|
|
#2311 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
może spróbuj witaminy E w olejku (można ją kupić w aptece) i dodaj do kremu?
![]() mi derma poleciła Alantan Plus Krem, miałam go kiedyś i był na prawdę fajny! jestem trochę zawiedziona bo nie poleciła mi nic na wątrobę czy stawy, jak pytałam, to powiedziała że nie ma takiej potrzeby ![]() moja cera jest sucha.. masło kakaowe nie pomaga, zastanawiam się nad rybkami GAL, olej czy coś w tym stylu. A może właśnie alantan. wszystko jest pięknie ładnie tylko rozszerzone pory jak były tak są.. no ale nie ma co narzekać
|
#2312 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mi tez dermatolog nie mowil, ale jak pokremowalam sie lotionem z witamina A to mialam doslownie purpurowe policzki ( pisalam tutaj o tym nawet) i doszlam do wniosku ze nie powinnno sie smarowac witamina A... |
|
|
|
|
#2313 |
|
Zadomowienie
|
Czesc wszystkim!
Mam do Was pytanie związane z izotekiem. Otóż mój Tz przeszedł kurację i zakończył ją jakoś tak w 2009 roku. I od jakiegoś czasu ma nawrót problemów skórnych choć już prawie 30 lat na karku ma... Jak myślicie, czy to może być spowodowane np.dietą? Ja jestem zieloną w tym temacie a chciałabym mu jakoś pomóc. |
|
|
|
#2314 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiscie bylo troche stanow zapalnych ja mam poliki czyste chyba ze na koncu polika kolo szyi i ucha cos wylazi.. ale u mnie pryszcze tez powstaja w podobnych miejscach i tez mam przebarwienia, a brode to wrecz kochaja .---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- biorac izotek ma sie i tak za duzo witamny A w organizmie , uzywanie kremow z witamina A jest przesada, a branie np suplementow z ta witamina grozi hiperwitaminoza. Edytowane przez szachmat23 Czas edycji: 2014-12-23 o 19:36 |
||
|
|
|
#2315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A od jesieni zaczniesz leczenie przebarwień. Ja sobie po tych wakacjach obiecałam, że to OSTATNIE, kiedy mam problem z trądzikiem ;-) |
|
|
|
|
#2316 |
|
Raczkowanie
|
WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!
|
#2317 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyszła mi jakaś dziwna plamka na policzku, nie jest to wyprysk
: Nie wiem, czy nie zdrapałam sobie skóry przez sen, bo rano już się z tym obudziłam. Ale ogólnie buźkę na święta mam ładną, wczoraj usłyszałam nawet że piękną
|
|
|
|
#2319 |
|
Przyczajenie
|
Zazdroszczę. Ja bez tony makijażu nie mogę pokazać się nawet najbliższym. Ciągle pojawiają się nowe stany zapalne. Mimo wszystko nie tracę nadziei.
Wesołych Świąt! |
|
|
|
#2320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2321 |
|
Przyczajenie
|
BehindU
1) Moja skóra po 1,5 miesiąca brania Curacne 40 nie jest szczególnie przesuszona. Stosuje 1x dziennie przed makijażem krem Iwostin nawilżający. Zmieniłam też żel do mycia z Effectlara na Iwostin piankę nawilżającą. 2) Dla mnie nawilżać. Przy natłuszczaniu pozapychałabym pory. 3) Przy nie wielkim lecz zostawiającym blizny trądziku miałam robioną kawitację + doczyszczanie manualne. Uważam to to był dobry wybór bo nie miałam wysypu. 4)Raz na jakiś czas smaruję się effeclarem duo ale później mam wysusz. 5)Jak na razie jestem zadowolona. Nowe pryszcze wyskakują sporadycznie. (Właśnie mam takiego koło brwi i niestety wydusiłam). Jak bym się zdecydowała wcześniej pewnie nie miałabym tylu blizn. Ale decyzja należy do Ciebie. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Za mną już ponad 2 mies kuracji, od 10dni przyjmuje dawke 1x20mg i co 2 dzień 2x20mg na chwilę obecną żadnych zmian związanych ze zwiększeniem dawki, ogólnie zauważyłam, że przez te 2 mies. nie miałam żadnego mocnego wysypu, oczyszczania się twarzy wręcz przeciwnie mało mi wyskakuje, skórę mam gładką tylko blizny zostały stare, jedynie przed okresem coś małego wyskoczy i tyle, zastanawiam się czy to dobrze, że nie ma wysypu, bo nie chce, żeby dalej to wszystko siedziało w środku cały czas
Na razie narzekam na pogorszenie wzroku przez Izotek, mam nadzieje, że to się w jakimś stopniu jednak cofnie...
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kilka dni temu poczułam pierwszy raz o co chodzi z bólami w stawach i mięśniach tak na serio. A dzisiaj obudziłam się z takim bólem w jednej nodze, dokładnie w ścięgnie Achillesa że do teraz utykam na tą nogę. Coś na zasadzie bólu po porządnym treningu, w dodatku bez rozciągania. Masakra
Myślałam że przejdzie, a utrzymuje się do terazSkóra nie jest już sucha, w zasadzie mogłabym używać tylko krem nawilżający raz dziennie, z przyzwyczajenia robię to rano i wieczorem. Zero nowych wyprysków, włosy i paznokcie rosną jak szalone. Włosy mogę myć co 4/5 dni, to jest extra No i póki co tyle rewelacji u mnie
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też jest taki plus, że włosy teraz mogę być co 3-4 dni a kiedyś codziennie
|
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i informacja dla osób z Rzeszowa - odkryłam aptekę, w której kupiłam Izotek 60x20mg za 90zł. Jako że miałam dwie recepty, mam teraz zapas leku na 3 miesiące po tak fajnej cenie
W razie czego piszcie, to dam Wam znać jaka to ulica
|
|
|
|
#2326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2327 |
|
Raczkowanie
|
No to tydzień na dawce 40mg/dzień mija i oto moje wrażenia.
Ból głowy nadal się utrzymuje, ale mija po łyknięciu Ibupromu. Nos mam tak zapchany jakbym non stop miała zapalenie zatok. Skóra bardziej się wysusza i zaczerwienia, ale plusem jest, że gule w końcu zaczęły wychodzić albo się zmniejszać, kremy bardziej wchłaniają się do matu i włosy wytrzymują więcej czasu. Usta niestety bardziej oberwały, czasem pękają w kącikach, a maść/pomadka/balsam do ust wchłania się w ciągu godziny Dłonie zaczęły być odrobinę szorstkie. Ból stawów, mięśni nie jest większy niż był, teraz czasem pobolewają pięty i strasznie napinają mi się mięśnie karku(aż mnie korci, żeby kupić sobie masażer).Niesamowite ile może zdziałać tak minimalne zwiększenie dawki. |
|
|
|
#2328 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też dopiero na 40 zaczęły się pojawiać skutki uboczne. Jakbym miała wymienić 1 najbardziej mi dokuczający, to NOS - cały czas pełen bolących strupów. Już nawet wewnątrz smaruję kremem Nivea
A drugi to oczy - suche, piekące, często uczucie jakbym miała piasek w oczach albo była bardzo niewyspana. A dwa dni temu zaczęło mnie tak dziwnie boleć oko, nawet nie potrafię opisać tego dokładnie, po prostu boli przy mruganiu i to mnie trochę martwi ![]() Ustom też się trochę obrywa, ale nad tym potrafię zapanować. Dłonie za to w ogóle nie są suche, nawet rzadko je kremuje... Wychodzi na to, że ta suchość przydaje się tylko w przypadku włosów uwielbiam to, że nawet po fitnessie, saunie, wyglądają spoko, normalnie miałabym 5 zatłuszczonych strąków na krzyż. Zazdroszczę osobom, które mają naturalnie suche włosy, to wielka wygoda
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bałam się że np złapałam jakieś uczulenie na sierść kota czy coś w tym stylu ... potem powiązałam to z Izotekiem i kończącym się terminem soczewek. Zmieniłam soczewki na nowe i jest już ok ![]() Wiecie co, to forum to super sprawa. Wszystkie mamy podobne objawy, dzięki temu jak dzieje się coś dziwnego czy niepokojącego to jestem w miarę przygotowana, bo wiem że może to być skutek uboczny kuracji, a w 95% jest. Wczoraj jak wspomniałam mojej mamie o tym bólu w ścięgnie to widziałam jakiś strach w jej oczach, w ogóle ona się koszmarnie boi o mnie, ciągle prosi mnie żebym nie mówiła jej o skutkach ubocznych, bo tylko się martwi. W ogóle mam wrażenie że nasi najbliżsi, którzy że tak powiem 'nie siedzą w temacie' martwią się trochę na zapas. W końcu ta kuracja nie jest aż tak straszna na jaką wygląda, a jak człowiek zapozna się z tym, co może wystąpić w jej trakcie, to jakoś lżej mu się przez wszystko przechodzi
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Forum to świetna sprawa, ja od razu powiązałam ten ból oka z Izotekiem, zaczęłam wpisywać w google i trafiłam na opis zespołu suchego oka, który bardzo pasuje. Ale dopiero jak przeczytałam, że też tak masz, to mi ulżyło Wiadomo, z oczami nie ma żartów, taki ból potrafi zaniepokoić. Dziś się już niestety z nim obudziłam i mi nie przechodzi Aha i to tylko prawe oko, lewe jest ok. Ale zauważyłam, że w domu rodzinnym zawsze mi coś bardziej dolega, nos bardziej zatkany, oczy bardziej wysuszone, chyba tu jest o wiele bardziej suche powietrze.Moja mama to samo. Ile razy coś wspomnę o jakimś skutku ubocznym, patrzy na mnie taka przerażona i '' ja nie wiem, czy to dobrze, że bierzesz te tabletki'' ''może lepiej byś tego nie brała''. Chłopak bardziej wprowadzony w temat nie nęka mnie takimi tekstami, bardziej wspiera, no ale on widział, jak płacze z powodu trądziku i jak mnie to męczyło.
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczy/powieki mogą boleć właśnie od przesuszenia. Odkąd mam w pracy ten nawilżacz powietrza jest o wiele lepiej. Okulistka zapisała mi wcześniej przed kuracją maść nawilżającą z witaminą A do oczu, ale z wiadomych powodów nie używam jej w czasie kuracji. |
|
|
|
|
#2332 |
|
Przyczajenie
|
odpisz mi na priv :P noo
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- [pani admin chcialbym sie z toba spotkac bo jestem z rzeszowa i zobaczyc co ten izotek zrobil z twoja twarza bo sie boje go brac bo moja kuzynka ma teraz po nim dramat na twarzy
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Przyczajenie
|
Czy mógłby ktoś polecić jakiś dobry krem nawilżający na suchą skórę twarzy oraz preparat do mycia twarzy?
|
|
|
|
#2336 |
|
Przyczajenie
|
no wlasnie to sa tylko slowa co piszecie
dlatgo ja chce sie przekonac na zywo co i jak bo jedni polecaja dziwne ze dermatolog go poleca mi bylem u 3 a on ma takie skutki uboczne ze sie zyc nie chce wiec nie wiem nie znam osoby co brala to i ma super twarz itp wiec pani admin ponawiam prosbe
|
|
|
|
#2337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie znam nikogo, komu accutane/izotek nie pomogly na pryszcze. Poza tym namawianie kogos na spotkanie jest idiotyczne. Chyba, ze to nowy sposob na podryw W internecie sa setki zdjec. Na youtube masz filmiki z comiesiecznych relacji osob w trakcie i po kuracji. Wiesz moze troche poszukaj?
|
|
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ chyba sobie żartujesz, że spotkam się z obcą osobą, żeby pokazać jej swoją twarz jako dowód, że lek działa. |
|
|
|
|
#2339 |
|
Przyczajenie
|
Do Rogson.
Krem nawilżający Iwostin Sensitia i pianka do mycia nawilżająca tej samej firmy. (ps. to nie jest reklama )
Edytowane przez mente7 Czas edycji: 2014-12-29 o 19:49 |
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie to mają pomysły![]() Zaczęły bardziej niż kiedyś pobolewać mnie stawy po ćwiczeniach, ale średnio się tym martwię bo widzę, że niemal wszystkie z Was mają podobnie. Jednak od jakichś dwóch tygodni pobolewają mnie węzły chłonne pod pachami i trochę mnie to stresuje, zaczynam wkręcać sobie już jakieś dodatkowe choróbsko łącznie z tym najgorszym Ma ktoś może coś takiego?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

jestem trochę zawiedziona bo nie poleciła mi nic na wątrobę czy stawy, jak pytałam, to powiedziała że nie ma takiej potrzeby 

Na razie narzekam na pogorszenie wzroku przez Izotek, mam nadzieje, że to się w jakimś stopniu jednak cofnie...
Myślałam że przejdzie, a utrzymuje się do teraz

Nie znam nikogo, komu accutane/izotek nie pomogly na pryszcze. Poza tym namawianie kogos na spotkanie jest idiotyczne. Chyba, ze to nowy sposob na podryw 
Ma ktoś może coś takiego?