![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007 IV
To i ja wstrace swoje trzy grosze odnosnie inhalatora, bo a jakze ulubiony moj temat...
![]() Gdyby sie mnie ktos zapytal o najlepiej zainwestowane 200zl w moim zyciu - to bym bez wahania powiedziala - inhalator! Nobel dla tego, co wymyslil to urzadzenie. Juz pomijam, ze leczenie oskrzeli bez inhalatora sie nie obejdzie, ale zwykly katar/kaszel mozna szybko usmierzyc inhalacjami z soli fizj. ![]() ann- co masz na mysli sol fizj + wit a?? ![]() Zuza ma niby jakas wirusowke. Meczy ja strasznie goraczka. Lekarz stwierdzil - gardlo lekko czerowne, uszy nieznacznie czerwone, osluchowo czysto... Ciekawe co sie wykluje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
tak,sól +kropla wit.A(ja mam płynną)
wit.A natłuszcza krtań,łagodzi i leczy to patent mojej cioci-a jej poleciła lekarka mój małż ma jakiś roztwór do płukania gardła też na bazie wit.A,więc pewnie coś w tym jest zdrówka dla Zuzi ![]() Misia-a jak Twoje zdrowie?możesz na PW ![]() to się Uszek nacierpiał ![]() ![]() ![]() Yoolia-no właśnie co do rajstopek to też już się kilka razy nacięłam i w biedrze i w lidlu i kupuję woli,hm albo tesco.lubię też angielskiego m&s,ale słabo z kolorowymi u nich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
Gosia ma zapalenie ucha
![]() troche ponad miesiąc po usunieciu migdałka ![]() wlasnie wróciłam z wycieczki po lekarzach dziadkowi zadzwonili, ze Gosia płacze i mówi, że ucho ją boli kazałam podać nurofen i dzwonię do rejestracji laryngologicznej ale cały czas zajete, za chwilę dziadek dzwoni, ze zapomniał nam wczoraj powiedzieć, że Gosia wieczorem skarżyła się, że ją boli szyja, plecki, nóżki ![]() jak wrócilismy do domu to wszystko było ok, na nic sie nie skarżyła, nie wygladała też jakby cos jej dolegało ![]() i dalej dzownie do laryngologa- i nadal zajete dzwonie więc do przychodni do pediatry, tu sie dodzwoniłam, wizyta za niecał 45 minut, bo potem doktor przyjmuje dzieci zdrowe ![]() no to biegiem do przychodzni - ja z pracy, Gosia z dziadkami samochodem, dotarlismy równo ![]() Pediatra nic tam nie zaważyła, żadnego stanu zapalnego, bardziej podejrzewała, że Gosia sobie coś w ucho wsadziła, a Gosia potwierdzła, ze wkładała paluszki. Potem pojechalismy do tego laryngologa, kolejka w rejestracji, wystałam się ale był numerek ostatni za 10 minut. wg laryngologa jest wysiekowe zap. ucha, przypisała tecortin i augumentin ![]() a juz myslalam, że obędzie się bez antybiotyku, super ![]() jeszcze mialam jazdy w aptece, bo pani doktor nie napisała poziomu refundacji na recepcie, musiałam wracać do gabinetu ale juz jej nie było ![]() ![]() powiedziala, że to farmaceuta w aptece powinien wpisać, od pan w aptece dowiedziłam sie, że doktor powinien wpisywać ![]() niech ich wszytkich ..... juz mam dość ręce opadają a z tym pulmicortem jeszcze się nie wyjasniło, zostawiłam w aptece 20 zł mieli oddzwonić jak sie dowiedzą jaka ma być odpłatność i cisza ![]() Ann ja jeszcze fajne rajstopki kupuje w realu albo czasem w makro (rzadko) w realu na dziale dziecięcym, na wieszaczkach, nie w koszach. Dobrej jakości, rozciągliwe, najczęściej z postaciami Disneya, Hallo Kitty, Snoopy ![]() Edytowane przez Yoolia Czas edycji: 2012-01-04 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
Fakt,kiedyś kupiłam bardzo fajne rajstopki w paseczki
![]() ![]() oj to się nabiegałaś ... a ja Ci przyniosłam taką linkę http://dziecisawazne.pl/naturalne-sp...-suchy-kaszel/ ![]() ciekawa sprawa z tym zapaleniem ucha ![]() no,ale u nas też ta angina znienacka ... niestety chyba jest tak,ze dopóki się tej wydzieliny z gardła nie usunie to będą tak krążyć ucho-gardło-nos ![]() dlatego tak mnie wkurza ten ciągły katar Zu ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Szperrr-zapomniałam pisać..-ja też nie lubię tych elektronicznych gadżetów,ale prawdą jest ,że Zu iPada rozpracowała bardzo szybko i jest to najlepsza zabawka dla nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Yoolia - o kurcze. Zdrowka
![]() Ale jak to pediatra nic nie widziala?!! To albo sa chorer uszy i to widac, albo ich nie ma. Jakas lewa, czy jak? A to wyciekowe zapalenie to ona miewala wczesniej? Co bylo powodem wyciecia migdala, bo ja jak zwykle nie mam pamieci (i dopiero teraz zaczal mnie watek bardziej interesowac, jak Adasiek choruje na uszy). Ciekawe czy to jest to samo, co ta niedroznosc trabek u Adaska. Rozumiem, ze ma plyn w uszach i dodatkowo stan zapalny? ann - a ta witamina A to pewnie oleista. Mozna to na pewno do nebulizatora dodac - nie pozapycha go? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas najwiekszy problem w tym, że Gosia nie smarka, i ani mysli sie nauczyć, ani prośba ani groźba nie działa. Uparla sie i mówi, że nie umie i już ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
Zu smarka super i walczymy ciągle ze smarami i tak doopa
![]() a po inhalacjach nie chce smarkać?bo u nas od razu niemalże smary nie przemawia do niej fakt,że będzie chora jak nie będzie smarkać?nie będzie chodzić do p-la,na plac zabaw,na zajęcia,na basen,cokolwiek lubi robić ![]() no właśnie-albo uszy czerwone i wysięk jest albo nie ma ![]() dziwne,że pediatra nic nie widziała ![]() Celko-to tylko kropelka,robi się biała piana ![]() ZU miała zapalenie trąbek i płyn w uszach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaglądała takim wzierniczkiem z latareczką już różne mysli mi do głowy przychodzą, może to laryngolog źle spojrzała, ale wspomniałam jej, ze pediatra nie widziala stanu zapalnego, nic nie odpowiedziała, ale chyba laryngolog dziecięcy (babka sporo po 50-tce) chyba ma wieksze doświadczenie i na codzień z różnymi przypadkami ma styczność więc się pewnie nie pomyliła? Pediatra w sumie też nie młoda i doswiadczenie ma. Dziwne to wszystko, chyba oszaleję może jeszcze gdzieś do laryngologa popołudniu uderzyć? Gosia miala raz zapalenie ucha jakos na wiosne, maj/czerwiec? tez znienacka, chodzilismy wtedy do pulmunologa, bo długo utrzymywał się kaszel, szczególnie w nocy jej przeszkadzał. Osłuchowo czysty, wydzieliny też bardzo nie było widać, a kaszel był. Juz mielismy skierowanie na testy gdzy w nocy przed testami rozbolało ją ucho i jechalismy na nocny dyżur, bo się strasznie męczyła. Potem wizyty u laryngologa, wysiek długo sie utrzymywał, chodziliśmy co tydzien na kontrole. Laryngolog po wywiadzie o chorobach Gosi, o sapaniu i chrapaniu nocnym dala skierowanie na badanie 3 migdała. Badanie pokazało, ze migdał zajumje 3/4 jamy nosowo-gardłowej i zdecydowanie kwalifikuje sie do wycięcia. Po zabiegu Gosia wreszcie spała z zmakniętą buzią-musiala się przyzwyczaic, bo buzia na początku jakos samoistnie sie otwierala ![]() niedługo niestety, od kilku dni ma nos załadowany i chrapanie wróciło. ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() jest gorzej uparta od osła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
dla nas oddychanie przez nos,chodzenie z zamkniętą buzią,cichutkie spanie,inny ton głosu i dobry słuch to było niesamowite wydarzenie
![]() cieszyliśmy się bardzo z tego stanu i mieliśmy nadzieję,że to już koniec męk ale niestety długo się nie nacieszyliśmy ![]() Yoolia-albo pediatra nie wie co może widzieć-jak powinno ucho zapalne wyglądać ![]() ![]() z tym,że jak Gosia narzekała na ucho to może coś być na rzeczy...może to być tylko zapalenie trąbek ?ale jak wysiękowe to chyba jakiś płyn jej się z ucha wydobywa? ![]() nie wiem co Ci doradzić jak jest zapalenie ucha to musi być antybiol |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
Przy wysiekowym zap. ucha raczej sie nic nie wydostaje na zewnatrz
![]() Cytuje wikipedie: Najczęstszym patomechanizmem wysiękowego zapalenia ucha jest obturacja ujścia gardłowego trąbki słuchowej. Z tego względu do jego powstania dochodzi w przypadku patologii części nosowej gardła. Przewlekle utrzymująca się niedrożność trąbki (na skutek zamknięcia ujścia gardłowego) powoduje podciśnienie w jamie bębenkowej, które doprowadza do powstania przesięku z kapilar wyściółki (błony śluzowej) jamy bębenkowej. Płyn w jamie bębenkowej w przypadku podciśnienia może też powstawać na skutek zmian przepuszczalności naczyń wyściółki. Podciśnienie w uchu środkowym prowadzi stopniowo do metaplazji nabłonka wyścielającego jamę bębenkową. W nowym nabłonku pojawiają się liczne komórki kubkowe, które produkują gęsty śluz. W konsekwencji w jamie bębenkowej powstaje gęsta wydzielina. Z tego względu jedną z angielskich nazw wysiękowego zapalenia ucha środkowego jest glue ear. Oprócz tego wyjałowienie wysięku po ostrym zapaleniu ucha środkowego także powoduje powstawanie przewlekłej postaci zapalenia wysiękowego. ......... A moja Zuza - kotrej podobno nic nie jest, caly czas goraczkuje, meczy sie przeokropnie, lezy caly dzien, buczy i nadal ma goraczke. No i wydaje mi sie, ze bola ja uszy, bo tak kurczy szyje dziwnie i sie kladzie na uchu, jak dotkne- to krzyczy. A jeszcze wczoraj lekarz twierdzil, ze uszy ok. Rozwija sie podobnie jak u Adaska - tyle, ze Adasiek ma problem z uszami, a nie Zuza (a przynajmniej jest chyba za mala na powiekszony migdal, itp...). Masakra, juz dwie doby za nami... Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2012-01-04 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale tutaj antybiotykow tez nie podaje sie tak szybko, lekarze sugeruja leczenie wszelkich wirusowek... piciem duzej ilosci plynow oraz miodem+cytryna
![]() Ja juz po silowni dzisiaj ![]() ![]() Zdrowka wszystkim ![]()
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
Celko-dzięki za wyjaśnienie,a przy zapaleniu ucha jakiś płyn się nie wydobywa?
a byłaś dzisiaj u lekarza z Zuzą?u dzieci to niestety szybko się rozwija ![]() ![]() Szperrr-jeśli to wirusówka to myślę,że pomagają inhalacje właśnie-oczyszczony układ oddechowy sprawniej działa i sam szybciej się pozbywa syfu.Na tym to polega. A jak jest ropny katar i wysoka temp. to też lekarze tak długo zwlekają? Z jednej strony dobrze,bo myslę,że org.w 99% jest sobie w stanie sam poradzić,ale z drugiej to jawi mi się jak horror ...te 2-3 tyg. rozumiem,że L4 w pracy na dziecko można brać bezproblemowo? inny świat co robisz z włosami? Edytowane przez annLee Czas edycji: 2012-01-04 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
ann - sama juz nie wiem. Moze misia sie wypowie.
szperr- u nas sie czeka maks 3-4 dni jak jest goraczka i nie ma poprawy w ustepowaniu objawow. Pozniej podaje antybiotyk, nawet jesli przyczyna jest nieznana (tzn nie wiadomo co konkretnie, bo np. jest katar, kaszel, goraczka). Przynajmniej ja sie spotkalam z takim postepowaniem juz sto razy u roznych lekarzy. Raz sie spotkalam, ze babka powiedziala, ze mozna czekac tydzien, jesli sie codziennie osluchuje dziecko i nie ma wskazan ewidentnych (zapalenie ucha, zapalenie pluc) do podania antybiotyku. Yoolia- a czy Gosia ma goraczke? Bo jesli nie -to ja bym mimo wszystko nie dawala tak szybko antybiotyku. Jak jest goraczka - to juz ewidentny stan, ze stan zapalny jest mocny. Ale czesto podczas zwyklego przeziebienia ucho boli przez kilka godzin, pozniej ustaje. Ale z drugiej strony - jak laryngolog widziala ewidentne wskazania... Nie wiem Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2012-01-04 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
jak ja miałam ostatnio zapalenie ucha - to lekarz też za bardzo nie widziała zaczerwienienia - ale ewidentnie ból był jak na zapalenie (nie sposób go pomylić z innym bólem
![]() ![]() My zaliczyliśmy dziś wizytę księdza. Najlepsze że Hubert przyniós zaproszenie z p-la dla babci i dziadka - i powiedziałam mu, ze jak ksiadz pójdzie to zaniesiemy babci. Moje dziecko oczywiście pochwaliło się księdzu zaproszeniem, a on spytał, kiedy zaneisie - Hubert na to "jak już ksiądz sobie pójdzie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
Hmm.. o ile czekanie tygodnia zdaje mi sie byc normalne (bo jak powszechnie wiadomo przeziebienie leczone trwa 7 dni a nieleczone tydzien, czy tez na odwrot
![]() A co do zwolnienia z pracy ![]() ![]() Prima, no to dobrze mu powiedzial ![]() ![]() Ps. Ann, podcielam tylko, od roku zapuszczam (i nadal nawet na pazia za krotko), musze czasem cos wyrownac (dlatego nadal nawet na pazia za krotko ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2012-01-04 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miała w sobote 38,6 i zaczeliśmy zbijać, w niedziele miała 37,5 czekaliśmy aż podrośnie i żeby wtedy coś podać ale temeratura spadła może wtedy już cos się zaczeło dziać? trochę mi to jednak na wirusowe wygląda, ale ja sie nie znam nawet gluty nie są zielone, ale laryngolog nie podobała sie ta wydzielina no i ucho już ją chyba pozniej już nie bolał antybiola już podałam ![]() ja strachosrajek jestem chyba się pospieszyłam spróbuję jutro skonsultować się z jakims innym laryngologiem dziś niestety nie dałam rady małż dopiero wraca z pracy cały dzień nie mogłam sie z nim skontaktować dobrze, że mój tato nie pracuje i wszędzie mnie zawiózł, choć też z mamą mają obowiązki-codziennie woża siostrę na rehabilitację, ale na styk ze wszystkim zdążyli nie wiem co bym bez nich zrobiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
szperr - a powiedz mi prosze, jak dziecko goraczkuje, boli go ucho - to tez go 2 tygodnie faszeruja paracetemolem/nurofenem? I to przechodzi? A zapalenie oskrzeli - co robia? ( u nas inhalacje lub antybiotyk) - przechodzi po paracetamolu?
Czy po prostu dzieci tam nie choruja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
w Norwegii np. antybiol i do p-la
![]() Yoolia-no i pewnie dobrze,że podałaś.Teraz Gosiak szybko do siebie dojdzie ![]() U nas w sumie dziewczyny oki-aż boję się pisać .... Zu ma jeszcze lekko zapchany nos i niedosłuch znowu,ale może trąbki jej znowu grają ![]() ![]() Jutro idziemy do znajomych,w sobotę basen,w niedz.jeszcze nie wiem-małż ma 2koncerty,więc coś sobie musimy zorganizować.Poproszę o ładną pogodę na spacer,bo z nimi zwariuję ![]() A wiecie za kim Tosia najbardziej tęskni jak jest z ciocią? Za ZU ![]() Chodzi i woła:ziuuuuziaaa! ziuuuziaaa! ![]() Słodkie to,ale też strasznie marudzi jak nie ma jej w domu.Guru normalnie. Ale przyznam,że na ten moment czekałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
ja tak na chwilkę bo ciągle czasu mi brakuje. Znawcą w sprawie uszu nie jestem (ale niedługo będę w sprawie nerek
![]() ![]() Mati po wczorajszym usg, na które jednak dobrze ze wyskoczyłam, bo ciezko było na poczatku go utrzymać. W prawiej nerce znów niestety piasek, niby dobrze ze nie kamienie ale piasek niestety też nie cieszy. Na razie na 3 m-ce wprowadzamy lekka kuracje, za 3 m-ce znow badania i chyba ponownie szersza diagnostyka, no chyba ze wczesniej trafimy z kolejnym atakiem kolki do szpitala. A co do mnie to 14.01 idę na zabieg.
![]() |
#2330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpukuje w co sie da! Za to mamy inne przygody: byly juz dziurki w glowie, teraz jest rozwalona warga (nie rozcieta, bardziej nadpruta) z ktora jedziemy jutro do chirurga specjalisty. Hania skakala podobno i w cos gdzies nie trafila... Przez 3 godziny byla w szpitalu, sprawdzali m.in. czy szczeka jej nie pekla ![]() ![]() Moj lobuz to chyba mniej wiecej tak jak Zu Ann... wiecznie wieksze lub mniejsze wypadki.
![]() |
![]() |
#2331 | ||
Zakorzenienie
|
wiesz, u nas często też...
![]() (ale nie z zaleceń lekarza, tylko rodzice posyłają -nieraz się "wydało"). Mnie też ten wiatr rozwala -na dwór nie mozna wyjść -a tak to jednak codziennie rower zaliczamy-przynajmniej do wiosny nie zapomni,jak sie jeździ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My z rana rozebraliśmy choinkę -sypała się już |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
Hania chodzi chodzi do przedszkola 4x w tyg, w czwartki jest u dziadkow. nie zadzwonili do mnia ani do tzta, bo nie chcieli bas stresowac w pracy.... Bez komentarza. Od rana czekamy w szpitalu kilka godzin od domu, za jakies 2 godziny pelne znieczulenie i zakladanie szwow.
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
szperrr - o rrany! Ale jak to? Rozwalila warge wczoraj a dzis szycie? To ma sens? No i znieczulenie ogolne??? Szok. Jak poszlo?
A teraz Wam powiem cos wiecej o zapaleniach uszu. Zuza od 5 dni miala goraczke, rano mniejm, wieczorem do 39 st. Dzis prez caly dzien juz tylko 37st. OD 3 dni bola ja uszy. We wtorek byla badana, tylko lekkie zaczerwienienie bylo - niby wirus. Dzis rano zaczal sie wyciek z ucha ![]() Bylismy pewni, ze pekla blona bebenkowa. Usilowalam znalezc duzyr laryngologiczny, ale we Wroclawiu takowego N I E M A! Pojechalismy do szpitala, a tam tylko internista i dluuuga kolejka. Wroclislimy do domu i wezwalismy lekarza z luxmedu. I wiecie co? Nawet antybiotyku jej nie dal! Powiedzial, ze ma wirusa, ze nie ma zapalenia uszu srodkowego, tylko jedno ucho zaczerwienione, ale to zapalenie ucha zewnetrznego i po naszych opisach, jak to wyglada - powiedzial, ze jej to przejdzie, widac poprawe, ze to wirus, a wyciek jest z ucha zewnetrznego i tyle. Jakby goraczka sie znowu pojawila - to antybiotyk. Ale on wierzy, ze z tego juz wyszla. Dla mnie szok! Zwlaszcza, ze jak sam zobaczyl wyciek to powiedzial - o! Tu pewnie blona bebenkowa pekla. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
Prima dzięki za kciuki
![]() Celko kurcze czyli to co napisałaś zupełnie odbiega od mojej wiedzy ![]() Szperr jak to wczoraj rozcięcie a dziś szycie? kurcze a sytuacja z niezawiadomieniem o wypadku dla mnie kosmos nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że Mati miałby być w szpitalu nawet na badaniach beze mnie czy męża.
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
misia- sprobuje dorwac jutro jakiegos laryngologa prywatnie. Nie daje mi to spokoju. Zuza ma kaluze w uchu jak spi.
Generalnie chyba czuje sie niezle. Goraczki juz nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Szycie nie bylo konieczne, a rozciecie nietypowe, zatamowali wiec krwawienie i dostala skierowanie na rano do dzieciecego chirurga plastycznego. Najblizszy taki byl w innym hrabstwie. Stwierdzil (nie wprost, ale na to wyszlo..) ze jakby to byl chlopak, to mozna byloby to zostawic bez szycia, ale decyzje zostawilby rodzicom, a ze dziewczynka.. no to decyzje zostawia rodzicom
![]() My jestesmy wykonczeni wczorajszym dniem, a ona... mam wrazenie, ze zaraz uslysze, ze dzis tez by chciala pojechac do takiego fajnego szpitala ![]() Misiu, jak czytam o tych problemach z nerkami, wlos mi sie jezy.. wspolczuje Wam wszystkim ![]() Zdrowka dzieciaczkom! ![]()
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
Udalo mi sie dorwac laryngologa prywatnie.
Zuza ma obustronne, ropne, zapalenie ucha srodkowego, z peknieta blona bebenkowa po lewej stronie ![]() Antybiotyk 10 dni + mnostwo zakropien roznych substancji do nosa, ucha + czyszczenie ucha woda utelniona. To teraz juz jestem masdrzejsza: wysiekowe zapalenie nie oznacza wycieku. Wyciek u dziecka (u doroslego niekoniecznie) = peknieta blona bebenkowa, czyli zapalenie ropne, bo ropa sie wydobywa. Takze wyciek to juz wyzsza szkola jazdy - bo nie dosc, ze zapalenie na pewno jest (!!!) to jeszcze doszlo do perforacji blony bebenkowej. Zuza czuje sie wysmienicie, goraczki nie ma, bolesnosci juz nie ma w lewym uchu (bo jak jest wyciek to ropa nie naciska na blone i juz tak nie boli.) Nie wiem jak mozna bylo tego uniknac. Jestem zalamana! Dziecko bylo badane 2 razy podczas tej infekcji. A wystarczylo zastosowac antybiotyk szybciej... szperr - to dobrze, ze chociaz Hania dzielnie to zniosla. A na czym polegac zabieg? To byla plastyka wargi? Loo matko - to niezle musialo sie rozszarpac... Znieczulenie ogolne? Nie balas sie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2338 |
Konto usunięte
|
eee, no bez wieszania psow na ang lekarzach prosze
![]() ![]() a z przedszkola zawsze dzwonia, do tego trzeba podpisac papierek, ze sie zostalo poinformowanym o wypadku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
Celko jeju ale numer, biedna Zuza, a można było antybiotyk wcześniej.
Lekarze mam wrażenie to aby odfajkować kolejny przypadek, nie wgłębią się, nie wypytają dokładnie, wizyta aby szybciej i kolejny pacjent z głowy ![]() ja w czwartek też nie dostałam się do żadnego laryngologa, nawet prywatnie, wszystko przez długi weekend. ale chyba dobrze, ze podałam antybiotyk, coś sie musiało tam dziać, bo już wczoraj po 2- dawce było sporo lepiej, a dzis to wogóle super, zniknął kaszel, gluty z nosa. Może w poniedziałek pojdzie do p-la ![]() Szperr nie zazdraszczam wycieczki do szpitala, ja mam ciągle wizje rozicętej glowy, polamanych konczyn, bo Gosia cięgle się trzęcie, rzedko usiedzi na miejscu i ciągle wymyśla różne akrobacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
Yoolia- czyli obie mozemy smialo powiedziec, ze ucho musi zbadac laryngolog, bo inny lekarz sie nie zna ( a przynajmniej nie pierwszy raz sie to zdarza). No i teraz po doswidczeniu z Adaskiem i Zuza nie mam watpliowsci: ucho = antybiotyk. Dobrze, ze szybko podalas! Jak laryngolog widzial to widzial.
A Ty chcesz Gosie puscic do przedszkola w ten poniedzialek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.