|
|
#2311 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Ja w 11 tyg. bede miala jeszcze wewnetrzne.
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam w ogóle dopochwowego. Jedyne jakie miałam było w 9 tyg i ładnie wszystko było widać...
|
#2313 |
|
Zadomowienie
|
To od czego zależy jakie usg robią? Wybór lekarza?
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
własnie tez chciałabym to wiedzieć znalazłam ten artykuł ale on mi w pełni nie mówi dlaczego tak a nie inaczej http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...nie_34862.html
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2009-10-18 o 18:25 |
|
|
|
#2315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jeszcze mam tydzień do kolejnego USG. Cytat:
![]() Popieram. Niektórym panom po ślubie, po wspólnym zamieszkaniu albo gdy kobieta jest w ciąży, wydaje się, że sprawa jest klapnięta i teraz to już nic się starać nie trzeba. No bo jak to... przecież bidulka z obrączką nigdzie nie pójdzie. A z brzuchem to już w ogóle. Jest skazana na swojego misia i jego fochy. Brawo. Taki szok może dać świetny efekt, lepszy niż całe godziny pieprzenia bez sensu... Od sprzętu jakim gin dysponuje. |
|||
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to było śmiesznie bo ja miałam wgl pierwszy raz w życiu usg. I nie pomyślałam, że ginka będzie mi chciała dopochwowe robić. Wchodzę i mówi, że mam się rozebrać to się pytam jak bardzo. Ona że od pasa w dół bo chciała dopochwowe robić ale się zastanowiła i spytała który tydzień, mówię, że 9 to stwierdziła, że będzie już widać przez brzuszek i faktycznie maluch się pięknie pokazał
|
#2318 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Dołączam do waszego grona , jestem w 7 tyg ciąży i termin porodu 31-05-2010. Pozdrawiam was wszystkie
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomość o dziecku zmobilizowała nas do dokończenia spraw remontowych. bo ciągle brakuje nam kilku rzeczy. więc wczoraj pojeździliśmy tu i tam razem z teściami i jesteśmy krok do przodu.
budzę się wcześniej ostatnio - ale nie z powodu siusiu. głód mnie budzi normalnie od zawsze jestem typem niejadka, a od niedawna co chwilę mnie ssie, co wcześniej rzadko się zdarzało.kitty - bądź dzielna i jasno postaw granice. |
|
|
|
#2320 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczyny
rozpisałyście się ostatnio. będe zaglądać czasem. pozdrawiam jesli chodzi o liste to już sie nawet nie prosze o dane. ![]() jak będziecie chciały to podacie;* smuci mnie tylko to że mamy już 3 aniołki
Edytowane przez eniggma Czas edycji: 2009-10-19 o 07:16 |
|
|
|
#2321 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dla mnie to bez znaczenia. Mąż tym razem idzie ze mną. Znowu ma nockę, jak pech to pech, ale stwierdził że się wyśpi do 15ej, a potem ze mną pójdzie. Uprzedziłam, że USG może być dopochwowe, stwierdził że jemu to nie przeszkadza. Mnie tym bardziej. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2322 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak progesteron? |
|
|
|
|
#2324 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy atrakcji, jak na jedną mamę. ![]() Odpoczywaj i dbaj o Was. |
|
|
|
|
#2326 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Bóle brzucha sporadyczne. Mdłości bardzo rzadkie.
Niestety ssanie w żołądku koszmarne. Poza tym w sumie dobrze. Kaszel nadal jest, choć mniejszy, antybiotyk nie pomógł do końca.
|
|
|
|
#2328 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
jeszcze w sobote dokupiłam sobie czapkę i gruby sweter- nietoperz.
![]() i fotki popstrykałam i zapomniałam dziś aparatu do pracy zabrać, żeby Wam fotki zapodać, więc zrobię to jutro. Cytat:
i z chłopaka i z dziewczynki się ucieszę, choć rodzinka "chciałaby" dziewczynkę, bo u nas przewaga samców.Wczoraj na urodzinach TŻ powiedzieliśmy wszystkim. Tesciowa to mało co a popłakałaby się ze wzruszenia, moi rodzice- wiadomo cały happy, brat, szwagier i szwagierka- ucieszeni, wyściskali mnie mocno. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz Ty i dzidek jesteście najważniejsi. Cytat:
a jak liczysz termin porodu? Bo ja mam na 28 maja i jestem teraz w 9 tygodniu (8 tygodni i 3 dni). Cytat:
Cytat:
No i dbaj o was kochana. ale mi się chce spać.... zresztą do pracy zaspałam, o 7:00 budzik wyłączyłam i obudziłam się o 8:20.
|
||||||||
|
|
|
#2329 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się przywitać
powitać mamuśki ![]() Czuje się "niewyraźnie" więc poczytam i pochłone Wasze cenne informacje
|||||||||||||||||||||
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2330 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, choć ja powoli nie wchodzę w Oli bluzki bo cyc mi się nie mieści ![]() cytrusów nie jadam bo nie mam ochoty, ale piję soki, a jak przyjdzie mi ochota to zjem, bo czemu by nie? Bartek był ze mną na ostatniej wizycie i usg, wszedł od razu ze mną Cytat:
Cytat:
Kitty, masz rację nie ma co czasem rozmawiać, trzeba zastosować terapię szokową... przede wszystkim Ty i fasolka macie się dobrze czuć, a Tż niech się wypcha... u nas wg kalendarza wychodzi chłopak, i ja też czuję, że to będzie chłopczyk... ale nie nastawiam się jakoś specjalnie, dla mnie ważne, żeby wszystko było w porządku... w piątek powiedzieliśmy w końcu rodzicom... tata Bartka się popłakał, mama bardzo ucieszyła... moja mama zdenerwowała, ale chyba też w jakiś sposób ucieszyła... więc jedno spotkanie trzeciego stopnia z głowy ![]() w pracy powiedziałam jednemu dyrektorowi (a mam dwóch) temu fajniejszemu i na miejscu, prosiłam żeby na razie nie rozgłaszał... wciąż czekam na umowę... i się chyba nie doczekam, nie wiem co mam robić... no i z nowinek to w przyszłym tygodniu się przeprowadzamy... do większego mieszkanka, w nowym bloku z ochroną i monitoringiem, w końcu nie będę się bała... bo tam gdzie teraz mieszkamy to nie dość, że drzwi można kopniakiem wyłamać, to jeszcze ciągle mamy na korytarzu narkomanów i pijaków... a ani policja ani straż miejska udaje, że o niczym nie wie... nie wspomnę już o sąsiadach ze średnią wieku 105 lat... którym wszystko i wszyscy przeszkadzają a zapachy unoszące się z niektórych mieszkań szok... mam tylko stracha przed telefonem do właściciela mieszkania które teraz wynajmujemy... nie lubię tak stawiać ludzi przed faktem, ale on tak wiele razy był nie do końca w porządku w stosunku do nas, że w sumie nawet nie wiem czemu...
|
|
#2331 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a czemu czekasz na umowę i wciąż jej nie masz? ![]() super, że się przeprowadzacie. |
|
|
|
|
#2332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślisz, że nie dostaniesz kolejnej umowy? Cytat:
Bezpieczne miejsce się przyda, zwłaszcza teraz. U mnie podobna średnia wieku ale spokój, cisza... Tylko na osiedlu młokosy się nudzą i nocami siedzą na ławce. Starci mieszkańcy nie interweniują, ze strachu pewnie i czasem do 6 rano trwają spotkania...
|
||
|
|
|
#2333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie mnie też męczą Ci młodzi gniewni i balety do rana... poza tym Bartka czasem nie ma bo wyjeżdża na szkolenia, czasem ma spotkania z , Klientami poza Warszawą, a ja normalnie się boję bo tych świrów akurat na tym osiedlu nie brakuje... tu będzie przynajmniej z tym spokój... nie wiem co z tą umową Kropuś... 31 października kończy mi się ta, nie mogę się doprosić kolejnej, jeden dyrektor już dzwonił do prezesa i nie ma problemu, ale drugi coś zwleka i ściemnia... a jak nie będzie informacji od obydwu to nie wiem co z umową... nie wiem co mam zrobić w sytuacji kiedy do końca miesiąca nic ze mną nie podpiszą? 2 listopada przynieść zaświadczenie o ciąży i zwolnienie? w tej sytuacji i tak co najmniej do porodu muszą ze mną przedłużyć umowę...
|
|
#2334 |
|
Przyczajenie
|
Nie jestem w stanie otworzyc lodowki bez zatykania nosa...zaczyna sie.
Kitty-czasem taki zimny prysznic budzi faceta, mam nadzieje, ze wyprowadzka otworzy mu oczy. Co do usg, to nie wiem jakie bedzie czy brzuszne czy dowcipne, zobaczymy. Milego dnia! Edytowane przez problemind Czas edycji: 2009-10-19 o 09:47 |
|
|
|
#2335 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() Ja jestem mamusią majowo-czerwcową 2009. Widzę że kilka z dziewczyn było na wątku "próbować..." Tym gratuluję szczególnie Mam nadzieję że Wam wszystkim szybko mdłości miną i bedziecie się cieszyć swoim stanem. A mój maluszek wygląda już tak... |
|
|
|
#2336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2337 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny tak się czaję od dłuższego czasu i czytuję ten wątek intensywnie
![]() Jestem w ciąży potweirdzonej chyba milionem pozytywnych sikaczy Jednakże pierwsza wizyta u mojego lekarza w środę o 15.15 Gina wybrałam już dawno i jestem pewna wyboru...byłam u niego również na wizycie przed porządnym staraniem się i pewne badanka mam za sobą. Wiem że trzeba będzie je powtarzać ale toxo, różyczkę i cytomegalię mam za sobą, zrobiłam również badania na chormony tarczycowe![]() Bardzo ciekawa jestem jakie badanie mi zrobi bo wiem,że gabinet do USG jest osobno i lekarze nie mają tego sprzętu u siebie. Do USG jest ten osobny lekarz, który konsultuje obraz z moim ginem. Po całym badaniu gin wychodzi ze mną do recepcji, informuje o wszystkim Panią i umawiana jestem na kolejną wizytę. Powinno być O.K. bo najważniejsza jest ta kruszynka Ściskam Was gorąco i lecę przedstawić się na PW Enigmie |
|
|
|
#2338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
badania na toxo i cytomegalię jeśli nie miałaś przeciwciał będziesz musiała powtórzyć wszystko będzie ok, nie ma innego wyjścia
|
|
#2339 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a może jeszcze napiszesz nam wszystkim na kiedy masz termin? |
|
|
|
|
#2340 |
|
Rozeznanie
|
Witam ,ja również dołączam, jestem 6 tyg. licząc od poczatku ostatniego cyklu. O ciązy dowiedziałm sie niecały tydzień temu, ciąza pierwsza,nieplanowana swieżo po slubie, ale bardzo sie cieszymy
Potwierdziłam dwoma testami badaniem u gienia(bez usg) teraz tylko na badanka krwi i.......niewiem co dalej aha i mam mały problem-mama zarzuciła mi, że za wczesnie mowie o ciąży, ale ja po prostu nie mogłam wytrzymać czy sa jakies przesady,ze nie powinno sie mowic w pierwszym miesiącu zeby nie zapeszac? martwi mnie to...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

)
ze wszystko pieknie sie umiejscowilo na wszelki wypadek dalej biore czopery cyglogest

Wystarczy atrakcji, jak na jedną mamę.