![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Adi witaj
![]() To prawda. Zakończenie filmu petarda ![]() W każdym razie też uważam, że film bdb. Wróciłam od mamy, na szczęście ma się dobrze. -------------- Na słońcu jest bardzo gorąco...chyba zrezygnuję z opalania, jednak nie mam dzisiaj ochoty. Strasznie mnie ciągnie na leżakowanie ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Dzisiaj taki prawdziwie wolny dzień, sami z Emkiem, nic nie muszę. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Zostały mi dwa odcinki do obejrzenia ostatniego sezonu Bridgertonowie, może popatrzę |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
U mnie szybki poranek, bo o godz 10 polityka, polityka... Wszystko co konieczne szybko zrobiłam, teraz z MM-kiem przy kawie, a przed telewizorem, wspólnie zasiedliśmy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Miłego oglądania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buźka Cyferuś.
![]() Dziękuję. Już się zaczyna. U Ciebie pochmurno, ale zobaczysz, pogoda szybko się zmieni. U nas wczoraj prawie cały dzień padało, jednak wieczorem nastąpiła nagła zmiana. Chmury poszły precz i zrobiło się bardzo ciepło. Tak jest również dzisiaj. Przepięknie i bardzo ciepło. Idą afrykańskie upały. W całej Polsce będzie gorące lato. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
Może wam się na coś przyda sposób moich teściów na upały. Zawsze w takie dni pilnowali aby okna od południowej strony, byly szczelnie zamlnięte i zasłoniete zaslony. Natomiast od północnej było wszystkie pootwierane. Dzieki temu w ich domu bylo zawsze wytrzymliwie w upały. Chyba, że macie klimatyzatory no ale jak nie ma, to może się przydać. Ostatnio jak byłam u syna trafiliśmy na takie okropne upały. Zastosowałam sposób on i się sprawdził.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
4 pory roku i ja piąta
|
Hejka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2318 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
A to ja może przypomnę dobry sposób na nawodnienie organizmu i uzupełnienie wypoconych mikroelementów. Szczególnie polecany podczas wielkich upałów.
-szklanka letniej wody -szczypta soli -szczypta cukru -szczypta imbiru -sok z cytryny Pić należy małymi łyczkami. |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Powiem Wam jeszcze coś.
Pamiętacie pewnie moje poważne kłopoty ze stawem kolanowym. Mam w nim całkowity zanik chrząstki stawowej. Dwa lata temu przeszłam serię zastrzyków dostawowych i przez wiele miesięcy piłam tzw. szoty kolagenowe. Kuracja odrobinę mi pomogła. Jednak ortopeda nie był do końca zadowolony i następnym etapem leczenia miała być operacja wymiany całego stawu. I tu serdecznie panu doktorowi podziękowałam... nie wyraziłam zgody na tę operację... Zdaje się mówiłam Wam, że od jakichś dwóch miesięcy stosuję żelatynę plus witaminę C. Raz dziennie wypijam taki eliksir: dwie łyżeczki żelatyny wymieszane z połową szklanki gorącej wody i do tego łykam vit. C 1000 miligram. Żelatyna + witamina C mają zdolność odbudowy chrząstki stawowej. No i u mnie chyba to się sprawdza. Od miesiąca prawie wcale nie kuleję i już nie noszę na kolanie stabilizatora. ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Jeśli macie ochotę, przeczytajcie ten artykuł: https://ebratek.pl/zelatyna-z-witamina-c-na-stawy Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-06-18 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Adazina za to spostrzeżenie. Skupię się więcej na galaretkach. Wit C używam. Jadam te galaretki ale nie systematycznie. Miałam kiedyś problemy ze stawami (kolana) ale w miarę spokojność. Dobrze będzie jednak trochę wzmocnić. Bo w moim wieku to wszystko wymaga już jakiegoś wysiłku i przedsięwzięć, a ostatnio jem dużo mniej. Myslę, że mi galaretki nie zaszkodzą.
Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2024-06-17 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Raczkowanie
|
Są jakieś gotowe mieszanki na stawy warte uwagi? Żelatyna + wit C ale już ready to use?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtufalna przyjaźń 4
Witajcie
![]() Oj termosik się przyda dzisiaj do zabicia czasu. Lajtowo się robi. Byle nie zapeszyć. Cyferko ![]() Adi ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-06-18 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
Emmi
![]() Dzisiaj Twój ulubiony dzień, nadal zajęcia, czy rada pedagogiczna ? W każdym razie dobrego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
4 pory roku i ja piąta
|
Normalny plan dnia. Rada była wczoraj ,,po,,. Jeszcze jedna przede mną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Zakorzenienie
|
Emmi tylko naprawy...leniuchy może opalają się
![]() Z Budyniem coraz lepiej ![]() Wskoczył wczoraj na stół przez chwilową nieobecność pańciów przy stole i zeżarł im wędlinki ![]() Już do kontroli co 3 dzień, synowa sama robi zastrzyki podskórne, wety nauczyli ją. Kotek ma mniej stresu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
4 pory roku i ja piąta
|
Och
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
Tak Emciu wielka radość w rodzinie i w dzielnicy
![]() -------------- Upodobał sobie wszystkie ulubione przez Melka miejscówki w domu i kryjówkę pod łóżkiem. Jest weselszy, zdrowsze oczy, potem pokażę zdjęcia. -------------------- Śpioszku, kawa stygnie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Nie śpię, nie śpię. Koniec domowej porannej krzątaniny. Siadaj Ada, kawę pij. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia
![]() No jasne, w domu zawsze jest robota, no chyba, że z niego wyjdziemy ![]() Pokażesz Budynia? |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Jasne, już wstawiam fotki. 😍
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ach, Budyń ma przecudne oczy...!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
Adusia bardzo dziękuję za zdjęcia
![]() ---------- Wczoraj wpadłam na przepis czym wyczyścić przepalone żelazko ![]() No nie wiem, czy nie ściema, ale muszę wypróbować. Paracetamolem ![]() Miałam super żelazko, służyło od wielu lat...któryś z moich panów prasował i mam teraz w jednym miejscu plamkę. Muszę koniecznie wypróbować. Żelazko powinno być lekko rozgrzane i po prostu tabletką przecierać przepalone miejsce. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Co do oczu Budynia ![]() Wspominałam Wam kiedyś, że białe koty o błękitnych oczach w 90% są głuche |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Bierna Sosno,
w aptekach mają gotowe mieszanki żelatyna + vit.C. Jednak znajoma lekarka poleciła kupować sklepową żelatynę, bo to dużo taniej wychodzi. My oboje z MM-kiem emeryci, więc z kasiorą dosyć kiepskawo u nas. A witaminę C 1000 kupuję taką zrobioną z gorzkiej pomarańczy. Ponoć jest świetna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
O, mam takie dwie witaminy C. Jedna jest w formie tabletek do rozpuszczania/połykania, a druga ma postać kapsułek.
W sumie wolę te rozpuszczalne, ale w mojej aptece nie zawsze są. |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Adusia, o , zainteresuję się witaminą, o której piszesz...z czarną pomarańczą, zaraz wygugluję
Adusia, a jak pogoda u Ciebie? U mnie upałów w najbliższym czasie nie będzie |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witaminę C 1000 biorę codziennie już trzeci rok. Chodzi o zakwaszanie moczu. Tak zaleciła mi moja doktor. A teraz okazuje się, że vit. C w połączeniu z żelatyną na stawy też dobrze działa.
===== Cyferuś, wspaniałe wieści o Budyniu. Skoro wskoczył, i miał ochotę na wędlinki, to już świadczy o poprawie samopoczucia. Brawo...!! ❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
pomarańcza gorzka. ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cyfereńko, naprawdę upałów u Ciebie nie będzie? Mówią, że afrykański żar zaleje całą Polskę. U nas, od niedzieli wieczór, gorąc wielki. Wczoraj o godz. 18 poszłyśmy z B. na spacer. Na sobie miałam letnią bluzkę z krótkimi rękawkami i naprawdę było mi zbyt gorąco. Lato przyszło, prawdziwe lato. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
Gorzka
![]() Zrobiłam zdjęcie .... ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- A ja dzisiaj gotuję zupę ogórkową ze świeżych ogórków. Jestem ciekawa tego smaku. Tylko jeszcze ogórków nie mam, na razie wywar gotuję. To biegnę na straganik. Dobrego dnia Adusia... Spotkamy się na literkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
zupę ze świeżych ogórków czasem gotuję. Jak dla mnie to smak zupełnie taki sam jak z kiszonych. ===== Literki... jakoś dziś mi się zapamniało... idę tam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.