![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Po nieudanych próbach stosowania Novynette, Qlairy i Evry (skutki uboczne- silne bóle głowy, nógl, mdłości, osłabienie) lekarka przepisała mi Nuvaring. Byłam w szoku, ze nie wystąpiły zadne nieprzyjemne dolegliwości, które miałam przy wczesniejszych srodkach, żadnych bóli, mdłości itp. Niestety przez nuvaring dorobiłam się infekcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was przytyła po krążku?
Albo czy ma ktoś porównanie: Evra a Nuvaring? Stosuję Evrę od 8 m-cy, ale przytyłam już 8kg, czyli 1kg/m-c. I nie pomaga basen, zumba, squash, spacery, dieta. Nie dość, że waga nie chce nawet stanąć, to jeszcze idzie w górę. Dlatego zastanawiam się nad Nuvaringiem, bo jednak ma mniej hormonów niż plastry: w plastrach jest 203mkg norelgetrominu i 33,9 etynyloestradiolu/24h, a w krążku 120 i 15. ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- I jeszcze pytanie ![]() Jak z infekcjami? Kilka wizażanek skarżyło się w tym wątku, że NR się przyczyniał (powodował?) infekcje grzybicze - jak to jest, faktycznie krążek ma na to wpływ? Czy może ma to związek z wyjmowaniem krążka np. na czas seksu, a potem wkładanie go bez opłukania? Chodzę na basen i boję się trochę, że nie dość, że basen to jeszcze NR może się przyczynić do jakichś infekcji. |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
Mhm, no to dobrze
![]() Kurczę, no zastanawiam się, czy pomoże mi to, że w NR jest mniej hormonów niż w plastrach? Chodzi o tę wagę. Bo w sumie innych skutków ubocznych nie mam na plastrach, ale ten jest na tyle poważny, że muszę coś z tym zrobić. Noo, może jeszcze humorzasta jestem. Niby z natury, ale na Evrze chyba bardziej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | ||
Rozeznanie
|
jesli nr jest prawidlowo wlozony oraz jesli siego nie wyciaga w czasie jak ma byc w pochwie to na swoim przykladzie mowie ze infekcji nie ma
jelsi chcecie wyciagac krazek w czasie tych 3 miesiecu to nalezy rozwazyc inna forme antykoncepcji. Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
kolezanka stosuje plastry i nie przytyla, ale to kwestia organizmu, hmm sama musisz sprobowac krazek to zobaczysz, bo nikt ci nie odpowie czy przytyjesz/schudniesz cos innego/. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
No właśnie rzecz w tym, że nie jem więcej. A wręcz się staram pilnować + mam więcej ruchu niż kiedyś i nie chudnę, a wręcz tyję, jest to dziwne.
Co do wyciągania w czasie tych 3h - nie bardzo rozumiem dlaczego niektóre z Was mówią, że skoro ktoś chce wyciągać krążek, to powinien się zastanowić nad inną metodą. Dlaczego, skoro w ulotce jest napisane, że można i nic się nie dzieje? Ja nie mówię, że będę wyciągać, bo to zależy od tego, czy będę go czuła w trakcie seksu i TŻ też, ale nawet jeśli bym wyciągała, to nie uważam, że tylko z tego powodu trzeba zmieniać metodę anty, skoro jest to dozwolone w ulotce. |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a co zastanowienia sie co do stosowania krazka jesli chce sie ciagle wyciagac. Mi przynjamniej chodzilo o to, ze staje sie to bardziej klopotliwe anizeli zabranie jeden raz dziennie tabletki, czy 1 na tydzien plastra. Bo jesli jak dziewczyna wczesniej chciala wyciagac krazek 2 razy di kapieli + seks, to wychodzi 3razy dziennie wyciagnac i zapamietac aby wlozyc, dlatego lepiej raz dziennie zapamietac o tabletce. Jesli ktoś chce tak robic i jest do tego przekonany nie zadaje pytan na forum, tylko robi tak jak uważa za słuszne, jesli ktos ma watpliwosci pyta, i wtedy dostaje odpowiedź które mogą się różnic, ale pytając tzreba sie liczyć z opiniami innych Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-12-11 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, wyciąganie ciąglę, a nie raz na jakiśczas. Poza tym przecież za każdym razem możesz umyć krążek, ręce i w ogóle. Krążek odłożyć na chusteczkę, spodeczek, do opakowanie z powrotem. Ludzie, bez przesady. Śmiem się pokusić o stwierdzenie, że na członku partnera się zbierze więcej bakterii przez cały dzień, jeżeli się kocha przed prysznicem, niż na krążku, który sobie przez te pół godziny poleży przy łóżku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Rozeznanie
|
Dla mnie wyciąganie krążka jest bezsensu, dlatego na pytania tego typu wyciągać/ nie wyciągać, zawsze odpowiem nie wyciągać, a jesli ktos dodatkowo bedzie chcial wyciagac 2razy dziennie do kapieli + do seksu to powiem zeby sie zastanowic.
Taka jest moja opinia na ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
Nie no, dla mnie wyciąganie do kąpieli jest bez sensu, bo i po co.
A do seksu, to nie wiem, zależy czy go czuć. Więc ja jeszcze nie wiem czy będę wyciągać. Poza tym - chyba mało kto uprawia seks codziennie po 3h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Raczkowanie
|
Ja na początku miałam lekkie wątpliwości (pierwszy tydzień) i go wyciągałam.
Ale teraz siedzi tam sobie i nawet mi się nie chce po niego sięgać żeby wyciągać ![]() Ale jak mówię pierwsze dni były ciężkie ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Raczkowanie
|
Mój krążek jak się kochamy wędruje gdzieś tak głęboko, że po paru minutach go nie czuć :p Więc to chwilowy dyskomfort dla Niego, dla mnie żaden.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Raczkowanie
|
Mój niestety go czasem czuje, zależy od pozycji, czasem to trochę dyskomfort, ale stosuję krążek drugi miesiąc i do tej pory wyjęłam go raz, więcej nie było potrzeby
![]() Mam pytanie, czy któraś z Was robiła może USG transvaginalne z krążkiem? Z tego co mi wiadomo, wyjmować go nie trzeba, a jak to wygląda w praktyce? Zdarzyło się komuś, że lekarz wykonujący badania kazał go wyjąć? Pytam, bo idę we wtorek na USG, a w takim gabinecie może nie być za bardzo go gdzie położyć, gdyby zdarzyła się taka sytuacja...teoretycznie nic takiego nie powinno mieć miejsca, ale kto wie, u nas to wszystko możliwe:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Rozeznanie
|
nie trzeba uprawiac seksu 3 godziny dziennie, wystarczy zapomniec o krazku
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- przy klasycznym badaniu nie przeszkadza to i przy usg pewnie tez. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, jak ktoś zapomni o krążku to zapomni i o pigułce, w ten sposób to można prawie każdą metodę anty zdyskwalifikować ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tabletek jeszcze Qlaira jest "najmniej hormonalna" gdyż zawiera naturalny hormon. Każda tabletka będzie silniejsza od NR. ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Ostatnio miałam badanie ginekologiczne i USG i lekarz powiedział, że nie ma potrzeby wyciągania NR. Edytowane przez Annuar Czas edycji: 2011-12-12 o 07:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
Wbrew pozorom łatwiej zapomnieć o czymś co się robi raz na miesiąc niż codziennie. Mówię na własnym przykładzie. Tabletki brałam ok 10 lat i ani razu nie zdarzyło mi się zapomnieć, przy krążku stosowanym od 1,5 roku już 2 razy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Raczkowanie
|
z moją twarzą nadal masakra
![]() otóż czy któraś z Was miała następującą sytuację: aktualnie mam z szósty krążek, na początku krwawiłam regularnie, sprawdzalność prawie co do godziny (tzn. w sobotę po południu). Przedostatnio zaczęłam krwawić dopiero w niedziele po południu (nie muszę chyba mówić, że trochę byłam zestresowana, choć stosuje Ringa zgodnie z zaleceniami) No, a ostatnio (tak chyba dla odmiany) zaczęłam plamić już w piątek. Czy to normalne? Zdarzają Wam się takie przesunięcia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Rozeznanie
|
Annuar - mi nie musisz pisać co jest w ulotce napisane. O czym innym ta rozmowa była.
---- bezsensu sie ta rozmowa zrobiła, ja wysiadam. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- tak, zdarzaja Cytat:
Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-12-12 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Raczkowanie
|
Trzymam ringa w lodówce, ale boję się,że może za zimno mu tam jest,że się "przemrozi" i straci swoje wlaściwości. To mój pierwszy krążek, stąd takie "schizy"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Raczkowanie
|
Ja trzymam swoje w szafce normalnie w temperaturze pokojowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, o czym była ta rozmowa. I akurat rozumiem Twój punkt widzenia, że dodatkowe wyciąganie i pamiętanie o włożeniu jest bardziej kłopotliwe i sens tej metody tkwi właśnie w pamiętaniu o niej tylko 2 razy w miesiącu. Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Nie martw się zbytnim zimnem, przecież w aptekach też trzymają w lodówce (powinni). Ja trzymam w lodówce. Można trzymać w temperaturze pokojowej, ale podczas upalnego lata różnie bywa z temperaturą w domu, więc ja cały rok trzymam w lodówce. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, byłam na USG, lekarz wykonujący badanie nie kazał wyjmować krążka, powiedział tylko, że go sobie odpowiednio "dopchnie":P
Okazało się, że mam malutką torbiel na jednym jajniku, prawdopodobnie wynik zmiany antykoncepcji, z Yasminu na Ring, powinno sama zniknąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, może któraś ma na sprzedaż krążek? Widziałam, że jest sporo ogłoszeń tego typu.
Do końca roku już mój gin nie przyjmuje na NFZ, a płacić 80zł za wypisanie recepty to trochę bez sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.