Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 19:41   #2311
kasiahexe
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

Ja mieszkam poza Londynem, w malym miescie. Na pewno to prawo jazdy zrobie i zaczynam od tego tygodnia oszczedzac. Mysle zaczac lekcje od wrzesnia. Moze jeszcze cos z tax credit dostane bo skladam podanie i tak mysle w miesiac uzbierac na lekcje a auto sie kupi na raty jak zdam .

zalaczam wczorajszy brzuszek
a jak tak to rob napewno ja robiłam prawko w UK 2 lata tem i jestem mega zadowolona w prawdzie 600 funtow sie poszło pasc ale to i tak mało bo wyjezdzilam tylko 20 godzin z egzaminami
prawko to super niezaleznosc

Kochana a kiedy chcesz isc na maternity??

A brzuszek cudowny
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

dostałam od ginekologa listę położnych które świadczą usługi okołoporodowe. W międzyczasie patrzyłam na szkoły rodzenia i położne, które je prowadzą. I podpasowała mi szkoła w centrum wawy i położna, która ją prowadzi. Sprawdziłam ją w necie i ma dobre opinie na forach jest chwalona więc zadzwonilam do niej. Jak już się (po wielu próbach) dodzwoniłam to pogadałyśmy, powiedziałam jej troche o sobie co i jak i umówiłyśmy się na rezerwację. Ona jeszcze nie wie jak będzie miała dyżur w szpitalu, ale jest do mojej dyspozycji od podpisania umowy czyli od 35-36 tygodnia ciąży. Wtedy się płaci 100 zł i juz jest zaklepana
Jedynie cały koszt opieki ( ale od 36 do 42 tc) kosztuje 1500 zł ;/ i to dla szpitala nawet a nie dla niej jak myślałam.. no cóż trudno

zdecydowalismy z tż, że rodzimy w Wawie, bo jak to przecież wracać z noworodkiem w środku zimy samochodem i to z psem 300 km ;/ no bez sensu
i w warszawie będę rodzić na żelaznej a tam położna 1500 zł niestety ;/ i jeszcze znieczulenie 600 zł ;/ no ale mówi się trudno ;D
aaa i szkoła rodzenia bo jestem zameldowana w krakowie 500 zł zaczynają się wydatki

kurcze nie wiedziałam że tak jest z wypłatą macierzyńskiego .. mnie to zresztą i tak nie dotyczy póki co

a mnie badanie szyjki nie bolało zobaczymy jak będzie w przyszłym tygodniu na badaniu

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

AgaMili super brzusio
Położna swietna sprawa ale cent w tej Wawce sa faktycznie tragiczne hihi

Cytat:
Dziekuje

Dzwonil tz z przeprosinami i powiedzial zebym juz sie nie denerwowala i postara sie byc bardziej wyrozumialy zobaczymy

Wlasnie nastawilam pomidorowke na jutro a wczoraj zrobilam bigos na slodko (z glowki kapusty z koncentratem pomidorowym)
no widzisz a wiec wcale nie jest taki zły hihi faceci czasami tak maja

LIVKA jest juz z nami

Edytowane przez kasiahexe
Czas edycji: 2011-08-17 o 19:42
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 19:42   #2312
AgaMili
BAN stały

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez madzia16094 Pokaż wiadomość
hej kochane ja juz czuje ruchy i to bardzo mocno nawet jak chodze czuje jak sie wierci ;D nawet moj mezulek czuje jak reke przylozy wspaniale uczucie bezcenne najpiekniejsze na swiecie ale martwi mnie twardnienie brzucha nieraz robi sie taki jak kamien pare razy dziennie tez tak macie ?
Ja takie twardnienie mialam w I ciazy dopiero w 8. miesiacu i polozna mi mowila ze to skurcze przepowiadajace. Takze nie wiem czemu tak wczesniej Ci brzuch twarnienie, powinnas zapytac o to lekarza.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 19:44   #2313
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
O widzisz, to ja też będę miała liczoną mniejszą pensję, bo byłam w lipcu na chorobowym Trudno

Super, że krem nieszkodliwy
Myślałam, że to jakiś kupiony
Moje witaminy nie zawierają wit. A Biorę PregnaPlus.

Ale ta "biedna i głupia" jest szczęsliwa, i to jest najważniejsze

O matko, ale koszty
U nas ordynator zabronił rezerwowania i opłacania położnych, więc ten wydatek mi odpadnie A znieczulenia podobno u nas w szpitalu też nie dają, więc
I nie wiem, jak z zapisami do szkoły rodzenia, muszę tam zadzwonić i zapytać kiedy trzeba iśc

do szkół rodzenia dowiedz się już teraz bo w wielu szkołach gdzie patrzyłam nie było już miejsc

kropeczka moje Prenatal Classic zawierają wit.A ( beta karoten) i to 150 % dziennego zapotrzebowania to ja już nie wiem
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 19:47   #2314
kamciurka
Zakorzenienie

ja to w ogole Wam powiem, ze moj lekarz nie kazal mi brac zadnych witamin... powiedzial ze tylko kwas foliowy, zeby nie pasc dziecka ta paszą, tak powiedzial doslownie, wiec ja nic nie biore, ale sama nie wiem, bo z cora bralam materne pamietam

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 19:48   #2315
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
a jak tak to rob napewno ja robiłam prawko w UK 2 lata tem i jestem mega zadowolona w prawdzie 600 funtow sie poszło pasc ale to i tak mało bo wyjezdzilam tylko 20 godzin z egzaminami

No wiem i ja juz nie moge sie tego doczekac. Mecze meza od roku, juz nawet mnie uczyl jezdzic i jakos mi szlo. Mysle ze jak zrobie na automat kurs to w 2 miesiace sie naucze, potem planuje kupic renault megane o taki: http://www.google.pl/imgres?q=renaul...1t:429,r:4,s:0 . W sam raz dla mamy z dwojka dzieci, nieduze ale i niemale, no i automat . W ratach 100 miesiecznie . Ciekawe co maz powie jak go jutro znowu zaczne meczyc . Na razie nie mam kasy bo przedszkole 2x drozsze w wakacje , a od wrzesnia znow bedzie taniej, dostane jeszcze z 30f na tydzien z tax credits bo juz dzwonilam i bede mogla 3 lekcje w tygodniu wykupywac. Juz sie nie moge doczekac
A na maternity ide od stycznia czyli dopiero w 9. miesiacu. Ja nie bede miala statutory maternity tylko maternity allowance bo jestem self employed
Stary 2011-08-17, 19:48   #2316
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
O matko Nikotynka ale koszty 1500 plus znieczulenie 600 .. Dobrze ze w UK znieczulenie za darmo i to w standardzie . Nie wyobrazam sobie rodzic znowu bez znieczulenia... Odradzam wszystkim
no ja też sobie nie wyobrażam bez znieczulenia właśnie w UK jeszcze gaz dostaniesz też bym chciała powdychać głupiego jasia

Cytat:

A brzuszek cudowny

Położna swietna sprawa ale cent w tej Wawce sa faktycznie tragiczne hihi

no widzisz a wiec wcale nie jest taki zły hihi faceci czasami tak maja
nooo moja koleżanka placiła za poród w prywatnej klinice 12 tys to dopiero sumka ale ona to panikara była straszna i chciała aż takie pieniądze zapłacić
Stary 2011-08-17, 19:53   #2317
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a podobno w II trym hormony miały się ustatkowac....a ja mam gorzej niz w pierwszym
u mnie też gorzej z tą chwiejnością niż w I trymestrze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 19:56   #2318
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Inutil, gratuluję pierwszych kopniaczków!!! ale to musi być uczucie fantastyczne
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 19:59   #2319
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
No wiem i ja juz nie moge sie tego doczekac. Mecze meza od roku, juz nawet mnie uczyl jezdzic i jakos mi szlo. Mysle ze jak zrobie na automat kurs to w 2 miesiace sie naucze, potem planuje kupic renault megane o taki: http://www.google.pl/imgres?q=renaul...1t:429,r:4,s:0 . W sam raz dla mamy z dwojka dzieci, nieduze ale i niemale, no i automat . W ratach 100 miesiecznie . Ciekawe co maz powie jak go jutro znowu zaczne meczyc . Na razie nie mam kasy bo przedszkole 2x drozsze w wakacje , a od wrzesnia znow bedzie taniej, dostane jeszcze z 30f na tydzien z tax credits bo juz dzwonilam i bede mogla 3 lekcje w tygodniu wykupywac. Juz sie nie moge doczekac
A na maternity ide od stycznia czyli dopiero w 9. miesiacu. Ja nie bede miala statutory maternity tylko maternity allowance bo jestem self employed
a nie szkoda wywalac ci kasy na robienie prawka w automacie???
uwiez mi ze w manulau sie ławo jedzic a tak to bedziesz mogła jedziec tylko automatem :/
a taka renówka bardzo fajan ja sie uczylam jedziec duzym autem i mam własnie taka krowe hihi w sumie lubie autka co maja cos wiece pod maska hihi ale takie renówki sa tez sport 2.0 a wiec kopa maja

jejciu ja juz bym poszła na maternity hihhi

Cytat:
no ja też sobie nie wyobrażam bez znieczulenia właśnie w UK jeszcze gaz dostaniesz też bym chciała powdychać głupiego jasia

nooo moja koleżanka placiła za poród w prywatnej klinice 12 tys to dopiero sumka ale ona to panikara była straszna i chciała aż takie pieniądze zapłacić
hihi gaz i nie tylko i to wsztko za free ale ja i tak sie boje rodzic w Uk jakos nie mam zaufania do tych angielskich głupków hihi

LIVKA jest juz z nami
Stary 2011-08-17, 20:00   #2320
madzia16094
Raczkowanie

jutro mam wizyte spytam w 13 tyg mialam plamienia i skurcze ale udalo sie je przegonic troche sie boje bo 2 lata temu poronilam w 16 tygodniu rozwarcie pecherz plodowy juz w pochwie lezalam dwa tyg az dzidzia moja obumrze sama czulam sie okropnie ze nie moge nic zrobic uratowac wlasnego dziecka w tej ciazy boje sie kazdego skurczu jak w 13 tyg mialam plamienia i bol brzucha myslalam ze to juz koniec ale przeszly
madzia16094 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 20:01   #2321
uska000
Zadomowienie

ale jestem padnieta;/

jutro was nadrobie dzis napisze tylko dobranoc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 20:03   #2322
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
do szkół rodzenia dowiedz się już teraz bo w wielu szkołach gdzie patrzyłam nie było już miejsc

kropeczka moje Prenatal Classic zawierają wit.A ( beta karoten) i to 150 % dziennego zapotrzebowania to ja już nie wiem
No muszę sprawdzić i zadzwonić

Cytat:
Za 12 tysięcy to oni powinni w tej klinice urodzić za nią

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 20:07   #2323
anankee
Rozeznanie

madzia koniecznie powiedz lekarzowi o tych twardnieniach brzucha, na pewno możesz brać magnez i no-spę jak tylko ci brzuszek stwardnieje.
w pierwszej ciąży pamiętam, że u mnie takie twardnienia brzucha zaczęły się gdzieś w 28 tygodniu, ale ja brałam tylko magnez, i efektem było że w 33 tygodniu wylądowalam w szpitalu z rozwarciem 2cm i skróconą szyjką o 50% ...... dostalam z miejsca fenoterol 4 razy na dobę, leżałam 3 tygodnie, a potem w domu jeszcze wytrzymałam 2 tygodnie i Emi urodzila się w 1 dniu 38 tygodnia (3 dni po odstawieniu fenoterolu). Ale te ostatnie 6 tygodni to miałam ścisły reżim łóżkowy, wstawałam tylko na papu i do łazienki.

Emi!

Edytowane przez anankee
Czas edycji: 2011-08-17 o 20:09
anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 20:08   #2324
AgaMili
BAN stały

Cytat:

Mialam glupiego jasia ale nie pamietam czy dzialal bo za pozno mi go dali i tak bolalo ze i tak bylam polprzytomna
Cytat:
a nie szkoda wywalac ci kasy na robienie prawka w automacie???
uwiez mi ze w manulau sie ławo jedzic a tak to bedziesz mogła jedziec tylko automatem :/
a taka renówka bardzo fajan ja sie uczylam jedziec duzym autem i mam własnie taka krowe hihi w sumie lubie autka co maja cos wiece pod maska hihi ale takie renówki sa tez sport 2.0 a wiec kopa maja

jejciu ja juz bym poszła na maternity hihhi

hihi gaz i nie tylko i to wsztko za free ale ja i tak sie boje rodzic w Uk jakos nie mam zaufania do tych angielskich głupków hihi
Wiesz rozwazalam te opcje dlugo i jednak chyba bede robic tylko w automacie. Zalezy mi na tym zeby zdac przed porodem i boje sie ze nie naucze sie w manualu tak szybko...
A co do porodu tutaj, uwierz mi wszystko zalezy od szpitala. Jezeli slyszalas choc jedna zla opinie o tym do ktorego jestes zapisana, jedz rodzic do innego! Kochana mowie Ci ja nie wierzylam w opinie i przezylam masakre. Traktowali mnie jak zwierze, prosilam o znieczulenie i mi go nie dali! Gdzie w sali obok jakas Hinduska od razu dostala edpidural. Opieka beznadziejna! Tym razem rodze w szpitalu w ktorym moja kolezanka rodzila i zachwalala, niby bolu w ogole nie czula bo od razu wszelkie znieczulenia do wyboru, polowe porodu przespala z mezem w sali, grali w karty i wylegiwala sie w wannie. Podobno przezycie super. A ja trauma to konca zycia moja znajoma mi mowila zebym nie rodzila tam, byla w II ciazy i wybrala inny szpital w w tym nie chcieli jej zrobic cc po kilkunastu godzinach niepostepujacego porodu a jak sie zdecydowali to dziecko dostalo 2pkt i bylo cale sine przez to przedluzanie. A ja peklam z jednej strony bo mnie nie chciala naciac i jak peklam to naciela dopiero, wiec mialam szwy z obu stron .

A Ty kiedy idziesz na maternity?
Stary 2011-08-17, 20:08   #2325
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:

racja

LIVKA jest juz z nami
Stary 2011-08-17, 20:09   #2326
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dostałam torbę ciuchów chłopięcych od koleżanki mojej mamy nie spodziewałam się :P)

Cytat:
Napisane przez madzia16094 Pokaż wiadomość
ale martwi mnie twardnienie brzucha nieraz robi sie taki jak kamien pare razy dziennie tez tak macie ?
mi się robi bardzo twardy jak chwilę pochodzę, albo długo siedzę no i do tego miałam te bóle. Biorę nospę forte 3x1 i magnez 3x1 w sumie nie widzę wielkiej poprawy... tyle że więcej leżę i nie chodzę za dużo to mniej boli ;-)

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Inutil, gratuluję pierwszych kopniaczków!!! ale to musi być uczucie fantastyczne
ahhh, sama zobaczysz za kilka tygodni fantastyczne to jest uczucie
Stary 2011-08-17, 20:10   #2327
MMONIKA9
Wtajemniczenie

;( a mi jest przykro nawet zadna nie zauważyła ze wczoraj i dziś mnie cały dzień nie było że nic nie pisałam... łaj???
no nic nei było mnie bo tż miał humory i mi kompa po złości rozłączył to jest zbój no ale dzis podłączył i jest ok
a ja dziś dostałam paczuszke z darmowymi próbkami
a od teściowej dostałam tzn Michas od babci dostał takie ubranko już tak patrzyłam że będzie idealne do chrztu
Michałek od wczoraj takie fikołki fika i kopie w brzuch że aż mi cały brzuch podskakuje super uczucie jeszcze jak się widzi ten podskakujący brzuch to już w ogóle extra uczucie
jutro na 11 mam wizytę u lekarza tym razem już będe miec usg przez brzuch nie mogę się doczekać jestem ciekawa ile urósł już mój synuś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1897.jpg (18,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1898.jpg (26,4 KB, 28 załadowań)
Stary 2011-08-17, 20:12   #2328
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
No muszę sprawdzić i zadzwonić

Cytat:
racja

więc domyślacie sie jak ja zareagowałam co innego 2-3 tysiące a co innego 12
z drugiej strony jej pieniądze i jak chciała to ok ( swoją drogą potwierdza, że jest bardzo zadowolona)

Aga ja to bym wdychała ten gaz zaraz po przyjęciu żeby działał

Edytowane przez n1kotynka
Czas edycji: 2011-08-17 o 20:14
Stary 2011-08-17, 20:12   #2329
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
;( a mi jest przykro nawet zadna nie zauważyła ze wczoraj i dziś mnie cały dzień nie było że nic nie pisałam... łaj???
Ale jesteśmy okropne baby Wybacz!!
Stary 2011-08-17, 20:13   #2330
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Mialam glupiego jasia ale nie pamietam czy dzialal bo za pozno mi go dali i tak bolalo ze i tak bylam polprzytomna

Wiesz rozwazalam te opcje dlugo i jednak chyba bede robic tylko w automacie. Zalezy mi na tym zeby zdac przed porodem i boje sie ze nie naucze sie w manualu tak szybko...
A co do porodu tutaj, uwierz mi wszystko zalezy od szpitala. Jezeli slyszalas choc jedna zla opinie o tym do ktorego jestes zapisana, jedz rodzic do innego! Kochana mowie Ci ja nie wierzylam w opinie i przezylam masakre. Traktowali mnie jak zwierze, prosilam o znieczulenie i mi go nie dali! Gdzie w sali obok jakas Hinduska od razu dostala edpidural. Opieka beznadziejna! Tym razem rodze w szpitalu w ktorym moja kolezanka rodzila i zachwalala, niby bolu w ogole nie czula bo od razu wszelkie znieczulenia do wyboru, polowe porodu przespala z mezem w sali, grali w karty i wylegiwala sie w wannie. Podobno przezycie super. A ja trauma to konca zycia moja znajoma mi mowila zebym nie rodzila tam, byla w II ciazy i wybrala inny szpital w w tym nie chcieli jej zrobic cc po kilkunastu godzinach niepostepujacego porodu a jak sie zdecydowali to dziecko dostalo 2pkt i bylo cale sine przez to przedluzanie. A ja peklam z jednej strony bo mnie nie chciala naciac i jak peklam to naciela dopiero, wiec mialam szwy z obu stron .

A Ty kiedy idziesz na maternity?
dasz rade mowie Ci ja tez sie balam manuala ale jest prosty jak barszcz hihi

Ja w sumie nie mam obiekcji do szpitala ale jak slysze tak myslenie tych debilnych angielskich lekarzy to mnie trafia :/
boje sie ze np. za dlugo beda czekac i cos sie stacnie bo oni tu czesto czekaja do ostaniej chwili :/
Ja sobie odrazu w Planie porodu zaznacze ze maja mnie naciac a nie czekac do koncia nie wiem po co :/

a na maternity chce isc zaraz przed swiatmi jak mi sie uda hihi

MONIA a zdrugiej strony przepraszm ze to powiem ale zabiła bym za cos takiego co zrobił twoj luby :/

LIVKA jest juz z nami

Edytowane przez kasiahexe
Czas edycji: 2011-08-17 o 20:17
Stary 2011-08-17, 20:14   #2331
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
więc domyślacie sie jak ja zareagowałam co innego 2-3 tysiące a co innego 12
z drugiej strony jej pieniądze i jak chciała to ok ( swoją drogą potwierdza, że jest bardzo zadowolona)
nawet gdybym była niezadowolona, to wstyd byłoby mi się do tego przyznać buląc tyle kasy
co miała mówić
Stary 2011-08-17, 20:18   #2332
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
nawet gdybym była niezadowolona, to wstyd byłoby mi się do tego przyznać buląc tyle kasy
co miała mówić
to bliska koleżanka i myślę że powiedziałaby żeby nie robić im reklamy na ktorą nie zasługują mi polecała rodzenie tam ale ja nie dam 12 tysięcy na poród
Stary 2011-08-17, 20:18   #2333
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
co miała mówić
hihi lusesita niezła jesteś ale masz racje

LIVKA jest juz z nami
Stary 2011-08-17, 20:32   #2334
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
to bliska koleżanka i myślę że powiedziałaby żeby nie robić im reklamy na ktorą nie zasługują mi polecała rodzenie tam ale ja nie dam 12 tysięcy na poród
skoro tak, to ok
Nie wyobrażam sobie takich pieniędzy za poród...
No ale skoro kogoś stać
Stary 2011-08-17, 20:38   #2335
AgaMili
BAN stały

Cytat:
no nic nei było mnie bo tż miał humory i mi kompa po złości rozłączył to jest zbój no ale dzis podłączył i jest ok
a od teściowej dostałam tzn Michas od babci dostał takie ubranko już tak patrzyłam że będzie idealne do chrztu
Michałek od wczoraj takie fikołki fika i kopie w brzuch że aż mi cały brzuch podskakuje super uczucie jeszcze jak się widzi ten podskakujący brzuch to już w ogóle extra uczucie
jutro na 11 mam wizytę u lekarza tym razem już będe miec usg przez brzuch nie mogę się doczekać jestem ciekawa ile urósł już mój synuś
nie martw sie o mnie dopiero sobie dziewczyny przypomnialy po tygodniu. moj tez czasem mi mowi ze odlaczy mi neta ale tylko by sprobowal

kasiahexe ja tez jak sie uda to pojde przed swietami

pomidorowa gotowa i mili wcina bo ona kocha moje zupy i jak tylko zobaczyla ze robie to od razu "ale pieknie ziupka pachnie, moge troszke sprobowac?" i czekala godzine az zrobie. No ale teraz juz do spania A ja zajadam sie kanapkami z twarozkiem ze szczypiorkiem wlasnorecznie zrobionym i parowki

P.S. Tz zaakceptowac moj pomysl z prawem jazdy. Tylko skomentowal "bedzie kolejny powod do zmartwien"

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-08-17 o 20:40
Stary 2011-08-17, 20:39   #2336
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
dostałam od ginekologa listę położnych które świadczą usługi okołoporodowe.
No to muszę mojego gina podpytać

Cytat:
Moje witaminy nie zawierają wit. A Biorę PregnaPlus.
Cytat:
Muszę przemyśleć sprawę tych witamin, ale widzę, że pomimo tego, że w ciąży wit. A jest zabroniona to jest ona i to w dużej dawce w suplementach dla kobiet ciężarnych. Dziwne... Widocznie tak do końca szkodliwa nie jest, skoro w takich witaminach jest.

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ja to w ogole Wam powiem, ze moj lekarz nie kazal mi brac zadnych witamin... powiedzial ze tylko kwas foliowy, zeby nie pasc dziecka ta paszą, tak powiedzial doslownie, wiec ja nic nie biore, ale sama nie wiem, bo z cora bralam materne pamietam
Ja biorę swoje witaminy co 2 dzień (jak nie zapomnę ), ale to podobno dlatego, że kobiety w ciąży odżywiają się lepiej (tia ) i dlatego lekarz nie kazał mi brać ich codziennie. Jakoś nasze babki pewnie nie brały żadnych witamin a rodziły zdrowe dzieci

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Cytat:
Czasami trudno wszystkich wychwycić... Ale mnie nie było cały długi weekend i też o mnie nikt nie pytał Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 20:44   #2337
bambusiek
Zakorzenienie

za wszystkie ruchy dzidziolów

dla smutających

ja też mam większe wahania nastrojów niż w I trymestrze. Jakaś pierdoła i już ryczę
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 20:48   #2338
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
skoro tak, to ok
Nie wyobrażam sobie takich pieniędzy za poród...
No ale skoro kogoś stać
jest popyt jest podaż

Cytat:
nie martw sie o mnie dopiero sobie dziewczyny przypomnialy po tygodniu. moj tez czasem mi mowi ze odlaczy mi neta ale tylko by sprobowal

kasiahexe ja tez jak sie uda to pojde przed swietami

pomidorowa gotowa i mili wcina bo ona kocha moje zupy i jak tylko zobaczyla ze robie to od razu "ale pieknie ziupka pachnie, moge troszke sprobowac?" i czekala godzine az zrobie. No ale teraz juz do spania A ja zajadam sie kanapkami z twarozkiem ze szczypiorkiem wlasnorecznie zrobionym i parowki

P.S. Tz zaakceptowac moj pomysl z prawem jazdy. Tylko skomentowal "bedzie kolejny powod do zmartwien"
ja jem gruszki
i juz mnie nos na koktajl malinowy

super ze tz sie zgodzil

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
za wszystkie ruchy dzidziolów

dla smutających

ja też mam większe wahania nastrojów niż w I trymestrze. Jakaś pierdoła i już ryczę
oj szkoda ze nie widzialas mojej wczorajszej histerii

ahhh te hormony
Stary 2011-08-17, 20:56   #2339
AgaMili
BAN stały

Nikotynka ja chcialam zjesc brzoskwinie ale okazalo sie ze w srodku zepsuta . Glupia brzoskwinia
Stary 2011-08-17, 20:58   #2340
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Czesc dziewczyny, troche sie nie odzywalam ale zebyscie sie o mnie nie martwily to sie melduje. Kasikzaki
Aguś doczytałam ze tż przeprosił oby już było lepiej

Ja jakoś o dziwo nie mam dużo humorzastych dni ale jak się zdarzy to mój też się wkurza a mnie to wpienia bo przecież jestem do cholerki w ciąży

Daj jutro znać co tam z Mili w przedszkolu.
Cytat:
kasik mój tz to myśli, że jak tylko dotknie brzucha to maleństwo go zacznie kopać
No mój to nawet cierpliwy.

A Twój to jak od mojej siostry tż. Dzisiaj mi mówiła że jak była w ciaży to przyłożył rękę do brzucha i po pięciu sekundach stwierdził..."on się wcale nie rusz"........ , faceci

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
.. a dzidzia chyba daje o sobie znać bo czuję te motyle głęboko pod pępkiem ale stanowczo nie są to kopniaki i nie są te ruchy wyczuwalne przez skórę.. więc nie wiem jak wy to robicie że tż-towie wasi już czują.
Ja 2 tyg temu zaczęłam czuć te motylki ale dopiero jak sie zaczął 20tc to kopniaczki......lada dzień pewnie też sie już razem tym będziecie cieszyć

Cytat:

Ja też czekam na te prubki...jak długo czekałaś?Ja się chyba tydzień temu zarejestrowałam.
A dzisiaj tż mi mówi żebym na pampersie się zarejestrowała bo też coś można dostać ale to w Irlandii. Choć może na Polskiej stronce też coś jest, nie wiem.

A ja jestem szcześliwa bo dostałam już kilka ciuszków od siostry co na Franka już zamałe. Jeszcze cała sterta jest ale to jak wyrośnie
Kolory neutralne i chłopięce, jak będę mieć dziewczynkę to i tak to kicham do spania może być

Chwalę się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080033.jpg (83,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080035.jpg (49,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080037.jpg (60,0 KB, 24 załadowań)
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości