|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koniec opierniczania dziewczynki z wspólnego odchudzania wracają do dietkowania
Znacie może jakąś sprawdzoną potrawę z wędzonego łososia?
Mama mi dziś kupiła do tej pory z wędzonych jadałam tylko makrelę, ale ten łosoś wygląda baaaardzo smakowicie i czeka na swoją kolej - na obiadek Już mi chodzi prosta sałatka po głowie ale może znacie coś?
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koniec opierniczania dziewczynki z wspólnego odchudzania wracają do dietkowania
Paula, niestety nic nie znam, ale ja jak mam coś i nie wiem co z tym zrobić do wpisuję w google i pojawia się milion przepisów
http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o..._z_alaski.html może tu coś znajdziesz.A ja się żegnam na dwa dni, najwyższa pora siąść mi do nauki do kolejnego egzaminu, bo cały weekend się opierdzielałam. Będę oczywiście Was podglądać, ale jakbyście zauważyły mnie za dużo do mnie wyganiać do nauki! ![]() Trzymajcie się ciepło i dobrej nocy!
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za link ![]() Tak czy siak zrealizuję swój pomysł na sałateczkę prostą, ale już mi ślinka cienkie na samą myśl ![]() Życzę przyjemnej i szybkiej nauki ![]() i oczywiście kolorowych snów Ja smaruję nogę, czekam aż maść wsiąknie i też zmykam spać ![]() ![]() Słodkich senków Kochane! ![]()
|
|
#2314 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek! Pierwsza na forum
Jakoś po tym spaniu do późna na chorobowym ciężko mi było wstać, ale dałam radę. Zaraz zabieram się za śniadanko - zjem jajecznicę z dwóch jaj, żebym w pracy nie była głodna... Limone dobrze, że rany się goją Paula co to za sałatkę robisz? Praan jak dobrze mieć mamusię która pomaga tak jak Twoja Ale to ciasto? Musisz na bardzo małe porcje je podzielić, a najlepiej poczęstować koleżanki ![]() Uciekam szykować się do pracy. Miłego dnia wszystkim! Nie obżerać się
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry dobry.
Wchodzę się przywitać i uciekam do nauki. Miłego! A ciasto wezmę dzisiaj do TŻ
|
|
#2316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz Mord, wiem co to znaczy nagle wstać wcześniej po takiej przerwie wczoraj i dziś to praktykowałam i nie powiem, aby było fajnie ![]() a sałatkę bardzo łatwą: wędzony łosoś, jajka na twardo, por/cebula, ogóreczek ze słoików (kwaszony albo korniszon, zobaczę, który smakiem bardziej podpasuje), ok. łyżki jog nat do wymieszania + różniaste przyprawy kukurydza też by tu pasowała, ale jej nie mogę jeść ale i bez tego będzie pychotka Cytat:
![]() z tym ciastem to bardzo dobry pomysł ![]() Ja już wróciłam z pobierania krwi ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Hmmm, tato kupił bułki drożdżowe w cukierni i zastanawiam się, czy pozwolić sobie zjeść swoją na śniadanie czy odstąpić komuś z domu lub dać koleżance, jak wpadnie po południu mam na nią ochotę, ale jestem w stanie sobie odmówić
|
|
#2317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najlepiej właśnie w takich spontanicznych sytuacjach, że ktoś właśnie kupił z zaskoczenia bułkę ( nie mówię "nie jedz nigdy bułki", ale jeśli tak bardzo buła walczy o Twą uwagę, wyznacz sobie jeden dzień w tygodniu, kiedy na śniadanie można bułę zjeść.i tu ciekawostka dla wszystkich - przeczytałam ostatnio w gazecie jakiejś (chyba "Wróżka"), że osoby odchudzające się powinny jak najczęściej myśleć o swoich ulubionych kuszących potrawach - bo im więcej o nich myślimy, wyobrażamy sobie, czujemy prawie ich smak - tym mniej zjemy jeśli przyjdzie nam ulubioną potrawę spotkać ![]() właściwie u mnie to działało, ale nie zwróciłam uwagi - im dłużej myślę o jakimś cieście które upiekę, albo o czymkolwiek właściwie - tym bardziej czuję się "najedzona" małą porcją ![]() ach. dziś brzuszki (boli mnie szyja po wczorajszych coś chyba źle robię), rowerek - jak wczoraj ok 45-50min, wieczorem wewnętrzna. no i spacer - wczoraj byłam z godzinę, na końcu pies mi się już nerwowy zrobił i krzyczał na jakąś panią co za mną dylała nordic walking, więc wzięłam psa na rączki i zasnął .dziś: owsianka + 2 praliny sałatka caprese, kilka oliwek, tuńczyk z puszki, pomarańcza 2 sucharki z philadelphią light i chudą szynką kawałek kurczaka ugotowanego, bez soli będę się starać teraz jeść białkowe kolacje, w kurczaku podobno jest dużo białka, nie wiem czy to dobry pomysł w sobotę sobie poszukam czegoś w stylu serka wiejskiego, wiem że jest tu, chociaż nigdy nie widziałam.ależ piękna pogoda dziewczyny
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ona nie walczyła o moją uwagę, po prostu rozpatrywałam pod względem zdrowotności bułki i traktowania jej jako słodycz zjadłam tę bułkę - z jabłkiem i cynamonem - była pyszna u mnie dieta zostanie po staremu, nie ma u mnie już czegoś takiego, że skoro zjadłam, to teraz pozamiatane - mam znowu silną i stałą motywację i nie będę też wyznaczać dnia na bułkę, bo mi szkoda ich jeść w większej ilości - są z mąki pszennej, dużo cukru w sobie mają itp. a to niezdrowe ![]() skoro szyja boli, to po prostu za bardzo napinasz mięśnie karku musisz być nieco swobodniejsza, napinać mięśnie brzucha, podnosić tułów, a nie 'ciągnąć się głową' a nie dałabyś rady wewnętrzne robić po całym treningu - od razu? wtedy dadzą lepszy efekt za wytrwałość kurczak to nie jest zły pomysł ale nie ograniczaj się do niego u mnie pogoda może piękna nie jest, ale i tak bardzo ładna jak na zimę
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2011-02-08 o 12:47 |
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
jakaż tu panuje cisza!
|
#2320 |
|
Zadomowienie
|
Bryyyy!
no cisza jak makiem zasiał Oko, jakiego masz psiaka? ![]() z tą szyją, to tak jak mówi Paula, musiałaś za bardzo ją nadwyrężyć, za mało pracowały mięśnie brzucha. Ale ja też tak zawsze mam jak robię 8 min abs po jakiejś dłuższej przerwie ![]() Co do tej ciekawostki, to już zaczynam myśleć o pysznej zapiekance z mojej ulubionej wadowickiej budki z majonezem... oby mnie jutro nie pokusiło ![]() Paulaa to w końcu jabłucho czy gruszkę? aa wiem! gruszkowe jabłko, taak? ![]() Łoj tam, jedna bułeczka to jeszcze jakieś badania zostały do zrobienia? u mnie też piękna pogoda!
|
#2321 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, myślałam, że jak wrócę z pracy to będę miała dużo do nadrabiania, a tutaj spokój jak nigdy
![]() Paula napisz czy sałatka smakowała. I dlaczego nie możesz jeść kukurydzy? Oko ładny jadłospis i tyle ćwiczeń spróbuj podnosić się samym tułowiem przy brzuszkach zamiast ciągnąć ciężar szyją Ja jakaś zmęczona dzisiaj jestem, chyba po pracy, bo tydzień w domu siedziałam i się rozleniwiłam... Poza tym mam mały zakwas po wczorajszym aerobiku i chyba dziś sobie odpuszczę ćwiczenia..
|
#2322 |
|
Wtajemniczenie
|
ej no, ale milczycie
mnie Internet pochłonął, musiałam trochę się zacząć przykładać do pracy swej, bo mi małe zlecenie wysłali, pierwsze! ![]() Paula, wewnętrzną już wcześniej robiłam w serii z innymi ćwiczeniami, wiem, że efekt byłby lepszy, ale naszła mnie taka amerykańska fantazja, żeby leniuchowanie połączyć ze sportem - w sensie jak robię ćwiczenia to ćwiczę, ale co jak oglądam TV? ten czas można też wykorzystać (moja koleżanka ćwiczyła poślady spinając je w tramwaju codziennie kiedy jeździła na zajęcia, efekty może nie jak po 8minutówkach na dupsko, ale jakieś były )mysteriness, mam miksa chihuahua z pinczerem miniaturowym, w życiu bym się wcześniej nie podejrzewała o nabycie takiej drobiny bo zawsze mi się marzył bokser albo owczarek niemiecki, ale miłość nie wybiera, a to była miłość od pierwszego wejrzenia w zoologicznym
|
#2323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no bułką jakoś szczególnie się nie przejmuję ![]() z badań to tylko usg, a wyniki z dzisiejszych jutro mama odbierze jak będzie do pracy jechać gruszka i jabłko ![]() Cytat:
![]() sałatka smakowała ![]() zakwasy dobrze jest zwalczać zakwasami, ale nic się nie stanie, jak dasz organizmowi jeden dzień odpocząć Cytat:
zawsze warto, swoje działanie takie coś ma ![]() ![]() Mój jadłospis: Śniadania po przebudzeniu brak, bo na pobranie kwi trzeba być na czczo potem: - gruszka, jabłko + bułka drożdżowa z jabłkiem - sałatka z wędzonego łososia: łosoś, 4 duże wiejskie jaja (250g), 5 plasterków sera salami, ogórek kwaszony, por, łyżka jog nat, pieprz, bazylia ![]() - serek homo + 2 duże łyżeczki dżemu porzeczkowego domowego (właśnie kończę jeść) Znalazłam sposób na serek hono nat -> dodanie trochę domowych powideł i mogę jeść bo sam to nie bardzo mi smakuje I możecie być ze mnie dumne, bo kolacji nie chciało mi się jeść, ale ją zjadłam, żeby nie było bez posiłku
|
|
#2324 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej!
Ja dzisiaj starałam się cały dzień uczyć, a wieczorem byłam pobiegać Zaraz kąpiel i znowu do nauki.Dzisiaj było: -musli z kefirem; -ciacha! u TŻ, jak planowałam, po kawałeczku, grzecznie;-kanapka z serkiem żółtym i wędlinką - oczywiście na razowcu; -kasza gryczana, mięsko duszone i świeży ogórek; -dwie kanapki z miodem; bieganie będzie: twarożek z rzodkiewką. A mój sposób na homo nat to odrobina miodu i cynamon - pyszności!
|
|
#2325 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zaraz lecę, bo tu zimno, pies już półprzytomny, może Tż już z pracy wrócił?
trza mu coś do szamanka zrobić...powiedzcie mi laseczki, któraś tu się zna na Dukanie? bo znalazłam 2 blogi, szukając przepisu na otrębowe naleśniki http://dukan.blox.pl/html http://breakfast.blox.pl/html jeeesu zwłaszcza ten pierwszy pokochałam, powiedzcie mi, że te przepisy są dietetyczne błagam... buziole na dobranoc
|
#2326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bieeeeg! jadłospis bardzo ładny ![]() łatwej nauki ![]() Cytat:
|
|
#2327 |
|
Zadomowienie
|
Heeej
![]() Oko, yhmm, takie maleństwoo Jakie tam pyszności są na tych blogach ![]() Praan, brawo za bieg! i za tylko po kawałeczku ciasta u TŻ mmmmnnnniiaaam, ależ ten jogurt musi być pysznyyy kiedyś sobie tak przyrządzę ![]() Mordsith, noo odpoczynek Ci cię należy Pauluuś Powiedz mi jak Ty to robisz, że przecież nie jesz tak dużo, a głodna nie jesteś? Dziś miałam małe załamanko, ale to załamanko dało mi mocnego kopaa . No ale potem włączyłam muzykę i zaczęłam ćwiczyć, dałam z siebie wszystko, chciałam 'wypocić' tą złość i rozgoryczenie może jeszcze na tej 18 nie będę wyglądała jakoś super, ale na następnej w maju albo później na pewno będzie lepiej!
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieciekawa sprawa z braćmi trzymam abyś wytrwała i jak najszybciej zmieściła się w tę sukienkę! cieszę się, że masz do tej 18stki takie podejście, że i tak będziesz super laska! ![]() bo tak właśnie będzie no na blogach są pyszne rzeczy i w ogóle z dukana można pobrać wiele fajnych przepisów, tylko mnie irytuje, że tam wiele bazuje na mleku w proszku, a tego u mnie się nie używa ![]() hmmm, jak ja to robię? nie wiem ja zawsze czułam się głodna, zwłaszcza ostatnimi czasy, ale w pewnym momencie zmieniło się to? choć z drugiej strony tylko Ci się wydaje, że mało jadam
|
|
#2329 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Paulaa za miłe słowa
eehh no taak, niektóre składniki są takie 'niecodzienne' ![]() Co do obiadku, to może faktycznie nie zauważyłam jak duuużo składników tam miałaś 4 jaja pewnie nieźle sycące aż mi ślinka cieknie jak czytam o Twoim obiadku eehhh jak ja bym już chciała wprowadzić zmiany żywieniowe takie bardziej restrykcyjne w życie ale muszę poczekać na kasę na razie zostają mi ćwiczenia ![]() zmyykam spaać dobranoc
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i te niecodzienne zwykle dużo kosztują a ze składników na obiad to połowa sycąca, w tym oczywiście najbardziej wspomniane przez Ciebie jaja hmm, a nie możesz po prostu ugadać się z mamą, aby kupowała przy okazji też np. jog nat, serki, itp. dla Ciebie? chyba że chcesz te typowo dukanowe - to rozumiem ![]() Śpij smacznie ![]() ![]() ![]() Ja dalej zaczytuję się w książce, bom ciekawa, jak się skończy, a zostało mi jakieś100stron tylko ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Właśnie sobie uświadomiłam, że nie wypiłam dziś żadnej herbaty aż mi się wierzyć nie chce, że przez cały dzień piłam tylko wodę + jedna kawę
|
|
#2331 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wczesna pobudka, właśnie wietrzę pokój, zaraz śniadanie i wracamy do nauki! Miłego dnia wszystkim Myss, pięknie wyszłaś z problemu! Też zawsze na nerwy stosowałam terapię szokowo-zmęczeniową. Jak człowiek pada z sił to nie chce mu się wkurzać ;p Paula, Ja też chce mieć czas siedzieć i pochłaniać książki... chcę chcę chcę! Ale już niedługo, już tylko dwa egzaminy...
|
|
#2332 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek!
Ja już po sniadanku: serek wiejski z rzodkiewką + 2 kanapki (chlebek ciemny wiejski) z ogórkiem zielonym + herbatka miętowa Zaraz do pracy :/ Wczoraj tak jak mówiłam nie byłam na ćwiczeniach, ale jeśli dzisiaj nie będę miała nawiedzin znajomej to aerobik grupowy gwarantowany ![]() Myss braćmi się nie przejmuj, a z takim pokonywaniem złości to zmieścisz się w tą kieckę szybciej niż Ci się wydaje Praan miłej nauki, oby wiedza szybko została pochłonięta ![]() Paula co to za książka Cię tak pochłonęła?
|
#2333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiesz, ja z reguły czasu na książki nie mam, przed tymi, na które bądź co bądź trochę go mam, zwłaszcza nocą, to nie pamiętam kiedy czytałam Cytat:
Śniadanko ładniutkie Chodzisz gdzieś na aerobik? Nie do końca mój styl, ale "Księga bez tytułu" i wczoraj przeczytałam"Oko Księżyca" - kontynuację pierwszej Walczę z nogą na możliwie dostępne mi sposoby i... trochę pomaga! ![]() ![]() Wyniki wczorajszych badań - dobre Jeju, jaką ja mam piękną pogodę... Nic dodać, nic ująć - wiosna... za oknem
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2011-02-09 o 10:12 |
||
|
|
|
#2334 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam na chwilę
![]() sniadanie: musli, banan, mleko potem byla nauka, potem cwiczenie, a teraz wcinam juz obiadowa salatke "co mialam pod reka" i jesz pyszna! Tunczyk, ogorek, papryka, fasola czerwona, plaster zoltego sera, a do tego ryz! niami a zaraz powrót do powrótek i na egzamin marsz...Paula, czytałam te książki Jak Ci się podobają?Moj styl to też nie jest, ale czyta się dobrze, mimo, że czasami trochę głupkowate jest :P W informatyce nie możesz nie mieć zapału do nauki, jak nie przerobisz, niektórych rzeczy to nie ma szans zdać ;p i tego się właśnie obawiam, więc staram się, staram.
dopóki choć raz pracując nad sobą, nie upadniesz omdlały ze zmęczenia. Edytowane przez Praan Czas edycji: 2011-02-09 o 11:45 |
|
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
Dobrrryyyyy!
![]() Paulaa, o tych niecodziennych nawet nie marzę Chodzi mi własnie o te jog naturalne itd, tylko że u mnie w domu jest zupełnie inaczej niż u Was nie chcę tu narzekać ani nic, po prostu nie jest lekko, teraz na przykład nawet nie ma nic na chleb ale dziś wypłataa więc cała moja nadzieja w stypendium ![]() Heeh, ja przez te ferie tyle herbat piję że szok ![]() Praan, miłej nauki i powodzenia na egxamach! ![]() Mordsith spokoju w pracy i na aerobik marsz ![]() ![]() Wstałam dziś o 7 byłam w mieście u okulisty ale był przystojniak w kolejcee ![]() kuurdee, ttylko teraz za bardzo nie mogę patrzeć w monitor , bo mi razi po oczach mam tak rozszerzone źrenice, jakbym normalnie coś brała ![]() dziś to już naprawdę muszę się wziąć za naukę
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż nie, brak jeszcze czegoś ostrego Książki podobają się zwłaszcza w drugiej części, bo więcej jest niedopowiedzeń, a w sumie to w każdym kończącym się rozdziale autor ucinał ![]() Przypomniało mi się, jak ja kiedyś zakuwałam a teraz ciężko mi to idzie nawet nie wiem, co oni przez ten miesiąc zrobili w szkole ![]() Praan! Właśnie! Wczoraj zamiast tego dżemu do homo nat miałam dać właśnie miód i cynamon, ale zwątpiłam czy będzie mi to smakować. Pisałaś wczoraj, że jest pyszne. Zrobiłam dziś taką mieszankę do posmarowania gofrów i... ![]() Kobiety! Mówię Wam! niebo w gębie! ![]() A jeszcze z goframi I jestem dumna, bo jak zjadłam swoje, to zrobiłam tacie i bratu gofry, ale oczywiście z innych składników i mimo że tak pięknie pachniały, to nie spróbowałam nawet kawałeczka
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykra sprawa, no ale niestety nie mamy na takie rzeczy wpływu dobrze, że nie przejmujesz się tym aż tak bardzo wiadomo, że czasem jest ciężko, ale grunt to się nie poddawać i skoro tak, to i tak bardzo dobrze sobie radzisz z dietą herbaty, ja to zawsze wypijałam ok. 3 dużych dzbanków, ale przez ostatnie dni nie bardzo mi się chce jeśli już to woda i to też niestety nie 1,5l no ale staram się, aby było z tym przyzwoicie przystojny mówisz? a kojarzysz go skądś czy cuś? ![]() a zębolki już zdrowe? ![]() heh, ja wczoraj i przed-wczoraj wstawałam przed 7 (na ogół do szkoły przed 6), ale dziś sobie poleniuchowałam, zwłaszcza, że zmęczona byłam ostatnimi wyjściami z domu i odwiedzinami koleżanki wczoraj (nie wiem czemu, ostatnio strasznie mnie męczy każde wyjście i takie spotkania ) no i czytałam książkę do późna tak więc tym sposobem wstałam przed 10 ![]() ja dziś też mobilizuję się ostro do pracy, raczej nie szkoła, ale mam mase spraw harcerskich więc ogarnę trochę u siebie i też się zabieram choć zaglądać będę, bo robota w większości przy PC póki co
|
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
Heh, 3 duże dzbanki? nnooo to mnie pobiłaś
Nooo przystojnyy baardzoo buu niestety go nie kojarzęę jak on się fajnie opiekował tą siostrą Taak, ząbki zdroweee Brawa za wytrzymałość z goframi ![]() eehh no nie dam rady siedzieć przy kompie jednak . zmyyykaaam aa jeszcze się tylko zapytam, gdzie jest Heroinka?? ;>
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może jeszcze go spotkasz opiekował się siostrzyczką? ![]() nooo, gofry zostały 4 na talerzu, ale już im się nie dam! ![]() ![]() Trzymaj się Słońce i zajrzyj później! ![]()
|
|
#2340 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ho dziewczynki
![]() po rowerku, po brzuszkach, po prysznicu już się nie mogę ważenia doczekać bo coś czuję że mi się trochę schudło :P jakaś lżejsza się czuję.czeka mnie jeszcze spacerek, jeny jak mi to dobrze robi to se sprawy nie zdajecie, taka pełna krzepy się robię od razu i głodna jak po całym dniu na podwórku za młodości :P dziś: owsianka + 2praliny (rośnie we mnie potrzeba upieczenia czegoś, ale to pewnie w weekend albo po) puree z 1 dużego ziemniaka + mizeria na jogurcie naleśnik otrębowy z pastą tuńczykową, oliwkami, pomidorem, świeżym ogórkiem zobaczę co zrobię z kolacją, pewnie jakiś owoc bo kurczok się skończył, jajka będą w omlecie a wieśniaków brak
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

Mama mi dziś kupiła
do tej pory z wędzonych jadałam tylko makrelę, ale ten łosoś wygląda baaaardzo smakowicie i czeka na swoją kolej - na obiadek
ale może znacie coś?

Jakoś po tym spaniu do późna na chorobowym ciężko mi było wstać, ale dałam radę. Zaraz zabieram się za śniadanko - zjem jajecznicę z dwóch jaj, żebym w pracy nie była głodna... 
mam na nią ochotę, ale jestem w stanie sobie odmówić 

musisz być nieco swobodniejsza, napinać mięśnie brzucha, podnosić tułów, a nie 'ciągnąć się głową'
za wytrwałość
jakaż tu panuje cisza!

. No ale potem włączyłam muzykę i zaczęłam ćwiczyć, dałam z siebie wszystko, chciałam 'wypocić' tą złość i rozgoryczenie
abyś wytrwała i jak najszybciej zmieściła się w tę sukienkę!

ale dziś wypłataa
dobrze, że nie przejmujesz się tym aż tak bardzo
a kojarzysz go skądś czy cuś?