|
|
#2311 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV
Cytat:
choć lekarz powiedział, że wszystko jest już dojrzałe do porodu to raczej żebym się nie nastawiała, bo nic się nie zapowiada 🤦☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły mi wyniki kwasów żółciowych, oczywiście żadnej cholestazy nie ma.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2313 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ogólnie jak się czujesz? Planujesz wdrażać liście malin itp? Ciekawe tez co za tydzień ci powie. Cytat:
![]() Ciekawe jak tam Nairobi i pierwsza noc w domku ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesiołek cały czas w tabletkach, teraz częściej po schodach chodzę i kręcę biodrami no i męża wykorzystuje, ale jak widać nie działa 🤦☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2315 | ||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj Tż poczuł się w aptece niczym idiota jakiś przeze mnie i przez te paski lakmusowe |
||
|
|
|
#2316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nadal nie znalazłam, znajdą się jak wszystkie urodzicie, nawet tż się zastanawiał gdzie schowałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2317 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Jak nie uda mi się kupić ich nigdzie to trudno ![]() Ważne, że Tż kupił mi te paski do badania ketonów w moczu. Moja gin zaleciła jedynie ponowne wykonanie badania moczu, zapisałam się na piątek na 8.20 na oddanie próbki. Ale dla samej siebie przez te 3 dni posprawdzam sobie tak obecność tych ketonów... Dzisiaj w ogóle dzwonili do mnie z tej placówki, co ostatnio pobierałam krew. facet powiedział, że wyszedł mi fibrynogen lekko podwyższony, ale moja gin nic o tym nie wspominała. Czytałam na fb, że dziewczyny miały o wiele wyższe wyniki od mojego i lekarze stwierdzali, że w 3 trymestrze tak może być. Norma jest do 350, u mnie wyszedł 404. Orientujecie się może jak to z tym jest? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 | |
|
Rozeznanie
|
Mamy Luty 2021 cz.IV
Dziewczyny, czy czop to może być kawałek takiej galaretki jak śluz płodny? I tylko troszkę?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
A podawałas w labie ze jesteś w ciąży? Normy dla fibrynogenu w ciąży są wyższe niż normalnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wjechalam mężowi na ambicje i powiedziałam, że musi się bardziej postarać żeby wygonić córkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2320 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziwne bo na stronie internetowej Gemini są dostępne.Cytat:
Szyjka ruszy! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#2321 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() A co do czopu to moze byc. Ja tak mam od jakiegos tygodnia, półtora
Edytowane przez paula1456 Czas edycji: 2021-01-25 o 22:33 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nairobi, ale super wieści
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
), samo wyszło. No ale nic nie daje może i dobrze, ja dopiero 37+3. Zakładam, że do lutego jakoś dowiozę, a co potem - zobaczymy. Ale na razie zero sygnałów, że coś się może zadziać.
|
|||
|
|
|
#2323 |
|
Wtajemniczenie
|
Od pięciu minut jestem w 40 tygodniu (skończony 39). Postanowiłam że rodzę w najbliższych dniach. Już oznajmiłam to rodzinie. Małgorzata też pogadała sobie z bratem przez brzuch dosadnie, mówiąc "Wyłaź już Wiesiołku jeden, bo mamie ciężko"
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Charlotte w poprzednich ciążach nie zauważyłam tego czopa, ale chyba z synem wyszedł mi przed samym porodem (jeśli to było to) i była faktycznie taka galaretka, jeszcze mocno podbarwiona krwią. Aż się przestraszyłam chwilowo. Tyle akcja się mocno rozkręcała więc nie analizowałam za bardzo co to wylazło Byłam już w stanie "wszystko mi jedno, dobijcie mnie"
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze pare godzin w domu za nami 🥰 pierwsza godzina to był dramat. Juz opisuje dlaczego. Wrocilismy do domku ja twarde cyce bo za dluga przerwa miedzy odciagnieciami, mała głodna, i bardzo mocno chcialam sciagnac nic nie szlo to z mama probowalysmy ja przystawic i placz. Wiec w koncu sie wkurzyłam dałam to co sciagnelam dokarmiłam mm i dziecko spokojne poszlo spac a ja wtedy pod prysznic cieply, cieply rosołek i pod laktator na 40 minut. I teraz juz zaczyna robic sie pieknie. Duzo mojego mleczka sciagnelam i wypiłam melise i sie zrelaksowałam. Teraz mała dała mi pospac 3 godziny
nakarmilysmy sie przebrałysmy i ona spi dalej a ja odciagam pokarm na kolejne karmienie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:53 ---------- Od siebie dodam do dyskusji o wygladzie i dodatkowych kilogramach naprawde nie przejmujcie z czasem wszystko wroci do normy i uwierzcie mi w 4 dobie po porodzie malo Was interesuje Wasz wyglad jest wiele innych spraw chocby to jak sie ogarnac w domu aby wszystko bylo pod reka nam to zajeło dlugo a to dopiero poczatek ale i tak sie mega ciesze ze mala jest na swiecie jest przekochana 🥰🥰 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:58 ---------- Poprzedni post napisano o 02:56 ---------- Paulina i osobiscie Cie podziwiam jak dajesz sobie sama rade z wieloma rzeczami bo ja bez meza i mamy to bym zgineła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:58 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też miałam mały problem z cyckami jak wróciłam ze szpitala bo właśnie długa przerwa była ale aż tak to mi się nie dzieje, ja raczej cały czas mam je miękkie tylko tak mnie szczypią jak za długo ![]() Dziękuję Ci ale napewno tak samo dobrze byś wszystko ogarnęła ale też cieszę się że masz taką pomoc która naprawdę jest dla ciebie pomocą i wsparciem. To teraz najważniejsze. Tulcie się tam, ja się laktatoruje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę spać od 2.30
Zasypało nas konkretnie. Drzwi wyjściowych to tylko do połowy się otworzą a dalej zaspa śniegu. Nairobi poradzisz sobie powoli. Ogarnięcie się z małą i za tydzień będzie super ![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej, wiecie co.. Możecie się śmiać i od razu napisze, że mam coś obrzydliwego wstałam i mam na wkładce krew i nie wiem czy może się wczoraj zacięłam czy to czop nie jest tego dużo i wsiąkło po nocy we wkładkę wymieszane ze wszystkim innym Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2021-01-26 o 05:57 |
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy przy wejściu na IP od razu zakłada się klapki? Bo wiem że kurtkę i buty mam oddać mężowi na wejściu.
|
|
#2329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam wizytę u położnej wiec czeka mnie golenie
już mi było ciężko pobrać mocz do badania na czuja żeby trafić a tu golenie chyba wezmę TŻ do pomocy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
internety piszą, że plamienia są objawem zbliżającego terminu. Tylko ten termin się zbliża i zbliżyć nie może ![]() Maz sprawdzał, nic nie widzi. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2334 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Dlatego tym lepiej mieć wsparcie ze strony partnera. Dobrze, ze sie udalo wszystko ogarnac, teraz bedzie juz tylko lepiej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Tż po 6 wyszedł do pracy a ja już nie kladlam się spać jakas dzisiaj wyspana jestem, chociaz po 24 się dopiero polozylam
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
Nairobi super że teraz już ok, a jakie mleko mm miałaś? Kupiłaś już jakieś przed porodem czy po pobycie w szpitalu dopiero się zaopatrzylaś w jakieś konkretne?
|
#2336 |
|
Wtajemniczenie
|
Aktogimka nadal jesteś w ciąży??? Bo miałam taki pokręcony sen, że nie wiem! Zaczęłaś rodzić i ja też. I byłyśmy razem gdzieś na zewnątrz, ale nie wiem gdzie. A Ty miałaś pomysł, że powinnyśmy sobie zrobić łóżko jakieś, bo przecież rodzi się na leżąco
Znalazlysmy gałęzie i zaczęłyśmy robić z tego coś na kształt legowiska |
|
|
|
#2337 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może proroczy? ![]()
|
|
|
|
|
#2338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nairobi - super, że już pomału ogarniacie rzeczywistość i że masz wsparcie w najblizszych ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2340 |
|
Rozeznanie
|
Hej wam, dzięki za odpowiedzi odnośnie czopu. Cała noc i poranek bolał mnie brzuch jak na okres wiec może niedługo zacznie się coś dziać - wizytę mam 4.02. to się dowiem. Trochę mam obawy przed piciem tych liści malin itp, bo boje się ze to mi przedwcześnie wywoła porod, a jeszcze tydzień czy dwa by wypadało pochodzić w dwupaku.
Nairobi świetnie się czyta Twoje posty, są takie spokojne, będziesz super mamcią Zazdroszczę ze masz mamę na miejscu i może Ci pomóc. Ja pewnie nie wiedziałabym co zrobić w takiej sytuacji i panikowalabym.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

trzymam kciuki.
mam dużo energii, dobrze mi się oddycha, libido wróciło. Podejrzana sprawa 
choć lekarz powiedział, że wszystko jest już dojrzałe do porodu to raczej żebym się nie nastawiała, bo nic się nie zapowiada 🤦☠♀️

wiesiołek cały czas w tabletkach, teraz częściej po schodach chodzę i kręcę biodrami
no i męża wykorzystuje, ale jak widać nie działa 🤦☠♀️

Jak nie uda mi się kupić ich nigdzie to trudno 

kolejna wizyta za tydzień 🤦
choć jak u mnie będzie cesarka to i tak nic z tego... Jeeee!!! Super! 

a brat był duży 4500 
Byłam już w stanie "wszystko mi jedno, dobijcie mnie"

Też miałam mały problem z cyckami jak wróciłam ze szpitala bo właśnie długa przerwa była ale aż tak to mi się nie dzieje, ja raczej cały czas mam je miękkie tylko tak mnie szczypią jak za długo

jakas dzisiaj wyspana jestem, chociaz po 24 się dopiero polozylam