|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() Co do prowadzenia auta ,myslę ze w USA jest inna rzeczywistość i tak pewnie karetki maja swoje wydzielone pasy i nie muszą przebijac sie przez inne auta jak w PL. Co do pracy to mnie tez smieszy jak w ofercie o pracę jest napisana biegła znajomość jezyka np angielskiego a wynagrodzenie 12oo ![]() albo w takim malutkim miescie jak moje biegła znajomosc jezyka chinskiego ![]() Witam sie piątkowo w biały poranek ![]() ![]() ![]() pewnie córcia moja sie ucieszy i zabierzemy się za ubieranie choinki,bo juz czeka ustawiona ![]() Wczoraj was czytałam i czytałam aż przepaliła mi się ładowarka i nie miałam laptopa .Dobrze ze mąż naprawił ,nie trzeba kupić nowej tymbardziej że myslimy całkiem o nowym laptopie. Co do spiewania ja mam tragiczny głos ale jak corcia była mała to jej nuciłam różne kołysanki ,np kotki dwa a pozniej miałam płyte z kołysankami chyba spiewanymi przez G.Turnau i tez jej spiewałam i ją to tak uspokajało .A teraz ona duzo spiewa i bardzo ładnie ![]() Justyne mi tez sie wydaje ze twój brzuszek urósł dlatego wygląda troszke inaczej . Jak ubierzecie choinke pokazesz jak wygląda taka w fiolecie ![]() Stroiki i ozdoby które pokazywałyscie fantastyczne ,super tez bym chciala takie umieć robic ![]() Kiedys zajmowałam sie troszke technika decupażu ,i tez fajne rzeczy mozna w tej technice robić ale musiałam zakończyc bo spodziewałam sie dziecka a to praca przy lakierach ,farbach. Mnie strasznie boli juz wszystko.Całe krocze,plecy od tyłu do boku ,wogóle ostatnio duzo przytyłam i popuchłam ,dosłownie wyglądam okropnie i waga jak skoczyła .Pewnie przekrocze 20 kg do konca. Wogóle postoje np przy gotowaniu,prasowaniu to mał tak nogi popuchniete ,tragedia normalnie. Dziewczyny a czy te kosmetyki z serii Palmers sa równiez dostepne w serii po porodzie? A co do kosmetykow dla dziecka to nie mam pojecia co wybrac ,praktycznie ssame są z Jonsona a takich nie chce.A słyszałyscie jakies opinie o kosmetykach Avent dla noworodków?Produkty maja dobre to moze i kosmetyki .
![]() |
#2312 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]()
![]() |
#2313 |
Zadomowienie
|
e-rosa
robiłam łososia pieczonego w piekarniku ,owijałam w folie aluminiową przyprawione uprzednio solą ,pieprzem i sokiem z cytryny,czy limonki mozna do smaku dodac inne przyprawy np takie mieszanki gotowe do ryb i piekłam ale nie za długo aby zbyt nie wyschła ,ok 25 min
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2010-12-17 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A choinkę ja też będę miała w fiolecie plus srebro, nie wiem jaki efekt końcowy ale jak godny pokazania to się pochwalę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
element kolorowy w PS
http://photoshop.pl/node/4791
![]() |
#2316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do kosmetyków ja nie mam żadnych dla malucha oprócz oilatum i sudokremu, tak mi polecono, jeszcze zapytam w środę jak będe u lekarza tych kobitek położnych co one o tym sądzą. Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-12-17 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ziemniaki obieram ze skórki, albo czyszczę, w talarki, albo ćwiartki, przyprawy i tyle, można posypać parmezanem też ![]()
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-17 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja babcia z kolei kupuje dorsza ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-17 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Raczkowanie
|
a no własnie ja tez tyle słyszam już złego na temam ryb że chyba więcej w nich złego niz dobrego. trzeba by miec jakieś pewne żródło żeby się wiedziało co się je.Bo te po marketach to właśnie z chin sprowadzane, hm... mój łosoś pewno też, bo ta cena...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | ||||
Zadomowienie
|
Witam piątkowo
![]() ![]() Skończyłam właśnie pakować prezenty - wpadłam w świąteczny nastrój przez to ![]() ![]() Cytat:
A co do bólu pleców - mnie bolą okropnie po spacerze, dłuższym staniu - masakra jest wtedy po prostu! Wow - sam sex ![]() Ja podzieliłam obowiązki na mnie i mamę. W Wigilię rodzice przyjdą do nas, my w I święto do nich, a II dzień świąt zwykle jest dla znajomych i dlaszej rodzinki, także planów na razie nie mam...zobaczy się... Moje menu: -smażony karp (dzwonka) -kutia (mama zrobi) -sałatka śledziowa (z matjasów) i jarzynowa -ryba po grecku -kapusta wigilijna ( biała kapusta + grzyby, mamy już w zamrażalniku, to z męża stron, u nas tego nie ma, tylko jest bigos na święta) -pieróg drożdżowy z grzybami (mama robi) - barszcz z uszkami (ale tu poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowe ![]() -zupa grzybowa (mama robi) -pewnie mama przyniesie ze sobą jakieś ryby jeszcze -no i przysmak męża i mamy - łosoś - jak dla mnie najgorsza ryba pod słońcem - ale z tym nie ma roboty, bo kroję go tylko na paseczki i cytryną kropię i posypuję kolorowym pieprzem no i z ciast podzieliłam się też z mamą - ja robię sernik, keksa i czekoladowe, a mama makowca i 3bita. To chyba tyle...w tym roku olałam rzeczy w stylu lepienie pierogów etc., poszłam trochę na łatwiznę, bo ja zrobię tylko ciasta i sałatki, resztę już zrobi mąż, bo on jest świetny w przyrządzaniu ryb. Cytat:
![]() ![]() Masz rację - sr jest świetną sprawą, też się cieszę, że chodzę na zajęcia! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz co ja nastawiam zegar na godzinę i po tym czasie sprawdzam patyczkiem, czy są miękkie ziemniaczki...zwykle muszę jeszcze trochę je potrzymać, około 10 minut. Tylko, że ja robię na średniej temp. Niestety, nie podam Tobie w ilu stopniach, bo ja mam taki piekarnik, że nie ma stopni, atylko liczby i zawsze wszystko "na oko" piekę. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-17 o 09:36 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
My też na gotowca
![]() ![]() ![]() ależ jestem zdechła a chciałoby się poszaleć w sklepach ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
jasiek czyli fasola typu Jaś Cytat:
Lilijka troszkę się pomyliłam nie z Chin tylko Wietnamu z rzeki Mekong i też je hormonami napychają. http://olalazar.blox.pl/2006/10/Panga.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zadomowienie
|
Świątecznie się tutaj zrobiło
![]() Ja niestety na zakupy się nie wybieram, chyba zrobię listę i wyślę mojego męża, bo z Małą to za wcześnie żeby gdzieś się wybierać. Za duży mróz, cały czas około -10. A z teściową jej nie zostawię.....o nie ![]() Wiecie co myślałam, ze będę inaczej podchodzić do takiego zostawiania Sary pod opieką. A tu się okazuje, że nikomu jej nie oddam ![]() Zaczynam się martwić tym podejściem......powstrzym uję się ale nawet jak mój TŻ coś przy niej robi to mam ochotę zwrócić mu uwagę. Nie robię tego, żeby się nie zniechęcił ![]() Poza tym nie robimy w tym roku wigilii, tylko idziemy do teściów. Może coś przygotuję, żeby nie było ![]() Choinkę kupujemy w przyszłym tygodniu, zawsze jest żywa, w doniczce, potem wsadzamy ją w ogrodzie ![]() mysiopez nie martw się tą rozbieżnością ![]() ![]() Sara w 28 tygodniu miała z kolei za duży brzuszek a urodziła się zdrowa jak rybka ![]() ![]() A jeszcze odnośnie ryb. Wydaje mi się, ze u nas w Polsce najzdrowszy jest pstrąg i bardzo dobry. Ma delikatne mięso. Twierdzę, że najzdrowszy, bo pstrąg do życia potrzebuje czystej i bardzo napowietrzonej wody. Chyba, ze zdążyli go już genetycznie zmodyfikować ![]()
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-12-17 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeesteś cudowną nauczycielką muzyki. Mój mąż ma dalej traumę po gimnazjum. Otóż gdy miał mutację to nauczyciel kazał mu śpiewać piosenki. Nie dość, że cała klasa się z niego śmiała, to dostawał 2!!! Nauczyciela nie obchodziło, że znał słowa. więc na świadectwie z gim miał same 5 i 2 z muzy. Cytat:
- pierogi z kapustą i grzybami -krokiety -galaretka z kurczaka (nigdy nie robiłam.. mile widziane przepisy..) -dorsz smażony -sałatka jarzynowa -jajka z majonezem (mój mąż by chyba umarł gdybym tego nie podała..) i reszty zapomniałam! jestem genialna.. musze poszukać kartki z menu... Cytat:
Witam piątkowo! spałam do 10 z kilkoma przerwami. Dziś za cel postawiłam sobie, że nie wstanę z łózka. mały wieczorem tak kopal i się rozpychał, że mnie pępek bolał.. a nawet bardziej niż bolał... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Zadomowienie
|
mysiopez - chodzi Tobie o zimne nóżki?? jeśli tak, to ja to robię w ten sposób, że gotuję kurczaka, np. pierś, albo udka, gotowane mięso kroję drobno. Dodaję kukurydzę, groszek, gotowaną marchewkę, czasami korniszonka. Wkładam do miseczek, albo jednej głębszej miski. W tym czasie do gotowego wywaru (rosół) dodaję żelatynę (proporcje masz na opakowaniu) i mieszam, żeby się rozpuściła. Ostudzonym wywarek zalewam miseczki. Całość ozdabiam np. natką pietruszki i daję do lodówki.
My to robimy na Sylwestra zwykle, w tym roku też będzie ![]() A co do jajek- mama moja też je robi, ale faszeruje je pieczarkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu nie chodzi o faszerowane jajka,ale o wogóle o jajka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
I ja witam z rana
![]() ![]() ![]() Czy Wy też macie wrażenie, że po wypraniu ciuszki są jakby twardsze???czy ja może coś źle robie?? Jasna cholera ktoś sobie robi remont przed świętami i właśnie od 30min wierci mi nad uchem-pomocy!! dziś trochę prasowania, obiad, SR i może przemeblowanie pokoju pod kątem Młodego!!(a weekend to na bank) e-rosa ja też nie panieruję łososia i robię dokładnie jak pisze muron ale dodaję jeszcze oregano odrobine ale ja uwielbiam oregano co do świąt robimy u nas także w weekend jedziemy po zakupyi zabieram się za robotę, żeby zdążyć a nie szaleć w kuchni,bo nienawidzę się śpieszyć jak piekę czy gotuję, oto menu: -żurek wegetariański -zupa owocowa(ale to małż zarzeka się że zrobi..) -tofu po grecku -krokiety z kapucha i grzybami -sałatka jarzynowa i taka z ryżem -ciasta:sernik,marchewkowe ,jabłecznik -karp(albo gotowany albo smażony,jeszcze nie wiem) -pasztet sojowo-warzywny -bigos wegetariański(to koniecznie bo by mnie małż zabił chyba:P:P) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie lubie jajek. Jedynie gdzieś w kanapce przykryte serem. Przed ciąża lubiłam jajecznice, teraz.. an razu nie zjadłam. okropieństwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zadomowienie
|
Witam się po straszliwej nocy.
![]() ![]() Dziewczyny jak strasznie bola mnie pachwiny, tzn. kości łonowe w środku. Od jakiegos czasu juz mnie bola i pytałam ginki, mówiła, że to normalne ale to co było dziś w nocy tragedia ![]() ![]() Wczoraj któraś prosiła o wiecej zdjęc odnośnie mojego brzucha, by rozwazyc kwestie czy faktycznie się obnizył. I Karina prosiła o zdjecie fioletowej choinki zauwazyłam.Więc połaczyłam i jedno i drugie. Przedstawiam Wam zdjęcia mojego brzuszka robione dzisiaj a w tle choinka ( tylko choinka do poprawki, trzeba dokupic łancuchy bo jest łysa, dziś kupimy i lampki sie nie palą wieczorem przy zapalonych lampkach oczywiscie efekt lepszy. Jeszcze Was nie nadrabiałam, ale zauważyłam, że prezentujecie swoje manu świateczne, ja tez się pochwale co planuje przygotowac. Z racji tego, ze mam zalecenie leżenia nie bedzie tego dużo.A świeta spoedzamy u jednych moich dziadkow, u drugichi u tesciow i wszystko musze(tzn. chce przygotowac potrojnie, co by wszedzie cos skormnego zaniesc) - robie paszteciki z kapusta i grzybami..duzooooo - schab ze śliwką x3 - ciasto "3bit" - placek mandarynkowy ( znalazłam z gazecie "Tina" fajnie sie prezentował) I to tyle...wiem, że niewiele ale nie czuje sie już na siłach by szalec.Mój kregosłup nieźle daje mi w kość i to jest przerazajace. Zrobienie obiadu,małe zakupy jak wczoraj (ok.1,5 godz) + mycie naczyn po obiedzie i padałam z nóg... juz sobie wyobrazam lepienie tych pasztecików..:-/ ale dam rade. to ogladajcie zdjecie i wyrazajcie swoje opinie, bo ja już całkowicie zgłupiałam. Ps. a jeszcze taki drażliwy problem, wy tu piszecie o zaparciach a u mnie na odwrót od kilku dni zaraz po przebudzeniu dopada mnie biegunka..jest straszna.A mi sie cos obiło o uszy, ze to tez jest objawa nadchodzacego porodu, a jeszcze Marika jak opisywała swoja akcje porodowa pisała o porannej toalecie w dużej ilości.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. Zdjecia starałam sie robic róznie, raz podnosiłam bluzke calkiem do góry , opuszczałam spodnie(już nizej sie nie dało ![]()
Nasze marzenie się spełniło ![]() ![]() ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki ![]() Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-12-17 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
możesz podzielić się przepisem na paszteciki z kapustą i grzybami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
pisałyśmy nieraz o strasznych bólach pachwin.Ja też płaczę w nocy. Mięśnie są bardziej zastane i wszystko się nasila.
![]() |
#2334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do rozwolnienia - a nie jadłaś nic wczoraj takiego, co mogło Ciebie popędzić? Ja ostatnio dodałam do owsianki za dużo suszonych moreli i śliwek i w efekcie 5 razy w ciągu dnia kibelek nawiedzałam... Mnie pachwiny nie bolą, za to w nocy biodra tak okropnie, że co 5 minut muszę się przewracać z boku na bok...już nie wiem, co mam zrobić; poduszki upycham, gzie się da - pod brzuszek małą, między nogi drugą...nic z tego ![]() p.s. Fajny kolor ścian - ja mam fioletowy pokój ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
Justine brzuszek to Ci po prostu urósł i dlatego wydaje się że opadł(mi ostatnio tak wystrzelił, że się ledwo (i na prawdę mam na myśli ledwo) zapinam! Nie martw sie, teraz to dziecko ma mało miejsca i się rozpycha i może dlatego takie dziwności z żołądkiem, rozwolnieniami, zaparciami są. Bądź dobrej myśli, donosimy do lutego,zobaczysz!!
a choinka super! Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2010-12-17 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() tymczasem po wyjściu ze szpitala .......było zupełnie odwrotnie ![]() ![]() i to prawda że mama wie co jest najlepsze dla jej dziecka, bo tak jak napisałaś wie dlaczego płacze - czy przez to że jest głodne ,czy mu nie wygodnie.My jesteśmy z dziećmi 24 na dobę i uczymy się ich od pierwszych chwil. Poza tym rozbrajają mnie stare nawyki teściowej ,kiedyś dała małemu za gorące ziemniaki i poparzył sobie podniebienie i zamiast schłodzić buzie zimną wodę lub lodem ,ona chciała mu dać olej - żeby nawilżyć ![]() ![]() ![]() Justine brzusio śliczny i całkiem na miejscu
Dominik 20.01.2006 ![]() Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2010-12-17 o 11:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zadomowienie
|
Justine zdecydowanie tamto zdjęcie było ze złej perspektywy bo tu na żadnym nie wydaje mi się brzusio obniżony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My mamy część prezentów.Reszta zamierzamy zakupić w ten weekend. A później w tygodniu polece tylko po prezencik dla mężulka.Mieliśmy sobie nic nie kupowac bo w tym miesiacu,i tak poszaleliśmy tak mowimy sobie, a to naklejki na sciene sobie kupilismy to to bedzie prezent dla nas, potem stwierdzilismy ze wymieniamy okna i to bedzie prezent, potem toster,choinka, dekoracja do wazonu do pokoju,nie mówiac juz o o butach i ciuchach...a i jeszcze ja mowilam ze wizyta u fryzjera bedzie prezentem dla mnie pod choinke i kosmetyki ktore mąz mi sprawił, on maszynke do golenia i ostrza do niej..ale to wszytsko było..a jak tu mezowi pod choinkę upominku nie sprawic ![]() ![]()
![]() |
#2339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zadomowienie
|
Justine - ciągle nie mogę wyjść z podziwu, że jesteś w sumie Mamą dla siostry swojej - wiesz, masz już w takim razie doświadczenie w wychowaniu dziecka, a Nadia będzie miała starszą siostrę można by powiedzieć
![]() A co do mam - ja dziewczyny nie wiem, jak to będzie zarówno z moją mamą, jak i teściową...obie mają tylko mnie i męża, także wnuk wyczekiwany jest, ale jak będą się zachowywały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.