|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
Galaretke juz zrobilam, ale zapomnialam sobie ( to samo mialam ostatnio jak robilam i mialam zapamietac no i ) ze tej zelatyny trzeba wiecej niz jest w przepisie bo przeciez jogurt jest plynny. Tzn ja akurat taki mialam, no i wyszl ami galaretka dosc luzna, ale do zjedzenia wlasnie sobie zrobilam polewe z 4 kosteczek gorzkiej czekolady i kakao i czekam az zaschnie do deseru. Cytat:
![]() Jeszcze jedno.. doktorek pisze zeby na sniadania nie jesc owocow. toras z dziewczyn szamie czesto jablka z rańca Tak mi sie wiec przypomnialo, to pisze. Aha... i co mnie zdziwilo... pomidory mozna jesc tylko w iilosci jeden do kazdego posilku max. Czyli w sumie w ciagu dnia mozna zjesc max 3. Ja jadlam wiecej niestety, nie wiem czy to ma jakis wplyw.. no ale do tego tez sie zastosuje. Chyba ze to chodzi o te pomidorki truskawkowe czy tez winogronowe, ktore sa slodsze niz zwykly polski pomidorros Kuleczka18- zamiast warzyw mozesz pic sok pomidorowy ( bez cukru rzecz jasna). Telik, kuleczka .. z tego co widze w moje skarbnicy wiedzy czekolade bez cukru mozna na jedynce, ale do 75 kcal dziennie.
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
quiche - spód z ugotowanego brązowego ryżu wymieszanego z jajkiem i zapieczonego a wierzch to świeży szpinak podsmażony na oliwie + zeszklone szalotki + feta + jajko + przyprawy
powinny jeszcze być czarne oliwki ale wyszli ![]() ![]() własnie wykończyliśmy z mężem na spółkę |
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na II śniadanie można jeśc owoce?Czyli ok.13godz? Ja jadłam na śniadanie jabłka ale przestawiłam sobie szyk i teraz I śniadanie jem normalne np.omlet, a drugie jakiś owoc (nie mogę bez nich żyć )Ale cię zawaliłam pytaniami
|
|
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w starej książce faktycznie było pomidorowe ograniczenie ale znieśli czekolada na I od wielkiego dzwonu natomiast owoce - chodziło o to, że szybko podnoszą poziom cukru i dlatego "doktorek" poleca je wieczorem, ale jak ktoś nie ma problemu z ciągotami to można rano Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-02-17 o 16:55 |
|
|
|
|
#2315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uprzednio jechalam z weglam rowno. Teraz sobie obiecalam ze bede je wprowadzac bardzo delikatnie i ze nie bede ich jesc po 14, czyli u mnie jest to pora obiadowa. Owoce w pierwszym tygodniu , moze w drugim tez, bede jesc zamiennie z weglami, czyli , jesli jednego dnia wcinam wegle, to na drugi dzien jablko i tak przez jakis czas. Najlepiej podobno jesc jablka. A Ilona pisze ->"natomiast owoce - chodziło o to, że szybko podnoszą poziom cukru i dlatego "doktorek" poleca je wieczorem, ale jak ktoś nie ma problemu z ciągotami to można rano"
|
|
#2316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tymi pomidorami to mnie uradowalas wiec dzieki!!
|
|
#2317 |
|
Zadomowienie
|
wiecie dziś chyba idę na noc do koleżanki i postaram się trzymać diety ale u niej w domu to raczej niemożliwe !:/ trzymajcie kciuki
|
|
#2318 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dopiero po obiadku jestem. Zrobilam TOFU (wczesniej marynowany w sosie sojowym),przysmazony w plasterkach z cebulka, w sosie z zielonej pastej curry, musu orzechowego i mleczka kokosowego a do tego byl makaron pelnoziarnisty na patelni przysmazony z pekinska, pora i na koniec dodana starta marchewka oraz sosem sojowym. I bylo PYCHA!!!
![]() :sl ina: Jak o tym mysle, to dalej mi slina cieknie! telik ja tam bede sie opychala paczkami! piernik robie co chwila, teraz tez mam upieczony od wczoraj.U mnie grzesznie w ogole na maksa. Kupilam croissanty male i cos ala nutella z fruktoza i nie wiem czy do rana bede mogla sie oprzec.
|
#2319 |
|
Wtajemniczenie
|
fruity ty sie boga nie boisz
![]() ![]() Ale obzartuszek!
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie skończyłam piec tortille z Quinoa - co prawda nie miałam mąki więc zmieliłam ziarna, na jedno wyszło
wyglądają przyzwoicie, pachną jak oryginał czyli kukurydziane, jak smakują okaże się jutro czy pojutrze... spowiedź śn: grahamka z dżemem z suszonych śliwek i nieokreślona ilość wieśniaka, chyba z 200g albo lepiej, 2 kubki herbaty z kolendrą, latte IIśn: latte, 2 muffinki, mandarynka, jabłko o: pół quiche ze zdjęcia, czerwone wino p: tak się objadłam i zajęłam tortillami, że nie było k: reszta wczorajszego kurczaka z brokułami fru, takie dania mnie przerażają, strasznie skomplikowanie to wygląda, nie polubię chyba nigdy orientalnej kuchni przez to... |
|
|
|
#2321 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo lachony
![]() kurde ale sie wysiedzialam lekarza w poczekalni...wrrr bylam u gastrologa i kazal mi wykonac oprocz zwyklych badan ...kolonoskopie ![]() z tego co czytalam to chyba nie fajne jakies? wiecie cos na te tmat podejrzewa sie u mnie zespol jelita wrazlwego, ale jakos nie wydaje mi sie zeby objawy opisywane tu i owdzie pasowal do mnie ale coz zrobie te wszystkie badania i zobaczymy milego wieczorka acha moje dzisiejsze menu: *fritata z szynka i pieczarkami z 2 jajkow *pol wiesniaka z kiełkami lucerny *fasolka szparakowa z pomidorkami i krewetkami (w sosie z majo, jogurtu i przecieru) *ok 15 orzechow laskowych+lyzeczka masla orzechowego ![]() * chili con carne ( 200 gr) jadlospis zowu I fazowy, moze jutro tez sie uda... ale w czwartek wskakuje na II
|
#2322 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilonko to trwalo kilka minut. Oprocz marynowania, bo wczesniej przygotowalam Tofu z sosem sojowym. Ale w trakcie gotowania makaronu reszta sie zrobila.
Nie wiem czy Wam tu wstawiac moj jadlospis, bo to w sumie z odchudzaniem nie ma nic wspolnego. ![]() -kawa, potem cwiczenia -3 kromki pelnoziarnistego, 1 z wedzonka i chrzanem, 1 z serem kozim i pomidorem, 1 z wiesniakiem i powidlami sliwkowymi z fruktoza -jogurt nat. z roznymi orzechami i rodzynkami, muffinek serowo-pomaranczowy -mozzarella z pomidorem, bazylia i ciemnym octem balsamiczym -Tofu w wyzej wspomnianym sosie i makaron pelnoz. z warzywami -sliwka, kilka orzechow i rodzynek,croissant z nutella z fruktoza -3kromki pelnoz. z wedzonka, maasdamerem, serem kozim, pomidorem i cebulka oprocz tego do tej pory 1,5l wody oraz jakis 1l herbatek roznych telik trzymam kciuki!
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-17 o 20:49 |
|
|
|
#2323 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorowa pora
![]() Przez to, ze jem teraz obiad w pracy ok. 13.30 to nie mam problemu z dodaniem wegli do tego posilku Siedze i dumam, czy zrobic nalesniki czy bulki na sniadanie... Jak myslicie??? Zwlaszcza, ze reszta dnia zapowiada sie bez wegli... Ilona, ze ja szpinaku nie trawie... Ale mysle, ze z brokulami tez byloby niezle Telik ja sniadania tez musze zjesc porzadne i duze A jak ci z mniejszymi posilkami? Bo ja sobie daje rade i stwierdzam, ze lepiej mi z obiadem w pracy, choc odgrzewanym w mikrofali...U mnie dzis: sn: dwie zytnie zapiekane buleczki z papryka, pieczarkami, cebulka i serem II sn: jogurt nat z kaszka lniana o: gulasz z pieczarkami z peczakiem + kalafior, fasolka i brokuly p: plaster szynki, plaster sera, rzodkiewka, dwa trojkaciki plesniaka k: dwa jajka na miekko, pekinka z ogorkiem, papryka, rzodkiewka w sosie czosnkowym, plaster szynki
|
|
#2324 |
|
Zadomowienie
|
Hej heloł ;PP
Po raz kolejny zabieram się do SB. Zaczęłam wczoraj, choć to za bardzo nie przypominało I SB, ale ciii...! Dziś już lepiej, ale wklejam jadłospis, żebyście oceniły. Wyszłam już z wprawy. śn: wieśniak light z pomidorem, szczypiorkiem, rzodkiewką ob: 2 jajka sadzone, duszona pierś z kurczaka w sosie do spaghetti podw: jogurt naturalny z nerkowcami i laskowymi kol: omlet z 2 jaj, zioła prowansalskie, 2 plasterki sera light, 3 małe plasterki szynki drobiowej; 4 małe ogórki kiszone II kol: wcisnąć wieśniaka? Mniej więcej wiem czym zgrzeszyłam (brak IIśn, malutkie śniadanie, sos do obiadu), ale czy coś jeszcze? Może jajek za dużo? :P Proszę ślicznie o ocenę.
|
|
|
|
#2325 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawo fru Cytat:
moj najlpszy sposob zeby sie obudzic to msl ze zachwile zjem sniadanie ![]() choro to brzmi ![]() co do porcji o o dziwo przywykła do malych przekasek, kolacje staram sie jeszczezredukowac, moj obiad to zawsze nie za wielki bo u mnie mikro nie ma w pracy wiec ilez tych salatek mozna zjesc sniadan postanowilam nie zmnijszc ![]() Cytat:
![]() co do jajek, o jesli nie masz problemow z cholesterolem(o co nie podejrzewam Ciebie) to mozna jesc.
|
|
#2326 |
|
Wtajemniczenie
|
telik nie obrazilabym sie jakby ze 2-3kg spadly, ale nie zadreczam sie tym.
zaczelam cwiczyc, jak bedzie cieplej zaczne jeszcze z bieganiem i/lub rolkami, wiec jest ok. za bardzo lubie jesc. ![]() wyciagnelam sobie zastrzyk i bede sie kluc za 20min.
|
#2327 |
|
Raczkowanie
|
No i jestem znów. Jednak dzien wielkiego dzownu nie nastapi dzisiaj ( w odniesieniu do ptasiego mleczka z polewa czekoladowa) bo wlasnie weszlam do domu i juz chyba go jesc nie bede.
oto co dzisiaj wcielam: -jajecznica z 2 jaj na chudej wedlinie, z ziołami, łyzka fasoli czerwonej, sok pomidorowy, kawa - ser mozzarella z bazylia - indyk zapiekany z pieczarkami i brokułami, wszystko w sosie ze zmisowanego sera bialego z lyzeczka mojezu, czosnkiem i jogurtem naturanym, etc - seler naciowy z trojkacikiem sera topionego fit. - zupa czosnkowa z jajkiem, lyzka fasoli, kalarepa. the end
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm..
Dziś zjadlam oprocz tych jajek jeszcze omleta i salatke z tunczyka lyzki jogurtu salaty i jajka... TYLE. Wiem że troche dziś zawalilam, bo powinnam jesc 5 razy dizennie, a tylko 2 jadlam no ale usprawiedliwiwam się tym że dzis miałam stresowy dzien - egz. Aaa i chyba z tym ptasim mleczkiem coś zawalilam bo sie nie zastygło jeszcze
|
|
#2329 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem za wolna i zastrzyk nie chcial sie przebic przez skore. nie wiem jak mam siebie zmusic zeby szybko wbic.![]() a teraz mnie boli cala reka. ![]() Jutro chyba w uda sprobuje. Dobranoc!
|
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
a w czwartek okaze sie czy umiem utrzymac diete
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tych zastrzykow przynajmniej na poczatku nie moglby Ci robic ktos inny niz Ty sama ?
|
|
#2333 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę spać, bo już na oczy nie widzę. Dobranoc
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2334 |
|
Wtajemniczenie
|
No to czas na moja spowiedz
![]() 1. Kanapka z buleczki razowej z salata, pomidorem, porem, szczypiorkiem, oliwa, majonezem 2. Kasza gryczana z grzybami i czosnkiem, salata, jogurt grecki 3. Tort czekoladowo-orzechowy 4. Kurczak z grilla, fasolka szparagowa, salata z cebulka, rzodkiewka i jogurtem greckim. Salaty i fasolki byla dokladka Talerze male kiepsko nadaja sie do ilosci warzyw jakie pochlaniamy 5. Tort na bis 6. Orzechy macadamia w ilosci ciut wiekszej niz dozwolona ![]() 7. Salata z tunczykiem, pomidorem, szczypiorkiem, fasola, feta, itp. I chyba to bedzie na tyle bo po salacie z fasola juz ledwie oddycham i chyba poluzuje spodnie Teraz zielona herbata, prysznic i do lozeczka ![]() teliczku a jakie masz objawy w zwiazku z podejrzeniem jelita drazliwego? Sama mysle zrobic kolonoskopie bo wlasnie podejrzewam u siebie ta chorobe No i pomimo tego, ze kolonoskopie robilabym w znieczuleniu ogolnym to i tak az sie wzdrygam na sama mysl ![]() Milego poranka
Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-18 o 04:37 |
|
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
Fru czy ja cie dobrze zrozumilama ze wybralas strzykawke zamiast automatu(np. pena - takie ksztaltem podobne do dlugopisu)?? Hmmm, mysle ze niepotrzebnie sobie roboty dodajesz
![]() kwestia przyzwyczajenia, slowo jestem z Toba
Jestem idealna wszak kula to kształt doskonały ![]() Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-02-18 o 07:21 |
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
fru, ja wiem, że dla kogoś wprawionego to moment, no ale ja fobię czuję ... zresztą jakoś nie przepadam za tym typem kuchni, podobnie za francuską - za dużo składników jak na mój gust
co do strzykawek, to zgadzam się z Djaną, peny bardziej przyjazne są, cieniutka, króciutka igła, nie męcz się niepotrzebnie paprak, jakoś mało mi się wydaje, te talerzyki jaką mają przekątną ![]() też podejrzewałam to choróbsko, leczyłam się u gastrologa dawno temu, ale po wielu przemyśleniach i analizach doszłam do wniosku, że u mnie to raczej są biegunki o podłożu stresowym - pomaga autosugestia i laremid ![]() edit: wszamałam właśnie mega śniadanko - omlet z 2 jajek nadziany szalotką, suszonymi pomidorami i plasterkiem szynki, wszystko na podpieczonej grahamce, ledwo się ruszam a na obiad będę robić "duszonego powoli kuraka w cebuli" Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-02-18 o 09:00 |
|
|
|
#2337 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie, ja mam taki automat. On jest spory i tam sie wklada po prostu cala strzykawke, igla wiec taka sama, jakies 12mm. Tylko ze sam szybko wbija.
Ale ja jakos wolalam na poczatek sama sie kluc i to widziec. Nie wiem, mniej sie boje jakos dziwnym sposobem. W nastepnym tygodniu przyjdzie jeszcze raz pielegniarka i wtedy wyprobuje przy niej ten automat i wtedy zobacze co mi lepiej lezy. TZ mi pomaga tylko na tyle, ze trzyma mi faldke, zeby lepiej sie wbilo. Ale i przy tym juz mu dziwnie sie robi. Moze i dobrze, ze to codziennie, to jak 2 razy po kazdym miejscu przejade, to sie przyzwyczaje. Brzucha sie tak najbardziej boje. Ale dzisiaj chyba wezme udo, bo tam chyba bede potrafila troche szybciej sobie wbic. Z tego co widze, to narazie dobrze mi idzie, zadnej zylki nie przebilam, nawet sladu nie ma gdzie sie kulam i nie robi mi sie narazie zadne zgrubienie czy cos. Nic nie widac, tylko czuc. ![]() To jest po prostu psychiczny problem, nie logiczny, bo samo wbicie wcale nie boli, nawet tego nie czuc (oprocz wczoraj, bo przylozylam zastrzyk i chcialam przebic skore, ale najpierw sie uginala). Wystarczy z minimalnym odstepem wbic, tylko ten moment jest taki dziwny. Powiedziec sobie juz teraz. Jak mowie, z bolem to nie ma nic wspolnego, bo boli dopiero jak srodek sie rozprzestrzenia, czyli krotko przed wyciagnieciem igly zaczyna byc nieprzyjemnie. Jak igla sie juz wbije to nawet jak powoli ja pcham do konca to nie czuc tego w ogole. Przynajmniej jeden plus. Nie wiem tez czy to przez to, ze przed samym snem sie kulam czy co, ale dzisiaj pierwsza noc mialam, w ktorej tak dobrze nie spalam i sie troche meczylam z zasnieciem. A tak sie juz cieszylam. Mam nadzieje, ze to jednorazowo tak bylo.Dziekuje, ze jestescie i chcecie tego w ogole sluchac..tzn w sumie nie wiem czy chcecie, ale sluchacie/czytacie! Dziekuje! No to wypilam kawke (z mlekiem kondensowanym 4%, bo TZ wypil wczoraj mleko ) i biore sie za cwiczenia gornej czesci ciala dzisiaj, bo juz glodna sie robie.W dolnej mam po wczorajszym niezle zakwasy. A tak wygladaja moje zastrzyki i ten automat: http://www.ms-stommel.de/CopNeu.jpg http://www.copaxone.com/images/autoject2.jpg
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-18 o 09:06 |
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
witam was kochane
fruity zobaczysz juz za kilka dni tak sie wprawisz ze nawet nie bedziesz czula tych zastrzyow. ja ogolnie sie ich nie boje jak ktos mi robi,ale jak juz widze ze ktos inny ma robione jeszcze jak to jest dziecko i placze to az mi sie przykro robi.nie mowiac o tym ze nikomu bym ze strachu ze to go boli nie zrobila eh. ide zaraz zjesc sniadanko
|
#2339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do objawów, to chroniczne zaparcia (niemalze codziennie) wzdecie, uchucie niepełnego wypróżnienia i dziwne bole, sama nie podejzewalam sie o taką chorobą, gastrolog wczoraj taką hipoteze postawiła. co do kolonoskopi to przed chwilą dzwoniłam do wrocławia gdzie wykonują kolono skopie komputerową http://www.tomograf.com.pl/kolonoskopia.html wygląda na duzo bardziej komfortowe prywatnie kosztuje 400zł, mozna tez na fundusz zdrowia (taka sama kolejka) czeka sie ok 5 tygodni wiec zrobie sobie takie badanie, zamiast tradycyjnej kolonoskopii bo przeraza mnie 90 cm rurki wprowadzone w odbyt ![]() na usg zapisałam sie prywatnie i musze czekac do 9 marca ![]() a wogole to zaspałam i taka snieta jestem, dobrze ze jestescie bo tak bym musiała puscic sie w wir pracy
|
|
#2340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry,
Cytat:
dziękuję za pomoc Cytat:
![]() Cytat:
Mój młodszy brat ma cukrzycę od paru lat.Zachorował jak miał 16-17 lat i musiał się nauczyć wstrzykiwać insulinę (jeszcze chodził do szkoły)Ty też dasz radę |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

)
zastanawiałam się nad tą łyżką ryżu lub kaszy na obiad 

ale przestawiłam sobie szyk i teraz I śniadanie jem normalne np.omlet, a drugie jakiś owoc (nie mogę bez nich żyć

piernik robie co chwila, teraz tez mam upieczony od wczoraj.

nie wiem jak mam siebie zmusic zeby szybko wbic.

Teraz zielona herbata, prysznic i do lozeczka
wszak kula to kształt doskonały