Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku. - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-24, 11:50   #2311
ja22
Zadomowienie

GG do ja22
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
hi po weekendzie ja chyb wczoraj poczulam dzidzie o ile to ona czula klucia takie moze nie jak igla ale czyms grubszym w roznych miescach a na koniec tak jak by pekl mi pechrzeyk z powietrzem i przestalo.... potem polozylam sie na boki u znow klucie na tej czesci co opaala brzucha przekrecilam sie i ustalo hmmm..ciekaww czy to to... w sumie niby 16 tydz ale i tak czekam nq prawdziwe wyczuwalne ruchy jeszczw ze 2-3 tyg i powinnam czuc fajnie by bylo

brzucholek mam maly co prawda ale czy rano czy wieczoremtaki sam wiec chyba juz bedzie sie powiekszal

no i cera sie poprawila w koncu echhhh
Witaj Ray

Gratuluję ruchów maluszka
masz prawo już czuć dzidziusia. ja pierwszy raz czułam maleńką właśnie w 16 tygodniu.
Stary 2007-09-24, 11:52   #2312
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

no wlasnie sama nie wiem czy to to pierwsza mysl taka naszla mi ale pewnosci nie mam hehehe czekam na prawdziwego kopniaka hehhe
Stary 2007-09-24, 11:55   #2313
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

zobaczysz co będzie potem. Mój M jest w szoku że maleńka tak kopie. Szkoda że nie widzi jak teraz brzuch mi skacze z prawej strony
Malutka ma straszna siłe, jejku co będzie pózniej ?
normalna kaskaderka jak nie zebra to pecherz.
Szkoda że tego nie nagrałam
Stary 2007-09-24, 12:30   #2314
kasiasiar
Zakorzenienie

Gratuluję pierwszych ruchów dzidziusia
Wyobrażam sobie, że to cudowne uczucie. Mam nadzieję, że i mi niedługo dane będzie tego doświadczyć...
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 14:19   #2315
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

ale tutaj dzisiaj cichutko haloo dziewczyny?
Stary 2007-09-24, 16:37   #2316
Ray
Zakorzenienie

ano cicho mnie boli dzis caly dzien glowa chodze pol przytomna... a teraz gotuje obiad... echhhh..... musze jeszcze poszukac jakis spodni ciązowych ale to moze na allegro bo mam jedne aby a to za malo...
Stary 2007-09-24, 18:31   #2317
gizelcia
Zadomowienie

hej dziewczynkiWkoncu jestem z Wami.. Tomus zaniosl komputer do naprawy bo widzial ze juz nie moge bez Was zyc Ide szybko nadrobic zaleglosci i zaraz wracam
gizelcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-24, 19:03   #2318
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Ja jestem po wizycie u ginekologa. Wszystko dobrze poza tym że dalej mam anemię i moja hemoglobina wogóle nie wzrasta
Juz nie wiem co mam robić.
Stary 2007-09-24, 19:53   #2319
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja22 Pokaż wiadomość
Ja jestem po wizycie u ginekologa. Wszystko dobrze poza tym że dalej mam anemię i moja hemoglobina wogóle nie wzrasta
słonko nie smutaj sie będzie dobrze
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 19:57   #2320
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
moja koleżanka też miała anemię i nic nie pomagało. w końcu pewna lekarka kazała jej jeść codziennie buraki(surówkę, barszcz, pić sok).Koleżanka codziennie gotowała i tarła te buraki.Żaliła się, że już jest cała na buzi czerwona, siusia na czerwono-ale pomogło, wyniki poprawiły się.
Stary 2007-09-24, 20:01   #2321
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Dziewczyny macie gorące pozdrowienia od Myszka_ u niej wszystko dobrze ma mdłości a do tego ma angine ropną, pamięta o Nas , ale pracuje 8 godz przy kompie i jak wraca do domciu jest padnięta, ale pamięta o nas
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 20:33   #2322
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Dziękuję dziewczynki.
Ja piję sok z buraków. Z każdym dniem coraz gorzej przechodzi mi on przez gardło brrrr....
Czytałam teraz że powinnam jeść warzywa zielonye oraz ryby morskie.
Idę spać ale od jutra zaczynam ostro działać w walce z anemią
Stary 2007-09-24, 20:48   #2323
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczynki.
Ja piję sok z buraków. Z każdym dniem coraz gorzej przechodzi mi on przez gardło brrrr....
Czytałam teraz że powinnam jeść warzywa zielonye oraz ryby morskie.
Idę spać ale od jutra zaczynam ostro działać w walce z anemią

będę trzymała kciuki za Twoją walkę z niską hemoglobiną
Stary 2007-09-24, 20:50   #2324
kachula27
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki ,kurcze ale ostatnie kilka dni zaniedbalam wizazyk ale obiecuje poprawe
Umnie wsoi ok,dzis bylam na grzybkach z tatkiem i siostra ,nazbieralam 3 wiaderka w 2 godzinki normalnie beda mi sie znowu po nocy snily tyle ich bylo no i wszystko wrocilo do normy,znowu siedze sama w domku Tz pojechal do pracy,ja mam urlopik do jutra a jutro znowu ide do dentysty-ciag dalszy leczenia zabkow,jeszcze tylko troszke i skonczy sie ten dentysta

Gizelciu jak tam postepy w remoncie kuchni?gotujesz juz obiadki na swoim?A jak sie czujesz kochana?wszystko w porzadeczku?
Karolinko tez slyszalam ze zielone warzywa i buraki sa bardzo dobre na anemie tylko no wlasnie ile mozna tego pic jak to juz przez gardlo nie chce przechodzic,super ze z dzidzia wszystko dobrze

Ray fajnie ze juz czujesz ruchy malenstwa,jeszcze kilka tygodni i dzidzia bedzie kopala jak pilkarz

Kasiasiar my tez niedlugo bedziemy sie cieszzyc fasolka zobaczysz

Kurcze dziewczyny tak sobie dzisiaj powspominalam jak to bylo jak bylam w ciazy i uswiadomilam sobie ze kurcze wlasnie dzisiaj konczyla bym 20 tydzien czyli minela by mi polowa ciazy....ech mam nadzieje ze juz niedlugo znowu przyjdzie mi sie cieszyc fasolka pod serduszkiem tym bardziej ze @ juz wczoraj sobie poszla wiec trzeba zaczac liczycv i wyliczac dni plodne i brac Tz w obroty hihi

Nikitko dziekujemy za pozdrowki od Myszki,pozdrow ja rowniez od nas

A gdzie nasza Kinia?pewnie odsypia po weselichu
Mezatka tez dzis cos ucichla a Dorotka to juz dawno sie nie pokazywala,dziewczynki dawac znac co u Was
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 20:52   #2325
kachula27
Zakorzenienie

Kasiasiar super ta kobitka tanczaca jest
Stary 2007-09-24, 21:08   #2326
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Kasiasiar super ta kobitka tanczaca jest

ślicznie dziękuję
Stary 2007-09-24, 21:53   #2327
mezatka07
Zakorzenienie

dziewczynki ja dzisiaj bylam zajeta, zabiegana hehe
od samego rana specerek z pieskiem, zakupki, kserowanie dokumentow itp, pozniej ciocia z siostra wyjezdzaly wiec sie zegnalysmy, pozniej znowu piesek a na koniec spedzilam 4 godziny w kuchni siedzac i pichcac..........
jakas zupke- barszczk czerwony(wyszedl pysny), na obiad kurczaczek, ziemniaczki, marchewka gotowana z groszkiem i salateczka salata z rzodkiewka i ze szczypiorkiem w smietanie, same wiecie jak to jest w kuchni ile czsu zajmuje samo przygotowanie tego wszytskiego- umycie miesa, warzyw, oskrobanie tego, obranie ziemniakow, stracie burakow itd...... kupa roboty!! takze jestem teraz padnieta bo jeszcze w miedzyczasie wymylam cala lazienke i zrobilam 2 prania
co za dzien hehe a w szpitalu powiedzieli, ze mam lezec

sle pozdrowionka i buziaczki dla wszystkich:cm ok:
Ray super, ze wyczuwasz ruchy skarbeczka
mezatka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 07:03   #2328
kasiasiar
Zakorzenienie

Mężatko będzie bicie .Posłuchaj lekarzy.Poodpoczywaj choć kilka dni-niekoniecznie znaczy to, ze masz leżeć plackiem w łóżku ale zaraz 4 godziny w kuchni + szorowanie łazienki??
Poodpoczywaj, Nabierzesz sił i szybciej wrócisz do formy
Stary 2007-09-25, 07:37   #2329
Mijalea
Zakorzenienie

Czesc kobitki

Jakos ostatnio nie mam weny..jutro wyjezdzamy do Polski a w sobote...same wiecie

Czas leci jak odrzutowiec, narazie sie nie denerwuje, podchodze raczej lajtowo-bedzie co bedzie.

Kachula-milego wypoczynku

Mezatka a ty sie tu nie przechwalaj ile zrobilas w kuchni i lazience bo przylacze sie do Kasiasiar, i bedzie lanie!!! Odpoczywac i nie przeciazac sie!

mam dzis troche do zrobienia, na 11 do dentysty na kontrole, potem zajme sie obiadem no i pakowaniem

pozdrawiam wiec dziewczyny, milego dnia
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-25, 08:13   #2330
mezatka07
Zakorzenienie

osz wy byscie tylko bily
az mi sie glupio zrobilo

Mijalea a dla Ciebie gratulacje z okazji zblizajacego sie slubu oby wszystko bylo tak jak sobie zamarzyliscie
mezatka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 08:30   #2331
Ray
Zakorzenienie

ja po sniadaniu bo inaczej bym z glodu umarla ... i zapewne za godzine znow trzeba bedzie dokarmic

znow przed chwila poczulam pekajacy pecherzyk z powietrzem jak w niedziele tylko nie wiem co jest bo po tych stronach co jajniki sa niby czuje co jakis czas klucie hmm.. ale to chyba normalne

musze zaopatrzyc sie jeszcze w jakies spodnie ciązowe hmmm
Stary 2007-09-25, 08:54   #2332
Ray
Zakorzenienie

ale cisza kurcze
Stary 2007-09-25, 08:58   #2333
Orzeszek.1
Zadomowienie

Witajcie, zaniedbałam ostatnio wizażyk a to dlatego że taka piękna pogoda na dworku i całymi dniami siedzimy z małą w parku, poza tym moja ukochana córunia zaczęła w końcu raczkować do przodu i sama wstawać ) Pozdrawiam Was serdecznie i powolutku uciekam na spacerek
Stary 2007-09-25, 09:10   #2334
Mijalea
Zakorzenienie

Mezatko dziekuje

Orzeszku, ciesze sie razem z Toba

Ehhh wlasnie przed chwila odezwal sie do mnie przez gg kuzyn, z ktorym zwykle rozmawiam raz na rok. Odezwal sie, bo jak stwierdzil jego dziewczyne i jego nurtowalo pytanie, czy ja mam tu prace, czyzbym moze nudze sie calymi dniami w domu?
Dokladnie tak sie spytal

rece opadaja, zazdrosc ludzi robi z nich prymitywow ale trudno.Odezwal sie, bo obrabial nam akurat tylek i skonczyly sie tematy...hehe
wlasnie ktos taki bedzie sie z nami w sobote bawil, zyc ne umierac..
nie przejmuje sie zbytnio co o mnie gadaja...ale jakos popsul mi poranek
Stary 2007-09-25, 09:46   #2335
kachula27
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki ja tez melduje sie na wizazyku ale tylko na chwilke bo zaraz gnam do dentysty(Madziu to trzymajmy za siebie kciuki zeby nie bolalo hihi)
Kurcze dzisiaj tesciowka z bratem mojego Tz ma byc u mnie w miescie i nie wiem czy ma zamiar do mnie zajechac a sama nie bede do niej dzwonic i zapraszac,tylko mialam zamiar jechac z ojcem na wies i teraz nie wiem co robic czy jechac czy czekac bo moze przyjedze.Mam nadzieje ze nie bo maja sprawe do zalatwienia na drugim koncu miasta a ona przyjedzie z bratem Tz bo ten dopiero co zdal prawo jazdy i za bardzo jezdzic nie umie wiec bedzie robila za pilota i teraz jestem w kropce
Stary 2007-09-25, 10:04   #2336
kasiasiar
Zakorzenienie

Orzeszku cieszę ię razem z Tobą z postepów córeczki

Mijalea nie przejmuj się .Ludzie już tak mają, że czasmi coś bezmyślnie palną i nawet nie zdają sobie sprawy, ze to mogło kogoś urazić. Niczym się nie przejmuj, to będzie Wasz dzień(Twój i TZ) i to Wy musicie przeżyć go tak aby na zawsze pozostał w Waszych wspomnieniach. Moja siostra nie wspomina tego dnia dobrze bo przejmowała się czy goście się dobrze bawią, że ciocia miała zły humor, ze ktoś powiedział, że jedzenie niesmaczne itp.Ja postanowiłam, ze takie rzeczy będę miała głęboko w nosie i będę zwracać tylko i wyłącznie uwagę na to żbyśmy się z TZ dobrze bawili.

Kachula ja radziłabym Ci pojechać na wieś,w końcu skoro teściowa nie zadzwoniła i nie powiedziała, ze Cię odwiedzi to nie powinna oczekiwać, ze bedziesz siedziała cały dzień w domu i wyczekiwała na nią...
Stary 2007-09-25, 11:09   #2337
Ray
Zakorzenienie

a ja wlasnie wyrzucilam pol szafy ciuchow... i tak mysle ze chyba popsrzedaje na allegro... juz w polowe nie wchodze a to sa raptem raz noszone rzeczy czy dwa a za to moglabym kupic sobie cos ciązowego hmmm.... nigdy nie wystawialam ciuchow tylko ksiązki ale moze warto jak ma to lezec jeszcze rok w szafie to po co jak moda mija tak samo jak mam 10 torebek w ktorych juz nie chodzilam hej czasu albo dzinsy z 3 pary za szczuple od dawna a w bardzo dobrym stanie hmmmm chyba powystawiam
Stary 2007-09-25, 11:29   #2338
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
Orzeszku cieszę ię razem z Tobą z postepów córeczki

Mijalea nie przejmuj się .Ludzie już tak mają, że czasmi coś bezmyślnie palną i nawet nie zdają sobie sprawy, ze to mogło kogoś urazić. Niczym się nie przejmuj, to będzie Wasz dzień(Twój i TZ) i to Wy musicie przeżyć go tak aby na zawsze pozostał w Waszych wspomnieniach. Moja siostra nie wspomina tego dnia dobrze bo przejmowała się czy goście się dobrze bawią, że ciocia miała zły humor, ze ktoś powiedział, że jedzenie niesmaczne itp.Ja postanowiłam, ze takie rzeczy będę miała głęboko w nosie i będę zwracać tylko i wyłącznie uwagę na to żbyśmy się z TZ dobrze bawili.

Kachula ja radziłabym Ci pojechać na wieś,w końcu skoro teściowa nie zadzwoniła i nie powiedziała, ze Cię odwiedzi to nie powinna oczekiwać, ze bedziesz siedziała cały dzień w domu i wyczekiwała na nią...
Dokladnie, moja siostra tez nawet kasety ze swojego wesela nie chce ogladac i mowi ze jedyne wspomnienie z tego dnia to jakas gruba ciotka krzyczaca na cala sale "dajcie juz te kotlety"

Bede sie bawic dla siebie i mezusia, jesli ktos bedzie chcial i do nas dolaczy, bedzie jeszcze lepiej
A co po weselu to wiadomo, zawsze ktos cos krytykuje ale co tam, wyprawie, odbedzie sie i jak mowilam wczesniej wiecej o jakis zadufanych bufonow martwic sie nie mam zamiaru.

Kachula jak twoje zabki? Ja sie usmialam po tej kontroli tutaj bo trwalo to jakies 30 sekund, moze i mniej...facet zajrzal tylko i po wszystkim. To ja jednak wole moja dentystke w Polsce...

Ray, pewnie ze wystaw ubranka, tylko teraz widze na allegro jest zalew tych podrobek roznorakich od Gucci po inne takie i dziewuchy na takie cos poluja. Ciezko sprzedac jakis normalny ciuch, chyba ze za zero zlotych...ale sprobowac warto!
Stary 2007-09-25, 12:08   #2339
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Cześć dziewczynki.
Ja dzisiaj walczę z remontem. Tato grzebie cos przy podłodze, szykuje na kafle a ja umieram od kurzu i zapachu.
Na chwilę uciekłam do koleżanki ale teraz musiałam wrócić żeby zrobić obiad.
Już nawet jestem skora jechać na pare dni do teściów ale z drugiej strony nie chce zostawiać mężusia

Powiedzcie mi czy trzeba informować ZUS jak jest się na chorobowym dłuższy czas? Coś takiego mówiła mi znajoma. Że musiała jechać wypełnić kwitek żeby nie zaczeli odciągać jej na chorobowym za macierzynskie czy coś takiego.

Mijalea nie przejmuj się zazdrośnikami.
Było trzeba wścipskiemu kuzynowi powiedzieć że jesteści tam na wakacjach bo wygraliście w totka. Albo że wypoczywacie na jego koszt i lada dzień może spodziewać się rachunku.
Ludzie są wścipscy i strasznie zazdrośni.
Pamiętaj, Wasz slub jest dla Was i bawiąc się na nim cudownie dokopiecie niektórym. gały im wyjdą na wierzch i tyle

Ray pomysł z wystawieniem ciuszków jest super.
Ja swoje sprzedałam częściowo po rodzinie. Mam tylko problem ze spodniami big stara. Wiem że już nigdy w nie nie wejdę a miałam je kilka razy dosłownie. Zapłaciłam za nie 280 zł i teraz nawet nie mam ich komu sprzedać. Chcę dużo mniej ale chętni są albo za duzi do tych spodni albo chcieliby je za friiikoo.

ja pomału się załamuję. Obronę mam 5 października i wogóle jestem nie przygotowana. Nie mam warunków. Ciągle remont albo ktoś coś chce. wwrrrrr.................. ........ zaczynam mieć nerwa
Stary 2007-09-25, 12:30   #2340
kasiasiar
Zakorzenienie

Bo ludzie sobie myślą, że młodzi robią wesele dla nich(tzn dla gości), zeby mogli wypić i najeść się za wszystkie czasy i jeszcze potem krytykują.A ja uważam, że wesele jest dla panstwa młodych Goście na prawdę, nawet jeśli nie maja ochoty to powinni się chociaż postarać i dobrze się bawić, i nie krytykować bo w ten sposób pokazują , ze także się cieszą ze szczęscia państwa młodych i dobrze im życzą na nowej drodze życia

Ja 22 nie denerwuj się. Wszystko bedzie dobrze. Ja na obronie może po 2 zdania powiedziałam na każde pytanie bo jak zaczynałam to oni mi już przerywali, ze już wystarczy.To i tak farsa jest bo przecież w końcu zdawaliśmy egzaminy, pracę napisaliśmy i dopuścili nas do tej obrony więc to znaczy, ze coś umiemy i coś w tej głowie mamy.
Ale jeśli się denerwujesz to myslę, ze po prostu powinnaś powiedzieć domownikom , że niedługo masz bardzo ważny egzamin i zależy Ci na dobrych wynikach i prosisz o trochę prywatności i czasu do nauki. Nie krzycz na nich tylko spokojnie wyjaśnij myślę, że zrozumieją. A Ty wynagrodzisz im to już po obronie. Głowa do góry- wszystko bedzie dobrze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości