|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Lynn ja z pierwszym nie mialam przepowiadaczy.za to mialam czeste napiecia brzucha i z nich zrobily mi sie od razu porodowe. Z drugim tez zaczely sie od razu porodowe.bez napiec macicy. No a z trzecim to same wiecie ze mam te mocne skurcze od tygodnia i wychodzi na to ze mam dopiero przepowiadacze.ale ze takie mocno to niespodziewalabym sie ze tak bola. Kciuki za dzisiejsze wyjscie!
Za tydzien w pon mam urodziny.ale w planach mam byc juz od niedzieli w szpitalu😜 i w sobote bym sobie wyprawila. Torcik mama zamowi dopiero w pt zeby miec pewnosc ze dotrwam do tej soboty😜😜 w planach mam dotrwac😀😀wiec oddaje kolejke na ten tydzien |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Raczkowanie
|
Hejka. Witam się w 36tyg. Jeszcze do mnie nie dotarło, że to już, kącik nieprzygotowany, ubranka nie poprasowane, torba nie spakowana. Co się ze mną dzieje? Z pierworodna to już w 20tyg wszystko było gotowe hmm
Libra gratulacje 😘☺️🎆 fajnie masz, że już po wszystkim i kruszynka przy tobie 😊 Co do imion to od początku chcieliśmy ludwiczka, ale ze ludzie zaczęli gadać, że jak to? I że może na drugie fairy damy? 😠 że dzieciaka krzywidzimy. To wybraliśmy Tymon ale jakoś nie podoba mi się, nie pasuje do naszego małego.... Dziś ma być kurier z paczką z Gemini. Naladowalam koszyk za 180zl ale w porę się opamiętalam i zamknelam się w 118zl😁 takie zakupy to ja lubię 👍 Jeszcze muszę zamówić Otulacz i rogal i to wszystko. W smyku jest muslinowy Otulacz 120x120 za 25zl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Drugi poród...zero przepowiadaczy Zaczęło się o 11tej od strzała...od razu mega bolace skurcze...bole parte już o 13tej .....jak wiecie przerażające było to że, ulozenie posladkowe i nie bylo szans na poród naturalny...a oni cały czas myśleli że mają czas na wszystko przecież skurcze zaczęły się o 11.... zaczeli biegać jak wody chlusnely i parte się pojawiły.... wtedy dopiero anestezjolog i cała reszta poszla |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Wtajemniczenie
|
Witam się rano! 😘 😘 kto dziś wizytuję ze mną?
Ja tam czuje, że dla mojego męża dziecko to nadal abstrakcja 😁 niby wie, mówi do brzucha, dotyka, itp ale wiem, że tak jakoś chyba nie dociera, że stamtąd ktoś już niedługo wyjdzie 😁 dlatego jestem bardzo ciekawa jak będzie po porodzie jak mu dadzą na ręce 😁 Libra trzymaj się! Mam nadzieję, że szybko już nastąpi spotkanie z dzidzią 😘 |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Wtajemniczenie
|
Screenshot_20170911-070003.png
38 tydzień skończony 1 dzień 39 tygodnia Młody ma 14 dni na to, żeby nie skończyło się cesarką. |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Wtajemniczenie
|
Migifigi powodzenia na wizycie ! O ktorej masz?
Dla mnie dziecko to tez w tej chwili abstrakcja troche, mam nadzieje ze po porodzie przyjdzie instynkt i cala reszta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Wtajemniczenie
|
Ejj nie chce nic mówić, to moje drugie dziecko, ale też mam wrażenie że to jakas abstrakcja
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2319 |
Konto usunięte
|
Ja kiedyś czytałam, że mężczyzna jak myśli o dziecku typ widzi obok siebie takiego ogarniętego już 2- latka a nie noworodka. Mąż potwierdził, że faktycznie tak miał.
Ja w pierwszej ciąży też miałam wszystko szybko przyszykowane, teraz mi się nie chce, nie mam siły, mam czas na wszystko i wiem, że jakby co mąż czy moja mama ogarną. Łóżeczko będzie złożone dopiero jak będę w szpitalu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej dziecko było dla nas totalna abstrakcja . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Życzę Ci szybkiego powrotu do pełnej sprawności ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 |
Zadomowienie
|
Ja tez nie chce nic mowic ale dla mnie i meza to tez abstrakcja😀😀az jestem ciekawa czy za 3-4 lata sprawimy sobie jeszcze takiego malego bąbla😀😀😍😍jakos tak wole parzyste liczby😜 tz mowi ze jak juz nie bede mogla miec dzieci a instynkt bedzie mnie nadal meczyl to kupi mi psa hehehe
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Raczkowanie
|
witam się urodzinowo ;D
Czekam na mego K. aż wróci z pracy, bo w nocy przyniósł mi niespodziankę aż mi ślinka cieknie jak patrzę, (dowiedziałam się, że napis miał brzmieć wszystkiego najlepszego foczko ![]() 3 razy wczoraj przekładałam ubranka w komodzie i nie mogę sensownie ich ułożyć. Też mam zamiar zrobić taką ściągę chociaż mój zapiera się, że wie co jak wygląda hahaha Libra na pewno jak zobaczysz to przyjdzie fala miłości ![]() ![]() W załączniku mój brzusio i słodycze, także uprzedzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zadomowienie
|
W ogóle to witam się poniedziałkowo
![]() Wczoraj byłam u kuzynki na grilu. Niby tylko 40 km, ale jak wróciliśmy to padłam jak kawka i poszłam spać z młodym o 21, jak stałam w ubraniu, makijażu i bez leków xD Dziewczyny! Mam pytanie czy któraś z was przeżyła cały proód naturalny i całą cesarkę? I może tak obiektywnie napisać co jest lepsze ;D Ja miałam tylko CC, nawet bóli porodowych czy przepowiadających nie miałam, ba ja nawet podczas okresu nigdy nie cierpiałam i ciężko mi to moim móżdżkiem ogarnąć :P a wszyscy z mojego otoczenia, którzy przeżyli poród to mówią bym brała CC jeśli mam mozliwość. Czuję się skołowana i nie wiem co myslec |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zadomowienie
|
Goslawka ja mialam dwa sn zakonczone cc. Nie mialam tylko finalu.skurcze bardzo silne ale bez rozwarcia i parcia.wiec nie wiem jak mocniej by to bolalo.bo jako porody 15godz to bolaly mocno ale do przezycia. Po cc pierwszym od razu wstalam i biegalam.a po drugim cc nie moglam wstac przez tydzien chociaz musialam bo dziecko mialam przy sobie non stop. Ja po 1 cc chcialam sprobowac sn.ale mi sie nie udalo. Zawsze mozesz sprobowac i powiedziec ze chcesz cc.ja mialam po 15godz palący bol rany i od razu wzieli mnie na stol.wiec tak sciemnic mozesz jak stwierdzisz ze nie dasz rady😊
---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Akinomo wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!! Super torcik!!! Ja jestem ciekawa czy urodze w wieku 31 czy 32 lat hehe bo zeszle ciaze wpisywali tz 27 i 30 a mi 26 i 29 - jestesmy ten sam rocznik ale dzieci rodzily sie po ur tz ale przed moimi urodzinami. I teraz tz wpisza 32 a mi???😜jak urodze w ur rano to powiem ze ja dopiero wylazlam wieczorem😜😜 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 |
Wtajemniczenie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7703253 1]Ja kiedyś czytałam, że mężczyzna jak myśli o dziecku typ widzi obok siebie takiego ogarniętego już 2- latka a nie noworodka. Mąż potwierdził, że faktycznie tak miał.
Ja w pierwszej ciąży też miałam wszystko szybko przyszykowane, teraz mi się nie chce, nie mam siły, mam czas na wszystko i wiem, że jakby co mąż czy moja mama ogarną. Łóżeczko będzie złożone dopiero jak będę w szpitalu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To prawda z tym dużym dzieckiem - wyobrażeniem. Jak sąsiadka urodziła 2 miesiące temu i mój mąż zobaczył tego dzieciaczka to się mnie zapytał czemu to dziecko jest takie małe i czy to wcześniak 😂 a dzieciak się urodził w 41tc i miał 3900. Tak więc tak 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Libra, mialam to samo. Małego zabrali na badania i do cieplarki na dobę aby go dogrzac i zobaczyć czy crp będzie spadać. Ja dopiero po dobie do niego dałam radę iść, bo byłam tak słaba. Też była dla mnie to abstrakcja, płaski brzuch tego nie ułatwiał, bo gdyby nie ból po CC to myślałabym, że cofnęłam się w czasie o 7-8 miesięcy jak leżałam piętro wyżej na patologii na podtrzymaniu O 5 wstałam z refluksem, mdlosciami i skurczami, wymioty mi trochę pomogły ale za to zgaga doszła.. Powiem Wam, że w poprzedniej ciąży nie doszłam tak daleko i nie wiem czy byłoby mi tak samo ciężko jak teraz. W tamtym okresie pakowałam się już z maluszkiem do domu, bo miałam o 11 wyjście. A tu jeszcze tyle czasu do terminu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2328 |
Wtajemniczenie
|
Akinomo wszystkiego najlepszego, milion buziaków i spełnienia marzeń 🎁 🎂 😘
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
Akinomo wszystkiego najlepszego
![]() Patrząc na osoby które przewinęły się przez moją salę doszłam do wniosku, że strasznie późno zabrałam się za dziecko, bo w tym roku kończę 31 lat. Część moich kw Anek w tym wieku ma już 3 dzieci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Strasznie mnie dzisiaj ciągnie dół brzucha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 |
Raczkowanie
|
Joasiala dzis mam ktg, gbs i sprawdzi chyba mase. Ostatnio bulo ok 1500-1700 wiec cos ruszylo
![]() Akinom 100 lat ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj pakuje chyba torbę do szpitala. Narazie ja lekko odzwiezylam. W czwartek 35 tc. Brzuch z prawej strony przy wstawaniu i przywracaniu boli mnie od piątku. Nie wiem czy to blizna po cc czy pachwiny, czy brzuch rośnie. Jeszcze miesiąc muszę wytrzymać. Chyba też już bym chciala być po. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zadomowienie
|
melliss
Przypomnij mi który Ty masz tc? Lotso Dzięki za podpowiedź! Palący ból rany brzmi bardzo sensownie i bardzo niepokojąco ;D Chciałabym spróbować porodu sn, generalnie bólu się nie boję, boję się komplikacji :P tego, że coś pójdzie nie tak, ale z drugiej strony przy CC też coś może pójść nie tak. No i to, że nie wiesz kiedy będziesz rodzić sn a cc planowe jest planowe xD |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jadę dziś za stanikiem do karmienia, mam nadzieję że w h&m jest tutaj dział mama. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Patrzę, że dziś 28/33 dni do porodu. Oby to jednak było bliżej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2334 |
Rozeznanie
|
Migi trzymam kciuki za dobre wiadomości. Niech no dowiemy się ile Ula waży
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Aphrael, o właśnie. Ja też tak jak patrzę na mojego męża, to minsiebwydaje,że on już jest na etapie 2 latakam. Mówi ciągle, a ja mu kupię rowerek, a taki samochód, a pojdziemy na basen, a będę się z nim bawił. A ja ciągle go uświadamiam,ze na początku to będzie płacz, jedzonko,kupki i spanko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Akinom0 najlepszego! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- A też muszę wma dziś pomarudzic. Było ok, a od wczoraj mam ból pachwin, krocza, brzucha. Jakies bóle okresowe .Odwrócić się z lewą na prawą stronę to wydobycie 100 jęków. W ogóle to bym spała ciągle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Akinomo, wszystkiego najlepszego! Migi, kciuki za wizytę. Ja dziś miałam wreszcie fajną noc bez skurczy.
![]() |
#2336 |
Raczkowanie
|
Witam i ja przy sniadaniu.
Hardcorowa wyprawa do szkoly zaliczona. Chyba chodze coraz wolniej.. Bo dzis juz prawie godzine zajelo mi obrocenie w dwie strony. U nas tez Lilianka bedzie. Imie czekalo prawie 7 lat ![]() Za to w domu mam Alana. Ja tez w pierwszej ciazy nie mialam ani przepowiadaczy ani nie czulam ze robi mi sie rozwarcie. Teraz dopiero wiem co to jest. I co jakis czas czuje. Z tym , ze nie regularne, procz tej akcji z zeszlego tygodnia. Za to dzisiaj wstalam opuchnieta dosyc bardzo wiec dzis zarzadzam dzien lenia. Akinom, no to setka ![]() Lotso to na urodziny wystrzelisz i mezu napewno zapamieta date. Alla to nie stosujesz jakis przyspieszaczy na tym etapie? Typu picie herbatki z lisci malin? Twardo sie trzymasz mimo pracy i ogolnie duzej aktywnosci. ![]() Migi to czekamy na wiesci z wizyty ![]() Szpitalowe wychodzic albo rodzic bo w handre po padacie nam tutaj! Facetami sie nie przejmujcie oni chyba sa malo emocjonalni poki namacalnie nie widza dziecka. Za to jak sie urodzi to szaleja 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2337 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny,ktore przeszly cc jak to jest z tym ruszaniem glowa po?Ile ma byc nieruchomo zeby glowa nie bolala?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2338 |
Wtajemniczenie
|
U mnie z kolei ja mam skończone 29 a mąż 31 a decyzja o dziecku była spowodowana tym, że wyjeżdżamy do Niemiec i chciałam już z dzieckiem wyjechać. Wiem słaby powód, zawsze wyobrażałam to sobie jako jakiś wielki napływ instynktu i chęci a nie rachunki ekonomiczno - opłacalne 😉
A pierwsza ciąża, którą poroniłam, to było 6 lat temu, ale jeszcze nie z moim mężem tylko z poprzednim chłopakiem i to była typowa wpadka, do dziś nie mam pojęcia jakim cudem bo się zabezpieczalismy. A że ojciec tego dziecka, szybko po naszym rozstaniu zwiazal się z inną dziewczyna i po 3 miesiącach ona zaszła w ciążę to zaczęłam się zastanawiać czy to kolejny cud nad Wisłą czy mój ex partner ma mega ciśnienie na dziecko i coś nie majstruje wbrew woli dziewczyn bo jakoś tak dziwnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na dodatek dla odmiany płeć męska to już w ogóle kosmos jakiś ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zadomowienie
|
Migi to ja chyba jak kazdy facet.bo tez sie zdziwilam jak zobaczylam 4.5kg dziecko ze to takie male i nieporadne.fufuj😝ale swoje to co innego.jakos to do mnie dotarlo😊😊
Goslawka gdyby pytali jakie pieczenie rany odczuwasz.?to mnie pieklo i jakby ktos mi zelazkiem goracym po ranie jezdzil. Alla kiedy wywolujecie???? Ja jak wloze ok 3cm palca to glaszcze dzidzie po glowie.wiec tz w zyciu nie zaryzykuje u mnie pomoca w wywolaniu.boi sie ze jak zasadzi taki wyposzczony to dziecko bedzie musialo miec trepanacje czaszki😀😀😀😀i w tym momencie padlismy ze smiechu bo okazalo sie ze tz mial trepanacje czaszki jak mial rok.bo niby wypadl z okna na glowe.i mamy beke ze to jego ojciec chcial wywolac synusia i sciemnili z ta historia z oknem😀😀😀😀(my to mamy wyobraznie😀 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.