|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 41
Dziewczyny czy dostane gdzies stacjonarnie dekoracje na roczek?
Wysłane z mojego MYA-L41 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2313 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam konto oszczędnościowe i kont IKE, a na lokatach się nie znam, pewnie czasami się zdarzają takie opłacalne, ale to też trzeba większe środki wsadzić chyba?
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Obecnie lokaty są najmniej opłacalną formą inwestycji, najbardziej opłaca się inwestować w nieruchomości, no ale trzeba mieć sporo pieniędzy żeby sobie na to pozwolić.
|
|
|
|
#2316 |
|
Konto usunięte
|
Czy robiąc zakupy w Rossmann wystarczy pokazać ten kod kreskowy na telefonie (w aplikacji)
żeby uzyskać zniżkę? Czy dotyczy to wybranych produktów czy całego asortymentu? |
|
|
|
#2317 |
|
Zadomowienie
|
Jaka jest różnica w oddziaływaniu na skórę peelingu kwasowego, który zrobi się u kosmetyczki (cyklicznie przez jakiś czas), a kwasu w formie leku od dermatologa? Może jedno mniej podrażnia, drugie bardziej? Albo jedno ma większą skuteczność, drugie większą? A może chodzi o kasę
?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;78162671]A to łyżwy jak najbardziej
Albo może jak się interesuje fotografią to jakieś niewielkie tło do zdjęć albo blendę? Nie wiem w sumie co fotografuje.. czy ludzi czy może jakieś zdjęcia makro robi Do makro fajne są tła takie na stolik Może jakieś gadżety do zdjęć takie przykładane do twarzy?[/QUOTE] On chciał iść na łyżwy rok temu ale jakoś nie wyszło. Tylko czy to dobry pomysł jeśli oboje nie mamy w tym doświadczenia? Myślę, że to by było fajne rozwiązanie ale właśnie dla niego to byłby pierwszy raz, ja jeździłam ze dwa razy za dzieciaka tylko już nie pamiętam jak to się robi. Z tym aqua lublin też fajny pomysł. Raczej krajobrazy fotogarfuje więc pewnie tanich gadżetów do aparatu w niskiej cenie nie znajdę?
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;78170261]Czy robiąc zakupy w Rossmann wystarczy pokazać ten kod kreskowy na telefonie (w aplikacji)
żeby uzyskać zniżkę? Czy dotyczy to wybranych produktów czy całego asortymentu?[/QUOTE]Na niektore artykuły promocja jest dla każdego tzn. dostępna bez aplikacji, a na inne jest tylko z aplikacją i wtedy trzeba skanować kod z aplikacji. Takie produkty są opisane plakietką w sklepie lub możesz je znaleźć w aplikacji w zakładce "dla Ciebie". Jak są te specjalne promocje -55% czy czy 2+2 to aplikacja jest konieczna. Bez aplikacji masz mniejsze rabaty. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2321 |
|
Konto usunięte
|
Zastanawiam się, czego z szerokopojętego data science mogłabym się pouczyć, żeby ewentualnie za kilka lat przejść na stanowisko bardziej analitycznie, ewentualnie mieć większe szanse dostania lepszej pracy w mojej branży.
Moje obecne doświadczenie to konsulting i project management (taki trochę techniczny). Robiłam zarówno strategię biznesową/ marketing jak i optymizację procesów i performance management - w tym drugim pewnie byłoby najłatwiej mi zostać. Jest sens rozwijać znajomość VBA/ makr? Pythona? SQLa? Edytowane przez 476bc3dbac029ec3a9e93a7df5eb47c70ae0ad31 Czas edycji: 2017-10-22 o 15:54 |
|
|
|
#2322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2323 |
|
Konto usunięte
|
Akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne. Z tym, że na tym powinno się trochę znać i nie wiem, czy dla 20 tys. chce ci się tego uczyć.
|
|
|
|
#2324 |
|
Konto usunięte
|
[1=cf8a477bc2d76321deee201 01eae6dd289f7deea_608b3a9 5c2197;78170941]On chciał iść na łyżwy rok temu ale jakoś nie wyszło. Tylko czy to dobry pomysł jeśli oboje nie mamy w tym doświadczenia? Myślę, że to by było fajne rozwiązanie ale właśnie dla niego to byłby pierwszy raz, ja jeździłam ze dwa razy za dzieciaka tylko już nie pamiętam jak to się robi.
Z tym aqua lublin też fajny pomysł. Raczej krajobrazy fotogarfuje więc pewnie tanich gadżetów do aparatu w niskiej cenie nie znajdę?[/QUOTE]Jak krajobrazy to może jakiś niewielki statyw? Bo blenda czy tło to niekoniecznie Z taniością to wiesz - to zależy czy on profesjonalista i już ma jakiś sprzęt czy taki amator jak ja, że lubię popykać zdjęcia i nie mam właściwie nic Ja tam bym się z czegokolwiek ucieszyła a Twój TŻ to nie wiem Może ma już podniesioną poprzeczkę to i ceny idą w górę. Łyżwy - wybadaj teren, podpytaj go co o tym myśli itd Mój TŻ też dawno nie jeździł na łyżwach i on stwierdził, że na lodowisko nie pójdzie bo się wstydzi, że upadnie. Kupił łyżwy i jeździmy póki co nocą na stawie. Może kiedyś przyjdzie ten dzień, że się odważy pójść ze mną na lodowisko
|
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
czy patelnie Tefal są warte swojej ceny?
i czy warto mieć patelnię do naleśników, czy to tylko bajer, a naleśniki robi się podobnie jak na zwykłej patelni?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#2326 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Patelni do naleśników nie używałam, ale chyba bajer raczej to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam patelnie od Ambition, za 40 zł. Jest rewelacyjna
Znajoma ma od Tefal, smażyłam na niej raz i nie czuję różnicy.Według mnie patelnia do naleśników to bajer. Jak ma się dobrą to naleśniki i tak wyjdą
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo osobisty problem - oddanie kogoś na przymusowe leczenie
Gdzie powinnam się udać i kogo pytać w sprawach procedur oddania na przymusowe leczenie psychiatryczne? Generalnie podejrzewamy schizofrenię, do tego nałożony jest problem alkoholowy i jak można się spodziewać, efekt jest bardzo nieprzyjemny. We mnie już pękło coś i chciałabym sprawę zgłosić i załatwić, ale kompletnie nie wiem, od czego zacząć. Jak się można domyślić, sytuacja jest dość trudna. W mopsie mnie gdzieś odpowiednio pokierują? |
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
[1=476bc3dbac029ec3a9e93a7 df5eb47c70ae0ad31;7817118 1]Zastanawiam się, czego z szerokopojętego data science mogłabym się pouczyć, żeby ewentualnie za kilka lat przejść na stanowisko bardziej analitycznie, ewentualnie mieć większe szanse dostania lepszej pracy w mojej branży.
Moje obecne doświadczenie to konsulting i project management (taki trochę techniczny). Robiłam zarówno strategię biznesową/ marketing jak i optymizację procesów i performance management - w tym drugim pewnie byłoby najłatwiej mi zostać. Jest sens rozwijać znajomość VBA/ makr? Pythona? SQLa?[/QUOTE] A ja przy okazji zapytam jakie masz wykształcenie i jak zdobyła to doświadczenie? Ewentualnie co poleciła byś komuś kto by chciał pójść w tym kierunku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;78162856]Może napisz do nich maila z pytaniem czy będzie jeszcze Twój rozmiar a jeżeli tak to kiedy
[/QUOTE]Pisałam, nie wiedzą czy będzie, nazwy producenta nie chcą podać ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Osobę z takimi zaburzeniami można ubezwłaanowolnić, ale nie jest to proste. Jeśli w rodzinie są nieletnie dzieci to będzie prościej umieścić ją przymusowo na oddzielne psychiatrycznym, w przeciwnym razie będzie ciężko cokolwiek zrobić.
|
|
|
|
#2335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
@Vision Takie ubezwłasnowolnienie rozwiązałoby nam chyba cały problem, tylko podobno właśnie nie jest to takie proste. Dlatego chciałabym iść do kogoś, opisać mu cały problem i dowiedzieć się, czy jest szansa coś takiego załatwić. Ale kompletnie nie wiem, gdzie uderzyć, obstawiam że lekarz to mnie odeśle z kwitkiem, pytanie czy w mopsie będą potrafili mi udzielić takiej informacji. Gorzej jest raczej z nami, obecnie awantura powoli zbliża się do końca, ale we mnie zaczyna się ta czara goryczy przelewać. Bardzo ciężko mi zdobyć się na jakikolwiek krok, jak to zazwyczaj w takich sytuacjach bywa, dlatego chciałabym chociaż dowiedzieć się, jak sytuację załatwić i jeśli mnie to nie przerośnie, to to zrobić. Z góry uprzedzam, nie potrzebuję słuchać opinii jak to ktoś by sobie nie pozwolił etc, dojrzewam do załatwienia tej sprawy razem z rodziną i takie teksty kompletnie nie są mi potrzebne w tej chwili. Zapisz
Zapisz Edytowane przez Lottie69 Czas edycji: 2017-10-22 o 17:01 |
||
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś wie, gdzie można obejrzeć belfer 1 oprócz canal +?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli osoba robi się nie do wytrzymania to telefon na pogotowie jest jak najbardziej wskazany. Pamiętaj aby zrobić listę leków przyjmowanych przez tą osobę, muszą wiedzieć
|
|
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» Edytowane przez Paprotka_ Czas edycji: 2017-10-22 o 17:24 |
||
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale taka osoba może odmówić. I wraca do domu. Z takiej interwencji nie ma przymusu. W ogóle ciężko jest kogoś przymusić. Może sąd. Na podstawie odpowiednich przesłanek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

Albo może jak się interesuje fotografią to jakieś niewielkie tło do zdjęć albo blendę? Nie wiem w sumie co fotografuje.. czy ludzi czy może jakieś zdjęcia makro robi
Z tym aqua lublin też fajny pomysł. Raczej krajobrazy fotogarfuje więc pewnie tanich gadżetów do aparatu w niskiej cenie nie znajdę?