izotek - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-23, 10:44   #2311
arturowaaa
Raczkowanie

Dot.: izotek

może spróbuj witaminy E w olejku (można ją kupić w aptece) i dodaj do kremu?
mi derma poleciła Alantan Plus Krem, miałam go kiedyś i był na prawdę fajny! jestem trochę zawiedziona bo nie poleciła mi nic na wątrobę czy stawy, jak pytałam, to powiedziała że nie ma takiej potrzeby
moja cera jest sucha.. masło kakaowe nie pomaga, zastanawiam się nad rybkami GAL, olej czy coś w tym stylu. A może właśnie alantan. wszystko jest pięknie ładnie tylko rozszerzone pory jak były tak są.. no ale nie ma co narzekać

30.10.2014r.
- pierwsza tabletka Izoteku
arturowaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 15:35   #2312
adri_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez arturowaaa Pokaż wiadomość
moja derma powiedziala ze absolutnie NIE MOZNA uzywac kosmetykow z witamina A. Trzymam sie tego.

mi tez dermatolog nie mowil, ale jak pokremowalam sie lotionem z witamina A to mialam doslownie purpurowe policzki ( pisalam tutaj o tym nawet) i doszlam do wniosku ze nie powinnno sie smarowac witamina A...
adri_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 15:52   #2313
Villga
Zadomowienie

Czesc wszystkim!
Mam do Was pytanie związane z izotekiem. Otóż mój Tz przeszedł kurację i zakończył ją jakoś tak w 2009 roku. I od jakiegoś czasu ma nawrót problemów skórnych choć już prawie 30 lat na karku ma... Jak myślicie, czy to może być spowodowane np.dietą? Ja jestem zieloną w tym temacie a chciałabym mu jakoś pomóc.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 19:38   #2314
szachmat23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Również się martwiłam wysypem, a nie miałam go wcale Bo nie liczę jakiś tam krostek do wysypu. Tzn. owszem, wyskakiwały mi od czasu do czasu wielkoludy na plecach, bolące, podskórne, ale twarz oszczędzona, a plecami nie przejmuje się tak jak twarzą Nie łuszczę się, a byłam pewna, że to taki pewnik przy izoteku. Ogólnie jak przeczytałam ulotkę izoteku, stwierdziłam, że to pikuś przy ulotce tabletek anty :P

Ja żałuję, że późno zaczęłam, bo przez to, że pryszcze wyskakiwały mi wciąż w tych samych miejscach, mam już blizny i plamki, zastanawiam się, czy kiedyś się ich pozbędę.

Wakacje to koszmarny czas przy trądziku, tyle okazji do wycieczek, pływania, opalania i trzeba podjąć decyzje, czy maskować jakoś ten trądzik, czy iść na żywioł i czuć jak szkarada.

W załączniku policzek z lipca. To nie jest moje najgorsze zdjęcie, ale innego nie mam. Być może to nie jest najgorszy trądzik świata, ale jakbym dodała do ogólnego obrazu drugi policzek i w ogóle ujęcie całej twarzy, to utworzyłby się smutny obraz.
mojej siostrze dermatolog powiedzial ze duzo gorzej na caly organizm działaja hormony niz izotek, poniewaz on dziala glownie na watrobe a hormony bardziej ingeruja.Szczegolnie takie typu diane , ktore najlepiej lecza tradzik. A tyle kobiet stosuje latami jako antykoncepcje

Rzeczywiscie bylo troche stanow zapalnych ja mam poliki czyste chyba ze na koncu polika kolo szyi i ucha cos wylazi..
ale u mnie pryszcze tez powstaja w podobnych miejscach i tez mam przebarwienia, a brode to wrecz kochaja Jeszcze zastanawiam sie czy nie za pozno na zaczecoe terapii za miesiac, licze jakies 5-6 miesiecy brania a pozniej czas na leczenie przebarwien , a wiadomo ze juz slonce wtedy bedzie.Mam taka karnacje ze slonce jak łapie blyskawicznie i boje sie troche ryzykować.Chociaz juz pozna wiosna latem moglabym byc zdrowa .

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim!
Mam do Was pytanie związane z izotekiem. Otóż mój Tz przeszedł kurację i zakończył ją jakoś tak w 2009 roku. I od jakiegoś czasu ma nawrót problemów skórnych choć już prawie 30 lat na karku ma... Jak myślicie, czy to może być spowodowane np.dietą? Ja jestem zieloną w tym temacie a chciałabym mu jakoś pomóc.
po 5 latach powrocil mu tradzik? podobno u 30% osob zdarzaja sie czasem nawroty. Ciezko powiedziec co jest przyczyna. Nie ma dowodow na powiazanie diety z ta dolegliwoscią, Jednak czesto stan cery odzwierciedla stan ogolny organizmu.Warto sie przebadac , moze w organizmie jest stan zapalny ( np.chore migdaly chore zęby? ).Warto leczyc antybiotykami ( nie wiem jakie zmiany ma TZ) .Czasem zdarza sie ze kuracje izotekiem trzeba powtorzyć.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez adri_ Pokaż wiadomość
mi tez dermatolog nie mowil, ale jak pokremowalam sie lotionem z witamina A to mialam doslownie purpurowe policzki ( pisalam tutaj o tym nawet) i doszlam do wniosku ze nie powinnno sie smarowac witamina A...
biorac izotek ma sie i tak za duzo witamny A w organizmie , uzywanie kremow z witamina A jest przesada, a branie np suplementow z ta witamina grozi hiperwitaminoza.

Edytowane przez szachmat23
Czas edycji: 2014-12-23 o 19:36
szachmat23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 20:48   #2315
phideaux
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szachmat23 Pokaż wiadomość
Rzeczywiscie bylo troche stanow zapalnych ja mam poliki czyste chyba ze na koncu polika kolo szyi i ucha cos wylazi..
ale u mnie pryszcze tez powstaja w podobnych miejscach i tez mam przebarwienia, a brode to wrecz kochaja Jeszcze zastanawiam sie czy nie za pozno na zaczecoe terapii za miesiac, licze jakies 5-6 miesiecy brania a pozniej czas na leczenie przebarwien , a wiadomo ze juz slonce wtedy bedzie.Mam taka karnacje ze slonce jak łapie blyskawicznie i boje sie troche ryzykować.Chociaz juz pozna wiosna latem moglabym byc zdrowa .
Będziesz używała mocnych filtrów i będzie dobrze A od jesieni zaczniesz leczenie przebarwień.

Ja sobie po tych wakacjach obiecałam, że to OSTATNIE, kiedy mam problem z trądzikiem ;-)
Stary 2014-12-24, 10:26   #2316
arturowaaa
Raczkowanie

WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!

30.10.2014r.
- pierwsza tabletka Izoteku
arturowaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 01:08   #2317
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arturowaaa Pokaż wiadomość
WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!

Dzieki i nawzajem, zeby wszystkim nam sie udalo z Izotekiem

meowww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 11:37   #2318
phideaux
Wtajemniczenie

Wyszła mi jakaś dziwna plamka na policzku, nie jest to wyprysk : Nie wiem, czy nie zdrapałam sobie skóry przez sen, bo rano już się z tym obudziłam.

Ale ogólnie buźkę na święta mam ładną, wczoraj usłyszałam nawet że piękną
Stary 2014-12-25, 12:54   #2319
Marzenag1
Przyczajenie

Zazdroszczę. Ja bez tony makijażu nie mogę pokazać się nawet najbliższym. Ciągle pojawiają się nowe stany zapalne. Mimo wszystko nie tracę nadziei.

Wesołych Świąt!
Marzenag1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 13:00   #2320
Maglis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dominikaa06 Pokaż wiadomość
Mi dermatolog zapisał od razu Actaven ale kazał spytać w aptece jak z ceną innych zamienników i żeby ustawić się na jednym, żeby nie zmieniać. 80 zł za Actaven? za ile tabletek i jaka dawka? Ja za swoje 60tab po 20mg zapłaciłam 128 zł ( w Rzeszowie)

Też mnie denerwuje zasychająca krew w nosie ;/ ale jeszcze nie wiem czy to przez lek czy przez chorobę, bo przeszłam teraz dość agresywną grypę. Napiszę za kilka dni jak już całkiem wrócę do normy
60 tabletek po 20 mg (Rybnik)
Maglis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 16:12   #2321
mente7
Przyczajenie

BehindU

1) Moja skóra po 1,5 miesiąca brania Curacne 40 nie jest szczególnie przesuszona. Stosuje 1x dziennie przed makijażem krem Iwostin nawilżający. Zmieniłam też żel do mycia z Effectlara na Iwostin piankę nawilżającą.

2) Dla mnie nawilżać. Przy natłuszczaniu pozapychałabym pory.

3) Przy nie wielkim lecz zostawiającym blizny trądziku miałam robioną kawitację + doczyszczanie manualne. Uważam to to był dobry wybór bo nie miałam wysypu.

4)Raz na jakiś czas smaruję się effeclarem duo ale później mam wysusz.

5)Jak na razie jestem zadowolona. Nowe pryszcze wyskakują sporadycznie. (Właśnie mam takiego koło brwi i niestety wydusiłam). Jak bym się zdecydowała wcześniej pewnie nie miałabym tylu blizn. Ale decyzja należy do Ciebie.
mente7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 14:49   #2322
kropelkaa
Zakorzenienie

Za mną już ponad 2 mies kuracji, od 10dni przyjmuje dawke 1x20mg i co 2 dzień 2x20mg na chwilę obecną żadnych zmian związanych ze zwiększeniem dawki, ogólnie zauważyłam, że przez te 2 mies. nie miałam żadnego mocnego wysypu, oczyszczania się twarzy wręcz przeciwnie mało mi wyskakuje, skórę mam gładką tylko blizny zostały stare, jedynie przed okresem coś małego wyskoczy i tyle, zastanawiam się czy to dobrze, że nie ma wysypu, bo nie chce, żeby dalej to wszystko siedziało w środku cały czas Na razie narzekam na pogorszenie wzroku przez Izotek, mam nadzieje, że to się w jakimś stopniu jednak cofnie...
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 15:46   #2323
withi_as
Zakorzenienie

A ja kilka dni temu poczułam pierwszy raz o co chodzi z bólami w stawach i mięśniach tak na serio. A dzisiaj obudziłam się z takim bólem w jednej nodze, dokładnie w ścięgnie Achillesa że do teraz utykam na tą nogę. Coś na zasadzie bólu po porządnym treningu, w dodatku bez rozciągania. Masakra Myślałam że przejdzie, a utrzymuje się do teraz

Skóra nie jest już sucha, w zasadzie mogłabym używać tylko krem nawilżający raz dziennie, z przyzwyczajenia robię to rano i wieczorem. Zero nowych wyprysków, włosy i paznokcie rosną jak szalone. Włosy mogę myć co 4/5 dni, to jest extra No i póki co tyle rewelacji u mnie
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 16:00   #2324
kropelkaa
Zakorzenienie

U mnie też jest taki plus, że włosy teraz mogę być co 3-4 dni a kiedyś codziennie
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 16:04   #2325
withi_as
Zakorzenienie

Aaa i informacja dla osób z Rzeszowa - odkryłam aptekę, w której kupiłam Izotek 60x20mg za 90zł. Jako że miałam dwie recepty, mam teraz zapas leku na 3 miesiące po tak fajnej cenie

W razie czego piszcie, to dam Wam znać jaka to ulica
Stary 2014-12-27, 18:38   #2326
adrianna17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Kilka na krzyż. Bardziej chodziło już o to aby zapobiegać przebarwieniom bo mam do nich dużą skłonność. Więc izo lekarka zaleciła aby zlikwidować całkowicie tę przyczynę przebarwień u mnie (krostki, niewiele ale jednak). Gdy do niej ostatecznie trafiłam to dała mi lusterko i kazała ocenić, co w tej chwili jak patrzę na siebie przeszkadza mi najbardziej i ja bez zastanowienia powiedziałam, że przebarwienia
to tak samo jak ja, strasznie powolny proces gojenia się i to co mi przeszkadza to blizny
adrianna17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 11:14   #2327
Saphire_Blue
Raczkowanie

No to tydzień na dawce 40mg/dzień mija i oto moje wrażenia.

Ból głowy nadal się utrzymuje, ale mija po łyknięciu Ibupromu. Nos mam tak zapchany jakbym non stop miała zapalenie zatok. Skóra bardziej się wysusza i zaczerwienia, ale plusem jest, że gule w końcu zaczęły wychodzić albo się zmniejszać, kremy bardziej wchłaniają się do matu i włosy wytrzymują więcej czasu. Usta niestety bardziej oberwały, czasem pękają w kącikach, a maść/pomadka/balsam do ust wchłania się w ciągu godziny Dłonie zaczęły być odrobinę szorstkie. Ból stawów, mięśni nie jest większy niż był, teraz czasem pobolewają pięty i strasznie napinają mi się mięśnie karku(aż mnie korci, żeby kupić sobie masażer).

Niesamowite ile może zdziałać tak minimalne zwiększenie dawki.
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 14:32   #2328
phideaux
Wtajemniczenie

U mnie też dopiero na 40 zaczęły się pojawiać skutki uboczne. Jakbym miała wymienić 1 najbardziej mi dokuczający, to NOS - cały czas pełen bolących strupów. Już nawet wewnątrz smaruję kremem Nivea A drugi to oczy - suche, piekące, często uczucie jakbym miała piasek w oczach albo była bardzo niewyspana. A dwa dni temu zaczęło mnie tak dziwnie boleć oko, nawet nie potrafię opisać tego dokładnie, po prostu boli przy mruganiu i to mnie trochę martwi
Ustom też się trochę obrywa, ale nad tym potrafię zapanować. Dłonie za to w ogóle nie są suche, nawet rzadko je kremuje...

Wychodzi na to, że ta suchość przydaje się tylko w przypadku włosów uwielbiam to, że nawet po fitnessie, saunie, wyglądają spoko, normalnie miałabym 5 zatłuszczonych strąków na krzyż. Zazdroszczę osobom, które mają naturalnie suche włosy, to wielka wygoda
Stary 2014-12-28, 15:29   #2329
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
A dwa dni temu zaczęło mnie tak dziwnie boleć oko, nawet nie potrafię opisać tego dokładnie, po prostu boli przy mruganiu i to mnie trochę martwi
Mam to samo. w trakcie Świąt tak zaczęło mnie boleć oko, coś na zasadzie jakby wpadła mi rzęsa i nie chciała wyjść. Tarłam to oko, płakałam i nic Bałam się że np złapałam jakieś uczulenie na sierść kota czy coś w tym stylu ... potem powiązałam to z Izotekiem i kończącym się terminem soczewek. Zmieniłam soczewki na nowe i jest już ok

Wiecie co, to forum to super sprawa. Wszystkie mamy podobne objawy, dzięki temu jak dzieje się coś dziwnego czy niepokojącego to jestem w miarę przygotowana, bo wiem że może to być skutek uboczny kuracji, a w 95% jest. Wczoraj jak wspomniałam mojej mamie o tym bólu w ścięgnie to widziałam jakiś strach w jej oczach, w ogóle ona się koszmarnie boi o mnie, ciągle prosi mnie żebym nie mówiła jej o skutkach ubocznych, bo tylko się martwi. W ogóle mam wrażenie że nasi najbliżsi, którzy że tak powiem 'nie siedzą w temacie' martwią się trochę na zapas. W końcu ta kuracja nie jest aż tak straszna na jaką wygląda, a jak człowiek zapozna się z tym, co może wystąpić w jej trakcie, to jakoś lżej mu się przez wszystko przechodzi
Stary 2014-12-28, 15:42   #2330
phideaux
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Mam to samo. w trakcie Świąt tak zaczęło mnie boleć oko, coś na zasadzie jakby wpadła mi rzęsa i nie chciała wyjść. Tarłam to oko, płakałam i nic Bałam się że np złapałam jakieś uczulenie na sierść kota czy coś w tym stylu ... potem powiązałam to z Izotekiem i kończącym się terminem soczewek. Zmieniłam soczewki na nowe i jest już ok

Wiecie co, to forum to super sprawa. Wszystkie mamy podobne objawy, dzięki temu jak dzieje się coś dziwnego czy niepokojącego to jestem w miarę przygotowana, bo wiem że może to być skutek uboczny kuracji, a w 95% jest. Wczoraj jak wspomniałam mojej mamie o tym bólu w ścięgnie to widziałam jakiś strach w jej oczach, w ogóle ona się koszmarnie boi o mnie, ciągle prosi mnie żebym nie mówiła jej o skutkach ubocznych, bo tylko się martwi. W ogóle mam wrażenie że nasi najbliżsi, którzy że tak powiem 'nie siedzą w temacie' martwią się trochę na zapas. W końcu ta kuracja nie jest aż tak straszna na jaką wygląda, a jak człowiek zapozna się z tym, co może wystąpić w jej trakcie, to jakoś lżej mu się przez wszystko przechodzi
Podpisuję się pod twoim postem Forum to świetna sprawa, ja od razu powiązałam ten ból oka z Izotekiem, zaczęłam wpisywać w google i trafiłam na opis zespołu suchego oka, który bardzo pasuje. Ale dopiero jak przeczytałam, że też tak masz, to mi ulżyło Wiadomo, z oczami nie ma żartów, taki ból potrafi zaniepokoić. Dziś się już niestety z nim obudziłam i mi nie przechodzi Aha i to tylko prawe oko, lewe jest ok. Ale zauważyłam, że w domu rodzinnym zawsze mi coś bardziej dolega, nos bardziej zatkany, oczy bardziej wysuszone, chyba tu jest o wiele bardziej suche powietrze.

Moja mama to samo. Ile razy coś wspomnę o jakimś skutku ubocznym, patrzy na mnie taka przerażona i '' ja nie wiem, czy to dobrze, że bierzesz te tabletki'' ''może lepiej byś tego nie brała''. Tak, przerwę kurację w połowie Chłopak bardziej wprowadzony w temat nie nęka mnie takimi tekstami, bardziej wspiera, no ale on widział, jak płacze z powodu trądziku i jak mnie to męczyło.
Stary 2014-12-28, 17:32   #2331
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:

Ja również się cieszę, że mamy to forum i możemy nawzajem się uspokajać, podnosić na duchu i doinformowywać. Dzieki Wam wiem, że np. ból pięt jest spowodowany lekiem. Jest tak jak mówisz -ktoś kto nie jest w tym temacie obeznany niewiele nam pomoże, a zwykle może być bardziej nakręcony tymi skutkami ubocznymi niż my. Moja mama wogóle uważa branie jakichkolwiek leków za zło, dla niej nawet łykanie tabletek przeciwbólowych w czasie okresu to już jest lekomania. Nie dociera do niej, że czyjś ból może być nie do wytrzymania.

Oczy/powieki mogą boleć właśnie od przesuszenia. Odkąd mam w pracy ten nawilżacz powietrza jest o wiele lepiej. Okulistka zapisała mi wcześniej przed kuracją maść nawilżającą z witaminą A do oczu, ale z wiadomych powodów nie używam jej w czasie kuracji.
Stary 2014-12-28, 17:50   #2332
gumaz
Przyczajenie

odpisz mi na priv :P noo

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

[pani admin chcialbym sie z toba spotkac bo jestem z rzeszowa i zobaczyc co ten izotek zrobil z twoja twarza bo sie boje go brac bo moja kuzynka ma teraz po nim dramat na twarzy
gumaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 18:05   #2333
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gumaz Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

[pani admin chcialbym sie z toba spotkac bo jestem z rzeszowa i zobaczyc co ten izotek zrobil z twoja twarza bo sie boje go brac bo moja kuzynka ma teraz po nim dramat na twarzy
Dramat tzn,że trądzik powrócił w większym nasileniu niż przed kuracją?
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 19:35   #2334
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Dramat tzn,że trądzik powrócił w większym nasileniu niż przed kuracją?
Może miała duży wysyp na początku.
Stary 2014-12-29, 00:16   #2335
Rogson
Przyczajenie

Czy mógłby ktoś polecić jakiś dobry krem nawilżający na suchą skórę twarzy oraz preparat do mycia twarzy?
Rogson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 13:01   #2336
gumaz
Przyczajenie

no wlasnie to sa tylko slowa co piszecie dlatgo ja chce sie przekonac na zywo co i jak bo jedni polecaja dziwne ze dermatolog go poleca mi bylem u 3 a on ma takie skutki uboczne ze sie zyc nie chce wiec nie wiem nie znam osoby co brala to i ma super twarz itp wiec pani admin ponawiam prosbe
gumaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 13:16   #2337
meowww
Raczkowanie

Cytat:
no wlasnie to sa tylko slowa co piszecie dlatgo ja chce sie przekonac na zywo co i jak bo jedni polecaja dziwne ze dermatolog go poleca mi bylem u 3 a on ma takie skutki uboczne ze sie zyc nie chce wiec nie wiem nie znam osoby co brala to i ma super twarz itp wiec pani admin ponawiam prosbe
Jakis dziwny jestes Nie znam nikogo, komu accutane/izotek nie pomogly na pryszcze. Poza tym namawianie kogos na spotkanie jest idiotyczne. Chyba, ze to nowy sposob na podryw W internecie sa setki zdjec. Na youtube masz filmiki z comiesiecznych relacji osob w trakcie i po kuracji. Wiesz moze troche poszukaj?
meowww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 16:25   #2338
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:

Jeżeli to wiadomość do mnie to średnio rozumiem. Nie dostałam żadnej wiadomości, jedynie zaproszenie. (?)
+ chyba sobie żartujesz, że spotkam się z obcą osobą, żeby pokazać jej swoją twarz jako dowód, że lek działa.
Stary 2014-12-29, 19:47   #2339
mente7
Przyczajenie

Do Rogson.
Krem nawilżający Iwostin Sensitia i pianka do mycia nawilżająca tej samej firmy. (ps. to nie jest reklama )

Edytowane przez mente7
Czas edycji: 2014-12-29 o 19:49
mente7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 01:35   #2340
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli to wiadomość do mnie to średnio rozumiem. Nie dostałam żadnej wiadomości, jedynie zaproszenie. (?)
+ chyba sobie żartujesz, że spotkam się z obcą osobą, żeby pokazać jej swoją twarz jako dowód, że lek działa.
Padłam jak zobaczyłam ten wpis do Ciebie Ludzie to mają pomysły

Zaczęły bardziej niż kiedyś pobolewać mnie stawy po ćwiczeniach, ale średnio się tym martwię bo widzę, że niemal wszystkie z Was mają podobnie. Jednak od jakichś dwóch tygodni pobolewają mnie węzły chłonne pod pachami i trochę mnie to stresuje, zaczynam wkręcać sobie już jakieś dodatkowe choróbsko łącznie z tym najgorszym Ma ktoś może coś takiego?
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości