Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-23, 20:58   #2281
xNenya
Raczkowanie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

o matko boska, dziewczyno nie używaj sudocremu !!!!!!!!!!!!!
to największy zapychacz porów jaki świat widział!
to okropnie tłusty i ciężki krem na odparzenia! matko boska .
zainwestuj w acne derm (20zł)
i używaj glinek jako maseczki. polecam ghasoul . kupisz ją w mydlarniach .
a ten podkład jest beznadziejny, poszukaj antybakteryjnego korektora z pędzelkiem . tyle ode mnie , coś więcej - pytaj ( ;

Edytowane przez xNenya
Czas edycji: 2009-06-23 o 21:00
xNenya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 08:54   #2282
gabri92
Raczkowanie

Wink Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez Akemi13 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich Jestem tu nowa, ale przeczytałam całe forum. Tak jak wszyscy mam problem z trądzikiem. Pojawił się on w wieku 9 lat a liczę 14. Na początku tylko na twarzy, ale potem na plecach, ramionach i dekolcie. Próbowałam wielu sposobów i domowych i dermatologicznych ( przez dwa lata chodziłam do dermatologa i zażywałam antybiotyki). Kilka miesięcy temu odkryłam forum i próbowałam różnych sposobów na trądzik. Obecnie używam Sudocremu punktowo i toniku z cytryny oraz czasami gdy wyskoczy jakaś większa niespodzianka podkładu z Nivea Visage Yung.
Chciałam się Was zapytać czy może znacie jakieś sposoby na trądzik na plecach, ramionach i dekolcie i czy mogę wystawić plecy na słońce gdyż 12 lipca wyjeżdżam na obóz do Grecji?
Dziękuje za odpowiedź i Pozdrawiam Wszystkich

Na trądzik w tych miejscach mogę Ci polecić żel do mycia twarzy jak i ciała Under Twenty Intensive Formula Never Ever. Jest dość dobry. Noo zaś krem Acne Derm też mogę Ci polecić, ale skoro trądzik masz na tak wielkich obszarach to może Ci nie na długo starczyć, jeśli jednak koszty finansowe Ci nie przeszkadzają to śmiało kupuj ten krem. Z antybiotyków mogę Ci polecić Dalacin T 1% [cena ponad 50 zł] Stosuje się go miejscowo gdyż jest to płyn do stosowania na skórę.

Jest wiele sposobów by zwalczyć trądzik, jednak potrzeba cierpliwości...
Mam nadzieję, że w jakimś stopniu pomogłam
gabri92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 09:49   #2283
kroliq27
Przyczajenie

Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

Cytat:
Napisane przez basias91 Pokaż wiadomość
Ja tesh niedawno bylam u dermatologa i przespiala mi zineryt i dermoclar zabulilam za to 7 dycha i nie zbyt pomaga dziewczyny znacie jakies fajne sposoby zeby znisczyc pryszcze poniewaz utrzymuja mi sie dlugo utrzymuja czolo to mam cale obsypane ale zaslania mi grzywka za to na polickzach mam jakies 3 pryszce i takie czerwone i jush mam je dlugo pomocy !

ja pod zinerytem podpisuje się obiema rękami
kroliq27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 17:03   #2284
oOoAgatkaOoO
Przyczajenie

Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

no własnie Ja mam problem z cera mam tłustą i tez niestety trądzik.. jestem zainteresowana tym sposobem z aloesem tylko ze nie wiem gdzie można kupić. Czekam na szybką odpowiedz.
dzięki z góry
oOoAgatkaOoO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 20:11   #2285
Ajkiorka
Raczkowanie

Akemi13
Skoro jedziesz do Grecji, powinnaś zainwestować w dobry krem z filtrem 50+. W żadnym wypadku nie powinnaś się opalać, skoro masz trądzik. Możesz nabawić się trwałych przebarwień, które później bardzo trudno usunąć. Poza tym w lato nie powinno się stosować preparatów z kwasami, np. Acne Dermu, ponieważ uwrażliwiają skórę na działanie promieni słonecznych. Do mycia twarzy polecam żel Iwostin Purritin. Możesz sobie także kupić wodę termalną z Avene albo La Roche - Posay (bardzo dobrze odświeza w ciągu dnia).
Pozdrawiam

Ajkiorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-27, 21:21   #2286
misia15
Raczkowanie

a jakies domowe sposoby na "dziurki " w cerze i przebarwienia (czerwone plamki po wypryskach
misia15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-28, 08:39   #2287
mala998
Przyczajenie

Hejka wszystkim tyle razy zaglądałam na takie forum żeby znaleźć sposób na ten trądzik i marzyłam by raz na zawsze znikł. Mam 30 lat i też duże problemy z trądzikiem (już nie powiem ile maści kremów antybiotyków i innych ziółek oczyszczeń robiłam)i tak całkiem przypadkiem znalazłam lekarstwo na trądzik może komuś też to pomoże. Ze 2 miesiące temu w wypadku ze wstrząsem mózgu trafiłam do szpitala. Niestety przez pierwsze dwa tygodnie byłam zmuszona myć się mydłem szpitalnym nie wyciskałam się oczywiście bo nie mogłam chodzić aż tak bardzo, matka przyniosła mi tylko kremy kupione w aptece Oillan-szybka regeneracja dla dzieci
oraz mój Tointex na noc i kiedy wyszłam ze szpitala nie mogłam uwierzyć, buźka jak nowo narodzona. W domu oczywiście znów wróciłam do mydeł maseczek i kremów i wciągu tygodnia buzia pogorszyła mi się bardzo. Na szczęście mój brat pracuje w szpitalu i poprosiłam go o mydło szpitalne trochę się zdziwił ale przyniósł. Na opakowaniu
było rozwiązanie mojego problemu jest to mydło antybakteryjne chirurgiczne które niszczy wszystkie bakterie do tego nie wyciskanie i łagodne kremy pozwoliło mi wyleczyć buzie.
mala998 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-28, 10:03   #2288
fifiorek
Wtajemniczenie

to i ja się dołącze
od miesiąca walcze z tragicznym stanem mojej buzi - a dokładnie z masakrycznym wysypie na na lini brody..
zrobiły mi się czerwone duże krosty, bolące jak cholera, jak ich dotykam to wyczuwam takie opuchnięcie - pod spodem zbiera się ropa ( bleee )
byłam u dermatolog - przepisała mi unidox, wzięłam dwa opakowania, do tego zineryt - ale poprawy nie ma nic a nic
nie mam pojęcia co z tym zrobić wyglądam tragicznie
mam 26 lat a skóra zachowuje się jak u nastolatki
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-28, 10:34   #2289
ZranionaAnisia
Przyczajenie

GG do ZranionaAnisia

Dziewczynki pomocy!!
mam okropne pryszcze na całej twarzy... wcale głupie nie chcą zniknąc, stosowałam maść benzacne ale nic nie pomaga.

może macie jakies sposoby???

- Kochasz go.?
- Bardzo, z każdym dniem bardziej.
- A zapomnisz.?
- O miłości swojego życia.?! Malo prawdopodobne..
ZranionaAnisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-28, 15:25   #2290
Binolka
Zakorzenienie

tez kiedys stosowałam benzacne ale nic mi to nie dało straszna jest ta masć zel blee... jedynie ten tonik drozdzowy mi troche pomógł też benzacne strasznie cuchnie drozdzami alejest naprawde fajny moze nie na jakies starsznie wielkie i dużo pryszczy w sumie dobre sa też maseczki drozdzowe wkłada sie drożdze do wody ale niewieklkiej ilosci czeka kilka minut powiedzmy z 15 i nakłada na twarz jak wyjdzie Ci za żadkie to możesz jogurtu dodac troche

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

a i jeszcze mala998 napisała o mydle antybakteryjnym ze szpitala takie samo mydło jest w sklepie nazywa sie protex są różne rodzaje dobrze myje buzię i dokładnie ale tez wysusza mocno myśle że tak jak napisała mala998 mycie mydełkiem antybakteryjnym i smarowaniem nawilżajacym kremikiem pomoże choć troszke a poza tym to mydełko jest tanie kosztuje niecałe 3zł natomiast jeśli ktoś ma bardzo duze problemy z trądzikiem radzę wybrac sie do dermatologa

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

na przebarwienia podobnie jak na wągry dobry jest sok z cytryny i jak juz ktoś wcześniej pisał maseczka z polopiryny (nie pamietam dokładnie) te specyfiki rozjaśniają
Stary 2009-06-28, 17:17   #2291
xNenya
Raczkowanie

a ja wczoraj odwiedziłam mojego wujcia dermatologa..
mam trądzik zaskórnikowy i może co prawda nie jestem pryszczata, ale te wągry doprowadzają mnie do szału -.- przepisał mi Lokacid . zobaczymy

xNenya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-28, 22:20   #2292
emeraude
Raczkowanie

Lokacid? mozna to dostać bez recepty?
Zastanawiam sie nad jedna sprawą, miałam z miesiąc temu mikrodemambrazję i moja skóra wyglądała po niej cudnie(jak na mnie rzecz jasna), tylko nie miałam kasy na powtórny zabieg i teraz mam straszliwe wągry, tzn, takie białe grudki wszedzie oprócz czoła. Zastanawiam sie czy to nie jest tak, ze oczyścił mi ten zabieg pory a teraz ze zdwojoną siła się zapchały/zabrudziły.
Strasznie mnie to denerwuje a wiem ze wyciskanie nie jest najlepszym wyjściem, tylko ze przez swoje 20letnie życie jeszcze zaden tonik na wągry mi nie pomógł.
Czy jedynym ratunkiem będzie kolejna mikrodemambrazja?

- szczupłe uda
- płaski brzuch
emeraude jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 17:59   #2293
Jdm
Przyczajenie

ja używam jakiegoś płynu do mycia twarzy vichy taki zielony , cena chyba 45 zł , kupiłem go w tamtym roku i co jakiś czas stosuje zużyłem dopiero połowę flakonu ale daję radę pryszcze zniknęły , polecam także się opalić trochę bo to daję bardzo dużo . Zastanawiam się jeszcze na tym http://allegro.pl/item665594379_no_s...y_tradzik.html

tylko nie wiem czy to produkt oryginalny bo czytałem gdzieś że te no scary są drogie a tu tylko 20 zł

Edytowane przez Jdm
Czas edycji: 2009-06-29 o 18:02
Jdm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 19:20   #2294
piesek004
Przyczajenie

GG do piesek004

hej dziewczyny jestem nowa i bardzo prosze o pomoc. W czoraj wycisnelam sobie pryszcze bo strasznie mnie wkurzały. Dzisiaj rano obudzilam ze strasznymi strupami itp. Prosze zaradcie mi cos co mi napewno pomoze<prosi>:.;.

Edytowane przez piesek004
Czas edycji: 2009-06-29 o 19:21
piesek004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 20:26   #2295
misia15
Raczkowanie

a na "dziurki" jest jakis domowy sprawdzony i dobry sposob ? boo zauwazylam ze na moim policzku jest tych "dziurek" i chce sie tego pozbyc jak najszybciej bo szpeci tylko mój policzek
misia15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 20:30   #2296
Miss Dramatique
Zakorzenienie

GG do Miss Dramatique

dziewczyny, a macie coś domowego, ale sprawdzonego na rozszerzone pory?
Stary 2009-06-29, 20:42   #2297
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez fifiorek Pokaż wiadomość
to i ja się dołącze
od miesiąca walcze z tragicznym stanem mojej buzi - a dokładnie z masakrycznym wysypie na na lini brody..
zrobiły mi się czerwone duże krosty, bolące jak cholera, jak ich dotykam to wyczuwam takie opuchnięcie - pod spodem zbiera się ropa ( bleee )
byłam u dermatolog - przepisała mi unidox, wzięłam dwa opakowania, do tego zineryt - ale poprawy nie ma nic a nic
nie mam pojęcia co z tym zrobić wyglądam tragicznie
mam 26 lat a skóra zachowuje się jak u nastolatki
Ginekolog - endokrynolog i badania hormonów. Trądzik w tym wieku ma zwykle podłoże hormonalne. U mnie po odstawieniu pigułek twarz długo dochodziła do siebie i przez długi czas tworzyły się takie gule. Pomogły przede wszystkim retinoidy (isotrexin, differin czy atrederm), ale żeby je stosować trzeba chronić twarz przed słońcem przy pomocy blokera i to przez cały rok. W przeciwnym wypadku masz gwarantowane przebarwienia.

Cytat:
Napisane przez ZranionaAnisia Pokaż wiadomość
Dziewczynki pomocy!!
mam okropne pryszcze na całej twarzy... wcale głupie nie chcą zniknąc, stosowałam maść benzacne ale nic nie pomaga.

może macie jakies sposoby???
A co jeszcze stosowałaś? Leczyłaś trądzik u dermatologa? Benzacne to nie jedyny preparat na trądzik. Są jeszcze setki innych, ale większość na receptę, a więc bez specjalisty się nie obędzie.

Cytat:
Napisane przez Jdm Pokaż wiadomość
ja używam jakiegoś płynu do mycia twarzy vichy taki zielony , cena chyba 45 zł , kupiłem go w tamtym roku i co jakiś czas stosuje zużyłem dopiero połowę flakonu ale daję radę pryszcze zniknęły , polecam także się opalić trochę bo to daję bardzo dużo . Zastanawiam się jeszcze na tym http://allegro.pl/item665594379_no_s...y_tradzik.html

tylko nie wiem czy to produkt oryginalny bo czytałem gdzieś że te no scary są drogie a tu tylko 20 zł
A ja nie polecam. Każdy dermatolog czy kosmetyczka powiedzą Ci, że skóra w wyniku opalania grubieje, co sprzyja powstawaniu stanów zapalnych. Poprawa jest tylko chwilowa. Opalanie powoduje wysuszenie krostek, ale jesienią niemal pewny jest wysyp nowych krostek. Przerobiłam to na sobie. Używanie filtra i unikanie nadmiaru słońca przynosi długofalowo lepsze efekty niż opalanie.

Cytat:
Napisane przez piesek004 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny jestem nowa i bardzo prosze o pomoc. W czoraj wycisnelam sobie pryszcze bo strasznie mnie wkurzały. Dzisiaj rano obudzilam ze strasznymi strupami itp. Prosze zaradcie mi cos co mi napewno pomoze<prosi>:.;.
Napewno pomoże Ci czas i niedotykanie strupków, które muszą się zagoić.
Pomoże stosowany miejscowo tribiotic, krem nagietkowy babydream z cynkiem, benzacne itp. Byleby nie kilka preparatów naraz.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 08:25   #2298
piesek004
Przyczajenie

GG do piesek004

Ok dzięki zobacze co z tego wyjdzie.
Stary 2009-06-30, 11:02   #2299
kowalczyk23
Raczkowanie

GG do kowalczyk23

Ja mogę spokojnie polecić taką fajniutko maść o nazwie Duac 15 g(idealny), a jako nawilżenie Physiogel krem nawilżający. Doskonale nawilża skórę. Mi oprócz tego Pani Iwona Bugała przepisała Tetralysal 300 mg. Jeżeli ktoś mieszka w Lublinie to mogę dać numer do przychodni w której przyjmuję.

Edytowane przez kowalczyk23
Czas edycji: 2009-06-30 o 11:12
kowalczyk23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 14:11   #2300
Malwi86
Przyczajenie

może wybrałaś ten żel o mniejszym stężeniu, bo jest 5 i 10%,spróbuj tego mocniejszego i dodatkowo stosuj tonik, ja używałam i mi pomógł, ale nie pozbędziesz się pryszczy z dnia na dzień, trzeba uzbroić się w cierpliwość, ale Benzacne jest skuteczne
Malwi86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 17:07   #2301
kowalczyk23
Raczkowanie

GG do kowalczyk23

Potwierdzam to co mówi Malwi86, cierpliwość to jest klucz do sukcesu.
Stary 2009-06-30, 19:13   #2302
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez kowalczyk23 Pokaż wiadomość
Ja mogę spokojnie polecić taką fajniutko maść o nazwie Duac 15 g(idealny), a jako nawilżenie Physiogel krem nawilżający. Doskonale nawilża skórę. Mi oprócz tego Pani Iwona Bugała przepisała Tetralysal 300 mg. Jeżeli ktoś mieszka w Lublinie to mogę dać numer do przychodni w której przyjmuję.
Tytuł wątku to domowe sposoby na trądzik, a podane przez Ciebie leki są na receptę, a więc wymagają wizyty u dermatologa.
Stary 2009-06-30, 19:50   #2303
piesek004
Przyczajenie

GG do piesek004

Zgadzam sie z toba Elfia4, ja nie mam tylu pieniedzy żeby kupowac tylu preparatow, wole stosowac jakies domowe maseczki itp.
Stary 2009-06-30, 20:07   #2304
ZranionaAnisia
Przyczajenie

GG do ZranionaAnisia

Cytat:
Napisane przez Malwi86 Pokaż wiadomość
może wybrałaś ten żel o mniejszym stężeniu, bo jest 5 i 10%,spróbuj tego mocniejszego i dodatkowo stosuj tonik, ja używałam i mi pomógł, ale nie pozbędziesz się pryszczy z dnia na dzień, trzeba uzbroić się w cierpliwość, ale Benzacne jest skuteczne

najpierw stosowałam ten 5% a teraz 10 % i nadal nic ;/ echh już tracę wiarę, że to keidyś zniknie.
a czy po nałożeniu tego domowego toniku z wody i cytryny też czujecie takie swędzenie na twarzy ???

- Kochasz go.?
- Bardzo, z każdym dniem bardziej.
- A zapomnisz.?
- O miłości swojego życia.?! Malo prawdopodobne..
ZranionaAnisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 22:02   #2305
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez piesek004 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z toba Elfia4, ja nie mam tylu pieniedzy żeby kupowac tylu preparatow, wole stosowac jakies domowe maseczki itp.
Nie wiem czy to kwestia pieniędzy. Nie każdy preparat na receptę kosztuje kilkadziesiąt złotych. Jest sporo leków przeciwtrądzikowych, które kosztują nie więcej niż kilknaście zł.
Nie ma też obowiązku zgadzania się na drogie kuracje. Można otwarcie poprosić o wypisanie recepty na leki robione w aptece, za które płaci się ryczałt w wysokości 5 zł.
Czasem nie ma też wyboru. Nie każdemu domowe metody pomagają, często potrzebne jest leczenie. Warto korzystać z domowych sposobów pielęgnacji cery trądzikowej, ale nie wykluczać metod farmakologicznych. Jedynym wyznacznikiem powinny być efekty jakie przynosi dana metoda. Aczkolwiek ten akutat wątek dotyczy metod domowych
Stary 2009-07-01, 13:07   #2306
kowalczyk23
Raczkowanie

GG do kowalczyk23

A czy maseczkę to mogę stosować z Tatralysalem 300 mg i Duac ???
Stary 2009-07-01, 21:18   #2307
potteromaniaczka
Przyczajenie

Witam
Drogie mi, wizażystki! Pisalam do was jakiś niecaly rok temu o moim problemie z trądzikiem. Mam koszmar na czole<taka kaszka, a gdzie niegdzie 'prawdziwy' pryszcz> i caly nos zapchany wągrami... Ohyda! Tak więc, jak mi tu poradzilyście bylam u pani dermatolog, prywatnie. Ta zapisala mi roztwór do przemywania codziennie wacikiem oraz dwie maści-jedną na dzień, drugą na noc-Davercin, Duack. Powiedziala, że po 2 tygodniach stosowania powinnam mieć już idealną cerę, bo jej zdaniem mam 'maly trądzikowy problem, normalny jak na mój wiek'<mam 15 lat>. No, ale niestety jej prognoza nie sprawdzila się... Problem nadal mam i stąd moje pytanie do was-> Jutro jadę do miasta na zakupy i chcialabym, abyście polecily mi jakiś dobry, nie wysuszający za bardzo, tonik, żel i krem nawilżający?! Teraz używam Toniku i żelu myjącego z peelingiem Garniera i kremu Happyderm firmy Loreal. Slyszalam, że Ziaja ma dobre toniki antybakteryjne, to prawda?
Czekam na odp.
P.S. Od dziś będę sobie czasami robila, powiedzmy raz w tygodniu, maseczkę z drożdży bądź platków owsianych i pila herbatę z bratka. Muszę zacząć konkretnie dzialać... :/
potteromaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 21:46   #2308
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez potteromaniaczka Pokaż wiadomość
Witam
Tak więc, jak mi tu poradzilyście bylam u pani dermatolog, prywatnie. Ta zapisala mi roztwór do przemywania codziennie wacikiem oraz dwie maści-jedną na dzień, drugą na noc-Davercin, Duack. Powiedziala, że po 2 tygodniach stosowania powinnam mieć już idealną cerę, bo jej zdaniem mam 'maly trądzikowy problem, normalny jak na mój wiek'<mam 15 lat>. No, ale niestety jej prognoza nie sprawdzila się... Problem nadal mam i stąd moje pytanie do was-> Jutro jadę do miasta na zakupy i chcialabym, abyście polecily mi jakiś dobry, nie wysuszający za bardzo, tonik, żel i krem nawilżający?! Teraz używam Toniku i żelu myjącego z peelingiem Garniera i kremu Happyderm firmy Loreal. Slyszalam, że Ziaja ma dobre toniki antybakteryjne, to prawda?
Czekam na odp.
P.S. Od dziś będę sobie czasami robila, powiedzmy raz w tygodniu, maseczkę z drożdży bądź platków owsianych i pila herbatę z bratka. Muszę zacząć konkretnie dzialać... :/
Kremy, żele i cała reszta to temat rzeka. Postaw na kosmetyki apteczne i te o prostym składzie. Żele jak najmniej wysuszające, zeby nie podrażniac dodatkowo cery. Z tańśzych drogeryjnych może nivea visage do cery wrażliwej - biała emulsja z różowymi granulkami.
Tonik rival de loop z rossmanna ma dobre opinie. Jest bez alkoholu i dobrze nawilża i łagodzi skórę.
Krem - wypróbuj jakiś emolient: physiogel, humektan, emolium, coś z iwostinu itp. Możesz też poszukać kremu pollena eva z wyciągiem z melisy (jest trudno dostępny, bywa w małych drogeriach, ja kupiłam w supermarkecie "billa"). Z tej serii podobno tonik też jest niezły.
Ziaja ma dobre produkty. U ciebie powinien sie sprawdzić krem calma hlc w lżejszej formule (nawilżajacy, a nie biolipidowy), żel do twarzy z tej serii również wart jest uwagi.
Warto też poszukać kremów na półce z kosmetykami dla dzieci w rossmannie. Ich kremy babydream mają dużo pozytywnych opinii u wizażanek Sama polecam krem nagietkowy z cynkiem i ekstrasensitive. Żel w dużej butli nadaje się do mycia twarzy, jest łagodny. Na biochemii jest wątek o kosmetykach z rossmanna
To tak pokrótce moje propozycje, ale najlepiej przejrzyj KWC pod kątem kosmetyków dla ciebie
Na wągry i krostki polecam acne derm. Kosztuje ok 16-20 zł, jest skuteczny, tylko przy kuracji nim musisz chronić twarz przed słońcem, a więc przydałby się filtr.
Generalnie unikaj drogeryjnych żeli i toników do cery trądzikowej. Zwykle mocno wyszuszają, zawierają alkohol i silne detergenty, robią więcej szkody niż pożytku.
Lepiej stosować łagodne kosmetyki i do tego jakiś preparat stricte na trądzik (najlepiej od dermatologa).

A co do dermatologa i 2 tygodniowego leczenia...to zostawię bez komentarza Musiałabym sypnąc wiązanką niecenzuralnych słów, żeby podsumować ten brak wiedzy. Trądzik nawet lekki, to nie przeziębienie, które leczy się tydzień czy dwa. Leczenie często trwa miesiącami lub latami. Nawet po ustapieniu objawów trzeba jakiś czas kontynuować stosowanie leków miejscowych, odpowiednio dbać o skórę itd. Do tego trądzik często powraca.
Zmień dermatologa na jakiegoś bardziej kompetentnego i kontynuuj leczenie.
Stary 2009-07-02, 07:39   #2309
losek78
Zakorzenienie

ja uzywaŁam z zjaji takiego żelu myjącego przeciwtrądzikowego w takiej butelce zakręcanej z rózową zakrętką i napisy chyba rózowe byŁy na nim, nie ten tin-tin tylko taki drugi, ma wyciągi zioŁowe i dla mnie byŁ pomocny, ale żaden żel myjący nie wyleczy trądziku może tylko wspierać leczenie i dbac o ogólną kondycje skóry,
a mŁodym wieku trudno czasem utrzymać Ładną cerę , ja mam 29 i nadal mam trądzik ,taki typ cery - tŁusta i wymaga ciągŁej pielęgnacji, plus ograniczenia w diecie - najlepiej dużo warzyw i owoców a wykluczyc sLodycze zwŁaszcza czekoladę , co nie jest Łatwe ,
dodam że nadmierne przejmowanie sie stanem swojej skóry jeszcze pogŁębia problem bo stres tez jest trądzikotwórczy...
Stary 2009-07-02, 18:54   #2310
Jdm
Przyczajenie

badania potwierdziły że czekolada nie powoduje syfów . U mnie czasem pojawi się jakiś syf jak zjem coś pikantnego , ostrego np. jakieś kanapki z keczupem albo laysy paprykowe
Jdm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości