![]() |
#2311 |
Zadomowienie
|
Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia
Zjadłam jescze dokładkę
![]() Beataboni, zapraszamy, w końcu nie będę najmłodsza ciążowo ![]() Nacięcie boli, ale jednak rana po cesarce jest z 5 razy większa, porównania nie mam, ale tak mi się wydaje. Acha, jak nacinają prawidłowo tzn. na skurczu to bez znieczulenia czuć, jakby duży komar ukąsił. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Zebra, myślimy tak samo ![]() Może mnie teraz nacięcie w ogóle ominie, zobaczymy, oby. Nasza mała dostała huśtawkę na roczek i tylko raz sie do niej przymierzyła, teraz stoi i się kurzy ![]()
#2312 |
Zakorzenienie
|
Puma jak będzie trzeba to go w tej chuśtawce przywiąże i da mamie się nacieszyć chuśtawką
![]() no ja miałam okazje tydzień temu u znajomej oglądnąć jak wygląda cc po 3ech tygoddniach-jest nisko ale długaśne i to bardzo. No i jak w drugim tygodniu czuła się już lepiej chciałą wziąść dzidziolka na ręće to jej szwy popouszczać zaczęły z jednej strony i omało nie upadła z dzieckiem na podłogę!!! tak, że jak nie ma wskazań do cc po co ? żeby mieć blizne na podbrzuszu? a gojenie po cesarce jest długotrwałe a po nacięciu krocza po tygodniu jest po wszytskim bo to taki ktrótki szew(miałam na szyji wycinanego kaszaka dwa razy więc podejrzewam, ze gojenie takiej rany będzie podobne-tydzień i już jest ok a po dwóch jak nowonarodzona) |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja czytam ten watek od 1 strony, pamietam jak zostal zalozony. Obserwuje Was ciagle nawet nie wiecie jak chcialabym do Was dolaczyc takie fajne z Was dziewczyny i takie ladne brzuchy macie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zadomowienie
|
Oddali mi wodę, ale sprzątać już nie mam zamiaru, leniwiec się we mnie obudził już, takie weekendowo- zakupowy
![]() Beataboni, farminka witamy serdecznie przyszłe potencjalne mamuśki i trzymam kciuki za Was dziewczyny, żebyście szybciutko dołączyły do naszego grona zafasolkowanych ![]() Asiulka jedźcie ostrożnie bo kiepsko na drogach dzisiaj, mój Tż dzisiaj z Krotoszyna ponad godzinę wracał, masakra.
#2316 |
Zadomowienie
|
Farminka, witamy, ja tez się przyłączyłam jak jeszcze nie byłam w ciąży. Tylko nam wyszło to ekspresowo, bo za pierwszym razem się udało.
#2317 |
Zakorzenienie
|
No prosze ile chetnych mamusiek a my tu podejrzewalysmze sie wstydza
![]() No okropna pogoda jest ale naszczescie etraz jak ja sie stalam ciezarowka moj Tzet zaczal wolniej jezdzic ![]() ![]() Wlasnie bylam z psiakiem na spacerze zmarzlam zmoklam okropna pogoda ja chce snieg albo slonce !!!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2318 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() pojechałam po ten przewijak dzisaj. mam taki sam jak samatnhha dała linka. i do tego dała mi jeszcze jeden bez deski taki miekki ![]() ![]() wiecie co brzuch mi się często twardy robi dlaczemu? ![]() a ja nalesniki robię tak: jajko. pół kg mąki niecały litr mleka(tak żeby było takie nie za wodniste te ciasto ale nie bardzo gęste) jak za mało to dolewam troche wody cukier waniliowy i zwykłego cukru tak pół szklanki i dolewam oleju do ciasta. wtedy nie sa takie tłuste i nie traci się pół butelki oleju na jedno smażenie wszystko mieszam mikserem zeby puszyste wyszły tż robi obiad ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
Jesli twardnieje to sa juz skurcze
![]() ![]() ![]() ale wlasnie dzisiaj rozmawialam z kumela ciezarowka i ma to 24.12 takze jest tak jak Ty i Samanthhha i wlasnie tak sie dzieje i mi powiedziala a poza tym jest doswiadczona bo to druga jej ciaza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Wtajemniczenie
|
to się troche uspokoiłam dzieki asiuulka
postanowiłam wogóle na własna rękę zrobic badania krwi i moczu. to kosztuje pare groszy a bede miec spokój psychiczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Beataboni, Farminka będziemy Wam diopingować w starankach
![]() Obżarłam się chipsami paprykowymi i mi się mega nimi teraz odbija no szok hehehe |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My jako pierwszy z "używanych" prezentów dostaliśmy huśtawkę i łóżeczko turystyczne. Cytat:
![]() Beataboni i farminka witamy ![]() ![]() ![]() A może za dużo się dzisiaj narobiłaś i brzuszek twardnieje ze zmęczenia ![]() Cytat:
![]() I jak tam dziewuszki wyszły Wam naleśniory???? Ja miałam na obiadek pyszny biały barszczyk z kiełbaską i jajeczkiem ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zadomowienie
|
Byliśmy z Tż opony zmienić, tak na wszelki wypadek. Zimno i mokro, pasudnie, nie lubię strasznie takiej pogody.
Mi tez brzuch twardnieje, najczęściej wieczorem to czuję, ale np dzisiaj cały dzień, nie wiem czemu, nic takiego nie robiłam właściwie... A mam tak gdzieś od 20 tc, może trochę wcześniej. Jak pytałam kiedyś lekarza to mówił, że to normalne i to macica sobie trenuje przed finałem. Dopiero jakbym czuła, że w regularnych odstępach czasu albo jakaś inna wydzielina to wtedy do szpitala się zgłosić...
#2324 |
Wtajemniczenie
|
mój pewnie by to samo powiedział
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zadomowienie
|
Idę do wyrka bo jakaś padnięta się czuję
![]() pochwalę Wam się tylko, że zamówiłam sobie laktator z TT i smoczki też z TT, o takie dokładnie: http://www.allegro.pl/item772788518_...soft_0_3m.html tak na wszelki wypadek wolę mieć, najwyżej nie będą potrzebne ![]() Nie mogłam się zdecydować, które pure, c-air czy soft, ale stwierdziłam, że te chyba będą najlepsze. A jutro mam nadzieję dzidziusiowych zakupów ciąg dalszy ![]() Dobranoc mamusie, spokojnej nocki Wam życzę ![]() ![]()
#2326 |
Zakorzenienie
|
Pierwsza śpiochy
![]() I jak zawsze ju ż byłam z psem i na zakupach:P i zjadam śniadanie ale coś nie mogę... napaliłam się na parówki zjadłam jedną i zatyka mnie już...:P piesio się ucieszy, że pani nie może ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Wtajemniczenie
|
Druga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
hmmm:P a ja właśnie patrzyłam na swój termin porodu i tam pisze, ze za 99 dni urodzę
![]() do tego dałam piesiowi rano syropka na zaparcia, bo nie kupiciał mega dawno i nie wiem czy to nie przez ta chorobę i gorączkę... Ostatnim razem jak mu to podałam to miał złamane biodro i też nie robił kupci za to jakoś kilka godzin od podania syropku ledwo wstać na 3 łapy zdąrzył i narżnął mi jak dorosły koń w domu... myślałam, że umre sprzątając... mama andzieję, zę tym razem zdąrzy na polko Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-10-17 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najadłam się wieczorem bezów... Jak śwynia ![]() ![]() ![]() ![]() A wiecie co - dopinam się w swojej zimowej kurtce rozmiar xs ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że widziała, pisałam jakiś czas temu jak koszulke do szpitala wybierałam na targu i pan do mnie"do porodu będą lepsze tamte":F
![]() Byłam z piesiem zdąrzyliśmy ![]() Ja tez jeszcze chodze w swojej kurtce ale z amiesiąc się już nie dopnę:\ no i dupa szkoda mi an nową kurtke na 2 miesiące...więc będę chyba chasać w płaszczyku, który mi się bardzo nie podoba (ale babcia uważała kupując go, że stworzony dla mnie) Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-10-17 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zadomowienie
|
Po co kupował
![]() A wiecie co - dopinam się w swojej zimowej kurtce rozmiar xs faza cooo.. Ale już niedługo coś czuję [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Ale szybko mijają mi dni, tygodnie ![]() ![]() Wczoraj wieczorem nie wytrzymaliśmy z tz i zaczęliśmy naklejać naklejki u małego w pokoju. Już nie mogę się doczekać końcowego efektu...ciekawe czy małemu się spodoba. Musze jeszcze zakręcić na szybko jakieś ciacho, bo weekend bez ciasta- to weekend stracony. ![]() ![]() Kurcze pojechałabym na zakupy, ale się troszkę boje, że mnie znowu złapie skurcz. Co robić...???? a mi się tak marzy żeby w końcu pooglądać wózki na żywo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też nie wiem w czym chodzić będę... Chyba w kurtce Tża ![]() Cytat:
![]() Kochana może na razie pooglądaj wózki w necie a jak już będziecie mieli kupić to wtedy pojedziesz ![]() Ja też chce naklejać naklejki!!! Muszę kupić ![]() ![]() Edytowane przez samanthhha Czas edycji: 2009-10-17 o 09:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
Samanthhha sama myślałam o kurtce Tż-ta bo ma dwie zimowe, ale mają wadę jedną:P są dość ciężkie typowo męskie echhhhh ale byłoby idelanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Wtajemniczenie
|
Zebra ja tam się w sumie zdecydowałam na kurtkę Tża tylko on o tym nie wie
![]() Co z tego, że dwa miesiące będziemy wyglądać jak kołki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Wtajemniczenie
|
No chyba, że
![]() ![]() ![]() ![]() A wiecie, że do 35 tc powinno się mieć spakowaną torbę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
Samanthhha domyślam się, bo wtedy to może zadrzyć się i wcześniej poród gdzieś w granichach 2 tyg w te czy w tamtą jest mozliwe
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ja też musze sobie kupic koszule.. eh.. A w ogóle to kupiłam wczoraj laktator TT ![]() ![]() Idę się myć, później się odezwe. see you |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
a ja ide sprzątać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.