Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-26, 19:30   #2311
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Misiulka niestety nie pomoge, gdyz ja nie odbieram zadnych swoich wynikow. Z laboratorium przesylaja wszystko do mojej przychodni (to ten sam budynek) i oni wprowadzaja sobie to w komputer. Takze mnie tylko lekarz poinformowal, ze wynik negatywny.
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:35   #2312
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Misiulka ja też dopiero co odbierałam wynik i u mnie pisało,że ujemny czy nieobecny.Coś w tym stylu.U Ciebie chyba wychodzi na to,że jest.Dobrze,że chociaz nieliczny,ale od wypadku zadzwoniłabym do lekarza zapytać czy w związku z tym masz przyjść wcześniej.

Spojrzałam jeszcze raz i Ty piszesz,że wykryli Staphylococcus,a to nie paciorkowiec tylko gronkowiec.Ten paciorkowiec którego bardzo nie chcemy to Streptococcus agalactiae. Wychodzi na to,że masz jeszcze inne świństwo...

Edytowane przez farminka
Czas edycji: 2010-05-26 o 19:42
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:37   #2313
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

mam jakieś problemy z internetem, zamula mi nie chce dodawać postów :/ mam nadzieję, że się tym razem uda

Piesek chodzi z tym gipsem i miejsca sobie nie może znaleźć, osowiały wcale nie jest i nie był ani trochę, jedynie smutnawy. Za 10 dni mam z nim jechac do kontroli a z gipsem będzie chodzil aż 4 tygodnie!! Ale ważne, ze już go nie boli.

kasienka wspolczuje cukrzycy, ale jak zachowasz diete to bedzie ok, moja kuzynka tez miala w ciazy, tylko ze ona duzo wazyla, bo ok. 120 kilo wiec wtedy chyba ryzyko cukrzycy wzrasta (zeby bylo smieszniej, ona jest polozna )

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2010-05-26 o 19:38
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:41   #2314
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

Alguien dziękuję, super że nie masz tego poskudztwa gronkowca, ja własnie wróciłam z SR i odebrałam wyniki i chyb a mam tego bydlaka wszystko po łacińsku i na necie dokońca nie mogę znaleźć ale mam taki wynik Staphylococcus spp. (koagulazoujemny) - nieliczny, czy ktoś wie co to znaczy bo wizyta u gina dopiero z 3 tyg. i nir wiem czy jutro do niego dzwonić, ze jest to paskudztwo, jaki ty miałaś określony ten wynik???
Staphylococcus to raczej gronkowiec a nie paciorkowiec. Jeśli jest ujemny, to przypuszczalnie jesteś nosicielką, w tej chwili nie chorujesz.
Tak mi się zdaje.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:44   #2315
papeteria
Zakorzenienie

itakasia super ze wszystko ok nadwyzke zwrocilam a list w drodze..moze jutro bedzie u ciebie
moj maly mial w 32tc3d 1613 wiec tez maly
hd naprawdę tak mysle
to twój mały juz z brzuszka smsy potrafi pisac no i ma komórke..wypas
siala super nagranie...ja mam na kasecie magnetofonowej jak mialam chyba z 4 lata jak spiewam "najmilsza na świecie jest mi mama " falszuje tam niezle ale mimo wszystko wzrusza
misiulka ja bez samochodu bynajmniej po mieście jeszcze potrafie funkcjonowac ale TŻ nie bardzo

co do paciorkowca ja na poczatku mialam streptococus spp. b hemolizujacy + +
nie wiem czy znowu mnie nie dopadl bo cos mnie szczypie od kilku dni a u mnie tak to sie wlasnie objawialo....

ola bo macica moze na zoladek uciska i dlatego tak masz
dzidzia kuruj sie dobrze ze glukoza ok
jaszczka napewno wszystko ok
bajka, wiolek rety az poogladalam moj brzuch takie newsy zapodalyscie ale na razie nie ma
alutka super ta tunika
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
no wiem... ale wiecie jak to jest, nosicie pod serduszkiem to jedyne, wyczekane dzieciątko i bardzo byście chciały żeby wszystko było w normach i ok, a tu takie coś wyskakuje i dlatego się martwię...
wiemy
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
No ja tez wlasnie czesto uzywalam tych leko i jakos mi sie nie widzi do kikutka ich uzywac one dla mnie takie za sztywne sa a i moje tak wilgotne nie byly pewnie dlatego, ze zlezale bo to z apteczki w samolocie.
no ja tez nie widze zeby to sie sprawdzilo bo sa takie sztywne jakby i nie jest to raczej kwestia lezenia w sklepie
kasienka
anuszka jaki slodziak ten twoj piesek
bajka super wyprawka
alguien super, ze ok
entertete co za postep

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-26 o 19:50
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:47   #2316
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Misiulka niestety nie pomoge, gdyz ja nie odbieram zadnych swoich wynikow. Z laboratorium przesylaja wszystko do mojej przychodni (to ten sam budynek) i oni wprowadzaja sobie to w komputer. Takze mnie tylko lekarz poinformowal, ze wynik negatywny.
To fajnie ja nie wiem czy mój gin ma dane u siebie w bazie z tych wyników więc musze do niego jutro zadzwonić.

farminka, dzidzia, no własnie to gronkowiec tak wyczytałam na necie, a to podobno jeszce gorsze paskudztwo, musze koniecznie jutro do gina zadzwonić puki jest nieliczny, co by się nie rozmnożył, i znowu noc z głowy.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:50   #2317
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Mama mi pomoże tylko ona uważa, że jeszcze jest czas...

to moze jak ty zaczniesz to wtedy sie do ciebie przylaczy

zjadlam truskawki ze smietana i jeszcze mam na cos ochote tylko sama nie wiem na co

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

a tak swoja droga to ja tez jestem przeziebiona boli gardlo nos zawalony kaszel i robi mi sie zajad

ide sie wykapac do pozniej
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:50   #2318
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

zjadlam truskawki ze smietana i jeszcze mam na cos ochote tylko sama nie wiem na co
no i co teraz ja chce truskawki ze śmietaną

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:57   #2319
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
To fajnie ja nie wiem czy mój gin ma dane u siebie w bazie z tych wyników więc musze do niego jutro zadzwonić.

farminka, dzidzia, no własnie to gronkowiec tak wyczytałam na necie, a to podobno jeszce gorsze paskudztwo, musze koniecznie jutro do gina zadzwonić puki jest nieliczny, co by się nie rozmnożył, i znowu noc z głowy.
Zadzwoń, zadzwoń. Podobno dla dziecka nie jest groźny, ale wystarczy antybiotyk i może się go uśpi. Ale nie martw się tak. Jak nie będziesz spała, to osłabisz organizm i dasz mu pole do popisu. Bezstresowo proszę iść dziś spać

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-26, 20:04   #2320
olakola
Zadomowienie

jaszczka - trzymaj się, odpoczywaj i jedz - na pewno urośnie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
wczoraj dzwonila kuzynka meza ktora ma termin na 20 czerwca i tez mowi ze jej dziecko jest za male. ja jej sie pytam a co lekarz robil ci usg? a ona ze nie ze wsadzil w nia reke i tak wywarzyl dziecko pierwsze slysze o takiej metodzie. to juz jej drugie dziecko i przed porodem tez tak "wazyl" i prawie sie nie pomylil. slyszalyscie o czyms takim?
fajne ważenie - a kazał jej stać i "trzymał" małego/małą na palcu

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
po wizycie. wszystko ok. ilosc wod w porzadku, szyjka dluga i zamknieta. dzidzia fika zdrowo. wazy 1600 czyli w normie i kolosem nie bedzie - jak jej siostry ktore mialy 2900. jestem bardzo szczesliwa
fajne Twoje córeczki i jakie pomysłowe ciekawe czy tatuś im podpowiedział; no i Super że najmniejsza zdrowa

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A tu macie kochane mamy na Dzień Mamy

http://sluchaj.to/mp3/Nieznany_wykon...45-12cy4R0Czyl

ja jestem miętka faja i się poryczałam xD
ja też się poryczałam

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
kosztowala mnie 65 zl. Byla jeszcze czarna - M i biala - XL. Kupilam ja na targu. Teraz tylko legginsy i balerinki i moge szalec na parkiecie.
Bardzo ładnie wyglądasz, a z tym szaleństwem na parkiecie to chyba w przenośni ...

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Witajcie po dłuższej nieobecności.
Dzisiaj wyszłam ze szpitala - diagnoza Cukrzyca Ciążowa.

Czy może któraś z Was powiedzieć Mi co można a czego nie ? (chodzi o dietę)
Bardzo współczuję i jestem w szoku, że nie dostałaś zaleceń od lekarza

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
ja się pochwalę, że po miesiącu brania Sorbiferu i wcinania pestek dyni, fig itp, na przemian z pomarańczami hemoglobina skoczyła uwaga z 10.4 na 13.1 (nawet przed ciążą tak nie miałam), a hematokryt z 32 z hakiem na 40. hurra!
wow, no to faktycznie dietka pomogła i żelazo, gratulacje

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

anoxa za te truskawki, ja jeszcze nie jadłam tegorocznych
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:04   #2321
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Zadzwoń, zadzwoń. Podobno dla dziecka nie jest groźny, ale wystarczy antybiotyk i może się go uśpi. Ale nie martw się tak. Jak nie będziesz spała, to osłabisz organizm i dasz mu pole do popisu. Bezstresowo proszę iść dziś spać
własnie dzidzia najbardziej rozchodzi mi się o małą, żeby ona sie tym paskudztwem nie zaraziła, bo wiem jak kuzynka rodziła tylko, że ona miała paciorkowca to mały podczas porodu sie też nim zaraził. Ale postaram się za wczasu nie stresować.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 20:15   #2322
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

misiulka nie denerwuj się, masz jeszcze troszkę czasu do godziny 0 i na pewno uda się wyleczyć to cholerstwo
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:17   #2323
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Mierza dzidzie bardzo dokladnie na usg, ale u nas standardowo sa 3-4 usg na cala ciaze. Ostatnie usg mialam w 32t3d i wszystko bylo w porzadku, mala miala nieco ponad 2kg. Teraz na kazdej wizycie mierza mi brzuch i cos tam za malo lekarzowi dzisiaj wyszlo, dlatego wysyla mnie na dodatkowe usg. No ale powodow moze byc kilka, dlaczego za malo cm mu wyszlo - glowka bardzo nisko, moj wzrost, ulozenie dziecka w takiej pozycji, ze chowa sie w glab nieco...Kazal sie nie denerwowac. Mam nadzieje, ze dotrwamy z mala ten tydzien jeszcze
To super zobaczysz ostatni raz mala na usg a pozniej juz w realu, ale to musi byc przyjemne uczucie spodziewac sie dzidziusia na "dniach"

Cytat:

Alguien dziękuję, super że nie masz tego poskudztwa gronkowca, ja własnie wróciłam z SR i odebrałam wyniki i chyb a mam tego bydlaka wszystko po łacińsku i na necie dokońca nie mogę znaleźć ale mam taki wynik Staphylococcus spp. (koagulazoujemny) - nieliczny, czy ktoś wie co to znaczy bo wizyta u gina dopiero z 3 tyg. i nir wiem czy jutro do niego dzwonić, ze jest to paskudztwo, jaki ty miałaś określony ten wynik???
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość

Spojrzałam jeszcze raz i Ty piszesz,że wykryli Staphylococcus,a to nie paciorkowiec tylko gronkowiec.Ten paciorkowiec którego bardzo nie chcemy to Streptococcus agalactiae. Wychodzi na to,że masz jeszcze inne świństwo...
No ja mam napisane S. agalactiae szczep MLSB na mojego paciorkowca, mam nadzieje, ze juz go nie ma bo juz wszystkie leki wylykalam.

Gronkowca mialam jako dziecko skory na reku robily mi sie takie ala strupki, ale to pewnie inna odmiana, nie martw sie wypedza go z Ciebie.

Za chwile YCD ciekawe kto teraz odpadnie? Macie jakies typy? Ja za paulina jestem i za Tomkiem, wiem, ze Kuba lepiej tanczy, ale przypomina mi on przyjaciela wesolego diabla i mnie to zniecheca a Tomek taki fajniutki jest

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:17   #2324
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
zjadlam truskawki ze smietana i jeszcze mam na cos ochote tylko sama nie wiem na co [COLOR="Silver"]
no i przez ciebie teraz mi się truskawek chce masz szczęście, bo chyba mam jeszcze troszkę mrożonych, zaraz poszukam i rozmrożę... nie to samo co świeże, ale z braku laku ujdzie...

okropnie boli mnie brzuszysko chyba sobie coś naciągnęłam podczas figlowania... nie mogę sobie pozycji znaleźć żeby nie bolało... du.pa... dobrze, że mały szaleje po obiedzie to o niego jestem spokojna, to tylko mój własny ból... :/
Stary 2010-05-26, 20:18   #2325
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Witajcie po dłuższej nieobecności.
Dzisiaj wyszłam ze szpitala - diagnoza Cukrzyca Ciążowa.

Czy może któraś z Was powiedzieć Mi co można a czego nie ? (chodzi o dietę)
trzymam kciuki żeby było dobrze dalej a o diecie nietety nic nie wiem , ale może coś na internecie będzie pisało

Cytat:

Bylam dzisiaj na wizycie...
Wynik na paciorkowca negatywny
Natomiast lekarz mierzyl mi brzuch i powiedzial, ze nieco za malo mierze, wiec mam przyjsc za tydzien na dodatkowe usg. Chca sie upewnic, czy malutka rosnie prawidlowo. Mowil, zeby sie nie denerwowac, bo czesc dzieci chowa sie sprytnie w brzuszkach tak, ze pomiary wtedy mniejsze wychodza.
To teraz chce dotrwac do przyszlej wizyty (tzn nie urodzic jeszcze), to bedzie 38t4d, to powinnam wiedziec mniej wiecej, jak duza bedzie mala przy porodzie, bo to juz bardzo blisko bedzie...
Takze malutka siedz jeszcze w brzuszku przez tydzien
o kurcze ty już rodziszaaa ja tez już chcę pewnie już Ci ię czas dłuży
Trzymam kciuki za ten tydzień

Cytat:
własnie dzidzia najbardziej rozchodzi mi się o małą, żeby ona sie tym paskudztwem nie zaraziła, bo wiem jak kuzynka rodziła tylko, że ona miała paciorkowca to mały podczas porodu sie też nim zaraził. Ale postaram się za wczasu nie stresować.
za maleństwo żeby się niczym nie zaraziło
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:32   #2326
aniaa22
Zakorzenienie

zobaczcie jakie fajne niektore fotki ciazowe

http://www.karinafalinska.com/wewnatrz.html

a tak na marginesie to ostatnio tu ktos u nas sobie reklame zrobil i wiekszosc fotek to kopie pomyslow z tej stronki...

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------
heh a poogladalam jeszcze inne i wszedzie to samo

Cytat:
Za chwile YCD ciekawe kto teraz odpadnie? Macie jakies typy? Ja za paulina jestem i za Tomkiem, wiem, ze Kuba lepiej tanczy, ale przypomina mi on przyjaciela wesolego diabla i mnie to zniecheca a Tomek taki fajniutki jest
ja mam takie same typy a tomek jest z kielc wiec tym bardziej jestesmy za "swoim"

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-05-26 o 20:34
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:34   #2327
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

anuszka1401, eleonoremio, niezawsze dziękuję kochane
niezawsze dobre to z tym przyjacielem wesolego diabla
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

a tak na marginesie to ostatnio tu ktos u nas sobie reklame zrobil i wiekszosc fotek to kopie pomyslow z tej stronki...
śliczne zdjęcia

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-05-26, 20:42   #2328
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Słabo mi. Idę do łóżka. Miłego wieczoru Mamusie.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-26, 20:42   #2329
anoxa
Zakorzenienie

przepraszam za te truskawki :P ale ja mam spory zapas warzyw i owocow ostatnio najbardziej mi smakuja jeszcze czeka na mnie arbuz morele sliwki pomarancze salata kalarepka mloda marcheweczka szparagi...

tez ogladam YCD ale w sumie sama nie wiem kogo obstawiac
Stary 2010-05-26, 20:43   #2330
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Jakie piękne te zdjęcia.
Zazdroszczę tym kobietom.
Rozwaliło mnie zdjęcie brzucha a na nim dłonie kobiety i mężczyzny...
Boże, czemu ja jestem sama?
Stary 2010-05-26, 20:43   #2331
anoxa
Zakorzenienie

ale mucha mi sie w tych wlosach nie podoba
Stary 2010-05-26, 20:44   #2332
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Słabo mi. Idę do łóżka. Miłego wieczoru Mamusie.
Dobranoc
Stary 2010-05-26, 20:47   #2333
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
No staro tak wyglada jak pudel

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 20:47   #2334
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

naprawdę super niektóre może pozgapiam troszkę...
Stary 2010-05-26, 20:51   #2335
ola_k11
Zadomowienie

NO i wcięło mi wszystkie cytowania

bajka ale Ty masz tego wszystkiego dużo!!! i jak ładnie poukładane!!! ja to chyba muszę iść coś dokupić...

Alugien na pewno będzie wszystko dobrze!!! fajnie, że niedługo będziesz mogła tulić swoją dzidzię

No i więcej nie pamiętam co komu miałam napisać

Ja czekam z utęsknieniem na moją pensję!!! Z reguły była 25-26 dnia miesiąca. Ale dziś jeszcze nie było, może jutro - znowu coś kupię dzidziulkowi
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:54   #2336
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dobranoc.
Stary 2010-05-26, 20:57   #2337
wiolek1
Zadomowienie

bajka fajnie te rzeczy już masz poukładane

Misiulka nie martw się tylk ozadzwon jutro do gina i na pewno uda się zabić paskudnika

Cytat:
To super zobaczysz ostatni raz mala na
ja właśnie strasznie nie lubię tomka ;/ jakoś tak jak on tańczy to kręci dupą bardziej niż dziewczyny ( wim że specjalizuje się w tańcach latynoamerykańskich) ale poprostu on jest dla mnie strasznie mało męski. i jakoś mnie drażni i tyle ale wiadomo każdy ma swoje typy

Cytat:

okropnie boli mnie brzuszysko chyba sobie coś naciągnęłam podczas figlowania... nie mogę sobie pozycji znaleźć żeby nie bolało... du.pa... dobrze, że mały szaleje po obiedzie to o niego jestem spokojna, to tylko mój własny ból... :/
oj no to nie można już tak szaleć odpocznij i będzie dobrze

Cytat:
hehe pewnie jutro będzie na stronie "pudelka"
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:00   #2338
itakasia
Zakorzenienie

olakola
dziekuje, mysle ze pomysl dzieci ale tata rano obudzil i przygotowal pomidorki i herbate, reszta dzieci
dzidzia
ja sie ciesze ze nadal wszystko ok. choc nastawialam sie na przeboje z iloscia wod bo w poprzednich ciazach byl taki problem, ale na razie ok
bajka
pieknie sie to wszystko prezentuje
Alguien
mysle ze nie masz zadnego powodu do niepokoju, corcia ma pewnie jakies 3500. im blizej konca tym wiecej przybiera
Stary 2010-05-26, 21:05   #2339
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
tragicznie wyglada dzisiaj. jakby miala conajmniej 40 lat

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
naprawdę super niektóre może pozgapiam troszkę...
no ja po to ogladam nie udalo sie z profesjonalna sesja ale moze maz mi cos popstryka
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:07   #2340
anoxa
Zakorzenienie

a ja bym chciala taki pajacyk z "S" jak tam na zdjeciu mieli
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości