|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
czytalam w necie ze organizm jak kobieta przeziebiona przeciwciala wytwarza ale jak jest nie wiem, ja tez wole teraz zeby poczekal
![]() |
#2312 |
Rozeznanie
|
Niby tak, ale ja Darusia miałam taki sam przypadek jak Wikulka była malusia.. miała raptem miesiąc, leżałayśmy w szpitalu bo przy porodzie wszczepiono jej gronkowca krwi..
![]() ![]() ![]()
#2313 |
Zakorzenienie
|
jutro ide do lekarza wiec na bank dostane jakies antybiotyki;/
![]() |
#2314 |
Rozeznanie
|
Będzie dobrze Darusia, trzymaj się kochana.. już teraz szybciutko zleci i nawet się nie obejrzysz jak Kacperek będzie lulkał w swoim łóżeczku
![]()
#2315 |
Zakorzenienie
|
wiesz co teraz mi to nie robi roznicy, nie jestem na nic nastawiona, po prostu jak bedzie chcial i bedzie mial zyczenie to wyjdzie i juz
![]() ![]()
![]() |
#2316 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() wiem, że jak będzie zaciągnięta to jedyna opcja, że do łóżeczka nie wskoczy, bo nie wiem jak się będzie zachowywał przy dzidziulku. No ale mam nadzieje, że będzie wielka miłość ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- ok zmykam na tą pomidorówę, potem mam 2 godziny korepetycji do zrobienia i wracam do was ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
Hihi, a z mojej pomidorówki wyszedł rosół. Ahhhh, te ciążowe smaki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Wtajemniczenie
|
Cześć mamki, mam takie pytanie, może będziecie wiedziały. Otórz od początku roku ubezpieczyłam się grupowo w pracy w PZU i co miesiąc odciągaja mi składki. I teraz jestem ciekawa czy dostaniemy później pieniądze z tego ubezpieczenia. Niby okres karencji wynosi 6 m-cy a mam termin na początek lipca, czyli zdążą odprowadzić za pełne pół roku. Jak myślicie? spotkałyście się z tym?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zadomowienie
|
Moja przyjaciólka już musiała wracać, krótko jest w Polsce i chciała by się spotkać ze wszystkimi a nie ma biedna za wiele czasu.
Przywiozła mi body, ręczniczek i takie śliczniusie malusie skarpeteczki ![]() hihi wreszcie mam pierwsze rzeczy dla synka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Zadomowienie
|
a to reszta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi czy te nowe ubranka dla dzidzi pierzecie jeszcze, mówie o takich co są zapakowane w folie?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
wszystkie pralam i prasowalam na lewej stronie.
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- zajrzalam na chwilke ale uciekam b kuzynka juz przyjechala takze zawijam, pozniej sie pochwale prezentami ![]()
![]() |
#2323 |
Zadomowienie
|
Latkoo sliczny prezent
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Raczkowanie
|
a oto mój dzisiejszy 18 tygodniowy brzuszek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Wtajemniczenie
|
18 tydzień??!! Przeciez to nic a nic nie widac!! to juz mnie szybciej wybrzuszyło, mimo iż jestem bardzo szczupła, przed ciążą ważylam 45 teraz już 54
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Raczkowanie
|
właśnie mnie też to martwi,bo jak mnie później wybrzuszy to będą niezłe rozstępy
![]() wydaje mi się,że to przez te moje bliskie spotkania z muszlą przez 11 tygodni trochę wolniej rośnie.waga stoi w miejscu,ale obwód się powiększa ciut ciut ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zadomowienie
|
Wow ale wielki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prócz kurtek ![]() I słiczne rzeczy.. ten ręczniczek piękny jeest!! ulala.. ale olbrzym ![]() a jakie pyszności w tle ![]() Cytat:
![]() Ja długo nie miałam brzucha, pozniej w krótkim czasie bardzo urósł.. i póki co nie mam ani jednego ![]() A wogole to heej ![]() Byłam dziś na zakupkach. mogę pakowac torbę na porodówkę ![]() Alee zrobię to jak już wrócę teraz z tego szpitala.. ![]() U mnie dzis tak pięknie, wiosennie, 20*. A ja padłam na godzinę i dopiero wstałam ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-03-30 o 15:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
Pandziolka toć Ty płaska jesteś! Gdzie Ty masz to dziecko?
Taki brzuch to ja mam nawet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do bóli, to ja mam od samego początku i brzuś i kręgosłup i nic na to sie nie poradzi a najważniejsze, ze wszystko jest ok, nie martw się. Weronisiu jak się ciesze, ze plamienia przechodzą!!!!!!!!!! teraz będzie tylko lepiej!!!!!!!! ![]() Linka powinnaś bez problemu dostac kase za urodzenie synusia, ja tez waśnie dostanę, teściowa mnie ubezpieczyła miesiąc temu tyle, że ona ma tak, że nie musi minąć 6 mies od momentu ubezpieczenia a i kasę dostanę i ja i mężuś ![]() Kotuś to idziemy łeb w łeb, ja tez tyle ważę ![]() ![]() Karolinko piękne ciuszki!!!!!!!!!!!! Ja porobię zdjęcia moich, to Wam pokażę ![]() ![]() Co do prania ubranek, ja je wywiesze na słońce w czerwcu, nie będe prała, były szczelnie zapakowane, a promienie słoneczne działaja antybakteryjnie więc żadnej chemii tam nie będzie a wiaterek pięknie je wywietrzy. Pandziolka jaki mikrusik!!!!!!!!!!!!!!!! Jest słodki!!! Ja taki miałam w 8 tc. Co do rozstępów, smaruj sie już czymś nawilżającym, ja mam Dove do bardzo suchej skóry, bo oliwki nie moge używać, ja niestety nabawiłam się rozstępów w 1 ciąży, tak jak Ty wyglądałam, teraz brzuś rośnie stopniowo więc nowe się nie robią, ale może nie masz skłonności do nich i sie nie zrobią. ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Laseczki powiedzcie mi czy Was tez boli bardzo kręgosłup piersiowy, mnie tak boli, że oddechu nie moge złapać ![]() ![]()
![]() |
#2332 |
Rozeznanie
|
No to jestem.. wróciłam od fryzjera, włoski podcięte, grzyweczka obcięta.. jutro mogę iść odmieniona na Usg.. już miałam taką długą grzywkę i te włosy.. , że szok... co prawda nie chciało mi sie iść ale jak już byłam umówiona, to szkoda rezygnować.....
Pandziołka - ale malusi brzuszek.. no ale nie martw się, wymioty całkowicie ustąpią , to nadrobisz kochana kilogramy i brzuszek będzie większy.. ja przy pierwszej ciąży miałam tak samo.. do 6-7 miesiąca chodziłam w normalnych spodniach, pracowałam do 5 miesiąca i w pracy nikt się nie zorientował, że jestem w ciąży bo nie było widać... Linka 24- wg mnie powinnaś dostać te pieniążki.. skoro jesteś ubezpieczona od stycznia, to w lipcu te pieniążki już Ci się należą... Karolinko - mnie też boli kręgosłup, też czasami w części piersiowej.. ogólnie to czuję się jakaś do niczego... tez mam kołatania serducha, musiałam odstawić tabletki.. nie wiem , są dni co jest ok. ale dzisiaj np. było gorzej...nie wiem czy to hormony dzisiaj u mnie buzują czy ta pogoda zmienna.. przyszłam od fryzjera, mąż na mnie patrzy i mi sie przygląda... a ja na niego nakrzyczałam dlaczego się tak na mnie patrzy.. on biedny mi mówi, ze patrzy jak zona ładnie wygląda a ja w ryk.. mówię wam.. biedny chłopak...
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To ja się chwalę ciuszkami i moim wielkim brzucholkiem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
Zadomowienie
|
Pandziolka, ale ty masz wielki brzuch!!!!
![]() ![]() ja wróciłam i wcinam wczorajszy obiadek (polędwiczkę z brokułami i pieczarkami, pyszniusia mi wyszła... no i ponoć brokuł zdrowy ) zrobiłam sobie do tego sałatkę, bo od momentu jak zaszłam w ciążę to mam taką jazdę na warzywa, że szok. normalnie w królika się zamieniam dziewczyny, przepiękne bodziaki! i ręczniczek też. a ty carolku, to już masz bęcuś niezły, ale jaki ładniusi i masz taką piękną skórę na nim ![]() ja się już trochę źle czuję w oobcisłych ciuchach bo taki mam ten brzuch że niewiadomo w sumie o co chodzi, ale w niedzielę kupiłam sobie ładną koszulo-tunikę i śmigam w niej dzisiaj i nic mi brzucha nie widać. Muszę sobie jeszcze kilka takich sprawić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wole luźniejsze tuniki, bluzki.. ![]() ![]() Ale juz nic nie kupuje.. ![]() ![]() Carol piękny brzuszek.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale pyszności, ja nie mogę brokułów ![]() ![]() ![]() A moje zdjęcia nie oddają piękna tych ciuszków, bo jak wiecie nie mam aparatu jeszcze i komórka wszystko robię, w pomieszczeniu wychodza brzydkie. Ale w maju kupimy! Już się nie umiem doczekać ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
![]() A ja chodzę w bluzkach sprzed ciąży plus pas ciążowy i dresowe spodenki ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-03-30 o 17:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Rozeznanie
|
Ja Karolinko mam kamienie w woreczku żółciowym i też dietkę muszę trzymać... narobiłam gołąbków, ostatnio się na kawałek skusiłam i to odchorowałam... nie ma co...
A Twój brzusio Karolinko taki ładny... ja z Wikulką na koniec ciąży nawet takiego nie miałam... jak mnie zabrali na porodówkę to się położna śmiała i pytała czy czasami terminu nie pomyliłam
Wikulka - 08.11.2005 ![]() Kubuś 23.10.2010 ![]() Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-03-30 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Zadomowienie
|
Jestem spowrotem i wklejam zdjecia mojej coreczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super!! ![]() ![]() Jak kciuk ssała.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zadomowienie
|
Carol, to albo ja ślepa jestem albo rzeczywiście aparat jakiś nie teges, bo nic tam nie widać, żadnych piasków! ale oki, wierzę ci na słowo.... ale mnie się i tak podoba.
a propos brzuszków to tak się zawsze zastanawiałam, jak mój TŻ będzie reagował na powiększający się brzucholek, podobno jedni faceci lubią a inni właśnie nie. Mój chyba należy do tej pierwszej grupy, zauważyłam, że chyba go nawet podnieca mo rosnący brzusio, i bardzo mnie to cieszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.