![]() |
#2311 | |
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
Misianko, zasady przyznawania punktow karnych nie sa chyba owiane tajemnica ( sa? )
( punkt karny dla Poli podalam jako przyklad ) wobec tego, tym bardziej chyba powinnysmy pisac zapytania na forum publicznym, zeby nie bylo watpliwosci i nieporozumien chcialabym wiedziec - czy jesli wpisze do watku z dokladkami, ze zapraszam do nowego watku, to otrzymam te nieszczesne punkty karne, czy tez nie? Edytowane przez Dorota-Coco Czas edycji: 2011-05-17 o 17:28 Powód: byk |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Kici kici miau miau
|
mysle ze tak. ja dostalam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() Otóż jak napisałam, za reklamę nowego wątku należy się punkt karny, za permanentną recydywę nawet więcej ![]() Problem jest innej natury. Mod jest człowiekiem wbrew pozorom ![]() Drugie źródło informacji, o rzeczach niezgodnych z regulaminem i zasadami to ZP - zgłoszenie złego postu, przez same wizażanki. Kiedyś nie tak często używane (użytkowniczek może było mniej?), ale jeśli zgłoszenie dotyczy łamania regulaminu, sprawa jest jasna. Wracając do Twojego pytania, tak - jeśli ja, inny mod znajdzie taki Twój wpis lub zostanie on zgłoszony to najprawdopodobniej skończy się to karniaczkiem - jak sama nazwa wskazuje - to jest wątek dokładkowy, a nie reklamujący-nowe-wątki A mimo iż cudzych karniaków nie komentuję, to swój mogę ![]() ![]() A to mnie nie usprawiedliwia, bo trzeba było może zajrzeć do zasad, czy się zmieniły na przykład. No i zarobiłam karniaka, przyjęłam na klatę z pokorą i ... jakoś żyję, bo dla mnie to jasna sprawa - łamiesz zasady - ryzykujesz. I tyle. Wyniosłam nauczkę i już ![]() Co do nowych wątków i tak lądują na górze, więc nie ma potrzeby ich reklamować i zapychać wątków przeznaczonych na co innego. Ufff, mam nadzieję, że tym razem byłam klarowna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że punkty karne za to nastały wraz z Tobą, misianko... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
Misianko, bardzo dziękuję za rozjaśnienie w głowie, również i mi
![]() Rozumiem już teraz, że reklamowanie nowego w wątku jest niezgodne z regulaminem i szanuję to. Rozumiem też, że moderator to też człowiek i może coś czasem przegapić. Ale jeśli już moderator nie przegapił i edytował czyjegoś posta z powodu tzw. off topowania czyli właśnie reklamowania nowego wątku w dokładkach, a jednak ta osoba nie dostała punktu karnego, to jak to rozumieć? |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | ||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
- mało bywa (staż kilka lat, a wątasów w tym trzy) - jest całkiem świeży Ale są napominane, zaręczam ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
dla mnie to trochę nie zrozumiałe
poza tym takie prawo, które aż sie prosi aby je łamać tj.: zakładam nowy wątek i od razy robię dokładkę i wtedy mi wolno ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
Nie zręcznie się czuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
kosmita jakiś normalnie
|
następnym razem dostaniesz, serio serio
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() A do wszystkich innych - po prostu należy czytać Regulamin, stosować się do niego i tyle - to, że kiedyś nie było tyle ZP i wynikających z niego upomnień i karniaków, nie oznacza, że można Regulamin łamać i tu nie ma żadnej filozofii ![]()
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2011-05-17 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Konto usunięte
|
Mam wrazenie, ze swoja wypowiedzia protekcjonalnie potraktowalas Oolong. Takie odnioslam wrazenie. Moze sie myle
![]() Zamiast wklejac emotki moglas sie odniesc bardziej rzeczowo do jej wypowiedzi. "Jasssne" nie niesie w sobie wiele tresci. Oolong nie ocenila Twojego zachowania, opisala tylko stan faktyczny. I tyle. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Więc dokładkę - można. Ale jak się wspomni, że w nowym wątku jest coś nowego - nie można ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
kosmita jakiś normalnie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;26979389]Mam wrazenie, ze swoja wypowiedzia protekcjonalnie potraktowalas Oolong. Takie odnioslam wrazenie. Moze sie myle
![]() Zamiast wklejac emotki moglas sie odniesc bardziej rzeczowo do jej wypowiedzi. "Jasssne" nie niesie w sobie wiele tresci. Oolong nie ocenila Twojego zachowania, opisala tylko stan faktyczny. I tyle. ![]() Wrażenie nader niesłuszne, bo to Oolong cytując mojego posta nie zauważyła, na co wskazywałam w tymże poście jako przyczynę - zwiększoną ilość ZP od czujnych moderatorek. Ja tylko podeszłam do tego z właściwym mi poczuciem humoru (fakt - nieco krzywym), ale bez złych intencji, bo i o takie Oolong nie podejrzewam ![]()
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
Misianko, ja nie rozumiem o czym Ty do mnie mowisz
![]() o jezu to jeszcze raz otrzymam punkty, tak? czy nie otrzymam? a jak otrzymam, to dlaczego ktos inny nie otrzyma/l, pomimo edycji przez moderatora tego zlego afuj postu a jak nie otrzymam, to dlaczego ktos inny otrzyma/ł bo kurza stopka, ale ja tu okreslonych zasad otrzymywania punktow nie widze widze uznaniowosc tyle pytan, tyle pytan |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() EDIT: w sensie, że dalej wytłumaczyłam, dlaczego czasem ktoś może nie otrzmać
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2011-05-17 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 |
Zakorzenienie
|
specjalnej urazy nie mam, bo nie mam do tego głowy obecnie (nie mam tyle energii na wizaż, co wcześniej), po prostu stwierdziłam fakt, jak to James napisała, a że/czy ktoś mnie wyśmiewa, to jego sprawa, to tylko wirtual
wielokrotnie reklamowałam nowy wątek w dokładkowym, bo wręcz uważałam, że ten wątek też do tego służy moim zdaniem nowy wątek tez jest w pewnym sensie dokładką tez bym pewnie zarobiła karniaka, gdyby właśnie nie to, że nie wymieniam się z braku czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
A powtarzam (też) - jest więcej wizażanek, więcej ZP, a dokładkowy służy dokładkom, więc chyba temat wyczerpany. Zaś o ile ktokolwiek jeszcze uważa, że karniaki są dawane "po uważaniu" czy niejasno czyli niesprawiedliwie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
Ale teraz już tak nie myślę. Każdy mod od musi reagować na ZP w którym jest faktyczne złamanie regulaminu. Jak widać, nadal uparcie nie dostrzegasz, co piszę o zwiększonej ilości ZP i imputujesz mi winę za karniaki. A prawda jest taka, że kto łamie regulamin ryzykuje i sam jest sobie winien. I naprawdę więcej tego nie powtórzę, bo jak widać - inni wiedzą lepiej i nic ich nie przekona ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie " imputuję", a wytłuszczonej części w ogóle nie rozumiem w każdym razie wiem już, jakie są zasady w dokładkowym i będę ich przestrzegała, więc w sumie jestem przekonana |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2011-05-17 o 21:03 Powód: doprecyzowanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
Misianko, wydaje mi sie, ze oolong tym stwierdzeniem nic zlego na mysli nie miala, wrecz przeciwnie
ja odebralam to jako dobra monete, i tego tez wole sie uczepic - Twoich dobrych intencji zaczynamy przerzucac sie jakimis emocjonalnymi postami niepotrzebnie nadal nie rozumiem - dlaczego tak a nie siak ale juz daje spokoj z pytaniami dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jako, że nie przekonują mnie podane wyżej argumenty odstąpienia od reguły (że wizażanki świeże, albo że mało wątków). po pierwsze dlatego bo wg mnie tak po prostu nie jest, poza tym nawet gdyby tak było (że wizażanka świeża albo ma mało wątków) , to mimo wszystko świadczy że jest to właśnie uznaniowe (nigdzie bowiem nie jest określone że jakaś liczba wątków lub jakiś okres stażu forumowego podpada pod łaskawsze stosowanie zasad?). jest to więc pole do indywidualnych interpretacji... nie chcę aby brzmiało to jako atak. nie chcę tu robić huzianajózia. tylko mi się to zwyczajnie kupy nie trzyma ![]() Edytowane przez mirra77 Czas edycji: 2011-05-17 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() Ale zasada i Regulamin obowiązują po prostu i trzeba się liczyć z konsekwencjami niezastosowania doń zawsze ![]() ![]() Też dobrej nocki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Wtajemniczenie
|
Misianko to ja mam w takim razie inne pytanie.
Na ciuszkowym akurat sie nie wymieniam,ale... rozumiem,ze jesli teraz przykładowo założe nowy wątek z dokładkami to nie mam prawa tego ogłaszać w dokładkach. Ponadto w Nowym Regumalinie jest tez mowa,że nie wolno zakładać więcej niż jednego wątku w miesiącu. Krótko mówiąć: -chcecie ograniczyć podbijanie swoich wątków poprzez zakładanie nowych (i to popieram,bo niektóre użytkowniczi co i rusz dokładają "nowy wątek" z dokładnie tymi samymi rzeczami) -chcecie ograniczyć reklamowanie nowych wątków w ogóle;
![]() |
#2338 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ![]() niestety nie czuję się ani zobowiązana, ani upoważniona do wyłuszczania rozterek moda przy rozpatrywaniu ZP, ale wydaje mi się oczywiste, że są przewinienia i są okoliczności w jakich one następują Natomiast jeśli masz jakąś konstruktywną myśl, która pozwoli jasno i co do punkta wyliczyć czyjąś winę i karę za nią i działać całkowicie automatycznie, a to tego system ten pozwoli przewidzieć każdą sytuację na forum, to chętnie przeczytam (to nie jest złośliwość, bo wiele pomysłów Wizażanek doprowadzało do usprawnień i zmian na tym forum)
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie , prosto jasno i podoba mi się . Jestem tu nowa na targowisku , i dopiero dzisiaj się dowiedziałam , że nie można ot itd, i byłoby mi strasznie przykro ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.