![]() |
#2311 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Tak sobie pomyślałam, że wrzuce kilka zdjeć Miśka, żeby przypomnieć jak wyglada małe diabliszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
As'Ja przypomnij którego się urodził
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zadomowienie
|
As'Ju pewnie że Cię pamietamy
![]() ![]() Buziaczki dla Twojego Szkrabika, sliczny, przystojny mężczyzna ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zadomowienie
|
As'Ja -- śliczny synuś
![]() ![]() Kasiulko -- ja też bym została przy gondoli tak długo, jak dziecko nie protestuje podczas spacerów ![]() U nas dziś w nocy tylko 5 karmień :rolleyse: Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zadomowienie
|
Kostko to widać dużo się nauczyłaś na tym kursie
![]() ![]() As'Ja ile ten twój synek już ma że tak ładnie sobie stoi ![]() ![]() Chaga a u nas dziś tylko dwa lub jedno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zadomowienie
|
Halo halo! ti Bielsko Biała Główna! Co tam u was? U nas piękna pogoda i humor od razu lepsiejszy!
Kostko, normalnie zbladłam jak pzreczytałam co sie Natalce stało, podziwaim za zimna krew, ja tam panikara nie jestem ale w takiej syt, można nie wiedzieć co robić..miałam podobną, moze nie aż tak dramatyczną, bo Filip nie zbordowaiał, ale też sie krzyusił - biszkoptem - ledwona nogach stała, ale też jakos go walnełam, ze wypluł. Dzielna Kobita jesteś - matka na medal! Joasiu, Kasiulko, macie śliczne dziewczyny i takie duże! Bardzo, bardzo piękne! Kto wie, moze u nas tez druga dzidzia będzie Panienką?!?!?! A my jak to zwykle bywa od 5.40 na nogach - Filip obudził sie i od razu w ryk, tak pzreraźliwy, jakby go kto obdzierał ze skóry! Tż zabrał go z pokoju nszego,zebym jeszcze pospała i chciał go pzrewinać - było3x gozrej. Nie wiem co mu się dzije, czy któres z Waszych dzieci też "tak wstaje"? Pzrecież to jakies nienormalne! I nie da sie go uspikoić, spać oczywiscie dalej nie chce - od razu na rąćzki i zabąwa! Jasne! Dziś mamy "noc próby", właśnie pzremeblowałam - pzretransportowałam łóżeczko Filipa do drugiego pokoju - naszej wczesniejszej sypilani, pzrewijak, zabwaki i takie tam. Zobaczymy jak mu sie spodoba - na razie jest zadowolony, podoba mu sie nowe otoczenie - zasnął od razu w łóżeczeku, moze błękitny kolor rolet i tapet go uspokaja? Abo zdjeciana scianach i inne wizzące duperele mu się podobają? ( włączajac w to model B-52 w skali 1:100....swietna zabawka dla 8mies dziecka, wisząca nd jego głową, no ale Filipowi sie podoba....)A w naszym pokoju, który był wspólny dla naszej 3 pzrez te 8mies jakos tak pusto sie zrobiło...nie wiem jak zagospodaroać "kąt gdzie stało łóżeczko i pzrewijak" - nie taki mały znowu ka...TZmnie zabije, jak wróci z pracy i zobaczy co zrobiłam z mieszkaniem....sama...że tez mnie zawsze nachodzi nie wtedy kiedy trzeba!Znowu jestem w ciaży i znowu mam taka energie, ze góry mogłabym pzrenosic - pod warunkiem, że Filip nie zrzędzi pzrez pół nocy i cały dzien ![]()
#2317 |
Zakorzenienie
|
Wyszłam na zakupy z Matim, ale tak zimno i wieje, że szybko je zrobiliśmy i zaraz zmykaliśmy do domu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Wtajemniczenie
|
A u nas słonko wyszło, chcialam Wike zabrać na spacerek a ona własnie zasnela
![]() ![]() Kostko ja uważam, że to nie tylko ten kurs tak zadziałał ale ogólnie to, że jesteś świetnie zorganizowana. Jak ja czytam twoje posty to tak przyjemnie mi się robi. Mozna z ciebie przykład brać ![]() ![]() Meme ty kobieto odpoczywaj i nie przemeczaj się ![]()
#2319 |
Zakorzenienie
|
A ja to nawet Kostce troszke zazdroszcze tej swietnej organizacji
![]() ![]() ![]() U nas ładnie słonko swieci, nawet ciepło. Oliwka wróciła z babcią ze spaceru, dałam jej codzienną papkę (czyt. obiadek ![]() ![]() baby - ile razy dziennie Wasze dzieci jedzą mleczko? Oliwka rano i wieczorem dostaje pierś i próbuje w ciągu dnia jej dac, ale ostatnio nie chce. Nie wiem czy te 2 razy to nie za mało ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko Mati pije mleko rano i późnym popołudniem, ale zdaża mu się też wypić butle jeszcze przed obiadkiem, pije tak po 100-110 w porywach do 150ml
![]() ![]() ![]() Zgadzam się z Wami Kostce należy się medal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zadomowienie
|
Kobitki kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko co do jedzenia, to ja daję Natalce: śniadanko - cycek, II śniadanko - cycek lub kaszka na cycku ![]() obiadek - papka, podwieczorek - deserek, kolacja - cycek. Kasiulko, ja Cię bardzo przepraszam ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
Kostko jestem jestem
![]() ![]() Z tego co piszesz to Oliwka podobnie je, z tym ze kaszke nie na cycku ![]() Ale wydaje mi sie ze ona coraz mniej ssie - no chyba ze sie w 5 minut najada bo tyle mniej wiecej trwają karmienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zadomowienie
|
Tym się nie martw, moja Natalka tez ma jedną pierś na mniej więcej 4 minuty. Podobno z czasem dzieci coraz lepiej ssają i wiecej mleka wypływa i dlatego w tak krótkim czasie sie najadają. Ja tez sie tym wczesniej martwiłam, ale niepotrzebnie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
Ja nałożyłam sobie maseczkę na twarz i pomyłam podłogi. Moi faceci śpią, a ja nareszcie mogę zrobić coś dla siebie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Wstaniete już? Muszę siepochwalić - nasza 1 noc bez fifka a jego też 1 w nowym pokoju przebiegła bez zastrzeżeń!!!! Filip zasnął ok 20.30 bez problemu i poza stnadardowymi pobódkami po smoczek i picie spał elegancko, obudziła sie jak zwykle o 5.40, ale dostał herbatki, smoka i spaliśmy do 7.10! Matko - rozbój w biały dzień! I juz wiem dlaczego tak ryczy z samego rana. Dziś o tej 7 miał identyczne obudzenie, tz do niego poszedł a ten wyje, poszłam ja - wzięłma na rece - spokój. Po minucie dałam go z powrotem tż i poszłam do łazienki, zamknęłam tylko za sobą drzwi - ryk!!!! Weszłam z powrotem do jego pokoju a Filip od razu rąćzki do mnie i usmiech. Czyli wygląda na to, że jemu "chodzi o mamę", jaka pierwszą osobę, którą życzy sobie oglądać. A teraz rozwala pół mieszkana w chodziku i za punkt ambicji postawił sobie ściągniecei wszelkich obrusów...jak mały krabik wygląda w tym chodziku..jedyne co mnie troche martwi, to ża jakoś mało je ostatnio, no ale moze to po tej grypie żołądkowej.
Do usłyszenia póżniej!
#2327 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Widzę Meme, że dzisiejszej nocy sie wyspałaś ![]() ![]() ![]() ![]() Płatku jak samopoczucie po wczorajszej wieczornej pielęgnacji? ![]() Natalka szaleje teraz na macie, wydaje z siebie wszelakiego rodzaju dźwięki, w tym przeraźliwe piski, boksuje wiszące zabawki ![]() ![]() ![]() ![]() Obudziła sie dziś po siódmej, pobawiła sie sama w łóżeczku przez 15 minut i znów usnęła. Obudziła się w sam raz na sniadanko przed ósmą ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
ja juz wstanięta od 5:30
![]() ![]() ![]() Meme Ty uważaj z tym chodzikiem, z tego co słyszałam to nie jest najzdrowsze, powinno sie ograniczyc chodzik do minimum. Ja szczerze mowiac nawet nie planuje zakupu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zadomowienie
|
Kasiulko -- my jeszcze na cycu więc daję mu co trzy godziny. W międzyczasie deserek daję dwa razy i soczek jak Muszek łaskawie wypije. Bo on gardzi butelką, kupkiem niekapkiem również
![]() ![]() ![]() Meme -- i ja wyspana, Muszek się budził tylko 3 razy ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
A w ogole to ja chce zobaczyc Fifka !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zadomowienie
|
Ja też
![]() Przy okazji zdjęcia troszkę roześmianej Natalki. Oczywiście z podstępem, tatuś musiał ja troszkę połaskotać pod bródką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zadomowienie
|
Kasiulko, obiecuje, ze jeszcze dzis, najdalej jutro rzucę jakieś fotki Fifkulka!
co do chodzika, to nie spedza w nim całych dni! siedzi w nim po 10-15 min, maxymalnie, inaczej jest nie do zniesienia. Szczerze mówiac to i ja i mój brat mieliśmy takowe i żadnemu z nas nic nie było i nic nie ma, wiec te "prasowe histerie a propos chodzików" traktuje z przymrużeniem oka. Siedzieć dziecko, tez nie powinno za wczesnie w Filip siedział już jak miał 5 miesiecy, takze wydaje mi się , że to wszystko zależy od rozwoju i etepu na jakim jest dziecko. wsatwać też zaczął dużo za szybko i co ja na to poradzę? Raczkować dziecko powinno a Filip raczej ominie ten etap - nie zmusze go, zreszta lekarka powiedziła, że jak nie chce to nie zmuszać. Jedyne co mogę zrobic, to we wszyytkich jego "ekscesach" mieć umiar.... ![]()
#2333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jaka ona jest śliczna ![]()
![]() |
#2334 |
Zadomowienie
|
Eeeee..nie chcę nic mówić ,ale chyba nasza droga Panna Julcia, seniorka tego wątkku kończy dzis 8 miesięcy? Wszystkiego najlepszego dla Malutkiej - juz nie takie znowu malutkiej i dla Dzielnej Mamy! Obyście obie były zdrowe i usmiechnięte!
![]()
#2335 |
Zakorzenienie
|
ee, to tyle chodzikowania to mu na pewno nie zaszkodzi
![]() Buziaki dla naszego usmiechnietego aniołka - Julci z okazji ukonczenia 8 miechów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego dla Julcii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zadomowienie
|
Meme twój Filip odkrył, że niejest częścią ciebie. To typowe w jego wieku. Będzie tak reagował, aż odkryje w sobie świadomość swego istnienia.
Nauka siadania, raczkowania i chodzenia jest wyzwaniem, ale nauka postrzegania siebie i świata dla dziecka jest trudniejsza. Dziecko może świetnie chodzić, ale nie wiedzieć, że istnieje. Kasiulko Oliwka śliczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zadomowienie
|
Nooo....po Kasiulkowemu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.