|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV
no i znowu będą dziewczynki pisać wtedy kiedy ja nie będę mogła posiedzieć na wizażu i przewinie się mnóstwo tematów, które będę musiała nadrabiać, o ile zdążę oczywiście
![]() jozia fajnie masz z tymi dzieciaczkami ja tak myślę, tez bym mogła dać się tak wykorzystywać hihihih
|
|
|
|
#2312 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() ja wlasnie zaliczylam spotkanie z kumpelami z LO ![]() napalilismy sie z TZem zeby w te wakacje poleciec do Dublina i wbic sie do mieszkania kolegi (a chlopaka kolezanki) i sobie pozwiedzac co nieco, a potem poleciec do Londynu do innych znajomych i tam tez im wbic na mieszkanie (w ramach oszczedosci )fajnie by bylo tylko trzeba by jakies tanie bilety wyhaczyc.Cytat:
podziwiam. ja bym zaraz szacownym mamusiom powiedziala, ze sobie chyba w kulki leca ale ja to tak srednio do dzieci jestem nastawiona. i nie lubie byc wykorzystywana. bo ludzie sie szybko przyzwyczajaja... i ciezko ich potem odzwyczaic.choc juz dzis mi kolezanka obiecala, ze jak tylko bedzie w Krk to bedziemy jej mogli podrzucac dzieci jak bedziemy chcieli gdzies wyjsc albo jechac tylko, ze ona najprawdopodobniej bedzie przyjezdzac raz na jakis czas, a tak to w w Irlandii albo Francji zamieszka... szkoda ![]() Cytat:
tylko, ze moj upatrzony kot kosztuje minimum 1500zl i to jeszcze trzeba czatowac zeby akurat w jakiejs pobliskiej hodowli byl niebieski krotkowlosy kociaczek (a nie jechac z nim przez cala Polske ). bo takiego koniecznie chce miec ![]() Cytat:
ja myslalam, ze moze raczej tak na przyszla wiosne...
|
|||
|
|
|
#2313 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Jej, co za wieczór pełen wrażeń! Niedawno wróciłam do domku. Pamiętacie pisałam Wam o tym, że ważą się nasze kwestie mieszkaniowe?! No i właśnie dzisiaj byliśmy kwestię obgadać z obecnymi właścicielami mieszkania i zrobili nam kolację, deser, winko postawili![]() ![]() cudowni ludzie, na prawdę! gadaliśmy cały wieczór o małżeństwie, dzieciach, o wszystkim ja to jestem tak poddenerwowana, że jeść nie mogę ostatnie dni, stres straszny jak to wszystko się powiedzie, to chyba zemdleje ze szczęścia![]() Dobra, plotę głupoty, bo mi to wino siadło wybaczcie
|
#2314 |
|
Rozeznanie
|
Lain to fajny wieczorek mieliście a i plany na wakacje super!!!!
koniecznie się rozejrzyjcia za biletami, pozwiedzacie sobie ja tak lubięcentipede rzeczywiście wooow !!! Bardzo miło Was przywitali ... ja nie bardzo doczytałam o Twoich planach mieszkaniowych ale domyślam się, że będziecie mieć mieszkanko super!!!
|
|
|
|
#2315 |
|
Zadomowienie
|
Karlain ja za dużo nie pisałam o tym, bo tak bardzo się boję, żeby nie zapeszyć! Jeszcze z miesiąc pewnie potrwa zanim będziemy wiedzieć NA PEWNO. Chyba padnę do tego czasu
Widzę że Ty tak jak i ja siedzisz na wizażu późnym wieczorem i nikt już tu się nie odzywa
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ile płacicie za ZAIKS
Ja słyszałam o kwotach okolo 120-200 zł a tu na kieleckim forum panna na mnie wsiadla podajac linka ze no jest specjalny taryfikator i ze ona placila 600 zł... TO strasznie duzo i nikt z moich znajomych tyle nie placil.. Jedni mowia ze to jest kwestia umowy z sala i zespolem Ale mnie moj zespol powiedzial ze no nie wiecej niz 120 zł I to bez żadnych taryfikatorów ...Strasznie nie znosze jak ktos na mnie wsiada... Co innego taryfikator a co innego umowa z sala i zesplem
|
|
|
|
#2317 |
|
Zadomowienie
|
Kubusewa może dzisiaj jestem niekumata ale o co chodzi z tym ZAIKS? Chodzi o granie czyichś utworów?
Nam nic orkiestra nie mówiła na temat jakichkolwiek opłat dodatkowych.
|
#2318 |
|
Rozeznanie
|
kubusewa
ja też nic nie wiem na temat Zaiks |
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o to, że jeśli masz oprawę muzyczną w jakiejkolwiek postaci, musisz zapłącić zaiskowi za odtwarzanie (na żywo czy też mechanicznie) cudzych utworów.. nawet jesli zespol bedzie wykonywal wlasne utwory ... Jest taka oplata wiec wiesz trzeba sie rozejrzec. Ja sie pytalam juz 2 par o cene i mi powiedzialy 120-160 zł Moja wokalistka pryzjaciolka powiedziala ze nie bedzie to jakas super wielka kwota max 200 zł ( a i to porzadny max) a tu od godziny juz obraza mnie i wymawia mi namawianie do nieplacenia.... bo ona zapalcila 600 zł
|
|
|
|
#2320 |
|
Zadomowienie
|
Kubusewa nie mam pojęcia
My pytaliśmy naszej orkiestry czy są jakieś dodatkowe koszty i powiedzieli, że absolutnie nie, że wszystko jest w cenie, w umowie którą podpisujemy. A pytałaś się swojej orkiestry o tę kwestię? Może to wszystko jest już w cenie? Chyba powiedzieli by Wam o tym przy podpisywaniu umowy
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sądzę, że wprowadziłaby mnie w błąd |
|
|
|
|
#2322 |
|
Rozeznanie
|
mi się wydaje, że nam zespół podał poprostu to już w cenie ostatecznej... nie wyodrębniał za Zaiks, tak mi sie zdaje
PS, a ja znowu na wątku "mamusiowym" hihihihi
|
|
|
|
#2323 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
To jest tak jakby prawa autorskie. Orkiestra gra czyjeś utwory i trzeba za to zapłacić. A jak grają swoje, to chyba nie trzeba by płacić, bo to się płaci autorom. Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2009-02-10 o 07:50 |
||
|
|
|
#2324 |
|
Wtajemniczenie
|
nam zespół o tym nic nie wspominał, ale podejrzewam że mamy to już wliczone w cene za całość. W sumie umowę juz mamy podpisaną na konkretną kwotę więc jeśli cos trzeba by było dopłacać ponad to myślę że by nas uprzedzili
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
ja niedawno wstałam, umyłam główkę i o 13:00 idę do fryzjera miała to być niespodzianka dla TZ ale oczywiście moja mama wypaplała
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
nie chciało mi się iść do bankomatu więc pożyczyłam od niej pieniądze.....
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia jak to u Was jest z zaiksem?? CHoć pewno jeszcze nie wiesz ?? |
|
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi o opłatę za muzykę? bo jeśli tak to wynosi 100zł ale orkiestry częśto mają juz to wliczone w cenę
|
#2330 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kotów nie lubie buu... Ale pieski za to kocham:P Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chcę pieska
a muszę czekać do ślubu aż razem zamieszkamy bo piesio by się męczył w bloku a tak będzie miał duże podwórko żeby biegać podobają mi się beagle albo biszkopciki-w reklamie beko teraz jest
|
#2332 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam pieska bernardyna, ale po ślubie jak się wyprowadzę to juz nie będę miała, bo bardzo nie będziemy mieli go gdzie trzymać, a w domu nie wyobrażam sobie mieć takiego olbrzyma bo by się jeszcze bardziej męczył, a małych psiaków nie lubie jakoś
ale będe go oczywiscie odwiedzała bo u rodziców zostaje.. Kochane stworzenie chociaż takie niedobre w ogóle się nie słucha
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
no u nas w przyszłym domku to nie dość, że będzie miał dużo miejsca to jeszcze swoje podwórko też duże
już się nie mogę doczekać
|
#2334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
hehe pieski są śmieszne
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu tylko bardzo CIę prosze jak już będziesz kupowała pieska to niech to nie bedzie małe wrzeszczące badziewie bo stracę kompletnie do CIebie szacunek...
Jak mozna pod swoim dachem wychowywać takiego małego wrzeszczącego pieska Własnie mi takie parówkowate stowrzenie wrzeszczy nad glowa ..... Uciekam panienki zostałyście mi tylko Wy na wizażu
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
to ja na odwrot
kotki kocham, a psow nie lubie tzn. moze nie nie lubie, ale srednio toleruje, nie ufam im i nie wpuscilabym psa do lozka, bo bym sie brzydzila ![]() podali kursy do wyboru i ich harmonogram na nastepny semestr ). a tak to bedzie poniedzialek, wtorek, sroda piatku z jednym nudziarskim (bo obowiazkowym dla wszystkich ) wykladem o 16 nie licze, bo pewno nie czesto bede sie na nim pojawiac![]() teraz tylko musze od polnocy z srody na czwartek czatowac przy komputerze i czekac az wlacza rejestracje zeby zdazyc zapisac sie na to na co chce mam nadzieje, ze nie zawiesimy serwerow, bo wszyscy maja taki plan
|
|
|
|
#2338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak, żeby Cię uspokoić to nie jest to małe i wrzeszcząceCytat:
|
|
#2339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z moim pieskniem zawsze spałam W nogach sie kładł i spał i mnie pilnowął a jak byłam chora to na ktok mnie nie odstępowałMy jak bedziemy miec juz własny dom to też chcemy jednego do domku pieska a jednego na podwórko. Podwórkowy bedzie Tz a domowy mój Ale zanim by kupimy działke i wybudujemy dom to troche minie. Zwłąszcza ze tereny pod budowe kosztują od 100 do 150tys:/ Kredyt tu bedzie trzeba wziąść
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2009-02-10 o 10:37 |
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kocham i pieski i kotki
I wlasnie teraz idę do takiego jednego kotka... zajmę się biedactwem bo wczoraj u niego nie byłam i pewno głodny siedzi Lecę laski bo mi kot z głodu padnie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.

ja tak myślę, tez bym mogła dać się tak wykorzystywać 

Ale fajne uczucie. Tylko czasem to juz jest męczące zwłaszcza jak po tem wszystko mnie boli i ruszyć ramieniem nie moge bo szwy ciągnął a Maksymilinaek dzis taki kochany był ze jeszcze ciocie uderzył prosto w rane:/ 
i to jeszcze trzeba czatowac zeby akurat w jakiejs pobliskiej hodowli byl niebieski krotkowlosy kociaczek (a nie jechac z nim przez cala Polske
pełen wrażeń! Niedawno wróciłam do domku. Pamiętacie pisałam Wam o tym, że ważą się nasze kwestie mieszkaniowe?! No i właśnie dzisiaj byliśmy kwestię obgadać z obecnymi właścicielami mieszkania i zrobili nam kolację, deser, winko postawili

My pytaliśmy naszej orkiestry czy są jakieś dodatkowe koszty i powiedzieli, że absolutnie nie, że wszystko jest w cenie, w umowie którą podpisujemy. A pytałaś się swojej orkiestry o tę kwestię? Może to wszystko jest już w cenie? Chyba powiedzieli by Wam o tym przy podpisywaniu umowy

ja niedawno wstałam, umyłam główkę i o 13:00 idę do fryzjera

a muszę czekać do ślubu aż razem zamieszkamy bo piesio by się męczył w bloku a tak będzie miał duże podwórko żeby biegać