![]() |
#2311 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
witajcie mamuski kochane ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- wybaczcie ze odwoluje sie do wszych postow ale nie moge teraz przestac myslec o tej historii slicznotki-szczerze niewyobrazam sobie jak Ci ciezko i bardzo wspolczuje.
![]() |
#2312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz,ja w swoich poprzednich dwóch ciążach też nie zauważyłam żeby brzuch mi opadł ![]() ![]() Trzymam kciuki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny,mam dzis straszna zgage i nic nie pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2315 |
Raczkowanie
|
dziekuje dziewczyny,wybiore sie na spacer moze pomoze..a jak nie- wykorzystam meza,jak to nie pomoze to zadzwonie do szpitala i zaczne sciemniac bo inaczej nie zasne.
#2316 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do tego strzelania "chrzastkowego" to tez tak mam! Czasami rano, po przebudzeniu jakos sie przeciagne albo obroce i wrazenie jest takie, jakby w brzuchu przeskoczyla jakas chrzastka. Na szczescie zdarza sie to rzadko, bo nie jest to najprzyjemniejsze uczucie. Cytat:
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Ja dziś sie lenie. Mnie dziś przyszedł stanik do karmienia 36F ![]() Dziś ide do H&M kupić małej dresik z Hello Kitty.Zakochałam się w nim.Podaje linka z all. http://aukcja.onet.pl/item1028258422...lekcja_6 2.html Wczoraj bedac u dentysty zachaczyłam o outlet z Nexta i zakupiłam takie cudo.Bedzie na zime akurat. A jutro ma przyjechać sofa z DFSa.Tylko 3 miesiące na nią czekaliśmy. No i powolutku do porodu to co ma być zrobione to bedzie zrobione. Dziewczyny jak wy sobie wyobrażacie podróż z miesiecznym dzieckiem z uk do pl? Dziecko musi być w foteliku ale taka pozycja nie jest wskazana na dłuższe leżenie.Myslałam o przewiezieniu małej w gondoli ale gondola jest bez pasów w środku.Jedynie co to bedzie przypieta ta gondola pasami w samochodzie. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-05-12 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dużo taniej mnie to wyjdzie i szybciej. Jak mówią tutaj na KTG?
![]() |
#2319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Podaję linka http://www.nokaut.pl/szukaj/foteliki...5%82adany.html No i do miasta się nie wybrałam...Ależ leń ze mnie ![]() Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2010-05-12 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie HV. Całkiem fajna babka mi została przydzielona. Zrobiła ze mną wywiad na temat chorób przebytych w rodzinie, moje dane i TZ -troszkę jak pierwsza wizyta położnej. Zapowiedziała się, że przyjdzie miedzy 12 a 14 dniem życia dziecka aby mi pomóc i sprawdzić czy wszystko ok.
Wiele czasu poświeciłyśmy na rozmowę o karmieniu piersią i powiedziała, że jeśli będę miała problemy z tym a będzie mi bardzo zależało aby nie przestawać karmić to jedna z HV może przychodzić do mnie nawet codziennie aby mi pomóc. Bardzo namawiała na karmienie piersią, opowiadała jak może to być trudne na początku i,że często kobieta się poddaje i przechodzi na butelkę. Ogólnie bardzo podobało mi się jej podejście do sprawy i sposób w jaki o wszystkim mówiła. Poruszyłyśmy temat śmierci łóżeczkowej i w jaki sposób jej uniknąć, oraz inne kwestie bezpieczeństwa malucha. Jola00 ja też się nudzę na macierzyńskim. Do wczoraj miałam zajęcie bo robiłam przegląd w naszych rzeczach - tak przed przeprowadzką chciałam powyrzucać zbędne graty i ciuchy. No i nie wiem czy się nie pospieszyłam z tą radością z powodu nowego domu, bo wczoraj dostałam telefon od agencji mieszkaniowej w sprawie mojego urlopu macierzyńskiego i że nie mam ustalonej daty powrotu do pracy. Pytali jak zamierzam płacić czynsz jak mi się skończy urlop, no i czy wracam do pracy. A ja na to, że nie wiem -bo to prawda- a oni , że muszą w takim razie przemyśleć sprawę. Głupia nie pomyślałam odpowiadając na pytanie ![]()
#2321 |
Raczkowanie
|
Czesc Kobitki,
jak mnie tutaj dlugoo nie bylo, jakos nie zagladalam ostatnio, zawsze czyms w dzien bylam zajeta, a pozatym to zaczelam macierzynski wykorzystywac i sie zajelam szkola , wiec troszke rzadziej bywalam. Magdus25 jezeli sie stresujesz to ruszaj do szpitala, jest w kazdym chyba szpitalu na oddziale maternity taki punkt aaa gdzie moga Cie podlaczyc pod ktg i pomoc, ja tam na koncu bylamz 3 razy i bylam zadowolona i zawsze bylo lepiej , nawet usg mi zrobili by sprawdzic czy wszystko ok ![]() Odnosnie wyjazdu do Polski to my jedziemy jak Alex bedzie mial ok3,5 miesiaca wiec zobaczymym jak pojdzie, niewiem czy w gondoli mozna przewozic Dziecko, to chyba jest zabronione, pozatym co z bezpieczenstwem Dziecko cokolwiek odpukac... by sie stalo? Moj Alex jutro skonczy 7tyg, rosnie jak na drozdzach, bedzie wielki, zreszta ja z mezem do malutkich nie nalezymy takze zn iego to bedzie ponad 190cm to minimum ![]() ![]() Jak skonczyl ok 5 tyg to zaczal przesypiac prawie cale noce, spi od 9 do ok 6 rano , podczas wizyty u polskiego pediatry to para z dzieckiem na poczekalni polecila nam tzw `kokon` do przesypiania nocy i u nas to poskutkowalo juz pierwszej nocy. Kupilismy go w mothercare ale uzywamy caly czas rozka , ktorym go zawijamy i jeszcze do tego uzywamy szalik ktory obwijamy , tak , ze wyglada jak w kokonie, maly czuje sie jak umnie w brzuszku , spii poand 8h slodziutko ![]() Cholera stresy chyba nigdy nie mina, najpierw ciaza .. zastanawialam sie czy wszystko ok, sprawdzalam co prawidlowe a co nie, po urodzeniu teraz jeszcze gorzej ![]() ![]() ale ogolnie super, Dziecko to slodziak, polecam pozatym smieszny filmik: http://www.youtube.com/watch?v=xSdZ6akE02I zycze Wszystkim spokojnych ciaz i czekamy na kolejne rozpakowaneee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kasiowa24 fajnie,że u Was wszystko dobrze ![]() Czekamy na nowe zdjęcia synka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie to zrobiłam już wczoraj. Zadzwoniłam do szefowej i poprosiłam aby potwierdziła, że umówiłyśmy się na mój powrót w lutym, czyli po 39 tyg. Potem telefon do agencji i powiedzieli, że wszystko sprawdza i pogadają z właścicielem i zaraz oddzwonią. To zaraz trwało ponad 24 godziny ale przed chwila dostałam telefon od agencji, że właścicielka się zgodziła. Jestem przeszczęsliwa i idę w końcu na jakiś spacer bo dziś z domu nie wychodziłam, tak się stresowałam , że nie miałam ochoty na nic. Fajnie dziewczyny, że jesteście, można się wyżalić i uzyskać jakies rady ![]() ...no dobra idę połazić.
![]() |
#2325 |
Rozeznanie
|
ponawiam pytanie: jak jest KTG po angielsku?
![]()
![]() |
#2326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie mam niestety pojęcia... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
Hello!
Ja tylko na momencik po tygodniowej przerwie. Neta w domu nadal nie mamy grrr, więc chwilowo korzystam u znajomych. W nowej chałupce już się powoli urządziliśmy (powoli, bo ja nic szybko robić nie mogę, czasem nawet siedzenie na dupie mnie męczy...). Nadrabiam zaległości książkowe, póki mam możliwość ![]() Korzystając z możliwości dostępu do neta (nie umiem jakoś pójść gdzieś na miasto i podłączyć się do free WiFi) zamówliśmy dziś łóżeczko, mam nadzieję, że jest takie, jakie ma być ![]() Wszystkiego dobrego dla Was, jeszcze muszę doczytać czy ktoś się rozpakował ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zadomowienie
|
Heart Rate Monitor jesli chodzi Ci o sam przyrzad, a "Electronic fetal monitoring" jesli chodzi Ci o proces
![]() Ooo, jakie zamowiliscie? My tez sie zaczynamy powoli przymierzac do zakupow lozeczkowo-wozkowych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
kasiowa cieszę się, ze wszystko dobrze
![]() Darianna ja uważam, ze taka podróż jest możliwa z maleństwem, ale z odpowiednimi przerwami, fotelikiem samochodowym itd. To bardzo długa podróż, a z przerwami jeszcze dłuższa... hanjah mam nadzieję, że już się zadomawiacie. ![]() A ja nadal czekam na termin pierwszego USG i nic. ![]()
![]() |
#2330 |
Rozeznanie
|
Vedma dziękuję ci dobra kobieto
![]() znalazłam tylko określenie Electronic monitor (a moim zdaniem to może oznaczać wszystko) Zwiedzaliśmy wczoraj porodówkę, pokazywali nam nowe sale porodowe, normalnie full wypas, ale jest jeden mały problem, do tych nowych sal jest daleko z pokoju położnych i wszyscy wolą te stare sale, które są dużo bliżej ![]()
#2331 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do poróży to na chwile obecna koszt jazdy samochodem jest ten sam co lot samolotem.Tylko,że ja musze czekac na poród a potem na paszport i jak dostaniemy paszport to decyzja zapadnie w ciagu jednego dnia czy samolot czy auto.No i wtedy samolot już taki tani nie bedzie prawdopodobnie.Jesli wyjdzie, ze jedziemy na miesiąc to jazda autem z noclegiem gdzieś po drodze wyjdzie 2 dni , a jeśli bedzie to na krótszy okres to chyba samolot aby nie tracić czasu. Kurcze ten folemik nieźle kosztuje. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Rozeznanie
|
My gdybyśmy jechali samochodem, to mamy dużo dalej, bo jedziemy z Irlandii Północnej
![]()
#2333 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, chciałam się tylko przywitać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
Rozeznanie
|
ROZPAKOWANE
NIKHA - Julianek 08.03.10 KASIOWA24 - Alexander 25.03.10 INDIRIA - Lidia 27.03.10 SPARKLY - Nadia i Iga 08.04.10 CIEZAROWKI MAGDUS25 - 40tc - 11/5/10 - dz - Julia THEBESTME - 38tc - 1/6/10 - dz - Aleksandra JOLA000 - 37tc - 4/6/10 - ch - Olivier DARIANNA25 - 35tc - 20/6/10 - dz - Aleksandra HANJAH - 34tc - 21/6/10 - dz - Dorota DIARI - 34tc - 24/6/10 - ch - Fasolek ZOCHA23 – 31tc - ? – ch- Arek VEDMA - 29tc - 25/7/10 - ch – Adas AWIKA - 23tc - 9/9/10 - ? - Fasolka 1985EWA - 23tc - 10/9/10 – ch - Norbert ANILKADRO –25tc ? - 13/09/10 – dz - Alina AGADOROTA -19tc - 10-12/10/10 - ? - Fasolka URSULL - 12tc - 28/11/10 - ? - Bianka lub Dorian ***LUNA -10tc - 4/12/10 - ?
Tomasz 04.07.2010 Edytowane przez Diari Czas edycji: 2010-05-12 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2336 |
Rozeznanie
|
Czy istotna jest wysokość materaca?
Mam do wyboru dwa: 1. Ma wysokość tylko 8cm, kosztuje 79.99, ale mam kupon zniżkowy na 10 funtów, więc wyniesie mnie tylko 69.99 http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...ttress(0032754) 2. Ma wysokość 14cm, ale kosztuje 89.99 http://www.mothercare.com/interior-m...65031&mcb=core Wolałabym ten tańszy, ale zastanawiam się czy 8cm to nie jest za mało i nie wiem który wybrać?
Tomasz 04.07.2010 Edytowane przez Diari Czas edycji: 2010-05-12 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przykładowy link: http://cgi.ebay.co.uk/Britax-Baby-Sa...item20b0e06054 Myślę, że to zdrowsze i bezpieczniejsze rozwiązanie niż tradycyjne nosidełko na taką długą podróż. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Jola00;19243692]Kochana z takim malutkim dzieckiem podróż nie stanowi problemu
![]() ![]() Podaję linka http://www.nokaut.pl/szukaj/foteliki...5%82adany.html Tez bralismy pod uwage długie podróze i decydowaliśmy się w końcu na taki fotelik http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...30_10001_14601 to fotelik rozkładany na płasko, który pełni dodatkowo rolę gondoli. Nie będę jakoś specjalnie zachwalac, bo ma też swoje wady, ale spełnia swoją rolę. Mam również tradycyjny fotelik Graco i w nim główka noworodka lekko "zwisa" i mam wrażenie, że nie jest dziecku wygodnie, dlatego na razie korzystamy tylko z Jane. Dziś wypróbowaliśmy go w dłuższej podrózy do konsulatu i świetnie się sprawdził, mała spała grzecznie całą drogę. Kasiowa, szczepiłas już Alexa u tej polecanej pani doktor?? Ja dziś byłam i lekko się podłamałam diagnozą i listą leków do wykupienia. Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-05-12 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.