]() ![]() ![]() Ja właśnie wróciłam od sąsiadki, na plotach byłam.. ona rodziła 2 tygodnie temu. Ma tak przesłodką córeczkę że aż do schrupania ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj mam na 16 konsultację u anestezjologa, w moim szpitalu trzeba takową odbyć przed porodem... ciekawe czy się czegoś ciekawego dowiem ![]() ![]()
![]() |
#2288 | ||||
Rozeznanie
|
Witam się w pierwszym dniu 39 tygodnia
![]() Myslałam, że jak opuszczę 1 dzień sierpnia to już co najmniej 2 nowe maluszki sierpniowe się pojawia, a tu się akcje dziś rozkręcają dopiero ![]() Cytat:
![]() żona opis porodu bardzo wyczerpujący i taki pozytywny, poza oczywiście ostatnią częścią. Byłaś mega dzielna ![]() Tija trzymam kciuki za szybką i bezbolesną akcję ![]() Cytat:
![]() Florencee i Krefetka oby Wam pobyt w szpitalu szybko zleciał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja byłam rano na zdjęciu szwów z pleców, z uda we czwartek, wtedy tez mam wizytę i ktg. Chciałabym, żeby mała do tego czwartku w brzuszku posiedziała, a w piatek sie zabieramy za wyganianie ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Rozeznanie
|
Dzieki za kciuki dziewczyny
![]() Ja głupia chciała po prostu isc za ciosem po poprzednim podejściu, myslalam ze bede sie dalej dobrze czuła ![]() Krefetko, mam nadzieje ze dostanę darmowe podejścia do egzaminów ![]() Talantea, mam termin według usg na 18 sipernia, także nie jest on jakis sZczegolnie odległy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jak masz mały, śliczny brzuszek! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zgłoszenie do USC - 21 dni - może zrobić to matka lub ojciec, chyba że rodzice nie są małżeństwem, wtedy muszą się zgłosić oboje. No ale trzeba to zrobić szybko, bo to w USC wydają akt urodzenia, który będzie potrzebny pracodawcy i pewnie przy becikowym. Do ubezpieczenia - na stronie ZUSu nie ma terminu, ale moim zdaniem niezwłocznie. Przecież dziecko zaczyna dość szybko korzystać z przychodni... Becikowe - nie wiem...
![]() |
#2291 | |
Raczkowanie
|
Hej hej!
Tija kciuki za Ciebie i Tosię! ![]() Virginia na pewno te napięcie niedługo minie. Może wystarczy rozmowa na spokojnie.. będzie dobrze ![]() Agnszp niezła jazda się szykuje ![]() Krefetka, Florencee zgrałyście się z tą hospitalizajcą.. Trzymajcie się! Cytat:
![]() __ Dołączam do bolących stawów dłoni i nadgarstków.. Piszecie o ktg, a ja nie miałam jeszcze ani razu. Wizytę mam 11 sierpnia, czyli po miesiącu od ostatniej... ![]() ![]() Aa dziś rano Tż przedstawiał Tosi rodziców. Mówił do brzucha jak mamy na imię, jaki kolor włosów, itd... hehe ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2292 |
Zadomowienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1470136263.909910.jpg
Ciekawe czy synek mi na tym lepiej wyrośnie. :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |||
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
Cytat:
Odpisuje zbiorowo ![]() Ledwo co odłączyli KTG zabrali na USG (męczyli mnie godzinę). Nawet biszkopcika nie zdążyłam chwycić ;( Na USG, tyle co zarejestrowałam to waga 2900 +/-15% łożysko przesunęło sie z przedniej ściany z przodu na przednia ścianę ale lewa. Wody 8-9. Łożysko 2st. Nie wiem czy to co podali to dobrze czy zle, po prostu podali i tyle. Jak juz wróciłam na sale dostałam pyszny obiad.. Cukinie marynowana warzywami. Nie wiem czy głodna byłam czy to rzeczywiście takie pyszne było. Mam trochę odpocząć i zabiorą mnie na pierwszy test z oksytocyny.. A ja mogę tu trochę poleżeć ![]() ![]() Oczywiście co do wagi to wazę 84kg, a to oznacza 2kg wzrostu od 1trym Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Szkoda za ja swojej cukinii zdjęcia nie zrobiłam ale byłam tak głodna ze sie na nią rzuciłam ![]() Ja bym z Twojego obiadu raczej nic nie zjadła ;( ew w akcie desperacji pokąsałabym mięsiwo (ble..) bo marchewki gotowanej nie mogę bo za dużo podnosi cukier ;( Ale z pozytywów... masz warzywo, a dziewczyny narzekały ze przez pobyt w szpitalu warzyw nie widziały Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-08-02 o 12:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wszystkie informacje na temat rożnych przypadkow z przykładami możecie znaleźć tutaj: http://www.zus.pl/default.asp?p=1&id=5913 Dość dobrze i jasno opisane jak na ZUS ![]() Co do becikowego, to zalezy od miasta. Przy tym "dla wszystkich" jest próg dochodowy 1922 zł/osobę i wniosek trzeba złozyć do 12 miesięcy od urodzenia. Przy tzw. samorządowym/gminnym to już trzeba sprawdzać w konkretnych UM, np. w Krk jest prób dochodów 850 zł/osobę, termin złożenia wniosku ten sam. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za Wasze wsparcie
![]() Co do moich pytań poczekam chyba aż Florence wyjdzie ze szpitala ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Faszerowana cukinia brzmi smakowicie mmm... Cytat:
Miłych plotek z koleżanką! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jest, jest ale może niech ktoś mądrzejszy ode mnie Ci to wyłoży... jakiś czas temu pisały tu dziewczyny o tym. Cytat:
![]() Lecę na korki, miłego dnia ![]()
![]() |
#2296 |
Raczkowanie
|
Na wniosek o becikowe jest czas 12 miesiecy od dnia urodzenia dziecka
![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oo super wiedzieć |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Rozeznanie
|
Studenci mają praktyki nawet w wakacje, także niestety mogą byc w szpitalach i teraz
![]() Moja kolezanka studiuje medycynę i ma praktyki cały lipiec na ginekologii ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
To wygląda na to, że wyniki badań spoko, fajnie. ![]() Zazdroszczę cukinii! A ta marchewka chyba jakaś magiczna, bo wyszło po niej 100! :P Cytat:
Mama mi przywiezie dodatkowy obiad. ![]() Cytat:
Tylko, że to trochę może potrwać, niby tydzień mam tu być. ![]() Spokojnych korków! Cytat:
Moja siostra też jest na medycynie i za niedługo również zaczyna na ginekologii praktykować. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zadomowienie
|
Leżę na sali przypominającej oiom- za szyba widzę położne czekam na probe oksytocyny....
A tija juz pewnie Tosię tuli Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z tym ubezpieczeniem dziewczyny - to gdzie się zgłasza? do ZUSu? a to nie idzie z automatu jakoś? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak to jest,że zawsze trafiasz do szpitala z dobrym jedzeniem? kurcze..już idziesz rodzić? my mamy ten sam termin.. mogłas trochę zaczekać.. czekamy na relacje |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rodzic jeszcze nie chyba ze oksy tak szybko i skutecznie podziała ... Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta próba to już wywoływanie? ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Ahaa. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
A koleżanka napisała właśnie, że ma okres i tak ją brzuch boli, że przeprasza, ale nie da rady przyjechać więc jednak będę sama siedziała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ubezpieczenia: informujesz płatnika składek (w tym wypadku zakład pracy), że chcesz dopisac dziecko do swojego ubezpieczenia. Do tego potrzebny jest PESEL dziecka. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem nic o zaświadczeniu ze szpitala, nawet we wzorach, jakie dostałam od księgowej nie ma takiego załącznika, jest tylko akt urodzenia. Ubezpieczenie - do ZUSu info składa płatnik składek, więc w Twoim przypadku, z tego co rozumiem, zgłaszasz to pracodawcy i obowiązkiem pracodawcy jest zgłoszenie tego do ZUSu. ZUS pisze, że załatwia tę kwestię niezwłocznie od zgłoszenia. Z automatu w naszym kraju nic się nie dzieje :P
blog Edytowane przez aneks17 Czas edycji: 2016-08-02 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgłoszenie do ZUS, czyli do ubezpieczenia zdrowotnego. Zgłasza jeden z rodziców do pracodawcy chęć zgłoszenia dziecka. Podaję dane osobowe + Pesel. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.