Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-11, 06:45   #2311
Lotso
Zadomowienie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Lynn ja z pierwszym nie mialam przepowiadaczy.za to mialam czeste napiecia brzucha i z nich zrobily mi sie od razu porodowe. Z drugim tez zaczely sie od razu porodowe.bez napiec macicy. No a z trzecim to same wiecie ze mam te mocne skurcze od tygodnia i wychodzi na to ze mam dopiero przepowiadacze.ale ze takie mocno to niespodziewalabym sie ze tak bola. Kciuki za dzisiejsze wyjscie!

Za tydzien w pon mam urodziny.ale w planach mam byc juz od niedzieli w szpitalu😜 i w sobote bym sobie wyprawila. Torcik mama zamowi dopiero w pt zeby miec pewnosc ze dotrwam do tej soboty😜😜 w planach mam dotrwac😀😀wiec oddaje kolejke na ten tydzien
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 06:52   #2312
aniamelisa
Raczkowanie

Hejka. Witam się w 36tyg. Jeszcze do mnie nie dotarło, że to już, kącik nieprzygotowany, ubranka nie poprasowane, torba nie spakowana. Co się ze mną dzieje? Z pierworodna to już w 20tyg wszystko było gotowe hmm

Libra gratulacje 😘☺️🎆 fajnie masz, że już po wszystkim i kruszynka przy tobie 😊

Co do imion to od początku chcieliśmy ludwiczka, ale ze ludzie zaczęli gadać, że jak to? I że może na drugie fairy damy? 😠 że dzieciaka krzywidzimy. To wybraliśmy Tymon ale jakoś nie podoba mi się, nie pasuje do naszego małego....

Dziś ma być kurier z paczką z Gemini. Naladowalam koszyk za 180zl ale w porę się opamiętalam i zamknelam się w 118zl😁 takie zakupy to ja lubię 👍
Jeszcze muszę zamówić Otulacz i rogal i to wszystko. W smyku jest muslinowy Otulacz 120x120 za 25zl.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
aniamelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 06:56   #2313
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
A można nie mieć przepowiadaczy? Bo mnie czasem teardnieje brzuch, ale to nie boli. Brzuch ba okres boli może z 5min dziennie.

Można

Drugi poród...zero przepowiadaczy

Zaczęło się o 11tej od strzała...od razu mega bolace skurcze...bole parte już o 13tej

.....jak wiecie przerażające było to że, ulozenie posladkowe i nie bylo szans na poród naturalny...a oni cały czas myśleli że mają czas na wszystko przecież skurcze zaczęły się o 11.... zaczeli biegać jak wody chlusnely i parte się pojawiły.... wtedy dopiero anestezjolog i cała reszta poszla
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 06:56   #2314
migifigi
Wtajemniczenie

Witam się rano! 😘 😘 kto dziś wizytuję ze mną?

Ja tam czuje, że dla mojego męża dziecko to nadal abstrakcja 😁 niby wie, mówi do brzucha, dotyka, itp ale wiem, że tak jakoś chyba nie dociera, że stamtąd ktoś już niedługo wyjdzie 😁 dlatego jestem bardzo ciekawa jak będzie po porodzie jak mu dadzą na ręce 😁

Libra trzymaj się! Mam nadzieję, że szybko już nastąpi spotkanie z dzidzią 😘
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 07:01   #2315
alla83
Wtajemniczenie

Screenshot_20170911-070003.png
38 tydzień skończony
1 dzień 39 tygodnia
Młody ma 14 dni na to, żeby nie skończyło się cesarką.
Stary 2017-09-11, 07:04   #2316
nunny
Wtajemniczenie

Migifigi powodzenia na wizycie ! O ktorej masz?

Dla mnie dziecko to tez w tej chwili abstrakcja troche, mam nadzieje ze po porodzie przyjdzie instynkt i cala reszta
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 07:06   #2317
migifigi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość

Dla mnie dziecko to tez w tej chwili abstrakcja troche, mam nadzieje ze po porodzie przyjdzie instynkt i cala reszta
Mam o 17 😊

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-11, 07:14   #2318
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Ejj nie chce nic mówić, to moje drugie dziecko, ale też mam wrażenie że to jakas abstrakcja

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 07:18   #2319
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Ja kiedyś czytałam, że mężczyzna jak myśli o dziecku typ widzi obok siebie takiego ogarniętego już 2- latka a nie noworodka. Mąż potwierdził, że faktycznie tak miał.

Ja w pierwszej ciąży też miałam wszystko szybko przyszykowane, teraz mi się nie chce, nie mam siły, mam czas na wszystko i wiem, że jakby co mąż czy moja mama ogarną. Łóżeczko będzie złożone dopiero jak będę w szpitalu.

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 07:19   #2320
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Witam się rano! 😘 😘 kto dziś wizytuję ze mną?

Ja tam czuje, że dla mojego męża dziecko to nadal abstrakcja 😁 niby wie, mówi do brzucha, dotyka, itp ale wiem, że tak jakoś chyba nie dociera, że stamtąd ktoś już niedługo wyjdzie 😁 dlatego jestem bardzo ciekawa jak będzie po porodzie jak mu dadzą na ręce 😁

Libra trzymaj się! Mam nadzieję, że szybko już nastąpi spotkanie z dzidzią 😘
Z mężem oboje mieliśmy tak samo , nawet nie byliśmy przekonani, że chcemy juz dziecko (zdecydowaliśmy się że względów medycznych, bo później nie wiadomo czy by się udało) ale jak urodziłam to oboje przepadlismy. Tz przez miesiąc chodził z błyskiem w oku. Nigdy nie zapomnę tego jego wzroku .
Wcześniej dziecko było dla nas totalna abstrakcja .

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 07:21   #2321
goslawka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Dziękuje za wszystkie miłe słowa dziewczyny.

Nie mogę się już doczekać aż położne wstaną i zaczną mnie pionizowac.Chcialabym już zjechać na neonatologię i zobaczyć swoją bezimienną istotę.Powiem wam że dziwnie się czuję bez dziecka obok i bez dziecka w brzuchu Tak jakbym nigdy nie była w tej ciąży...Fakt jej istnienia jest dla mnie równie abstrakcyjny co czarna dziura w kosmosie.Mam nadzieję że jak jej dotkne to spłynie na mnie fala miłości bo na razie to nie czuję nic...Tż jest za to zakochany po uszy,co chwilę mnie pyta czy mam jakieś wieści z dołu.Mam nadzieję że mała zacznie szybko przybierać na wadze i przeniosą ją do mnie.

Co do danych z pierwszej strony to wysyłałam PW ale chyba zostało przeoczone.
Trzymaj się! DObrze, że dzidzia jest już na świecie i że wszystko dobrze z tego co czytałam to malutka! Ale dzieciaczki szybko na siebie nabierają

Życzę Ci szybkiego powrotu do pełnej sprawności

Cytat:

Ja pamiętam po CC też cały czas brzuch dotykałam, bo tak dziwnie bez dziecka w środku i też młodego nie widziałam początkowo, bo nie trzymał temperatury i leżał w cieplarce ale nie martwcie się dziewczyny miłość przychodzi i to taka, że trudno ją ogarnąć ;D
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-11, 07:26   #2322
Lotso
Zadomowienie

Ja tez nie chce nic mowic ale dla mnie i meza to tez abstrakcja😀😀az jestem ciekawa czy za 3-4 lata sprawimy sobie jeszcze takiego malego bąbla😀😀😍😍jakos tak wole parzyste liczby😜 tz mowi ze jak juz nie bede mogla miec dzieci a instynkt bedzie mnie nadal meczyl to kupi mi psa hehehe
Stary 2017-09-11, 07:27   #2323
Akinom0
Raczkowanie

witam się urodzinowo ;D
Czekam na mego K. aż wróci z pracy, bo w nocy przyniósł mi niespodziankę aż mi ślinka cieknie jak patrzę, (dowiedziałam się, że napis miał brzmieć wszystkiego najlepszego foczko przez moje turlanie się)noc jako tako przespana ale pogoda okropna ;/
3 razy wczoraj przekładałam ubranka w komodzie i nie mogę sensownie ich ułożyć. Też mam zamiar zrobić taką ściągę chociaż mój zapiera się, że wie co jak wygląda hahaha

Libra na pewno jak zobaczysz to przyjdzie fala miłości Dobrze, że już lepiej

W załączniku mój brzusio i słodycze, także uprzedzam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21584367_1422636824523184_882733250_o.jpg (70,5 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21618252_1422636537856546_54009431_o.jpg (128,7 KB, 68 załadowań)
Akinom0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 07:27   #2324
goslawka
Zadomowienie

W ogóle to witam się poniedziałkowo
Wczoraj byłam u kuzynki na grilu. Niby tylko 40 km, ale jak wróciliśmy to padłam jak kawka i poszłam spać z młodym o 21, jak stałam w ubraniu, makijażu i bez leków xD

Dziewczyny! Mam pytanie czy któraś z was przeżyła cały proód naturalny i całą cesarkę? I może tak obiektywnie napisać co jest lepsze ;D

Ja miałam tylko CC, nawet bóli porodowych czy przepowiadających nie miałam, ba ja nawet podczas okresu nigdy nie cierpiałam i ciężko mi to moim móżdżkiem ogarnąć :P a wszyscy z mojego otoczenia, którzy przeżyli poród to mówią bym brała CC jeśli mam mozliwość. Czuję się skołowana i nie wiem co myslec
Stary 2017-09-11, 07:42   #2325
Lotso
Zadomowienie

Goslawka ja mialam dwa sn zakonczone cc. Nie mialam tylko finalu.skurcze bardzo silne ale bez rozwarcia i parcia.wiec nie wiem jak mocniej by to bolalo.bo jako porody 15godz to bolaly mocno ale do przezycia. Po cc pierwszym od razu wstalam i biegalam.a po drugim cc nie moglam wstac przez tydzien chociaz musialam bo dziecko mialam przy sobie non stop. Ja po 1 cc chcialam sprobowac sn.ale mi sie nie udalo. Zawsze mozesz sprobowac i powiedziec ze chcesz cc.ja mialam po 15godz palący bol rany i od razu wzieli mnie na stol.wiec tak sciemnic mozesz jak stwierdzisz ze nie dasz rady😊

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Akinomo wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!! Super torcik!!! Ja jestem ciekawa czy urodze w wieku 31 czy 32 lat hehe bo zeszle ciaze wpisywali tz 27 i 30 a mi 26 i 29 - jestesmy ten sam rocznik ale dzieci rodzily sie po ur tz ale przed moimi urodzinami. I teraz tz wpisza 32 a mi???😜jak urodze w ur rano to powiem ze ja dopiero wylazlam wieczorem😜😜

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-11, 07:44   #2326
migifigi
Wtajemniczenie

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7703253 1]Ja kiedyś czytałam, że mężczyzna jak myśli o dziecku typ widzi obok siebie takiego ogarniętego już 2- latka a nie noworodka. Mąż potwierdził, że faktycznie tak miał.

Ja w pierwszej ciąży też miałam wszystko szybko przyszykowane, teraz mi się nie chce, nie mam siły, mam czas na wszystko i wiem, że jakby co mąż czy moja mama ogarną. Łóżeczko będzie złożone dopiero jak będę w szpitalu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

To prawda z tym dużym dzieckiem - wyobrażeniem. Jak sąsiadka urodziła 2 miesiące temu i mój mąż zobaczył tego dzieciaczka to się mnie zapytał czemu to dziecko jest takie małe i czy to wcześniak 😂 a dzieciak się urodził w 41tc i miał 3900. Tak więc tak 😁
Stary 2017-09-11, 07:45   #2327
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akinom0 Pokaż wiadomość
witam się urodzinowo ;D
Czekam na mego K. aż wróci z pracy, bo w nocy przyniósł mi niespodziankę aż mi ślinka cieknie jak patrzę, (dowiedziałam się, że napis miał brzmieć wszystkiego najlepszego foczko przez moje turlanie się)noc jako tako przespana ale pogoda okropna ;/
3 razy wczoraj przekładałam ubranka w komodzie i nie mogę sensownie ich ułożyć. Też mam zamiar zrobić taką ściągę chociaż mój zapiera się, że wie co jak wygląda hahaha

Wszystkiego najlepszego!! 🎂🎉🎉
Cytat:
Napisane przez goslawka Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u kuzynki na grilu. Niby tylko 40 km, ale jak wróciliśmy to padłam jak kawka i poszłam spać z młodym o 21, jak stałam w ubraniu, makijażu i bez leków xD

Dziewczyny! Mam pytanie czy któraś z was przeżyła cały proód naturalny i całą cesarkę? I może tak obiektywnie napisać co jest lepsze ;D

Ja miałam tylko CC, nawet bóli porodowych czy przepowiadających nie miałam, ba ja nawet podczas okresu nigdy nie cierpiałam i ciężko mi to moim móżdżkiem ogarnąća wszyscy z mojego otoczenia, którzy przeżyli poród to mówią bym brała CC jeśli mam mozliwość. Czuję się skołowana i nie wiem co myslec
Ja wytrwalam poród SN do 4 palców i później mnie cieli, skurcze miałam z krzyża więc bolało i bolało bardziej przez to, że musiałam leżeć plackiem pod kroplówkami. CC bylo miłą częścią po 6h boli krzyżowych jednak później czułam się tragicznie. Teraz wolałabym uniknąć CC ale zobaczymy co z tego wyjdzie 😊

Libra, mialam to samo. Małego zabrali na badania i do cieplarki na dobę aby go dogrzac i zobaczyć czy crp będzie spadać. Ja dopiero po dobie do niego dałam radę iść, bo byłam tak słaba. Też była dla mnie to abstrakcja, płaski brzuch tego nie ułatwiał, bo gdyby nie ból po CC to myślałabym, że cofnęłam się w czasie o 7-8 miesięcy jak leżałam piętro wyżej na patologii na podtrzymaniu

O 5 wstałam z refluksem, mdlosciami i skurczami, wymioty mi trochę pomogły ale za to zgaga doszła.. Powiem Wam, że w poprzedniej ciąży nie doszłam tak daleko i nie wiem czy byłoby mi tak samo ciężko jak teraz. W tamtym okresie pakowałam się już z maluszkiem do domu, bo miałam o 11 wyjście. A tu jeszcze tyle czasu do terminu

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 07:46   #2328
migifigi
Wtajemniczenie

Akinomo wszystkiego najlepszego, milion buziaków i spełnienia marzeń 🎁 🎂 😘
Stary 2017-09-11, 08:04   #2329
Lynn
Zakorzenienie

Akinomo wszystkiego najlepszego

Patrząc na osoby które przewinęły się przez moją salę doszłam do wniosku, że strasznie późno zabrałam się za dziecko, bo w tym roku kończę 31 lat. Część moich kw Anek w tym wieku ma już 3 dzieci

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Strasznie mnie dzisiaj ciągnie dół brzucha

Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-11, 08:08   #2330
melliss
Raczkowanie

Joasiala dzis mam ktg, gbs i sprawdzi chyba mase. Ostatnio bulo ok 1500-1700 wiec cos ruszylo
Akinom 100 lat sliczny tort o brzusio

-kocyk robiony na drutach
-girlanda- gwiazdki
-rożek
-karuzela z pomponów filcowych
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
melliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 08:12   #2331
Aneu8899
Rozeznanie

Cytat:
witam się urodzinowo ;D

Wszystkiego najlepszego. Szybkiego porodu

Ja dzisiaj pakuje chyba torbę do szpitala. Narazie ja lekko odzwiezylam. W czwartek 35 tc.

Brzuch z prawej strony przy wstawaniu i przywracaniu boli mnie od piątku. Nie wiem czy to blizna po cc czy pachwiny, czy brzuch rośnie. Jeszcze miesiąc muszę wytrzymać. Chyba też już bym chciala być po.

Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 08:19   #2332
goslawka
Zadomowienie

melliss
Przypomnij mi który Ty masz tc?

Lotso
Dzięki za podpowiedź! Palący ból rany brzmi bardzo sensownie i bardzo niepokojąco ;D

Chciałabym spróbować porodu sn, generalnie bólu się nie boję, boję się komplikacji :P tego, że coś pójdzie nie tak, ale z drugiej strony przy CC też coś może pójść nie tak. No i to, że nie wiesz kiedy będziesz rodzić sn a cc planowe jest planowe xD
Stary 2017-09-11, 08:22   #2333
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melliss Pokaż wiadomość
Joasiala dzis mam ktg, gbs i sprawdzi chyba mase. Ostatnio bulo ok 1500-1700 wiec cos ruszylo
Akinom 100 lat sliczny tort o brzusio

To trzymam kciuki aby ładnie waga podskoczyła!

Jadę dziś za stanikiem do karmienia, mam nadzieję że w h&m jest tutaj dział mama.

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Patrzę, że dziś 28/33 dni do porodu. Oby to jednak było bliżej...

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 08:37   #2334
buzn
Rozeznanie

Migi trzymam kciuki za dobre wiadomości. Niech no dowiemy się ile Ula waży

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Aphrael, o właśnie. Ja też tak jak patrzę na mojego męża, to minsiebwydaje,że on już jest na etapie 2 latakam. Mówi ciągle, a ja mu kupię rowerek, a taki samochód, a pojdziemy na basen, a będę się z nim bawił. A ja ciągle go uświadamiam,ze na początku to będzie płacz, jedzonko,kupki i spanko.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Akinom0 najlepszego!

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

A też muszę wma dziś pomarudzic. Było ok, a od wczoraj mam ból pachwin, krocza, brzucha. Jakies bóle okresowe .Odwrócić się z lewą na prawą stronę to wydobycie 100 jęków. W ogóle to bym spała ciągle.

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 08:37   #2335
very niceee
Zadomowienie

Cytat:

Dla mnie i mojego męża to też trochę abstrakcja. Wczoraj rozmawialiśmy, że nie umiemy sobie jeszcze bardzo wyobrazić, jak to będzie z małą. Choć instynkt widzę, że trochę mi się włącza, bo choć małej jeszcze nie ma z nami, ja już bym ją chciała bronić przed całym światem, już mówię komu na ręce jej nie dam itd.

Cytat:
Napisane przez goslawka Pokaż wiadomość

Ja miałam tylko CC, nawet bóli porodowych czy przepowiadających nie miałam, ba ja nawet podczas okresu nigdy nie cierpiałam i ciężko mi to moim móżdżkiem ogarnąć :P a wszyscy z mojego otoczenia, którzy przeżyli poród to mówią bym brała CC jeśli mam mozliwość. Czuję się skołowana i nie wiem co myslec
Goslawa, moja bardzo dobra koleżanka, o której pisałam tutaj, że urodziła kilka dni temu miała 2 porody. Doszło do pełnego rozwarcia, ale mały źle się ustawił i co trochę główka wychodziła, to się z powrotem cofała. Na biega musieli ciąć. Ona mówi, że bólu z porodu naturalnego już nie pamięta, choć bolało bardzo. Dla niej gorsza o wiele cesarka. Druga koleżanka znowu dobrze wspomina CC, a moja sis podczas porodu naturalnego to się dziwiła czemu te kobiety tak krzyczą. Ją bolało, ale mówiła, że cały czas czekała na większy ból. Także, co osoba to inne zeznania

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Akinomo wszystkiego najlepszego

Patrząc na osoby które przewinęły się przez moją salę doszłam do wniosku, że strasznie późno zabrałam się za dziecko, bo w tym roku kończę 31 lat. Część moich kw Anek w tym wieku ma już 3 dzieci

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Strasznie mnie dzisiaj ciągnie dół brzucha

Lynn, my też się późno zabraliśmy. Ja mam 29, Tż 30, a co najlepsze Sandy nie była planowana. Gdybym miała planować, to nie wiem, czy bym się zdecydowała. Mój mąż od pewnego czasu już chciał dzieciątko, a ja za każdym razem mówiłam mu, że za rok i tak zleciało prawie do 30-stki
Akinomo, wszystkiego najlepszego!
Migi, kciuki za wizytę.
Ja dziś miałam wreszcie fajną noc bez skurczy.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 08:41   #2336
LitttleHope
Raczkowanie

Witam i ja przy sniadaniu.
Hardcorowa wyprawa do szkoly zaliczona. Chyba chodze coraz wolniej.. Bo dzis juz prawie godzine zajelo mi obrocenie w dwie strony.

U nas tez Lilianka bedzie. Imie czekalo prawie 7 lat
Za to w domu mam Alana.

Ja tez w pierwszej ciazy nie mialam ani przepowiadaczy ani nie czulam ze robi mi sie rozwarcie. Teraz dopiero wiem co to jest. I co jakis czas czuje. Z tym , ze nie regularne, procz tej akcji z zeszlego tygodnia.
Za to dzisiaj wstalam opuchnieta dosyc bardzo wiec dzis zarzadzam dzien lenia.

Akinom, no to setka brzunio zgrabniutki.

Lotso to na urodziny wystrzelisz i mezu napewno zapamieta date.

Alla to nie stosujesz jakis przyspieszaczy na tym etapie? Typu picie herbatki z lisci malin? Twardo sie trzymasz mimo pracy i ogolnie duzej aktywnosci.

Migi to czekamy na wiesci z wizyty

Szpitalowe wychodzic albo rodzic bo w handre po padacie nam tutaj!

Facetami sie nie przejmujcie oni chyba sa malo emocjonalni poki namacalnie nie widza dziecka. Za to jak sie urodzi to szaleja 😍

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 08:52   #2337
holly123456
Rozeznanie

Dziewczyny,ktore przeszly cc jak to jest z tym ruszaniem glowa po?Ile ma byc nieruchomo zeby glowa nie bolala?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-11, 08:54   #2338
migifigi
Wtajemniczenie

U mnie z kolei ja mam skończone 29 a mąż 31 a decyzja o dziecku była spowodowana tym, że wyjeżdżamy do Niemiec i chciałam już z dzieckiem wyjechać. Wiem słaby powód, zawsze wyobrażałam to sobie jako jakiś wielki napływ instynktu i chęci a nie rachunki ekonomiczno - opłacalne 😉

A pierwsza ciąża, którą poroniłam, to było 6 lat temu, ale jeszcze nie z moim mężem tylko z poprzednim chłopakiem i to była typowa wpadka, do dziś nie mam pojęcia jakim cudem bo się zabezpieczalismy. A że ojciec tego dziecka, szybko po naszym rozstaniu zwiazal się z inną dziewczyna i po 3 miesiącach ona zaszła w ciążę to zaczęłam się zastanawiać czy to kolejny cud nad Wisłą czy mój ex partner ma mega ciśnienie na dziecko i coś nie majstruje wbrew woli dziewczyn bo jakoś tak dziwnie...
Stary 2017-09-11, 08:57   #2339
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Ejj nie chce nic mówić, to moje drugie dziecko, ale też mam wrażenie że to jakas abstrakcja

To moje trzecie i też tak czuje 🤣🤣🤣🤣
A na dodatek dla odmiany płeć męska to już w ogóle kosmos jakiś

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
witam się urodzinowo ;D

Malutki zgrabniutki ... 😍
Stary 2017-09-11, 08:58   #2340
Lotso
Zadomowienie

Migi to ja chyba jak kazdy facet.bo tez sie zdziwilam jak zobaczylam 4.5kg dziecko ze to takie male i nieporadne.fufuj😝ale swoje to co innego.jakos to do mnie dotarlo😊😊

Goslawka gdyby pytali jakie pieczenie rany odczuwasz.?to mnie pieklo i jakby ktos mi zelazkiem goracym po ranie jezdzil.

Alla kiedy wywolujecie???? Ja jak wloze ok 3cm palca to glaszcze dzidzie po glowie.wiec tz w zyciu nie zaryzykuje u mnie pomoca w wywolaniu.boi sie ze jak zasadzi taki wyposzczony to dziecko bedzie musialo miec trepanacje czaszki😀😀😀😀i w tym momencie padlismy ze smiechu bo okazalo sie ze tz mial trepanacje czaszki jak mial rok.bo niby wypadl z okna na glowe.i mamy beke ze to jego ojciec chcial wywolac synusia i sciemnili z ta historia z oknem😀😀😀😀(my to mamy wyobraznie&#128512
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości