Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-06, 07:52   #2311
As'Ja
Przyczajenie

GG do As'Ja
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Tak sobie pomyślałam, że wrzuce kilka zdjeć Miśka, żeby przypomnieć jak wyglada małe diabliszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg misiek 1.jpg (37,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg misiek2.jpg (17,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg misiek3.jpg (28,0 KB, 21 załadowań)
As'Ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 08:00   #2312
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

As'Ja przypomnij którego się urodził jestem zdziwiona jak ładnie sam siedzi nie wspomne już o staniu śliczny chłopczyk .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 08:21   #2313
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

As'Ju pewnie że Cię pamietamy , szkoda tylko że tak rzadko do nas zaglądasz, to znaczy piszesz .
Buziaczki dla Twojego Szkrabika, sliczny, przystojny mężczyzna i Ciebie

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 08:30   #2314
ch_aga
Zadomowienie

As'Ja -- śliczny synuś Właśnie, przypomnij nam kiedy się urodził
Kasiulko -- ja też bym została przy gondoli tak długo, jak dziecko nie protestuje podczas spacerów
U nas dziś w nocy tylko 5 karmień :rolleyse:
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 09:13   #2315
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Kostko to widać dużo się nauczyłaś na tym kursie ja to bym nie wiedziała co robić chyba musze też się wybrać na taki kurs

As'Ja ile ten twój synek już ma że tak ładnie sobie stoi poprostu super chłopak

Chaga a u nas dziś tylko dwa lub jedno karmienie w nocy ( jedno to napewno a drugie to nie jestem pewna czy było)
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 09:42   #2316
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Halo halo! ti Bielsko Biała Główna! Co tam u was? U nas piękna pogoda i humor od razu lepsiejszy!

Kostko, normalnie zbladłam jak pzreczytałam co sie Natalce stało, podziwaim za zimna krew, ja tam panikara nie jestem ale w takiej syt, można nie wiedzieć co robić..miałam podobną, moze nie aż tak dramatyczną, bo Filip nie zbordowaiał, ale też sie krzyusił - biszkoptem - ledwona nogach stała, ale też jakos go walnełam, ze wypluł. Dzielna Kobita jesteś - matka na medal!

Joasiu, Kasiulko, macie śliczne dziewczyny i takie duże! Bardzo, bardzo piękne! Kto wie, moze u nas tez druga dzidzia będzie Panienką?!?!?!

A my jak to zwykle bywa od 5.40 na nogach - Filip obudził sie i od razu w ryk, tak pzreraźliwy, jakby go kto obdzierał ze skóry! Tż zabrał go z pokoju nszego,zebym jeszcze pospała i chciał go pzrewinać - było3x gozrej. Nie wiem co mu się dzije, czy któres z Waszych dzieci też "tak wstaje"? Pzrecież to jakies nienormalne! I nie da sie go uspikoić, spać oczywiscie dalej nie chce - od razu na rąćzki i zabąwa! Jasne!
Dziś mamy "noc próby", właśnie pzremeblowałam - pzretransportowałam łóżeczko Filipa do drugiego pokoju - naszej wczesniejszej sypilani, pzrewijak, zabwaki i takie tam. Zobaczymy jak mu sie spodoba - na razie jest zadowolony, podoba mu sie nowe otoczenie - zasnął od razu w łóżeczeku, moze błękitny kolor rolet i tapet go uspokaja? Abo zdjeciana scianach i inne wizzące duperele mu się podobają? ( włączajac w to model B-52 w skali 1:100....swietna zabawka dla 8mies dziecka, wisząca nd jego głową, no ale Filipowi sie podoba....)A w naszym pokoju, który był wspólny dla naszej 3 pzrez te 8mies jakos tak pusto sie zrobiło...nie wiem jak zagospodaroać "kąt gdzie stało łóżeczko i pzrewijak" - nie taki mały znowu ka...TZmnie zabije, jak wróci z pracy i zobaczy co zrobiłam z mieszkaniem....sama...że tez mnie zawsze nachodzi nie wtedy kiedy trzeba!Znowu jestem w ciaży i znowu mam taka energie, ze góry mogłabym pzrenosic - pod warunkiem, że Filip nie zrzędzi pzrez pół nocy i cały dzien

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 10:23   #2317
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Wyszłam na zakupy z Matim, ale tak zimno i wieje, że szybko je zrobiliśmy i zaraz zmykaliśmy do domu . Też bym chciała być pełna energi jak Wy, ale Mati mnie wymęcza dzisiaj jadł cztery razy i to po odrobinę. Kręcił się i jak zwykle nie chciał spać w swoim łóżeczku. Meme Mati też bardzo często budzi się z płaczem i przestaje dopiero jak wezmę go na ręce i rozbudzę inaczej ma zamknięte oczy i ryczy jak oszalały. Dzisiaj też tak zrobił nam pobudkę. Znowu dokuczają mu zęby, kiedy wkońcu mu wyjdą .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-06, 13:00   #2318
Alien
Wtajemniczenie

A u nas słonko wyszło, chcialam Wike zabrać na spacerek a ona własnie zasnela . Sama Wziełam ją do łóżka pogłaskalam po głowie i patrze a ona śpi. Przesniosłam do łóżeczka i zobaczymy jak długo pośpi. No niech śpi troche przeciez jeszcze w dzień spac powinna.

Kostko ja uważam, że to nie tylko ten kurs tak zadziałał ale ogólnie to, że jesteś świetnie zorganizowana. Jak ja czytam twoje posty to tak przyjemnie mi się robi. Mozna z ciebie przykład brać i takze w kwestii, że potrafisz tak napisać, że nas pocieszysz co mamy z dzieciaczkami cięzko a z drugiej strony grzeczne dzieci potrafisz pochwalić. Tak po równo

Meme ty kobieto odpoczywaj i nie przemeczaj się

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 14:13   #2319
kasiulka
Zakorzenienie

A ja to nawet Kostce troszke zazdroszcze tej swietnej organizacji - bo i posprzątac zdąży i ciasto wyszturchać i Natalke na basen zabierze, do tego studia i teraz prawko - a ja wiecznie dreptam w miejscu i robota mi nie idzie, ani posprzątac ani ugotowac, o niczym wiecej nie wspomne, leń jestem i tyle.

U nas ładnie słonko swieci, nawet ciepło. Oliwka wróciła z babcią ze spaceru, dałam jej codzienną papkę (czyt. obiadek ) i padła w trakcie jedzenia.

baby - ile razy dziennie Wasze dzieci jedzą mleczko? Oliwka rano i wieczorem dostaje pierś i próbuje w ciągu dnia jej dac, ale ostatnio nie chce. Nie wiem czy te 2 razy to nie za mało ?

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 14:35   #2320
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko Mati pije mleko rano i późnym popołudniem, ale zdaża mu się też wypić butle jeszcze przed obiadkiem, pije tak po 100-110 w porywach do 150ml . Dzisiaj zauważyłam, że zaczyna się robić coraz pulchniejszy i bardzo smakuje mu gruszka .

Zgadzam się z Wami Kostce należy się medal jest dobrze zorganizowaną, opanowaną i przede wszystkim cierpliwą mamusią .
Stary 2006-10-06, 14:52   #2321
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Kobitki kochane nie zachwalajcie mnie tak bo w samozachwyt wpadnę , a tak na poważnie podejrzewam, że gdyby Natalka była marudna to też trudno byłoby mi sie zorganizować . Ja podziwiam Was , bo macie bardziej rozbrykane dzieci niż mój aniołek i doskonale sobie radzicie . Nie jest sztuką przy spokojnym dziecku coś zrobić, sztuką jest właśnie przy niespokojnym zorganizować sobie codzienne życie .

Kasiulko co do jedzenia, to ja daję Natalce:
śniadanko - cycek,
II śniadanko - cycek lub kaszka na cycku ,
obiadek - papka,
podwieczorek - deserek,
kolacja - cycek.

Kasiulko, ja Cię bardzo przepraszam , ale z tego co pamiętam to prosiłaś mnie o ćwiczenia z basenu. Teraz mi coś zaświtało, jeśli nadal jesteś zainteresowana to Ci napiszę .

Stary 2006-10-06, 14:58   #2322
kasiulka
Zakorzenienie

Kostko jestem jestem , skrobnij w wolnej chwili .

Z tego co piszesz to Oliwka podobnie je, z tym ze kaszke nie na cycku .

Ale wydaje mi sie ze ona coraz mniej ssie - no chyba ze sie w 5 minut najada bo tyle mniej wiecej trwają karmienia

Oliwka
Stary 2006-10-06, 15:04   #2323
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Tym się nie martw, moja Natalka tez ma jedną pierś na mniej więcej 4 minuty. Podobno z czasem dzieci coraz lepiej ssają i wiecej mleka wypływa i dlatego w tak krótkim czasie sie najadają. Ja tez sie tym wczesniej martwiłam, ale niepotrzebnie

Stary 2006-10-06, 19:17   #2324
kasiulka
Zakorzenienie

Hej gdzie sie podziewacie? Oglądacie Wladce pierscieni? ja ide oglądac, to moj ukochany film, ksiazka i w ogole...
papa, do jutra

Oliwka
Stary 2006-10-06, 19:48   #2325
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ja nałożyłam sobie maseczkę na twarz i pomyłam podłogi. Moi faceci śpią, a ja nareszcie mogę zrobić coś dla siebie . Spokojnej nocy .
Stary 2006-10-07, 07:35   #2326
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Dzień dobry! Wstaniete już? Muszę siepochwalić - nasza 1 noc bez fifka a jego też 1 w nowym pokoju przebiegła bez zastrzeżeń!!!! Filip zasnął ok 20.30 bez problemu i poza stnadardowymi pobódkami po smoczek i picie spał elegancko, obudziła sie jak zwykle o 5.40, ale dostał herbatki, smoka i spaliśmy do 7.10! Matko - rozbój w biały dzień! I juz wiem dlaczego tak ryczy z samego rana. Dziś o tej 7 miał identyczne obudzenie, tz do niego poszedł a ten wyje, poszłam ja - wzięłma na rece - spokój. Po minucie dałam go z powrotem tż i poszłam do łazienki, zamknęłam tylko za sobą drzwi - ryk!!!! Weszłam z powrotem do jego pokoju a Filip od razu rąćzki do mnie i usmiech. Czyli wygląda na to, że jemu "chodzi o mamę", jaka pierwszą osobę, którą życzy sobie oglądać. A teraz rozwala pół mieszkana w chodziku i za punkt ambicji postawił sobie ściągniecei wszelkich obrusów...jak mały krabik wygląda w tym chodziku..jedyne co mnie troche martwi, to ża jakoś mało je ostatnio, no ale moze to po tej grypie żołądkowej.

Do usłyszenia póżniej!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-10-07, 08:02   #2327
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie!
Widzę Meme, że dzisiejszej nocy sie wyspałaś . To dobrze, że Filipek tak ładnie przespał w bądź co bądź nowym miejscu . Widać, spryciarz z niego , ciągnie do mamusi .

Płatku jak samopoczucie po wczorajszej wieczornej pielęgnacji?

Natalka szaleje teraz na macie, wydaje z siebie wszelakiego rodzaju dźwięki, w tym przeraźliwe piski, boksuje wiszące zabawki , widzę jak tylko latają pod sufit , udziela im tam ładnej reprymendy .
Obudziła sie dziś po siódmej, pobawiła sie sama w łóżeczku przez 15 minut i znów usnęła. Obudziła się w sam raz na sniadanko przed ósmą . Jak się cieszę, to juz 4 noc z rzędu, kiedy nie budzi sie juz na jedzonko koło 5-tej . Mam nadzieję, że tak już zostanie, ale ciiiii.............nie chcę zapeszać

Stary 2006-10-07, 08:06   #2328
kasiulka
Zakorzenienie

ja juz wstanięta od 5:30 .... Oliwce sie przypomniało ze nie mozna byc zbyt grzeczną i od rana szaleje - na szczescie na wesoło, chce sie bawic . A ja bym sobie akurat dzisiaj chetnie pospała, ale zapomnij matka (i ojciec) - dziecko potrzebuje rozrywki .

Meme Ty uważaj z tym chodzikiem, z tego co słyszałam to nie jest najzdrowsze, powinno sie ograniczyc chodzik do minimum. Ja szczerze mowiac nawet nie planuje zakupu.

Oliwka
Stary 2006-10-07, 08:07   #2329
ch_aga
Zadomowienie

Kasiulko -- my jeszcze na cycu więc daję mu co trzy godziny. W międzyczasie deserek daję dwa razy i soczek jak Muszek łaskawie wypije. Bo on gardzi butelką, kupkiem niekapkiem również Ładnie pił tylko soczek marchewkowy rozcieńczony wodą. Jabłkowo-marchwiowy jest be o samym jabłku nie wspomnę No nic cały czas wprowadzam cośnowego więc mam nadzieję, że będzie lepiej
Meme -- i ja wyspana, Muszek się budził tylko 3 razy
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-07, 08:07   #2330
kasiulka
Zakorzenienie

A w ogole to ja chce zobaczyc Fifka !

Oliwka
Stary 2006-10-07, 08:29   #2331
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
A w ogole to ja chce zobaczyc Fifka !
Ja też

Przy okazji zdjęcia troszkę roześmianej Natalki. Oczywiście z podstępem, tatuś musiał ja troszkę połaskotać pod bródką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00618.JPG (109,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00619.JPG (113,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00620.JPG (108,7 KB, 26 załadowań)

Stary 2006-10-07, 08:34   #2332
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Kasiulko, obiecuje, ze jeszcze dzis, najdalej jutro rzucę jakieś fotki Fifkulka!
co do chodzika, to nie spedza w nim całych dni! siedzi w nim po 10-15 min, maxymalnie, inaczej jest nie do zniesienia. Szczerze mówiac to i ja i mój brat mieliśmy takowe i żadnemu z nas nic nie było i nic nie ma, wiec te "prasowe histerie a propos chodzików" traktuje z przymrużeniem oka. Siedzieć dziecko, tez nie powinno za wczesnie w Filip siedział już jak miał 5 miesiecy, takze wydaje mi się , że to wszystko zależy od rozwoju i etepu na jakim jest dziecko. wsatwać też zaczął dużo za szybko i co ja na to poradzę? Raczkować dziecko powinno a Filip raczej ominie ten etap - nie zmusze go, zreszta lekarka powiedziła, że jak nie chce to nie zmuszać. Jedyne co mogę zrobic, to we wszyytkich jego "ekscesach" mieć umiar....

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-10-07, 08:36   #2333
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Napisane przez kostka.kr Pokaż wiadomość
Ja też

Przy okazji zdjęcia troszkę roześmianej Natalki. Oczywiście z podstępem, tatuś musiał ja troszkę połaskotać pod bródką

jaka ona jest śliczna

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-10-07, 08:48   #2334
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Eeeee..nie chcę nic mówić ,ale chyba nasza droga Panna Julcia, seniorka tego wątkku kończy dzis 8 miesięcy? Wszystkiego najlepszego dla Malutkiej - juz nie takie znowu malutkiej i dla Dzielnej Mamy! Obyście obie były zdrowe i usmiechnięte!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-10-07, 09:50   #2335
kasiulka
Zakorzenienie

ee, to tyle chodzikowania to mu na pewno nie zaszkodzi , ja jestem moze troszke przewrażliwiona na punkcie chodzików bo mielismy na początku problemy z bioderkami i lekarka mowiła zeby chodzika nie uzywac bo obciąza stawy biodrowe.

Buziaki dla naszego usmiechnietego aniołka - Julci z okazji ukonczenia 8 miechów

Oliwka
Stary 2006-10-07, 09:52   #2336
kasiulka
Zakorzenienie

Kostko - usmiechnieta natalka wyglada cudnie , śliczna !

Oliwka
Stary 2006-10-07, 11:03   #2337
masiek
Zadomowienie

Ale ten czas leci Wszystkiego najlepszego dla Julci
masiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 11:19   #2338
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Wszystkiego dobrego dla Julcii , mnóstwo od ciotki Kostki i Natalki

Stary 2006-10-07, 11:19   #2339
masiek
Zadomowienie

Meme twój Filip odkrył, że niejest częścią ciebie. To typowe w jego wieku. Będzie tak reagował, aż odkryje w sobie świadomość swego istnienia.
Nauka siadania, raczkowania i chodzenia jest wyzwaniem, ale nauka postrzegania siebie i świata dla dziecka jest trudniejsza. Dziecko może świetnie chodzić, ale nie wiedzieć, że istnieje.

Kasiulko Oliwka śliczna położna, siostry mówi, że za nim w wózku dziecko będfzie siedzieć można przygotowywać je podkładając poduszki. Ale jeśli w domu na podparciu nie siedzi stabilnie, to w wózku lepiej żeby jechała na płasko, jeśli jet taka opcja w gondoli to można ją lekko podnieść. ale jak mówi połozna nie popędzać dziecko samo do tego dojdzie, a w życiu jeszcz się nasiedzi
masiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 14:10   #2340
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Nooo....po Kasiulkowemu naszturchałam placka z jabłkami z kruszonką, tylko że zdaje się że to będzie przepyszny zakalec . Ciasto miało być lejące, a wyszło do zagniatania . Jeszcze nie kroiłam, bo gorące, ale juz widzę że spitoliłam , aaa....tam, dobra świnia wszystko zje . Uwielbiam słodkości, więc nawet zakalec mnie nie odstraszy .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości