|
|
#2311 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Gra o tron
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
esfira, ale Tyrion wchodząc do komnat ojca nie wiedział, że zastanie tam Shae, nie podejrzewał ją o to, więc nie miał motywu by wejść by zabić ojca. A to, że tatuś go nie kochał i chciał się go pozbyć, to wiedział o tym nie od dziś i jak został skazany na śmierć to przede wszystkim chciał uratować swoje 4 litery. A wejście do ojca by mu powiedzieć, jaki z niego zły tatuś i że ucieka to mało mądre by było ze strony Tyriona, bo w końcu on inteligentny i sprytny, wiec tylko coś bardzo szokującego mogło mu zaćmić umysł na chwilę, tym czymś była Shae w łożu ojca, o której przecież wcześniej nie miał pojęcia. A wydaję mi się, że o zabiciu ojca pomyślał dopiero wtedy, jak ujrzał kuszę na ścianie po uduszeniu Shae.
Jeszcze gdyby Jaime mu powiedział, że Shae jest w łożu ojca, to wtedy jakoś zrozumiałabym motyw Tyriona wchodzącego do komnat ojca, ale tak to było to moim zdaniem bez sensu, niemądre, co nie w stylu Tyriona było. ja wiem, że w Grze o tron przyzwyczajono nas, że postacie zabijają innych z błahych powodów nawet, dla samego zabicia, albo z zemsty. Ale Tyrion to nie typ mordercy, nawet gdy racja jest po jego stronie. Jego domeną to nie agresja i przemoc, tylko spryt i inteligencja. Wątpię, by planował kiedykolwiek zamordowanie własnego ojca (może w marzeniach widział śmierć ojca, ale wątpię, by sam w ogóle przypuszczał, że będzie do tego skłonny)
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-06-21 o 14:03 |
|
|
|
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero teraz miałam czas oglądnąć ostatni odcinek.
Widzę ,że nie tylko mnie rozczarowało zachowanie Aryi. Jak na finał sezonu nie był za emocjonujący Coś czuję ,że aby mogli ciągnąć wątki niektórych postaci w 5 sezonie pomieszają wątki z Uczty wron i Tańca ze smokami . ![]() ![]() Ten wyjazd Varysa trochę bez sensu. |
|
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Książka, którą macie w rękach, jest piątym tomem Pieśni lodu i ognia. Czwartym tomem była Uczta dla wron. Niemniej ten tom nie następuje po poprzednim w tradycyjnym sensie, lecz raczej jest do niego równoległy. Zarówno Taniec, jak i Uczta zaczynają się bezpośrednio po wydarzeniach rozgrywających się w trzecim tomie serii, Nawałnicy mieczy.
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zaczęłam oglądać i kończę 1 sezon.
Serial rewelacyjny |
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja obejrzałam wczoraj odcinek ostatni, trochę mało emocjonujący jak dla mnie, nie było wielkiego wow na końcu. Nie podobało mi się wejście Stannisa - gdzie ta bitwa?? |
|
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
widok z lotu ptaka- tysiące rycerzy. Widok z bliska- 20 dzikich i 5 jeźdźców. Znów widok z lotu ptaka- tysiąe rycerzy. Zbliżenie- Jon Snow
|
|
|
|
|
#2318 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2319 |
|
O RLY?
|
|
|
|
|
|
#2320 |
|
Konto usunięte
|
Borze, miałam identyczne skojarzenie jak ostatnio leciały Psy
|
|
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2322 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio widziałam Gladiatora, tą pierwszą scenę bitwy no i wyglądało to dużo lepiej, w Grze o Tron od razu pomyślałam, że to już ostatni odcinek i już nie mają kasy na dobre efekty
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Konto usunięte
|
Zrobiliby akcję "Wygraj statystowanie w Grze o tron!" i wuala, statystów jak mrówków, za darmoszkę.
|
|
|
|
|
#2325 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2327 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Ekhmmmm
film 'Black Butterflies'
|
|
#2329 |
|
Zadomowienie
|
@up - 'na szczęście' nie oglądałam, a Davos + Melissandre to herezja
![]() Ja podobnie, jak reszta osób wypowiadających się wcześniej co do finału - cieniutko wypadł, cieniutko. Nawet już zostawiając kwestię, że pominęli prawdę o żonie Tyriona, to jego rozmowę z ojcem można było lepiej zrobić, jakoś te emocje spotęgować, a tak - wyszło bardzo płasko. Ot, zabili go i uciekł I nieporozumieniem dla mnie jest patetyczne odpływanie Aryi do Braavos w ostatniej scenie. Zero emocji, odpływa, no i co? Mam czekać w napięciu na następny sezon, aż triumfalnie dopłynie? Zresztą, jeśli scenarzyści nie wprowadzą zmian do jej wątku na dalszych etapach, to moim zdaniem popularność tej postaci skończy się tak samo, jak sympatia do Dany. Bo po prostu się nie będzie nic ciekawego działo.
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Moze popularnosc Aryi spadnie ale nie u mnie, jej watki sa dla mnie wciaz ciekawe. Natomiast watek Dany i w ksiazce i w serialu zawsze dla mnie nudny. No ale nigdy wszystkim nie dogodzisz;-)
|
|
#2331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
no przecież ten kapitan powiedział, że na północ nie płynie, że wraca do Bravos, no to ona mu wtedy pokazała monetę z hmm nazwijmy to mennicy Bravos, więc płyną właśnie tam
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2014-06-27 o 20:14 |
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2334 |
|
Rozeznanie
|
Podobno już o Cat Stark nic nie usłyszymy...
|
|
#2335 |
|
...
|
Też mi gdzieś mignęła wczoraj ta informacja.
A dziś poszukałam i faktycznie: http://www.mtv.com/news/1855322/game...helle-fairley/ Trochę szkoda.
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Cytując za Judith, to już oficjalne.
Jak któraś z Was wyżej zauważyła, serial trzeba traktować jako zupełnie odrębny byt. Oglądała wczoraj z facetem powtórnie ostatni odcinek i uderzyła mnie jeszcze jedna rzecz. Jamie. Relacja z Brienne i potem rozmowa z Tyrionem bardzo go zmieniły. Chciał odzyskać swój honor, być przykładnym lordem dowódcą, zmieniał się w książce bardzo mocno. A co mamy w serialu z tej zmiany? Nic. O knowaniach siostry nie wie + jej wyznanie, więc wszystko jest tak jak było, ich relacja wraca na dawne tory. Po co w takim razie dał Brienne miecz, skoro ich znajomość nic dla niego nie znaczyła i nie odcisnęła żadnego piętna - bezsensu. Tfurcy mają teraz dwie możliwości. Jamie dowie się o "Lanceleu, Osmundzie Kettleblacku, a całkiem możliwe, że również Księżycowym Chłopcu" od kogoś innego, lub będą rozwijali wątek Jamie + Cersei w oderwaniu od książki. |
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
No faktycznie:
"They have got to keep it dramatic and exciting, and extraneous stuff along the way gets lost in order to maintain the quality of brilliant show.” Dramatik i eksajting - a te dłużyzny i wypełnienia czasu, np zukami ?
|
|
#2339 |
|
Konto usunięte
|
Zuki jeszcze spoko ale wymyslone romanse Szarego Robaka? Cycki?
|
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
też to czytałam.....ciekawe czy to oznacza również, że o wilkorze Aryi też nic nie będzie...
żuki były spoko ale zgadzam się, że Robak in love mnie osłabia
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

, a nowych postaci nie przybywa ... Na końcu serialu/powieści pewnie zginą wszyscy co do ostatniego 

tak sobie zadaję pytanie