Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-07, 23:01   #2311
jutynaaaaa69
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 651
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

R:

sniadanie I
250g twarogu president z rzodkiewka + parówka z nisk± zawartoscia tluszczu+platerek serka light_zielona herbata

sniadanie II
5pomidorkow koktajlowych, 5 rzodkiewek

obiad
salata z cebula, pomidorem, ogorkiem i kurczakiem + troche sosu ¶mietanowo-jogurtowego

kolacja
puszka tunczyka w sosie sojowym + szczypiorek+herbata zielona

+ 1,5l wody
jutynaaaaa69 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-07, 23:04   #2312
_Angie
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez blueberry5 Poka¿ wiadomo¶æ
Wrzuce moje P, z pro¶b± o ocenkê, ostatnio jako¶ nie chce mi sie je¶æ, wiêæ wpycham na si³ê

Sniadanie:bu³ka z ziarnami, obie po³ówki z mas³em
z serem ¿ó³tym,pomidorem
serem bia³ym, rzodkiewk±
kawa z mlekiem
jogurt naturalny

2 ¶niadanie: 2 kromki razpowca z pasztetem sojowym, pomidorem
kilka chipsów, kostka czekolady

Obiad: pó³ du¿ej pizzy capricossy

podwieczorek: wielkie jab³ko, danio intensso kokosowe, z dosypanymi wiórkami

kolacja: 2 jajka sadzone na masle, 2 kromki razowca, rzodkiewki, ogórek

do picia:herbaty, woda, coca cola

Proszê o ocenke
przeciêtne U

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez jutynaaaaa69 Poka¿ wiadomo¶æ
R:

sniadanie I
250g twarogu president z rzodkiewka + parówka z nisk± zawartoscia tluszczu+platerek serka light_zielona herbata

sniadanie II
5pomidorkow koktajlowych, 5 rzodkiewek

obiad
salata z cebula, pomidorem, ogorkiem i kurczakiem + troche sosu ¶mietanowo-jogurtowego

kolacja
puszka tunczyka w sosie sojowym + szczypiorek+herbata zielona

+ 1,5l wody
to powinno byæ w KZ
_Angie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-07, 23:10   #2313
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

U

¦niadanie: 8 ³y¿ek domowego musli (mieszanina ró¿nych p³atków, otrêbów i suszonych owoców) na szklance mleka 2% z jab³kiem pra¿onym z cynamonem; skrzypopokrzywa z ³y¿eczk± miodu

II ¶niadanie: serek wiejski (200 g) z zio³ami, pomidorkami koktajlowymi i kawa³kiem ogórka; gruszka; gar¶æ nerkowców; zielona ja¶minowa herbata

Obiad: 2 gotowane pulpety indycze w sosie koperkowym; kilka ³y¿ek kaszy jaglanej; kawa³ek gotowanego broku³a

Kolacja: 2 du¿e (jak 4 normalne ) kromki ¿ytniego domowego chleba, ka¿da przekrojona na pó³:
- z mas³em czosnkowym, sa³at±, polêdwic± z indyka i rzodkiewk±,
- z mas³em czosnkowym, sa³at±, serem ple¶niowym i ogórkiem,
- z mas³em czosnkowym, sa³at±, kawa³kiem grillowanej piersi z kurczaka i ogórkiem konserwowym,
- z mas³em i past± twaro¿kowo - warzywn±; herbata malinowa

+ 2l wody
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-07, 23:34   #2314
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
[

Nie czepiamy, ale napisaæ muszê - i czemu na pusty? - pytam, bo du¿o tych æwiczeñ . Powiem tak - jak nie chodzisz g³odna i jedz±c tak czujesz siê okey, to w porz±dku. Ale oprócz brunchu, który bardzo mi siê podoba³, to tak ¶rednio co¶.
zamiast smoothie bylo 100 g ziemnych solonyc, bo mi pozamykali stoiska z sokami, buuu, no coz, sobota.
Na pusty, bo tak sie lepiej czuje.
Terrine mialo jajka i soczewice wiec bialko.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-07, 23:56   #2315
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

Prosze o ocene mojej jutrzejszej eRki

Sniadanie:
Platki "zdrowy blonnik" z jogurtem sliwkowym,1/2wiesniaka,kiwi,jablko

IISniadanie:
Serek danio,banan,kiwi

Obiad:
Szpinak,Brokuly,brukselka ,kasza jaglana,jajo sadzone

Podwieczorek:
salatka z :pomidora,ogorka,groszku konserwowego,jajka

Kolacja:
Wiesniak + jakies warzywo lub owoc
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 07:59   #2316
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez poppy seed Poka¿ wiadomo¶æ
nie jestem pewna, czy na tym przytyjesz, ale jest naprawdê ³adnie w porównaniu do wcze¶niejszych jad³ospisów!
Dziekuje za ocenke dzisiaj wracam znowu z 5 posilków na 6... mam nadziej ze to mi pomoze ) pracuje nad sob±, pracuje !

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ
No to teraz moje P, bo wydaje mi sie, ze ostatnio coraz lepiej?

¦n: grahamka z prawdziw± wedlina, such±, bez konserwantów + ¿ó³ty ser + 3 ogórki konserwowe, jogobella malina&limonka + kawa ze spienionym mlekiem [wyszlo mi serduszko na górze! <3] 2%
II ¦n: Wielki kubek kakao + 3 pancakes [z maslem orzechowym, twaro¿kiem, miodem(ktorego nie lubie a w takiej wersji mi zasmakowa³)]
Obiad: bulionówka roso³u z makaronem i na drugie 3 duze ziemniaki + gotowana noga z kurczaka? ;D + sa³atka z czerwonej kapusty
Deser: Rozek czekoladowy
Podw: pieczone jab³ko z cynamonem + serek homo
Kolacja: kanapka pszennego z wedlina j.w. i serek wiejski 200g z wkrojonym ogorasem ¶wie¿ym, rzodkiewk± i kie³kami + 2 garscie orzechów pekan
Moim zdaniem coraz lepiej, a tyjesz ju¿ ?? Wszytko tu widze, jedyne co to owocka jeszcze jednego gdzies bym dorzucila a tak to smacznie i wogole. Podoba mi sie
Stary 2011-05-08, 09:22   #2317
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ
No to teraz moje P, bo wydaje mi sie, ze ostatnio coraz lepiej?

¦n: grahamka z prawdziw± wedlina, such±, bez konserwantów + ¿ó³ty ser + 3 ogórki konserwowe, jogobella malina&limonka + kawa ze spienionym mlekiem [wyszlo mi serduszko na górze! <3] 2%
II ¦n: Wielki kubek kakao + 3 pancakes [z maslem orzechowym, twaro¿kiem, miodem(ktorego nie lubie a w takiej wersji mi zasmakowa³)]
Obiad: bulionówka roso³u z makaronem i na drugie 3 duze ziemniaki + gotowana noga z kurczaka? ;D + sa³atka z czerwonej kapusty
Deser: Rozek czekoladowy
Podw: pieczone jab³ko z cynamonem + serek homo
Kolacja: kanapka pszennego z wedlina j.w. i serek wiejski 200g z wkrojonym ogorasem ¶wie¿ym, rzodkiewk± i kie³kami + 2 garscie orzechów pekan
Ejj! ¦licznie! Da³abym tylko jeszcze mas³o na chleb I te¿ chcê tak± kawusie! i pancakes i takie jab³ko! Pysznie!
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 09:35   #2318
Delli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 401

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
U

¦niadanie: 8 ³y¿ek domowego musli (mieszanina ró¿nych p³atków, otrêbów i suszonych owoców) na szklance mleka 2% z jab³kiem pra¿onym z cynamonem; skrzypopokrzywa z ³y¿eczk± miodu

II ¶niadanie: serek wiejski (200 g) z zio³ami, pomidorkami koktajlowymi i kawa³kiem ogórka; gruszka; gar¶æ nerkowców; zielona ja¶minowa herbata

Obiad: 2 gotowane pulpety indycze w sosie koperkowym; kilka ³y¿ek kaszy jaglanej; kawa³ek gotowanego broku³a

Kolacja: 2 du¿e (jak 4 normalne ) kromki ¿ytniego domowego chleba, ka¿da przekrojona na pó³:
- z mas³em czosnkowym, sa³at±, polêdwic± z indyka i rzodkiewk±,
- z mas³em czosnkowym, sa³at±, serem ple¶niowym i ogórkiem,
- z mas³em czosnkowym, sa³at±, kawa³kiem grillowanej piersi z kurczaka i ogórkiem konserwowym,
- z mas³em i past± twaro¿kowo - warzywn±; herbata malinowa

+ 2l wody
Uwielbiam Twoje jad³a
Zdrowo, du¿o warzyw, smacznie i ró¿norodnie
Dzi¶ niedziela to strzel sobie co¶ s³odkiego
Stary 2011-05-08, 09:54   #2319
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

5 dzien RRRR

SnI: 2 kromki razowca ze s³onecznikiem posmarowane grubo twarogiem chudym z pomidorem,ogorkiem,salata zielona,rzodkiewka,ogorki em kiszonym, mala cienka biala kielbaska, lyzeczka ketchupu

SnII: pol pomarnaczy+ szklanka ma¶lanki naturalnej

Ob:3/4 torebki ryzu brazowego, filet z indyka podsmazany na lyzcze oleju w przyprawach,czosnek,cebul a, brokuly+ jogurt grecki(taki sos wyszedl)

Deser: big milk

Pod: 2 rozyczki brokula z 2 lyzkami jogurtu

Kol: puszka szprotek w sosie pomidorowym

Edytowane przez orosier
Czas edycji: 2011-05-08 o 16:10
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 10:50   #2320
pillou
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

Mam pytanie.
Ca³y tydzieñ jad³am redukcyjnie i po tygodniu uby³o mi tylko 300g.
Niestety, rzadko zdarza mi siê dzieñ bez sporych ilo¶ci alkoholu i czêsto siê zdarza, ¿e nie jem przez to kolacji. Czy to mo¿liwe, ¿e to przez to tak niewiele zlecia³o z wagi?
pillou jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 11:01   #2321
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Cytat:
Napisane przez pillou Poka¿ wiadomo¶æ
Mam pytanie.
Ca³y tydzieñ jad³am redukcyjnie i po tygodniu uby³o mi tylko 300g.
Niestety, rzadko zdarza mi siê dzieñ bez sporych ilo¶ci alkoholu i czêsto siê zdarza, ¿e nie jem przez to kolacji. Czy to mo¿liwe, ¿e to przez to tak niewiele zlecia³o z wagi?
My¶lê, ¿e nie powinna¶ rezygnowaæ z kolacji-powinny byc bialkowe. Serki nie serki one i tak sa niskokaloryczne a dostarcza Ci wartosci odzywczyach w przeciwienstwie do alkoholu.
Natomiast jezeli nie mozesz ograniczyc ilosci tego alkoholu to chociaz sprobuj zamiast piw/drinkow owocowych czy czego tam innego pijesz, przezucic sie na chyba najmniej kaloryczny drink czyli chuda dziwka- wodka+ cola zero/light. Mniej kalorii dostarczysz.
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 12:00   #2322
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
zamiast smoothie bylo 100 g ziemnych solonyc, bo mi pozamykali stoiska z sokami, buuu, no coz, sobota.
Na pusty, bo tak sie lepiej czuje.
Terrine mialo jajka i soczewice wiec bialko.
A mi siê wydaje, ¿e zaczê³a¶ siê stosowaæ do rad Edo zarówno co do æwiczeñ jak i sposobu ¿ywienia- jaki jest Twój cel æwiczeñ? definicja? rze¼ba? dawaj znaæ jak siê czujesz i jakie s± efekty, bo sama siê zastanawiam nad low carb, æwiczeniami na czczo i zmian± kolacji na wêglow± na dobre..

Moje dzisiejsze ¿ar³oczne i rozpustne lekkie R:

I¶: amarantus (60g) z twarogiem pó³t³ustym + mieszanka studnecka, kiwi, cukier trzcinowy

II¶: 3 kromki ziaarnistego z : szynk±, serem wêdzonym, sa³at±, kie³ami i pomidorem i æwik³±
1/3 twarogu pozosta³ego ze ¶niadania z ³y¿eczk± konfitury morelowej i dos³odzone cukrem trzcinowym

godz mocnego p³ywania

O: tortilla w³asnej roboty z m±ki pp z kurczakiem w sosie (domowym) meksykañskim z warzywami (pomidor, sa³ata etc)

K: parê jajek, b±d¼ omlet, b±d¼ ryba

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:08   #2323
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze ¿ar³oczne i rozpustne lekkie R:
I¶: amarantus (60g) z twarogiem pó³t³ustym + mieszanka studnecka, kiwi, cukier trzcinowy
II¶: 3 kromki ziaarnistego z : szynk±, serem wêdzonym, sa³at±, kie³ami i pomidorem i æwik³±
1/3 twarogu pozosta³ego ze ¶niadania z ³y¿eczk± konfitury morelowej i dos³odzone cukrem trzcinowym
godz mocnego p³ywania
O: tortilla w³asnej roboty z m±ki pp z kurczakiem w sosie (domowym) meksykañskim z warzywami (pomidor, sa³ata etc)
K: parê jajek, b±d¼ omlet, b±d¼ ryba
Fajnie i wcale nie rozpustnie a bardzo smacznie Smaczny ten amarantus? Jak idzie chudniêcie?
Stary 2011-05-08, 13:16   #2324
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

pozytywna-wariatka, dziêki za ocenê .
2 ¶niadanie nie takie ma³e, bo ciastko by³o wielko¶ci i gramatury dro¿d¿ówki, a, tak jak napisa³am, nie mia³am czasu (i, szczerze mówi±c, ochoty) na nic wiêcej. A podwieczorku w ogóle mia³o nie byæ, bo pó¼no wsta³am - ciasto wpad³o wiêc spontanicznie . Mam skurczony ¿o³±dek i najadam siê t± ilo¶ci± jedzenia, któr± jem.
Co do placków - ja zawsze jak s± ma³e placki ziemniaczane to jest ze ¶mietan± i/lub z cukrem, a jak du¿y (czyt. wêgierski) to wiadomo - z gulaszem wo³owym na ca³y talerz. Ale chyba muszê spróbowaæ na s³ono!

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:41   #2325
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
Fajnie i wcale nie rozpustnie a bardzo smacznie Smaczny ten amarantus? Jak idzie chudniêcie?
dziêkujê

nie wiem jak z tym chudniêciem, bo raz waga pokazuje pare kg wiêcej raz mniej- tak samo z obwodem brzucha-jestem jab³kiem i z niego chcê w³a¶nie zrzuciæ- raz ju¿ ca³kiem ca³kiem a czasem 9 msc cia¿y ...

wydaje mi siê,¿e jem za du¿o wêgli i ti bardziej utrzymanie ni¿ redukcja ale z drugiej strony kocham je¶æ i nie dam rady ograniczyæ bardziej a zwiêkszyæ ruchu te¿ nie dam rady, bo i tak ju¿ jest du¿o i to maksa intensywnego...

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 14:21   #2326
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez Delli Poka¿ wiadomo¶æ
Uwielbiam Twoje jad³a
Zdrowo, du¿o warzyw, smacznie i ró¿norodnie
Dzi¶ niedziela to strzel sobie co¶ s³odkiego
Dziêkujê bardzo za ocenê i komplementy
Stara³am siê ostatnio, ¿eby to jako¶ zdrowiej wysz³o i chyba mi siê uda³o ^^
A dzisiaj na pewno s³odkie wpadnie na podwieczorek - ciasto upiek³am
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 14:46   #2327
niuniulka1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 040

Proszê o ocenê

R

¦: 3 wafle ry¿owe z mas³em orzechowym (cienko posmarowane), pó³ jab³ka, szklanka kawy zbo¿owej na mleku
2¦: 40 gr deseru Smakija (60 kcal)
O: pó³ torebki br±zowego ry¿u, pier¶ z kurczaka na parze, sos chiñski (niestety torebkowy, nie umiem sama zrobiæ )
P: nic
K: wie¶niak z rzodkiewkami

Bardzo ¼le?
Stary 2011-05-08, 14:48   #2328
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
A mi siê wydaje, ¿e zaczê³a¶ siê stosowaæ do rad Edo zarówno co do æwiczeñ jak i sposobu ¿ywienia- jaki jest Twój cel æwiczeñ? definicja? rze¼ba? dawaj znaæ jak siê czujesz i jakie s± efekty, bo sama siê zastanawiam nad low carb, æwiczeniami na czczo i zmian± kolacji na wêglow± na dobre. ba
To tez. Ucielam sobie z Edo pogawedke i wlasciwie wyszlo na to, ze po prosru moj organizm sam wie lepiej. Bylam troche zdezorientowana jak zaczelam znowu cwiczyc po przerwie, bo poprzednim razem jak cwiczylam, to mialam konkretny cel, w sumie mase wiec jadlam duuuzo. W sumie tak, to zawsze mi sie cwiczylo lepiej na pusty zoladek, jadlo tylko 2-3 posilki i tlusto ;-). Moj organizm sam tak wybiera i nie zamkerzam z nim dyskutowac, skoro *podobno* wcale nie jest tak zle cwiczyc na pusty itd. Zobaczymy. Celem jest utrzymanie tego.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 14:57   #2329
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 726

Cytat:
Napisane przez niuniulka1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Proszê o ocenê

R

¦: 3 wafle ry¿owe z mas³em orzechowym (cienko posmarowane), pó³ jab³ka, szklanka kawy zbo¿owej na mleku wafle ry¿owe to s³abe ¼ród³o wêgli, wysoko przetworzone. daj co¶ lepszego: pe³noziarniste pieczywo, p³atki owsiane. nie ma bia³ka do tego
2¦: 40 gr deseru Smakija (60 kcal) odpada
O: pó³ torebki br±zowego ry¿u, pier¶ z kurczaka na parze, sos chiñski (niestety torebkowy, nie umiem sama zrobiæ ) gdzie jakie¶ warzywa? odrobina sosu nie zaszkodzi od czasu do czasu, byle bez przesady
P: nic

K: wie¶niak z rzodkiewkami ok

Bardzo ¼le?
ma³o, s³abo jako¶ciowo, du¿o ¶mieci, ma³o bia³ka. dobrze nie jest
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 15:27   #2330
niuniulka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liquefy Poka¿ wiadomo¶æ
ma³o, s³abo jako¶ciowo, du¿o ¶mieci, ma³o bia³ka. dobrze nie jest
Dziêkujê Wafli w sumie nie jadam, raz mnie skusi³y. Dokoñczê opakowanie i bêdê je¶æ wieloziarnisty Do obiadku doda³am troszkê marchewki
Stary 2011-05-08, 15:56   #2331
cordellia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064

niuniulka, to nie jest zdrowa dieta odchudzaj±ca, to jest g³odówka. radzi³abym jak najszybciej zmieniæ nawyki ¿ywieniowe, bo schrzanisz sobie metabolizm. mog³aby¶ równie dobrze je¶æ wiêcej i te¿ chudn±æ.

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

blogujê sobie
cordellia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 16:06   #2332
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

jutrzejsze U/R niestety zajêcia mam 12-18

1. ¶niadanie: kawa z mlekiem 3,2% ³y¿eczka cukru - kubek. 2 grzanki posmarowane mas³em orzechowym i rozpaækanym bananem

1.5 godz wf - taniec nowoczesny

2. II ¶niadanie: wie¶niak, ogórek, kanapka razowego z mas³em, szynk±.

3. "obiad": sa³atka z kurczakiem, mixem sa³at, jogurtem naturalnym, pomidorkami koktajlowymi, groszkiem.

4. kolacja: jajecznica z 2 jaj, trochê sera ¿ó³tego, szynka, ketchup. kromka razowego z mas³em i szynk±.

w miêdzy czasie wody du¿o i zielona herbata po powrocie ze szkó³ki
Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 16:37   #2333
blablablablabla55555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

Dzisiejsze P:

I. 4 kromki chleba z ziarnami:
z mas³em, szynk± i ketchupem
z mas³em, szynk±
z mas³em i almette
z majonezem
II. 2 ma³e jab³uszka
gar¶æ orzechów nerkowca
III. 2 kromki chleba tostowego z podwójn± ilo¶ci± szynki (brak sera) posmarowane z zewn±trz mas³em i zapieczone
2 kromki chleba z ziarnami z konfitur± truskawkow± posmarowane z zewn±trz mas³em i zapieczone
IV. pierogi leniwe podsma¿ane na ma¶le z cukrem
V. gar¶æ orzechów nerkowca, gar¶æ orzechów ziemnych
jogurt jagodowy 150g
VI. budyñ (2 torebkowe 'porcje', czyli pó³ opakowania na 0,5l)/ p³atki z mlekiem (miseczka
(mo¿e z 1,5 lub 1 szklanka) mleka z p³atkami kukurydzianymi i gar¶ci± rodzynek)

Proszê o jakie¶ opinie, wskazówki

I je¶li kto¶ pamiêta moje owsiankowe ostatnie jad³ospisy, to mo¿e porówna mniej wiêcej jak to przy nich wypada, bo wtedy ty³am i nie wiem jak to bêdzie wygl±daæ bez owsianki?

* Chcê przez jaki¶ czas zrezygnowaæ z porannej owsianki. I na ¶niadanko chyba zostaje mi je¶æ kanapki. Czy macie mo¿e jakie¶ inne pomys³y na szybkie (rano nie mam czasu na przygotowywanie, bo mam daleko do szko³y i i tak muszê wcze¶nie wstawaæ) i smaczne ¶niadanko? Jak nie to chyba postaram siê urozmaiciæ kolacjê, bo ponad moje 8 kromek dziennie to chyba jednak za du¿o. ?

Edytowane przez blablablablabla55555
Czas edycji: 2011-05-08 o 18:47
blablablablabla55555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 16:39   #2334
niuniulka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cordellia Poka¿ wiadomo¶æ
niuniulka, to nie jest zdrowa dieta odchudzaj±ca, to jest g³odówka. radzi³abym jak najszybciej zmieniæ nawyki ¿ywieniowe, bo schrzanisz sobie metabolizm. mog³aby¶ równie dobrze je¶æ wiêcej i te¿ chudn±æ.

Staram siê trochê ¿o³±dek skurczyæ Poczytam jad³ospisy podane przez Was i postaram siê z nich jak najwiêcej skorzystaæ Wieczorkiem wstawiê tak¿e plan na jutro
Stary 2011-05-08, 16:47   #2335
Rarrka90
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 887

wstawie moje U
- aktywno¶æ fizyczna: zero, ca³y dzien le¿e lub siedze i i sie ucze.

sn. 8.30 platki pelnoziarniste eko (ok 6³yzek)+ 5 orzechow laskowych, polowka banana,
otrêby pszenne i ¿ytnie, pestki dyni + 300ml mleka sojowego
espresso.

obiad. 13.30 udko gotowane z kurczaka spore, 3 tarte marchewki, 4 ziemniaki polane jogurtem z mega iloscia natki pietruszki.
deser: 2 mini batoniki kinder

podwieczorek: 17.30 serek homo waniliowy 150g, tarta gruszka, ³yzeczka otrebów;
herbata zielona i milki way 2x

kolacj: 20.30 kajzerka z serekiem wiejskim, 2x plaseter sera zóltego i caly pomiodr z bazyli± ; po: szklanka soku pomarañczowego bez cukru

chodze spac po pó³nocy

Edytowane przez Rarrka90
Czas edycji: 2011-05-08 o 16:48
Rarrka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 17:17   #2336
Edo_ergo_sum
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 034
GG do Edo_ergo_sum

Zaszala³em: R

1) 4 jajka + czerwone porzeczki + surowy miód prosto z plastra
2) Krewetki na ma¶le i czosnku + kukurydza na ma¶le z pieprzem cayenne, ¶wie¿y natka pietruchy i koperek
3) ¿ó³ty ser nadziewany francuskim t³ustym serem zio³owym + oliwki + rzodkiewki + ¶wie¿y koperek
4) Truskawki, banan, kiwi

IMGP1028.jpg

IMGP1030.jpg

IMGP1029.jpg

IMGP1032.jpg
Edo_ergo_sum jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 17:26   #2337
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 726

Cytat:
Napisane przez Edo_ergo_sum Poka¿ wiadomo¶æ

2) Krewetki na ma¶le i czosnku + kukurydza na ma¶le z pieprzem cayenne, ¶wie¿y natka pietruchy i koperek
3) ¿ó³ty ser nadziewany francuskim t³ustym serem zio³owym + oliwki + rzodkiewki + ¶wie¿y koperek

Za³±cznik 3947495

Za³±cznik 3947496

Za³±cznik 3947498

Za³±cznik 3947497
my¶la³am, ¿e wrzucasz wêgle tylko na kolacje

no ale wszystko wygl±da pysznie
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 17:28   #2338
Edo_ergo_sum
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 034
GG do Edo_ergo_sum

Cytat:
Napisane przez liquefy Poka¿ wiadomo¶æ
my¶la³am, ¿e wrzucasz wêgle tylko na kolacje

no ale wszystko wygl±da pysznie
Naderwa³em ¶ciêgna wczoraj wiêc postanowi³em dodaæ trochê wêgli z dobrego ¼ród³a
Edo_ergo_sum jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 17:30   #2339
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez Edo_ergo_sum Poka¿ wiadomo¶æ

Za³±cznik 3947495

Za³±cznik 3947496

Za³±cznik 3947498

Za³±cznik 3947497
Od wczoraj mam chrapkê na krewetki a tu takie zdjêcia <3; bez w±tpienia wszystko pyszne
Stary 2011-05-08, 18:23   #2340
Malenka321
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 891

zaopiekujecie siê mn±??

Zarêczeni

i ¶lubujê ci mi³o¶æ.....
Malenka321 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.