przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-16, 16:01   #2311
Puma13
Zadomowienie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

Zjadłam jescze dokładkę
Beataboni, zapraszamy, w końcu nie będę najmłodsza ciążowo
Nacięcie boli, ale jednak rana po cesarce jest z 5 razy większa, porównania nie mam, ale tak mi się wydaje. Acha, jak nacinają prawidłowo tzn. na skurczu to bez znieczulenia czuć, jakby duży komar ukąsił.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Zebra, myślimy tak samo

Może mnie teraz nacięcie w ogóle ominie, zobaczymy, oby.

Nasza mała dostała huśtawkę na roczek i tylko raz sie do niej przymierzyła, teraz stoi i się kurzy

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 16:13   #2312
zebra666
Zakorzenienie

Puma jak będzie trzeba to go w tej chuśtawce przywiąże i da mamie się nacieszyć chuśtawką

no ja miałam okazje tydzień temu u znajomej oglądnąć jak wygląda cc po 3ech tygoddniach-jest nisko ale długaśne i to bardzo. No i jak w drugim tygodniu czuła się już lepiej chciałą wziąść dzidziolka na ręće to jej szwy popouszczać zaczęły z jednej strony i omało nie upadła z dzieckiem na podłogę!!! tak, że jak nie ma wskazań do cc po co ? żeby mieć blizne na podbrzuszu? a gojenie po cesarce jest długotrwałe a po nacięciu krocza po tygodniu jest po wszytskim bo to taki ktrótki szew(miałam na szyji wycinanego kaszaka dwa razy więc podejrzewam, ze gojenie takiej rany będzie podobne-tydzień i już jest ok a po dwóch jak nowonarodzona)

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 16:29   #2313
Beataboni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Zjadłam jeszcze dokładkę
Beataboni, zapraszamy, w końcu nie będę najmłodsza ciążowo
Jutro pewnie dostane, chociaz sie nie zapowiada. Jakby co do apteki skocze po test.

Ja czytam ten watek od 1 strony, pamietam jak zostal zalozony. Obserwuje Was ciagle nawet nie wiecie jak chcialabym do Was dolaczyc takie fajne z Was dziewczyny i takie ladne brzuchy macie
Beataboni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 16:37   #2314
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Beataboni Pokaż wiadomość
Jutro pewnie dostane, chociaz sie nie zapowiada. Jakby co do apteki skocze po test.

Ja czytam ten watek od 1 strony, pamietam jak zostal zalozony. Obserwuje Was ciagle nawet nie wiecie jak chcialabym do Was dolaczyc takie fajne z Was dziewczyny i takie ladne brzuchy macie
Chętnych do dołączenia do wątku macie więcej Ja też Was podglądam,ale jeszcze nie udało mi się "zaciążyć"
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 16:50   #2315
Sweet Delights
Zadomowienie

Oddali mi wodę, ale sprzątać już nie mam zamiaru, leniwiec się we mnie obudził już, takie weekendowo- zakupowy

Beataboni, farminka witamy serdecznie przyszłe potencjalne mamuśki i trzymam kciuki za Was dziewczyny, żebyście szybciutko dołączyły do naszego grona zafasolkowanych

Asiulka jedźcie ostrożnie bo kiepsko na drogach dzisiaj, mój Tż dzisiaj z Krotoszyna ponad godzinę wracał, masakra.
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 16:52   #2316
Puma13
Zadomowienie

Farminka, witamy, ja tez się przyłączyłam jak jeszcze nie byłam w ciąży. Tylko nam wyszło to ekspresowo, bo za pierwszym razem się udało.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 16:57   #2317
Asiuulka89
Zakorzenienie

No prosze ile chetnych mamusiek a my tu podejrzewalysmze sie wstydza
No okropna pogoda jest ale naszczescie etraz jak ja sie stalam ciezarowka moj Tzet zaczal wolniej jezdzic ale z kumplami jedziemy jakimis wiec bleeee bede wyzywac najwyzej

Wlasnie bylam z psiakiem na spacerze zmarzlam zmoklam okropna pogoda ja chce snieg albo slonce !!!!
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-16, 16:59   #2318
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Chciałabym dołączyć Mam 22 lata ,tp 27 grudzien ( pewnie wypadnie wcześniej =cc)

Udzielam sie też na watki Mamuś Listopadowo -grudniowych ale tam czasem nie można nad Dziewczynami nadążyc a tu widze ze spokojknie

Samanthhha
Naleśniki sa pycha jesli zrobi sie je pól na pół -woda mineralna i mleko
witamy w naszych skromnych progach

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
AsiCcccCA witam

No proszę, mamy kolejną Asię na wątku

Dziewczyny, a jak myślicie, bo ja mam nadciśnienie teraz w ciaży, chociaż wcześniej nie miałam, na razie nie biorę żadnych leków, ale lekarz mi powiedział, że im bliżej rozwiązania tym większe prawdopodobieństwo, że będę musiała coś brać, no i mam mierzyć codziennie i zapisywac i później mu na wizytach muszę pokazywać jakie miałam...Jak myślicie, zrobią mi cc czy jednak sn? Bo lekarz mi powiedział, że jeszcze jest na to czas a jak czytam to nie piszą konkretnie, raz tak raz tak.
ja też mam nadciśnienie i lekarz mi nic nie mówił na temat CC. kazali mi tylko ciśnienie mierzyć rano i wieczorem i pić melise, bo przy takim ciśnieniu może sie łożysko odkleic
Cytat:
Tyle napisałyście, że już zapomniałam, co komu mam odpisać

1. Laktator miałam z aventu ręczny, byłam baaaardzo zadowolona.
2. witam nową mamusię.

Ale się najadłam. Jak jesteście wrażliwe to nie czytajcie, bo mieszanka prawie wybuchowaugotowałam sobie ziemniaczki, marchewkę z masełkiem. Potem podusiłam na talerzu, dodałam jeszcze troszkę masełka i... wymieszałam to wszystko z ketchupem i majonezem, pyyycha
Bleeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!! ! fuj ! fuj! fuj!
Cytat:

my mamu tu SANDERINKE która równiez się stara o dzidzie i nikt jej nie wyrzuca także dołączaj

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Chętnych do dołączenia do wątku macie więcej Ja też Was podglądam,ale jeszcze nie udało mi się "zaciążyć"
ciebie też zapraszamy

pojechałam po ten przewijak dzisaj. mam taki sam jak samatnhha dała linka. i do tego dała mi jeszcze jeden bez deski taki miekki nie wiem który mi sie przyda.. dwa napewno noe

wiecie co brzuch mi się często twardy robi dlaczemu?

a ja nalesniki robię tak:
jajko.
pół kg mąki
niecały litr mleka(tak żeby było takie nie za wodniste te ciasto ale nie bardzo gęste)
jak za mało to dolewam troche wody
cukier waniliowy
i zwykłego cukru tak pół szklanki
i dolewam oleju do ciasta. wtedy nie sa takie tłuste i nie traci się pół butelki oleju na jedno smażenie
wszystko mieszam mikserem zeby puszyste wyszły

tż robi obiad nie mogę
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 17:03   #2319
Asiuulka89
Zakorzenienie

Jesli twardnieje to sa juz skurcze naszczescie podobno nie grozne ja mam tak od miesiaca i zyje wiec nie martw sie na zapas ale jak bedziesz miala wizyte wez zapytaj swojego lekarza o opinie

ale wlasnie dzisiaj rozmawialam z kumela ciezarowka i ma to 24.12 takze jest tak jak Ty i Samanthhha i wlasnie tak sie dzieje i mi powiedziala a poza tym jest doswiadczona bo to druga jej ciaza
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 17:09   #2320
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

to się troche uspokoiłam dzieki asiuulka
postanowiłam wogóle na własna rękę zrobic badania krwi i moczu. to kosztuje pare groszy a bede miec spokój psychiczny
Stary 2009-10-16, 17:17   #2321
zebra666
Zakorzenienie

Beataboni, Farminka będziemy Wam diopingować w starankach

Obżarłam się chipsami paprykowymi i mi się mega nimi teraz odbija no szok hehehe

Stary 2009-10-16, 17:27   #2322
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Ale się najadłam. Jak jesteście wrażliwe to nie czytajcie, bo mieszanka prawie wybuchowa ugotowałam sobie ziemniaczki, marchewkę z masełkiem. Potem podusiłam na talerzu, dodałam jeszcze troszkę masełka i... wymieszałam to wszystko z ketchupem i majonezem, pyyycha
ty rzeczywiście jesteś w ciąży takie zachciewanki

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ale fajowo koleżanka mojego Tż-ta chce nam przywieźć za tydzień ciuszki jakich mi brakuje i gadżety, których jej nie trzeba(np.rozkładaną chuśtawkę)
Fajnie, a tz nie ma więcej takich koleżanek ???
My jako pierwszy z "używanych" prezentów dostaliśmy huśtawkę i łóżeczko turystyczne.

Cytat:
no ja miałam okazje tydzień temu u znajomej oglądnąć jak wygląda cc po 3ech tygoddniach-jest nisko ale długaśne i to bardzo. No i jak w drugim tygodniu czuła się już lepiej chciałą wziąść dzidziolka na ręće to jej szwy popouszczać zaczęły z jednej strony i omało nie upadła z dzieckiem na podłogę!!! tak, że jak nie ma wskazań do cc po co ? żeby mieć blizne na podbrzuszu? a gojenie po cesarce jest długotrwałe a po nacięciu krocza po tygodniu jest po wszytskim bo to taki ktrótki szew(miałam na szyji wycinanego kaszaka dwa razy więc podejrzewam, ze gojenie takiej rany będzie podobne-tydzień i już jest ok a po dwóch jak nowonarodzona)
Musiałabym to zobaczyć na żywo- tzn bliznę. Bo jak na razie i sn i cc jest przerażające

Beataboni i farminka witamy i kciuki 3mamy

Cytat:
Napisane przez paprotka86 Pokaż wiadomość
wiecie co brzuch mi się często twardy robi dlaczemu?
A może za dużo się dzisiaj narobiłaś i brzuszek twardnieje ze zmęczenia ????

Cytat:
postanowiłam wogóle na własna rękę zrobic badania krwi i moczu. to kosztuje pare groszy a bede miec spokój psychiczny
Mądra decyzja

I jak tam dziewuszki wyszły Wam naleśniory???? Ja miałam na obiadek pyszny biały barszczyk z kiełbaską i jajeczkiem mamusiny
Stary 2009-10-16, 19:24   #2323
Sweet Delights
Zadomowienie

Byliśmy z Tż opony zmienić, tak na wszelki wypadek. Zimno i mokro, pasudnie, nie lubię strasznie takiej pogody.

Mi tez brzuch twardnieje, najczęściej wieczorem to czuję, ale np dzisiaj cały dzień, nie wiem czemu, nic takiego nie robiłam właściwie... A mam tak gdzieś od 20 tc, może trochę wcześniej. Jak pytałam kiedyś lekarza to mówił, że to normalne i to macica sobie trenuje przed finałem. Dopiero jakbym czuła, że w regularnych odstępach czasu albo jakaś inna wydzielina to wtedy do szpitala się zgłosić...
Stary 2009-10-16, 19:45   #2324
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

mój pewnie by to samo powiedział
Stary 2009-10-16, 21:34   #2325
Sweet Delights
Zadomowienie

Idę do wyrka bo jakaś padnięta się czuję

pochwalę Wam się tylko, że zamówiłam sobie laktator z TT i smoczki też z TT, o takie dokładnie: http://www.allegro.pl/item772788518_...soft_0_3m.html
tak na wszelki wypadek wolę mieć, najwyżej nie będą potrzebne
Nie mogłam się zdecydować, które pure, c-air czy soft, ale stwierdziłam, że te chyba będą najlepsze.

A jutro mam nadzieję dzidziusiowych zakupów ciąg dalszy

Dobranoc mamusie, spokojnej nocki Wam życzę połaskotajcie ode mnie swoje maluchy w pietkę
Stary 2009-10-17, 08:01   #2326
zebra666
Zakorzenienie

Pierwsza śpiochy
I jak zawsze ju ż byłam z psem i na zakupach:P i zjadam śniadanie ale coś nie mogę... napaliłam się na parówki zjadłam jedną i zatyka mnie już...:P piesio się ucieszy, że pani nie może

Stary 2009-10-17, 08:09   #2327
samanthhha
Wtajemniczenie

Druga Oj ile czytania... Się biorę
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 08:24   #2328
zebra666
Zakorzenienie

hmmm:P a ja właśnie patrzyłam na swój termin porodu i tam pisze, ze za 99 dni urodzę

do tego dałam piesiowi rano syropka na zaparcia, bo nie kupiciał mega dawno i nie wiem czy to nie przez ta chorobę i gorączkę... Ostatnim razem jak mu to podałam to miał złamane biodro i też nie robił kupci za to jakoś kilka godzin od podania syropku ledwo wstać na 3 łapy zdąrzył i narżnął mi jak dorosły koń w domu... myślałam, że umre sprzątając... mama andzieję, zę tym razem zdąrzy na polko

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-10-17 o 08:27
Stary 2009-10-17, 08:36   #2329
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja Was czytam na biezaco, jak jutro nie dostane okresu to sie pewnie dolacze do Was
Witamy i czekamy na informacje

Cytat:
Nie zaprzeczam- cc napewno szybsze itd. ale napewno nie goji się lżej niż krocze tylko gozrej- duże nacięcie i flaki bolą, no i 2 razy dłużej się goji i nie można sobie pozwolić nawte nie arz na podniesienie dzidziusia...ja dlatego wolę sn, ażeby szybciutko móc go ściskac, nosić i całować... no i normalnie na kiblu usiąść
Zgadzam się z Tobą

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakby co to mogę Was na listę wpisać

Cytat:

Najadłam się wieczorem bezów... Jak śwynia A Tż w sklepie kupił mi ciepłego loda I pani sprzedająca powiedziała "no tak, pani ma zachciankę to trzeba ją zaspokoić" I się zastanawialiśmy czy widziała, że jestem w ciąży czy tak sobię powiedziała

A wiecie co - dopinam się w swojej zimowej kurtce rozmiar xs faza cooo.. Ale już niedługo coś czuję
Stary 2009-10-17, 08:56   #2330
zebra666
Zakorzenienie

Myślę, że widziała, pisałam jakiś czas temu jak koszulke do szpitala wybierałam na targu i pan do mnie"do porodu będą lepsze tamte":F

Byłam z piesiem zdąrzyliśmyStzelił kupsztala na polku hehehe

Ja tez jeszcze chodze w swojej kurtce ale z amiesiąc się już nie dopnę:\ no i dupa szkoda mi an nową kurtke na 2 miesiące...więc będę chyba chasać w płaszczyku, który mi się bardzo nie podoba (ale babcia uważała kupując go, że stworzony dla mnie)

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-10-17 o 08:57
Stary 2009-10-17, 08:56   #2331
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
A Tż w sklepie kupił mi ciepłego loda
Po co kupował

A wiecie co - dopinam się w swojej zimowej kurtce rozmiar xs faza cooo.. Ale już niedługo coś czuję [/QUOTE]
ja w swoją się też zmieściłam- ale jest taka opięta że ledwo oddycham i brzuch na wierzchu

Ale szybko mijają mi dni, tygodnie już sobota....
Wczoraj wieczorem nie wytrzymaliśmy z tz i zaczęliśmy naklejać naklejki u małego w pokoju. Już nie mogę się doczekać końcowego efektu...ciekawe czy małemu się spodoba.
Musze jeszcze zakręcić na szybko jakieś ciacho, bo weekend bez ciasta- to weekend stracony. Na obiad pieczony kurczaczek i pyrki

Kurcze pojechałabym na zakupy, ale się troszkę boje, że mnie znowu złapie skurcz. Co robić...???? a mi się tak marzy żeby w końcu pooglądać wózki na żywo
Stary 2009-10-17, 09:08   #2332
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że widziała, pisałam jakiś czas temu jak koszulke do szpitala wybierałam na targu i pan do mnie"do porodu będą lepsze tamte":F

Byłam z piesiem zdąrzyliśmyStzelił kupsztala na polku hehehe

Ja tez jeszcze chodze w swojej kurtce ale z amiesiąc się już nie dopnę:\ no i dupa szkoda mi an nową kurtke na 2 miesiące...więc będę chyba chasać w płaszczyku, który mi się bardzo nie podoba (ale babcia uważała kupując go, że stworzony dla mnie)
Ach te babciunie
Ja też nie wiem w czym chodzić będę... Chyba w kurtce Tża

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Po co kupował

ja w swoją się też zmieściłam- ale jest taka opięta że ledwo oddycham i brzuch na wierzchu

Ale szybko mijają mi dni, tygodnie już sobota....
Wczoraj wieczorem nie wytrzymaliśmy z tz i zaczęliśmy naklejać naklejki u małego w pokoju. Już nie mogę się doczekać końcowego efektu...ciekawe czy małemu się spodoba.
Musze jeszcze zakręcić na szybko jakieś ciacho, bo weekend bez ciasta- to weekend stracony. Na obiad pieczony kurczaczek i pyrki

Kurcze pojechałabym na zakupy, ale się troszkę boje, że mnie znowu złapie skurcz. Co robić...???? a mi się tak marzy żeby w końcu pooglądać wózki na żywo
ee... skojarzyłam sobie Zboczuch!!!

Kochana może na razie pooglądaj wózki w necie a jak już będziecie mieli kupić to wtedy pojedziesz Lepiej nie ryzykować..

Ja też chce naklejać naklejki!!! Muszę kupić Majkela zrób fotki pokoiku i pokaż nam

Edytowane przez samanthhha
Czas edycji: 2009-10-17 o 09:09
Stary 2009-10-17, 09:15   #2333
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha sama myślałam o kurtce Tż-ta bo ma dwie zimowe, ale mają wadę jedną:P są dość ciężkie typowo męskie echhhhh ale byłoby idelaniejak nie będzie wyjścia to myślisz, ze nie ubiorę jego kurtki??? już z psem w niej chodzę bo jest w niej cieplusio

Stary 2009-10-17, 09:20   #2334
samanthhha
Wtajemniczenie

Zebra ja tam się w sumie zdecydowałam na kurtkę Tża tylko on o tym nie wie

Co z tego, że dwa miesiące będziemy wyglądać jak kołki w ciąży w niczym nie wygląda się dobrze
Stary 2009-10-17, 09:26   #2335
zebra666
Zakorzenienie

i dobrze ...a w ciązy wygląda się dobrze... do zdjęć jak się wystroji

Stary 2009-10-17, 09:29   #2336
samanthhha
Wtajemniczenie

No chyba, że Ja za to teraz wyglądam bardzo ponętnie... Szare grube i długie skarpety, białe majty z lwem, różowa koszula nocna z krowo-psem i ogromniasty różowy i bardzo włochaty szlafrok, który zamierzam zabrać do szpitala

A wiecie, że do 35 tc powinno się mieć spakowaną torbę
Stary 2009-10-17, 09:41   #2337
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha domyślam się, bo wtedy to może zadrzyć się i wcześniej poród gdzieś w granichach 2 tyg w te czy w tamtą jest mozliwe JA znając siebie będę wiedziała co spakuje w 30 tygodniu a tlyko potem wrzuce do torby co by nie było, ze świruje... Kupiłam fajową właśnie keidyś koszulke nocną u góry na guziczki(do karmienia fajna będzie) turkusową z żółtymi obramówkami i krową na dole ja się sobie juz w niej podobam ale na oddziale wezmą mnie za fisiu fisiu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-17, 09:48   #2338
samanthhha
Wtajemniczenie

Ja też musze sobie kupic koszule.. eh..
A w ogóle to kupiłam wczoraj laktator TT I jestem mega zadowolona

Idę się myć, później się odezwe. see you
Stary 2009-10-17, 09:52   #2339
zebra666
Zakorzenienie

a ja ide sprzątać jak z aukcji go kupiłaś zapodaj linka... ech muszę to odłożyć na później ale dam do ulubionych sprzedawcę to najwyżej potem odnajdę jakieś inne aukcje jak będę potrzebowała

Stary 2009-10-17, 09:59   #2340
samanthhha
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/item762320660.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości