Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-02, 19:45   #2311
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Najważniejsze to jeść czysto i różnorodnie
Zapotrzebowanie kaloryczne może być nieco wyższe i może być potrzebne nieco więcej węgli, bardzo ważne jest też nawodnienie organizmu.
Taka osoba jeszcze rośnie to zwrócić uwagę na źródła wapnia i wit. D w diecie.
Dzięki

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 22:08   #2312
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez libacjaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Od dawna Was podczytuję i chciałam się Was o coś poradzić.
Ćwiczę dość sporo mam nadzieje że mnie nie wysmiejecie jak wyjadę Wam z zumbą ale mam tak :
[...]
Może nie ćwicze tak jak Wy z wielkimi ciężarami bo jestem w stanie wyciągnąć z siebie tylko 30 kg ale mam nadzieję że z czasem dojdę do czegoś lepszego.
Jeść staram się od dawna czysto, lecz miesiąc temu zmarła moja babcia z którą byłam potwornie związana... I nie mogę do tej pory sobie poradzić i przez ostatni miesiąc tyle jadłam że 6kg mi przybyło.. Od dziś wracam do normalnego życia.
Chciałam się zapytać czy poleciłybyście przy takich treningach jakieś odżywki białkowe? Chciałabym na noc taką pić bo codziennie wracam z treningu o 22.

Dodam , że mam 17 lat i praktycznie cały dzień jestem na nogach
Podrawiam i czekam na jakieś info
witaj
może nie ćwiczysz z dużymi ciężarami, ale ćwiczysz dużo bez...za dużo?masz 17lat, cały dzień na nogach i jeszcze takie wytrzymałościówki codziennie sobie fundujesz..nie wolisz w jeden dzień odpocząć i zatęsknić za salą sportową?
Jak Rzabba mówi-posiłek nawet o 22 jak najbardziej. Ewentualnie tuż przed snem dodatkowo odżywka.

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
tak myślałam że skoro kosztuje 2 razy tyle to powinien być lepszy, ale nie wiedziałam czy tylko w smaku czy też wartościowo
dzięki za odpowiedź, ale mogłabyś jeszcze uzasadnić dlaczego?

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

ale jestem dumna wycisnęłam na klatę 27 kg 10 razy!! ale ze mnie strong women musiałam się pochwalić
Cytat:
nikki w treningu, a poprzednio dałam rade wycisnąc tyle tylko 4 razy
fajny progres! no i ciężar też robi wrazenie!

Trixxi, pewnie juz wiesz: ''Ryż parboiled długoziarnisty to ryż biały preparowany termicznie. Zastosowanie pary wodnej pod ciśnieniem powoduje przechodzenie składników odżywczych z okrywy ziarna do wnętrza''
a tu z angielskiej strony: ryż brązowy i parboiled stawiane dużo ponad białym, oba mają niskie IG, warto je jeść zamiennie gdyż brazowy ma wiecej błonnika, a parboiled witamin+ jest lekkostrawny
Both brown and parboiled rice offer higher nutrition than untreated white rice. If you are looking for additional fiber in your diet, brown rice is the best choice. If your concerns are to increase vitamin intake, or if you find brown rice indigestible, parboiled rice is a nutritious option. If you are able to locate it, parboiled brown rice offers the highest nutrition of all.

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
Rzabba, a jak to jest z odżywianiem u nastolatek (15-16 lat). Są jakieś konkretniejsze zalecenia ? Czy wtedy też trzeba się ściślej trzymać zapotrzebowania kcal i jakiegoś konkretnego rozkładu ? Czy ogólnie taka osoba powinna się po prostu uczyć jeść zdrowo - wybierać odpowiednie produkty, komponować posiłki, odpowiednie porcje produktów, itp.
Bo przeglądam informacje w tym temacie, ale czasem są dość sprzeczne i mam mętlik już. A proponowane jadłospisy czasem też trochę nie bardzo mieszczą się w moim pojmowaniu tego co jest zdrowe.
jeśli mogę coś dodać..to jest odpowiedni rozkład i zapotrzebowanie na skaldniki pokarmowe/ witaminy/ mineraly dla każdej grupy wiekowej: niemowlęta, dzieci 1-3, 4-7, 8-12, 13-18 (i tu oddzielnie chlopcy i dziewczęta), 18+ (kobiety-męzczyźni), osoby starsze, a także grupa kobiet w ciaży i karmiących. Tak że są ustalone normy i tego sie należy trzymać, oczywiście uwzględniając indywidualne potrzeby.

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
O jak miło Właśnie skończyłam siłowe. Był i biceps i przysiady i mc itp.
jest pompa Czuję jak mi muły rosną
trzymaj pompę 24/7
też chcem!!! boziu, tylko daj mi silownię w nowym miejscu zamieszkania
sarayy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 22:23   #2313
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
jak ja zawsze sie tutaj doedukuje!

cieszy mnie to ze jest choc jedno miejsce, w ktorym ludzie podzielaja moja "chora" pasje pieknego, zdrowego ciala (tak tak.. mama po powrocie do polski slyszac, ze nie jem cukru, jem duzo jaj, kurczaka powiedziala ze pewnie jestem chora )
tja. Ja od mojej diety dostałam ataku wyrostka

Saray a jakie są normy dla dziecka 1-3.

Rzabba robiłaś kiedyś mleko migdałowe? Bo przymierzam się odstawić nabiał (a i córka mi się odmleczyła), a takie mleczko migdałowe brzmi pysznie (a i wapnia ma dużo )

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 22:27   #2314
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Scio nie robiłam, kupuję gotowe
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:22   #2315
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarayy Pokaż wiadomość
fajny progres! no i ciężar też robi wrazenie!

Trixxi, pewnie juz wiesz: ''Ryż parboiled długoziarnisty to ryż biały preparowany termicznie. Zastosowanie pary wodnej pod ciśnieniem powoduje przechodzenie składników odżywczych z okrywy ziarna do wnętrza''
a tu z angielskiej strony: ryż brązowy i parboiled stawiane dużo ponad białym, oba mają niskie IG, warto je jeść zamiennie gdyż brazowy ma wiecej błonnika, a parboiled witamin+ jest lekkostrawny
Both brown and parboiled rice offer higher nutrition than untreated white rice. If you are looking for additional fiber in your diet, brown rice is the best choice. If your concerns are to increase vitamin intake, or if you find brown rice indigestible, parboiled rice is a nutritious option. If you are able to locate it, parboiled brown rice offers the highest nutrition of all.
to dobrze bo w oczekiwaniu na Twoją odpowiedź zakupiłam paczkę tego ryżu, więc teraz mogę go zjeść

Cytat:
O jak miło Właśnie skończyłam siłowe. Był i biceps i przysiady i mc itp.
jest pompa Czuję jak mi muły rosną
i pewnie Ci powyłaziły na całym ciele te paskudne żylska
cudowne uczucie
Trixxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:24   #2316
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
jeśli mogę coś dodać..to jest odpowiedni rozkład i zapotrzebowanie na skaldniki pokarmowe/ witaminy/ mineraly dla każdej grupy wiekowej: niemowlęta, dzieci 1-3, 4-7, 8-12, 13-18 (i tu oddzielnie chlopcy i dziewczęta), 18+ (kobiety-męzczyźni), osoby starsze, a także grupa kobiet w ciaży i karmiących. Tak że są ustalone normy i tego sie należy trzymać, oczywiście uwzględniając indywidualne potrzeby.
Tzn. te wartości widziałam i wiem, że to jest. Bardziej chodziło mi o sam fakt zaleceń co do liczenia i jakiegoś ścisłego trzymania się tego. Bo jednak co jest w stanie zrobić dorosła osoba, to niekoniecznie będzie mogła zrobić osoba 15-16 lat, przede wszystkim dlatego, że w kwestiach żywieniowych do pewnego stopnia zależna jest od rodziców
Z drugiej strony jest to dziwny wiek i wiesz, że takie restrykcyjne trzymanie się zasad żywieniowych często odbija się negatywnie i idzie nie w tym kierunku co trzeba. A nie chodzi przecież o to, żeby kogoś wbić w obsesję na punkcie jedzenia

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Rzabba robiłaś kiedyś mleko migdałowe? Bo przymierzam się odstawić nabiał (a i córka mi się odmleczyła), a takie mleczko migdałowe brzmi pysznie (a i wapnia ma dużo )
Scio, jak zrobisz daj znać Bo ja też się przymierzam, tylko wiecznie zapominam o kupnie migdałów

Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
Stary 2013-04-03, 11:37   #2317
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
Tzn. te wartości widziałam i wiem, że to jest. Bardziej chodziło mi o sam fakt zaleceń co do liczenia i jakiegoś ścisłego trzymania się tego. Bo jednak co jest w stanie zrobić dorosła osoba, to niekoniecznie będzie mogła zrobić osoba 15-16 lat, przede wszystkim dlatego, że w kwestiach żywieniowych do pewnego stopnia zależna jest od rodziców
Z drugiej strony jest to dziwny wiek i wiesz, że takie restrykcyjne trzymanie się zasad żywieniowych często odbija się negatywnie i idzie nie w tym kierunku co trzeba. A nie chodzi przecież o to, żeby kogoś wbić w obsesję na punkcie jedzenia
Mnie też o to chodzi
Trzeba mieć świadomość tego co jest zdrowe i wartościowe i to jeść, sięgać po różnorodne produkty, nie tylko pierś z kurczaka, ryż i chudy jogurt
Im bardziej urozmaicona dieta tym mniejsze ryzyko, że czegoś zabraknie.

Liczenie kalorii w tym wieku najczęściej niestety prowadzi do ED
10 PŻ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 11:47   #2318
dygotka8
Zakorzenienie

Rzabba-ile serii ma byc tych ćwiczeń? 2 obwody w każdym po 8powtrzeń każdego ćwiczenia?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:39   #2319
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Rzabba-ile serii ma byc tych ćwiczeń? 2 obwody w każdym po 8powtrzeń każdego ćwiczenia?
Najlepiej zacznij od 2 obwodów po 8 powt. i dokładaj powtórzenia, jak dojdziesz do 12 czy 15 to zacznij robić 3 obwody po 8 i jak znowu dojdziesz do 12-15 powt to zacznij obciążenia dokładać
10 PŻ
Stary 2013-04-03, 13:51   #2320
dygotka8
Zakorzenienie

Dzięki Rzabba-tak też zrobiłam,ale rozciągania już nie zdązyłam bo mały terminator się obudził.
Po wczorajszych ćw i najbardziej daje mi się we znaki triceps i jego najbadziej odczułam dzisiaj.no,ale ogólnie fajne uczucie bo i plecki pobolewają-tzn mięsnie (llluuubię to)

Do którego zestawu dodac MC??

Ciekawe czy po ćwiczeniach tyłek się uniesie i obwody się zmniejszą jeszcze w tym roku...

Aaa,mam problem z uzyskaniem odpowiedniej ilości białka w posiłkach....nie chcę jeść jajców non stop całymi dniami bo mi się przejedzą...no to jem kuraka tez i soczewicę i ciecierzyce i fasolę....

No,ale żeby tak pięknie nie było to humoer do d... i chciałoby się cos słodkiego zjeść....

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2013-04-03 o 14:15
Stary 2013-04-03, 14:55   #2321
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Saray a jakie są normy dla dziecka 1-3.
dietetykiem (z zawodu) ani pediatrą nie jestem...za "Zasadami żywienia człowieka":

dziecko 1-3lat, kiedy srednia masa ciała 10-15kg, zapotrzebowanie 1000-15000 kcal na dobę
białko: 12-14% energii, 45g na masę ciała-norma zalecana, (13-20g pozim bezpieczny)
tłuszcz: 32% energii, 36-53g norma zalecana; w tym NNKT nie mniej niż 3-5g (3% energii)

dla zestawienia wiarygodności podaję normy dla kobiet 26-60 lat o umiarkowanej aktywnośći:
średnia masa ciała: 45-70kg, zapotrzebowanie 2100-2450kcal na dobę (przy małej aktywności min. to 1700-2100, przy bardzo dużej 2450-2900)
białko:12-14%, 70-90g na masę ciała (poziom bezpieczny to 36-56g)
tłuszcz: 30%, 70-82g, w tym NNKT 3% tj 7-8g

wiadomo, że przy aktywności fizycznej z ćwiczeniami siłowymi (i nie mówię tu o aktywności w ogóle, jak ciezka praca, dużo ruchu) zwiększa sie zapotrzebowanie na proteiny
Cytat:
to dobrze bo w oczekiwaniu na Twoją odpowiedź zakupiłam paczkę tego ryżu, więc teraz mogę go zjeść

dobry zakup ..też mnie wczoraj wywalało przy logowaniu
Cytat:
Mnie też o to chodzi
Trzeba mieć świadomość tego co jest zdrowe i wartościowe i to jeść, sięgać po różnorodne produkty, nie tylko pierś z kurczaka, ryż i chudy jogurt

Liczenie kalorii w tym wieku najczęściej niestety prowadzi do ED
zgadzam się. Najważniejsza w tym wieku to świadomość tego co się je. Trochę ryzykownym jest tłumaczyć nastolatce ile chipsy mają tłuszczy, ile białka i węgli, ile cukru jest w Snickersie itp. Lepiej uświadamiać jak przetworzone są to produkty, jak wygląda proces produkcji no i jak potrzebne sa witaminy z grupy B (pełnoziarniste pieczywo, kasze na obiad) i wszystkie inne z owoców i warzyw na ładną cerę, zdrowe włosy i paznokcie

Cytat:

Aaa,mam problem z uzyskaniem odpowiedniej ilości białka w posiłkach....nie chcę jeść jajców non stop całymi dniami bo mi się przejedzą...no to jem kuraka tez i soczewicę i ciecierzyce i fasolę....

No,ale żeby tak pięknie nie było to humoer do d... i chciałoby się cos słodkiego zjeść....
mnie się jajka nie przejadły też ledwo dociągałam do odpowiedniej ilości białka, ale teraz bez wyjątku mam W KAŻDYM posiłku i na koniec dnia w bilansie nie jest źle.
Za to mam problem z węglami! ...że też za mało pieczywa mało jem i tak, a co do ryżu/kaszy to woreczek 100g mam na kilka razy
tylko z tłuszczami nie mam problemu

i jak z tym 'słodkim' dygotka, dajesz radę?
sarayy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 15:18   #2322
wooow12
Raczkowanie

wreszcie kurier przyniósł moje krążki i mogłam dac porządne (jak dla mnie) obciążenie podczas treningu. Po raz pierwszy chyba odczułam co naprawdę daje MC. Masakra, tyłek mi płonie, tył ud mi płonie, plecy płoną Jest bosko.

Miałam ambitny plan dorzucac od dziś po siłowym z 30 min aero. Nie ma takiej opcji, ledwo powłóczę nogami
wooow12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:22   #2323
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

mnie się jajka nie przejadły też ledwo dociągałam do odpowiedniej ilości białka, ale teraz bez wyjątku mam W KAŻDYM posiłku i na koniec dnia w bilansie nie jest źle.
Za to mam problem z węglami! ...że też za mało pieczywa mało jem i tak, a co do ryżu/kaszy to woreczek 100g mam na kilka razy
tylko z tłuszczami nie mam problemu

i jak z tym 'słodkim' dygotka, dajesz radę?
zjadłam jabłko póki co.
Też mam jakies białko w każdym posiłku,ale nie udaje mi się dobic do tej wartości co powinno,to samo z węglami i w rezultacie kcal też jest mniej (ale nie jakoś mało ).Dzis jak sie uda to prawie 1800 kcal będzie.
Zaraz na jutro zaplanuje jedzonko i ciekawe jak to będzie

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez wooow12 Pokaż wiadomość
wreszcie kurier przyniósł moje krążki i mogłam dac porządne (jak dla mnie) obciążenie podczas treningu. Po raz pierwszy chyba odczułam co naprawdę daje MC. Masakra, tyłek mi płonie, tył ud mi płonie, plecy płoną Jest bosko.

Miałam ambitny plan dorzucac od dziś po siłowym z 30 min aero. Nie ma takiej opcji, ledwo powłóczę nogami
z jakim obciążeniem ćwiczyłaś??

Stary 2013-04-03, 15:28   #2324
wooow12
Raczkowanie

Cytat:
z jakim obciążeniem ćwiczyłaś??
18kg w MC, 2 obwody po 15x. To był dla mnie duży przeskok bo wcześniej samym gryfem 10kg. A zaraz po MC wykroki z tym samym i serio... padam
Stary 2013-04-03, 15:34   #2325
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wooow12 Pokaż wiadomość
18kg w MC, 2 obwody po 15x. To był dla mnie duży przeskok bo wcześniej samym gryfem 10kg. A zaraz po MC wykroki z tym samym i serio... padam
Jak dla mnie to dużo.
Tez kiedys sztangę kupię

Stary 2013-04-03, 16:37   #2326
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Mi najlepiej tluszcze wychodzą w bilansie
Stary 2013-04-03, 16:48   #2327
Ela87
Zakorzenienie

Jaką wodę pijecie? Patrzycie na minerały, czy kupujecie obojętnie jaką?
Piłam cały czas Eden (mam butle w domu i w pracy), ale Eden to źródlana woda a nie mineralna. Czy tak bardzo ważne są te mineralne?
Jakoś tak się tym zainteresowałam.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 17:13   #2328
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Saray dzięki Ci bardzo. Wyliczać dziecku nie będę. Ale tak dla orientacji dobrze wiedzieć

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 17:47   #2329
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Piłam cały czas Eden (mam butle w domu i w pracy), ale Eden to źródlana woda a nie mineralna. Czy tak bardzo ważne są te mineralne?
Przefiltorwaną kranówę.

Zastanawiam się ile waga skoczy mi do góry od kiedy jadam "z głową"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 17:58   #2330
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Przefiltorwaną kranówę.

tak ze 100 kg
Stary 2013-04-03, 17:59   #2331
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
tak ze 100 kg
Dla kogo śmieszne to śmieszne

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2013-04-03 o 18:00
Stary 2013-04-03, 18:12   #2332
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Dla kogo śmieszne to śmieszne
Daj spokój nie patrz na kg... bedziesz ladnie jadla/ porzadnie cwiczyla to kalorie w jakosc ciala beda szly
Stary 2013-04-03, 18:23   #2333
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja pijam najczęściej mineralną Muszynę, tą duża 2l i ona ma 2441,827mg/l - najbardziej mi smakuje.
W międzyczasie są zwykle inne, ale to już różnie, zależy co zaopatrzenie kupi do domu

Cytat:
Wiesz co Rzabba pisała o wadze ? poszukaj

Cytat:
Daj spokój nie patrz na kg... bedziesz ladnie jadla/ porzadnie cwiczyla to kalorie w jakosc ciala beda szly
Dokładnie

Stary 2013-04-03, 18:24   #2334
wooow12
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie tak. Nawet jeżeli na początku coś Ci tam wpadnie, to nie odczujesz tego zbyt mocno. To nie jest tak, że nagle roztyjesz się i przestaniesz mieścic się w ubrania. Metabolizm się ureguluje, nabierze rozpędu i potem już z górki. Poza tym zwiększasz ilośc kcal na dzień (tak? i dlatego boisz się, że przytyjesz?) ale też zwiększasz swoją aktywnośc. Rób swoje, trzymaj się planu,obserwuj organizm i będzie cacy. Szybciej niż myślisz.
Stary 2013-04-03, 18:25   #2335
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie też o to chodzi
I do tego wszystkiego dobrze jest mieć jeszcze odpowiednie środowisko wokół siebie

Stary 2013-04-03, 18:58   #2336
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Te wszystkie osoby które od dłuższego czasu jedzą poniżej swojego zapotrzebowania są w (dobra nie napisze że w ) ślepej uliczce. Trzeba je wyciągnąć najpierw z tego g... khmmm bagna
a że wyjście będzie pod górkę?
no cóż jak ktoś chciał iść na łatwiznę i z górki to niech się męczy

za to za zakrętem będzie już nieco łatwiej

i przypominam, że im ktoś dalej zabrnął tym dłużej będzie musiał gramolić się pod górkę

ale ta "łatwa" droga w dół do niczego dobrego nie prowadzi
10 PŻ
Stary 2013-04-03, 19:55   #2337
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Przefiltorwaną kranówę.

Oczywiście to zależy od organizmu, ale ja jak zaczęłam więcej jeść i zdrowiej to waga poleciała w dół i cm oczywiście też Teraz znowu przytyło mi się 1,5 kg i jakoś mnie to nie boli Spodnie luźne jakie były więc jest dobrze Generalnie mam wagę, to się ważę, ale nie jest ona moją wytyczną. Ostatnio nawet przestałam się mierzyć. Teraz tylko lustro i ja i komplementy innych jak ładnie wyglądam :-P

Co do wody, to przeczytałam, że dobrze jest czasami po prostu zmieniać wodę

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 20:29   #2338
hevanka
Raczkowanie

właśnie wczoraj chodził mi po głowie temat wody.
zaobserwowałam w trakcie Świąt , że każdy w mojej rodzinie piję wodę z innego źródła.
tatuś wali kranówę, mama przegotowaną, siora tylko niegazowaną Cisowiankę, a brat z filtra ja tak jak siostra piję Cisowiankę, ale często też taką prosto z dzbanka z filtrem. taka filtrowana woda jest w porządku? mogę ją swobodnie pić? czy lepiej kupować butelkowaną?
hevanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 21:29   #2339
dygotka8
Zakorzenienie

Dziś miałam humor do d.. wiec tak się zaczęłam zastanawiać nad tym wzrostem wagi....
A propo metabolizmu to od połowy życia nie miałam problemu z wagą-nie tyłam,nie chudłam-waga ładnie sie trzymała póki nie zaszłam w ciąże i teraz się zatrzymała i stoi-nie jest to dużo,ale czuję pewien dyskomfort(wizualny bo jak u wieszości kobiet brzuch uległ zmianie) i dlatego cchę coś zmienić-na lepsze oczywiście.
A jak w efekcie będę i zdrowsza i lepiej wyglądała to będzie suuper

nie mogłam się zalogować dziś znowu;/

Stary 2013-04-03, 21:48   #2340
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

co za h***wy dzień
- non stop problemy z wejściem na wizaż
- zepsułam sobie sprzęcior do ćwiczeń
- nie mogłam zrobić treningu
- i jeszcze pogoda do bani i na spacerze nie byłam
szlag mnie trafi, nawet pokrzyczeć nie mogę, bo już późna pora

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości