Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-grudzień - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-08, 14:46   #2311
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Witam wszystkie nowe mamusie

W Łodzi paskudna pogoda, ale ja humor mam dobry, bo teść powiesił wreszcie półki (w salonie i sypialni), za które mąż nie mógł się od tygodni zabrać Coraz fajniej w tym naszym mieszkanku się robi, choć zostało do zrobienia dużo drobiazgów typu parapety, rolety, zasłony, listwy progowe... Ale w tej chwili mąż jest tak zajęty, że nie mam serca mu suszyć głowy o to. Może się za to weźmie jak będą ferie zimowe. Dołączy sobie do tego tydzień urlopu tacierzyńskiego i będzie miał 3 tygodnie wolnego, to może coś zdziała Najważniejsze, że się już mieszkać da i nawet jest wreszcie względny porządek (poza jednym pokojem - przyszłym tymkowym ), ale za niego też niedługo się weźmiemy.
W środę przyjedzie wreszcie nowa lodówka, w piątek lub sobotę szafka na buty do przedpokoju i drzwi do salonu, wózek też zamówiony, tak że zaczynam być wreszcie spokojna - że mogę urodzić i przynieść dziecko do takiego domu Nie jest idealnie, ale jest już dobrze Po wielu miesiącach katorgi mogę stwierdzić, że wreszcie jest OK

No, idę teraz podszykować obiad dla męża, bo niedługo wróci z pracy, potem trochę posprzątam - trzeba odkurzyć po wieszaniu półek (teść nie zdążył, musiał jechać), same półki przetrzeć i zagospodarować je
Dziś też wreszcie odpakuję materac tymkowy (do tej pory był w folii żeby się nie kurzył i nie zapylił przy wieszaniu półek) - chcę mu dać ze dwa tygodnie na porządne wywietrzenie. A za parę dni ubiorę łóżeczko. I będę gotowa

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 14:51   #2312
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Kretencja same rewolucje w domku a tak sie martwilas Zaloze sie,ze na spokojnie wyrobicie sie ze wszystkim

wszystkim nowym mamusiom
Stary 2010-11-08, 14:52   #2313
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
My nadal w dwupaku,ale od dwóch nocy mam bardzo silne skurcze przepowiadające. Wy też tak macie? W pierwszej ciąży były znacznie słabsze,a teraz bardzo silne,aż spac nie mogę. Mały już wstawiony w kanał,zmienił położenie na prawidłowe. Ja jestem zmęczona i marzę kuż tylko o porodzie
Mam od kilku dni.Ale u mnie to jeszcze potrwa pare tygodni.

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Sliczna fotka

Artystka, czyli jednak jakies rozwarcie jest.Pewnie poprostu ogranizm przygotowuje sie do porodu troche dluzej niz u innych kobiet, ale moze z tego wzgledu sam porod bedzie szybszy?

Wrocilam ze szpitala i na porodowke mnie nie wyrzucaja Ilosc wod nie jest tragicznie niska, nawet ciut sie zwiekszyla, wiec moge dalej chodzic z brzuchem. Nie mogli ponad 30 min zrobic dopplera bo maly co chwila bawil sie pepowina, ciagnal za nia i kopal w usg 3 lekarzy probowalo I kazdy sie pytal, czy ten moj maly ma zawsze tyle sily i czy czesto jest taki aktywny. No ale to byla jego srednia aktywnosc, bo wieczorami jest jeszcze gorzej. W kazdym razie mam bardzo zywego synka Jak sie polozylam do usg do tak wypial plecki w strone sufitu ze moj brzuch zrobil sie ogromny.A potem przez cale badanie widac bylo jego stopki po lewej stronie

Na ctg wyszly mi ladne skurcze, co 15-20 min (siedzialam prawie godzine podlaczona pod ctg, jednoczesnie mialam akupunkture).
Ale mowili,ze na tym etapie ciazy to normalne.Jedne nawet poczulam, to sa te moje bole krzyzowe,nic przyjemnego.Ale sa w granicach 40-60 a jedna siegala 80.
A teraz ide sie zdrzemnac
Na objadek bylo:

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 14:54   #2314
sereniti
Zakorzenienie

w imieniu Bubusia dziękuję za komplementy
Mallinka ja używam wkładek z Rossmana - tanie są i dobre, też mają ten pasek do naklejania
Artystka już mi zeszła z twarzy opuchlizna ogólnie czuję się lekko - przytyłam 23 kg więc jest różnica. nie wiem ile ważę bo nie mam wagi ale jakoś spektakularnie nie jest - zresztą po cc spodziewałam się ze brzuch będzie się dłużej wchłaniał. Co ciekawe wcale się tym nie przejmuję - dzidzi zaprząta wszystkie myśli . Ze zmian widocznych to polepszyła mi się cera, paznokcie rosną jak szalone i włosy zgęstniały znacznie - nawet zaryzykuję stwierdzenie że jest lepiej niż przed ciążą .
As masz dobre wrażenie - mały to bardzo spokojne dziecko prawie wcale nie płacze. Ciekawe tylko jak długo to potrwa
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 14:56   #2315
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inga28 Pokaż wiadomość
Dzisiaj ide na wizyte, mam nadzieje ze juz sie coś ruszyło
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

W Łodzi paskudna pogoda, ale ja humor mam dobry, bo teść powiesił wreszcie półki (w salonie i sypialni), za które mąż nie mógł się od tygodni zabrać Coraz fajniej w tym naszym mieszkanku się robi, choć zostało do zrobienia dużo drobiazgów typu parapety, rolety, zasłony, listwy progowe... Ale w tej chwili mąż jest tak zajęty, że nie mam serca mu suszyć głowy o to. Może się za to weźmie jak będą ferie zimowe. Dołączy sobie do tego tydzień urlopu tacierzyńskiego i będzie miał 3 tygodnie wolnego, to może coś zdziała Najważniejsze, że się już mieszkać da i nawet jest wreszcie względny porządek (poza jednym pokojem - przyszłym tymkowym ), ale za niego też niedługo się weźmiemy.
W środę przyjedzie wreszcie nowa lodówka, w piątek lub sobotę szafka na buty do przedpokoju i drzwi do salonu, wózek też zamówiony, tak że zaczynam być wreszcie spokojna - że mogę urodzić i przynieść dziecko do takiego domu Nie jest idealnie, ale jest już dobrze Po wielu miesiącach katorgi mogę stwierdzić, że wreszcie jest OK

No, idę teraz podszykować obiad dla męża, bo niedługo wróci z pracy, potem trochę posprzątam - trzeba odkurzyć po wieszaniu półek (teść nie zdążył, musiał jechać), same półki przetrzeć i zagospodarować je
Dziś też wreszcie odpakuję materac tymkowy (do tej pory był w folii żeby się nie kurzył i nie zapylił przy wieszaniu półek) - chcę mu dać ze dwa tygodnie na porządne wywietrzenie. A za parę dni ubiorę łóżeczko. I będę gotowa
nno widzisz zawsze musi byc pod górke zeby potem bylo z górki hehehe

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:00   #2316
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
rptrbj1978,vcelka,Kotek i Patrycja,widze ze dzielnie zaczynacie mi towarzyszyc w cierpieniu??To ktora z nas pojdzie pierwsza?Ja dzis nie moge,bo tz bedzie dzisiaj wciaz w drodze daleko(bo mu zaklad pracy przenosza za miasto) i jeszcze mi sie rozbije po drodze..

W nocy biegunka,slabe skurcze co 13 minut ktore ucichly a rano co wstalam-to brzuch twardy jak kamienale dzis mam focha i nie mam zamiaru rodzic,no przykro mi.I jutro tez,mowilam ze mi zeszly tydzien pasowal
No na to wychodzi, bo jak na razie gin stwierdził, że raczej przenoszę niż urodzę wcześniej

Na te bakterie w wymazie dał mi gynalgin dowcipnie i jakiś antybiotyk doustny ale kazał zacząć brać dopiero od 17.11

Cytat:
witam mogę jeszcze sie przyłączyć.?

Cytat:
Napisane przez drzasik Pokaż wiadomość
Witam,
od jakiegoś czasu Was poczytuje gorliwie codziennie... a dziś wreszcie podjęłam "wysiłek" aby dołączyć jeśli oczywiście pozwolicie...?
Zawsze to raźniej w grupie.

T.P. 26.12.2010 r.

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2010-11-08 o 15:01
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:03   #2317
_As_
Raczkowanie

Cytat:
Najważniejsze, że się już mieszkać da i nawet jest wreszcie względny porządek (poza jednym pokojem - przyszłym tymkowym ), ale za niego też niedługo się weźmiemy.
Zazdroszczę Ci, że już w nowym domku. Mój bank spóźnił się z decyzją o przyznaniu kredytu jedynie 2 m-ce i wprowadzimy się pewnie na koniec stycznia albo w lutym, a zakładaliśmy że będzie to nie później niż w połowie grudnia i że Młody od razu będzie miał swój pokój. A tak siedzimy w 1 pokoju z aneksem i tylko się wkurzam na całą sytuację. Grrrrrrrrr
_As_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:06   #2318
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Edzia, ja też mam wrażenie, że mój brzuch się zmniejszył Być może taki efekt daje opuszczenie się dziecka do kanału rodnego. Bo od wczoraj wydaje mi się też, że trochę lżej mi się oddycha

Sophie, spokojnie, do 19 jeszcze kawał czasu. U niektórych skurcze przepowiadające ciągną się tygodniami przed porodem i brzuch opada, a u innych niby nic, a potem z dnia na dzień jest po wszystkim. Nie zakładaj, że przenosisz
może, ale mam wrażenie, że jakoś mniej mi dokucza, mniej jest naprężony, zdecydowanie czuje się lepiej, więc to może być to

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Ja przytyłam 13 kg i moj lekarz powiedział ze to dobra waga bo sie powinno przytyc 11 - 15kg . Ciąże znosze rewelacyjnie w sumie nie spodziewałam sie tego. Puchnać też nie puchne i czuje sie bardzo atrakcyjnie

Ursull moze masz jakas infekcje - nie koniecznie to musi byc choroba .

A co do obiadu ja robie zupe ogórkowa a na drugie nie wiem co w sumie to mam ochote na rybe.

Robiłaś moze tu trifle ??? ciekawa jestem jak to smakuje.
zazdroszczę ja jestem spuchnięta, szczególnie nogi i dłonieI w 15 kg w sumie juz się na pewno nie zmieszczę

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
dokładnie, nigdy nic nie wiadomo, kiedy się zacznie. Moja gin mi opowiadała dziś, że nawet u swojej bratowej nie zdołała przewidzieć porodu w zeszłym roku jej bratowa miała termin grudniowy, jak ja. I się modliła, by w święta nie rodzić. No to moja gin uspokajała swoją bratową, że spoko, nic nie zapowiada porodu w święta....no i bratowa urodziła w samą Wigilię

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez drzasik Pokaż wiadomość
Witam,
od jakiegoś czasu Was poczytuje gorliwie codziennie... a dziś wreszcie podjęłam "wysiłek" aby dołączyć jeśli oczywiście pozwolicie...?
Zawsze to raźniej w grupie.

T.P. 26.12.2010 r.
witaj

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
witam mogę jeszcze sie przyłączyć.?
witaj

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:06   #2319
Artystka23
Dragonfly

De oby podejrzewam ze to rozwarcie zrobilo mi sie podczas tych skurczy co bylo mi niedobrze
Heh lekarz kazal mi nie przeginac (pewnie chodzilo mu o seks,sprzatanie itp) bo jeszcze do terminu troszke czasu
Ja ktg nie mialam,ale mam dziwne klucia i krzyz tez oraz mi brzuch twardnieje wiec pewnie sa,a ja coraz mniej te skurcze odczuwam...chyba sie przyzwyczailam
Stary 2010-11-08, 15:07   #2320
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:

no widzisz, wszystko sie jakoś szczęśliwie poukładało

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mam od kilku dni.Ale u mnie to jeszcze potrwa pare tygodni.

Sliczna fotka

Artystka, czyli jednak jakies rozwarcie jest.Pewnie poprostu ogranizm przygotowuje sie do porodu troche dluzej niz u innych kobiet, ale moze z tego wzgledu sam porod bedzie szybszy?

Wrocilam ze szpitala i na porodowke mnie nie wyrzucaja Ilosc wod nie jest tragicznie niska, nawet ciut sie zwiekszyla, wiec moge dalej chodzic z brzuchem. Nie mogli ponad 30 min zrobic dopplera bo maly co chwila bawil sie pepowina, ciagnal za nia i kopal w usg 3 lekarzy probowalo I kazdy sie pytal, czy ten moj maly ma zawsze tyle sily i czy czesto jest taki aktywny. No ale to byla jego srednia aktywnosc, bo wieczorami jest jeszcze gorzej. W kazdym razie mam bardzo zywego synka Jak sie polozylam do usg do tak wypial plecki w strone sufitu ze moj brzuch zrobil sie ogromny.A potem przez cale badanie widac bylo jego stopki po lewej stronie

Na ctg wyszly mi ladne skurcze, co 15-20 min (siedzialam prawie godzine podlaczona pod ctg, jednoczesnie mialam akupunkture).
Ale mowili,ze na tym etapie ciazy to normalne.Jedne nawet poczulam, to sa te moje bole krzyzowe,nic przyjemnego.Ale sa w granicach 40-60 a jedna siegala 80.
A teraz ide sie zdrzemnac
Na objadek bylo:
wychodzi na to, że już niebawem też się posypieszA kluseczki pierwsza klasaja w ogóle jestem klucha tzn najbardziej na świecie kocham wszelkie kluchy

Stary 2010-11-08, 15:12   #2321
Artystka23
Dragonfly

Juz kilka razy ogladalam te kluski i tak zglodnialam ze musze isc do kuchni
Stary 2010-11-08, 15:13   #2322
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _As_ Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ci, że już w nowym domku. Mój bank spóźnił się z decyzją o przyznaniu kredytu jedynie 2 m-ce i wprowadzimy się pewnie na koniec stycznia albo w lutym, a zakładaliśmy że będzie to nie później niż w połowie grudnia i że Młody od razu będzie miał swój pokój. A tak siedzimy w 1 pokoju z aneksem i tylko się wkurzam na całą sytuację. Grrrrrrrrr
My mielismy się wprowadzić w grudniu, ale nie mamy prądumiał być założony na jesień, a teraz I kwartał 2011 i część prac stanęła. Do tego splot kilku innych nieszczęśliwych okoliczności i wynik taki, że będzie dobrze jak uda si w sierpniu. A mamy wynajętą kawalerkęA banki to już osobna opowieść...trzba mieć stalowe nerwy

Stary 2010-11-08, 15:16   #2323
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja mam pytanie - jak u was w szpitalach jest z lewatywą?? robią sami czy można sobie zrobić w domu??
Ja nie miałam robionej, ale kazano mi zaaplikować sobie dwa czopki glicerynowe. Byłam po tych czopkach parę razy w kibelku, ale tak na spokojnie bez żadnych rewolucji i pomogło
Stary 2010-11-08, 15:21   #2324
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Ja nie miałam robionej, ale kazano mi zaaplikować sobie dwa czopki glicerynowe. Byłam po tych czopkach parę razy w kibelku, ale tak na spokojnie bez żadnych rewolucji i pomogło
ok dziękuję wszystkim za odpowiedzi. i mam jeszcze jedno pytanko- n ile wcześniej pakowałyście sobie torb do szpitala?? z góry dzięki
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:23   #2325
_As_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
My mielismy się wprowadzić w grudniu, ale nie mamy prądumiał być założony na jesień, a teraz I kwartał 2011 i część prac stanęła. Do tego splot kilku innych nieszczęśliwych okoliczności i wynik taki, że będzie dobrze jak uda si w sierpniu. A mamy wynajętą kawalerkęA banki to już osobna opowieść...trzba mieć stalowe nerwy
no to też niezbyt fajnie....
Ja się strasznie nastawiłam na to, że święta będą już w nowym domu i miałam 2 dni depresji jak się okazało, że to nierealne - non stop ryczałam. Teraz już tylko się denerwuję tym, że będę się okropnie czuć albo bedzie już Mały a tu na budowę trzeba jechać....
Stary 2010-11-08, 15:25   #2326
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
ok dziękuję wszystkim za odpowiedzi. i mam jeszcze jedno pytanko- n ile wcześniej pakowałyście sobie torb do szpitala?? z góry dzięki
ja tak z miesiąc temu juz

Stary 2010-11-08, 15:27   #2327
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

hello............ wpadłam tylko powiedzieć, że nadal jestem w dwupaku idę Was nadrabiać...... i potem napiszę coś więcej.........

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:29   #2328
myszka_maj
Zakorzenienie

hej dziewczyny - padam dzisiaj z nog

bylam u gina - wszystko ok, rozwarcie na opuszek palca ale jeszcze rodzic raczej nie bede. maluszek wazy 2800g, przyplatalo sie tylko jakies zapalenie wiec dostalam jakis krem dopochwowy (zaplacilam za niego 50zl prawie - sie zdziwilam przy kasie). nastepna wizya za 2 tygodnie

poza wizyta mialam jeszcze mase spraw do zalatwienia wiec teraz padlam na lozko pol zywa

zabieram sie za nadrabianie

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:31   #2329
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
hello............ wpadłam tylko powiedzieć, że nadal jestem w dwupaku idę Was nadrabiać...... i potem napiszę coś więcej.........
oo myslalam ze moze ty juz po chociaz

Stary 2010-11-08, 15:35   #2330
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez _As_ Pokaż wiadomość
no to też niezbyt fajnie....
Ja się strasznie nastawiłam na to, że święta będą już w nowym domu i miałam 2 dni depresji jak się okazało, że to nierealne - non stop ryczałam. Teraz już tylko się denerwuję tym, że będę się okropnie czuć albo bedzie już Mały a tu na budowę trzeba jechać....
Dom na wsi na listopad mial byc calkowicie gotowy,ale przez tynkarzy ktorzy spartaczyli robote i trzeba bylo poprawiac-jeszcze wszystko jest daleko w polu..Dobrze ze babka jednak sie wyprowadzila stad bo bym do glowy dostala z ta kobieta pod jednym dachem,a tak to mieszka tam u sasiadki

ps.dzis jest poniedzialek i jeszcze jej tu nie bylo,ale fajnieChcialabym by w tym tygodniu tu nie przyjezdzala co sobie wszystko przygotuje do konca i odpoczne jak na wczasach

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej dziewczyny - padam dzisiaj z nog

bylam u gina - wszystko ok, rozwarcie na opuszek palca ale jeszcze rodzic raczej nie bede. maluszek wazy 2800g, przyplatalo sie tylko jakies zapalenie wiec dostalam jakis krem dopochwowy (zaplacilam za niego 50zl prawie - sie zdziwilam przy kasie). nastepna wizya za 2 tygodnie

poza wizyta mialam jeszcze mase spraw do zalatwienia wiec teraz padlam na lozko pol zywa

zabieram sie za nadrabianie
A skad wiesz ze jeszcze rodzic nie bedziesz?
Stary 2010-11-08, 15:44   #2331
Patrycja_1708
Zadomowienie

A ja sie troszke zdrzemnęłam po obiadku Ale pospałabym jeszcze, pod kocykiem tak cieplutko ze ruszac sie nie chce

Dziewczyny czy wy też słyszycie takie jakby przelewanie w brzuszkach?? Ja od paru dni tak słysze jakby to jakieś burczenie czy przelewanie wody... ???
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:45   #2332
_As_
Raczkowanie

Cytat:
Dom na wsi na listopad mial byc calkowicie gotowy,ale przez tynkarzy ktorzy spartaczyli robote i trzeba bylo poprawiac-jeszcze wszystko jest daleko w polu..Dobrze ze babka jednak sie wyprowadzila stad bo bym do glowy dostala z ta kobieta pod jednym dachem,a tak to mieszka tam u sasiadki

ps.dzis jest poniedzialek i jeszcze jej tu nie bylo,ale fajnieChcialabym by w tym tygodniu tu nie przyjezdzala co sobie wszystko przygotuje do konca i odpoczne jak na wczasach
No to widzę, że więcej nas takich zawieszonych w podwójnym oczekiwaniu...
Najśmieszniejsze było jednak to, ze bank podzielił naszą zdolność kredytowa na 3 osoby, no bo w końcu kiedyś tam urodzę, a że dziecka jeszcze nie ma, to co im tam. No i dostaniemy mniej kasy na wyposażenie

Artystka, zebyś tylko z tą Babką nie zapeszyła....

Edytowane przez _As_
Czas edycji: 2010-11-08 o 15:46
Stary 2010-11-08, 15:45   #2333
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość

ciekawe czy Cu się sprawdzi -mi takie sny często się sprawdzają -Anecka mama na pewno nad Tobą czuwa

my kąpać będziemy w pokoju -wanienka na stojaku-który dostaliśmy ale jakoś nie jestem do niego przekonana -wszystko wyjdzie w praniu
Mam nadzieje, ze czuwa W sumie to mogloy sie sprawdzic bo w czwartek TZ ma wolne z racji swieta heh

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
zakupy
Super

paulinka super pajac Ile zaplacilas?

Dziewczyny ladne zdjecia

My wlasnie wrocilismy, zrobilam turnee po sklepach w poszukiwaniu swetra do leginsow. Znalazlam jeden jedyny co mi sie spodobal, ale 99zl i nie wiem.. akryl i nylon w skladzie.. za taka kwote to ja wymagam welny
Kurde fajny jest, ale nei wiem bo byl ostatni rozmiar L. nna brzuch jeszcze ok a jak mi zejdzie brzuch? no i nie wiem czy jest sens teraz cos kupowac..

A wlasnie przyszla mi dzis ta tunika/str za 10zl co Wam pokazywalam. Dla mnie rewelka za ta cene. Oczywiscie siega deko za brzuch wiec zadna tam tunika.. nie za gruba ale 10zl nówka.. i to made in uk jestem zadowolona.

No teraz lece chya jeszcze do Reserved a potem fotki tz bedzie mi cykal

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:46   #2334
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość

A co do wyglądu w ciąży to czuję się fatalnie, co juz nie raz pisałam. Szczególnie, że w domu nosze się po domowemu, nie ma siły, która zmobilizuje mnie do strojenia się po domu. A to wpływa na moje samopoczucie bo ciągle jestem w domuDuzo przytyłam więc czuję się wielka. Generalnie już oglądam balsamy poporodowe, mysle nad nową fryzurą i poród nastraja mnie pozytywnie(pod kontem zakończenia ciąży).

Do brzuszka wypowiadam sporadycznie krótkie zdania, jakoś nie mam nawyku rozmawiania z nim. Śpiewam rzadko a jeśli już to ach śpij kochanie. Za to puszczam mu dużo płytek. nie jestem zbyt kreatywna
mam takie same odczucia

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o kąpanie polecam stelaż - bardzo stabilny no i nie muszę sie tak schylać nad małym choć to tż go trzyma a ja tylko polewam wodą i mydełkiem myje. Ubranka - nigdy za wiele, jak małe ulewa to i 5 razy dziennie trzeba przebrać. Faktycznie podział na śpiochy/pajac na noc a bluza/spodenki na dzień nie ma sensu dzidziek i tak głównie śpi a wygodniej na początku przebrać pieluszkę gdy mały ma pajaca.
Polecam małe ubranka - mój się niestety we wszystkim topi jeszcze biedactwo tak popatrzyłam na listę naszą i w sumie urodził się jak dotąd najcięższy ale króciutki i przy przebieraniu to wychodzi - moja mała kluseczka ale mam nadzieję szybko pójdzie w górę
kombinezon - pamiętajcie że rozmiar zawsze jest zaniżany ja mam teraz 56 a mały się dosłownie w nim topi, dwa dzieciaczki by jeszcze weszły. na szczęście mam jeszcze 3 inne w większych rozmiarach więc na całą zimę starczy
jakbyście miały jakieś pytania piszcie - ponieważ mały tylko je śpi i robi kupkę mam dużo wolnego czasu
a to fotki jeszcze ze szpitala
jaki slodki

Cytat:
A skad wiesz ze jeszcze rodzic nie bedziesz?
no wlasnie ja tego nie wiem tak twierdzi moj gin jasnowidz ciekawe.....

Nasz Skarb
Stary 2010-11-08, 15:57   #2335
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
mam takie same odczucia

jaki slodki

no wlasnie ja tego nie wiem tak twierdzi moj gin jasnowidz ciekawe.....
wiesz,bo dzis jak gin mnie zbadal to stwierdzil ze nie znam dnia ani godziny:P a tez mam rozwarcie na opuszek
Stary 2010-11-08, 16:07   #2336
rptrbj1978
Rozeznanie

a ja poiszłam do lidla i ziaje jak pies

jejus jaka kondycja
kiedys nie wyobrazałam sobie ze to moze byc taki wysiłek
odkurzyłam to gwiazdki zobaczyłam
SZOK!!!
w srode wizyta u gina

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-11-08 o 16:21
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 16:21   #2337
kootekk
Zakorzenienie

help wiecie cos moze o przepuklinie pachwinowej? czy nmaprawde jedyna opcja jest operacja? michalek to ma [prawdopodobnie i jestem zalamana

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 16:27   #2338
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz,bo dzis jak gin mnie zbadal to stwierdzil ze nie znam dnia ani godziny:P a tez mam rozwarcie na opuszek

wiem wiem, ale ja mowie tak samo ze nie znam ani dnia ani godziny

Nasz Skarb
Stary 2010-11-08, 16:27   #2339
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
help wiecie cos moze o przepuklinie pachwinowej? czy nmaprawde jedyna opcja jest operacja? michalek to ma [prawdopodobnie i jestem zalamana

Stary 2010-11-08, 16:28   #2340
apoolonia
Rozeznanie

Kootekk

wpisałam w google i chyba sporo dzieciaczków to ma
mamy piszą że z operacją czeka się do skończenia roczku

i nie jest to jakiś skomplikowany niebezpieczny zabieg
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości