Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-09, 14:55   #2311
L_V
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no jak nie mam mozliwosci?? luk w przedpokoju byl cale zycie a w salonie i kuchni byly kwadraty i drzwi

do tego luku po srodku w przedpokoju mozna zrobic wszystko bo on jest "sam sobie"

chodzi o to czy jak zrobie luk w kuchni a w salonie nie to czy nie bedzie to glupio wygladac

zle sie czuje
Svinecko, spokojnie. Ja trochę nei jestem w temacie, ale z tonu twoich postów można wyczytać, ze za bardzo się tym przejmujesz. Nie ma sensu, to jeszcze pogorszy Twoje samopoczucie. To naprawdę nei jest życiowy problem. Nie rób z tego tragedii, ty masz mieć radość z faktu urządzania własnego mieszkania, a póki co to widać tylko frustrację. Coś się stanie jak będziesz miałą dwie proste futryny i jeden łuk?Nawet lepiej! Po co ci tyle łuków Karwowskiego?
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 14:56   #2312
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
i bądź tu człowieku mądry. Żeby się leczyć, trzeba się samemu znać na medycynie i mówić lekarzowi, jakie badania chce się wykonać. Żeby się budować, trzeba się na tym znać (przeszłam dwie budowy w życiu i wiem, jaka to masakra). Na wszystkim się trzeba znać, bo inaczej klęska. Co za czasy...
Dokładnie, ale myślisz że to czasy takie Ja myślę, że zawsze tak było ale my jesteśmy pokoleniem bardziej świadomiomym, bardziej światłym , wielokierunkowym a kiedyś tak nie było Moja mama dalej twierdzi, że ona nie musi się znać na niektórych sprawach, bo są specjaliści od tego

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2008-12-09 o 14:59
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 14:59   #2313
DianaM
Zadomowienie

Cześć
Czytam Was przez cały dzień, zaznaczam wielocutyuj,,,, i gdy już mam napisać coś muszę zrobić. W robocie siedzę
Zatem tylko odświeżam i doczytuję

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Anitko zdrówka

Sporo osób teraz coś łapie. Mojego TŻ też dorwało. Na noc zacząl się leczyć a rano... poszedł do pracy w koszuli na krótki rękaw nawet moje gadanie nic nie pomogło.

Mój Tż w czwartek zatruł się w restauracji Przez dwa dni biedny nie schodził z kibelka, w którymś momencie się wystraszyłam i zawiozłam go w piątek do szpitala wieczorem. Do 12 w nocy miał kroplówki. Tak się biedny odwodnił, że miał bardzo niski poziom potasu na granicy z hipo....czyms tam A że nic nie jadł to był osłabiony niemiłosiernie.
A zatem chorubska panują! Jak nie przez powietrze to przez nieświeże jedzenie

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość

Chcialam jeszcze tylko powiedziec ze jestem stanowczo za lozkiem z metalowa rama. Mam takie, tez z Ikei, taki typowy model z "krecona" rama, nie skrzypi- no chyba że TŻ w nocy zacznie sie przeciagac, bo ma 1,97m
To ja tylko dodam, że również byłam posiadaczką metalowego łóżka, wygląd super, bardzo nowocześnie, ale.... skrzypiało tak, że po pół roku nowe praktycznie łóżko zamieniliśmy na drewniane łoże

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Diano jak dzisiaj, już pogodzona z mężem ?
Pogodzona byłam z nim już wczoraj. Wieczorem podrażniliśmy się jeszcze trzy razy po czym o 23 Tż stwierdził "dobra, dość tego, wredna jesteś i tyle". Po czym dał mi buziaka, mocno się przytulił i zasnął Ale i tak czasami menda z niego wychodzi straszliwa

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
A na noc zwywacie make up i AD lub krem na noc? Effeclar też jest "nocny"?
I nie zapycha was jak macie tyle tego na buzi w dzien?

Ja was ostatnio ciągle pytam bo o kremach i pelęgnacji nie wiem praktycznie nic.
Mam szarą cerę, czasem coś wyskakuje, tłusta strefa T i wstyd się przyznać ale nigdy nic specjalnego nie robiłam.
Tonik, jak mi się przypomni to nivea, i wszystko.
Mam na czole taką średnio gładką skórę, jakby grudki.
Ostatnio mam hizia na punkcie kosmetyków, mimo, że się na nich nie znam. Zatem w całej rozciągłości dołączam do pytania Madlen.
L_V a co poradzisz na skórę naczynkową? Używałam już masę kremów, ale żadnym nie byłam na 100% zachwycona
Stary 2008-12-09, 15:00   #2314
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, ale myślisz że to czasy takie Ja myślę, że zawsze tak było ale my jesteśmy pokoleniem bardziej świadomionym, bardziej światłym , wielokierunkowym a kiedyś tak nie było Moja mama dalej twierdzi, że ona nie musi się znać na niektórych sprawach, bo są specjaliści od tego
ja też bym wolała się na niektórych rzeczach nie znać, ale dla mojego własnego dobra wolę się znać. No przyznaję, o wielu nie mam pojęcia, ale jak trzeba, to się na wizażu dokształcam

no to lecę - dziś chyba mnie czeka poszukiwanie prezentów część dalsza, do jutra dziewczynki
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 15:02   #2315
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, ale myślisz że to czasy takie Ja myślę, że zawsze tak było ale my jesteśmy pokoleniem bardziej świadomionym, bardziej światłym , wielokierunkowym a kiedyś tak nie było Moja mama dalej twierdzi, że ona nie musi się znać na niektórych sprawach, bo są specjaliści od tego
Tak samo twierdzi mama TZta, z czym się nei zgadzamy.Dzisiaj, bardziej niż kiedy indziej, wiedza i informacja jest w cenie. Jeżeli układam w domu parkiet, to siadam do netu i czytam co nieco na ten temat, żeby mie parkieciarze nie zrobili w konia. Rodzice TZta podczas budowy domu też wychodzili z założenia że oni nie muszą wiedzieć, od tego są fachowcy no i parę razy trzeba było poprawiać kilka rzeczy, bo ich oszukano.
Tak samo jak nie wolno tłumaczyć sie nieznajomością prawa,tak nie powinno się mówić ze "ja tego wiedzieć nie muszę". To intelektualna gnuśność, nie powinno się tracić chęci do nauczenia sie czegoś nowego.
Stary 2008-12-09, 15:04   #2316
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Tak samo twierdzi mama TZta, z czym się nei zgadzamy.Dzisiaj, bardziej niż kiedy indziej, wiedza i informacja jest w cenie. Jeżeli układam w domu parkiet, to siadam do netu i czytam co nieco na ten temat, żeby mie parkieciarze nie zrobili w konia. Rodzice TZta podczas budowy domu też wychodzili z założenia że oni nie muszą wiedzieć, od tego są fachowcy no i parę razy trzeba było poprawiać kilka rzeczy, bo ich oszukano.
Tak samo jak nie wolno tłumaczyć sie nieznajomością prawa,tak nie powinno się mówić ze "ja tego wiedzieć nie muszę". To intelektualna gnuśność, nie powinno się tracić chęci do nauczenia sie czegoś nowego.
Zgadzam sie z Tobą w całej rozciągłości , mówiłam że my jesteśmy innym pokoleniem niż nasi rodzice, teście

EditA Madlen zamiast wrzucić zdjęcia sobie gdzieś znikła a ja zaraz zamykam kompa ....
Stary 2008-12-09, 15:07   #2317
Madlen__18
Zakorzenienie

Wrzuciłam!

Przewiń do góry stronę!
Tu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2316
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-09, 15:10   #2318
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Wrzuciłam!

Przewiń do góry stronę!
Tu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2316
dzieki, zagapiłam się

Madlen kiepskie zdjęcie, mało wyraźne, ale albo mama była zmęczona albo ma twarz taką zmęczoną, to na pewno.

Teściowa, to ta brunetka, prawda ? Ona jest młodsza od mamy, bardzo młodo wygląda kobita

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2008-12-09 o 15:11
Stary 2008-12-09, 15:11   #2319
Madlen__18
Zakorzenienie

Nie mam tu wszystkich zdjęc, skombinuję wam coś za parę dni.
Najlepiej jakieś z wakacji lub sylwka.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 15:13   #2320
dorinka30
Zakorzenienie

Pa ! Lecę na mini obiadek i na ćwiczenia Miłego wieczoru
Stary 2008-12-09, 15:13   #2321
L_V
Zakorzenienie

Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Ostatnio mam hizia na punkcie kosmetyków, mimo, że się na nich nie znam. Zatem w całej rozciągłości dołączam do pytania Madlen.
L_V a co poradzisz na skórę naczynkową? Używałam już masę kremów, ale żadnym nie byłam na 100% zachwycona
Przede wszystkim trzeba zacząć od uspokojenia naczynek.

Na dzień musi być porzadny krem ochronny, najlepiej z filtrem. Naczynka nie znoszą zmian temperatury (ciepło-zimno), klimy, ogrzewania, dużego nasłonecznienia. Dla ciebie minimalny filtr na dzień to 25-30.
Sprawdź, czy w twoich kosmetykach nie ma substancji, które moga dodatkowo pogarszać stan skóry:
- alkolol denat
- mentol
- sodiuml aureth/ lauryl sulfate
- imidazolyl urea
- DMDM Hydratoin
- kwasy AHA, zwł.kwasglikolowy (kw. migdałowy jest nawet tolerowany przez cery naczyniowe)
- ziarniste peelingi

Wskazane są:
- skwalan - stanowi ochronę dla skóry
- wyciąg z kasztanowca - uszczelnia
- witamina C - uszczelniana,antyoksydant ,rozjaśnia, działa p/zmarszczkowo
- kwas BHA - uszczelniają, wzmacniają
- rutyna (w kosmetykach i do łykania) - j.w.
- docelowo retinoidy o kremowym podłożu - poprzez złuszczanie doprowadzają do wzmocnienia i pogrubienia naskórka, przez co skóra nie jest już tak płytko unaczyniona

Produkty:
- Krem do cer naczyniowych Yves Rocher (bardzo polecany na wizażu) albo Antoirouger z Avene
- filtr na dzień
- krem lub serum z wit C pod filtr (Active C,redermic albo serum z BU)
- peeling enzymatyczny
- tonik lub krem z kwasami BHA (np. Effaclar K)
- Diroseal - rewelacyjny krem na nocna naczynka z retialdehydem - działanie p/zmarszkowe i uszczelniające naczynka jednocześnie.
- coś b. delikatnego do do demkijazu, np zel micelarny Rosaliac od LRP - do skóry wrażliwej i nadreaktywnej.

Cytat:
Papa!

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-12-09 o 16:08 Powód: dwa posty pod sobą - i to kto? MODERATOR! ;)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-09, 15:18   #2322
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Pa! Miłego popołudnia
Kurczę, ale ja też bym już chciała iść do domu - okropnie się czuję Chyba mam gorączkę. Strasznie mi dziś źle psychicznie i fizycznie
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 15:24   #2323
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze, nie za wcześnie na LiftActiv ? Sama nie wiem, on jest dosyć mocny, nawet ja to czuję a moja cera jest duużo starsza niż Twoja

L_V a TY co sądzisz, bo ja nie doradzam aby stosować go na codzień dla Mango

Cytat:
Mango, możesz mnei wykorzystywać do woli

Co do kremów - zacznij może od Myokine. Założę, się, ze nie masz zmarszczek, jak już to mimiczne

Też poleciłam Myokine, do tego serum z wit.C i będzie OK. Tyle, ze decyzja nalezy do Mango.
jeżeli Mango uzna, ze ma szarą, zmęczoną cerę, zauważyła utratę w napęićiu i jędrności, wtedy bez wahania może sięgnąć po LiftActive.

Ale witaminka C obowiązkowo!
L_V wszystko co powiedziałaś może być użyte przeciwko Tobie

Ok, pójdę za Waszymi radami i najpierw Myokine, jak będzie za mało to dopiero liftactive. Moja buźka ma już pierwsze zmarszczki mimiczne, ponadto rzadko bo rzadko ale zdarza się, że skoczę na solarium ale zaraz po tym maseczka przeciw zmarszczkowa.

A witamina C może być aplikowana przez Active C, czy to za mało i lepiej używać serum?

Cytat:
Napisane przez Nadia83 Pokaż wiadomość
Jazeli można to zapytam

Sprawa dotyczy mojej domniemanej jak narazie ciąży.

28 pazdziernika miałam okres cykle mam w miare regularne 28,29 dni wiec przypadałoby na 25 listopada.
Do teraz nie mam okresu czyli juz jakies dwa tygodnie, do tego boli mnie brzuch, i mam temp 37 st. odczuwam lekkie mdłości chodziaz nie wiem czy to nie skutek psychiki bo juz tyle sie naczytałam ze mam wszystkie objawy ciąży.
Jednak zrobiła juz 3 testy i wyszły negatynie. Naczytałam sie tyle roznych rzeczy o tym że testy mogą sie mylić ze juz sama nie wiem.
Wizyte u lekarza mam dopiero jutro ale juz sama nie wiem co myślec.
Moze któras z was zawiodła sie na tescie ??
Ja również uważam, że lepiej poczekać na wizytę u lekarza, bo trudno cokolwiek stwierdzić
....
Cytat:
Dziewczyny a czy Wy łykacie, wiesiołek, ogórecznika, Omegę 3 cokolwiek
Kilka razy słyszałam jak zachwalałyście, ale jeszcze nie zaupiłam, zaraz poczytam stronki, które podesłałaś i coś wybiorę. Narazie za Waszą radą kupiłam chrom i jestem zadowolna z efektu, choć wiadomo, że o co innego chodzi.

Dziewczyny jesteście kochane, poprostu skarbnica sprawdzonej wiedzy!

Edit:
Miłego ćwiczenia Dorinko... papa

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2008-12-09 o 15:32
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 15:31   #2324
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
L_V wszystko co powiedziałaś może być użyte przeciwko Tobie

Ok, pójdę za Waszymi radami i najpierw Myokine, jak będzie za mało to dopiero liftactive. Moja buźka ma już pierwsze zmarszczki mimiczne, ponadto rzadko bo rzadko ale zdarza się, że skoczę na solarium ale zaraz po tym maseczka przeciw zmarszczkowa.

A witamina C może być aplikowana przez Active C, czy to za mało i lepiej używać serum?
Musisz ocenic jaką konsystencję wolisz - półpłynne serum czy krem? Z ekonomicznego punktu widzenia bardziej opłaca się serum - cena nisza i stężenie większe.
Stary 2008-12-09, 15:35   #2325
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Musisz ocenic jaką konsystencję wolisz - półpłynne serum czy krem? Z ekonomicznego punktu widzenia bardziej opłaca się serum - cena nisza i stężenie większe.
yhmm...., Czyli pod wzgędem efektywności podobnie, jedynie cenowo jest różnica, tak? czyli dokończe Active C, a później serum.
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 15:39   #2326
DianaM
Zadomowienie

Cytat:

Na dzień musi być porzadny krem ochronny, najlepiej z filtrem. Naczynka nie znoszą zmian temperatury (ciepło-zimno), klimy, ogrzewania, dużego nasłonecznienia. Dla ciebie minimalny filtr na dzień to 25-30.
Sprawdź, czy w twoich kosmetykach nie ma substancji, które moga dodatkowo pogarszać stan skóry:
- alkolol denat
- mentol
- imidazolyl urea
- DMDM Hydratoin
- kwasy AHA, zwł.kwasglikolowy (kw. migdałowy jest nawet tolerowany przez cery naczyniowe)
- ziarniste peelingi

Wskazane są:
- docelowo retinoidy o kremowym podłożu - poprzez złuszczanie doprowadzają do wzmocnienia i pogrubienia naskórka, przez co skóra nie jest już tak płytko unaczyniona

Produkty:
- Krem do cer naczyniowych Yves Rocher (bardzo polecany na wizażu) albo Antoirouger z Avene
- filtr na dzień
- peeling enzymatyczny
- Diroseal - rewelacyjny krem na nocna naczynka z retialdehydem - działanie p/zmarszkowe i uszczelniające naczynka jednocześnie.
- coś b. delikatnego do do demkijazu, np zel micelarny Rosaliac od LRP - do skóry wrażliwej i nadreaktywnej.
O matko W życiu bym o tylu rzeczach nie pomyślała.
W takim razie jeśli mogę Cię już maksymalnie wykorzystać, to podpowiedz proszę co myślisz o tych kosmetykach...
Do demakijażu używam tego:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24685

Czasami tego:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16885

Do twarz krem na dzień to:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21792

Jako na noc to:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1627

czasami zamiennie to:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21808

Do mycia twarzy i na dzień i na noc używam ostatnio tego:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7557

Wześniej używałam tego: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16903 , ale powiedziano mi, że wcale nie fajne są kosmetyki z użyciem wody, bo w wodzie jest dużo bakterii. Więc ze smutkiem sie przerzuciłam. Ze smutkiem, bo bez wody czuję się jakaś taka niedomyta

A, i jeszcze peeling co jakiś czas:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3851

I już naprawdę na koniec, jako tonik:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=358

Błagać o jakiś komentarz

Edytowane przez DianaM
Czas edycji: 2008-12-09 o 15:43
DianaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 15:46   #2327
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
yhmm...., Czyli pod wzgędem efektywności podobnie, jedynie cenowo jest różnica, tak? czyli dokończe Active C, a później serum.
Nie do końca.Serum z BU wypada lepiej w porównaniu. Więcej aktywnej witaminy C, wspomaganej przez bardzo silny antyoksydant: kwas ferulowy. Dokończ Active i wypróbuj serum.
Stary 2008-12-09, 15:50   #2328
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:

- alkolol denat
- mentol
- imidazolyl urea
- DMDM Hydratoin
- ziarniste peelingi

Wskazane są:

Produkty:
- filtr na dzień
- peeling enzymatyczny
Wprawdzie, to nie było do mnie, ale też mam skórę naczynkową i przyłanczam się do podziękowań, bo super informacje
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 15:58   #2329
ButterBear
Zakorzenienie

Pa, miłego popołudnia...
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 16:02   #2330
L_V
Zakorzenienie

Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
O matko W życiu bym o tylu rzeczach nie pomyślała.
W takim razie jeśli mogę Cię już maksymalnie wykorzystać, to podpowiedz proszę co myślisz o tych kosmetykach...
Do demakijażu używam tego:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24685
Bardzo dobrze,chwalić

Cytat:
Też dobre

Cytat:
Nie ma skłądu, nie mam pojęcia co siedzi w tym kremie, ale jak znam te produkty Chanela czy Diora, to więcej tam silikonów i wypełniaczy niż realnie działających składników.

Cytat:
Bardzo dobrze

Cytat:
Odradzam ze względy na polyakrylamid w składzie, podejrzewany o kumulowanie się w organizmie i przyczyniający się do wywoływania nowotworów. jeżeli masz ten krem i narawde go lubisz, to nie stosuj kilku opakowań pod rząd, rób przerwy.

Cytat:
Do mycia twarzy i na dzień i na noc używam ostatnio tego:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7557

Nie ma składu, nie umiem ocenić.

Cytat:
Wześniej używałam tego: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16903 , ale powiedziano mi, że wcale nie fajne są kosmetyki z użyciem wody, bo w wodzie jest dużo bakterii. Więc ze smutkiem sie przerzuciłam. Ze smutkiem, bo bez wody czuję się jakaś taka niedomyta
A widzisz - żeby utrzymac skórę w czystości wcale nei potrzebna jest nam woda. Niektóre skóry, w tym naczyniowa lepiej reagują na odstawienie wody z pielęgnacji. Po to sa płyny micelarne i toniki. Jeżeli potrzebujesz uczucia odświeżenia polecam popsikać się wodą termalną i po kilku sekundach osuszyć twarz.

Cytat:
A, i jeszcze peeling co jakiś czas:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3851

O nie, poliakrylamid za wysoko w składzie. To już kolejny produkt z tym składnikiem.

Cytat:
I już naprawdę na koniec, jako tonik:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=358
Bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Pa, miłego popołudnia...
Papa!

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Wprawdzie, to nie było do mnie, ale też mam skórę naczynkową i przyłanczam się do podziękowań, bo super informacje
A nie ma za co

Ja od siebie polecam te pordukty:

Demakijaz:

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13693

Pielęgnacja specjalistyczna na noc:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1782

Kremy pielęgnujące - uzupełniające:

ten:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9798

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20963

A z kwasów:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=220

I serum z wit C:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html

lub to:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-C.html

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-12-09 o 22:04 Powód: post pod postem
Stary 2008-12-09, 16:17   #2331
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
[/url]

Bardzo dobrze,chwalić

[/url]

Też dobre

[/url]

Nie ma skłądu, nie mam pojęcia co siedzi w tym kremie, ale jak znam te produkty Chanela czy Diora, to więcej tam silikonów i wypełniaczy niż realnie działających składników.

[/url]

Bardzo dobrze

[/url]

Odradzam ze względy na polyakrylamid w składzie, podejrzewany o kumulowanie się w organizmie i przyczyniający się do wywoływania nowotworów. jeżeli masz ten krem i narawde go lubisz, to nie stosuj kilku opakowań pod rząd, rób przerwy.

[/url]

Nie ma składu, nie umiem ocenić.

[/url]

A widzisz - żeby utrzymac skórę w czystości wcale nei potrzebna jest nam woda. Niektóre skóry, w tym naczyniowa lepiej reagują na odstawienie wody z pielęgnacji. Po to sa płyny micelarne i toniki. Jeżeli potrzebujesz uczucia odświeżenia polecam popsikać się wodą termalną i po kilku sekundach osuszyć twarz.

[/url]

O nie, poliakrylamid za wysoko w składzie. To już kolejny produkt z tym składnikiem.

[/url]

Bardzo dobrze
Dziękuję baaaaaaaaaaaaaaardzo

Masz u mnie butelkę wina Wierzę, że będzie okazja Ci ją wręczyć

Zmartwiłaś mnie tą firmą Eris Mama jej dużo używa. Muszę w takim razie zwrócić jej uwagę Poza tym skończę te opakowania i nie będę więcej używać.
Nie używam ponadto filtrów, witamin, kwasów i co tam jeszcze wymieniałyście. Muszę się za czymś konkretnym obejrzeć Mam 25 lat, ale rozumiem, że już powinnam?
Stary 2008-12-09, 16:19   #2332
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję baaaaaaaaaaaaaaardzo

Masz u mnie butelkę wina Wierzę, że będzie okazja Ci ją wręczyć

Zmartwiłaś mnie tą firmą Eris Mama jej dużo używa. Muszę w takim razie zwrócić jej uwagę Poza tym skończę te opakowania i nie będę więcej używać.
Nie używam ponadto filtrów, witamin, kwasów i co tam jeszcze wymieniałyście. Muszę się za czymś konkretnym obejrzeć Mam 25 lat, ale rozumiem, że już powinnam?
Hehehe

W poście poniżej wkleiłam preparaty godne uwagi - przejrzyj, poczytaj.
Stary 2008-12-09, 16:26   #2333
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
L_V teoretycznie to takie proste, myślisz że z powodu kilku pryszczy w dodatku od niedawna jakiś lekarz zleci ButterB badania hormonalne ? Nie sądzę, ja leczyłam się latami, i w prywatnej klinice gdzie miałam abonament z wielkim fochem zlecono mi te badania, na wyraźną moją prośbę, ale lekarz powiedział phi to nie hormony, trzeba iść do dermatologa A ja chodziłam z 10 lat

A prywatne robić to kupa kasy

Oczywiście badania u mnie niczego nie wykazały

ButterB albo dobra kosmetyczka albo dobry dermatolog, ja tak bym zrobiła
Ja leczyłam się parę ładnych lat na tradzik i ciagle dostawałam jakieś maści i kremy robione na zamówienie. Oczywiście przez kilka tygodni skutkowało a potem nawrót. najgorszy koszmar to jakaś różowa papka, której nie dawało się rano zmyć z twarzy a poszewka do wyrzucenia się nadawała. W końcu w LO dostałam namiary na cudownego dermatologa, który obejrzał moje plecy pod lupą, zobaczył czym byłam leczona i powiedział jak za pół rku nie będzie poprawy po zewnetrznych lekach robimy badania hormonalne. Oczywiście tak tez się skończyło. Mialam straszliwie wysoki poziom testosteronu. Dostałam tabletki anty + jeszcze gin-endo przepisała mi dodatkowe żeńskie hormony. W międzyczasie miałam guzek w piersi i co się okazało tez od hormonów- po pół roku brania hormonów guzka prawie nie było. A miałam mieć już go wycinanego... po paru latach brania hormonów i już 2 rok po odstawieniu mam ładna twarz ( no poza zaskórnikami) a pryszcze widuję przed okresem (mój wskaźnik) czasem 1 a czasem 2 sztuki Także ja jestem za tytm, żeby czasem wydać pieniadze, zeby potem być uśmiechnietą na co dzień i nie unikac luster
Stary 2008-12-09, 16:27   #2334
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Hehehe

W poście poniżej wkleiłam preparaty godne uwagi - przejrzyj, poczytaj.
Już sobie spisałam, przy najbliższym pobycie w Olsztynie zajdę do apteki i zakupię
Stary 2008-12-09, 16:32   #2335
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Już sobie spisałam, przy najbliższym pobycie w Olsztynie zajdę do apteki i zakupię
Poszukaj też w aptekach internetowych. Przy zamówieniu kilku produktów wychodzi taniej, nawet z kosztami wysyłki.
Stary 2008-12-09, 16:50   #2336
DianaM
Zadomowienie

A nie ma czegoś gotowego?
Stary 2008-12-09, 17:07   #2337
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
A nie ma czegoś gotowego?

Nie, nie ma na rynku produktu o podbnym działaniu w podobnej cenie. Jest serum Flavo C, ale:

- jest drogie
- ma niższe stezenie wit C
- nie wiadomo czy wit C w nim zawarta ma aktywną postać.

Zrobienie tego serum to bułka z masłem, masz wszystko wymierzone, odliczone, gotowe do wymieszania. Dodajesz tylko kroplę alkoholu do zemulgowania.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-09, 17:12   #2338
natj
Rozeznanie

Cytat:
Redermic od LaRoche Posay. Ale poluj na próbkina Allegro, bo w aptece kosztuje ok 80zł
Ciekawostka nt. próbek - niektóre firmy do próbek wkładają produkty które nie zostały dopuszczone do sprzedaży z powodu wad, braków, zakażeń, nie spełnionych wymogów sanitarnych jednym słowem.
Oczywiście nie wszystkie i wątpię czy La Roche Posay tak robi (w końcu apteczne), ale warto kupować pełnowymiarówki.

Niestety pani na wykładzie nie chciała podać firm które tak postępują.
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 17:20   #2339
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
Ciekawostka nt. próbek - niektóre firmy do próbek wkładają produkty które nie zostały dopuszczone do sprzedaży z powodu wad, braków, zakażeń, nie spełnionych wymogów sanitarnych jednym słowem.
Oczywiście nie wszystkie i wątpię czy La Roche Posay tak robi (w końcu apteczne), ale warto kupować pełnowymiarówki.

Niestety pani na wykładzie nie chciała podać firm które tak postępują.
Eeeeeeee, a jaki firma ma w tym interes? jeżeli próbka jest felerna i kogoś uczuli/ podrażni, to mają 100% pewności że nikt tego nie kupi. A przecież próbki mają znaczenie marketingowe - wypróbuj za darmo i kup cały produkt. Raczej jestem zwolennikiem odwrotnej teorii - że to właśnie próbki oferują kosmetyk lepszej jakości, podobnie jak testery perfum.

Teoria twojej pani profesor jest marketingowym samobójstwem i nie sądzę, zeby jakakolwiek firma chcąca utrzymać się na rynku zrobiła coś takiego
Stary 2008-12-09, 17:26   #2340
natj
Rozeznanie

Cytat:
Eeeeeeee, a jaki firma ma w tym interes? jeżeli próbka jest felerna i kogoś uczuli/ podrażni, to mają 100% pewności że nikt tego nie kupi. A przecież próbki mają znaczenie marketingowe - wypróbuj za darmo i kup cały produkt. Raczej jestem zwolennikiem odwrotnej teorii - że to właśnie próbki oferują kosmetyk lepszej jakości, podobnie jak testery perfum.

Teoria twojej pani profesor jest marketingowym samobójstwem i nie sądzę, zeby jakakolwiek firma chcąca utrzymać się na rynku zrobiła coś takiego
Nie pamiętam szczegółów, ale jeśli próbka nie spełnia wymagań mikrobio. to szybciej po otwarciu się zepsuje. Ale próbce to nie szkodzi - w końcu to tylko na raz/dwa.
Gdyby to wpakować w pełnowymiarowy produkt, który nakłada się regularnie to by nie było już ok (w sensie dla skóry).
Próbka jest właśnie po to by wypróbować, nie pełnowymiarowo (niestety)

Zresztą LV podobnie jest z wodą w kosmetykach (znowu zastrzeżenie - nie wydaje mi się że apteczne) niektórzy leją w jakiejś części po prostu kranówę a nie zdemineralizowaną
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości