Czarna lista targowisko- plotki - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 16:36   #2311
misianka
kosmita jakiś normalnie

Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki

Cytat:
Napisane przez Dorota-Coco Pokaż wiadomość
Misianko, jak to jest z przyznawaniem punktow karnych za "off topic - niszczenie watku wpisami nie do tematu"
bowiem, nie bardzo rozumiem zasady przyznawania punktow karnych jednym wizazankom, a nie przyznawania punktow, za to samo przewinienie "off topic" drugim
przyklad Poli :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=530512

bede wdzieczna za odpowiedz
Pola wie za co dostała punkt i od kogo. Ja nie komentuję przed osobami trzecimi karniaków użytkowniczek, a tym bardziej na publicznym forum - pola może sprawę dyskutować ewentualnie z modem od którego karniaka dostała.

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 17:23   #2312
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Przekupka: 288 pkt / 100% pozyt.

Misianko, zasady przyznawania punktow karnych nie sa chyba owiane tajemnica ( sa? )
( punkt karny dla Poli podalam jako przyklad )
wobec tego, tym bardziej chyba powinnysmy pisac zapytania na forum publicznym, zeby nie bylo watpliwosci i nieporozumien

chcialabym wiedziec - czy jesli wpisze do watku z dokladkami, ze zapraszam do nowego watku, to otrzymam te nieszczesne punkty karne, czy tez nie?

Edytowane przez Dorota-Coco
Czas edycji: 2011-05-17 o 17:28 Powód: byk
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:09   #2313
ranka
Kici kici miau miau

Przekupka: 191 pkt / 100% pozyt.

mysle ze tak. ja dostalam.

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:31   #2314
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Misianko, zasady przyznawania punktow karnych nie sa chyba owiane tajemnica ( sa? )
( punkt karny dla Poli podalam jako przyklad )
wobec tego, tym bardziej chyba powinnysmy pisac zapytania na forum publicznym, zeby nie bylo watpliwosci i nieporozumien

chcialabym wiedziec - czy jesli wpisze do watku z dokladkami, ze zapraszam do nowego watku, to otrzymam te nieszczesne punkty karne, czy tez nie?
Dorotko, oczywiście że nie są, źle zrozumiałam pytanie (roztargniona, z pracy usiłowałam wyjść).

Otóż jak napisałam, za reklamę nowego wątku należy się punkt karny, za permanentną recydywę nawet więcej
Problem jest innej natury. Mod jest człowiekiem wbrew pozorom, a także wizażanką i na wizaż wchodzi z różnych przyczyn i różnych rzeczy szuka, niekoniecznie bawi się tylko w policjanta, więc i nie zawsze wszystko zauważy, więc czasem może się komuś "upiec".
Drugie źródło informacji, o rzeczach niezgodnych z regulaminem i zasadami to ZP - zgłoszenie złego postu, przez same wizażanki.

Kiedyś nie tak często używane (użytkowniczek może było mniej?), ale jeśli zgłoszenie dotyczy łamania regulaminu, sprawa jest jasna.

Wracając do Twojego pytania, tak - jeśli ja, inny mod znajdzie taki Twój wpis lub zostanie on zgłoszony to najprawdopodobniej skończy się to karniaczkiem - jak sama nazwa wskazuje - to jest wątek dokładkowy, a nie reklamujący-nowe-wątki

A mimo iż cudzych karniaków nie komentuję, to swój mogę - też w swojej historii tutaj zarobiłam karniaka, nie przyszło mi do głowy jakoś pisać "a Pipsztycka to też i nie ma karniaka" - przyznałam, że zrobiłam to z zagapienia, bo właśnie tyle wpisów podobnych widziałam, że pomyślałam: można
A to mnie nie usprawiedliwia, bo trzeba było może zajrzeć do zasad, czy się zmieniły na przykład.
No i zarobiłam karniaka, przyjęłam na klatę z pokorą i ... jakoś żyję, bo dla mnie to jasna sprawa - łamiesz zasady - ryzykujesz. I tyle. Wyniosłam nauczkę i już

Co do nowych wątków i tak lądują na górze, więc nie ma potrzeby ich reklamować i zapychać wątków przeznaczonych na co innego.

Ufff, mam nadzieję, że tym razem byłam klarowna

Stary 2011-05-17, 19:04   #2315
oolong
Zakorzenienie

Przekupka: 82 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
Dorotko, oczywiście że nie są, źle zrozumiałam pytanie (roztargniona, z pracy usiłowałam wyjść).

Otóż jak napisałam, za reklamę nowego wątku należy się punkt karny, za permanentną recydywę nawet więcej
Problem jest innej natury. Mod jest człowiekiem wbrew pozorom, a także wizażanką i na wizaż wchodzi z różnych przyczyn i różnych rzeczy szuka, niekoniecznie bawi się tylko w policjanta, więc i nie zawsze wszystko zauważy, więc czasem może się komuś "upiec".
Drugie źródło informacji, o rzeczach niezgodnych z regulaminem i zasadami to ZP - zgłoszenie złego postu, przez same wizażanki.

Kiedyś nie tak często używane (użytkowniczek może było mniej?), ale jeśli zgłoszenie dotyczy łamania regulaminu, sprawa jest jasna.

Wracając do Twojego pytania, tak - jeśli ja, inny mod znajdzie taki Twój wpis lub zostanie on zgłoszony to najprawdopodobniej skończy się to karniaczkiem - jak sama nazwa wskazuje - to jest wątek dokładkowy, a nie reklamujący-nowe-wątki

A mimo iż cudzych karniaków nie komentuję, to swój mogę - też w swojej historii tutaj zarobiłam karniaka, nie przyszło mi do głowy jakoś pisać "a Pipsztycka to też i nie ma karniaka" - przyznałam, że zrobiłam to z zagapienia, bo właśnie tyle wpisów podobnych widziałam, że pomyślałam: można
A to mnie nie usprawiedliwia, bo trzeba było może zajrzeć do zasad, czy się zmieniły na przykład.
No i zarobiłam karniaka, przyjęłam na klatę z pokorą i ... jakoś żyję, bo dla mnie to jasna sprawa - łamiesz zasady - ryzykujesz. I tyle. Wyniosłam nauczkę i już

Co do nowych wątków i tak lądują na górze, więc nie ma potrzeby ich reklamować i zapychać wątków przeznaczonych na co innego.

Ufff, mam nadzieję, że tym razem byłam klarowna
no właśnie dla mnie to dziwne, bo w tym wątku od zawsze reklamowano też nowe wątki
wydaje mi się, że punkty karne za to nastały wraz z Tobą, misianko...

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 19:05   #2316
mirra77
Zakorzenienie

Przekupka: 89 pkt / 100% pozyt.

Misianko, bardzo dziękuję za rozjaśnienie w głowie, również i mi
Rozumiem już teraz, że reklamowanie nowego w wątku jest niezgodne z regulaminem i szanuję to.
Rozumiem też, że moderator to też człowiek i może coś czasem przegapić.
Ale jeśli już moderator nie przegapił i edytował czyjegoś posta z powodu tzw. off topowania czyli właśnie reklamowania nowego wątku w dokładkach, a jednak ta osoba nie dostała punktu karnego, to jak to rozumieć?

mirra77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 19:18   #2317
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
no właśnie dla mnie to dziwne, bo w tym wątku od zawsze reklamowano też nowe wątki
wydaje mi się, że punkty karne za to nastały wraz z Tobą, misianko...
jasssne

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez mirra77 Pokaż wiadomość
Misianko, bardzo dziękuję za rozjaśnienie w głowie, również i mi
Rozumiem już teraz, że reklamowanie nowego w wątku jest niezgodne z regulaminem i szanuję to.
Rozumiem też, że moderator to też człowiek i może coś czasem przegapić.
Ale jeśli już moderator nie przegapił i edytował czyjegoś posta z powodu tzw. off topowania czyli właśnie reklamowania nowego wątku w dokładkach, a jednak ta osoba nie dostała punktu karnego, to jak to rozumieć?
są sytuacje kiedy ktoś:

- mało bywa (staż kilka lat, a wątasów w tym trzy)
- jest całkiem świeży

Ale są napominane, zaręczam i obserwowane dalej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-17, 19:29   #2318
pingwin2
Zakorzenienie

Przekupka: 119 pkt / 100% pozyt.

dla mnie to trochę nie zrozumiałe
poza tym takie prawo, które aż sie prosi aby je łamać tj.: zakładam nowy wątek i od razy robię dokładkę i wtedy mi wolno

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 19:32   #2319
Lolka_L
Zakorzenienie

Przekupka: 67 pkt / 100% pozyt.

Nie zręcznie się czuję Poprosze karniaka, SERIO
Lolka_L jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 19:37   #2320
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez Lolka_L Pokaż wiadomość
Nie zręcznie się czuję Poprosze karniaka, SERIO
następnym razem dostaniesz, serio serio

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
poza tym takie prawo, które aż sie prosi aby je łamać tj.: zakładam nowy wątek i od razy robię dokładkę i wtedy mi wolno
Zapraszam na BO

A do wszystkich innych - po prostu należy czytać Regulamin, stosować się do niego i tyle - to, że kiedyś nie było tyle ZP i wynikających z niego upomnień i karniaków, nie oznacza, że można Regulamin łamać i tu nie ma żadnej filozofii

Edytowane przez misianka
Czas edycji: 2011-05-17 o 19:40
Stary 2011-05-17, 19:40   #2321
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Przekupka: 93 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
jasssne
Mam wrazenie, ze swoja wypowiedzia protekcjonalnie potraktowalas Oolong. Takie odnioslam wrazenie. Moze sie myle .
Zamiast wklejac emotki moglas sie odniesc bardziej rzeczowo do jej wypowiedzi. "Jasssne" nie niesie w sobie wiele tresci.
Oolong nie ocenila Twojego zachowania, opisala tylko stan faktyczny. I tyle.

Cytat:
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-17, 19:41   #2322
hathayoga
perfumove love

Przekupka: 260 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Nie wolno Ja na ciuszkowym założyłam świeży wątek i starym (ale już nie jarym, jak widać) zwyczajem napisałam coś w stylu: "W nowym wątku dorzuciłam też sporo fajnych nowości, między innymi to tamto i siamto" + zdjęcia owych dokładek. Po zgłoszeniu przez którąś z wizażanek (o donosie słodki ) dostałam edycję owego postu na OT i pouczenie od moda (karny jeż, haaa ).
Więc dokładkę - można. Ale jak się wspomni, że w nowym wątku jest coś nowego - nie można

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 19:44   #2323
misianka
kosmita jakiś normalnie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;26979389]Mam wrazenie, ze swoja wypowiedzia protekcjonalnie potraktowalas Oolong. Takie odnioslam wrazenie. Moze sie myle .
Zamiast wklejac emotki moglas sie odniesc bardziej rzeczowo do jej wypowiedzi. "Jasssne" nie niesie w sobie wiele tresci.
Oolong nie ocenila Twojego zachowania, opisala tylko stan faktyczny. I tyle.

[/QUOTE]

Wrażenie nader niesłuszne, bo to Oolong cytując mojego posta nie zauważyła, na co wskazywałam w tymże poście jako przyczynę - zwiększoną ilość ZP od czujnych moderatorek.
Ja tylko podeszłam do tego z właściwym mi poczuciem humoru (fakt - nieco krzywym), ale bez złych intencji, bo i o takie Oolong nie podejrzewam

Stary 2011-05-17, 20:16   #2324
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Misianko, ja nie rozumiem o czym Ty do mnie mowisz
o jezu
to jeszcze raz
otrzymam punkty, tak? czy nie otrzymam?
a jak otrzymam, to dlaczego ktos inny nie otrzyma/l, pomimo edycji przez moderatora tego zlego afuj postu
a jak nie otrzymam, to dlaczego ktos inny otrzyma/ł
bo kurza stopka, ale ja tu okreslonych zasad otrzymywania punktow nie widze
widze uznaniowosc

tyle pytan, tyle pytan
Stary 2011-05-17, 20:19   #2325
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Misianko, ja nie rozumiem o czym Ty do mnie mowisz
o jezu
to jeszcze raz
otrzymam punkty, tak? czy nie otrzymam?
a jak otrzymam, to dlaczego ktos inny nie otrzyma/l, pomimo edycji przez moderatora tego zlego afuj postu
a jak nie otrzymam, to dlaczego ktos inny otrzyma/ł
bo kurza stopka, ale ja tu okreslonych zasad otrzymywania punktow nie widze
widze uznaniowosc

tyle pytan, tyle pytan
Dorotka, przeczytaj jeszcze raz - wszystko, ok?

EDIT: w sensie, że dalej wytłumaczyłam, dlaczego czasem ktoś może nie otrzmać

Edytowane przez misianka
Czas edycji: 2011-05-17 o 20:22

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-17, 20:26   #2326
oolong
Zakorzenienie

specjalnej urazy nie mam, bo nie mam do tego głowy obecnie (nie mam tyle energii na wizaż, co wcześniej), po prostu stwierdziłam fakt, jak to James napisała, a że/czy ktoś mnie wyśmiewa, to jego sprawa, to tylko wirtual

wielokrotnie reklamowałam nowy wątek w dokładkowym, bo wręcz uważałam, że ten wątek też do tego służy
moim zdaniem nowy wątek tez jest w pewnym sensie dokładką

tez bym pewnie zarobiła karniaka, gdyby właśnie nie to, że nie wymieniam się z braku czasu

Stary 2011-05-17, 20:33   #2327
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
specjalnej urazy nie mam, bo nie mam do tego głowy obecnie (nie mam tyle energii na wizaż, co wcześniej), po prostu stwierdziłam fakt, jak to James napisała, a że/czy ktoś mnie wyśmiewa, to jego sprawa, to tylko wirtual

wielokrotnie reklamowałam nowy wątek w dokładkowym, bo wręcz uważałam, że ten wątek też do tego służy
moim zdaniem nowy wątek tez jest w pewnym sensie dokładką

tez bym pewnie zarobiła karniaka, gdyby właśnie nie to, że nie wymieniam się z braku czasu
No to jeszcze raz podkreślam, że nie było to protekcjonalne, ale cytowanym przez Ciebie poście było wyjaśnienie i Twoja uwaga, gdyby nie była właśnie Twoja (bo Cię szanuję i ogólnie dobrze odbieram), mogłaby być przeze mnie właśnie odczytana jako sugestie dziwne, wbrew faktom.

A powtarzam (też) - jest więcej wizażanek, więcej ZP, a dokładkowy służy dokładkom, więc chyba temat wyczerpany.

Zaś o ile ktokolwiek jeszcze uważa, że karniaki są dawane "po uważaniu" czy niejasno czyli niesprawiedliwie , to zapraszam do Złosia, bo przepraszam, ale tłumaczenie, że nie jestem wielbłądem i powtarzanie tego samego przez kilka postów jest już bardziej uciążliwe niż cokolwiek wnoszące

Stary 2011-05-17, 20:36   #2328
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
No to jeszcze raz podkreślam, że nie było to protekcjonalne, ale cytowanym przez Ciebie poście było wyjaśnienie i Twoja uwaga, gdyby nie była właśnie Twoja (bo Cię szanuję i ogólnie dobrze odbieram), mogłaby być przeze mnie właśnie odczytana jako sugestie dziwne, wbrew faktom.

A powtarzam (też) - jest więcej wizażanek, więcej ZP, a dokładkowy służy dokładkom, więc chyba temat wyczerpany.

Zaś o ile ktokolwiek jeszcze uważa, że karniaki są dawane "po uważaniu" czy niejasno czyli niesprawiedliwie , to zapraszam do Złosia, bo przepraszam, ale tłumaczenie, że nie jestem wielbłądem i powtarzanie tego samego przez kilka postów jest już bardziej uciążliwe niż cokolwiek wnoszące
mi nie chodzi, ze uznaniowo, może po prostu bardziej przestrzegasz regulaminu niż było to uprzednio praktykowane

Stary 2011-05-17, 20:48   #2329
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
mi nie chodzi, ze uznaniowo, może po prostu bardziej przestrzegasz regulaminu niż było to uprzednio praktykowane
Myślałam, że Tobie nie chodzi, dalsza część była do innych.
Ale teraz już tak nie myślę.

Każdy mod od musi reagować na ZP w którym jest faktyczne złamanie regulaminu.

Jak widać, nadal uparcie nie dostrzegasz, co piszę o zwiększonej ilości ZP i imputujesz mi winę za karniaki.

A prawda jest taka, że kto łamie regulamin ryzykuje i sam jest sobie winien.

I naprawdę więcej tego nie powtórzę, bo jak widać - inni wiedzą lepiej i nic ich nie przekona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-17, 20:53   #2330
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Cytat:

o!
to ja sie tej mysli olongowej uczepie, niczym koala eukaliptusa
Stary 2011-05-17, 20:56   #2331
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że Tobie nie chodzi, dalsza część była do innych.
Ale teraz już tak nie myślę.

Każdy mod od musi reagować na ZP w którym jest faktyczne złamanie regulaminu.

Jak widać, nadal uparcie nie dostrzegasz, co piszę o zwiększonej ilości ZP i imputujesz mi winę za karniaki.

A prawda jest taka, że kto łamie regulamin ryzykuje i sam jest sobie winien.

I naprawdę więcej tego nie powtórzę, bo jak widać - inni wiedzą lepiej i nic ich nie przekona
ulala, mocno, może rzeczywiście nie ma co kontynuować
nic nie " imputuję", a wytłuszczonej części w ogóle nie rozumiem
w każdym razie wiem już, jakie są zasady w dokładkowym i będę ich przestrzegała, więc w sumie jestem przekonana

Stary 2011-05-17, 21:01   #2332
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
o!
to ja sie tej mysli olongowej uczepie, niczym koala eukaliptusa
trudno, nie poradzę, że przestrzeganie regulaminu jest niedobrze widziane

Edytowane przez misianka
Czas edycji: 2011-05-17 o 21:03 Powód: doprecyzowanie
Stary 2011-05-17, 21:14   #2333
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Misianko, wydaje mi sie, ze oolong tym stwierdzeniem nic zlego na mysli nie miala, wrecz przeciwnie
ja odebralam to jako dobra monete, i tego tez wole sie uczepic - Twoich dobrych intencji
zaczynamy przerzucac sie jakimis emocjonalnymi postami
niepotrzebnie
nadal nie rozumiem - dlaczego tak a nie siak
ale juz daje spokoj z pytaniami
dobranoc
Stary 2011-05-17, 21:21   #2334
mirra77
Zakorzenienie

Przekupka: 89 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
o!
to ja sie tej myśli olongowej uczepie, niczym koala eukaliptusa
a ja się uczepię, że uznaniowo jednak
jako, że nie przekonują mnie podane wyżej argumenty odstąpienia od reguły (że wizażanki świeże, albo że mało wątków).
po pierwsze dlatego bo wg mnie tak po prostu nie jest, poza tym nawet gdyby tak było (że wizażanka świeża albo ma mało wątków) , to mimo wszystko świadczy że jest to właśnie uznaniowe (nigdzie bowiem nie jest określone że jakaś liczba wątków lub jakiś okres stażu forumowego podpada pod łaskawsze stosowanie zasad?). jest to więc pole do indywidualnych interpretacji...

nie chcę aby brzmiało to jako atak. nie chcę tu robić huzianajózia.
tylko mi się to zwyczajnie kupy nie trzyma

Edytowane przez mirra77
Czas edycji: 2011-05-17 o 21:26
mirra77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:23   #2335
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Misianko, wydaje mi sie, ze oolong tym stwierdzeniem nic zlego na mysli nie miala, wrecz przeciwnie
ja odebralam to jako dobra monete, i tego tez wole sie uczepic - Twoich dobrych intencji
zaczynamy przerzucac sie jakimis emocjonalnymi postami
niepotrzebnie
nadal nie rozumiem - dlaczego tak a nie siak
ale juz daje spokoj z pytaniami
dobranoc
Dorotko, no to krótko i mam nadzieję bardziej zrozumiale - bardzo młodzi stażem i "starzy stażem", ale mało aktywni na wymiankach, mogą dostać za pierwszym razem tylko upomnienie, ale tylko za pierwszym.
Ale zasada i Regulamin obowiązują po prostu i trzeba się liczyć z konsekwencjami niezastosowania doń zawszeMój postnie był emocjonalny, choć przyznam, że wyobrażenie koali mnie rozbroiło, więc jeśli już to pozytywnie

Też dobrej nocki

Stary 2011-05-17, 21:27   #2336
Dorota-Coco
Zakorzenienie

obawiam sie Misianko, ze nam sie tu nic jednak nie wyjasni
niewiele rozumiem z zasad przyznawania punktow karnych
hokus pokus
Stary 2011-05-17, 21:31   #2337
uzunia
Wtajemniczenie

Przekupka: 51 pkt / 100% pozyt.

Misianko to ja mam w takim razie inne pytanie.
Na ciuszkowym akurat sie nie wymieniam,ale...
rozumiem,ze jesli teraz przykładowo założe nowy wątek z dokładkami to nie mam prawa tego ogłaszać w dokładkach.
Ponadto w Nowym Regumalinie jest tez mowa,że nie wolno zakładać więcej niż jednego wątku w miesiącu.
Krótko mówiąć:
-chcecie ograniczyć podbijanie swoich wątków poprzez zakładanie nowych (i to popieram,bo niektóre użytkowniczi co i rusz dokładają "nowy wątek" z dokładnie tymi samymi rzeczami)
-chcecie ograniczyć reklamowanie nowych wątków w ogóle;

NEW~!!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post25471289

uzunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-17, 21:38   #2338
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez mirra77 Pokaż wiadomość
a ja się uczepię, że uznaniowo jednak
jako, że nie przekonują mnie podane wyżej argumenty odstąpienia od reguły (że wizażanki świeże, albo że mało wątków).
po pierwsze dlatego bo wg mnie tak po prostu nie jest, poza tym nawet gdyby tak było (że wizażanka świeża albo ma mało wątków) , to mimo wszystko świadczy że jest to właśnie uznaniowe (nigdzie bowiem nie jest określone że jakaś liczba wątków lub jakiś okres stażu forumowego podpada pod łaskawsze stosowanie zasad?). jest to więc pole do indywidualnych interpretacji...

nie chcę aby brzmiało to jako atak. nie chcę tu robić huzianajózia.
tylko mi się to zwyczajnie kupy nie trzyma
też nie poradzę
niestety nie czuję się ani zobowiązana, ani upoważniona do wyłuszczania rozterek moda przy rozpatrywaniu ZP, ale wydaje mi się oczywiste, że są przewinienia i są okoliczności w jakich one następują
Natomiast jeśli masz jakąś konstruktywną myśl, która pozwoli jasno i co do punkta wyliczyć czyjąś winę i karę za nią i działać całkowicie automatycznie, a to tego system ten pozwoli przewidzieć każdą sytuację na forum, to chętnie przeczytam (to nie jest złośliwość, bo wiele pomysłów Wizażanek doprowadzało do usprawnień i zmian na tym forum)

Stary 2011-05-17, 21:38   #2339
Natalia 1
Zakorzenienie

Przekupka: 39 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Dorotko, no to krótko i mam nadzieję bardziej zrozumiale - bardzo młodzi stażem i "starzy stażem", ale mało aktywni na wymiankach, mogą dostać za pierwszym razem tylko upomnienie, ale tylko za pierwszym.
Ale zasada i Regulamin obowiązują po prostu i trzeba się liczyć z konsekwencjami niezastosowania doń zawszeMój postnie był emocjonalny, choć przyznam, że wyobrażenie koali mnie rozbroiło, więc jeśli już to pozytywnie

Też dobrej nocki

dla mnie , prosto jasno i podoba mi się .
Jestem tu nowa na targowisku , i dopiero dzisiaj się dowiedziałam , że nie można ot itd, i byłoby mi strasznie przykro , gdybym dostała jakieś punkty karne , a upomnienie jest ok.
Natalia 1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:40   #2340
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez uzunia Pokaż wiadomość
Misianko to ja mam w takim razie inne pytanie.
Na ciuszkowym akurat sie nie wymieniam,ale...
rozumiem,ze jesli teraz przykładowo założe nowy wątek z dokładkami to nie mam prawa tego ogłaszać w dokładkach.
Ponadto w Nowym Regumalinie jest tez mowa,że nie wolno zakładać więcej niż jednego wątku w miesiącu.
Krótko mówiąć:
-chcecie ograniczyć podbijanie swoich wątków poprzez zakładanie nowych (i to popieram,bo niektóre użytkowniczi co i rusz dokładają "nowy wątek" z dokładnie tymi samymi rzeczami)
-chcecie ograniczyć reklamowanie nowych wątków w ogóle;
Ekhm, Uzuniu, późno już więc może dlatego nie widzę pytania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości