![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cytat:
![]()
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
ja mam nadzieje ze ta tragedia czegos nas nauczy ale przede wszystkim ze zmieni troche podejscie mediow.
powiedzmy szczerze ze do tej pory roznie sie wypowiadali o Prezydencie a to co widzimy czy slyszymy ma duzy wplyw na nasze zdanie.Byly zarty, czasem bardzo niemile (a moze nawet zaryzykowac stwierdzenie szyderstwo)- zarowno z jego osoby jak i z polityki jaka prowadzil. a teraz nagle och ach jaki to Lech Kaczynski wspanialy, ile zrobil (ja oczywiscie tego nie neguje). Strasznie wzruszaja mnie te zdjecia czy filmy ktore teraz emituja-para prezydencka pokazywana jest w o wiele cieplejszym, przyjazniejszym swietle. sa tacy zwyczajni, wydaja sie blizsi wszystkim ludziom-wczesniej chyba tak nie bylo. wedlug mnie media nie powinny przekraczac w tej chwili pewnych granic. nie podobalo mi sie ze w momencie, gdy Jarosław Kaczynski modlil sie na miejscu katastrofy dookola blyskaly flesze, byly kamery. z szacunku nie powinni tego robic, to byla zbyt prywatna, osobista chwila. ogromny podziw i szacunek dla Jaroslawa Kaczynskiego za postawe, naprawde sie trzyma, a przeciez matka w szpitalu jeszcze o niczym nie wie. a co do wypowiedzi Lecha Walesy- dla mnie po prostu dno...
#2313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tacy sa ludzie więc również takie są media. Wychwalają...bo po pierwsze każdej osobie która umiera trzeba oddać hołd.....pamięcią i wspomnieniami. Trudno żeby t takich chwilach o złych sprawach pisali. Już kilka razy dziś w radiu słyszałam....ta tragedia wiele nauczyła również nas dziennikarzy.... ----------- A tak w ogóle to nie czas żeby teraz o tym mówić. To jest właśnie czas na wspominanie, na modlitwę (jak ktoś wierzy i potrzebuje) na dobre słowa i na refleksje. A nie czas na ocenianie i dyskutowanie.
![]() |
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Media często przekraczają granice, trzeba mieć swoje zdanie i zachować zdrowy rozsądek, moje zdanie na pewne sprawy i politykę prezydenta nie zmieniło się...
Naprawdę nie wiem po co ta dyskusja, przecież to, że się z kimś nie zgadzamy nie oznacza, że nie wstrząsnęła nami śmierć w takiej ogromnej tragedii . Polska nie tylko straciła parę prezydencką ale wiele wybitnych osób, które miały bezpośredni wpływ na kształt naszej polityki, mamy udawać że się nic nie stało ? ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
nie będę więc kontynuować, chociaż się z wami nie zgadzam i jak najbardziej uważam, że to właśnie czas na dyskusję, przemyślenia i wyciągnięcie wniosków, ale ok. zamykam temat
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jest czas żałoby narodowej i przemyśleń osobistych jak najbardziej ale nie w znaczeniu "prania brudów" w mediach ![]() Ta tragedia przecież ma wymiar nie tylko państwowy (polityczny)ale normalnie- czysto ludzki wymiar, na liście pasażerów przecież byli ludzie z róźnych środowisk. Komuś nie pasuje jak media zachowują się wobec tragedii, wyłącza TV, nie słucha radia, nie rozumiem pretensji do mediów w takim momencie. Ja też zamykam temat, bo nie rozumiem o co chodzi w tej wymianie zdań. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podoba mi się TV, radio - to nie oglądam, nie słucham, tak też robię. Nie rozumiem tylko tych nerwów, nikomu nie narzucam swojej odmiennej postawy czy podejścia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po prostu tak mam, ze nie potrafię przejść teraz do porządku dziennego dlatego zaczęlam może niepotrzebnie temat, pomyślałam, że stała sie taka tragedia, że nie możemy udawać że bez wpływu na nas. Zwłaszcza, że poruszane tu były wszystkie tematy, pomyślałam że to naturalne powiedzieć i o tym ![]() Szanuję inne zdanie w podejściu do tematu i zakończmy niepotrzebne spory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Miśku żadnych nerwów w wypowiedziach moich czy Dorinki nie było- moim zdaniem.
Ty czy Sanetka macie widocznie inne spojrzenie na te wydarzenia, inaczej to odczuwacie, inaczej widzicie. I każdy ma prawo powiedzieć co mysli i czuje w tej sprawie. Mnie media nie męczą...z jednej strony nie mogę już sluchać i oglądać bo serducho boli z drugiej strony nie umiem przestać. Bo chcę słuchać o ofiarach tej tragedii..chcę sluchać o tym kim byli co robili i jak działali..i chcę słuchać o tych dobrych rzeczach..a nie brudach. Jak dla mnie to piękne że taka twarda babka jak Monika Olejnik potrafi sie poryczeć na antenie..to właśnie swiadczy o tym że na prawdę to przeżywa- jako czlowiek..a nie jako dziennikarz. Cytat:
![]()
![]() |
#2321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wielki szacun dla mediów i dziennikarzy, którzy na żywo relacjonowali tą tragedię, z klasą , należnym szacunkiem, przecież Ci ludzie też mają emocje. _________________________ _________________________ Haniu zmieniając temat, dotarły czarne drewniaczki od Eary, bardzo ładne, nic nie odstaje,według mnie rozmiarówka standard, nie wygladają tendetnie/ tylko szkoda, że pierwsze co pomyślałam, o czarne akurat pasują na żałobę ...taki nastrój. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny...
Widzę, że temat ciągle jeden, właściwie to nie dziwne. Ja dalej nie jestem w stanie uwierzyć, że to się stało, na prawdę szok to jest wielki. ![]() Ale nic nie piszę więcej, bo widzę, że dyskusja była zacięta... Generalnie widać na ulicach itp, że jest smutno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przesadzaj jaka zacięta dyskusja, pisz co chcesz napisać i się nie wygłupiaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszliśmy do znajomych...i jakoś odeszliśmy na chwilę od tematu..ale jak tylko wróciliśmy do domu oda razu mąż TV włączył i oglądaliśmy do 3. Niby umówieni byliśmy na kolację z piciem z okazji męża urodzin...ale nastrój pozwolił tylko na zjedzeniu małej kolacji. -------------- No to super...czyli u mnie też dziś będą ![]() A ja kupiłam kolejną parę..sandałki u Early ![]() Normalnie sama siebie sie boję ![]() A czas przed nami trudny...komunie, chrzciny, wakacje..a jeszcze brat z żoną poprosili mnie wczoraj o bycie chrzestną dla ich synka...chrzciny w lipcu ![]() Musimy miec wór pieniędzy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie milczeli i było inaczej. Ja na razie pasuję z butami, i tak mam niezłego farta,bo wszystkie buty okazały się dobre, dzisiaj mam na sobie zarowe blaszki. To ciężki finansowo czas, ale wiesz ceny butów tutaj i tak są śmieszne, więc się nie przejmuj . |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ja właściwie mam coś do powiedzenia w tej sprawie? Jestem poruszona, wstrząśnięta, wręcz zszokowana tym co się stało, właściwie dalej nie jestem w stanie w to uwierzyć. Jest mi żal tych ludzi, ich rodzin, bliskich...właściwie wszystkich i bez względu na to jaki był mój stosunek 'polityczny' do śp. prezydenta, nie oceniam teraz tego pod względem politycznym, tylko tak, że zginęli dobrzy, wartościowi ludzie... Oczywiście media mówią o tym dużo, ciągle właściwie...ale powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie, żeby pogadali w wiadomościach i włączyli Nianię czy jakieś inne 'badziewie'. Każdy oczywiście przeżywa po swojemu, smuci się po swojemu... ale myślę, że to obowiązek mediów informować na bieżąco o sytuacji. Jeśli kogoś to nie interesuje, ok... ale jest to sytuacja na tyle duża, międzynarodowa wręcz, szokująca i dramatyczna, że myślę, że powinno się mówić...a może przyniesie to też jakieś pozytywne skutki.. może ludzie zrozumieją pewne rzeczy...że np. należy kupić nowe samoloty, należy zaostrzyć procedury...nie że wszyscy lecieli jednym samolotem... _________________________ _________________________ __ A propos butów, ja w sobotę musiałam jechać do sklepu kupić prezent na ślub koleżance z pracy (kupiłam 2 bardzo klasyczne białe filiżanki, cukierniczkę, dzbanek na herbatę i mlecznik w almi decor. Myślicie, że ok w ramach upominku?) i przy okazji kupiłam super platformy...coś jak te nude czy czarne platformy zamawiane kiedyś chyba przez Svineckę, ale czarne peep toe...na takim pseudo drewnianym obcasie. Mam je dziś na sobie-mega wygodne... No i w związku z tym obiecałam TŻ, że końcę z Sigmą na jakiś czas!! Szczególnie, że baleriny z różą, które zamówiłam na zdjęciach real wyglądają kiepsko... ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2010-04-12 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz ja kupiłam 9 par...a 10 jeszcze może się potwierdzić ![]() To już nie jest kilka złotych a kilka setek złotych ![]() No ale nic buty są..nie mam problemu z letnim obuwiem..i nie będę marudzić w czerwcu ze nie mam w czym chodzić. Ale obcasy na komunię i chrzciny muszę kupić..bo w czarnych to chyba nie wypada...tak latem, do dzieci i to jeszcze jako chrzestna ![]()
![]() |
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze tak czytam ile ludzi dostało życie po raz drugi, ile osób miało lecieć i pozamieniało się z innymi, to jest dopiero szok, taka świadomość . Butter prezent według mnie super . Hania ja tylko 6 par mam, w porównaniu z Tobą to malutko. Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-04-12 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
Butter prezent świetny..ja bym powiedziała ze jako upominek to dość bogaty nawet. Almi Decor do najtańszych nie należy. A klasyczne białe filiżanki zawsze są ładne ![]() ![]()
![]() |
#2330 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do prezentu dobrze, że wzięłaś sprawy w swoje ręcę nie ma nic gorszego jak nieudany prezent w postaci obrazu.....-bo nawet nie da się ukryć na dłuższą metę, że sie nie podoba . A powiesić jakieś straszydło na ścianie .....Trzeba kogoś doskonale znać aby trafić z takim prezentem. _________________________ _______________________ Wśród pracowników BOR-u w samolocie był mąż dziennikarki Joanny Racewicz ![]() _________________________ _________________________ _ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
Ja być może jestem dziwna, ale właśnie potrzebuję tego wszystkiego - programów, gazet, opuszczonych flag. Cały weekend spędziłam przed telewizorem, nie mogłam się oderwać. W niedzielę byłam w kościele, również z potrzeby duszy, a nie "na pokaz". Gdybym miała bliżej do Warszawy, na pewno bym przyjechała.
Nie uważam dzisiejszej dyskusji tutaj za kłótnię, każdy ma prawo przeżywać to na swój sposób. Jeśli chodzi o finanse, to u nas też kiepsko. Zamówiliśmy sobie noclegi na weekend majowy we Wrocławiu, w apartamencie na rynku. Nawet nie piszę, ile nas to wyniosło (nie było już miejsc w hostelach). W piątek mam kolejne szczepienie - 75 zł. W poniedziałek za tydzień mam iść do fryzjera na strzyżenie i koloryzację - ok. 130 zł. Nawet się zastanawiam, czy nie iść na samo obcięcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że wkroczyłaś do akcji. Cytat:
![]() Ja zrezygnowałam z farbowania u fryzjera..a z odrostów mogę się tłumaczyć...że czekam aż się do konca brąz spierze i bo chcę zrobić blond ![]() -------------- Mnie to bycie chrzestną trochę przeraża....ze względu na kościelny aspekt tego wydarzenia ![]() Będę musiała kłamać księdza żem jeszcze panienka ![]()
![]() |
#2334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny dzisiaj umarła tez moja koleżanka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
cześć
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Cześć...
Gosiu, to straszne co się stało Twojej koleżance... Niestety też znam takie przypadki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() _________________________ ________________________ Odnośnie tragedii smoleńskiej, wczoraj dowiedziałam się, że pilotem samolotu prezydenckiego był człowiek, którego miałam okazję poznać osobiście (mój były sąsiad), a nawet gościć kiedyś u siebie w domu ![]() Jestem w szoku, jeszcze większym, znam jego żonę, są teraz w bardzo ciężkiej sytuacji ......Teraz ta tragedia ma dla mnie jeszcze inny wymiar _________________________ _________________________ _ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Gosiu, to są straszne historie. Bardzo współczuję. Dorinko, nie wiem, co powiedzieć... Mam dziś znowu dzień beznadziejny, zaczął mi się @ i boli jak cholera ![]() Wczoraj dopiero wypisałam PIT-a. Wysłałam go przez internet i od razu dostałam potwierdzenie odbioru. |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też brakuje słów. Cytat:
![]() ![]() ------------- Właśnie jest problem bo nie mamy slubu kościelnego..bez powodu szczególnego. Nie moge powiedzieć że chcę być chrzestną, ale w wierze katolickiej to ja dziecka wychowywała nie będę. Ksiądz w życiu papierka mi nie da. Kto to widział żyjąca w grzechu chrzestną ![]() Nie wiem jak to rozegrać. Ja z klechami rozmawiac nie umiem. Pójde po papierek, ten zajrzy w kajecik...tam nazwisko panieńskie a ja poproszę papierek na nowe nazwisko to zaraz będzie pytanie "a ślub kościelny był??" I co ja ma poweidziec w tedy- że był?? nie moge bo oni wszystko ponotowane mają i by wiedział jakby był. A jak powiem że nie było to będzie zaraz pyatnie "a dlaczego??" Myślałam jeszcze wczoraj ze ściemnię i nie powiem żem mężatka..ale własnie mama mnie uświadomiła że wtedy nazwiska na kwitkach zgadzac sie nie będą. A ksiądz od chrztu chyba też jakies zapiski torzsamości chrzestych robi. No normalnie głupia jestem .
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
cześć
Gosiu bardzo współczuje ![]() Dori ![]() a u nas w pracy trwa ostatni tydzien zmian. W piatek zwalniają połowę ludzi i będzie praca tylko na jedną zmianę. Juz dawno z TZ postanowilismy, że jak zostaniemy to ok, jak nas zwolnią (a z tym się najbardziej liczymy, bo jest tam masa osób na kontrakcie a nie z biur pracy) i choc jedna osoba z nas bedzie miała inną pracę, to tez ok. a jak przez 2 tyg nie bedzie perspektywy pracy to wracamy już na stałe do Polski ![]() a dlaczego?? bo i tak max do konca lipca chcielismy siedzie, za drogo jest siedziec bez pracy (chyba, ze jedna osoba by pracowła, to spoko). jak wrócimy do Polski to szybciej będziemy mogli się zając swoimi sprawami. Rozmawiałam z rodzicami i wiecie oni tez mysleli o tym bufecie u nich w Hotelu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.