|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() Co do prowadzenia auta ,myslę ze w USA jest inna rzeczywistość i tak pewnie karetki maja swoje wydzielone pasy i nie muszą przebijac sie przez inne auta jak w PL. Co do pracy to mnie tez smieszy jak w ofercie o pracę jest napisana biegła znajomość jezyka np angielskiego a wynagrodzenie 12oo ![]() albo w takim malutkim miescie jak moje biegła znajomosc jezyka chinskiego Witam sie piątkowo w biały poranek dziękujemy za snieg w konću dotarł do nas![]() ![]() pewnie córcia moja sie ucieszy i zabierzemy się za ubieranie choinki,bo juz czeka ustawiona ![]() Wczoraj was czytałam i czytałam aż przepaliła mi się ładowarka i nie miałam laptopa .Dobrze ze mąż naprawił ,nie trzeba kupić nowej tymbardziej że myslimy całkiem o nowym laptopie. Co do spiewania ja mam tragiczny głos ale jak corcia była mała to jej nuciłam różne kołysanki ,np kotki dwa a pozniej miałam płyte z kołysankami chyba spiewanymi przez G.Turnau i tez jej spiewałam i ją to tak uspokajało .A teraz ona duzo spiewa i bardzo ładnie ![]() Justyne mi tez sie wydaje ze twój brzuszek urósł dlatego wygląda troszke inaczej . Jak ubierzecie choinke pokazesz jak wygląda taka w fiolecie ![]() Stroiki i ozdoby które pokazywałyscie fantastyczne ,super tez bym chciala takie umieć robic Kiedys zajmowałam sie troszke technika decupażu ,i tez fajne rzeczy mozna w tej technice robić ale musiałam zakończyc bo spodziewałam sie dziecka a to praca przy lakierach ,farbach. Mnie strasznie boli juz wszystko.Całe krocze,plecy od tyłu do boku ,wogóle ostatnio duzo przytyłam i popuchłam ,dosłownie wyglądam okropnie i waga jak skoczyła .Pewnie przekrocze 20 kg do konca. Wogóle postoje np przy gotowaniu,prasowaniu to mał tak nogi popuchniete ,tragedia normalnie. Dziewczyny a czy te kosmetyki z serii Palmers sa równiez dostepne w serii po porodzie? A co do kosmetykow dla dziecka to nie mam pojecia co wybrac ,praktycznie ssame są z Jonsona a takich nie chce.A słyszałyscie jakies opinie o kosmetykach Avent dla noworodków?Produkty maja dobre to moze i kosmetyki .
|
|
#2312 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Co to jest jasiek i jaka chałka? Taka zwykła?
|
|
#2313 |
|
Zadomowienie
|
e-rosa
robiłam łososia pieczonego w piekarniku ,owijałam w folie aluminiową przyprawione uprzednio solą ,pieprzem i sokiem z cytryny,czy limonki mozna do smaku dodac inne przyprawy np takie mieszanki gotowe do ryb i piekłam ale nie za długo aby zbyt nie wyschła ,ok 25 min
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2010-12-17 o 10:09 |
|
|
|
#2314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A choinkę ja też będę miała w fiolecie plus srebro, nie wiem jaki efekt końcowy ale jak godny pokazania to się pochwalę
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
element kolorowy w PS
http://photoshop.pl/node/4791
|
|
#2316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do kosmetyków ja nie mam żadnych dla malucha oprócz oilatum i sudokremu, tak mi polecono, jeszcze zapytam w środę jak będe u lekarza tych kobitek położnych co one o tym sądzą. Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-12-17 o 10:19 |
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ziemniaki obieram ze skórki, albo czyszczę, w talarki, albo ćwiartki, przyprawy i tyle, można posypać parmezanem też
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-17 o 10:24 |
|
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, ze to napisałaś. A szkoda, bo smak ma naprawdę dobry.Moja babcia z kolei kupuje dorsza , może się skusze, ale to może
Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-17 o 10:26 |
|
|
|
|
#2319 |
|
Raczkowanie
|
a no własnie ja tez tyle słyszam już złego na temam ryb że chyba więcej w nich złego niz dobrego. trzeba by miec jakieś pewne żródło żeby się wiedziało co się je.Bo te po marketach to właśnie z chin sprowadzane, hm... mój łosoś pewno też, bo ta cena...
|
|
|
|
#2320 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam piątkowo
. Po pracy mąż odbiera wyniki...mam stracha, ale myślę pozytywnie!Skończyłam właśnie pakować prezenty - wpadłam w świąteczny nastrój przez to . I wiecie co, Maluszkowi też prezent opakowałam...moze to trochę głupie, w końcu siedzi jeszcze w brzuszku, ale jakoś tak chciałam, żeby i dla niego coś było pod choinką .Cytat:
A co do bólu pleców - mnie bolą okropnie po spacerze, dłuższym staniu - masakra jest wtedy po prostu! Wow - sam sex . Ja podzieliłam obowiązki na mnie i mamę. W Wigilię rodzice przyjdą do nas, my w I święto do nich, a II dzień świąt zwykle jest dla znajomych i dlaszej rodzinki, także planów na razie nie mam...zobaczy się... Moje menu: -smażony karp (dzwonka) -kutia (mama zrobi) -sałatka śledziowa (z matjasów) i jarzynowa -ryba po grecku -kapusta wigilijna ( biała kapusta + grzyby, mamy już w zamrażalniku, to z męża stron, u nas tego nie ma, tylko jest bigos na święta) -pieróg drożdżowy z grzybami (mama robi) - barszcz z uszkami (ale tu poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowe -zupa grzybowa (mama robi) -pewnie mama przyniesie ze sobą jakieś ryby jeszcze -no i przysmak męża i mamy - łosoś - jak dla mnie najgorsza ryba pod słońcem - ale z tym nie ma roboty, bo kroję go tylko na paseczki i cytryną kropię i posypuję kolorowym pieprzem no i z ciast podzieliłam się też z mamą - ja robię sernik, keksa i czekoladowe, a mama makowca i 3bita. To chyba tyle...w tym roku olałam rzeczy w stylu lepienie pierogów etc., poszłam trochę na łatwiznę, bo ja zrobię tylko ciasta i sałatki, resztę już zrobi mąż, bo on jest świetny w przyrządzaniu ryb. Cytat:
.Masz rację - sr jest świetną sprawą, też się cieszę, że chodzę na zajęcia! Cytat:
. Dobrze, że wyniki masz w porządku!Cytat:
. Jak Ty masz już blisko...chyba te odliczanie jest najgorsze - z jednej strony już by się chciało, a z drugiej trochę się człowiek boi...mi przynajmniej takie uczucia towarzyszą!Wiesz co ja nastawiam zegar na godzinę i po tym czasie sprawdzam patyczkiem, czy są miękkie ziemniaczki...zwykle muszę jeszcze trochę je potrzymać, około 10 minut. Tylko, że ja robię na średniej temp. Niestety, nie podam Tobie w ilu stopniach, bo ja mam taki piekarnik, że nie ma stopni, atylko liczby i zawsze wszystko "na oko" piekę. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-17 o 10:36 |
||||
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
My też na gotowca
nic nie muszę robić uff Kupuję sporo gotowych do jedzenia rzeczy żeby było sprawiedliwie ![]() ależ jestem zdechła a chciałoby się poszaleć w sklepach
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2323 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jasiek czyli fasola typu Jaś Cytat:
Lilijka troszkę się pomyliłam nie z Chin tylko Wietnamu z rzeki Mekong i też je hormonami napychają. http://olalazar.blox.pl/2006/10/Panga.html |
||
|
|
|
#2324 |
|
Zadomowienie
|
Świątecznie się tutaj zrobiło
![]() Ja niestety na zakupy się nie wybieram, chyba zrobię listę i wyślę mojego męża, bo z Małą to za wcześnie żeby gdzieś się wybierać. Za duży mróz, cały czas około -10. A z teściową jej nie zostawię.....o nie ![]() Wiecie co myślałam, ze będę inaczej podchodzić do takiego zostawiania Sary pod opieką. A tu się okazuje, że nikomu jej nie oddam To chyba taki lekki syndrom, że niby ja wszystko najlepiej zrobię. Zresztą ja wiem kiedy płacze z bólu a kiedy z głodu, kiedy jej nie wygodnie.Zaczynam się martwić tym podejściem......powstrzym uję się ale nawet jak mój TŻ coś przy niej robi to mam ochotę zwrócić mu uwagę. Nie robię tego, żeby się nie zniechęcił ![]() Poza tym nie robimy w tym roku wigilii, tylko idziemy do teściów. Może coś przygotuję, żeby nie było ![]() Choinkę kupujemy w przyszłym tygodniu, zawsze jest żywa, w doniczce, potem wsadzamy ją w ogrodzie mysiopez nie martw się tą rozbieżnością Sara w 28 tygodniu miała z kolei za duży brzuszek a urodziła się zdrowa jak rybka A jeszcze odnośnie ryb. Wydaje mi się, ze u nas w Polsce najzdrowszy jest pstrąg i bardzo dobry. Ma delikatne mięso. Twierdzę, że najzdrowszy, bo pstrąg do życia potrzebuje czystej i bardzo napowietrzonej wody. Chyba, ze zdążyli go już genetycznie zmodyfikować
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-12-17 o 11:13 |
|
|
|
#2325 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeesteś cudowną nauczycielką muzyki. Mój mąż ma dalej traumę po gimnazjum. Otóż gdy miał mutację to nauczyciel kazał mu śpiewać piosenki. Nie dość, że cała klasa się z niego śmiała, to dostawał 2!!! Nauczyciela nie obchodziło, że znał słowa. więc na świadectwie z gim miał same 5 i 2 z muzy. Cytat:
- pierogi z kapustą i grzybami -krokiety -galaretka z kurczaka (nigdy nie robiłam.. mile widziane przepisy..) -dorsz smażony -sałatka jarzynowa -jajka z majonezem (mój mąż by chyba umarł gdybym tego nie podała..) i reszty zapomniałam! jestem genialna.. musze poszukać kartki z menu... Cytat:
Witam piątkowo! spałam do 10 z kilkoma przerwami. Dziś za cel postawiłam sobie, że nie wstanę z łózka. mały wieczorem tak kopal i się rozpychał, że mnie pępek bolał.. a nawet bardziej niż bolał... |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2326 |
|
Zadomowienie
|
mysiopez - chodzi Tobie o zimne nóżki?? jeśli tak, to ja to robię w ten sposób, że gotuję kurczaka, np. pierś, albo udka, gotowane mięso kroję drobno. Dodaję kukurydzę, groszek, gotowaną marchewkę, czasami korniszonka. Wkładam do miseczek, albo jednej głębszej miski. W tym czasie do gotowego wywaru (rosół) dodaję żelatynę (proporcje masz na opakowaniu) i mieszam, żeby się rozpuściła. Ostudzonym wywarek zalewam miseczki. Całość ozdabiam np. natką pietruszki i daję do lodówki.
My to robimy na Sylwestra zwykle, w tym roku też będzie .A co do jajek- mama moja też je robi, ale faszeruje je pieczarkami .
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu nie chodzi o faszerowane jajka,ale o wogóle o jajka a ja w tym roku chyba będe makrelką faszerować. i ogórkami korniszonymi
|
|
|
|
|
#2328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? To pewnie Wielkanoc bardzo lubi...ja znowu nie zjem jajek z majonezem czy to zwykłych, czy faszerowanych, bo 2 lata temu zatrułam się nimi u teściowej na świętach - ten ból żołądka do dziś pamiętam...nie wiem, czy to była wina majonezu, czy jajka były nie dobre...ale mój mąż też bardzo takie rzeczy lubi |
|
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
I ja witam z rana
w końcu się wyspałam i ja jakie to cudowne uczucie!! aż mam pełno energii żeby coś robić, tlko -13 na zewnątrz a miałam iść na zakupy żeby zrobić pierniczki ale chyba później![]() Czy Wy też macie wrażenie, że po wypraniu ciuszki są jakby twardsze???czy ja może coś źle robie?? Jasna cholera ktoś sobie robi remont przed świętami i właśnie od 30min wierci mi nad uchem-pomocy!! dziś trochę prasowania, obiad, SR i może przemeblowanie pokoju pod kątem Młodego!!(a weekend to na bank) e-rosa ja też nie panieruję łososia i robię dokładnie jak pisze muron ale dodaję jeszcze oregano odrobine ale ja uwielbiam oregano co do świąt robimy u nas także w weekend jedziemy po zakupyi zabieram się za robotę, żeby zdążyć a nie szaleć w kuchni,bo nienawidzę się śpieszyć jak piekę czy gotuję, oto menu: -żurek wegetariański -zupa owocowa(ale to małż zarzeka się że zrobi..) -tofu po grecku -krokiety z kapucha i grzybami -sałatka jarzynowa i taka z ryżem -ciasta:sernik,marchewkowe ,jabłecznik -karp(albo gotowany albo smażony,jeszcze nie wiem) -pasztet sojowo-warzywny -bigos wegetariański(to koniecznie bo by mnie małż zabił chyba:P:P) |
|
|
|
#2330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie lubie jajek. Jedynie gdzieś w kanapce przykryte serem. Przed ciąża lubiłam jajecznice, teraz.. an razu nie zjadłam. okropieństwo. |
|
|
|
|
#2331 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po straszliwej nocy.
Ogólnie spałam dobrze ale kazde przekrecanie z boku na bok i wstawanie do toalety kończyło się płaczem![]() Dziewczyny jak strasznie bola mnie pachwiny, tzn. kości łonowe w środku. Od jakiegos czasu juz mnie bola i pytałam ginki, mówiła, że to normalne ale to co było dziś w nocy tragedia ![]() Wczoraj któraś prosiła o wiecej zdjęc odnośnie mojego brzucha, by rozwazyc kwestie czy faktycznie się obnizył. I Karina prosiła o zdjecie fioletowej choinki zauwazyłam.Więc połaczyłam i jedno i drugie. Przedstawiam Wam zdjęcia mojego brzuszka robione dzisiaj a w tle choinka ( tylko choinka do poprawki, trzeba dokupic łancuchy bo jest łysa, dziś kupimy i lampki sie nie palą wieczorem przy zapalonych lampkach oczywiscie efekt lepszy. Jeszcze Was nie nadrabiałam, ale zauważyłam, że prezentujecie swoje manu świateczne, ja tez się pochwale co planuje przygotowac. Z racji tego, ze mam zalecenie leżenia nie bedzie tego dużo.A świeta spoedzamy u jednych moich dziadkow, u drugichi u tesciow i wszystko musze(tzn. chce przygotowac potrojnie, co by wszedzie cos skormnego zaniesc) - robie paszteciki z kapusta i grzybami..duzooooo - schab ze śliwką x3 - ciasto "3bit" - placek mandarynkowy ( znalazłam z gazecie "Tina" fajnie sie prezentował) I to tyle...wiem, że niewiele ale nie czuje sie już na siłach by szalec.Mój kregosłup nieźle daje mi w kość i to jest przerazajace. Zrobienie obiadu,małe zakupy jak wczoraj (ok.1,5 godz) + mycie naczyn po obiedzie i padałam z nóg... juz sobie wyobrazam lepienie tych pasztecików..:-/ ale dam rade. to ogladajcie zdjecie i wyrazajcie swoje opinie, bo ja już całkowicie zgłupiałam. Ps. a jeszcze taki drażliwy problem, wy tu piszecie o zaparciach a u mnie na odwrót od kilku dni zaraz po przebudzeniu dopada mnie biegunka..jest straszna.A mi sie cos obiło o uszy, ze to tez jest objawa nadchodzacego porodu, a jeszcze Marika jak opisywała swoja akcje porodowa pisała o porannej toalecie w dużej ilości.. chyba juz świrujePs. Zdjecia starałam sie robic róznie, raz podnosiłam bluzke calkiem do góry , opuszczałam spodnie(już nizej sie nie dało ) próbowałam zrobic z róznych ujęc.
Nasze marzenie się spełniło ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-12-17 o 11:53 |
|
|
|
#2332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
możesz podzielić się przepisem na paszteciki z kapustą i grzybami? |
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
pisałyśmy nieraz o strasznych bólach pachwin.Ja też płaczę w nocy. Mięśnie są bardziej zastane i wszystko się nasila.
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do rozwolnienia - a nie jadłaś nic wczoraj takiego, co mogło Ciebie popędzić? Ja ostatnio dodałam do owsianki za dużo suszonych moreli i śliwek i w efekcie 5 razy w ciągu dnia kibelek nawiedzałam... Mnie pachwiny nie bolą, za to w nocy biodra tak okropnie, że co 5 minut muszę się przewracać z boku na bok...już nie wiem, co mam zrobić; poduszki upycham, gzie się da - pod brzuszek małą, między nogi drugą...nic z tego .p.s. Fajny kolor ścian - ja mam fioletowy pokój .
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Justine brzuszek to Ci po prostu urósł i dlatego wydaje się że opadł(mi ostatnio tak wystrzelił, że się ledwo (i na prawdę mam na myśli ledwo) zapinam! Nie martw sie, teraz to dziecko ma mało miejsca i się rozpycha i może dlatego takie dziwności z żołądkiem, rozwolnieniami, zaparciami są. Bądź dobrej myśli, donosimy do lutego,zobaczysz!!
a choinka super! Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2010-12-17 o 12:06 |
|
|
|
#2336 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
już chyba pisałam kiedyś ,że jeszcze 5 min. przed urodzeniem się Dominika ,twierdziłam że nie będę go rozpieszczać,chuchać ,dmuchać i ogólnie obchodzić się jak z jajkiem![]() tymczasem po wyjściu ze szpitala .......było zupełnie odwrotnie ![]() i to prawda że mama wie co jest najlepsze dla jej dziecka, bo tak jak napisałaś wie dlaczego płacze - czy przez to że jest głodne ,czy mu nie wygodnie.My jesteśmy z dziećmi 24 na dobę i uczymy się ich od pierwszych chwil. Poza tym rozbrajają mnie stare nawyki teściowej ,kiedyś dała małemu za gorące ziemniaki i poparzył sobie podniebienie i zamiast schłodzić buzie zimną wodę lub lodem ,ona chciała mu dać olej - żeby nawilżyć ![]() Justine brzusio śliczny i całkiem na miejscu
Dominik 20.01.2006 Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2010-12-17 o 12:19 |
||
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
Justine zdecydowanie tamto zdjęcie było ze złej perspektywy bo tu na żadnym nie wydaje mi się brzusio obniżony
bardzo fajne takie zdjęcia z choinką w tle
|
|
|
|
#2338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My mamy część prezentów.Reszta zamierzamy zakupić w ten weekend. A później w tygodniu polece tylko po prezencik dla mężulka.Mieliśmy sobie nic nie kupowac bo w tym miesiacu,i tak poszaleliśmy tak mowimy sobie, a to naklejki na sciene sobie kupilismy to to bedzie prezent dla nas, potem stwierdzilismy ze wymieniamy okna i to bedzie prezent, potem toster,choinka, dekoracja do wazonu do pokoju,nie mówiac juz o o butach i ciuchach...a i jeszcze ja mowilam ze wizyta u fryzjera bedzie prezentem dla mnie pod choinke i kosmetyki ktore mąz mi sprawił, on maszynke do golenia i ostrza do niej..ale to wszytsko było..a jak tu mezowi pod choinkę upominku nie sprawic
|
|
#2339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
Justine - ciągle nie mogę wyjść z podziwu, że jesteś w sumie Mamą dla siostry swojej - wiesz, masz już w takim razie doświadczenie w wychowaniu dziecka, a Nadia będzie miała starszą siostrę można by powiedzieć
.A co do mam - ja dziewczyny nie wiem, jak to będzie zarówno z moją mamą, jak i teściową...obie mają tylko mnie i męża, także wnuk wyczekiwany jest, ale jak będą się zachowywały . Okaże się po porodzie, ja się boję o siebie bardziej - z natury jestem raczej samodzielna i nie lubię, jak mi się ktoś wtrąca za bardzo...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

Dziewczny robicie czasem łosiosia? bo ja mam dziś na obiad dzwonki zrobić, ale nigdy nie robiłam i nie bardzo wiem jak to przyrządzić żeby miało jakiś smak, czy panierować czy jak? Ja przeważnie jak jadłam to wędzonego, ale raczej na rozpalanie grila nie pora 

U mnie nikt w rodzinie nie ma aż tak wąskiej jak ja...
.