|
|
#2311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świetna data, sama taką chciałam, ale mój TŻ zbyt wierzy w przesądy, chociaż dla mnie 13 zawsze szczęśliwa była. Natomiast cały czas słyszę o jakiś innych dziwnych przesądach dotyczących ślubu, ubioru Panny Młodej, nawet tego jak się powinno wkładać obrączki na palec podczas ślubowania... Trochę mnie to przeraża, bo widzę, że powoli daję się wciągnąć w to wszystko A Wy co na ten temat myślicie?
|
|||
|
|
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się nie daję żadnym przesądom. Chociażby patrząc na datę ślubu
13stka często przewija się w naszym życiu ale wybraliśmy ją dlatego, że potem 15 sierpnia - poniedziałek jest wolny - co będzie znacznym ułatwieniem dla przyjezdnych gości...no i będzie można w niedzielę zrobić intensywne poprawiny ![]() Nie planuję też żadnych podwiązek, zakrytych butów, czegoś starego i pożyczonego a już tym bardziej niebieskiego ![]() Jeśli mamy być szczęśliwym małżeństwem to te zabobony na pewno nam w tym nie pomogą
|
#2313 |
|
Zadomowienie
|
byłam dziś oglądać sukienki... i wybrałam!!
oczywiscie zupełnie inną niż sobie upatrzyłam w internecie, a mialam 2 typy kroju:P hehe koloor też inny, tzn chciałąm czystą biel, a ostatecznie stanęło na delikatnym ecru![]() echhh
|
|
|
|
#2314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie Pochwal się
|
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zadomowienie
|
niestety zdjęcia sukienki nie ma w internecie:/
ale mam zdjęcie na telefonie siostry, więc jak mi je zrzuci na kompa to Wam wyślę ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może zdradzisz co to za model ?
|
|
|
|
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
a jednak znalazłam w necie
http://vivienvigo.com/galeria.htmmodel VALCIRIA z kolekcji Brilliance ![]() ale jakos te zdj na stronie nie sa tak ladne jak sukienka ![]()
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Jusztyska, bardzo ładna sukienka.
Co do przesądów to ja też w nie nie wierzę. My wybraliśmy sierpień, bo bardzo lubimy ten miesiąc. Zaręczyliśmy się 15 sierpnia 2009 r., poza tym oboje urodziliśmy się w sierpniu, ja 17 a TŻ 12 No i będziemy ślubować 20 sierpnia
|
|
|
|
#2320 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też powoli mam stres,zwłaszcza jak pomyślę ile załatwiania jeszcze przed nami. Póki co mamy: salę ![]() zespół fotografa kamerzystę (wstępnie zarezerwowany,spotkanie w przyszłym tygodniu) kwartet smyczkowy na ślub florystkę/dekoratorkę samochód wódkę sukienkę ( I posuwamy się nadal do przodu
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2010-12-28 o 20:55 |
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze jestem w stanie zrozumieć takie zwyczaje "na szczęście", które bardziej niż zaklinanie rzeczywistości mają za zadanie po prostu poprawić humor i pewność siebie młodych (np. pieniążek w bucie na szczęście, sypanie ryżem w młodych), ale wszelkie straszaki, typu- deszcz na ślubie to łzy w małżeństwie, ciernie w różach to rany na duszy itp. itd.- tylko stresują! Osobiście nie zamierzam wciskać żadnych niebieskich podwiązek, trzymać butów na parapecie a biżuterię planuję perłową. |
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaz mam nadzieję, ze padać nie będzie i przełamiemy naszą złą passę pogodową 2 lata z rzędu, kiedy wyjeżdżaliśmy na wakacje, lało jak z cebra dzień w dzień
|
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam nadzieję, że padać nie będzie. Ale lepiej się na tym tak nie skupiać, bo jeszcze sobie same ten deszcz na złość wywołamy.
|
|
|
|
#2328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja babcia twierdzi, że wg jakiegoś tam kalendarza świętej Łucji, sierpień ma być ładny :P hehe bo w ósmy dzień od świętej Łucji była ładna pogoda:P nie słyszałąm wcześniej o tym, ale babcia twierdzi, że to takie ludoiwe obserwacje i że się sprawdzają, więc trzymam ją za słowo
|
|
|
|
|
#2329 |
|
Raczkowanie
|
Też mam nadzieje, że będzie ładnie. A w ogóle to w moich stronach i słońce i deszcz dobrze wróżą małżeństwu.
Słońce na szczęście, a deszcz na dostatek :P Moja przyjaciółka miała idealną pogodę. Świeciło słoneczko, a jak przyjechaliśmy na salę, to przez 15 minut deszcz padał.Jusztyska - niestety mi ten link nie działa i nie mogę zobaczyć Twojej sukienki... ![]() Ale muszę się pochwalić, że dziś zamówiłam swoją! Już chyba wcześniej pisałam, że koleżanka miała mi szyć suknię, ale znalazłam taką jedną w salonie, którą jak przymierzyłam, to nie chciałam ściągnąć :P No i dziś byłam z mamą raz jeszcze zmierzyć i mamie też się spodobała! To zamówiłam. Już jutro zacznie się szyć dla mnie w Stanach. Gdzieś w połowie maja będzie w Polsce. szczerze mówiąc nie mogę się już doczekać!
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie póki co nie dopada ślubny stres
![]() A załatwione już mamy: - sala - dj - fotograf - kamerzysta - godzina w kościele - nauki - dzień skupienia dla narzeczonych - 1 spotkanie w poradni (zostało jeszcze 1 kalendarzyk )- wstępnie zamówione noclegi dla gości - suknia ślubna! ( 1 przymiarka w marcu)- zbieramy złoto na obrączki - mam kilka próbek zaproszeń i z nich chyba coś wybierzemy
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Deszcz niedobrze, ale z kolei mam nadzieję, że jakiegoś upału strasznego też nie będzie.
![]() Ja też się nie stresuję jeszcze wcale, jeszcze trochę czasu jest
|
|
|
|
#2333 |
|
Zadomowienie
|
heh, jak widzę co macie załatwione to jestem trochę przerażona:P bo u nas kiepsko...
Mamy: siebie salę zespół (w pt podpisujemy umowę) i ja znalazłam już sukienkę, całkiem przez przypadek.... ![]() A przed nami... uhuhu w pt też idziemy do księdza..bo kolęduje cały ten tydzień i nie mogliśmy go zastać... Kamerzysta odpada, bo nie chcemy wiec tylko fotograf, jesteśmy w trakcie przeglądania różnych ofert...Catering zastanawiamy się jeszcze, ale jest coś co nam się spodobało ![]() No to chyba tragedii nie ma...:P |
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny, ja mam na godz. 16, jakby Ci się chciało dopisać.
![]() Jusztyska, to wcale nie jest tak źle . Nie ma co panikować, jakby nie patrzeć, najważniejsze rzeczy macie, a z pozostałymi zdązycie ze spokojem. |
|
|
|
#2335 |
|
Wtajemniczenie
|
tak czasem was podczytuje i jak przypomnę sobie jak to było jak z TZ organizowaliśmy swój ślub to aż łezka mi się w oku kreci
![]() chciałabym przeżyć wszystko jeszcze raz na szczęście mamy film z wesele wiec mam zadanie ułatwione i po tych 4 miesiącach jak oglądam to zawsze płacze a czas do sierpnia minie niczym błyskawica zobaczycie Powodzenia w przygotowaniach
|
#2336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ślub mam o 16.00 jak będziesz miała chwilkę to dopisz i dziękuję za pamięć i dopisanie mnie do listy Cytat:
![]() Cytat:
![]() A gdzie idziecie na ostatniego Sylwestra w swoim życiu jako panienki? Wiem, że jest taki wątek, ale dziewczyny tyle tam drukują, że nie mam czasu podczytywać
|
|||
|
|
|
#2337 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i z anginą leżę w domu, więc z planów nici
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
A my z najbliższymi znajomymi robimy domówkę
|
|
|
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, próbki zaproszeń to zamawiałyście gdzieś na necie czy z targów może macie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

no a ślub 27 sierpnia 
A Wy co na ten temat myślicie?

)