Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 14:24   #2311
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Cytat:
Napisane przez jarzo83 Pokaż wiadomość
no siebie tez ale w innocencie mnie ta slodycz przyciaga:P, bardzo mi sie spodobal powaznie, az do tego stopnia ze rozwazam zakup

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

no dokladnie slodziak jest mniam:P, pachnie na mnie nawet dlugo ale killerem nie ejst , i gdzie czytalam ze sa podobne tylko innocent to lzejsza wersja angela , to juz nie wiem co myslec...
Idź do Sephory albo Duglasa i psiknij się Angelem ja akurat jestem miłośniczką Angela, nie jest to ach i och ale bardzo go lubię innocenta też lubię, nie lubię tylko Womanity i widzę że Ty też nie

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 20:18   #2312
lady Vader
Rozeznanie

Nostalgia Santa Maria Novella-początek to woń benzyny,smarów,spalin,ale trwa to tylko chwilę.Szybko pojawia się ambra,paczula i odrobina cytrusów i tak zapach sobie trwa do końca-w tle można wyczuć delikatną woń smoły.Ciekawy i jak na wodę kolońską dość trwały,ale na dłuższą metę męczący.

Cornubia Penhaligon's-piękny zapach,odrobinę w duchu retro.Sporo kwiatów,heliotropu i wanilii.Całość jest pudrowo-mleczna i przypomina mi nieco Lou Lou -jej baardzo delikatną wersję.Bardzo mi się podoba i zasłużył na dalsze testy .

Aube Pashmina Huitieme Art Parfums-zielono-mydlany zapach.W składzie liść pomidora i sporo ziół.Nieco duszny -jak zapach szklarni w upalny dzień.Mało słodki,odrobinę wytrawny.Kompletnie nie moja bajka.

Ligea la Sirena Carthusia-bywa często porównywany z Shalimarem-dla mnie to delikatniejsza kopia Obsession-czyli intensywna,nieco lekarstwiana,pudrowa ambra,bardzo trwała.Z Obsession nasze drogi rozeszły się już jakiś czas temu,więc Ligea...mnie nie zachwyciła,ale to naprawdę niezły zapach.Po kilkunastu godzinach wciąż czuję tę ambrową chmurę wokół mnie.

Esprit de Fleurs Frapin-początek mocno cytrusowy,potem pojawiają się jakieś bliżej niezidentyfikowane kwiaty i odrobina ambry w bazie.Całość nudna,sztuczna i nieco mdląca,kojarząca się z odświeżaczem do powietrza.Na szczęście nietrwały.

Cruel Intentions (tempt me) Kilian-sporo skóry i nut drzewnych-wydaje mi się,że jest tam głownie sandałowiec.Średnio interesujący,bliskoskórny i dość nietrwały.

F by Ferragamo pour Homme Black -z reguły unikam testowania męskich perfum,bo to zupełnie nie moja bajka,ale jakimś cudem znalazła się u mnie ta próbka i powiem szczerze,że naprawdę podoba mi się ten zapach.Początek to mocno orzeźwiająca lawenda i jabłko,później dochodzi odrobina ambry i skóry,w tle wytrawne,ziołowe nuty.Trwały i intensywny.
Stary 2012-02-19, 20:49   #2313
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
na zlocie dziewczyny testowała Immortale, i tez zyskał uznanie, podobno już wycofany i trudno trafic , on tak dobie stoi na półce w tej Gdyni ?
Sprostuję, że Immortele miałam na bloterku (po wizycie w L'occitane), a to co Sab udało się kupić okazyjnie i odpsikiwała Mireli to Labdanum I ono jest rzeczywiście wycofane.
Pytałam panią w salonie L'occitane i z serii podróżniczej jest w chwili obecnej tylko Immortele i Cedre (też ładny zresztą).

Gdyby ktoś był chętny to przed chwilą widziałam na alle miniaturkę 7,5 ml Immortele nówka za 39 zł
Dodam, że bloterek pachnie nadal bardzo wyraźnie, a psikałam 48 godzin temu

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 22:34   #2314
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady Vader Pokaż wiadomość
Cornubia Penhaligon's-piękny zapach,odrobinę w duchu retro.Sporo kwiatów,heliotropu i wanilii.Całość jest pudrowo-mleczna i przypomina mi nieco Lou Lou -jej baardzo delikatną wersję.Bardzo mi się podoba i zasłużył na dalsze testy .
Oooo.... Nie!
Skoro Lou Lou, to trzeba by poznać...
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 22:57   #2315
lady Vader
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Oooo.... Nie!
Skoro Lou Lou, to trzeba by poznać...
Podobieństwo nie jest może uderzające -ale jest w Cornubii taka nieco plastikowa,puchata wanilia,która mi Lou Lou własnie przypomina.Czytałam też porównania z L'Heure Bleue .Wart poznania

Próbkę wysączyłam niestety do końca ,w przeciwnym wypadku bym Ci podesłała
Stary 2012-02-20, 12:58   #2316
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady Vader Pokaż wiadomość
Podobieństwo nie jest może uderzające -ale jest w Cornubii taka nieco plastikowa,puchata wanilia,która mi Lou Lou własnie przypomina.Czytałam też porównania z L'Heure Bleue .Wart poznania

Próbkę wysączyłam niestety do końca ,w przeciwnym wypadku bym Ci podesłała
Nic nie szkodzi
Wszystko w swoim czasie

Ja z kolei testuje Bijan Nude - dziwny zapach. Przede wszystkim czuję pudrowego, niemetalicznego irysa, jakiś słodki element (biała czekolada?) i trochę aldehydów wyostrzających i odświeżających całość.
I Soir de Paris - bardzo lekki, kwiatowy szpyr, z dominującą różą i odrobiną fiołka. Odmłodzony, zmieniony, ale nadal niewspółczesny. Trochę mimo wszystko niewyraźny i wycofany, brak mu charakteru.
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:15   #2317
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
I Soir de Paris - bardzo lekki, kwiatowy szpyr, z dominującą różą i odrobiną fiołka. Odmłodzony, zmieniony, ale nadal niewspółczesny. Trochę mimo wszystko niewyraźny i wycofany, brak mu charakteru.
Do nowego nawet nie mam zamiaru się zbliżać stary był

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-20, 16:33   #2318
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Blonde, Versace. Ciężki, słodkawy, mulący, wręcz oblepiający i zatykający.. Totalnie nie moje, ale coś mnie do nich przyciągnęło prz pierwszych testach. Czuję pomarańczę, tuberozę i coś jakby...olejek kokosowy

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:35   #2319
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

W moim pobliskim Douglasie nareszcie jest półka z Lutensami! Wybór co prawda niewielki, bo zaledwie 10 zapachów, ale i tak nie znam żadnego z nich, więc frajdę miałam ogromną Testy trochę upośledzone ze względu na resztki kataru, ale i tak zakochałam sie w Celofanie- bardzo ostro, bardzo kwiatowo, nieco syntetycznie, bogato, zapach dla sterej ciotki Bardzo mi sie spodobał.
Moim nr 2 jest Witriol- suchy, ziołowy, świdrujący w nosie.
Chergui mnie rozczarował, oczekiwałam czegoś więcej po tym zapachu, moja wyobraźnia najwyraźniej stworzyła sobie jego obraz, który nijak ma sie do rzeczywistości.
Podobnie rzecz się ma z Ambre Sultan- jakiś taki mało wyrazisty mi się wydał...
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:10   #2320
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Chergui mnie rozczarował, oczekiwałam czegoś więcej po tym zapachu, moja wyobraźnia najwyraźniej stworzyła sobie jego obraz, który nijak ma sie do rzeczywistości.
Podobnie rzecz się ma z Ambre Sultan- jakiś taki mało wyrazisty mi się wydał...
polecam go przetestować globalnie- u mnie na nadgarstku prezentował się marniutko, dopiero zaaplikowany globalnie ujawnił swoje piękno...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:09   #2321
Karkki
Zakorzenienie

Ponownie testowane, tym razem na spokojnie, z własnych próbek.

Montale Dark Purple
- przybyli Lodowi Giganci. Nie jestem w stanie wyodrębnić nut. Nie czuję tu geranium, róży, śliwek, owoców, paczuli, piżma, szarej ambry ani drzewa tekowego. Wszystkie nuty stopiły się z moją skórą. Zapach ewoluuje od trzaskającego mrozu po lekkie ocieplenie, ale nadal jest krystalicznie zimny. Mam wrażenie, że skórę pokryła warstewka lodu. Dla mnie - Ideał. Zakochałam się.

Montale Chocolate Greedy - czytam nuty: kawa, kakao, gorzka pomarańcza, tonka, suszone owoce, wanilia. Na początku, tzn. przez jakieś 6 godzin - i owszem, zgadza się. Czułam kakao, wanilię, nutę pomarańczową wraz z koszem suszonych, słodkich owoców. Kawa na mnie wyjść nie chciała. Ale nagle, po tych 6 godzinach, wyskoczyły jak diabeł z pudełka... drzewo gwajakowe i róża. I bardzo mnie to cieszy, albowiem dzięki temu są inne niż większość "czekoladowych" pachnideł.

Rance Eau De La Couronne - nie wiedziałam co mi przypominają. A to nic innego jak Miss Boucheron, na mnie, w swoim końcowym etapie czyli to co lubię w Pannie Boucheron najbardziej. Właściwie, to ani nie są odkrywcze, ani niszowe. Spokojnie mogą sobie stać między Addict 2, Bright Crystal i dziesiątkami innych "różowych kwiatko-owocówek". Ale w przeciwieństwie do większości tego typu pachnideł, nie wychodzi z nich na mnie landrynka, plastik, metal ani woda z wazonów. Po 4 godzinach pojawia się mydełko, urocze i dobrej jakości, lecz jednak mydełko. Myślałam, że na tym się zakończy. Ale nie. Mydełko zamieniło się w otulający woal ciepłego piżma, słodkiego drewna sandałowego i morze rozgrzanego bursztynu przetkane (chyba) mahoniem. I tak trwają na mnie od 5 godzin nie tracąc mocy. A to tylko woda toaletowa. Jest pięknie.

Rance Eau de Noblesse - uroczy, bezpretensjonalny, świeży, musujący, leciutki. Nuty cytrusowe z przewagą bergamotki i soczystego rabarbaru. Podczas pierwszego testu byłam pewna, że chcę go na lato. Ale jednak nie, ponieważ znika ze mnie po 3 godzinach.

Les Parfums de Rosine Rose Praline - pączek z nadzieniem różanym. Cudny. Wiem, że będę wąchać próbkę dla poprawy nastroju. Znakomita alternatywa dla pączków. Ale chyba jednak nie umiałabym go nosić.

ETRO Messe de Minuit
- niestety dobrze go zapamiętałam. Na mnie to nic innego jak "płynna pasta podłogowa na wosku pszczelim, sporządzona na bazie terpentyny". Nazwy nie wymienię.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:58   #2322
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
polecam go przetestować globalnie- u mnie na nadgarstku prezentował się marniutko, dopiero zaaplikowany globalnie ujawnił swoje piękno...
Może kiedyś przetestuję globalnie, na razie jakoś mnie nie ciągnie. Tak w ogóle to ta sława Lutensowskich zapachów sprawia, że człowiek spodziewa sie nie wiadomo czego. Tymczasem zapachy jak inne, przynajmniej według mojego nosa
Stary 2012-02-21, 10:46   #2323
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Może kiedyś przetestuję globalnie, na razie jakoś mnie nie ciągnie. Tak w ogóle to ta sława Lutensowskich zapachów sprawia, że człowiek spodziewa sie nie wiadomo czego. Tymczasem zapachy jak inne, przynajmniej według mojego nosa

ech, dla mnie niektóre z nich są inne niż wszystko...rozumiem sławę
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:24   #2324
OlaVS
Zadomowienie

Od jakiegoś czasu polowałam na klasycznego Lalique (tego z listkami) w wersjii Vintage, czyli w turkusowym pudełku i według mojej oceny także sprzed reformulacji - bo jak testowałam owego Lalique w wersji, która w ostatnich latach bywała w Douglasie (w białym pudełku), to był to niespecjalnie ciekawy plastikowo-gorzki kwieciuch, a ja w pamięci miałam co innego. No i ustrzeliłam tego Lalique, setkę przechowywaną przez lata w oryginalnym pudełku, na eBayu (niestety w wersji EDT, ale zawsze). Jestem zachwycona - bajeczna kompozycja, chyba niespecjalnie się mająca do wersji współczesnej, o wiele już bardziej podobna do Beauty Calvina Kleina, tylko mająca w sobie "to coś", jakąś nostalgię, jakąś miękkość, coś też delikatnie owocowego, jakby jabłkowego... Co prawda wkrótce po aplikacji występuje charakterystyczna dla wielu perfum z tego czasu faza "linomagowa", kiedy dominują jakieś wstrętne maściowe nuty, ale warto to przeczekać, aby poczuć się wyjątkowo. Miękkość i elegancja Lalique kojarzy mi się też z poznanym przez mnie niedawno Van Cleefem - ale Van Cleef jest bardziej orientalny, mniej w nim zieloności i roślinności.
Coś mam przeczucie, że do tej samej grupy należy także używany przeze mnie przed laty Diamods and Sapphires Elizabeth Taylor, ale nie wiem, czy uda mi się ustrzelić jeszcze oryginalną wersję - bo on też został, jak donoszą Fragraticiarze, zreformułowany...

Edytowane przez OlaVS
Czas edycji: 2012-02-21 o 11:37
OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:07   #2325
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
ech, dla mnie niektóre z nich są inne niż wszystko...rozumiem sławę
Tak, jak pisałam- nie znałam dotychczas Lutków, a z AG znam tylko kilka zapachów dzięki uprzejmości Wizażanek, może jeszcze nie dorosłam do tego, by docenić tę "inność" Na razie nie wyczuwam niczego niezwykłego, może to przychodzi z czasem
Stary 2012-02-21, 13:19   #2326
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
ETRO Messe de Minuit - niestety dobrze go zapamiętałam. Na mnie to nic innego jak "płynna pasta podłogowa na wosku pszczelim, sporządzona na bazie terpentyny". Nazwy nie wymienię.
uwielbiam wosk i terpentynę

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2012-02-21 o 13:20
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 17:41   #2327
agnyska81
Zakorzenienie

Verte Violette - fiołek zielony, świeży, lekko świdrujący. Z czasem bardziej znośny. Trwałość 4-5 godzin.

Insolence EdT - odurzające fiołki na słodko. Czuć malinę, porzeczkę, a po rozwinięciu sporo sandała, irysa, tonki. Wydają się być trudnym zapachem, ale są zdecydowanie jedyne w swoim rodzaju

Insolence EdP - Masakra jakaś Niby to samo Insolence, ale z jakąś duszną, fiołkowo-gorzko-plastikową nutą. Nawet nie podejdę do testu globalnego, bo już od samego wąchania nadgarstka mnie głowa zaczyna boleć.

My Insolence - A czemuż to ma podobną nazwę do tych fiołkowych morderców? Całkiem inna bajka: maliny i delikatne kwiatki, trochę pudrowości i plastiku. Oklepany temat , a do tego nieładne.

Halle Berry Halle - bardzo przypomina mi Extraordinary Avonu. Mieszanka czegoś słodkiego, spożywczego, lekko kawowy. Męczący. Intensywność i trwałość na plus.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2012-02-21 o 17:43
Stary 2012-02-21, 17:43   #2328
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Halle Berry Halle - bardzo przypomina mi Extraordinary Avonu. Mieszanka czegoś słodkiego, spożywczego, lekko kawowy. Męczący. Intensywność i trwałość na plus.
A Casmiru Choparda Ci nie przypomina?
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 17:45   #2329
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
A Casmiru Choparda Ci nie przypomina?
A no chyba (ledwo pamiętam)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 18:00   #2330
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Tesori d'Oriente Legno di Guajaco - przeszywająca, zimna, syntetyczna... świeżość! Dopiero po kilku godzinach nabiera ciepła, ale wciąż jest nie z tej ziemi. Dziwoląg

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:40   #2331
rosana
Zakorzenienie

Cytat:
Ponownie testowane, tym razem na spokojnie, z własnych próbek.

Montale Dark Purple
- przybyli Lodowi Giganci. Nie jestem w stanie wyodrębnić nut. Nie czuję tu geranium, róży, śliwek, owoców, paczuli, piżma, szarej ambry ani drzewa tekowego. Wszystkie nuty stopiły się z moją skórą. Zapach ewoluuje od trzaskającego mrozu po lekkie ocieplenie, ale nadal jest krystalicznie zimny. Mam wrażenie, że skórę pokryła warstewka lodu. Dla mnie - Ideał. Zakochałam się.
Brzmi to mi bardzo intrygująco, muszę koniecznie poznać
Stary 2012-02-21, 21:14   #2332
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosana Pokaż wiadomość
Brzmi to mi bardzo intrygująco, muszę koniecznie poznać
Daj znać jak przetestujesz.
Na Kuzynce zapach rozwinął się zupełnie inaczej. Po etapie śliwki, wyszło geranium i masa drewna na ziemistej, wręcz cmentarnej, paczuli. Efekt - Kuzynka pozieleniała i właśnie szoruje skórę. A na mnie nadal pachnie (właśnie mija 34 godzina) i ani peeling kawowy ani mydło cynamonowo-pomarańczowe nie były w stanie go ze mnie usunąć, wysłodzić ani nawet ocieplić.

Frapin 1270 - po cichu liczyłam, patrząc na nuty i czytając recenzje, że będzie to mój zimowy Święty Graal. Na papierku jest znakomity. A na mojej skórze, od początku do końca przez 4 godziny, to nic innego jak terpentyna balsamiczna na nowej, sosnowej palecie. Szkoda.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 00:05   #2333
justynaneyman
Zakorzenienie

Ja tymczasem ze wstydem przyznaję, że spodobał mi się klasyczny Amor Amor... Widzę pewne podobieństwo do Rush - tyle, ze pozbawiony jest męczącej, świdrującej nutki (która jednak nadaje Rush'owi charakter/ek). Poza tym ujął mnie mocą godną dawnych kilerów.
Za to wersja Absolu- no nie. Jakaś taka przydeptana, choć po pewnym czasie wyłazi coś typu kocie siki, co mi się zawsze bardzo podoba, przez sentyment do rodzinnego domu, w którym piwniczne okienka były znakowane przez dorodne kocie samce

Messe mnie niestety nie przypomina pasty do podłóg tylko podwilgły siennik- też fajne, ale nie to, czego oczekiwałam

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 08:09   #2334
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Ja tymczasem ze wstydem przyznaję, że spodobał mi się klasyczny Amor Amor... Widzę pewne podobieństwo do Rush - tyle, ze pozbawiony jest męczącej, świdrującej nutki (która jednak nadaje Rush'owi charakter/ek). Poza tym ujął mnie mocą godną dawnych kilerów.
Za to wersja Absolu- no nie. Jakaś taka przydeptana, choć po pewnym czasie wyłazi coś typu kocie siki, co mi się zawsze bardzo podoba, przez sentyment do rodzinnego domu, w którym piwniczne okienka były znakowane przez dorodne kocie samce

Messe mnie niestety nie przypomina pasty do podłóg tylko podwilgły siennik- też fajne, ale nie to, czego oczekiwałam
a czemuż to ze wstydem??Toć to piękny zapach, a to ,że popularny, tym lepiej świadczy o jego pięknie

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 13:31   #2335
rosana
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać jak przetestujesz.
Na Kuzynce zapach rozwinął się zupełnie inaczej. Po etapie śliwki, wyszło geranium i masa drewna na ziemistej, wręcz cmentarnej, paczuli. Efekt - Kuzynka pozieleniała i właśnie szoruje skórę. A na mnie nadal pachnie (właśnie mija 34 godzina) i ani peeling kawowy ani mydło cynamonowo-pomarańczowe nie były w stanie go ze mnie usunąć, wysłodzić ani nawet ocieplić.

Kapryśny zapach - tym bardziej warto poznać ale ta cmentarna paczula trochę mnie przeraziła

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:

O to to Na mnie Messe to też niestety podwilgły siennik ale okadzony kadzidłem
Stary 2012-02-22, 15:04   #2336
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Ja tymczasem ze wstydem przyznaję, że spodobał mi się klasyczny Amor Amor...
A to przecież ładna perfuma jest

Tesori d'Oriente Marrakesh Neroli e Cardamom
- zimne, ostre, wiercące w nosie przyprawy z maleńką przymieszką kwiatu pomarańczy w wersji raczej chropowatej niż słodkiej. Kojarzy mi się z Dzongkhą, ale ładną Czyli tam, gdzie w wytworze L'Artisan są warzywa - tu jest neroli. Niestety, nie wytrzymuje na skórze dłużej, niż dwie godziny

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2012-02-22 o 20:07
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:05   #2337
justynaneyman
Zakorzenienie

I znów to samo- po raz trzeci muszę chyba kupić (i nie sprzedawać!) Eternity. Miłość i nienawiść na raz- uwielbiam ten zapach na kimś i ja też tak chcę pachnieć! Miałam niezwykle piękną znajomą dawno temu i to był jej zapach- zachwycał mnie i marzyłam, że go kiedyś odnajdę, bo nie wiedziałam, co to jest.
I mało nie dostałam pomieszania zmysłów, kiedy go wykryłam- bo z bliska jest dla mnie absolutnie nie do przyjęcia- świdrowaty jakiś taki, fatalnie chemiczny, no syf po prostu. Ale z dalszej odległości- CU DO
No dobra, kupię i zużyję, choćbym miała paść.
Po raz trzeci
Jeszcze jedno mnie przyciąga- nie spotkalam równie trwałego zapachu (na równi z Arom. Elixirem - Eden wysiada)
I jeszcze mam prośbę- czy ktoś może wie, co w nim tak śmierdzi?? Te goździki i paczula, czy co??? moze jak się dowiem, to mi łatwiej będzie go oswoić.

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 20:49   #2338
huslistka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzikon85 Pokaż wiadomość
Kenneth Cole jest na bank w Douglasie
Właśnie się przekonałam że nie w każdym wstąpiłam do jednego i szukam jak opętana, dwa razy się przeszłam i wnikliwie badałam półki aż się pani ekspedientka zainteresowała. No i nie mieli. A że nie mam za bardzo ostatnio czasu zaliczać wszystkie Douglasy, to zapachu jeszcze nie poznałam. Ale im wnikliwiej czytam recenzje, to mnie bardzo zachęca.
huslistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:57   #2339
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

dziś było Kote Slumberhouse tylko nadgarstkowo i dobrze połączenie zimnego metalu i szpitalnego agaru to katastrofa niemniej dziękuję akiyo za możliwość przetestowania

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:23   #2340
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
I znów to samo- po raz trzeci muszę chyba kupić (i nie sprzedawać!) Eternity. Miłość i nienawiść na raz- uwielbiam ten zapach na kimś i ja też tak chcę pachnieć! Miałam niezwykle piękną znajomą dawno temu i to był jej zapach- zachwycał mnie i marzyłam, że go kiedyś odnajdę, bo nie wiedziałam, co to jest.
I mało nie dostałam pomieszania zmysłów, kiedy go wykryłam- bo z bliska jest dla mnie absolutnie nie do przyjęcia- świdrowaty jakiś taki, fatalnie chemiczny, no syf po prostu. Ale z dalszej odległości- CU DO
No dobra, kupię i zużyję, choćbym miała paść.
Po raz trzeci
Jeszcze jedno mnie przyciąga- nie spotkalam równie trwałego zapachu (na równi z Arom. Elixirem - Eden wysiada)
I jeszcze mam prośbę- czy ktoś może wie, co w nim tak śmierdzi?? Te goździki i paczula, czy co??? moze jak się dowiem, to mi łatwiej będzie go oswoić.
szałwia?

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości