|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
![]() To chyba nie na tym polega. Kazdy wybiera rozrywke jaka chce badź rezygnuje z niej. Wlasciciele dyskotek tez narzucają nam swoja wole? Nie, nie mam ochoty czy nie lubie to nie ide proste. ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Ja akurat do halowen nic nie mam. Kult dla zmarlych, fajna sprawa. 1listopada jest od zadumy, a nie 31 pazdziernika.Fajna rozrywka dla dzieci i dla doroslych. Ja to bym chciala aby na moim pogrzebie ludzie sie bawili tak jak w Szkocji. Pili wino i wspominali mnie. U nas jest zbyt smutno.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-10-28 o 19:04 |
|
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wasze dzieci leżąc na plecach próbują podnosić się, aby usiąść? Czy to normalne?
|
#2283 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
Wszystko ma swój czas |
||
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze cos Gabi dziś serkiem ulewa i slysze jak jej chlupta w brzuszku. Ciekawe o co chodzi.
|
|
#2285 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się wieczorem
My dziś dużo załatwiliśmy. Najpierw byłam złożyć wniosek o nowe prawo jazdy, bo stare mam jeszcze na panieńskie nazwisko 😜i jeszcze zmieniłam nazwisko w księdze wieczystej bo też było na stare nazwisko i mi spółdzielnia kazała coś z tym zrobić. Oczywiście sama bym nie dała rady z młodym, więc jeszcze brata do pomocy wzięłam😁ja stałam w kolejkach a wujek z Wojciechem spacerował Cytat:
Już ?😉 Moja siostra wzięła tak wcześnie smoka swojej młodszej, to się nauczyła ssać kciuk i ja dlatego jeszcze się wstrzymam, acz wiadomo teraz będzie Ci łatwiej, bo jest mały i szybko zapomni. Dawaj znać jak Ci idzie Cytat:
Cytat:
eh kiedyś nie czyhało na dzieci tyle zagrożeń.[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66898146]Racja. Ja tam uwazam że każda okazja do imprezowania jest dobra W tym roku byl też cyrk, bo dwie mamy zglosily, że nie chcą by ich dzieci dostawaly na zajęciach lizaki. Tam taka tradycja że po grach, zabawach jest krotka bajka, dzieci siadają na dywanie i dostają lizaki. Też nie jestem za dawaniem maluchom slodyczy, ale skoro tam taki zwyczaj, to ten jeden lizak raz w tygodniu krzywdy nikomu nie zrobi. Jak tamte dzieci lizaka nie dostały zgodnie z życzeniem mam to był płacz. Dlatego mamuski chciały, by inne dzieci tez go nie dostały. No cyrk. Bylo głosowanie, wygrały lizaki. Mamy chodzą naburmuszone. Eh... ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Nie lubie takich afer o nic[/QUOTE] Ja czasem myślę, że niektórzy to w czasie porodu dostają jakiegoś hopla. Jak takie eko-sreko to niech tłumaczą swoim dzieciom czemu nie mogą lizaka, a nie innym zabierają. Moja koleżanka jest nauczycielką i to co rodzice ostatnio wprawiają to się w głowie nie mieści. Jedna matka przyszła do szkoły prosić, żeby przesunąć lekcje (!!!) bo ona nie jest w stanie zmusić syna żeby wstał na 8 rano . Mało tego - ona mówiła poważnie 😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haha zagrozenia- telefony, tablety..ojj A tak powaznie to mam wyrzuty, bo Gsbrysia nie placze, a tu taki płacz. A powinna sie wtedy czuc bezpiecznie ![]() Z eko-sreko nie mozna przesadzać. Choc ja akurat jestem za promowaniem zdrowego jedzenia wśród dzieci. I ciezko 3 latkowi powiedziec, ze nie dostanie tego co inne dzieci :/ Ale wszystkim nie dogodzi, dadzą lizaka źle, dadza jablko tez moze być zle dla niektorych- bo ze skorkà, bo z niewiadomego zrodla itd Ciezko byc teraz matka ![]() A ta babka z przesunięciem lekcji to przesadziła
|
|
|
#2287 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chyba bym jej poradzila zgłosić się do.ministerstwa oświaty
|
|
|
|
|
#2288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie popadajmy w paranoję, każdy niech świętuje co chce Cytat:
Cytat:
Ja też prawko jeszcze na panieńskie mam i w księgach nie pozmieniane... M śpi mąż robi zapiekanki więc idę się podpiąć pod kolację
|
|
#2289 | |
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66898561]Mnie z tych świat drażnią tylko.Walentynki, ale to dlatego, że żal mi tych osób, które nie mają tego święta z kim spędzić. A wszędzie serduszka, słodkości, komedie romantyczne, no dramat
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Ja to ciut rozumiem, gdybym ja organizowała takie zajecia dawalabym dzieciom jabluszka, kisielki robione. Ale tam od lat zwyczaj lizaków i do.glowy by mi nie przyszło robic z tego aferę. Jeden lizak raz w tygodniu to nie taka tragedia...[/QUOTE] Oczywiście każdy na temat żywienia dziecka ma inne podejście i warto je szanować. Wiec jeśli jest przyjęte że dzieci jedzą tam lizaki to mniejszość nie powinna się wychylać. Ew wytłumaczyć dzieciom żeby nie brały / nie jadly tych lizaków. Ale moim zdaniem nie mają prawa wymagać ze reszta dzieci również nie będzie jadła. Cytat:
tak sobie ćwiczy tylko nie wolno pomagać nie podajemy rąk, nie podnosimy itp Co do Pani od przesuwania lekcji - haha ma rację! 8 to nieludzka pora ciekawe jak później jej dziecko w dorosłym życiu wstanie np o 5 żeby na 6 być w pracy podziwiam takie osoby, wie czego chce i już Ale w sumie co ja się dziwię... <b>uwaga, znowu dygresja o teściowej!<b> Jak powiedziałam że tz mógłby sie raz w tygodniu przemeczyc pojechać że mną na zakupy to do mnie wyskoczyła że jeśli mam potrzebę to mogę wziąć samochód i jechać bo on wraca z pracy zmęczony! Tak więc niektóre matki wiedzą lepiej co trzeba ich dzieciom Oczywiście tz zaprzeczył i zgodził się że powinien to dla mnie zrobić bez marudzenia bo mi się należy *.* Może jeszcze będą z niego ludzie ![]() Przed chwilą mieliśmy rozmowę nt wyprowadzki. No nie ma kurde szans by go przekonać. Rzucilam że moglibyśmy zrobić sobie na górze kuchnie i wtedy byśmy byli niezależni. Ale on nie widzi sensu.. no i wgl co ja myślę.. że wtedy teściowie nie będą przychodzić do nas? Powiedziałam że nie no oczywiście mogą wpaść na kawę hahhaha jego mina bezcenna. "No ale przecież to ich dom". No i właśnie dlatego chcę się wyprowadzić. Ale porozumienia żadnego nie znaleźliśmy. No cóż. Jeszcze się trochę pomecze. ;( |
|
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię ani haloween ani walentynek. Ale jak będą organizować cos w przedszkolu to nie będę dziecka odcinać. Co do lizakow to ja z tych eko sreko bez glutenu :p nie zawsze uchronie przed wszystkim, jak starszak coś dostaje to zjada to tatuś. Po pierwsze nie chcę by dziecko od małego żyło słodyczami, po drugie nie wskazane mu ze wzg na refluks. Sama mało jem, wolę zrobić swoje niz faszerować E E E . Jeszcze naje się w swoim życiu niezdrowego jak nie bede widzieć.
Tomek dopiero zasnął, nie wyrabiam już ponad tydzień to trwa, czy skok może być tak długo? |
|
|
|
#2291 |
|
Konto usunięte
|
Lena musisz być twarda. Za jakiś czas wroccie do rozmowy nt wyprowadzki. Szkoda by się wam w związku psulo z powodu teściowej.
Swoją drogą, z tego co piszesz jest trochę toksyczna chyba w tym wypadku i ona i twój tz nie potrafią odciąć pepowiny
|
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba normalne...
|
|
#2293 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Lena musisz być twarda i drążyć temat. Oczywiście z wyczuciem i małymi kroczkami ale do celu. Tak żeby na koncu myślał, że to jego pomysł
Może faktycznie wystarczy zrobić osobną kychnię.
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Cze4ść Dziewczynki
![]() Padam na pyszczek. Hania ostanio pod wieczór jest bardzo wmagająca i absorbująca. Poleży malutką chwilę sama i albo non sotp muszę przy niej być albo rączki. Dziś TŻ nie brał nocnego dyżuru w lecznicy więc jest lżej. Martwi mnie to, że od dwóch dni Hania dużo mniej zjada. W ciągu dnia max 60 ml co ok 3.5 godz. W nocy raz zje 120 a potem już tylko 60 ml. Temp nie ma, nie wygląda na chorą. Slini się strasznie i dziąsła widać ją bolą. Może z tego powodu jeść dużo mniej? Panikować nie panikuje bo na chorą nie wygląda. W środę mam wizyte u pediatry i szczepienie to zobaczymy co powie. Jak nie pójdę wczesniej. Oby nie! Dżanet super że szczepienie bez skutków ubocznych. 6in1 brałaś? Zosia śliczna w spodniczce hand made Fajnie, ze taki imprezki ma w klubiku. Od kiedy planujesz ją do przedszkola/żlobka dać? Fiazo u Nas skok trwał równo 7 dni. Objawy były jednie wieczorem przed snem ok 2 godz. Mega marudy, płaczki i cyrk przy zasyppianiu. Lena co to za krzesełko? Pytam z ciekawości bo i tak jestem bardzo zdecydowana na Antiliop. Jestem pewna, że chce rozszerzać diete jak Hania usiądzie także nie patrzę na inne. No moze stokke mnie kręci, ale cena już nie :P Współczuję mieszkania z teściami. Ja na chwilę obecną nie wyobrażam sobie mieszkania ani z moi rodzicami ani z TŻ. Od 8 lat nie mieszkam w domu rodzinnym więc inaczej na to patrzę. Jeszcze teksty Twojej teściowej o zmęczonym synku. Noo proszę. Niech mu jeszcze fotelik uszykuję i cieplutki obiadke coby wypoczął syneczek. A TY kobito sama jedź na zakupy ot, co siedzisz w domu całe dnie :P sorry nie mogłam. Typowe zachowanie kobieta,kobiecie wilkiem. Mama mojego TŻ pewnie by mi kazała w domu siedzieć i TZ by wysłała ![]() Hania dalej nie odwraca się na brzuch. Cóż widocznie wszystko w swoim czasie. Na plecach jak leży tez ćwiczy brzuszki. Jak jest głodna i widzi butelkę z mlekczkiem tez takie wyginanie. Jutro rano idziemy na basen na zajęcia dla niemowląt. Potem TŻ jest do wieczora w domu zajmię się Hanią a ja mieszkanie gruntownie posprzątam. Taki mam plan. Pewnie cześć mi się uda bo jeszcze obiad wmiędzyczasie itd a po obiedzie spacer
|
#2296 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66907056]Lena musisz być twarda. Za jakiś czas wroccie do rozmowy nt wyprowadzki. Szkoda by się wam w związku psulo z powodu teściowej.
Swoją drogą, z tego co piszesz jest trochę toksyczna chyba w tym wypadku i ona i twój tz nie potrafią odciąć pepowiny [/QUOTE]Właśnie mu dziś powiedziałam że ta pępowina co ich łączy to trochę już stara się zrobiła i niewydolna:p Cytat:
Cytat:
Na przykład takie krzesełko: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6570763599 Chociaż jest wiele innych, niektóre jeszcze fajniejsze w podobnej cenie przydałoby sie np na kółkach i z koszykiem z tyłu gdzieś takie widziałam, zniknęło mi teraz
|
||
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam problem
![]() Maja budzi mi się co 10-20 min z płaczem i cyc uspokaja albo i nie. Chciałam Dac butle to nie chce. W ciągu godziny obudziła się już 7 razy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Lena ja w domu 8 lat nie mieszkam i mam tam swój pokój
hih co prawda mama go przemeblowała i raczej już goscinnym pokojem powinnien być to i tak dalej jest mój ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Dziewczyny polecaly też czopki Vibucrol - one uspokajaco dzialają. Poprawcie mnie jeśli się mylę
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu skok wdl rozpiski jest za nami. Na ząbki daje osenit i maść i mimo tego często się budzi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Ale czy tak często można te czapki dawać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pyt nr 2 nie wiem. Nie używałam, nie mam ulotki. Nie pomogę
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja z domu wyprowadziłam się dość późno i od razu moi rodzice, jak tylko skończyli świętować, zrobili remont, żebym już z tym moim tż została a moja teściowa to płakała jak jej 32letni chłopiec z domu wychodził. Nawet mówiła żebyśmy u nich mieszkali, ale prędzej bym oszalała. Ja tam wolę mieć mieszkanie do spółki z bankiem. Zazdroszczę jutro basenu. Ale z Wojtkiem i jego AZS to my szybko na basen nie pójdziemy😖 Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2304 |
|
Rozeznanie
|
Moja tez się slini i wszystko do buzi pakuje ale w srode jak byłyśmy na szczepieniu to pediatra mówiła ze zębów jeszcze nie widac.
My po ślubie 3 lata u moich rodziców mieszkaliśmy ale oni sie nie wtraclali do niczego. Z treściami nie chcialabym mieszkać, nie czulabym sie tam jak u siebie. |
|
|
|
#2305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej żeby 32letni synek dalej z,mamusia mieszkał hihi My też wyszlismy z,założenia że lepiej dzielić mieszkAnie z,bankiem. Mogliśmy wykończyc i wyremontować dom po dziadkach TZ w miejscowości gdzie mieszkają rodzice Tz tylko ram żadne z,Nas nie miałoby pewniej pracy. Tzn ja łatwiej bo bym coś znalazła. Tz tak dobrze płatnej pracy by tam nie dostał. Poza tym duże miasto=duże możliwości,,szanse rozwoju, dostęp do rozrywki, kultury. Nie żałujemy podjętej decyzji. Czasem jest ciężko bo jesteśmy zdani tylko na siebie, ale dajemy radę ![]() Hania się przebudzila, płacz pędze z,butla i mleczkiem zjadła 10ml o śpi. Ona chyba pić trochę chciała a nie jeść. Muszę butlę z wodą na noc szykować. Pedicetamolu dziś nie daję, wczoraj dałam to cały wyplula chyba coś w czopkach kupię.Jak skóra Wojtusia? Troszkę lepiej? Dermatolog coś nowego poradził? Cytat:
Trzeba to przetrwać. Innego wyjścia nie ma. Cytat:
Wy tymczasowo mieszkaliscie coś tak kojarzę tak to bym się skusiła. Wiedząc, że to określony ściśle czas i papa idziemy na swoje![]() U Nas też zębów nie widać codziennie patrzę. Dziąsła takie miękkie. Smoczka chce i za chwilę pluje nim. Chyba ją dalej bolą :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ją naprawdę lubię i mamy dobry kontakt, ale czasem jak coś palnie, to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. U Wojtka ta skóra raz lepiej, raz gorzej. Już sama nie wiem czy jest ta alergia na nabiał albo może na coś innego, czy tylko ma AZS. Od przyjazdu z nad morza walczymy z wysypką i drapaniem i tak sobie myślę czy może to coś innego niż ten nabiał, bo w sumie nie jem już tyle czasu a jak nie poddam fenistilu, to się budzi w domu i drapie Odnośnie domu to myślę że dobrze zrobiliście. W końcu mieć dom i nie móc się realizować czy dobrze zarabiać to też nie jest żadne rozwiązanie. Mnie kiedyś ten kredyt przerażał a teraz traktuje go jak normalną płatność. Współczuję obyś dała radę coś pospaćWysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-10-29 o 00:09 |
|
|
|
|
#2308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Halo śpiochy!
![]() Moje dziecko dziś łaskawe - pobudka przed 3, potem po 6, dałam ją wtedy do nas do łóżka i jeszcze śpi razem z tatusiem
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opowiedziałam w domu sytuację z Twoją tesciową, moja mama mówie, a to na pewno prawdziwe
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

firanki makarony w serduszka przyszły. Wszystko jest ok 
I na dodatek dziś Kinga od rana marudna :/ Już dawno takiego dnia nie mieliśmy.. I aż nie wiemy co z nią zrobić 
eh kiedyś nie czyhało na dzieci tyle zagrożeń.
chyba bym jej poradzila zgłosić się do.ministerstwa oświaty

ciekawe jak później jej dziecko w dorosłym życiu wstanie np o 5 żeby na 6 być w pracy
chyba w tym wypadku i ona i twój tz nie potrafią odciąć pepowiny

Może faktycznie wystarczy zrobić osobną kychnię.

obyś dała radę coś pospać