Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-18, 17:20   #2311
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Ja w 11 tyg. bede miala jeszcze wewnetrzne.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 17:42   #2312
lindsley
Zakorzenienie

Ja nie miałam w ogóle dopochwowego. Jedyne jakie miałam było w 9 tyg i ładnie wszystko było widać...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 17:58   #2313
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

To od czego zależy jakie usg robią? Wybór lekarza?
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 18:18   #2314
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość

własnie tez chciałabym to wiedzieć

znalazłam ten artykuł ale on mi w pełni nie mówi dlaczego tak a nie inaczej http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...nie_34862.html

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2009-10-18 o 18:25
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 18:25   #2315
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez problemind Pokaż wiadomość
Witam, jestem w 5 tc, tydzien temu zrobilam test. Wizyte mam 5. listopada. Mam ogromna nadzieje zobaczyc wtedy serce larwy.

Probowalam przeczytac wszystkie watki, nie dalam rady)
Witamy nową mamusię.

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
witajcie mamusiedziekuje za trzymanie kciukow przydaly sie napewno bylam wczoraj u polskiej ginki zobaczyla moja fasolcie powiedziala ze strasznie kolos ma 3.8cm a dopiero dzis zaczynam 11 tydz ze wszystko pieknie sie umiejscowilo na wszelki wypadek dalej biore czopery cyglogest zrobila nam nawet 4d ale wszystko mial w D i sie odwrocil wydawalo nam sie ze widzielismy jak cos zwisa ginka tez widziala ale mowi ze to moze byc nie to ze troszke zawczesnie...
Super. Dzidek pięknie rośnie...

Ja jeszcze mam tydzień do kolejnego USG.

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Wyprowadzam się do rodziców...dłużej nie wytrzymam.Opieka i wsparcie mojego polega tylko i wyłącznie na mówieniu czego mi nie wolno a co wolno...dziś, jakbym nie poszła do sklepu po chleb to bym z głodu umarła..słabo mi było, źle się czułam ale on wolał leżeć w wyrze( dalej gnije) i w tv na polsat sport się gapić, mimo, że powtórka z wczoraj, którą oglądał...każda moja prośba o pomoc czy w zmywaniu, czy w wynoszeniu śmieci kończy się sromotną awanturą.bardzo cieszy się z dzidzi ale ja częściej płaczę i sie denerwuję niż uśmiecham i cieszę a to szkodzi dziecku...jak wróciłam ze sklepu i zwinęłam się w kłębek to tylko zapytał co mi jest i nie czekając na odpowiedź odwrócił się dupą, dalej oglądając tv.....jutro jak będzie w pracy, pakuję się i zwiewam do mamy

Popieram. Niektórym panom po ślubie, po wspólnym zamieszkaniu albo gdy kobieta jest w ciąży, wydaje się, że sprawa jest klapnięta i teraz to już nic się starać nie trzeba. No bo jak to... przecież bidulka z obrączką nigdzie nie pójdzie. A z brzuchem to już w ogóle. Jest skazana na swojego misia i jego fochy.

Brawo. Taki szok może dać świetny efekt, lepszy niż całe godziny pieprzenia bez sensu...

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Od sprzętu jakim gin dysponuje.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 19:18   #2316
kardashi
Zakorzenienie

Ja też jestem ciekawa jakie usg bede miala teraz
Jutro pójde na powtórkę badan i do gina

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 20:01   #2317
lindsley
Zakorzenienie

U mnie to było śmiesznie bo ja miałam wgl pierwszy raz w życiu usg. I nie pomyślałam, że ginka będzie mi chciała dopochwowe robić. Wchodzę i mówi, że mam się rozebrać to się pytam jak bardzo. Ona że od pasa w dół bo chciała dopochwowe robić ale się zastanowiła i spytała który tydzień, mówię, że 9 to stwierdziła, że będzie już widać przez brzuszek i faktycznie maluch się pięknie pokazał

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 23:04   #2318
Marzena7777
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie
Dołączam do waszego grona , jestem w 7 tyg ciąży i termin porodu 31-05-2010. Pozdrawiam was wszystkie

========================= ===========

Moja Fotografia
www.marzenaspg.com
Marzena7777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 07:04   #2319
margo80
Zakorzenienie

wiadomość o dziecku zmobilizowała nas do dokończenia spraw remontowych. bo ciągle brakuje nam kilku rzeczy. więc wczoraj pojeździliśmy tu i tam razem z teściami i jesteśmy krok do przodu.

budzę się wcześniej ostatnio - ale nie z powodu siusiu. głód mnie budzi normalnie od zawsze jestem typem niejadka, a od niedawna co chwilę mnie ssie, co wcześniej rzadko się zdarzało.

kitty - bądź dzielna i jasno postaw granice.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 07:06   #2320
eniggma
BAN stały

Hej dziewczyny rozpisałyście się ostatnio.
będe zaglądać czasem. pozdrawiam

jesli chodzi o liste to już sie nawet nie prosze o dane.
jak będziecie chciały to podacie;*

smuci mnie tylko to że mamy już 3 aniołki

Edytowane przez eniggma
Czas edycji: 2009-10-19 o 07:16
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 07:39   #2321
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ja też jestem ciekawa jakie usg bede miala teraz
Jutro pójde na powtórkę badan i do gina
Ja też nie wiem jakie będę miała.
Ale dla mnie to bez znaczenia.

Mąż tym razem idzie ze mną. Znowu ma nockę, jak pech to pech, ale stwierdził że się wyśpi do 15ej, a potem ze mną pójdzie. Uprzedziłam, że USG może być dopochwowe, stwierdził że jemu to nie przeszkadza. Mnie tym bardziej.

Cytat:
Napisane przez Marzena7777 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Dołączam do waszego grona , jestem w 7 tyg ciąży i termin porodu 31-05-2010. Pozdrawiam was wszystkie
Witamy.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
budzę się wcześniej ostatnio - ale nie z powodu siusiu. głód mnie budzi normalnie od zawsze jestem typem niejadka, a od niedawna co chwilę mnie ssie, co wcześniej rzadko się zdarzało.
Mnie tak ssie już drugi miesiąc. Jestem tym koszmarnie zmęczona, bo ssie mnie non stop. :/

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny rozpisałyście się ostatnio.
będe zaglądać czasem. pozdrawiam
Jak się czujesz podwójna mamusiu??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-19, 07:43   #2322
eniggma
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Jak się czujesz podwójna mamusiu??
w miare dobrze. tylko bole brzucha mi dokuczają i brzuszek rośnie szybko
Stary 2009-10-19, 07:46   #2323
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
w miare dobrze. tylko bole brzucha mi dokuczają i brzuszek rośnie szybko
Ale tak cały czas te bóle czy falami?

A jak progesteron?

Stary 2009-10-19, 07:50   #2324
eniggma
BAN stały

Cytat:
Ale tak cały czas te bóle czy falami?

A jak progesteron?
progesteron mam już dobry. nie rewelacyjny ale ok.
a brzuszek to czasem nawet cały dzień boli
i kilka dni temu znowu miałam krwawienia. i leze sobie tak cały czas w lozeczku.
Stary 2009-10-19, 07:58   #2325
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
i kilka dni temu znowu miałam krwawienia. i leze sobie tak cały czas w lozeczku.
No to ja trzymam, żeby więcej niespodzianek i krwawień nie było. Wystarczy atrakcji, jak na jedną mamę.

Odpoczywaj i dbaj o Was.

Stary 2009-10-19, 08:00   #2326
eniggma
BAN stały

Cytat:
No to ja trzymam, żeby więcej niespodzianek i krwawień nie było. Wystarczy atrakcji, jak na jedną mamę.

Odpoczywaj i dbaj o Was.
dziekuje
a jak tam u Ciebie? znaczy u Was?
Stary 2009-10-19, 08:04   #2327
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje
a jak tam u Ciebie? znaczy u Was?
Bóle brzucha sporadyczne. Mdłości bardzo rzadkie.
Niestety ssanie w żołądku koszmarne.

Poza tym w sumie dobrze. Kaszel nadal jest, choć mniejszy, antybiotyk nie pomógł do końca.

Stary 2009-10-19, 08:57   #2328
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Ale zakupki, super, gratulacje.
jeszcze w sobote dokupiłam sobie czapkę i gruby sweter- nietoperz.
i fotki popstrykałam i zapomniałam dziś aparatu do pracy zabrać, żeby Wam fotki zapodać, więc zrobię to jutro.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ja czuje że bedzie chłopczyk. Jednak wszyscy mówią że bedzie dziewczynka
a mi to wsio jedno, i z chłopaka i z dziewczynki się ucieszę, choć rodzinka "chciałaby" dziewczynkę, bo u nas przewaga samców.

Wczoraj na urodzinach TŻ powiedzieliśmy wszystkim. Tesciowa to mało co a popłakałaby się ze wzruszenia, moi rodzice- wiadomo cały happy, brat, szwagier i szwagierka- ucieszeni, wyściskali mnie mocno.

Cytat:
https://www.nasza-ciaza.pl/web/spole...endarz_chinski tutaj to ładnie pokazali. i to podobno żadne wróżby tylko metoda planowania płci
to mi wychodzi, że będzie dziewczynka.

Cytat:
Napisane przez problemind Pokaż wiadomość
Witam, jestem w 5 tc, tydzien temu zrobilam test. Wizyte mam 5. listopada. Mam ogromna nadzieje zobaczyc wtedy serce larwy.
witam nową mamusie.

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
witajcie mamusiedziekuje za trzymanie kciukow przydaly sie napewno bylam wczoraj u polskiej ginki zobaczyla moja fasolcie powiedziala ze strasznie kolos ma 3.8cm a dopiero dzis zaczynam 11 tydz
to super.

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Wyprowadzam się do rodziców...dłużej nie wytrzymam.Opieka i wsparcie mojego polega tylko i wyłącznie na mówieniu czego mi nie wolno a co wolno...dziś, jakbym nie poszła do sklepu po chleb to bym z głodu umarła..słabo mi było, źle się czułam ale on wolał leżeć w wyrze( dalej gnije) i w tv na polsat sport się gapić, mimo, że powtórka z wczoraj, którą oglądał...każda moja prośba o pomoc czy w zmywaniu, czy w wynoszeniu śmieci kończy się sromotną awanturą.bardzo cieszy się z dzidzi ale ja częściej płaczę i sie denerwuję niż uśmiecham i cieszę a to szkodzi dziecku...jak wróciłam ze sklepu i zwinęłam się w kłębek to tylko zapytał co mi jest i nie czekając na odpowiedź odwrócił się dupą, dalej oglądając tv.....jutro jak będzie w pracy, pakuję się i zwiewam do mamy
kochana, faceci czasem zachowuja się strasznie, takie drastyczne kroki najlepiej im do rozumu przemawiaja.
Teraz Ty i dzidek jesteście najważniejsi. i facet musi to pojąć.

Cytat:
Napisane przez Marzena7777 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Witam nową mamusię.
a jak liczysz termin porodu? Bo ja mam na 28 maja i jestem teraz w 9 tygodniu (8 tygodni i 3 dni).

Cytat:
w
a mnie strasznie sikanie męczy- a raczej częstotliwość. Wstaje w nocy po 3-4 razy do wc. Nie wiem czemu, przy pierwszym dziecku takie częstsze sikanie to dopiero na koncu ciąży było.

Cytat:
jesli chodzi o liste to już sie nawet nie prosze o dane.
jak będziecie chciały to podacie;*
już kiedyś miałam Cię poprosić, żebyś w wolnej chwili ułożyła mamusie na liście według dat porodu, wtedy będzie przejrzyściej, a jesli któas daty nie podała to na koniec listy.
No i dbaj o was kochana.

ale mi się chce spać....
zresztą do pracy zaspałam, o 7:00 budzik wyłączyłam i obudziłam się o 8:20.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 08:58   #2329
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Wpadłam się przywitać powitać mamuśki

Czuje się "niewyraźnie" więc poczytam i pochłone Wasze cenne informacje

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 09:13   #2330
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
hello!

Daf - jesteście boskie pożyczacie sobie ciuchy?

i na koniec 2 pytanka:
1. jak to jest z cytrusami - można, ale nie przesadzać, czy lepiej jeść inne owoce? [zdaje się, że niedawno się śmiałyście tu z jakichś zabobonów na ten temat...]
2. czy zabieracie swoich TŻtow na wizyty lekarskie? jak to wygląda? od razu wchodzą z wami do gabinetów, czy czekają aż zostaną zawołani?
pożyczamy sobie ciuch, a nawet buty czasami , choć ja powoli nie wchodzę w Oli bluzki bo cyc mi się nie mieści

cytrusów nie jadam bo nie mam ochoty, ale piję soki, a jak przyjdzie mi ochota to zjem, bo czemu by nie?

Bartek był ze mną na ostatniej wizycie i usg, wszedł od razu ze mną

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
aaaa dziewczyny mam pytanie mam wizyte 23 i bedzie to 11 tydz czy bede miała kolejny raz usg dopochwowe czy bedzie to juz usg zew ??
ja od 6 tygodnia mam tylko zewnętrzne usg, wszystko zależy od sprzętu lekarza

Cytat:
trzymajcie się Słonka wszystko będzie dobrze

Kitty, masz rację nie ma co czasem rozmawiać, trzeba zastosować terapię szokową... przede wszystkim Ty i fasolka macie się dobrze czuć, a Tż niech się wypcha...

u nas wg kalendarza wychodzi chłopak, i ja też czuję, że to będzie chłopczyk... ale nie nastawiam się jakoś specjalnie, dla mnie ważne, żeby wszystko było w porządku...

w piątek powiedzieliśmy w końcu rodzicom... tata Bartka się popłakał, mama bardzo ucieszyła... moja mama zdenerwowała, ale chyba też w jakiś sposób ucieszyła... więc jedno spotkanie trzeciego stopnia z głowy
w pracy powiedziałam jednemu dyrektorowi (a mam dwóch) temu fajniejszemu i na miejscu, prosiłam żeby na razie nie rozgłaszał... wciąż czekam na umowę... i się chyba nie doczekam, nie wiem co mam robić...

no i z nowinek to w przyszłym tygodniu się przeprowadzamy... do większego mieszkanka, w nowym bloku z ochroną i monitoringiem, w końcu nie będę się bała... bo tam gdzie teraz mieszkamy to nie dość, że drzwi można kopniakiem wyłamać, to jeszcze ciągle mamy na korytarzu narkomanów i pijaków... a ani policja ani straż miejska udaje, że o niczym nie wie... nie wspomnę już o sąsiadach ze średnią wieku 105 lat... którym wszystko i wszyscy przeszkadzają a zapachy unoszące się z niektórych mieszkań szok...
mam tylko stracha przed telefonem do właściciela mieszkania które teraz wynajmujemy... nie lubię tak stawiać ludzi przed faktem, ale on tak wiele razy był nie do końca w porządku w stosunku do nas, że w sumie nawet nie wiem czemu...

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 09:20   #2331
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
w piątek powiedzieliśmy w końcu rodzicom... tata Bartka się popłakał, mama bardzo ucieszyła... moja mama zdenerwowała, ale chyba też w jakiś sposób ucieszyła... więc jedno spotkanie trzeciego stopnia z głowy
w pracy powiedziałam jednemu dyrektorowi (a mam dwóch) temu fajniejszemu i na miejscu, prosiłam żeby na razie nie rozgłaszał... wciąż czekam na umowę... i się chyba nie doczekam, nie wiem co mam robić...

no i z nowinek to w przyszłym tygodniu się przeprowadzamy... do większego mieszkanka, w nowym bloku z ochroną i monitoringiem, w końcu nie będę się bała...
widzisz, jaka fajna reakcja rodzinki.

a czemu czekasz na umowę i wciąż jej nie masz?

super, że się przeprowadzacie. a właścicielem mieszkania sobie głowy nie zawracaj. ważne, że Wam się podobać będzie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 09:26   #2332
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że już po informowaniu... Zawsze to jakaś ulga.

Myślisz, że nie dostaniesz kolejnej umowy?

Cytat:
no i z nowinek to w przyszłym tygodniu się przeprowadzamy... do większego mieszkanka, w nowym bloku z ochroną i monitoringiem, w końcu nie będę się bała... bo tam gdzie teraz mieszkamy to nie dość, że drzwi można kopniakiem wyłamać, to jeszcze ciągle mamy na korytarzu narkomanów i pijaków... a ani policja ani straż miejska udaje, że o niczym nie wie... nie wspomnę już o sąsiadach ze średnią wieku 105 lat... którym wszystko i wszyscy przeszkadzają a zapachy unoszące się z niektórych mieszkań szok...
mam tylko stracha przed telefonem do właściciela mieszkania które teraz wynajmujemy... nie lubię tak stawiać ludzi przed faktem, ale on tak wiele razy był nie do końca w porządku w stosunku do nas, że w sumie nawet nie wiem czemu...
Wow. No to gratulacje. Bezpieczne miejsce się przyda, zwłaszcza teraz.

U mnie podobna średnia wieku ale spokój, cisza... Tylko na osiedlu młokosy się nudzą i nocami siedzą na ławce. Starci mieszkańcy nie interweniują, ze strachu pewnie i czasem do 6 rano trwają spotkania...

Stary 2009-10-19, 09:44   #2333
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Super, że już po informowaniu... Zawsze to jakaś ulga.

Myślisz, że nie dostaniesz kolejnej umowy?

Wow. No to gratulacje. Bezpieczne miejsce się przyda, zwłaszcza teraz.

U mnie podobna średnia wieku ale spokój, cisza... Tylko na osiedlu młokosy się nudzą i nocami siedzą na ławce. Starci mieszkańcy nie interweniują, ze strachu pewnie i czasem do 6 rano trwają spotkania...
oj ulga, ulga... kamień z serca normalnie, przynajmniej jeśli chodzi o moją mamę i część pracy...

właśnie mnie też męczą Ci młodzi gniewni i balety do rana... poza tym Bartka czasem nie ma bo wyjeżdża na szkolenia, czasem ma spotkania z , Klientami poza Warszawą, a ja normalnie się boję bo tych świrów akurat na tym osiedlu nie brakuje... tu będzie przynajmniej z tym spokój...

nie wiem co z tą umową Kropuś... 31 października kończy mi się ta, nie mogę się doprosić kolejnej, jeden dyrektor już dzwonił do prezesa i nie ma problemu, ale drugi coś zwleka i ściemnia... a jak nie będzie informacji od obydwu to nie wiem co z umową... nie wiem co mam zrobić w sytuacji kiedy do końca miesiąca nic ze mną nie podpiszą? 2 listopada przynieść zaświadczenie o ciąży i zwolnienie? w tej sytuacji i tak co najmniej do porodu muszą ze mną przedłużyć umowę...

Bruno już w domku
Stary 2009-10-19, 09:45   #2334
problemind
Przyczajenie

Nie jestem w stanie otworzyc lodowki bez zatykania nosa...zaczyna sie.

Kitty-czasem taki zimny prysznic budzi faceta, mam nadzieje, ze wyprowadzka otworzy mu oczy.

Co do usg, to nie wiem jakie bedzie czy brzuszne czy dowcipne, zobaczymy.

Milego dnia!

Edytowane przez problemind
Czas edycji: 2009-10-19 o 09:47
problemind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 10:02   #2335
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Witam Mamusie

Ja jestem mamusią majowo-czerwcową 2009. Widzę że kilka z dziewczyn było na wątku "próbować..." Tym gratuluję szczególnie

Mam nadzieję że Wam wszystkim szybko mdłości miną i bedziecie się cieszyć swoim stanem.

A mój maluszek wygląda już tak...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 10:04   #2336
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Ja jestem mamusią majowo-czerwcową 2009. Widzę że kilka z dziewczyn było na wątku "próbować..." Tym gratuluję szczególnie

Mam nadzieję że Wam wszystkim szybko mdłości miną i bedziecie się cieszyć swoim stanem.

A mój maluszek wygląda już tak...
Małgosiu, gratuluję Kochana słodkiego masz Szkraba

Bruno już w domku
Stary 2009-10-19, 10:10   #2337
Mania09
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny tak się czaję od dłuższego czasu i czytuję ten wątek intensywnie

Jestem w ciąży potweirdzonej chyba milionem pozytywnych sikaczy Jednakże pierwsza wizyta u mojego lekarza w środę o 15.15Gina wybrałam już dawno i jestem pewna wyboru...byłam u niego również na wizycie przed porządnym staraniem się i pewne badanka mam za sobą. Wiem że trzeba będzie je powtarzać ale toxo, różyczkę i cytomegalię mam za sobą, zrobiłam również badania na chormony tarczycowe

Bardzo ciekawa jestem jakie badanie mi zrobi bo wiem,że gabinet do USG jest osobno i lekarze nie mają tego sprzętu u siebie. Do USG jest ten osobny lekarz, który konsultuje obraz z moim ginem. Po całym badaniu gin wychodzi ze mną do recepcji, informuje o wszystkim Panią i umawiana jestem na kolejną wizytę.

Powinno być O.K. bo najważniejsza jest ta kruszynka

Ściskam Was gorąco i lecę przedstawić się na PW Enigmie
Mania09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 10:19   #2338
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez Mania09 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny tak się czaję od dłuższego czasu i czytuję ten wątek intensywnie

Jestem w ciąży potweirdzonej chyba milionem pozytywnych sikaczy Jednakże pierwsza wizyta u mojego lekarza w środę o 15.15Gina wybrałam już dawno i jestem pewna wyboru...byłam u niego również na wizycie przed porządnym staraniem się i pewne badanka mam za sobą. Wiem że trzeba będzie je powtarzać ale toxo, różyczkę i cytomegalię mam za sobą, zrobiłam również badania na chormony tarczycowe

Bardzo ciekawa jestem jakie badanie mi zrobi bo wiem,że gabinet do USG jest osobno i lekarze nie mają tego sprzętu u siebie. Do USG jest ten osobny lekarz, który konsultuje obraz z moim ginem. Po całym badaniu gin wychodzi ze mną do recepcji, informuje o wszystkim Panią i umawiana jestem na kolejną wizytę.

Witaj Mamusiu
badania na toxo i cytomegalię jeśli nie miałaś przeciwciał będziesz musiała powtórzyć

wszystko będzie ok, nie ma innego wyjścia

Bruno już w domku
Stary 2009-10-19, 10:27   #2339
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mania09 Pokaż wiadomość

witaj! ale gwarno się na wątku robi.
a może jeszcze napiszesz nam wszystkim na kiedy masz termin?
Stary 2009-10-19, 10:37   #2340
kasiaaX
Rozeznanie

Witam ,ja również dołączam, jestem 6 tyg. licząc od poczatku ostatniego cyklu. O ciązy dowiedziałm sie niecały tydzień temu, ciąza pierwsza,nieplanowana swieżo po slubie, ale bardzo sie cieszymy Potwierdziłam dwoma testami badaniem u gienia(bez usg) teraz tylko na badanka krwi i.......niewiem co dalej aha i mam mały problem-mama zarzuciła mi, że za wczesnie mowie o ciąży, ale ja po prostu nie mogłam wytrzymać czy sa jakies przesady,ze nie powinno sie mowic w pierwszym miesiącu zeby nie zapeszac? martwi mnie to...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości