Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-21, 18:29   #2311
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytrusek gratuluję konsekwencji.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 18:52   #2312
ch0c0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ch0c0 Pokaż wiadomość
bardzo proszę o ocenę bo jakoś nie podoba mi się mój dzisiejszy jadłospis ..
R:
1. naleśnik(40g mąki żytniej, małe jajko, pół szklanki mleka podsmażony na oliwe rzepakowej) posmarowany dzemem bez cukru , starte jabłko ,szczypta cynamonu, pół homo naturalnego
2. pół miseczki mleka 2 % z BF , kiwi
3. pieczona pierś z kurczaka, 1/3 woreczka ciemnego ryżu, sałata pekińska, pół pomidora, papryka, troszkę oliwy rzepakowej, sos: łyżka naturalnego z ziołami i słodką papryką
4. 2 plasterki szynki drobiowej posmarowane białym serkiem, 2 plastry pomidora , 2 łyżki sałatki z tuńczyka (takiej kupnej niestety, z groszkiem , marchewką)
5. będzie chudy twaróg z paryką/pomidorem (czy mogę dodać do niego łyżeczkę naturalnego?)

z góry wielkie dzięki !
ch0c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 19:13   #2313
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez ch0c0 Pokaż wiadomość
bardzo proszę o ocenę bo jakoś nie podoba mi się mój dzisiejszy jadłospis ..
R:
1. naleśnik(40g mąki żytniej, małe jajko, pół szklanki mleka podsmażony na oliwe rzepakowej) posmarowany dzemem bez cukru , starte jabłko ,szczypta cynamonu, pół homo naturalnego ładnie acz ja bym zjadła cały serek
2. pół miseczki mleka 2 % z BF , kiwi mało białka, no ale ok
3. pieczona pierś z kurczaka, 1/3 woreczka ciemnego ryżu, sałata pekińska, pół pomidora, papryka, troszkę oliwy rzepakowej, sos: łyżka naturalnego z ziołami i słodką papryką bardzo ładnie
4. 2 plasterki szynki drobiowej posmarowane białym serkiem, 2 plastry pomidora , 2 łyżki sałatki z tuńczyka (takiej kupnej niestety, z groszkiem , marchewką) hmm dziwnie, nie byłaś głodna?
5. będzie chudy twaróg z paryką/pomidorem (czy mogę dodać do niego łyżeczkę naturalnego?)możesz oczywiscie
wszystko ładnie poza brakiem nnkt. Na 2ś bym zjadła właśnie jakieś białeczko z nnkt

Stary 2009-03-21, 19:14   #2314
Amoni
Raczkowanie

GG do Amoni Send a message via Skype™ to Amoni

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
To moze wkleje wczorajsze, rowniez grzeszne xD P

Sn; 2 tosty. ( 1; z maselkiem, salami,serem zoltym i dzemem truskawkowym
2; z maselkiem,kielbasa wiejska i chrzanem. )
+ serek homo truskawkowy 200g z mala garscia rodzynek w czeko.

2Sn; (w szkole) Podwojna kanapka z maslem, serem zoltym i dzemem brzoskwiniowym, kilka krowek & zelek od kolezanki, monte drink.

zakupy/ paczka 70g paluszkow z makiem, czkekoladowy lizak w ksztalcie serduszka i mala buteleczka mleka sojowego czekoladowego.

ob: zabielana zupa jerzynowa z ziemniaczkami,
frytki z sosem czosnkowym z ziolami, kawalek rybki w ciescie.
d: cappucino, lod rozek + kilka orzechow w czekoladzie.

/filizanka orzechow nerkowca, czekolada na goraco aero. /

p: 1 nalesnik z dzemem truskawkowym,bita smietana i cynamonem, kawalek kurczaka w ostrej panierce, kromka chleba z maselkiem,salami i serem zoltym.

(w kinie) : paczka chipsow 225g na pol z kolezanka, kwasne zelki, troche popcornu solonego, 2 kartoniki soczku pomaranczowego. Po kinie wpadly jeszcze 2 galki lodow czekoladowych z jakims pysznym sosem ktorego nie jestem w stanie opisac

k: 2 jajka w majonezie z keczupem,kawalek kurczaka w panierce jw.,kromka chleba z maselkiem,twarogiem poltlustym i sosem toffi.

i po kolacji z racji malej imprezki z kolezanka wpadl szampan, pringlesy i duuuzo nie zdrowej coli
Przesmaczny jadłospis Brawo
Iza, funky - dziękuje za komentarz, nawet nie wiadomo jaki on by był

Moje jakże powolne P:
I. Owsianko-jęczmienianka (płatki owsiane, płatki jęczmienne,pól dużego banana(mama),ro dzynki, banan, mleko)
II. Drożdżówka z budyniem, kruszonką i lukrem, pól grejfruta
III. Tortilla własnej roboty: placek, smażona piers z kuraka, kapusta pekińska, ogórek, papryka, sos tzaziki,ketchup-fura wszystkiego
IV. pasek czekolady nadziewanej, pomarańcza
V. Bułka pszenna, jedna połowa z masłem homo nat. i miodem, druga z pieczenią, ogórkiem, masłem rzerzuchą i przyprawamy
W międzyczasie przeróżne herbaty:P
Wiem, wiem, że to jeszcze mało...ale i tak tyje
Koniec siedzenia w domu!
,,Bo we mnie kwitnie już wiosna..."
Amoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 19:19   #2315
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Amoni Pokaż wiadomość
Przesmaczny jadłospis Brawo
Iza, funky - dziękuje za komentarz, nawet nie wiadomo jaki on by był

Moje jakże powolne P:
I. Owsianko-jęczmienianka (płatki owsiane, płatki jęczmienne,pól dużego banana(mama),ro dzynki, banan, mleko) ile owsianych i ile jęczmiennych? ;>
II. Drożdżówka z budyniem, kruszonką i lukrem, pól grejfruta ładnie
III. Tortilla własnej roboty: placek, smażona piers z kuraka, kapusta pekińska, ogórek, papryka, sos tzaziki,ketchup-fura wszystkiego jeśli fura, to ok
IV. pasek czekolady nadziewanej, pomarańcza a to jakiś mały posiłek ;>
V. Bułka pszenna, jedna połowa z masłem homo nat. i miodem, druga z pieczenią, ogórkiem, masłem rzerzuchą i przyprawamy niedużo w sumie
W międzyczasie przeróżne herbaty:P
Wiem, wiem, że to jeszcze mało...ale i tak tyje
jeśli tyjesz, to super niedługo organizm się przyzwyczai i spokojnie ziwększysz ilosc jedzonka pamiętaj o tłuszczach.

Stary 2009-03-21, 19:50   #2316
ch0c0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
wszystko ładnie poza brakiem nnkt. Na 2ś bym zjadła właśnie jakieś białeczko z nnkt
Iza dziękuje bardzo właśnie mam zawsze problem z tym nnkt , ale postaram się to zmienić , muszę tylko kupić jakieś orzechy a po podwieczorku nie byłam głodna, bo mi zazwyczaj im później tym mniej się chce jeść .. a rano to poprostu mogłabym wcinać i wcinać skoro jest w miarę ok to się cieszę bo narazie waga stoi u mnie jak zaklęta , ale przeczekam to .. może coś ruszy
ch0c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 19:53   #2317
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

na pczątku przepraszam za małe OT i za słowa, których użyję

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Moje UW:
I:2 kromki slonecznikowego z szynka, 130g sera bialego chudego z jablkiem, cynamonem, 1 lyzkami rodzynek i cookie grisp
II:2 male kawalki dorsza z 250-300g warzyw
III:130g serka wieskiego z jablkiem, cynamonem jw.
IV:2 kromki slonecznikowego z szynka, makrela w galarecie

I jak??
wiesz Cytrusku obserwuję Cię już jakiś czas i przyznam, że dłuuuugo się łudziłam, że jednak coś zmienisz w swym postępowaniu i zaczniesz jeśc tak jak PRZYNAJMNIEJ na U się jada, nie wspominając o P, które chyba powinno zagościc u Ciebie? to co wklejasz, czyli to czym się żywisz to jest RRRR!!! chociaż można znaleźc jadłopsisy R-owskie bardziej zasobne w kalorie nie wiem do czego zmierzasz,ale jeśli do utraty okresu, problemów z włosami, paznokciami, zaburzenia różnych funkcji organizmu to GRATULUJĘ, jesteś na najlepszej drodze by ten cel osiągnąc. Nie będę Cię głaskac po główce i pisac/prosic, żebyś zaczęła jeśc więcej bo to Twój wybór, ale nie karz nikomu oceniac swoich posiłków skoro nie wprowadzasz ŻADNYCH zmian, a doskonale wiesz, że nie raz i nie dwa dziewczyny wyrażały o nich negatywną opinię. ZASTANÓW się nad swoim życiem i tym czy chcesz byc zdrowa czy chcesz pogrążyc się w chorobie, a potem-mam nadzieję, że po dojściu do właściwych wniosków-wprowadź te zmiany w swe życie, pozdrawiam.

P:

Iśn- 4 podwójne tosty z serem, szynką i ananasem, wiejski z ananasem i szynką, wieeeelki kawał ciasta rafaello, herbata

bananek

IIśn- bułka słodka z serem i kruszonką, budyń cappuccino z kawałkami czekolady(4), wkruszone biszkopty i orzeszki w czekoladzie

2 kawałki ciasta, kakao

O-żurek z 2 jajkami, kawałek kiełbasy wiejskiej z majonezem, 3 kromki chleba, frytki z duuużym kawałkiem jakiejś rybki smażonej (w panierce), ogrom ketchupu i ogórki, kubuś bananowy

kawwwwaaaaaaa z mlekiem 3.2%, kawałek ciasta jw, mars, 2 ptasie mleczka

P- 12 pampuchów-częśc z sosem czekoladowym, częśc polana słodzonym j. naturalnym zmiksowanym z truskawkami, posypane rodzynkami i wiórkami kokosowymi, częśc z syropem mainowym a częśc z...miodem-różnorodnośc

jabłko

K- grahamka z masełkiem, sałatą, serem, cielęciną, warzywkami, porcja sałatki wielowarzywnej z majonezem, herbata

teraz keffirrrro truskawkowy i kawałek drożdżowego z jagodami

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-21, 20:19   #2318
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
P: jak tam waga, idzie do góry?

Iśn- 4 podwójne tosty z serem, szynką i ananasem, wiejski z ananasem i szynką, wieeeelki kawał ciasta rafaello, herbata kusisz tym ciastem od wczoraj, oj kuuusisz

bananek

IIśn- bułka słodka z serem i kruszonką, budyń cappuccino z kawałkami czekolady(4), wkruszone biszkopty i orzeszki w czekoladzie pychaa

2 kawałki ciasta, kakao

O-żurek z 2 jajkami, kawałek kiełbasy wiejskiej z majonezem, 3 kromki chleba, frytki z duuużym kawałkiem jakiejś rybki smażonej (w panierce), ogrom ketchupu i ogórki, kubuś bananowy śliczny, smaczny obiad choć nie przepadam za kubusiem bananowym, za mdły ;p

kawwwwaaaaaaa z mlekiem 3.2%, kawałek ciasta jw, mars, 2 ptasie mleczka wszystko pycha! ale ja na 2 ptasich mleczkach nigdy nie umiem skończyć

P- 12 pampuchów-częśc z sosem czekoladowym, częśc polana słodzonym j. naturalnym zmiksowanym z truskawkami, posypane rodzynkami i wiórkami kokosowymi, częśc z syropem mainowym a częśc z...miodem-różnorodnośc no i prawidłowo, monotonia jest nudna jak zwykle mniaaaam!

jabłko

K- grahamka z masełkiem, sałatą, serem, cielęciną, warzywkami, porcja sałatki wielowarzywnej z majonezem, herbata jak u Ciebie wygląda porcja? pytam tak z ciekawości, bo u mnie zawsze pełna micha

cuuuuuudo

to ja może wkleję swoje, też pierwszowiosenne Pppppppppppppppppppppp:

Iśn: 4 grube plastry chałki smażonej maczanej w jajku z cukrem i smażonej na maśle: dwa z twarogiem i marmoladą różaną , jeden z masłem orzechowym i dżemem wiśniowym, jeden z waniliowym serkiem homo, bananem i syropem klonowym; koktajl (banan, jogurt waniliowy, lody czekoladowe, kakao); 2 kawały babki maślanej z grubą warstwą nutelli

IIśn: jogobella 400g owoce leśne z garścią rodzynek i śliwek w czeko, kawał babki jw.

o: zabielana zupa grzybowa z furą makaronu, warzyw i mięsa; pieczone udka kuraka w marynacie miodowo-chilli; ogrom kopytek z sosem, sałatka (kapusta pekińska, papryka, kukurydza, groszek, fasola, pomidor, majonez, sos czosnkowy); vitaminka malinowa
d: lody tiramisu z bitą śmietaną, orzechami, ananasem, wiśniami w likierze, tartą czekoladą i sosem toffi, duuuużo rafaello, cappuccino milka

duża paczka 7 days mini, 2x baton hanuta

p: talerz pierogów z mięsem ze skwarkami i tłuszczykiem, kubek kefiru

kawał seromakowca, kawał babki z nutellą, kakao na mleku 3,2%

k: wędzona makrela, micha sałatki (kus kus, groszek, tuńczyk, majonez), 3 wyskakujące tosty wieloziarniste z masłem, serem, majonezem i keczupem; herbata z cytryną i cukrem

prince polo xxl orzechowe i alpejskie mleczko terazzzzz
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 20:23   #2319
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
na pczątku przepraszam za małe OT i za słowa, których użyję

wiesz Cytrusku obserwuję Cię już jakiś czas i przyznam, że dłuuuugo się łudziłam, że jednak coś zmienisz w swym postępowaniu i zaczniesz jeśc tak jak PRZYNAJMNIEJ na U się jada, nie wspominając o P, które chyba powinno zagościc u Ciebie? to co wklejasz, czyli to czym się żywisz to jest RRRR!!! chociaż można znaleźc jadłopsisy R-owskie bardziej zasobne w kalorie nie wiem do czego zmierzasz,ale jeśli do utraty okresu, problemów z włosami, paznokciami, zaburzenia różnych funkcji organizmu to GRATULUJĘ, jesteś na najlepszej drodze by ten cel osiągnąc. Nie będę Cię głaskac po główce i pisac/prosic, żebyś zaczęła jeśc więcej bo to Twój wybór, ale nie karz nikomu oceniac swoich posiłków skoro nie wprowadzasz ŻADNYCH zmian, a doskonale wiesz, że nie raz i nie dwa dziewczyny wyrażały o nich negatywną opinię. ZASTANÓW się nad swoim życiem i tym czy chcesz byc zdrowa czy chcesz pogrążyc się w chorobie, a potem-mam nadzieję, że po dojściu do właściwych wniosków-wprowadź te zmiany w swe życie, pozdrawiam.

P:

Iśn- 4 podwójne tosty z serem, szynką i ananasem, wiejski z ananasem i szynką, wieeeelki kawał ciasta rafaello, herbata daaawno nie jadłam tostów, ale hm, popsułam toster , trzeba to być takim jak ja muszę naprawić toster i zrobić tosty ;d

bananek

IIśn- bułka słodka z serem i kruszonką, budyń cappuccino z kawałkami czekolady(4), wkruszone biszkopty i orzeszki w czekoladzie

2 kawałki ciasta, kakao to ciasto musi być bardzo pyszniaste

O-żurek z 2 jajkami, kawałek kiełbasy wiejskiej z majonezem, 3 kromki chleba, frytki z duuużym kawałkiem jakiejś rybki smażonej (w panierce), ogrom ketchupu i ogórki, kubuś bananowy

kawwwwaaaaaaa z mlekiem 3.2%, kawałek ciasta jw, mars, 2 ptasie mleczka

P- 12 pampuchów-częśc z sosem czekoladowym, częśc polana słodzonym j. naturalnym zmiksowanym z truskawkami, posypane rodzynkami i wiórkami kokosowymi, częśc z syropem mainowym a częśc z...miodem-różnorodnośc i bardzo dobrze, że różnorodnie

jabłko

K- grahamka z masełkiem, sałatą, serem, cielęciną, warzywkami, porcja sałatki wielowarzywnej z majonezem, herbata

mniaam

jak zwykle wspaniale ! waga coś ruszyła może?

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 20:27   #2320
Jorelia
Rozeznanie

Moje dziwne, nieudane R. Tylko trzy posiłki mi wyszły;/

I. (Koło godz 12, dłuugo spałam) Duuuża i gruba pajda chleba żytniego z jajkiem na twardo, ogórkiem i rzodkiewką, banan.
II. (godz 15) Sałatka grecka.
III. (godz 19) Kromka chleba żytniego, miseczka sałatki (sałata, cebula, papryka, ogórek kiszony, serek homo naturalny)

Bardzo źle?
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 20:35   #2321
Amoni
Raczkowanie

GG do Amoni Send a message via Skype™ to Amoni

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
jeśli tyjesz, to super niedługo organizm się przyzwyczai i spokojnie ziwększysz ilosc jedzonka pamiętaj o tłuszczach.
Dziękuję Pamietam o tłuszczach i nie zamierzam z nich zrezygnować Przełamuje się i i idzie mi coraz lepiej.
Ojj przyzwyczaja się i apetyt rośnie..nie ma zmiłuj
Sorry za OTa

kika, vana - cudowne jadło...
Koniec siedzenia w domu!
,,Bo we mnie kwitnie już wiosna..."
Amoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 20:50   #2322
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Moje dziwne, nieudane R. Tylko trzy posiłki mi wyszły;/

I. (Koło godz 12, dłuugo spałam) Duuuża i gruba pajda chleba żytniego z jajkiem na twardo, ogórkiem i rzodkiewką, banan.
II. (godz 15) Sałatka grecka.
III. (godz 19) Kromka chleba żytniego, miseczka sałatki (sałata, cebula, papryka, ogórek kiszony, serek homo naturalny)

Bardzo źle?
Niestety,ale tak,bardzo źle.Za mało posiłków,za mało kalorii w posiłkach(no od biedy śniadanie ujdzie.Ten drugi posiłek to nie wiadomo co to takiego,bo sałatka to chyba nie obiad?Nnkt nie ma wcale,a tłuszcz używasz,masełko do chlebka?

A to moje U:

IS: owsianka na mleku 3.2% z rodzynkami,orzechami włoskimi i płatkami migdała,herbata owocowa

Przekąska: kawa z mlekiem,banan,ok 30 gr słonecznika

IIS: dwie kromki chleba orkiszowego z masłem i miodem,zielona herbata

O: 3 ziemniaki z cebulką,dwa małe klopsy,ok 200 gr surówki z kapusty pekińskiej,sok owocowy

P: jogurt naturalny z musli,jabłko,kawa rozpuszczalna z mlekiem

K: makrela wędzona z cebulą,ogórkiem kons. i papryką kons.,sok pomidorowy
Stary 2009-03-21, 21:02   #2323
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Cytrusku przykro mi ale nie podoba mi sie twoj jadlospis, mi to wyglada na R, nie jak na U Wszystkiego dajesz male ilosci, wszystko chudziutkie Pisalas ze boisz sie o utrate miesiaczki,moze zdecydujesz sie na dodanie wiekszej ilosci nnkt?

IIsniadania nie bylo bo jadlam obiad o 12.00 z powodu wyjazdu do Silesii City Center.Makreli bylo 200g.A co do nnkt, to jakie produkty(oprocz orzechow) je maja??Nie musze chyba nic pisac na temat waszych wypowiedzi, bo wiem ze macie racje.Boje sie 3 rzeczy: ze po dodaniu kalorii przytyje, bardzo boje sie wyrzutow jakie zawsze po zjedzeniu czegos wiecej przychodza i boje sie ze nie dam sobie rady, zuce sie lozko i bede ryczec
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 21:10   #2324
aniaesz88
Rozeznanie

Mógłby ktoś mnie ocenić? Cały czas się staram coś dopracować. RRR oczwiście

śniadanie: jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem, grahamka cienko posmarowana masłem z rzodkiewką
dugie: pół banana, pół gruszki, pół jabłka z jogurtem naturalnym 180g i cynamonem
obiad: ryż brązowy (100g) z warzywami z patelni na oliwie
kolacja: sałata z kurczakiem niestety panerowanym (niedużo tego kurczaka)
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 21:18   #2325
Jorelia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Niestety,ale tak,bardzo źle.Za mało posiłków,za mało kalorii w posiłkach(no od biedy śniadanie ujdzie.Ten drugi posiłek to nie wiadomo co to takiego,bo sałatka to chyba nie obiad?Nnkt nie ma wcale,a tłuszcz używasz,masełko do chlebka?
No cóż, dziś niestety taki zakręcony dzień, spędzony poza domem. Nawet śniadania nie jadłam u siebie bo nie u siebie spałam
Zaś jeśli chodzi o nnkt, to wydaje mi się że zawarte są w oliwkach i sosie winegret ( sałatka grecka) . Czy może mylę się?
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-21, 22:12   #2326
Nasturcja several years
Rozeznanie

Sobotnie U:

1) Serek homo naturalny z BF, bananem zmiażdżonym i miodem, bułeczka maślana z masłem,kakao

2)Danio jagodowe,banan

3)Ryż, potrawka z kurczaka w jakimś sosie ostrym, marchewka z groszkiem

4)Danio bananowe,nerkowce i orzeszki w miodzie,kawa

5)Makrela, kromka razowego z paprykarzem szczecińskim ,2koreczki śledziowe

---
Banan i mały kefirek
Stary 2009-03-21, 22:39   #2327
nicooole
Rozeznanie

U

1. Bułka z ziarnem (90g) przekrojona na 3 części, na każdej twaróg tłusty, jedna z szynką a pozostałe z borówką niskosłodzoną.
2. Joguś truskawkowy 150g
3. Makaron z twarogiem przypiekane na oliwie; duże jabłko
4. Piwko
5. 300 g warzyw na patelnie gotowanych na parze, grubo obtaczane w bułce tartejj
Stary 2009-03-21, 22:40   #2328
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość

Iśn: 4 grube plastry chałki smażonej maczanej w jajku z cukrem i smażonej na maśle: dwa z twarogiem i marmoladą różaną , jeden z masłem orzechowym i dżemem wiśniowym, jeden z waniliowym serkiem homo, bananem i syropem klonowym; koktajl (banan, jogurt waniliowy, lody czekoladowe, kakao); 2 kawały babki maślanej z grubą warstwą nutelli kusisz mnie ta chalka a ja niestety jej tu nigdzie nie dostane,buu ;( xD

IIśn: jogobella 400g owoce leśne z garścią rodzynek i śliwek w czeko, kawał babki jw. ja tez mam babke w domciuu

o: zabielana zupa grzybowa z furą makaronu, warzyw i mięsa; pieczone udka kuraka w marynacie miodowo-chilli OMG ; ogrom kopytek z sosem, sałatka (kapusta pekińska, papryka, kukurydza, groszek, fasola, pomidor, majonez, sos czosnkowy); vitaminka malinowa
d: lody tiramisu <3 z bitą śmietaną, orzechami, ananasem, wiśniami w likierze, tartą czekoladą i sosem toffi, duuuużo rafaello, cappuccino milka PYYYCHA!

duża paczka 7 days mini haha zauwazylam ze wcinasz je b czesto , 2x baton hanuta

p: talerz pierogów z mięsem ze skwarkami i tłuszczykiem, kubek kefiru mniam,mniam ;P

k: wędzona makrela 'wszyscy jedza makrele,zjem i ja', micha sałatki (kus kus, groszek, tuńczyk, majonez), 3 wyskakujące tosty wieloziarniste z masłem, serem, majonezem i keczupem; herbata z cytryną i cukrem

Vanus z przykroscia musze Ci powiedziec ze nie podoba mi sie Twoj jadlospis a wiesz czemu? Bo jest w nim za duzo pysznych rzeczy ktorych ja tu nigdzie nie dostane!
Cytat:
P:

Iśn- 4 podwójne tosty z serem, szynką i ananasem, wiejski z ananasem i szynką, wieeeelki kawał ciasta rafaello, herbata o mamo, pysznie

bananek chiquita?

IIśn- bułka słodka z serem i kruszonką, budyń cappuccino z kawałkami czekolady(4), wkruszone biszkopty i orzeszki w czekoladzie cuuudo !

2 kawałki ciasta, kakao :P

O-żurek z 2 jajkami, kawałek kiełbasy wiejskiej z majonezem, 3 kromki chleba, frytki z duuużym kawałkiem jakiejś rybki smażonej (w panierce), ogrom ketchupu i ogórki, kubuś bananowy łaaaał,pysznie

kawwwwaaaaaaa z mlekiem 3.2%, kawałek ciasta jw, mars <3, 2 ptasie mleczka

P- 12 pampuchów-częśc z sosem czekoladowym, częśc polana słodzonym j. naturalnym zmiksowanym z truskawkami, posypane rodzynkami i wiórkami kokosowymi, częśc z syropem mainowym a częśc z...miodem-różnorodnośc zazdroszczee:P a moge wiedziec jak robisz te pampuchy?

jabłko

PRZEsmacznie & cudownieeeeeeeeeee:rolley es:

Cytat:
IIsniadania nie bylo bo jadlam obiad o 12.00 z powodu wyjazdu do Silesii City Center.Makreli bylo 200g.A co do nnkt, to jakie produkty(oprocz orzechow) je maja??Nie musze chyba nic pisac na temat waszych wypowiedzi, bo wiem ze macie racje.Boje sie 3 rzeczy: ze po dodaniu kalorii przytyje, bardzo boje sie wyrzutow jakie zawsze po zjedzeniu czegos wiecej przychodza i boje sie ze nie dam sobie rady, zuce sie lozko i bede ryczec
Nie skomentuje tej wypowiedzi poniewaz brak mi slow, dobrze wiesz co o tym wszystkim mysle i zastanow sie nad tym co dziewczyny Ci napisaly..

Źródła NNKT: oliwa z oliwek, tłuste ryby, avocado, orzechy włoskie, pistacjowe, nerkowca, laskowe, arachidowe, migdały, sezam, słonecznik, siemię lniane, mak, pestki dyni.
Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
Sobotnie U:

1) Serek homo naturalny z BF, bananem zmiażdżonym i miodem, bułeczka maślana z masłem,kakao pysznie

2)Danio jagodowe,banan widze ze banany sa teraz trendy

3)Ryż, potrawka z kurczaka w jakimś sosie ostrym, marchewka z groszkiem kocham wszystko co ostre

4)Danio bananowe,nerkowce haha xD ja jak zawsze zaczynam je jesc to jem i jem i skonczyc nie moge tak wciagaja i orzeszki w miodzie,kawa

5)Makrela makrela tez trendy?, kromka razowego z paprykarzem szczecińskim ,2koreczki śledziowe

---
Banan i mały kefirek
Super,sliczne U!

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 23:46   #2329
martto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Dziękuję Nie sądziłam, że mogę być dla kogoś inspiracją
A właśnie możesz być bo ja też zawsze czekam na Twoje jadłospisy( też jestem na R) i bardzo mi się podobają

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Moje R:)

I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, gruby plaster sera białego, mandarynka, pół jabłka, cynamon, imbir.
II. Kromka razowca z serkiem żółtym fit ( skusiłam się pierwszy raz od chyba dwóch miesięcy), ogórkiem kiszonym i kiełkami, pół jabłka
III. Makaron żytni z brokułami i sosem z serka wiejskiego, jogurtu naturalnego i czosnku.
IV. Serek homo naturalny ze słodzikiem, kawą i łyżką pestek słonecznika.
V. Miska twarogu półtłustego (150g) z papryką, ogórkiem i rzodkiewką.
Jak dla mnie super, Twoje jadłospisy również mi się zawsze podobają
Stary 2009-03-22, 07:55   #2330
Nasturcja several years
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
cuuuuuudo

Iśn: 4 grube plastry chałki smażonej maczanej w jajku z cukrem i smażonej na maśle: dwa z twarogiem i marmoladą różaną , jeden z masłem orzechowym i dżemem wiśniowym, jeden z waniliowym serkiem homo, bananem i syropem klonowym; koktajl (banan, jogurt waniliowy, lody czekoladowe, kakao); 2 kawały babki maślanej z grubą warstwą nutelli

IIśn: jogobella 400g owoce leśne z garścią rodzynek i śliwek w czeko, kawał babki jw.

o: zabielana zupa grzybowa z furą makaronu, warzyw i mięsa; pieczone udka kuraka w marynacie miodowo-chilli; ogrom kopytek z sosem, sałatka (kapusta pekińska, papryka, kukurydza, groszek, fasola, pomidor, majonez, sos czosnkowy); vitaminka malinowa
d: lody tiramisu z bitą śmietaną, orzechami, ananasem, wiśniami w likierze, tartą czekoladą i sosem toffi, duuuużo rafaello, cappuccino milka

duża paczka 7 days mini, 2x baton hanuta

p: talerz pierogów z mięsem ze skwarkami i tłuszczykiem, kubek kefiru

k: wędzona makrela, micha sałatki (kus kus, groszek, tuńczyk, majonez), 3 wyskakujące tosty wieloziarniste z masłem, serem, majonezem i keczupem; herbata z cytryną i cukrem

Ślicznie! Vanus mogę wiedziec jak robisz i w jakich proporcacj ten koktajl na śniadanie? Uwielbiam takie rzeczy, ale nie wiem jak się zabrado tego cudda, w blenderze to robisz?

Gummu Kammy dziękuję Twoje P również very nicee
Stary 2009-03-22, 08:40   #2331
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Vanus z przykroscia musze Ci powiedziec ze nie podoba mi sie Twoj jadlospis a wiesz czemu? Bo jest w nim za duzo pysznych rzeczy ktorych ja tu nigdzie nie dostane!

Nie skomentuje tej wypowiedzi poniewaz brak mi slow, dobrze wiesz co o tym wszystkim mysle i zastanow sie nad tym co dziewczyny Ci napisaly..

Źródła NNKT: oliwa z oliwek, tłuste ryby, avocado, orzechy włoskie, pistacjowe, nerkowca, laskowe, arachidowe, migdały, sezam, słonecznik, siemię lniane, mak, pestki dyni.
A czy zrodlem nnkt sa tez orzeszki ziemne??Bo je lubie najbardziej
I przemyslalam sobie to wszystko, ja po prostu oszukuje sama siebie.Mysle, ze sabie radze i wszystko, a tu jak sie okazuje stoje w miejscu i nic nie robieMysle ze zrobilam duzy krok do przodu, nie mysle juz tak o jedzeniu, we wtorek dostane materialy i zaczne robic bizuterie.Moze wtedy zapomne o jedzeniu, wciagajac sie w robotki i automatycznie zaczne jesc wiecej
Stary 2009-03-22, 09:13   #2332
Sherrie
Rozeznanie

Koachane czy moglybyscie ocenic moje dzisiajsze U???

sniadanie: placek owsiany (2 jaja, 2 lyzki platkow owsianych, 2 lyzki otrebow granulowanych, 2 lyzki rodzynek, lyzka kaszy mannej, lyzka serka wiejskiego, jablko, lyzeczka cynamonu) kawa ze smietanka (mleka zabraklo )

2 (?) sniadanie: lizak jablko (dosyc szybko po 1)

obiad: salatka gyros w nalesniku (piersi z kurczasa, cebulka, ogorek kiszony, majonez, ketchup, kapusta pekinska, kukurydza + przyprawa gyros-kebab i nalesnik z maki pol na pol pszennej i zytniej z mlekiem i woda gazowana smazony na teflonie)

podwieczorek:
budyn krówka ze smazonymi jablkami (na miodzie )

kolacja:
tunczyk w pomidorach kromal chlebusia razowego + surowka z kapusty i ketchup
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 09:30   #2333
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Sobotnie U:

1) Serek homo naturalny z BF, bananem zmiażdżonym i miodem, bułeczka maślana z masłem,kakao pychota! baaardzo zdrowo

2)Danio jagodowe,banan uwielbiam serki jagodowe

3)Ryż, potrawka z kurczaka w jakimś sosie ostrym, marchewka z groszkiem cudowny obiad!

4)Danio bananowe,nerkowce i orzeszki w miodzie,kawa bananowy dzień?

5)Makrela, kromka razowego z paprykarzem szczecińskim ,2koreczki śledziowe czemu tylko 2?

---
Banan i mały kefirek
Cytat:
Ślicznie! Vanus mogę wiedziec jak robisz i w jakich proporcacj ten koktajl na śniadanie? Uwielbiam takie rzeczy, ale nie wiem jak się zabrado tego cudda, w blenderze to robisz?
dziękuję proporcje zazwyczaj biorę 'na oko', ale raczej jest to cały banan (no chyba, że mutant, wtedy albo zwiększam reszte proporcji, albo daję 3/4 a resztę zużywam na kanapkę), jakieś 300ml jogurtu waniliowego (takiego z kartonu z campiny), 2 kopiaste łyżki lodów i kakao tyle, ile się sypnie robię w blenderze, ale jeśli nie masz, to myślę, że spokojnie możesz zmiksować robotem kuchennym. daj znać, czy smakowało!

Cytat:

PRZEsmacznie & cudownieeeeeeeeeee
haha, to samo tyczy się Twoich jadłoooo! dziękuję po stokroć

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Koachane czy moglybyscie ocenic moje dzisiajsze U???

sniadanie: placek owsiany (2 jaja, 2 lyzki platkow owsianych, 2 lyzki otrebow granulowanych, 2 lyzki rodzynek, lyzka kaszy mannej, lyzka serka wiejskiego, jablko, lyzeczka cynamonu) kawa ze smietanka (mleka zabraklo) ładnie, choć jeśli to U, to nie powinnaś tak wszystkiego dokładnie wyliczać

2 (?) sniadanie: lizak jablko (dosyc szybko po 1) to nie posiłeek

obiad: salatka gyros w nalesniku (piersi z kurczasa, cebulka, ogorek kiszony, majonez, ketchup, kapusta pekinska, kukurydza + przyprawa gyros-kebab i nalesnik z maki pol na pol pszennej i zytniej z mlekiem i woda gazowana smazony na teflonie) najadasz się jednym? jeśli tak, to ok

podwieczorek:
budyn krówka ze smazonymi jablkami (na miodzie ) ładnie

kolacja:
tunczyk w pomidorach kromal chlebusia razowego + surowka z kapusty i ketchup tutaj też ok
j.w. pozdrawiam!
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 10:09   #2334
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Sobotnie U:

1) Serek homo naturalny z BF, bananem zmiażdżonym i miodem, bułeczka maślana z masłem,kakao o mniammm, to musiało byc pyszne

2)Danio jagodowe,banan lubisz banany?

3)Ryż, potrawka z kurczaka w jakimś sosie ostrym, marchewka z groszkiem super

4)Danio bananowe,nerkowce i orzeszki w miodzie,kawa i lubisz Danioale bananowe jest przepyszne

5)Makrela, kromka razowego z paprykarzem szczecińskim ,2koreczki śledziowe tak "rybnie"

---
Banan i mały kefirek
bananowo-daniowo-rybniesuper

Cytat:

dziękuję a pampuchy baaaardzo prosta sprawana początku kupowałam gotowce, ale w paczce było ich tylko 8, a cena 3.5zł więc na jeden posiłek musiałabym stracic 7zł-to nie dużo w sumie, ale domowej roboty są lepsze, smaczniejsze i tanszeno i mogę nadziac je czym chcę lub nie nadziewac w ogóle mleko, drożdże, mąka, cukier i pampuszki są jeśli jesteś bardziej zainteresowana to mogę przeslac Ci przepis-na prawdę bardzo łatwo się je przyrządzaaaa bananeq oczywiście chiquita

Cytat:
A czy zrodlem nnkt sa tez orzeszki ziemne??Bo je lubie najbardziej
I przemyslalam sobie to wszystko, ja po prostu oszukuje sama siebie.Mysle, ze sabie radze i wszystko, a tu jak sie okazuje stoje w miejscu i nic nie robieMysle ze zrobilam duzy krok do przodu, nie mysle juz tak o jedzeniu, we wtorek dostane materialy i zaczne robic bizuterie.Moze wtedy zapomne o jedzeniu, wciagajac sie w robotki i automatycznie zaczne jesc wiecej
wiesz co a mnie się wydaje, że po raz kolejny szukasz dla siebie usprawiedliwienia. Chyba czas wreszcie przejrzec na oczy i skończyc z tekstami typu: Mysle ze zrobilam duzy krok do przodu, nie mysle juz tak o jedzeniu, we wtorek dostane materialy i zaczne robic bizuterie.Moze wtedy zapomne o jedzeniu. no tak może i zapomnisz, ale oby to nie było takie zapomnienie, że w ogóle przestaniesz jeśc. ja wiem jak to jest. I nie chcę Cię urazic czy wtracac się w Twoje sprawy-choc to robie ale byc moze należysz do osób, które potrzebują mocnego "kopa", żeby coś zrozumiec. Od samego myslenia, że jest ok sytuacja się nie zmieni, nie zaczniesz jesc więcej bo zawsze będziesz miała jakąś wymówkę. i zmiany wprowadź od odzis, od teraz, a nie od jutra, wtorku, maja, świąt...po prostu usiądź, zjedz więcej a jeśli dopadną Cię wyrzuty to pomyśl, że zrobiłas cos dla siebie, dla swego przyszłego szczęścia, po to, żeby w przyszłosi móc miec dzieci. Wiem, że jesteś młoda i może jeszcze nie myślisz o założeniu rodziny, ale uwierz, że w kiedys możesz żałowac tego, że teraz ważniejsza jest dla Ciebie waga niż zdrowie...myslisz, że wiele zrozumiałas dzięki krytyce Wizażanek, ale zrozumiesz te uwagi dopiero wtedy kiedy wprowadzisz je w życie. Słowa owszem-znaczą wiele, ale w naszej sytacji-niestety prawie nic...obiecuję, że to moja ostatnia interwencja i już więcej nie będę Cię męczyc moimi komentarzami, ale musiałam jeszcze tym razem napisac co myślężyczę owocnego "myślenia"

Vanuś- porcja u mnie wygląda tak samo czasami korzystam jeszcze z dokładki, ale moja słabośc do sałatek jest nie do poskromieniaa u Ciebie jak zwykle POEZJA SMAKU

Gorzkakawa- wiesz co za tydzień w biedronce będą tostery -chybaale może Twój da się naprawic. za ocenkę dziękuję

Vanuś i Kawa-waga się ruszyła...ale tylko 0.5kg do przoduw sumie lepsze to niż nic...

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 10:15   #2335
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
bananowo-daniowo-rybniesuper

dziękuję a pampuchy baaaardzo prosta sprawana początku kupowałam gotowce, ale w paczce było ich tylko 8, a cena 3.5zł więc na jeden posiłek musiałabym stracic 7zł-to nie dużo w sumie, ale domowej roboty są lepsze, smaczniejsze i tanszeno i mogę nadziac je czym chcę lub nie nadziewac w ogóle mleko, drożdże, mąka, cukier i pampuszki są jeśli jesteś bardziej zainteresowana to mogę przeslac Ci przepis-na prawdę bardzo łatwo się je przyrządzaaaa bananeq oczywiście chiquita

wiesz co a mnie się wydaje, że po raz kolejny szukasz dla siebie usprawiedliwienia. Chyba czas wreszcie przejrzec na oczy i skończyc z tekstami typu: Mysle ze zrobilam duzy krok do przodu, nie mysle juz tak o jedzeniu, we wtorek dostane materialy i zaczne robic bizuterie.Moze wtedy zapomne o jedzeniu. no tak może i zapomnisz, ale oby to nie było takie zapomnienie, że w ogóle przestaniesz jeśc. ja wiem jak to jest. I nie chcę Cię urazic czy wtracac się w Twoje sprawy-choc to robie ale byc moze należysz do osób, które potrzebują mocnego "kopa", żeby coś zrozumiec. Od samego myslenia, że jest ok sytuacja się nie zmieni, nie zaczniesz jesc więcej bo zawsze będziesz miała jakąś wymówkę. i zmiany wprowadź od odzis, od teraz, a nie od jutra, wtorku, maja, świąt...po prostu usiądź, zjedz więcej a jeśli dopadną Cię wyrzuty to pomyśl, że zrobiłas cos dla siebie, dla swego przyszłego szczęścia, po to, żeby w przyszłosi móc miec dzieci. Wiem, że jesteś młoda i może jeszcze nie myślisz o założeniu rodziny, ale uwierz, że w kiedys możesz żałowac tego, że teraz ważniejsza jest dla Ciebie waga niż zdrowie...myslisz, że wiele zrozumiałas dzięki krytyce Wizażanek, ale zrozumiesz te uwagi dopiero wtedy kiedy wprowadzisz je w życie. Słowa owszem-znaczą wiele, ale w naszej sytacji-niestety prawie nic...obiecuję, że to moja ostatnia interwencja i już więcej nie będę Cię męczyc moimi komentarzami, ale musiałam jeszcze tym razem napisac co myślężyczę owocnego "myślenia"
Nie meczysz mnie wcale swoimi komentarzami.Nie wiem skad Ci to wogole przyszlo do glowy!I masz racje, pojde dzisiaj do babci i zjem normalnie obiad, pozniej cos slodiego, tak jak robilam to dawniej.Wiem ze beda wyrzuty, ale bez walki z nimi nie wyjde z tej choroby.Dziekuje
Stary 2009-03-22, 12:56   #2336
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Nie meczysz mnie wcale swoimi komentarzami.Nie wiem skad Ci to wogole przyszlo do glowy!I masz racje, pojde dzisiaj do babci i zjem normalnie obiad, pozniej cos slodiego, tak jak robilam to dawniej.Wiem ze beda wyrzuty, ale bez walki z nimi nie wyjde z tej choroby.Dziekuje
dlaczego nie chce mi się w to wierzyć?

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 13:14   #2337
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

moje niedzielne eR jak reaktywacja. Ostatnio trochę sobie pofolgowałam...
9:30 - 150g chudego twarogu z duużą rzodkiewką i szczypiorkiem, 2x razowiec (opiekany w tosterze! ) z plastrem sera żółto-topionego FIT
12:10 - mini sałatka owocowa: jabłko i pomarańcz skrojone w kostkę z kilkoma łyżkami jogurtu nat, łyżeczką cynamonu i otrębów (brak białka, wiem..ale nie miałam co dodać)
14:30 - razowiec z plasterkiem wieprzowej szynki konserwowej (b/t/w/ - 8/1/1,5) z pomidorem (innej wędliny nie miałam już w domu...)
17:30 - omlet z 2 jajek z fasolką szparagową i 150g tuńczyka wsw
19:30 - wieśniak z marchewką
3 czerwone herbaty i 1l wody niegazowanej.
bardzo źle ?

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 13:39   #2338
malenka17
Zadomowienie

Wczorajsze U:

Ś: Buła wiejska grubo posmarowana masłem fińskim z twarogiem,pomidorem i szypiorkiem,sól+pieprz; kawusia&mleczko zagęszczone

IIŚ: jabłko,winogrona czerwone

O: 2 nóżki z kuraka w marynacie miodowo-musztardowej,młode ziemniaczki+buraczki&mize ria

P: kawałek ciasta snikers

K: 2 piwka z sokiem :PPPP

w ciągu dnia: garść nerkowców, 2 paski czarnej czeko,ciasteczko owsiane

Hm?

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 13:50   #2339
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
dlaczego nie chce mi się w to wierzyć?
Czemu nie wierzysz, wlasnie zjadlam princesse orzechowa
Stary 2009-03-22, 13:51   #2340
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
Wczorajsze U:

Ś: Buła wiejska grubo posmarowana masłem fińskim A co to za maselko?Rozni sie czyms od takiego zwyklego?:P z twarogiem,pomidorem i szypiorkiem,sól+pieprz; kawusia&mleczko zagęszczone

IIŚ: jabłko,winogrona czerwone

O: 2 nóżki z kuraka w marynacie miodowo-musztardowej,młode ziemniaczki+buraczki&mize ria musialo byc pyszne

P: kawałek ciasta snikers :O nie jadlam nigdyyy :|

K: 2 piwka z sokiem :PPPP malinowym?;p

w ciągu dnia: garść nerkowców, 2 paski czarnej czeko,ciasteczko owsiane

Hm?
Swietne U, smaczne i takie na luzie Pozdrawiam

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości