Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-13, 12:34   #2311
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Ja czułam chłopca od początku zrobiłam test i powiedziałam tż ,że synek będzie. a później na genetycznym zasugerował mi dziewuszkę, ale na jakieś 60% także to było wróżenie

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 12:35   #2312
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Jokr nawet nie wiesz,jak ja byłam przekonana,że urodzę chłopca! Też zaczęłam zakupy od koloru niebieskiego. Jak poszłam na usg,to leżałam tam ze 100% pewnością,że to synuś! Myślałam,że zlecę z kozetki,jak powiedział mi o dziewczynce! Chociaż nie mogę byc jeszcze pewna,bo płec podał na 80%

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 12:36   #2313
agaaga89
Zakorzenienie

U nas tak samo: od zrobienia testu wiedzieliśmy, że będzie chłopak nie wiem skąd... instynkt czy co ja później trochę straciłam pewność, bo wszyscy bziakali mi, że będzie dziewczynka ale tż do samego końca był pewien, że to chłopak i już

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 12:38   #2314
87czarna
Zakorzenienie

Widzicie,to chyba tylko moj instynkt mnie zawiódł :P

Stary 2010-12-13, 12:45   #2315
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

swoją drogą,po Zosi mam tyle ciuchów,że jak będę miała chłopaka to lumpa dziewczęcego otworzę

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 12:49   #2316
ego_ego
Wtajemniczenie

czarna jeszcze nic nie wiadomo, 80% to nie to samo co 100

Moja znajoma miała mieć dziewczynke, bardzo sie cieszyła, bo miała jużchłopca, nakupowała sukienek i co urodził się synuś drugi
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 12:51   #2317
Montii
Zakorzenienie

Ja bym chyba padła gdyby okazało się,że mam córcię!
Czułabym sie dziwnie, jakby ktoś mi synka ukradł

[LEFT]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 12:59   #2318
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Jokr nawet nie wiesz,jak ja byłam przekonana,że urodzę chłopca! Też zaczęłam zakupy od koloru niebieskiego. Jak poszłam na usg,to leżałam tam ze 100% pewnością,że to synuś! Myślałam,że zlecę z kozetki,jak powiedział mi o dziewczynce! Chociaż nie mogę byc jeszcze pewna,bo płec podał na 80%
Ja generalnie nie lubie rozowego, a za niebieskim szaleje, wiec nawet jakby sie okazala dziewczynka to i tak bym ja czesciej na niebiesko ubierala. Natomiast trudno to wytlumaczyc, ale na poczatku bylo mi totalnie obojetne jaka plec bedzie, bo i tak chcemy jeszcze jedno dziecko, ale jakos tak podsiwadomie lapalam sie na tym, ze myslalam o plodzie jako o chlopaku i mowilam do NIEGO

W Netto od dzis sa miedzy innymi te kocyki z misiem, ktore chyba Izka pokazywala http://viewer.zmags.com/publication/...3c#/ed16b33c/4

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
U nas tak samo: od zrobienia testu wiedzieliśmy, że będzie chłopak nie wiem skąd... instynkt czy co ja później trochę straciłam pewność, bo wszyscy bziakali mi, że będzie dziewczynka ale tż do samego końca był pewien, że to chłopak i już
Moj maz po 1 usg stwierdzil, ze on tam widzi siurka i obstawiam tego siurka do samego konca. Jak mu sie micha jarzyla jak okazalo sie, ze mial racje

Laski od czwartku w Lidlu bedzie posciel Disneya http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_15134.htm

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-12-13 o 13:03
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 12:59   #2319
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

Moja znajoma miała mieć dziewczynke, bardzo sie cieszyła, bo miała jużchłopca, nakupowała sukienek i co urodził się synuś drugi
Dokładnie znajoma mojej Mamy miała taką sytuację, że chodziła do znajomego gina, który do samego końca powtarzał, że dziewczynka, nawet jak jechał odebrać poród to zadzwonił do jej mamy i mówił, że jedzie odebrać wnusię a tu CHŁOPAK

Stary 2010-12-13, 13:02   #2320
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

u mnie na 1 usg wyszło,ze tak 70% chłopak,więc my już mielismy patryka.A na 3 usg na 100% dziewczynka i urodziła się Zosia

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja generalnie nie lubie rozowego, a za niebieskim szaleje, wiec nawet jakby sie okazala dziewczynka to i tak bym ja czesciej na niebiesko ubierala.
ja swojej córce powiedziałąm,ze nic różowego nie kupię bo widziałąm tylko małe landryneczki.A teraz.. szafa w większości różowa.Chociaż staram się unikac tego koloru

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:04   #2321
87czarna
Zakorzenienie

Dziewczynyyyy,już więcej nic nie piszcie! Ja już nie chcę,żeby mojej córci wyrosły kuleczki! :P Tak,jak Montii napisała-czułabym się,jakby ktoś mi ukradł Majkę!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 13:08   #2322
agaaga89
Zakorzenienie

Swoją drogą, ciekawe czy któraś z nas będzie miała taką niespodziankę po porodzie

Stary 2010-12-13, 13:09   #2323
Montii
Zakorzenienie

oj, to moja córa musiałaby polubić autka , męskie ciuszki i kamizelki itp

[LEFT]
Stary 2010-12-13, 13:10   #2324
madalena83
Zadomowienie

U mnie w rodzinie w moim pokoleniu dziewczyn było sporo - 9 i tylko jednego rodzynka mieliśmy Także teraz wszystko może się odwrócić - jak zaczniemy rodzić to same chłopaki nam będą wyskakiwać Na razie jest 2:1 dla chłopaków.

Jedyny minus to taki, że mamy multum ciuchów, zabawek oczywiście dla dziewczynek, a dla chłopaków zero

"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie"

Jan Lubiński
madalena83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:10   #2325
87czarna
Zakorzenienie

Żebym ja jej czasem nie miała

Stary 2010-12-13, 13:16   #2326
diatoma
Zadomowienie

witam po weekendzie
z tą solą to racja żę ograniczając można obniżyć ciśnienie, ale ja za bardzo ograniczyłam i teraz mam niedobór sodu poza tym zawsze stosuję tą niskosodową i mam efekt.
zrobiłam barszcz czerwony ale jest niewyraźny, już sama nie wiem co dodać żeby był taki dobry. na drugie mam krokiety z kapustką i z mięsem:P
poczytałam wasze wpisy i wydedukowałam że ja też nigdy w tym klubie nie byłąm, tylko nie pamiętam czy tam trzeba mieć zaproszenie czy nie. sama nie wiem, poplątało mi się.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:17   #2327
ego_ego
Wtajemniczenie

no dobra już nic niepiszemy, bo nam się Czarna naprawdę zezłości, albo będzie chłopak i będzie na nas
Stary 2010-12-13, 13:18   #2328
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
u mnie na 1 usg wyszło,ze tak 70% chłopak,więc my już mielismy patryka.A na 3 usg na 100% dziewczynka i urodziła się Zosia

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

ja swojej córce powiedziałąm,ze nic różowego nie kupię bo widziałąm tylko małe landryneczki.A teraz.. szafa w większości różowa.Chociaż staram się unikac tego koloru
No u nas na ostatnim usg to dzwony byly takie, ze lekarz stwierdzil, ze ma ma bata, zeby z tego wyszla dziewczynka

Natomiast jesli chodzi o rozowy to my sobie mozemy marudzic, ale jak cora podrosnie i wkreci jej sie jakas ksiezniczka czy inne takie i bedzie rozowy i koniec to nie ma bata tzreba kupowac rozowy
Stary 2010-12-13, 13:18   #2329
ego_ego
Wtajemniczenie

diatoma, napewno kiedyś dostałaś zaproszenie od blackrose
Stary 2010-12-13, 13:18   #2330
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Eirene, to teściu faktycznie pojechał No ale w takim razie dobrze że jednak zmienicie imię, po co się później stresować Swoją drogą w życiu bym nie pomyślała że można nabrać aż takiego urazu do danego imienia

Ewelqa, ja w poprzedniej ciąży zmieniłam lekarza na pracującego w szpitalu, u mnie patrzą na to kto Cię prowadzi. Teraz od razu szukałam ginka wśród pracowników szpitala. Nie miałam Jelpa od początku używamy Loveli i nie ma problemów.

Monika, też się załamuję bo w 24tc mam już 5,5 kg na plusie W pierwszej ciąży po 30 tyg. miałam 6, teraz co tydzień wskakuje mi 0,5kg Ale powiem Ci że brzuszek to masz nieduży, mój znacznie większy choć kilogramów mniej

Czarna, skurcze Braxtona są normalne, byle nie przekraczały 10 na dobę, były krótkie i bezbolesne. Ja od 17tc miałam długie i częste, po buscopanie uspokoiło się i teraz nic nie biorę. Co do fotelika, to my mamy x-landerowski ale żałuję że nie kupiłam maxi-cosi, są najlepiej oceniane A teraz mamy Romera od 9-18kg.

Niutka, ja karmiłam przez rok i w ogóle nie mogłam schudnąć Po porodzie zostało mi 3 kilo do wagi spzred ciąży, rok później miałam już 4 I z takim nadbagażem weszłam w tą ciążę, teraz pewnie będzie jeszcze gorzej...Jeśli chodzi o stopy, szkoda że tak Ci urosły ale z drugiej strony lepiej zachować figurę i biust

Nika, super że córcia pięknie rośnie

Trzyrazyi, nie miałam takich bóli, oby to nie był wyrostek

Jok3r, fajny ten płaszczyk i niedrogi, ale ja też jestem zmarzluch i zimy to bym w takim nie obchodziła No i lepiej byłoby przymierzyć, trudno powiedzieć czy po ciąży da się go nosić, choć zawsze można sprzedać. Aha, wg wymiarów obwód brzucha wcale nie jest bardzo duży (104cm), dużo dziewczyn pod koniec ciąży osiąga więcej. Ile masz teraz?

Ptysza, witaj i gratuluję córeczki

Lustereczko, też bym chciała urosnąć po ciąży ale nigdy nie spotkałam się jeszcze z takim fenomenem.

Kampasiula, ładny brzuszek

Aguchaw1, fajny brzusio

Nuna, tygodnie liczymy z OM, z usg co wizyta może wyjść Ci inny termin. Przed porodem w szpitalu też będą Ci wyliczać z miesiączki Faktycznie pierwsze usg jest najbardziej dokładne, później dzieciaczki rozwijają się już w swoim tempie ale niemniej jednak oficjalnie bierze się pod uwagę termin z OM.

Anika, jaka duża piłeczka

Monti, ja do porodu nie miałam żadnych problemów z poruszaniem się, Ty też zobaczysz że będzie dobrze Miałam jedynie kłopot z wkładaniem rajstop i depilacją bikini Hmm, faktycznie wzrosło Ci ciśnienie choć bardzo wysokie jeszcze nie jest, nie powinni Cię hospitalizować ale pewnie będziesz musiała dokładnie monitorować.

Laseczka, Ty też masz piłkę

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:20   #2331
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
witam po weekendzie
z tą solą to racja żę ograniczając można obniżyć ciśnienie, ale ja za bardzo ograniczyłam i teraz mam niedobór sodu poza tym zawsze stosuję tą niskosodową i mam efekt.
zrobiłam barszcz czerwony ale jest niewyraźny, już sama nie wiem co dodać żeby był taki dobry. na drugie mam krokiety z kapustką i z mięsem:P
poczytałam wasze wpisy i wydedukowałam że ja też nigdy w tym klubie nie byłąm, tylko nie pamiętam czy tam trzeba mieć zaproszenie czy nie. sama nie wiem, poplątało mi się.

Musisz miec zaproszenie od zalozycielki, ale postanowilysmy, ze tzreba sobie na nie zapracowac, bo tam poruszamy na tyle intymne sprawy, ze nie chcemy ryzykowac, ze ktos sobie na forum popisze, poudziela sie, wejdzie do klubu, a potem cisza. I nie wiadomo kto tam pozniej bedzie zagladal.
Stary 2010-12-13, 13:21   #2332
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
piękny, moim zdanie dziewuszka, ale pewnie się mylę
obyś się nie myliła

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Chyba mam jakies zaćmienia umysłu

Córcia nie lubiła karuzeli, projektora nie miała.

Co do prezentów to od rodziny eks Tz mam z głowy
aha bo myślałam ze miałaś już projektor

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
laseczka mi sie wydaje ze corka bo kupowalas ubranka dizewczece - ale ze to tylko moja subiektywna teoria to moze i chlopak ;p
ja też nie tracę nadziei na córkę a ubranka mam dla chłopaka i dziewczyny

Cytat:
laseczka nie martw się, mnie też mówili,że brzuch mam na chłopaka i co? będzie dziewucha

okaże się jutro przynajmniej mam taką nadzieję ...
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:27   #2333
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej

Eirene, to teściu faktycznie pojechał No ale w takim razie dobrze że jednak zmienicie imię, po co się później stresować Swoją drogą w życiu bym nie pomyślała że można nabrać aż takiego urazu do danego imienia

Ewelqa, ja w poprzedniej ciąży zmieniłam lekarza na pracującego w szpitalu, u mnie patrzą na to kto Cię prowadzi. Teraz od razu szukałam ginka wśród pracowników szpitala. Nie miałam Jelpa od początku używamy Loveli i nie ma problemów.

Monika, też się załamuję bo w 24tc mam już 5,5 kg na plusie W pierwszej ciąży po 30 tyg. miałam 6, teraz co tydzień wskakuje mi 0,5kg Ale powiem Ci że brzuszek to masz nieduży, mój znacznie większy choć kilogramów mniej

Czarna, skurcze Braxtona są normalne, byle nie przekraczały 10 na dobę, były krótkie i bezbolesne. Ja od 17tc miałam długie i częste, po buscopanie uspokoiło się i teraz nic nie biorę. Co do fotelika, to my mamy x-landerowski ale żałuję że nie kupiłam maxi-cosi, są najlepiej oceniane A teraz mamy Romera od 9-18kg.

Niutka, ja karmiłam przez rok i w ogóle nie mogłam schudnąć Po porodzie zostało mi 3 kilo do wagi spzred ciąży, rok później miałam już 4 I z takim nadbagażem weszłam w tą ciążę, teraz pewnie będzie jeszcze gorzej...Jeśli chodzi o stopy, szkoda że tak Ci urosły ale z drugiej strony lepiej zachować figurę i biust

Nika, super że córcia pięknie rośnie

Trzyrazyi, nie miałam takich bóli, oby to nie był wyrostek

Jok3r, fajny ten płaszczyk i niedrogi, ale ja też jestem zmarzluch i zimy to bym w takim nie obchodziła No i lepiej byłoby przymierzyć, trudno powiedzieć czy po ciąży da się go nosić, choć zawsze można sprzedać. Aha, wg wymiarów obwód brzucha wcale nie jest bardzo duży (104cm), dużo dziewczyn pod koniec ciąży osiąga więcej. Ile masz teraz?

Ptysza, witaj i gratuluję córeczki

Lustereczko, też bym chciała urosnąć po ciąży ale nigdy nie spotkałam się jeszcze z takim fenomenem.

Kampasiula, ładny brzuszek

Aguchaw1, fajny brzusio

Nuna, tygodnie liczymy z OM, z usg co wizyta może wyjść Ci inny termin. Przed porodem w szpitalu też będą Ci wyliczać z miesiączki Faktycznie pierwsze usg jest najbardziej dokładne, później dzieciaczki rozwijają się już w swoim tempie ale niemniej jednak oficjalnie bierze się pod uwagę termin z OM.

Anika, jaka duża piłeczka

Monti, ja do porodu nie miałam żadnych problemów z poruszaniem się, Ty też zobaczysz że będzie dobrze Miałam jedynie kłopot z wkładaniem rajstop i depilacją bikini Hmm, faktycznie wzrosło Ci ciśnienie choć bardzo wysokie jeszcze nie jest, nie powinni Cię hospitalizować ale pewnie będziesz musiała dokładnie monitorować.

Ile mam teraz to nie wiem, ale jak sie pare tyg temu mierzylam to bylo 105cm. Z tym plaszczem postanowilam sie wstrzymac, bo jesli kupie taki, ktory w brzuchu bedzie mial dajmy na to 120cm to zapewne reszta tez automatycznie bedzie wieksza i bede wygladac jak w plaszczu po duzo starszej siostrze.

Z poruszaniem sie nie mam praktycznie zadnych problemow. Fakt, ze jak za dlugo maszeruje zwlaszcza w tym sniegu teraz to sapie jak lokomotywa, ale generalnie staram sie caly czas i mam nadziejej, ze tak zostanie byc aktywna mama. Sprzatam sama, zakupy z mezem, bo nie chce dzwigac, gdzies wyskoczyc tez nie ma problemu tak wiec mozna powiedziec, ze forme mam super No i z tego co mi teraz rodzinka mowi i to wcale nie jest pucowanie sie to wszystkie kg poszly mi w brzuch i ponoc nawet wyszczuplalam, ale to pewnie zludzenie, bo brzuch przeslania caly widok
Stary 2010-12-13, 13:28   #2334
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

okaże się jutro przynajmniej mam taką nadzieję ...
Laseczkaa ale Ci dobrze, moje usg z NFZ mam dopiero w lutym, nie mogę tyle czekać aż poznam płeć
Wszyscy mówią, że chłopak, dla mnie to w sumie bez różnicy, córcię łatwiej samej wychować.
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:34   #2335
Montii
Zakorzenienie

Ja od pokonywania zasp już mam wyćwiczone pośladki

[LEFT]
Stary 2010-12-13, 13:34   #2336
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Dokładnie znajoma mojej Mamy miała taką sytuację, że chodziła do znajomego gina, który do samego końca powtarzał, że dziewczynka, nawet jak jechał odebrać poród to zadzwonił do jej mamy i mówił, że jedzie odebrać wnusię a tu CHŁOPAK
Cytat:
no właśnie sama mam dwie znajome które tak miały . i ciekawa jestem co będzie u mnie .

Cytat:
Swoją drogą, ciekawe czy któraś z nas będzie miała taką niespodziankę po porodzie
ciekawe

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
a co oznacza piłka
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:35   #2337
aguchaw1
Raczkowanie

Laseczka fajna piłeczka ! ale mi się wydaje, że Ty będziesz miała chłopczyka:PP nie wiem czemu, jakoś tak
No ale trzymam kciuki żeby była dziewczynka oczywiście

Anika Twój brzuchol super !!

Montii z tym ciśnieniem,to podobno ogólnie w ciązy jest wyższe niż normalnie, a z tego co widzę w innych dniach miałaś takie "w miare" także wydaje mi się, że wszystko ok, ale zobaczysz co powie Ci lekarz

Też Wam klikam na te anioły :P

Kurcze mi termin porodu też wypada praktycznie na święta :| oby udało się urodzić przed świętami bo inaczej to nie wiadomo jak w tym szpitalu mnie potraktują ;//
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 13:44   #2338
diatoma
Zadomowienie

ego ego zaproszenia napewno nie dostałam. piszę z Wami od początku, odkąd wiem że jestem w ciąży. czyli pewnie od sierpnia. ale już nie ważne.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:45   #2339
Montii
Zakorzenienie

diatoma jestem w szoku ,że nie masz zaproszenia, przecież od początku jesteś z nami, to pewnie przez przypadek do Ciebie nie dotarło

[LEFT]
Stary 2010-12-13, 13:48   #2340
wanilia83
Zadomowienie

widzę że przyszedł szał na NK aż żałuje że nie mam konta bo bym was z chęcią pooglądała a tak to dupa zbita

oddałam głosy na wszystkie dziewczyny co prosiły
chyba część z was załapie się na nagrody

szkoda że tak późno to zobaczyłam bo może też bym się na jakąś załapała no ale teraz to już pozostaje mi klikać na was

anika super zdjęcia

Cytat:
ja w pierwszej ciązy w 40TC sprzatałam cały dom.Było mi już tak ciężko,ze robiłam wszystko,żeby urodzić.Zmęczenie nic nie dawało.Dopiero jak mój serial brazylijski sie skończył przed 19 i się wzruszyłam to o 20 byłam już w szpitalu

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki
Co do porodu ja synka rodzilam 7 lat temu w I dzien Wielkanocy bole mialam slabe juz od 3 w nocy a dopiero po 9 po sniadanku pojechalam i nikomu nie polecam porodu w swieta bo jest totalna olewka przez polozna i lekarza ...szkoda wspominac

Co do poscieli Laseczka wklejam zdjatko

śliczna jutro lece do carefura
mam nadzieję że u nas też będą

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

zrobiłam zdjęcie brzuszka -mój debiut na forum kurcze samemu ciężko się fotografować. dodaję:

ps. jakie macie przeczucia chłopak czy dziewczynka po kształcie brzuszka ??
jeny jak słodki malusi

nonika twój też malutki

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Jeszcze sie zastanawiam nad tą, jakościowo wydaje sie lepsza

żółta z osiołkiem

http://allegro.pl/hafty-aplikacje-po...361994774.html

Wy juz macie ?

ja wybrałabym tą

monti daj znać co ci lekarz powiedział na twoje ciśnienie

Cytat:
ja też byłam tak mocno przekonana że będzie chłopczyk i też zaczęłam ciuszki z myślą o synku kupować, a tu proszę okazało się że dziewczynka

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości