![]() |
#2311 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II
Aranko nie jestem teraz pewna, ale wydaje mi sie, ze obecne sukienki maja odrobine inny fason. troszke inaczej wykonczone pod szyja, ale mniej wiecej o to chodzi.
Taiko jak kupie napewno sie pochwale. A cene juz moge Ci zdradzic 14,90 euro za sukienke i 5,90 za buciki. A czapeczki sa jeszcze u nas w H&M i rekawiczki tez. Kasica u nas tez ciag dalszy katarku, niestety. O nocach juz pisalam. Lacze sie w bolu. Trzymajcie sie!! Anulko dopiero teraz zauwazylam fotki. twoje dzieci sa bardzo do siebie podobne. Fajnie, ze znow moglismy je zobaczyc. A i zjecie z plazy... hmmm... ja chce znow lato!!!! Garnuszki Olafek wygladal jak Pan Mlody, fajny komplecik. A ja albo cos przeoczylam, albo mi sie wydaje, ale chyba pierwszy raz wklejasz zdjecia z chrzcin. Jesli juz pokazywalas, to przepraszam, skleroza nie boli ![]() Zora u nas TV raczej rzadko jest wlaczony. A jak juz jest wlaczony, to Antonowka raczej woli przekrzyczec mowiacych nich patrzy co sie dzieje. Jedyne co przyciaga jej wzrok to ona sama (nagrania z kamery) i Teletubbies. Bez Teletubisiow u nas nie ma obiadu. Tez nie jestem zwoleniczka sadzania dziecka przed TV, ale dzieki Teletubisia Antonia zjada mi obiadek. A jak oglada sama siebie to mam czas np. na skorzystanie z toalety, inaczej idzie za mna i wisi mi na nodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zadomowienie
|
...wiecie co, bez urazy ale obrzydzają mnie zwierzeta w domu z małymi dziećmi, które wszytsko biorą do buzi
![]() Kamilko dzięki, wklejałam już fotki z chrzcin hehe Taiko MArysia ślicznie wyglądała!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
garnuszki jedyne, co moge powiedziec, to COS ZA COS
wszystkie (ktore mamy zwierzaki) uwazamy i staramy sie zachowac czystosc. Sterylnie sie nie da, zreszta nawet nie ma to sensu, ze zwierzakiem czy bez. Ale obecnosc zwierza w domu tworzy klimat, ktorego nic innego nie zastapi i to na pewno rozwojowo i pozytywnie wplywa na domownikow, w tym tez na dzieci |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
ale to takie zdroworozsadkowe, logiczne do bolu, zaplanowane- najpierw dziecko, potem pewnie kolejne dziecko, potem pies czy kot? To z 10 lat trzeba odczekac
![]() wiele z nas czulo po prostu potrzebe pokochania zwierza i stworzenia domu, gdzie bedzie jakis czworonog, a wtedy sie naprawde nie zawsze wszystko tak rozwaza na chlodno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
Taiko Marysia wygladal slicznie.w jakim miesiacu ja chrzcilas??kurczeno nie wiem moze doszyje w razie potrzebyjakis guziczek i bedzie dobrze cio??\
o oczach Bruna sie nie wypowiem bo jak go pierwszy raz zobaczylam to kopara mi opadla takie ![]() co do zwierzakow to ja mam psa.niestety siersci jest duzo.staram sie Laury nie klasc tam gdzie inezka chodzi.sa pomeszczenia do ktorych jej nie wpuszczami tam wlasnie Laura sobie raczkuje ![]() http://allegro.pl/item257304065_butk...12_18mies.html szkoda ze nie ma bialych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Raczkowanie
|
Marti-Marysia była chrzczona w kwietniu i tez bylo zimno tak jak teraz moze nawet zimniej,byla ubrana w body z dlugim rekawem,bluzeczke welurkowa rajtuzki,sukieneczke(suki eneczka miala podszewke)i plaszczyk (tez mial podszewke)i bylo w sam raz
Yaira- widze ze jestes,czy mogłabys zobaczyc za czapeczkami w poprzednim poscie wkleilam link z allegro,oczywiscie jak bedziesz w H&M z gory wielki ![]() Dziewczyny własnie dostałam wezwanie na dodatkowe szczepienie,ma byc podana w trzech dawkach.Mam pytanie,czy tez dostałyście i wiecie czy to moze szczepienie na meningokoki (tak mi sie o uszy obiło)
http://www.szipszop.pl/tickers/21318.gif http://suwaczki.slub-wesele.pl/200612314865.html Edytowane przez taika Czas edycji: 2007-10-25 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
taiko - nic nie wiem na temat dodatkowego szczepienia! Jutro idę do pediatry zważyć małą to się dopytam! O jedynym najbliższym szczepieniu o jakim wiem to wg. kalendarza szczepień - gruźlica w 12 miesiącu...
#2319 |
Konto usunięte
|
Marti, taką sukieneczkę http://www.allegro.pl/item259161311_...t_rozm_74.html miala córka kolezanki. Jesli ci się podoba, moge zapytac o rozmiar i moze taniej sprzeda...
Arankoz tymi nocnymi pobudkami to masz rację, ale ja należe do tych mądrych inaczej matek i od początku zaglądałam czy oddycha, czy nie rozkopany, czy ciepło, czy zimno.... niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny w pepco sa bluzki early days po 19.90
Laura dostala od mamy Huberta nie wiem czy sa tylko takie czy inne ale sa calkiem fajne no i za smieszna cene Elu ![]() ![]() Taiko ja o zadnym dodatkowym szczepieniu nic nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
marti...o ile się nie mylę to teściówka coś wspominała, ze kupiła Laurze w Pepco jakieś 2 bluzeczki - z opisu wychodzi, ze chyba takie same! Z jednej strony sie cieszę, ze jakiś przejaw zainteresowania wnuczką - z drugiej mogła spytać co chę. Bo w sumie bluzek Laura ma dokładnie 38.....
A to dzisiejsze przymiarki do zimy...
#2322 |
Zakorzenienie
|
Aranko LAura super wyglada.mam bardzo podobna czapke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Raczkowanie
|
Aranko-czy to nie jest czasami czapeczka z H&M ,bardzo podobna
marti-sliczne te bluzeczki,jutro biegne do pepko,a to za info. ![]() A co do szczepienia to juz wiem ze to jest hib,byla u mnie kolezanka i ona byla bardziej niz ja poinformowana ![]() Weszly w kalendarz szczepien jako obowiazkowe dla dzieci do 2 roku zycia,nasze sie lapia jeszcze na 3 dawki,u nas szczepienia 1 dawki zaczynają od przyszlego tygodnia,druga w listopadzie a trzecia w styczniu Kamilko-pamietasz moze cene tej czapeczki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
marti - czapkę właśnie dostałam od koleżanki! Jest po jej...synku! Mówiłam jej, że szukam białej i mi dziś przyniosła. Jest z dziwnej rozmiarówki 0-12 miesięcy. No i jest taka na styk - muszę ją dobrze naciągnąć bo wewnątrz jest bawełniana podszewka mniejsza od tej wełenki na zewnątrz. Wygląda to dziwnie bo jakby była za luźna a w rzeczywistości jest akurat...No i ma kilka baboczków - jak to uzywana czapka... Niby czapka przybyła ale ja szukam dalej....
taiko - na metce pisze Dunnes Stores ale faktycznie bardzo do H&M podobna! Ja już 3 dawki w Laurę wkułam tego HIBa - czeka nas po roku powtarzająca i ciekawe czy będzie już za free???
#2325 |
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item259666162_...roz_86_98.html
tu jest fajna z H&M http://www.allegro.pl/item258859458_...iczki_h_m.html
![]() |
#2326 |
Raczkowanie
|
Aranko z tego co się orientuję ta czwarta dawka jest płatna, tak mi przyjnajmnie powiedziała pielęgniarka na ostatnim szczepieniu. Przed nią jest jeszcze jakaś nieodpłana na chyba na ospę, odrę i coś jeszcze.
Sohf nieżle się uśmialam z tych wyścigowych uszu ![]() ![]() Dziękuje za miłe słowa na temat mojego małego "Plastusia" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zadomowienie
|
Aranko - świetnie kombi na zimę, Laura wygląda w nich uroczo. Szkoda,że moja Ciutka nie lubi jednoczęściowych, bo też bym jej taki kupiła.
trochę zdjęć ze spaceru
#2328 |
Raczkowanie
|
Aranko-pierwsz jest ładna,ale ma pompon,a na druga sie zastanawiam bo Pani napisała ze dla dziecka do 6 miesiaca,a wiec moze byc mala
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
fibian- widzę, że Anielka uwielbia liście! Laura obserwuje pełna zachwytu jak spadają z drzew lub wirują na wietrze! Widzę kolejną dziewuszkę co jej grzywka rośnie...Czemu moja z przodu taka łysa jak jakiś członek plemienia Papuasów...
#2330 |
Zakorzenienie
|
Taiko - tego typu co chcesz używanych jest chyba 5. Nowych chyba 3-4. Ciekawe właśnie ile nowe w sklepie kosztują bo Allegro to lubią sobie pozarabiać....
#2331 |
Konto usunięte
|
Aranko, kombinezon cudny
![]() ![]() Fibian, Anielka chyba lubi pozowac do zdjęć, zawsze taka uchachana ![]() Szukam nadal prezentu dla Jasia na urodziny (choć juz chyba wiem co kupię), ale popatrzcie co znalazłam: http://allegro.pl/item257351550_boik...ylka_0_zl.html SUPER ŚWIETNE!!!! podobne do tego co pokazywała Kasia. Zresztą wydaje mi się ze ta firma Boikido ma mądrzejsze i ciekawsze zabawki niz FP Ubolewam ze nie ma w Łodzi Pepco ![]() A w tym pepco są body po 6zł! http://www.pepco.pl/content.php?show=artykuly&id=66 |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zadomowienie
|
Hej
Chciałabym się Wam pochwalić: powiększyła się nam dziś rodzina ![]() ![]() ![]() ![]() Aranko Laura wygląda ekstra i jak pozuje, usmiech ma powalający widać że ją cieszy pozowanie do zdjęć. Kobminezony bardzo ładne. Fibian Ciutka ślicznotka, bardzo ładne zdjęcia. Wydaje mi się że wyszczuplała trochę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Raczkowanie
|
Elu-a ja nie moge otworzyc strony z allegro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Raczkowanie
|
Zora, fajny ten Twój Bruno, no i mam to samo z Tv, niestety jak tylko włączę, Tymon jakby był w amoku, dlatego raczej nie włączam.
Aranko, Laura super wygląda w zimowej wersji. Fibian, Ciutka ma świetny uśmiech. U nas ze spacerów póki co nici, bo pada i pada.... Co do zwierząt w komplecie z małymi dziećmi w jednym mieszkaniu, jestem za. Mam psa od dawna, więc co miałam z nim zrobić po urodzeniu Tymona?? a tak dziecko przyzwyczaja się do zwięrząt i ma super zabawę. Mnie bardzo spodobał się "pchacz", który pokazałą Kasia, znalazłam taki na http://www.drewniaczek.eu/szczegoly/...y_chodzik_bajo, a i w ikei też są. |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
juz sie otwiera i Lego ma taki pchacz http://allegro.pl/item260577294_woze...uplo_baby.html Garnuszki, gratuluję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zadomowienie
|
Aranka - Anielce rzeczywiście grzywka rośnie, ale z tyłu ma kolanko
![]() Garnuszki -Gratulacje z powodu narodzin Oleńki - Olafek bedzie miał towarzystwo. ![]()
#2337 |
Raczkowanie
|
cześcc!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Laura ma długaśną stopę - już pełne 12cm...!Czyli jakbym buty chciała jej na zimę kupić to 13cm musza mieć.
takie są w Pepco u mnie po 19.90 dla chłopców!!!! http://www.allegro.pl/item257934723_...19_12cm_b.html
#2339 |
Zadomowienie
|
czesc kochane
Ale jedziecie z tym kosem,ostro piszecie,zostalo mi jeszcze kilka stron do nadrobienia,a juz siedze godzine.. ale mi teskno do Was,moj czas ostatio zupelnie wypelnia Macio i praca,a maz ma druga zmiane,wiec siedze z malym samam po powrocie z pracy..ale jak maz bedzie w normalnym systemie pracy to sobie z Wami odbije ![]() Przede wszystim probuje nadazyc i ceniutko mi top idzie,al za to obejrzalam filmiki,fotki!niestety przpalilam glosniki i bez dziwieku!iezle co chyba sprzety mnie nie luia ostatnio ![]() Witam tez Zore ale dlugo sie czailas ![]() Adriano zreszta Twoj przystojniak rewelacja,ma spojrzenie juz teraz bardzo meskie ![]() ![]() Marti malej dawno nie bylo widac,a teraz jaka panna,wystrojona,zabawna, wszedzie sobie wejdzie,swietna w calosci do calowania!to samo Asiunia Zabby!Asiczka ma slodkie doleckzi i oczka bedzie nimi bajerzyc tych z marsa ![]() Laurka Aranki zimowa ksiezniczka stroje przednie!!no i jej oczka piekne widac!! ![]() Ciutka piekna,wesola dziewczynka,ma cale sliczne i zdrowe pysio!! Atomowka cudnie rzadzi w lazence!! Olafek grajek wyrosl,nabral rysow,przystojniak jednym slowem!! Olafek Garnuszkow sliczny rosnie chlopulek i przygotowany swietnie na zime ..W ogole mace fajne zestwy zimowe ja nabylam kozyszek czape pupila i stop,musze jeszcze dokupickurtke,jeszcze z jedna czapke.. a najbardziej roztkliwil mnie Jasiek Eli tkai bidulek z tym opatrunkiem na malej raczce,bidulek..oj te chlopaki czeka ich jeszcze nie jeden taki opatrunek,siniak itd..buziaki dla Jasienka!a dla babki zolta kaartka!klocki swietne sama je wczensije ogladalam,w koncu cos madrego,ekologicznego ![]() ![]() Aranko fota mlodego oblepionego wkladkami dobra-usmialam sie!a apologize wykminilam jakis czas temu,nawet wysililam sie zeby zapamietac tytul itd,a slyszalam czesto w programie you can dance.. ostatnio Macius plakal dwa wieczory w nocy spkoj okazalo sie ,ze gorna dwojeczka nas powitala rano ![]() buzi kochane
#2340 |
Zakorzenienie
|
Anita...a gdzie zdjęcia Maciusia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.