![]() |
#2311 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 651
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
R:
sniadanie I 250g twarogu president z rzodkiewka + parówka z nisk± zawartoscia tluszczu+platerek serka light_zielona herbata sniadanie II 5pomidorkow koktajlowych, 5 rzodkiewek obiad salata z cebula, pomidorem, ogorkiem i kurczakiem + troche sosu ¶mietanowo-jogurtowego kolacja puszka tunczyka w sosie sojowym + szczypiorek+herbata zielona + 1,5l wody |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
U
¦niadanie: 8 ³y¿ek domowego musli (mieszanina ró¿nych p³atków, otrêbów i suszonych owoców) na szklance mleka 2% z jab³kiem pra¿onym z cynamonem; skrzypopokrzywa z ³y¿eczk± miodu II ¶niadanie: serek wiejski (200 g) z zio³ami, pomidorkami koktajlowymi i kawa³kiem ogórka; gruszka; gar¶æ nerkowców; zielona ja¶minowa herbata Obiad: 2 gotowane pulpety indycze w sosie koperkowym; kilka ³y¿ek kaszy jaglanej; kawa³ek gotowanego broku³a Kolacja: 2 du¿e (jak 4 normalne ![]() - z mas³em czosnkowym, sa³at±, polêdwic± z indyka i rzodkiewk±, - z mas³em czosnkowym, sa³at±, serem ple¶niowym i ogórkiem, - z mas³em czosnkowym, sa³at±, kawa³kiem grillowanej piersi z kurczaka i ogórkiem konserwowym, - z mas³em i past± twaro¿kowo - warzywn±; herbata malinowa + 2l wody |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pusty, bo tak sie lepiej czuje. Terrine mialo jajka i soczewice wiec bialko.
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Prosze o ocene mojej jutrzejszej eRki
![]() Sniadanie: Platki "zdrowy blonnik" z jogurtem sliwkowym,1/2wiesniaka,kiwi,jablko IISniadanie: Serek danio,banan,kiwi Obiad: Szpinak,Brokuly,brukselka ,kasza jaglana,jajo sadzone Podwieczorek: salatka z :pomidora,ogorka,groszku konserwowego,jajka Kolacja: Wiesniak + jakies warzywo lub owoc |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2317 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 401
|
Cytat:
![]() Zdrowo, du¿o warzyw, smacznie i ró¿norodnie ![]() Dzi¶ niedziela to strzel sobie co¶ s³odkiego ![]()
![]() |
#2319 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
5 dzien RRRR
SnI: 2 kromki razowca ze s³onecznikiem posmarowane grubo twarogiem chudym z pomidorem,ogorkiem,salata zielona,rzodkiewka,ogorki em kiszonym, mala cienka biala kielbaska, lyzeczka ketchupu SnII: pol pomarnaczy+ szklanka ma¶lanki naturalnej Ob:3/4 torebki ryzu brazowego, filet z indyka podsmazany na lyzcze oleju w przyprawach,czosnek,cebul a, brokuly+ jogurt grecki(taki sos wyszedl) Deser: big milk Pod: 2 rozyczki brokula z 2 lyzkami jogurtu Kol: puszka szprotek w sosie pomidorowym Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-05-08 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Mam pytanie.
Ca³y tydzieñ jad³am redukcyjnie i po tygodniu uby³o mi tylko 300g. Niestety, rzadko zdarza mi siê dzieñ bez sporych ilo¶ci alkoholu i czêsto siê zdarza, ¿e nie jem przez to kolacji. Czy to mo¿liwe, ¿e to przez to tak niewiele zlecia³o z wagi? |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Cytat:
Natomiast jezeli nie mozesz ograniczyc ilosci tego alkoholu to chociaz sprobuj zamiast piw/drinkow owocowych czy czego tam innego pijesz, przezucic sie na chyba najmniej kaloryczny drink czyli chuda dziwka- wodka+ cola zero/light. Mniej kalorii dostarczysz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
Cytat:
![]() Moje dzisiejsze ¿ar³oczne i rozpustne lekkie R: I¶: amarantus (60g) z twarogiem pó³t³ustym + mieszanka studnecka, kiwi, cukier trzcinowy II¶: 3 kromki ziaarnistego z : szynk±, serem wêdzonym, sa³at±, kie³ami i pomidorem i æwik³± 1/3 twarogu pozosta³ego ze ¶niadania z ³y¿eczk± konfitury morelowej i dos³odzone cukrem trzcinowym godz mocnego p³ywania O: tortilla w³asnej roboty z m±ki pp z kurczakiem w sosie (domowym) meksykañskim z warzywami (pomidor, sa³ata etc) K: parê jajek, b±d¼ omlet, b±d¼ ryba
![]() |
#2323 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
pozytywna-wariatka, dziêki za ocenê
![]() 2 ¶niadanie nie takie ma³e, bo ciastko by³o wielko¶ci i gramatury dro¿d¿ówki, a, tak jak napisa³am, nie mia³am czasu (i, szczerze mówi±c, ochoty) na nic wiêcej. A podwieczorku w ogóle mia³o nie byæ, bo pó¼no wsta³am - ciasto wpad³o wiêc spontanicznie ![]() Co do placków - ja zawsze jak s± ma³e placki ziemniaczane to jest ze ¶mietan± i/lub z cukrem, a jak du¿y (czyt. wêgierski) to wiadomo - z gulaszem wo³owym na ca³y talerz. Ale chyba muszê spróbowaæ na s³ono! ![]()
#2325 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
Cytat:
![]() nie wiem jak z tym chudniêciem, bo raz waga pokazuje pare kg wiêcej raz mniej- tak samo z obwodem brzucha-jestem jab³kiem i z niego chcê w³a¶nie zrzuciæ- raz ju¿ ca³kiem ca³kiem a czasem 9 msc cia¿y ... wydaje mi siê,¿e jem za du¿o wêgli i ti bardziej utrzymanie ni¿ redukcja ale z drugiej strony kocham je¶æ i nie dam rady ograniczyæ bardziej a zwiêkszyæ ruchu te¿ nie dam rady, bo i tak ju¿ jest du¿o i to maksa intensywnego...
![]() |
#2326 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
![]() Stara³am siê ostatnio, ¿eby to jako¶ zdrowiej wysz³o i chyba mi siê uda³o ^^ A dzisiaj na pewno s³odkie wpadnie na podwieczorek - ciasto upiek³am ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 040
|
Proszê o ocenê
![]() R ¦: 3 wafle ry¿owe z mas³em orzechowym (cienko posmarowane), pó³ jab³ka, szklanka kawy zbo¿owej na mleku 2¦: 40 gr deseru Smakija (60 kcal) O: pó³ torebki br±zowego ry¿u, pier¶ z kurczaka na parze, sos chiñski (niestety torebkowy, nie umiem sama zrobiæ ![]() P: nic K: wie¶niak z rzodkiewkami Bardzo ¼le?
![]() |
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 726
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
Dziêkujê
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2331 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 064
|
niuniulka, to nie jest zdrowa dieta odchudzaj±ca, to jest g³odówka. radzi³abym jak najszybciej zmieniæ nawyki ¿ywieniowe, bo schrzanisz sobie metabolizm. mog³aby¶ równie dobrze je¶æ wiêcej i te¿ chudn±æ.
#2332 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
jutrzejsze U/R niestety zajêcia mam 12-18
![]() 1. ¶niadanie: kawa z mlekiem 3,2% ³y¿eczka cukru - kubek. 2 grzanki posmarowane mas³em orzechowym i rozpaækanym bananem ![]() 1.5 godz wf - taniec nowoczesny ![]() 2. II ¶niadanie: wie¶niak, ogórek, kanapka razowego z mas³em, szynk±. 3. "obiad": sa³atka z kurczakiem, mixem sa³at, jogurtem naturalnym, pomidorkami koktajlowymi, groszkiem. 4. kolacja: jajecznica z 2 jaj, trochê sera ¿ó³tego, szynka, ketchup. kromka razowego z mas³em i szynk±. w miêdzy czasie wody du¿o i zielona herbata po powrocie ze szkó³ki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Dzisiejsze P:
I. 4 kromki chleba z ziarnami: z mas³em, szynk± i ketchupem z mas³em, szynk± z mas³em i almette z majonezem II. 2 ma³e jab³uszka gar¶æ orzechów nerkowca III. 2 kromki chleba tostowego z podwójn± ilo¶ci± szynki (brak sera) posmarowane z zewn±trz mas³em i zapieczone 2 kromki chleba z ziarnami z konfitur± truskawkow± posmarowane z zewn±trz mas³em i zapieczone IV. pierogi leniwe podsma¿ane na ma¶le z cukrem V. gar¶æ orzechów nerkowca, gar¶æ orzechów ziemnych jogurt jagodowy 150g VI. budyñ (2 torebkowe 'porcje', czyli pó³ opakowania na 0,5l)/ p³atki z mlekiem (miseczka (mo¿e z 1,5 lub 1 szklanka) mleka z p³atkami kukurydzianymi i gar¶ci± rodzynek) Proszê o jakie¶ opinie, wskazówki ![]() I je¶li kto¶ pamiêta moje owsiankowe ostatnie jad³ospisy, to mo¿e porówna mniej wiêcej jak to przy nich wypada, bo wtedy ty³am i nie wiem jak to bêdzie wygl±daæ bez owsianki? * Chcê przez jaki¶ czas zrezygnowaæ z porannej owsianki. I na ¶niadanko chyba zostaje mi je¶æ kanapki. Czy macie mo¿e jakie¶ inne pomys³y na szybkie (rano nie mam czasu na przygotowywanie, bo mam daleko do szko³y i i tak muszê wcze¶nie wstawaæ) i smaczne ¶niadanko? Jak nie to chyba postaram siê urozmaiciæ kolacjê, bo ponad moje 8 kromek dziennie to chyba jednak za du¿o. ![]() Edytowane przez blablablablabla55555 Czas edycji: 2011-05-08 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram siê trochê ¿o³±dek skurczyæ ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 887
|
wstawie moje U
- aktywno¶æ fizyczna: zero, ca³y dzien le¿e lub siedze i i sie ucze. sn. 8.30 platki pelnoziarniste eko (ok 6³yzek)+ 5 orzechow laskowych, polowka banana, otrêby pszenne i ¿ytnie, pestki dyni + 300ml mleka sojowego ![]() espresso. obiad. 13.30 udko gotowane z kurczaka spore, 3 tarte marchewki, 4 ziemniaki polane jogurtem z mega iloscia natki pietruszki. deser: 2 mini batoniki kinder ![]() podwieczorek: 17.30 serek homo waniliowy 150g, tarta gruszka, ³yzeczka otrebów; herbata zielona i milki way 2x ![]() kolacj: 20.30 kajzerka z serekiem wiejskim, 2x plaseter sera zóltego i caly pomiodr z bazyli± ; po: szklanka soku pomarañczowego bez cukru ![]() chodze spac po pó³nocy
![]() Edytowane przez Rarrka90 Czas edycji: 2011-05-08 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
BAN sta³y
|
Zaszala³em: R
1) 4 jajka + czerwone porzeczki + surowy miód prosto z plastra 2) Krewetki na ma¶le i czosnku + kukurydza na ma¶le z pieprzem cayenne, ¶wie¿y natka pietruchy i koperek 3) ¿ó³ty ser nadziewany francuskim t³ustym serem zio³owym + oliwki + rzodkiewki + ¶wie¿y koperek 4) Truskawki, banan, kiwi IMGP1028.jpg IMGP1030.jpg IMGP1029.jpg IMGP1032.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 726
|
Cytat:
![]() no ale wszystko wygl±da pysznie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
BAN sta³y
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 891
|
zaopiekujecie siê mn±??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.