|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytrusek gratuluję konsekwencji.
|
|
#2312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
BrawoIza, funky - dziękuje za komentarz, nawet nie wiadomo jaki on by był ![]() Moje jakże powolne P: I. Owsianko-jęczmienianka (płatki owsiane, płatki jęczmienne,pól dużego banana(mama ),ro dzynki, banan, mleko)II. Drożdżówka z budyniem, kruszonką i lukrem, pól grejfruta III. Tortilla własnej roboty: placek, smażona piers z kuraka, kapusta pekińska, ogórek, papryka, sos tzaziki,ketchup-fura wszystkiego ![]() IV. pasek czekolady nadziewanej, pomarańcza V. Bułka pszenna, jedna połowa z masłem homo nat. i miodem, druga z pieczenią, ogórkiem, masłem rzerzuchą i przyprawamy W międzyczasie przeróżne herbaty:P Wiem, wiem, że to jeszcze mało ...ale i tak tyje
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
skoro jest w miarę ok to się cieszę bo narazie waga stoi u mnie jak zaklęta , ale przeczekam to .. może coś ruszy
|
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zadomowienie
|
na pczątku przepraszam za małe OT i za słowa, których użyję
![]() Cytat:
nie wiem do czego zmierzasz,ale jeśli do utraty okresu, problemów z włosami, paznokciami, zaburzenia różnych funkcji organizmu to GRATULUJĘ, jesteś na najlepszej drodze by ten cel osiągnąc. Nie będę Cię głaskac po główce i pisac/prosic, żebyś zaczęła jeśc więcej bo to Twój wybór, ale nie karz nikomu oceniac swoich posiłków skoro nie wprowadzasz ŻADNYCH zmian, a doskonale wiesz, że nie raz i nie dwa dziewczyny wyrażały o nich negatywną opinię. ZASTANÓW się nad swoim życiem i tym czy chcesz byc zdrowa czy chcesz pogrążyc się w chorobie, a potem-mam nadzieję, że po dojściu do właściwych wniosków-wprowadź te zmiany w swe życie, pozdrawiam.P: Iśn- 4 podwójne tosty z serem, szynką i ananasem, wiejski z ananasem i szynką , wieeeelki kawał ciasta rafaello, herbatabananek IIśn- bułka słodka z serem i kruszonką, budyń cappuccino z kawałkami czekolady(4), wkruszone biszkopty i orzeszki w czekoladzie 2 kawałki ciasta, kakao O-żurek z 2 jajkami, kawałek kiełbasy wiejskiej z majonezem, 3 kromki chleba, frytki z duuużym kawałkiem jakiejś rybki smażonej (w panierce), ogrom ketchupu i ogórki, kubuś bananowy kawwwwaaaaaaa z mlekiem 3.2%, kawałek ciasta jw, mars, 2 ptasie mleczka P- 12 pampuchów-częśc z sosem czekoladowym, częśc polana słodzonym j. naturalnym zmiksowanym z truskawkami, posypane rodzynkami i wiórkami kokosowymi, częśc z syropem mainowym a częśc z...miodem![]() -różnorodnośc![]() jabłko K- grahamka z masełkiem, sałatą, serem, cielęciną, warzywkami, porcja sałatki wielowarzywnej z majonezem, herbata teraz keffirrrro truskawkowy i kawałek drożdżowego z jagodami
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#2318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to ja może wkleję swoje, też pierwszowiosenne Pppppppppppppppppppppp: Iśn: 4 grube plastry chałki smażonej maczanej w jajku z cukrem i smażonej na maśle: dwa z twarogiem i marmoladą różaną IIśn: jogobella 400g owoce leśne z garścią rodzynek i śliwek w czeko, kawał babki jw. o: zabielana zupa grzybowa z furą makaronu, warzyw i mięsa; pieczone udka kuraka w marynacie miodowo-chilli; ogrom kopytek z sosem, sałatka (kapusta pekińska, papryka, kukurydza, groszek, fasola, pomidor, majonez, sos czosnkowy); vitaminka malinowa d: lody tiramisu z bitą śmietaną, orzechami, ananasem, wiśniami w likierze, tartą czekoladą i sosem toffi, duuuużo rafaello, cappuccino milka duża paczka 7 days mini, 2x baton hanuta ![]() p: talerz pierogów z mięsem ze skwarkami i tłuszczykiem, kubek kefiru kawał seromakowca, kawał babki z nutellą, kakao na mleku 3,2% k: wędzona makrela, micha sałatki (kus kus, groszek, tuńczyk, majonez), 3 wyskakujące tosty wieloziarniste z masłem, serem, majonezem i keczupem; herbata z cytryną i cukrem prince polo xxl orzechowe i alpejskie mleczko terazzzzz ![]()
|
|
|
#2319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak zwykle wspaniale ! waga coś ruszyła może?
|
|
#2320 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziwne, nieudane R. Tylko trzy posiłki mi wyszły;/
I. (Koło godz 12, dłuugo spałam ) Duuuża i gruba pajda chleba żytniego z jajkiem na twardo, ogórkiem i rzodkiewką, banan.II. (godz 15) Sałatka grecka. III. (godz 19) Kromka chleba żytniego, miseczka sałatki (sałata, cebula, papryka, ogórek kiszony, serek homo naturalny) Bardzo źle? |
|
|
|
#2321 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przełamuje się i i idzie mi coraz lepiej.Ojj przyzwyczaja się i apetyt rośnie..nie ma zmiłuj ![]() Sorry za OTa ![]() kika, vana - cudowne jadło...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2322 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A to moje U: IS: owsianka na mleku 3.2% z rodzynkami,orzechami włoskimi i płatkami migdała,herbata owocowa Przekąska: kawa z mlekiem,banan,ok 30 gr słonecznika IIS: dwie kromki chleba orkiszowego z masłem i miodem,zielona herbata O: 3 ziemniaki z cebulką,dwa małe klopsy,ok 200 gr surówki z kapusty pekińskiej,sok owocowy P: jogurt naturalny z musli,jabłko,kawa rozpuszczalna z mlekiem K: makrela wędzona z cebulą,ogórkiem kons. i papryką kons.,sok pomidorowy
|
|
#2323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2324 |
|
Rozeznanie
|
Mógłby ktoś mnie ocenić? Cały czas się staram coś dopracować.
RRR oczwiścieśniadanie: jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem, grahamka cienko posmarowana masłem z rzodkiewką dugie: pół banana, pół gruszki, pół jabłka z jogurtem naturalnym 180g i cynamonem obiad: ryż brązowy (100g) z warzywami z patelni na oliwie kolacja: sałata z kurczakiem niestety panerowanym (niedużo tego kurczaka) |
|
|
|
#2325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zaś jeśli chodzi o nnkt, to wydaje mi się że zawarte są w oliwkach i sosie winegret ( sałatka grecka) . Czy może mylę się? |
|
|
|
|
#2326 |
|
Rozeznanie
|
Sobotnie U:
1) Serek homo naturalny z BF, bananem zmiażdżonym i miodem, bułeczka maślana z masłem,kakao 2)Danio jagodowe,banan 3)Ryż, potrawka z kurczaka w jakimś sosie ostrym, marchewka z groszkiem 4)Danio bananowe,nerkowce i orzeszki w miodzie,kawa 5)Makrela, kromka razowego z paprykarzem szczecińskim ,2koreczki śledziowe --- Banan i mały kefirek
|
#2327 |
|
Rozeznanie
|
U
1. Bułka z ziarnem (90g) przekrojona na 3 części, na każdej twaróg tłusty, jedna z szynką a pozostałe z borówką niskosłodzoną. 2. Joguś truskawkowy 150g 3. Makaron z twarogiem przypiekane na oliwie; duże jabłko 4. Piwko ![]() 5. 300 g warzyw na patelnie gotowanych na parze, grubo obtaczane w bułce tartejj
|
#2328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz czemu? Bo jest w nim za duzo pysznych rzeczy ktorych ja tu nigdzie nie dostane! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Źródła NNKT: oliwa z oliwek, tłuste ryby, avocado, orzechy włoskie, pistacjowe, nerkowca, laskowe, arachidowe, migdały, sezam, słonecznik, siemię lniane, mak, pestki dyni. Cytat:
|
|
|
#2329 | |
|
Raczkowanie
|
A właśnie możesz być bo ja też zawsze czekam na Twoje jadłospisy( też jestem na R) i bardzo mi się podobają
![]() Cytat:
|
|
#2330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Vanus mogę wiedziec jak robisz i w jakich proporcacj ten koktajl na śniadanie? Uwielbiam takie rzeczy, ale nie wiem jak się zabrado tego cudda, w blenderze to robisz?Gummu Kammy dziękuję
|
|
#2331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I przemyslalam sobie to wszystko, ja po prostu oszukuje sama siebie.Mysle, ze sabie radze i wszystko, a tu jak sie okazuje stoje w miejscu i nic nie robie Mysle ze zrobilam duzy krok do przodu, nie mysle juz tak o jedzeniu, we wtorek dostane materialy i zaczne robic bizuterie.Moze wtedy zapomne o jedzeniu, wciagajac sie w robotki i automatycznie zaczne jesc wiecej
|
|
#2332 |
|
Rozeznanie
|
Koachane czy moglybyscie ocenic moje dzisiajsze U???
sniadanie: placek owsiany (2 jaja, 2 lyzki platkow owsianych, 2 lyzki otrebow granulowanych, 2 lyzki rodzynek, lyzka kaszy mannej, lyzka serka wiejskiego, jablko, lyzeczka cynamonu) kawa ze smietanka (mleka zabraklo )2 (?) sniadanie: lizak jablko (dosyc szybko po 1) obiad: salatka gyros w nalesniku (piersi z kurczasa, cebulka, ogorek kiszony, majonez, ketchup, kapusta pekinska, kukurydza + przyprawa gyros-kebab i nalesnik z maki pol na pol pszennej i zytniej z mlekiem i woda gazowana smazony na teflonie)podwieczorek: budyn krówka ze smazonymi jablkami (na miodzie )kolacja: tunczyk w pomidorach kromal chlebusia razowego + surowka z kapusty i ketchup |
|
|
|
#2333 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
proporcje zazwyczaj biorę 'na oko', ale raczej jest to cały banan (no chyba, że mutant, wtedy albo zwiększam reszte proporcji, albo daję 3/4 a resztę zużywam na kanapkę), jakieś 300ml jogurtu waniliowego (takiego z kartonu z campiny), 2 kopiaste łyżki lodów i kakao tyle, ile się sypnie robię w blenderze, ale jeśli nie masz, to myślę, że spokojnie możesz zmiksować robotem kuchennym. daj znać, czy smakowało! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pozdrawiam!
|
|
|
#2334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
superdziękuję a pampuchy baaaardzo prosta sprawa no i mogę nadziac je czym chcę lub nie nadziewac w ogóle mleko, drożdże, mąka, cukier i pampuszki są jeśli jesteś bardziej zainteresowana to mogę przeslac Ci przepis-na prawdę bardzo łatwo się je przyrządzaCytat:
![]() ale byc moze należysz do osób, które potrzebują mocnego "kopa", żeby coś zrozumiec. Od samego myslenia, że jest ok sytuacja się nie zmieni, nie zaczniesz jesc więcej bo zawsze będziesz miała jakąś wymówkę. i zmiany wprowadź od odzis, od teraz, a nie od jutra, wtorku, maja, świąt...po prostu usiądź, zjedz więcej a jeśli dopadną Cię wyrzuty to pomyśl, że zrobiłas cos dla siebie, dla swego przyszłego szczęścia, po to, żeby w przyszłosi móc miec dzieci. Wiem, że jesteś młoda i może jeszcze nie myślisz o założeniu rodziny, ale uwierz, że w kiedys możesz żałowac tego, że teraz ważniejsza jest dla Ciebie waga niż zdrowie...myslisz, że wiele zrozumiałas dzięki krytyce Wizażanek, ale zrozumiesz te uwagi dopiero wtedy kiedy wprowadzisz je w życie. Słowa owszem-znaczą wiele, ale w naszej sytacji-niestety prawie nic...obiecuję, że to moja ostatnia interwencja i już więcej nie będę Cię męczyc moimi komentarzami, ale musiałam jeszcze tym razem napisac co myślę życzę owocnego "myślenia"Vanuś- porcja u mnie wygląda tak samo czasami korzystam jeszcze z dokładki, ale moja słabośc do sałatek jest nie do poskromienia a u Ciebie jak zwykle POEZJA SMAKU![]() Gorzkakawa- wiesz co za tydzień w biedronce będą tostery -chyba ale może Twój da się naprawic. za ocenkę dziękuję![]() Vanuś i Kawa-waga się ruszyła...ale tylko 0.5kg do przodu ![]() w sumie lepsze to niż nic...
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#2335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2337 |
|
Raczkowanie
|
moje niedzielne eR jak reaktywacja. Ostatnio trochę sobie pofolgowałam...
9:30 - 150g chudego twarogu z duużą rzodkiewką i szczypiorkiem, 2x razowiec (opiekany w tosterze! ) z plastrem sera żółto-topionego FIT12:10 - mini sałatka owocowa: jabłko i pomarańcz skrojone w kostkę z kilkoma łyżkami jogurtu nat, łyżeczką cynamonu i otrębów (brak białka, wiem..ale nie miałam co dodać) 14:30 - razowiec z plasterkiem wieprzowej szynki konserwowej (b/t/w/ - 8/1/1,5) z pomidorem (innej wędliny nie miałam już w domu...) 17:30 - omlet z 2 jajek z fasolką szparagową i 150g tuńczyka wsw 19:30 - wieśniak z marchewką 3 czerwone herbaty i 1l wody niegazowanej. bardzo źle ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
Wczorajsze U:
Ś: Buła wiejska grubo posmarowana masłem fińskim z twarogiem,pomidorem i szypiorkiem,sól+pieprz; kawusia&mleczko zagęszczone IIŚ: jabłko,winogrona czerwone O: 2 nóżki z kuraka w marynacie miodowo-musztardowej,młode ziemniaczki+buraczki&mize ria P: kawałek ciasta snikers K: 2 piwka z sokiem :PPPP w ciągu dnia: garść nerkowców, 2 paski czarnej czeko,ciasteczko owsiane Hm?
|
|
#2339 |
|
Zadomowienie
|
Czemu nie wierzysz, wlasnie zjadlam princesse orzechowa
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

),ro dzynki, banan, mleko)
...ale i tak tyje
skoro jest w miarę ok to się cieszę bo narazie waga stoi u mnie jak zaklęta , ale przeczekam to .. może coś ruszy
nie wiem do czego zmierzasz,ale jeśli do utraty okresu, problemów z włosami, paznokciami, zaburzenia różnych funkcji organizmu to GRATULUJĘ, jesteś na najlepszej drodze by ten cel osiągnąc. Nie będę Cię głaskac po główce i pisac/prosic, żebyś zaczęła jeśc więcej bo to Twój wybór, ale nie karz nikomu oceniac swoich posiłków skoro nie wprowadzasz ŻADNYCH zmian, a doskonale wiesz, że nie raz i nie dwa dziewczyny wyrażały o nich negatywną opinię. ZASTANÓW się nad swoim życiem i tym czy chcesz byc zdrowa czy chcesz pogrążyc się w chorobie, a potem-mam nadzieję, że po dojściu do właściwych wniosków-wprowadź te zmiany w swe życie, pozdrawiam.

; ogrom kopytek z sosem, sałatka (kapusta pekińska, papryka, kukurydza, groszek, fasola, pomidor, majonez, sos czosnkowy); vitaminka malinowa
cuuudo !

proporcje zazwyczaj biorę 'na oko', ale raczej jest to cały banan (no chyba, że mutant, wtedy albo zwiększam reszte proporcji, albo daję 3/4 a resztę zużywam na kanapkę), jakieś 300ml jogurtu waniliowego (takiego z kartonu z campiny), 2 kopiaste łyżki lodów i kakao tyle, ile się sypnie
?