Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-03, 07:44   #2311
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Dzień dobry!

wczoraj przed snem znowu zaliczyłam niefajne męczyło mnie, zasnąć potem nie mogłam. Tż kazał dzwonić dzisiaj do gina, ale nie jestem przekonana czy mam zadzwonić, bo co on mi pomorze. Ale przez ostatnie 10 dni spotkania z kibelkiem miałam codziennie oprócz piątku
na szczęście nie chudnę i apetyt mam normalny

Dziewczyny, co myślicie o kołyskach? Spodobała mi się taka http://allegro.pl/komplet-kolyska-ma...831621062.html lub taka http://allegro.pl/kolyska-drewniana-...845887518.html
Znajoma i kuzynka, które mają małe dzieci polecały, można postawić koło łóżka, maluch śpi w niej do około 6 miesięcy...

Co myślicie?

AgaMili wysłałam ci zaproszenie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Inutil nie przejmuj sie co ludzie beda gadac. Moja mama na przyklad nie zgadza sie na imie Marcel bo tak sie nazywala firma transportowa z mojego miasta w PL. Jdnym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Wcale się nie dziwię, ja też będę unikała imon kojarzących się z kimśtam U nas teściowa jest Aleksandra, więc Ola/Olek nie ma racji bytu u mnie
no właśnie, ja wcześniej myślałam, że nie będzie takiego gadania, bo to tylko imię. Ale nie chcę, żeby ktoś mówił, że to po wujku, bo niekoniecznie bym tak chciała.
Zobaczymy. Jak nic innego nam się nie spodoba, to zostanie. A mamy jeszcze trochę czasu

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
A wy macie już wybrane wózeczki ???, ja przeglądam je na bieżąco bo w sumie jeszcze tylko to musimy kupić, resztę wszystko mamy
ja od początku chciałam x-landera. I udało mi się kupić używkę (sam głęboki - bo tak chcieliśmy) na allegro.
Właśnie dzisiaj przyjdzie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hej lasencje ja nadal u rodziców stwierdziłam że bez sensu jechać w sobotę wieczorem jak w poniedziiałek musiałąbym tu wracać bo tż co drugi dzień jezdzi po mamę do pracy więc jak jechał po nią w sobotę yto potem dopiero w poniedziałek by jechał i mogła bym się z nim zabrac bo we wtorek by nie jechał tylko dopiero w środę a ja na środę mam dentystkę na 10:30 więc do tej środy tu już zostane i wieczorkiem jak będzie jechać po mame to mnie odbierze w piatek idę porobić badania i na wtorek myślę ż ejuż będe mieć wyniki a w czwartek 13 wizyta u lekarza i to będzie już 30 tydz aleza to teraz leci
a wy dziewczyny macie profile na nk lub facebooku?bo ja w sumie częsciej na fb siedze ale jak dodajecie się do znajomych to mnie też możecie niewiem czy sie w klubie danymi wymieniacie czy jak??
hihi, musiałam przeczytać kilka razy, bo trochę zakręciłaś
kurde, 30tc to brzmi poważnie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Szykuję się na wizytę ! Trzymajcie kciuki, bo za każdym razem się denerwuje i martwię żeby było wszystko dobrze
czekamy na dobre wieści.
Stary 2011-10-03, 07:56   #2312
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Hej

Nie mogę spać od 5... czuję jakieś poddenerwowanie i irytację ze względu, że 2 dni minęły i non stop w biegu z A... czasu dla siebie nic, zero... złozył komodę, strasznie duża, teraz mysli nad nowymi meblami- głębokimi, taką duuużżą szafę
Zrobił mi klakson i mogę klikać na wkur...ch kierowców no i lusterko zamontował te moje nieszczęsne
Wczoraj wieczór o 23? obejrzeliśmy film 'życie przed życiem' się chłopak wczuł w rolę dowiedział się mnóstwo rzeczy m.in jak dym wpływa na rozwój dziecka i kaszel (muszę iść do lekarza bo mam suchy- pogorszył mi się w ciązy bo ogólnie miałam taki ale lżejszy) i padł

Teraz pojechali moim autem we 4 załatwiać ich samochód i prąd, tak mi smutno, zostałam sama w domu Jeszcze mnie głowa boli znów... o 24 i teraz wrr... znów się zaczęło
Jeszcze cały dzień się sprzeczaliśmy ale o zgrozo!- przeprosiłam go tylko, że to on zaczynał i wszczynał sprzeczkę ja tylko odpowiadałam też mnie przeprosił, no i ma szczęście

Jeszcze dziś wyjeżdża

A moje libido = zero przeszło mi... no ileż można być rozochoconym? miesiącami?
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
zastanów się co robisz: wieprzowina, kaczka, gęś, baranina, podroby wieprzowe, węgorz, śledź, łosoś, makrela, szprotki, smietana, lody, sery żółte i topione, sery wędzone, mleko UHT, smalec, masło, krokiety, kluski, makaron, ryż biały, musli z owocami kandyzowanymi lub czekoladowe, banany, suszone owoce, gruszki, orzechy, winogrona, biała fasola, soja, soczewica, alkohol, napoje słodzone i gazowane, sok winogronowy, brzoskwiniowy, gruszkowy, bananowy.

hym... jak dla mnie to jakaś pomyłka z tą ostatnią grupą produktów, jak to lodów nie można i serka zółtego i bananów i masełka...???
jakis debil to pisał banany uczulają i mało jeśc to wiem

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 07:59   #2313
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
A wy macie już wybrane wózeczki ???, ja przeglądam je na bieżąco bo w sumie jeszcze tylko to musimy kupić, resztę wszystko mamy
My podobnie jak inutil kupilismy uzywanego x-landera, i juz stoi wyprany i zapakowany w piwnicy

monia 30 tydz wow juz za chwile bedziesz nam zdawać relacje z porodu

Ja jeszcze w łozeczku, wlasnie zjadłam sniadanko i zbieram sie powolutku bo dzis wizyta połówkowa A ze mam jeszcze pare spraw do załatwienia w Bdg to musze wyjechac szybciej

inutil mysle, ze na tym etapie ciązy, takie rewolucje chyba juz nie powinny wystepowac ja bym na nastepnej wizycie powiedziała, kiedy idziesz do lekarza?

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-10-03 o 08:00
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:05   #2314
Mijus
Rozeznanie

Cześć brzuchatki
Lecę zaraz po części do auta i do mechanika...aż się boję o ilę dziś będę lżejsza w portfelu
Na razie objadam się winogronami i już wiem, że zjadłam ich za dużo
Miłego dnia kochane
Stary 2011-10-03, 08:15   #2315
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Ja jeszcze w łozeczku, wlasnie zjadłam sniadanko i zbieram sie powolutku bo dzis wizyta połówkowa A ze mam jeszcze pare spraw do załatwienia w Bdg to musze wyjechac szybciej

inutil mysle, ze na tym etapie ciązy, takie rewolucje chyba juz nie powinny wystepowac ja bym na nastepnej wizycie powiedziała, kiedy idziesz do lekarza?
do lekarza dopiero za dwa tygodnie, dlatego chyba dzisiaj zadzwonię i zobaczę co mi powie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej

Nie mogę spać od 5... czuję jakieś poddenerwowanie i irytację ze względu, że 2 dni minęły i non stop w biegu z A... czasu dla siebie nic, zero... złozył komodę, strasznie duża, teraz mysli nad nowymi meblami- głębokimi, taką duuużżą szafę
Zrobił mi klakson i mogę klikać na wkur...ch kierowców no i lusterko zamontował te moje nieszczęsne
Wczoraj wieczór o 23? obejrzeliśmy film 'życie przed życiem' się chłopak wczuł w rolę dowiedział się mnóstwo rzeczy m.in jak dym wpływa na rozwój dziecka i kaszel (muszę iść do lekarza bo mam suchy- pogorszył mi się w ciązy bo ogólnie miałam taki ale lżejszy) i padł

Teraz pojechali moim autem we 4 załatwiać ich samochód i prąd, tak mi smutno, zostałam sama w domu Jeszcze mnie głowa boli znów... o 24 i teraz wrr... znów się zaczęło
Jeszcze cały dzień się sprzeczaliśmy ale o zgrozo!- przeprosiłam go tylko, że to on zaczynał i wszczynał sprzeczkę ja tylko odpowiadałam też mnie przeprosił, no i ma szczęście

Jeszcze dziś wyjeżdża

A moje libido = zero przeszło mi... no ileż można być rozochoconym? miesiącami?
bidulka może wypij sobie meliskę? bo po tym co piszesz 'czuć', że nieźle zdenerwowana jesteś

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć brzuchatki
Lecę zaraz po części do auta i do mechanika...aż się boję o ilę dziś będę lżejsza w portfelu
Na razie objadam się winogronami i już wiem, że zjadłam ich za dużo
Miłego dnia kochane
winogronami... przecież nie wolno

ja właśnie jem chleb z serem żółtym i śledzie
Stary 2011-10-03, 08:15   #2316
czubasek20
Zakorzenienie

Hej mamuski
Ja wyszłam wreszcie ze szpitala ale we wtorek muszę jeszcze jechać do łodzi na wizytę bo wynik jednego badania przyjedzie o 13 dopiero.
Wykluczyli cholestaze
miałam robione usg w czwartek, maleństwo waży 290 g więc nie za dużo. Dostałam Luteinkę 2x dziennie i mam stosować dietę wątrobową.

Dziś zaczynamy 21 tydzień

Do ślubu zostało tylko 5 dni

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:24   #2317
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

ponawiam pytanie o kołyski

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej mamuski
Ja wyszłam wreszcie ze szpitala ale we wtorek muszę jeszcze jechać do łodzi na wizytę bo wynik jednego badania przyjedzie o 13 dopiero.
Wykluczyli cholestaze
miałam robione usg w czwartek, maleństwo waży 290 g więc nie za dużo. Dostałam Luteinkę 2x dziennie i mam stosować dietę wątrobową.

dobrze, że wykluczyli tą cholestazę, bo to dziadostwo jest maleństwo masz w brzuszku, mój to wielkolud jest.

Oby pogoda dopisała taka jak była w ten weekend

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-03, 08:29   #2318
staraupa
Raczkowanie

Inutil ja kupiłam kołyskę z aukcji na allegro, bardzo się cieszę bo wiele osób mówi że nawet do 6 mcy dziecko bardzo lubi w kołysce a ja mam małą sypialnię więc jak w sam raz będzie pasowała. Co do wymiotów to ja bym też sprawdziła, ja strasznie wymiotowałam do 4 mca ale teraz to tak z raz w tygodniu jak mi coś bardzo nie podejdzie.
Monia ale czad....30tc, też bym już chciała
co do wózka to ja już wybrałam Bebetto Solaris! Ktoś też taką decyzję podjął??
miłego dnia wszystkim i udanych wizyt!!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:30   #2319
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
ponawiam pytanie o kołyski
w sumie- wolałabym za tą cenę kupic łóżeczko turystyczne z płozami i będzie kołyska oraz dzieciak do 3 lat będzie mógł przebywać 200 zł na 6 miesięcy to dla mnie bez sensu wolałabym turystyczne i w razie co złożysz sobie
Cytat:
Hej mamuski
Wykluczyli cholestaze

Dobrze, że już wsio oki! No i za 21 tydz!

A ślub... ahh ten stresik hihi
Cytat:
bidulka może wypij sobie meliskę? bo po tym co piszesz 'czuć', że nieźle zdenerwowana jesteś

nie mam melisy kiedyś wzięłam herbatę u mojej mamy bo pomyliłam z miętową i nie smakowało mi - lub była stara jakoś mnie odrzuciło od tamtej pory

Ahh bo dziś wyjeżdżają, A. padnięty, wszystko szybko robi, żeby zdążyc, a dla siebie czasu nie mamy

Tesc chyba zmądrzał, bo nie pali w łazience tylko w kuchni - można wietrzyć, bo okno, a w łazience mamy tylko wiatrak

Stary 2011-10-03, 08:38   #2320
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Inutil ja kupiłam kołyskę z aukcji na allegro, bardzo się cieszę bo wiele osób mówi że nawet do 6 mcy dziecko bardzo lubi w kołysce a ja mam małą sypialnię więc jak w sam raz będzie pasowała. Co do wymiotów to ja bym też sprawdziła, ja strasznie wymiotowałam do 4 mca ale teraz to tak z raz w tygodniu jak mi coś bardzo nie podejdzie.
Monia ale czad....30tc, też bym już chciała
co do wózka to ja już wybrałam Bebetto Solaris! Ktoś też taką decyzję podjął??
miłego dnia wszystkim i udanych wizyt!!
o, a jaką kołyskę? coś w stylu tych co wklejałam? kupujesz od razu łóżeczko czy czekasz aż maluch podrośnie?
Stary 2011-10-03, 08:42   #2321
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Właśnie ja myślę też o tym 4rider. Znajoma ma Mutsy Urban Rider różni się tylko stelażem i powiem szczerze, że spacerówka po rozłożeniu na płasko jest spora, ponieważ ona ma 2,5 letnie dziecko i całe dziecko się jeszcze mieści jak śpi i nóżki nie wiszą. A co Tobie nie podchodzi w spacerówce?? Myśle też nad wózkiem Bugaboo. Ciężki wybór , sporo jest wózków na rynku. Nie wiadomo na co się zdecydować.
nie podoba mi się w spacerówce po rozłożeniu to, że ona wcale nie jest idealnie płaska, dokładnie pod kręgosłupem dziecko będzie miało pałąk nie za bardzo ochorniony materiałem i taką przerwę - jakby spało na wersalce, mam nadzieję, że wiesz co mam na myśli.... takie delikatne V po prostu. Rozkładaliśmy w sklepie i własnie to zauważyłam, na minus tego wózka. Na plus było to, że masz do wyboru koła pompowane bądź piankowe oraz to, że jest tańszy (przynajmniej do drugiego mojego modelu, czyli Teutoni). Do bugaboo nie porównuję bo to wyższa półka, ale osobiście mi się nie podobają

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
tu konkretnie chodzi o mleko UHT - ja słyszałam ze w ciaży nie powinno się go pić, chyba wszystkie mleka w kartonach są UHT, lepiej kupić te mleczko w woreczku, jest zdrowsze. Takie mleko w kartonie to stoi otwarte w lodówce ze dwa tyg. i jest jak świeże, chyba rzeczywiście z nim jest coś nie tak

Agawoo, ta książeczka jest napisana przez dr hab. hehehe...
tylko gdzie ja takie znajdę w sklepie są same kartonikowe

Cytat:
Ah, i wkurzyłam się ostatnio i nie wiem czy Olek będzie Olkiem.

Jedyny minus tego imienia jest taki, że mój chrzestny ma tak na imię. Niekoniecznie jestem z nim związana i nie chciałabym, żeby ktokolwiek mówił, że imię po wujku czy takie tam...

No i ostatnio w sklepie spotkałam znajomą rodziców (nawet nie rodzina) i pyta jak się czuję, słyszała że chłopak i takie tam. I pyta, a imię macie. to mówię, że na tą chwilę Olek... a ona wypaliła "to wujek się na pewno ucieszy"

Wścieknę się jak wszyscy będą mi tak mówić, nie mówiąc o rodzinie, babci (bo wujek to brat mamy) i innych....

ale pomysłu na inne imię brak
to u nas Aleksander przesunął się na miejsce pierwsze w tej chwili (mamy jeszcze Mikołaja, Filipa, Mateusza i Marcina). Na szczęscie nikogo nie mamy w rodzinie bliższej, dalszej czy przyszywanej więc wybór dowolny

Co do kołyski to ja na pewno kupię - wszyscy polecają na początek zycia dziecka, gdy musisz mieć go blisko siebie. Ja zastanawiałam się nad Coneco, ale te co wkleiłaś są bardzo fajne! No i tańsze, bo coneco 340zł :-(

Cytat:
Smutno mi dzis
nie smutaj się, co się stało
Cytat:
Szykuję się na wizytę ! Trzymajcie kciuki, bo za każdym razem się denerwuje i martwię żeby było wszystko dobrze
kciuki

ja też musze dziś iść, znów wstałam dziś z twardym brzuychem, wczoraj było ciut lepiej ale dziś znów masakra jaki nabrzmiały
Cytat:
Hej mamuski
Wykluczyli cholestaze

za kolejny tydzień i za wykluczenie tego paskudztwa!
za ślub, ale ci fajnie tez bym chciała znów mieć slub

Spadam na kawusię

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-10-03 o 08:44
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:42   #2322
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry!

wczoraj przed snem znowu zaliczyłam niefajne męczyło mnie, zasnąć potem nie mogłam. Tż kazał dzwonić dzisiaj do gina, ale nie jestem przekonana czy mam zadzwonić, bo co on mi pomorze. Ale przez ostatnie 10 dni spotkania z kibelkiem miałam codziennie oprócz piątku
na szczęście nie chudnę i apetyt mam normalny

Dziewczyny, co myślicie o kołyskach? Spodobała mi się taka http://allegro.pl/komplet-kolyska-ma...831621062.html lub taka http://allegro.pl/kolyska-drewniana-...845887518.html
Znajoma i kuzynka, które mają małe dzieci polecały, można postawić koło łóżka, maluch śpi w niej do około 6 miesięcy...

Co myślicie?

Ja miałam kołyskę dla pierwszego synusia i uważam, że była to bardzo fajna sprawa... takiej jak moja to oczywiście sie nie kupi bo była to kołyska co ją mój pradziadek zrobił jak się moja mama miałą urodzić no i tym sposobem wszystkie dzieci w rodzinie w niej spały. Gdy miał się urodzić mój synuś to odmalowaliśmy ją, dokupiłam stelaż do baldachimu i materiał, a moja mama uszyła baldachim (zakończyłyśmy go kokardą z mojej sukni komunijnej :P). Wyglądała ślicznie, taka urocza Tylko nie była bujana tak jak te niektóre są właśnie że tylko bujasz samym tym "kubełkiem" w którym jest dziecko tylko normalnie cała się bujała lekko na płozach.
Tomuś spał w niej jakoś do 5 miesiąca,ponieważ wtedy dostał od chrzestnej swoje łóżeczko (turystyczne takie). Generalnie planowałam, że w kołysce będzie spał aż będzie umiał sam usiąść (czyli tak jak piszesz ok 6 miesiąca przeważnie) bo wtedy może już z niej wylecieć.

O! znalazłam płytkę z fotkami Tomeczka, na tych leży właśnie w owej kołysce - jejkuuu kiedy to było

A łóżeczko dostał później takie jak na foto poniżej, zresztą mam je nadal i córunia będzie też w nim spała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00301 (3).jpg (88,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00302 (3).jpg (85,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hauck-baby-centre-travel-cot.jpg (7,7 KB, 12 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-10-03 o 08:48
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:42   #2323
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Agatku, to może kup sobie, jest melisa z pomarańczą albo cytryną (czy gruszką -nie pamiętam), może ci zasmakuje.

A turystycznego łóżeczka nie chcę, bo jakoś mi się nie widzi. A i tak my nie będziemy za to płacić, bo w listopadzie dostaniemy zastrzyk gotówki na malucha od moich rodziców i teściów. Więc to by była taka fanaberia, pomyślałam, że skoro wózek mamy tani i taki jaki chcieliśmy, sporo kasy zaoszczędziliśmy na rzeczach które dostałam (bujaczek, rożek, rogal do karmienia, niania z monitorem) to może zaszalejemy. Znalazłam nawet wczoraj na allegro taką kołyskę która mi się podoba używaną za 75zł. Dla nas to jest spokojnie cena którą możemy wydać nawet na pół roku, potem też byśmy sprzedali czas mam na namysł jeszcze
Stary 2011-10-03, 08:44   #2324
mala_stopka
Zadomowienie

hej laseczki
nie było mnie 3 dni a tu tyle stron do nadrobienia i znowu jestem w plecy...nie dam rady nadrobić

odebrałam wyniki ze szpitala i nie mam cukrzycy bałam się bo w poprzedniej ciązy miałam i było duże prawdopodobieństwo, ze teraz tez będę mieć....
ale wykryli niedoczynność tarczycy, ale z Igą tez niestety miałam, ale po ciązy przeszło... i mam nadzieję, ze teraz tez przejdzie

dziewczyny w środę wyjeżdzam na 4 dni nad morze z córcią i moim tatą taki spontan ciesze się bardzo i mam nadzieję, ze pogoda w miarę dopisze
w związku z tym mam teraz więcej biegania, okazało się też ze kalosze córci są przymaławe, wiec musze szybko kupic, bo inaczej na plaży będzie cięzko z rozbrykanym 3 latkiem, a jutro zostaje bez auta, bo zawoze je do mechanika i tam zostawiam na 2 dni, bo coś tam musi pogrzebać i ponaprawiać....
a jakoś nie mogę się cos zorganizowac...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:47   #2325
staraupa
Raczkowanie

Cytat:
o, a jaką kołyskę? coś w stylu tych co wklejałam? kupujesz od razu łóżeczko czy czekasz aż maluch podrośnie?
kochana wygrałam tą aukcję:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818873564
póki co łóżeczka nie będę kupowała, zobaczę jak będzie z kołyską i wtedy mi się kołyski zawsze bardzo podobały, również przez to że mogę ją łatwo przenieść np do salonu i mieć dziecko na oku jak będę w kuchni a dzidziuś nie musi w wózku spać. Takie jest moje zdanie
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:53   #2326
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
hej laseczki
nie było mnie 3 dni a tu tyle stron do nadrobienia i znowu jestem w plecy...nie dam rady nadrobić

odebrałam wyniki ze szpitala i nie mam cukrzycy bałam się bo w poprzedniej ciązy miałam i było duże prawdopodobieństwo, ze teraz tez będę mieć....
ale wykryli niedoczynność tarczycy, ale z Igą tez niestety miałam, ale po ciązy przeszło... i mam nadzieję, ze teraz tez przejdzie

dziewczyny w środę wyjeżdzam na 4 dni nad morze z córcią i moim tatą taki spontan ciesze się bardzo i mam nadzieję, ze pogoda w miarę dopisze
w związku z tym mam teraz więcej biegania, okazało się też ze kalosze córci są przymaławe, wiec musze szybko kupic, bo inaczej na plaży będzie cięzko z rozbrykanym 3 latkiem, a jutro zostaje bez auta, bo zawoze je do mechanika i tam zostawiam na 2 dni, bo coś tam musi pogrzebać i ponaprawiać....
a jakoś nie mogę się cos zorganizowac...
super z tym wyjazdem nigdy nie byłam jesienią nad morzem

Stary 2011-10-03, 09:15   #2327
Hanetka
Raczkowanie

Dziewczyny pomóżcie proszę!Jestem w 21 t.c.
W sobotę byłam na usg ,nie chcieliśmy znać plci dziecka,a teraz przekopuje cały internet,bo jednak chciałbym wiedzieć jaka to płeć,ale raz widze na tym zdjęciu niej chłopca,a raz dziewczynkę...M iejsce strategiczne jest zaznaczone strzałeczką,a maleństwo było ustawione ponoć nóżkami w doł
Może Wy macie więcej zdolności interpretacyjnych?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg usg.jpg (34,7 KB, 47 załadowań)
Hanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:35   #2328
MartuNiunia87
Rozeznanie

http://vod.onet.pl/zycie-przed-zyciem,5782,film.html

Dziś my oglądamy
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:36   #2329
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatku, to może kup sobie, jest melisa z pomarańczą albo cytryną (czy gruszką -nie pamiętam), może ci zasmakuje.
muszę się sztachnąc w sklepie pudełkiem jak mi będzie pasował zapach to i smak też powinien spróbuję
Cytat:
A turystycznego łóżeczka nie chcę, bo jakoś mi się nie widzi. A i tak my nie będziemy za to płacić, bo w listopadzie dostaniemy zastrzyk gotówki na malucha od moich rodziców i teściów. Więc to by była taka fanaberia, pomyślałam, że skoro wózek mamy tani i taki jaki chcieliśmy, sporo kasy zaoszczędziliśmy na rzeczach które dostałam (bujaczek, rożek, rogal do karmienia, niania z monitorem) to może zaszalejemy. Znalazłam nawet wczoraj na allegro taką kołyskę która mi się podoba używaną za 75zł. Dla nas to jest spokojnie cena którą możemy wydać nawet na pół roku, potem też byśmy sprzedali czas mam na namysł jeszcze
no to jeśli tak, macie kasiorkę to spoko ja wolę turystyczne z płozami- na dłużej wystarczy
Cytat:
Napisane przez Hanetka Pokaż wiadomość
W sobotę byłam na usg ,nie chcieliśmy znać plci dziecka,a teraz przekopuje cały internet,bo jednak chciałbym wiedzieć jaka to płeć,ale raz widze na tym zdjęciu niej chłopca,a raz dziewczynkę...M iejsce strategiczne jest zaznaczone strzałeczką,a maleństwo było ustawione ponoć nóżkami w doł
to może na następnej wizycie po prostu spytaj gina

Nie rozumiem, jak można nie chcieć znać płci a potem chciec i będzie taka osoba żałować jak pozna płeć prędzej czy później moim zdaniem poza tym co 4-5 przypadek lekarz się myli z płcią

Stary 2011-10-03, 09:48   #2330
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
jak się nauczyć robić na szydełku ? takie piękności znalazłam na allegro... chciałabym tak umieć
no przydałyby się takie zdolności

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
A to moje wczorajsze nabytki

Mam już:

56
-3 śpiochy
- 1 pajac
- 1 kaftan
więc ciut brakuje m.in. body i może z jeden pajac bo kto wie jak wielki szkrabek się pojawi

62
- 4 śpiochy
- 3 pajace
- 7 body długi
- 3 kaftany
- czapeczka
- 1 półśpiochy
Co więcej mieć powinnam z tego rozmiaru
Kombinezonik na pewno. Ale co więcej
Tyle ciuszków piękne są

Cytat:
Ah, i wkurzyłam się ostatnio i nie wiem czy Olek będzie Olkiem.

Jedyny minus tego imienia jest taki, że mój chrzestny ma tak na imię. Niekoniecznie jestem z nim związana i nie chciałabym, żeby ktokolwiek mówił, że imię po wujku czy takie tam...

No i ostatnio w sklepie spotkałam znajomą rodziców (nawet nie rodzina) i pyta jak się czuję, słyszała że chłopak i takie tam. I pyta, a imię macie. to mówię, że na tą chwilę Olek... a ona wypaliła "to wujek się na pewno ucieszy"

Wścieknę się jak wszyscy będą mi tak mówić, nie mówiąc o rodzinie, babci (bo wujek to brat mamy) i innych....

ale pomysłu na inne imię brak
My też szukaliśmy takich imion, żeby nam się nie kojarzyły z osobami, za którymi nie przepadamy, bo im się będzie wydawało, że to po nich. Ciężki orzech macie do zgryzienia

Cytat:

Cytat:
ja od początku chciałam x-landera. I udało mi się kupić używkę (sam głęboki - bo tak chcieliśmy) na allegro.
Właśnie dzisiaj przyjdzie
A jaki model konkretnie zamówiłaś? Bo też się czaję na XA

Cytat:
Hej mamuski
Wykluczyli cholestaze

Najważniejsze, że wszystko się ułożyło dobrze. Ale Ci zazdroszczę tego ślubu, też to nie dawno przeżywałam. Najlepsze są właśnie te przygotowania

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
w sumie- wolałabym za tą cenę kupic łóżeczko turystyczne z płozami i będzie kołyska oraz dzieciak do 3 lat będzie mógł przebywać 200 zł na 6 miesięcy to dla mnie bez sensu wolałabym turystyczne i w razie co złożysz sobie

Dobrze, że już wsio oki! No i za 21 tydz!

A ślub... ahh ten stresik hihi

nie mam melisy kiedyś wzięłam herbatę u mojej mamy bo pomyliłam z miętową i nie smakowało mi - lub była stara jakoś mnie odrzuciło od tamtej pory

Ahh bo dziś wyjeżdżają, A. padnięty, wszystko szybko robi, żeby zdążyc, a dla siebie czasu nie mamy

Tesc chyba zmądrzał, bo nie pali w łazience tylko w kuchni - można wietrzyć, bo okno, a w łazience mamy tylko wiatrak
Dobrze, że chociaż teść się uspokoił. Tobie też by się przydało trochę spokoju

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:59   #2331
uska000
Zadomowienie

ogolnie moje posty sa nie zauwazane ale moze ktoras pomoze i powie mi jak ten wozek sie podoba? widzialam go wczoraj pani wiozla synka i mi sie spodobal moglam ja zaczepic;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 10:20   #2332
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
ogolnie moje posty sa nie zauwazane ale moze ktoras pomoze i powie mi jak ten wozek sie podoba? widzialam go wczoraj pani wiozla synka i mi sie spodobal moglam ja zaczepic;/
możesz napisać jaki to wózek, bo nie mogłam odszukać tego posta

Stary 2011-10-03, 10:30   #2333
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
...Inutil nie przejmuj sie co ludzie beda gadac. Moja mama na przyklad nie zgadza sie na imie Marcel bo tak sie nazywala firma transportowa z mojego miasta w PL. Jdnym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam
nooo dokładnie, nie ma co słuchać innych bo każdemu podoba się inne imię i wszystkim nie dogodzisz, najważniejsze żeby Tobie i TŻ się podobało Mojemu bratu jakiś czas temu urodziła sie córa i chcieli dać jej na imię Natalia, ale koleżanka ich ubiegła i tak ochrzciła swoją córkę, przez co brat i bratowa nadali imię Julia Jeeeny... kolejna Julia...
Cytat:
trzymam trzymam

Cytat:
Co myślicie?
Ja też się rozgladałam na allegro za kołyską bo mi się baaardzo podobają ale po namyśle stwierdziłam, ze ekonomiczniej bedzie kupić zwykłe łózeczko które kosztuje tyle co kołyska a używa się go o wiele dłuzej. Zamiast podwójnego wydatku na rzecz, która służy tylko do spania wolę kupić zwykłe łózio oraz leżaczek-bujaczek
Cytat:
winogronami... przecież nie wolno
ja właśnie jem chleb z serem żółtym i śledzie
o jaaacie... śledzie? Winogrona? nununu

Cytat:
Hej mamuski
Wykluczyli cholestaze
Dobrze, ze już jest dobrze
o kurczę zapomniałam o moich witaminkach, zaraz muszę łyknąć...

Cytat:
...tylko gdzie ja takie znajdę w sklepie są same kartonikowe
Ja kupuję w kauflandzie, nie wiem gdzie jeszcze moża kupić mleczko w woreczku. Sa też mleka w butelkach plastikowych - trzeba sprawdzić na opakowaniu czy nie są UcHaTe

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 10:35   #2334
pozycja77
Zadomowienie

Witajcie Dziewczęta!!
ostatnie dni mało co się odzywałam, bo miałam egzamin ze statystyki na uczelni, no i zaliczylam na 4!!!!
jestem bardzo zadowolona, ze mam to już za sobą, a i 4 powoduje możliwość ubiegania się o stupendium!!
Znajomi ze studiów nie mogli się nadziwić ze prawie wcale brzuszka nie widać, a byłam w obcisłych ubraniach
Pochwalę wam się moimi zdobyczami z allegro- ale wklejam tylko linki bo mój aparat jest od tygodnia u kolezanki.
Pajacyk jest już u mnie i jest super http://allegro.pl/nowy-pajac-motherc...810500932.html
kolejne pajace, a do nich w gratisie dostałam bodziak http://allegro.pl/next-3-sliczne-paj...828348727.html
i bodziaki http://allegro.pl/0-3-next-george-4-...835957817.html
wszystko raczej na chłopaka, a na usg idziemy w piątek na 15 moze lekarka już coś nam powie

Cytat:
Napisane przez Hanetka Pokaż wiadomość
Ja to się wogóle nie potrafie polapać w tych zdjęciach z usg. Jeszcze swoje własne dziecko umiem rozpoznać ale cudze zdjecia, to tylko z "opisem" ogarniam

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 10:36   #2335
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

A przed chwilką kupiłam termometr na allegro: http://allegro.pl/bezdotykowy-termom...835922075.html
Za wizytę .Ja k już będziesz miała termometr to daj znać jak się sprawuje bo też taki bezdotykowy chcemy,ale to powiem rodzicom,żeby kupili nam pod choinkę

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Ja wole wózki takie klasyczne,i właśnie w sobotę widziałam małżeństwo z takim wózkiem co chce czyli roan marita ,ale jakoś głupio było mi podejść i sie ich zapytać tym bardziej ,ze do sklepu dzieciowego weszli
Znalazłam kupon tesco ze zniżką przy zakupie powyżej 50zł 10z zł taniej i chyba pojadę po ten kombinezon i będę go mieć za 50 PLN i jeszcze zamierzam dziś iść do lumpka bo w sobotę była dostawa. Wczoraj pojechaliśmy do tego reala i nakupowałam body po 4,99 w rozm 56-4 szt i 62 tez 4 szt ,pajac i czapeczkę do szpitala.Matko jak takie zakupy cieszą
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 10:41   #2336
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Hej Mamusie... Witam Was w 23 tygodniu!!!!!
Moja Michalinka kopie już coraz bardziej, dziś o budziła mnie o 3 rano, rozciągała się bo jeden boczek miałam wypchany Wczoraj byłam na cudnym spacerze, a od dzis zaczynam znów rehabilitacje wrrrrr...
W tygodniu wizyta u ginekologa i jestem 10 kg na plusie
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 10:45   #2337
uska000
Zadomowienie

Cytat:
możesz napisać jaki to wózek, bo nie mogłam odszukać tego posta
extra jestem nie dalam linka;p sorki;p

http://allegro.pl/wozki-dzieciece-wi...837378005.html

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-03, 10:57   #2338
hepaptuska
Przyczajenie

Cześć

będę mamusią lutową - czy mogę się dołączyć?
podczytuję Was juz od jakiegoś czasu i postanowiłam się zarejestrować
hepaptuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 11:03   #2339
agacia_cz
Zadomowienie

ja wylicytowałam sobie tzw kosz mojżesza http://allegro.pl/nosidlo-koszyk-kre...821505773.html jest super a tż zrobi mi z niego kołyskę
ponadto zamierzamy kupić łóżeczko drewniane

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez hepaptuska Pokaż wiadomość
Cześć

będę mamusią lutową - czy mogę się dołączyć?
podczytuję Was juz od jakiegoś czasu i postanowiłam się zarejestrować
zapraszamy

zaczeliśmy 22 tc
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 11:06   #2340
hepaptuska
Przyczajenie

dzięki

achh... niektórzy już dawno po połowie

ja wg. ostatniego terminu wyliczonego przez gin dziś mam 20t. i 3dzień
a wg. moich obliczeń i obliczeń innego gin (do którego chodziłam wcześniej) dziś mamy już 22 tydzień

ale z racji, że ten 20t jest liczony od wielkości Bombelka to tego się trzymam

co do kosza mojżesza znajoma miała - świetnie to wygląda naprawdę!
hepaptuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości