Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-16, 11:22   #2311
Aalicia24
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

wzięłam się w końcu za olejowanie - na razie próbowałam amli ( sprawdza się u mnie nieźle), sesy - najlepsza dla mnie, mimo że na bazie kokosa, a mam kręcone, suche, plączące się włosy

Natomiast nie służy mi heenara - już po jednym użyciu mi włosy przesuszyła i nie wiem czy próbować ją nakładać dalej w ogóle

Na końcówki daję kokosa z parachute i nawet mi się włosy nie puszą, ale zapach mi nie odpowiada - jakim innym olejem można zabezpieczać końcówki? myślałam o vatice migdałowej

Teraz się czaję na alterrę brzoza i pomarańcza i jabakusum, to pewnie będzie następny zakup

Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 11:51   #2312
silkmoon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez behemotkot Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedźcie mi proszę taką rzecz.
Otóż wczoraj byłam u swojej fryzjerki i powiedziałam jej,że stosuje olejowanie włosów i biorę merc special.
Moja fryzjerka (młoda dziewczyna zresztą) spojrzała sie na mnie i powiedziała,że olejowanie nic mi nie da, większe efekty zobaczę stosując kuracje od wewnątrz, czyli np. tabletki. I,że jak już stosuje te oleje to żeby nie za często i nie wcierać ich w skórę głowy bo zalepiają mieszki włosowe (o ile dobrze pamiętam,ze mówiła o mieszkach) bo takim sposobem nowe włosy nie mogą się wydostać na zewnątrz.
Wiecie byłam trochę zdziwiona, ale tak sobie myśle, że kilkanaście miesięcy temu jak zaczęłam stosować merc special to miałam pełno tych baby hair, teraz wróciłam do tabletek, biorę od 2, 3 miesięcy i nawet tych włosków baby hair nie mam.
Nie wiem co myśleć na ten temat. Napisze tylko że stosuję olejek Sesa. Co Wy o tym myślicie???
Wtrącę się: zmienili podobno skład Merza Special więc pewnie dlatego nie masz baby hair
silkmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 11:51   #2313
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

No i maści nie udało mi się dostać
Ale za to reszta zakupów włosowych udana, gliceryna jest, CP jest, olejek lawendowy też, a przy okazji udało mi się upolowac odżywkę isany w promocji za 3.99, wykorzystam ją do mycia. Niestety olejku rozmatynowego nie mieli, a zależało mi na nim bardziej niż na tym lawendowym.

Udało mi się znaleźć także w moim miasteczku olej lniany, juz zacieralam ręce, że moja lista must have się wyzeruje, ale jak zobaczyłąm te oleje to zgłupiałam jeden był niskooleinowy, drugi budwingowy (czy jakoś tak) i jeszcze jakiś nieoczyszczony i w końcu nie wziełam żadnego Na co powinnam zwrócić uwagę przy wyborze tego oleju, o nie bardzo wiem?

Przy okazji chciałabym się z Wami podzielić moimi spostrzeżeniami co do pewnego kosmetyku, nie jest to coprawda olej, ale ma oleistą konsystencje i uważam, że warto sie tym podzielić. Otóż jakieś 3 tygodnie temu zauważyłam na moich włosach pełno rozdwojonych końcówek. Zaczęłam suplementacje przed wizytą u fryzjera i przestałam je oglądać coby się nie denerwować. Same końcówki traktowałam jedwabiem z biosilku i koncenratem z loreala przywiezionym z niemiec. Wczoraj patrzę, a na moih końcówkach zero śladu rozdwojenia, w wyższych partiach tak(mam włosy różnej długości, dopiero je wyrównuję), ale nie na samych końcach. Wyparowały, co się z nimi stało. Stwierdziłam, że to pewnie jedno z tych mazideł, ktore nakładałam na sam dół włosów. W jedwab nie chce mi się wierzyć, więc musiał to być ten koncentrat. Stosowałam go już w niemczech, ale tam mialam takie siano na końcach, że takiego efektu nie zauważyłam. Za to teraz, zero rozdwojenia. Producent obiecuje, że preparat regeneruje rozdwojone końcówki i je tak jakby skleja, ja tam raczej mysle, że poprostu się ich "pozbywa".
Ten magiczny produkt to Elvital Anti-Haarbruch Haarspitzen-Konzentrat. Niestety nie spotkałam się z jego polskim odpowiednikiem, a szkoda. Tu macie linka : http://www. loreal-paris.de/haarpfle...onzentrat.aspx
To działanie troche mnie dziwi, bo po przeanalizowaniu składu (chociaż specjalistką nie jestem) w większości zauważyłam same subst. zapachowe.
A Wy co o nim myślicie? Kiedyś się z nim spotkałyście?

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 11:59   #2314
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Wczoraj na noc nałożyłam na skalp sesę z rycynowym, a na długość (suche włosy) maść do brodawek z rossmana, troche mi jej poszło :/ ok 1/4 tubki, ale było warto Dziś lecę po zapas! Do tego nałożyłam na mokre włosy żel lniany pomieszany z Joaśką i loki mam jak nigdy! zero puszenia

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
Za to teraz, zero rozdwojenia. Producent obiecuje, że preparat regeneruje rozdwojone końcówki i je tak jakby skleja, ja tam raczej mysle, że poprostu się ich "pozbywa".
Nie da się niestety całkiem zregenerować i pozbyć rozdwojonych końcówek (chyba że przez ścięcie:P), co najwyżej właśnie je posklejać.. odkąd zaczęłam olejowanie nie widac u mnie tych rozdwojonych końcówek, ale jak zostawię je przez ok 3 dni niemyte (przy moich włosach mogę ich nie myć nawet tydzień) to już wyłażą na wierzch

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."

Edytowane przez beatgirl
Czas edycji: 2012-03-16 o 12:00
beatgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:13   #2315
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beatgirl Pokaż wiadomość
Nie da się niestety całkiem zregenerować i pozbyć rozdwojonych końcówek (chyba że przez ścięcie:P), co najwyżej właśnie je posklejać.. odkąd zaczęłam olejowanie nie widac u mnie tych rozdwojonych końcówek, ale jak zostawię je przez ok 3 dni niemyte (przy moich włosach mogę ich nie myć nawet tydzień) to już wyłażą na wierzch
Wiem, wiem dlatego fryzjer i tak mnie nie ominie, ale chodzi o sam efekt, niesamowity jak dla mnie.
A jakiego oleju lnianego używasz, bo ja nie potrafie wybrać między niskoolekowym, budwingowym i jakimś nieoczyszczonym, a nie chciałabym niepotrzebnie inwestować

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Stary 2012-03-16, 12:15   #2316
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
A jakiego oleju lnianego używasz, bo ja nie potrafie wybrać między niskoolekowym, budwingowym i jakimś nieoczyszczonym, a nie chciałabym niepotrzebnie inwestować
Nie nie, ja używam żelu lnianego, zrobionego przez siebie to mi w zupełności wystarcza

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."
Stary 2012-03-16, 12:37   #2317
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beatgirl Pokaż wiadomość
Nie nie, ja używam żelu lnianego, zrobionego przez siebie to mi w zupełności wystarcza
Aaaa niedopatrzenie

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 12:43   #2318
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
O nie Tak czy inaczej, oleju dodaję odrobinę, ale nie mam kroplomierzy w buteleczkach, bo mnie denerwują i je wyjmuję Lepiej dodać za mało oleju, niż odrobinę za dużo Na pewno nie daję więcej, niż Myszka, może tyle samo, może trochę mniej. Parę kropelek to rycyny, nie więcej, z innymi, zwłaszcza z kokosem, zdarza mi się zaszaleć, ale czasem kosztem objętości fryzury...
będe musiała spróbować winogrono, lekkie jest, w taki sposób jak ty to robisz. bo ja normalnie zmywałam to potem.

Cytat:
Biegnę zaraz do Rossmana po te maści, trzymajcie kciuki, żeby jeszcze były potem jeszcze małe apteczne zakupy: gliceryna, CP i olejki eteryczne, a w drodze Vatkia kokosowa, no i rozpoczęte polowanie na olej lniany! aaa i jeszcze drożdże dokupić muszę
Czy to już włosomaniactwo?
TAK.
Cytat:
Napisane przez behemotkot Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedźcie mi proszę taką rzecz.
Otóż wczoraj byłam u swojej fryzjerki i powiedziałam jej,że stosuje olejowanie włosów i biorę merc special.
Moja fryzjerka (młoda dziewczyna zresztą) spojrzała sie na mnie i powiedziała,że olejowanie nic mi nie da, większe efekty zobaczę stosując kuracje od wewnątrz, czyli np. tabletki. I,że jak już stosuje te oleje to żeby nie za często i nie wcierać ich w skórę głowy bo zalepiają mieszki włosowe (o ile dobrze pamiętam,ze mówiła o mieszkach) bo takim sposobem nowe włosy nie mogą się wydostać na zewnątrz.
Wiecie byłam trochę zdziwiona, ale tak sobie myśle, że kilkanaście miesięcy temu jak zaczęłam stosować merc special to miałam pełno tych baby hair, teraz wróciłam do tabletek, biorę od 2, 3 miesięcy i nawet tych włosków baby hair nie mam.
Nie wiem co myśleć na ten temat. Napisze tylko że stosuję olejek Sesa. Co Wy o tym myślicie???
co do zapychania, to może być też zależne od tego jaki olej, np. kokos ma takie właściwości.

Cytat:
Napisane przez malutka316 Pokaż wiadomość
Wczoraj pierwszy raz naolejowałam włosy olejkiem rycynowym bo tylko ten mam pod ręką. Po umyciu moje włosy były leciutki i miękkie
Jedynym minusem, chyba jak dla większości jest jej konsystencja..
Muszę zaopatrzyć się w inne oleje i do działa
podgrzej go, lub zmieszaj właśnie z innym olejem. lub dodaj żółtko i trochę soku z cytryny.

ej, właśnie. czy któś mi jest w stanie wyjaśnić, dlaczego do maseczki z olejku rycynowego i żółtka się dodaje sok z cytryny ? przecież to może wysuszać, przy płukankach z sokiem cytrynowym, czy (o matko boska) psikaniu cytryną włosów i wychodzeniu na słońce zawsze widziałam ostrzeżenia nt. wysuszania. czy olej rycynowy eliminuje tą możliwość?
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:48   #2319
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość
ej, właśnie. czy któś mi jest w stanie wyjaśnić, dlaczego do maseczki z olejku rycynowego i żółtka się dodaje sok z cytryny ? przecież to może wysuszać, przy płukankach z sokiem cytrynowym, czy (o matko boska) psikaniu cytryną włosów i wychodzeniu na słońce zawsze widziałam ostrzeżenia nt. wysuszania. czy olej rycynowy eliminuje tą możliwość?
Nie ma takiej konieczności stosowania cytryny ja tego nie robie bo mam mega szope po niej, tak samo jak nie mogę stosować żadnych zakwaszających płukanek , ale niektórym to bardzo służy zależy od włosa myślę

Stary 2012-03-16, 12:50   #2320
VanilQ
Rozeznanie

http://www.wiocha.pl/445356,MADE_IN z przymrużeniem oka.
Stary 2012-03-16, 13:26   #2321
malutka316
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VanilQ Pokaż wiadomość
malutka316 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 13:30   #2322
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Długość przesadzona (chociaż oczywiście podziwiam za konsekwencję), ale ich stan jest idealny .

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 13:32   #2323
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
wzięłam się w końcu za olejowanie - na razie próbowałam amli ( sprawdza się u mnie nieźle), sesy - najlepsza dla mnie, mimo że na bazie kokosa, a mam kręcone, suche, plączące się włosy

Natomiast nie służy mi heenara - już po jednym użyciu mi włosy przesuszyła i nie wiem czy próbować ją nakładać dalej w ogóle

Na końcówki daję kokosa z parachute i nawet mi się włosy nie puszą, ale zapach mi nie odpowiada - jakim innym olejem można zabezpieczać końcówki? myślałam o vatice migdałowej

Teraz się czaję na alterrę brzoza i pomarańcza i jabakusum, to pewnie będzie następny zakup
Możesz zabezpieczać Vatiką, możesz też Alterrą jak kupisz, co Ci odpowiada Ja po wykończeniu kokosa zabezpieczam końcówki olejem śliwkowym i jest dobrze, w dodatku jest leciutki i ładnie się wchłania

Cytat:
Wiem, wiem dlatego fryzjer i tak mnie nie ominie, ale chodzi o sam efekt, niesamowity jak dla mnie.
Na początek taka mała sugestia, że jedwab Biosilka ma alkohol w składzie i na dłuższą metę może wysuszać

Co do efektu sklejenia końcówek, to przypuszczam, że ten olejek ma silikony w składzie i stąd taki efekt placebo
Jak oczyścisz włoski z tego wszystkiego co się nadbudowało, to pewnie zauważysz te rozdwojone końcówki.
Niestety, ale taka jest prawda, że rozdwojonych końcówek nic nie sklei
Taki efekt można usykać też czasami, stosując zwykły silikonowy jedwab
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 13:42   #2324
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
zabezpieczam końcówki olejem śliwkowym i jest dobrze, w dodatku jest leciutki i ładnie się wchłania
Również polecam olej śliwkowy na końcówki, pięknie pachnie i świetnie działa

Cytat:
Na początek taka mała sugestia, że jedwab Biosilka ma alkohol w składzie i na dłuższą metę może wysuszać
Nawet nie na dłuższą metę... U mnie efekt przesuszenia końcówek było widać po kilku dniach. Przerzuciłam się na jedwab Biovax i olej śliwkowy. Czasem w SuperPharmie mają dwa jedwabie za 6zł więc cenowo też wychodzi korzystniej.
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 13:57   #2325
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do efektu sklejenia końcówek, to przypuszczam, że ten olejek ma silikony w składzie i stąd taki efekt placebo
Jak oczyścisz włoski z tego wszystkiego co się nadbudowało, to pewnie zauważysz te rozdwojone końcówki.
Niestety, ale taka jest prawda, że rozdwojonych końcówek nic nie sklei
Taki efekt można usykać też czasami, stosując zwykły silikonowy jedwab
W biosika zaopatrzyłam się jeszcze, zanim zaczęłam się interesować składem kosmetyków, teraz już zwracam na to uwage, ale wykańczam jeszcze stare kosmetyki.
Ma silikony i to na pierwszym miejscu i to zapewne ich efekt, mimo wszystko nadal się nim zachwycam świetny sposób na pozbycie się rozdwojonych końcówek przed spotkaniem z nożyczkami, no i dla tych którzy preferują drogeryjne szybkie sposoby na "poprawę" kondycji włosów

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość
TAK.
czuję się oficjalnie mianowana na włosomaniaczkę

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 14:03   #2326
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Również polecam olej śliwkowy na końcówki, pięknie pachnie i świetnie działa

Nawet nie na dłuższą metę... U mnie efekt przesuszenia końcówek było widać po kilku dniach. Przerzuciłam się na jedwab Biovax i olej śliwkowy. Czasem w SuperPharmie mają dwa jedwabie za 6zł więc cenowo też wychodzi korzystniej.
A na buźkę próbowałaś śliwkowego? Ja dodałam do kremu własnej roboty

Napisałam na dłuższą metę, bo nie chciałam generalizować

Ja oprócz oleju śliwkowego, daję jeszcze na to jedwab CHI i jestem baaardzo zadowolona
Jak dla mnie olej+jedwab, to najlepsza ochrona

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
W biosika zaopatrzyłam się jeszcze, zanim zaczęłam się interesować składem kosmetyków, teraz już zwracam na to uwage, ale wykańczam jeszcze stare kosmetyki.
Ma silikony i to na pierwszym miejscu i to zapewne ich efekt, mimo wszystko nadal się nim zachwycam świetny sposób na pozbycie się rozdwojonych końcówek przed spotkaniem z nożyczkami, no i dla tych którzy preferują drogeryjne szybkie sposoby na "poprawę" kondycji włosów
To fakt, silikony wizualnie mogę poprawić stan włosków, ale to tylko do następnego mycia
Przed nożyczkami się nie ucieknie
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-16, 14:15   #2327
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
eternitymoment jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 14:20   #2328
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:

Napisałam na dłuższą metę, bo nie chciałam generalizować

Ja oprócz oleju śliwkowego, daję jeszcze na to jedwab CHI i jestem baaardzo zadowolona
Jak dla mnie olej+jedwab, to najlepsza ochrona
Nie dawałam go jeszcze na twarz, dzisiaj spróbuję.
Też mam CHI, ale nie podoba mi się opakowanie. Jak zużyję pierwszy Biovax (oczywiście musiałam kupić na zapas skoro wyszło 3zł za pudełeczko ) to sobie przeleję i będę używać.

Poza tym zmieniłam sposób motywowania się do zapuszczania. Zamiast mierzyć je od czubka w dół ustaliłam sobie pierwszy cel i mierzę odległość od niego. Na razie marzy mi się długość do pępka, później będzie kość biodrowa, później 'classic' (gdzieś w okolicach zapupowych ) a na koniec wyrównywanie od dołu. Góra zostanie cieniowana bo jestem jedną z nielicznych osób, której w równych włosach jest na prawdę nieładnie
Tutaj fajnie zobrazowali różne długości: http://www.ida.net/users/northstr/hairlength.html

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2012-03-16 o 14:23
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 14:24   #2329
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dawałam go jeszcze na twarz, dzisiaj spróbuję.
Też mam CHI, ale nie podoba mi się opakowanie. Jak zużyję pierwszy Biovax (oczywiście musiałam kupić na zapas skoro wyszło 3zł za pudełeczko ) to sobie przeleję i będę używać.

Poza tym zmieniłam sposób motywowania się do zapuszczania. Zamiast mierzyć je od czubka w dół ustaliłam sobie pierwszy cel i mierzę odległość od niego. Na razie marzy mi się długość do pępka, później będzie kość biodrowa, później 'classic' (gdzieś w okolicach zapupowych ) a na koniec wyrównywanie od dołu. Góra zostanie cieniowana bo jestem jedną z nielicznych osób, której w nie cieniowanych włosach jest na prawdę nieładnie
Tutaj ładnie zobrazowali różne długości: http://www.ida.net/users/northstr/hairlength.html

A ja jakoś nie narzekam na opakowanie CHI, zatykam palcem dziurkę, przechylam buteleczkę i to co zostanie na palcu wcieram w końcówki Takim sposobem mam zawsze nałożoną idealną ilość jak dla mnie

Co do długości, to mój pierwszy cel, to do zapięcia stanika
Tylko niestety trochę, to potrwa, bo po moim ostatnim cięciu (ścięłam wszystkie resztki cieniowania) są króciutkie
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-16, 15:25   #2330
karmazynka99
Zakorzenienie

co do tego linku co pani jest opatuloną kołderką z włosów, to dla mnie przesada żeby miec takie długie włosy
i jakieś takie wysuszone sa :P

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 16:00   #2331
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Tutaj fajnie zobrazowali różne długości: http://www.ida.net/users/northstr/hairlength.html
Ojej te długości do pupy i kolan cudooooooooo, ale to chyba u niższych dziwcząt, bo przy moim 180 z groszami zanim włos za pupe wyrośnie to zdąży zakończyć swój żywot i wypaść

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Stary 2012-03-16, 16:08   #2332
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Ojej te długości do pupy i kolan cudooooooooo, ale to chyba u niższych dziwcząt, bo przy moim 180 z groszami zanim włos za pupe wyrośnie to zdąży zakończyć swój żywot i wypaść
Bo ja wiem? Długie włosy skracają sylwetkę i u niższych dziewczyn są trochę przytłaczające w stosunku do reszty wizerunku. Dla mnie taka długość to już przesada, no ale co się komu podoba .

Stary 2012-03-16, 16:22   #2333
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Bo ja wiem? Długie włosy skracają sylwetkę i u niższych dziewczyn są trochę przytłaczające w stosunku do reszty wizerunku. Dla mnie taka długość to już przesada, no ale co się komu podoba .
Chodziło mi o sam fakt osiągnięcia takiej długości Długość do pupy ok ale do kolan? i nie wyobrażam sobie olejowania takiej długości

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Stary 2012-03-16, 16:23   #2334
Lacturia
Wtajemniczenie

GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Cytat:
za nic bym nie chciala takich wlosów.
co innego do pasa..

Wymiana kosmetyczna&biżuteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 16:28   #2335
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Chodziło mi o sam fakt osiągnięcia takiej długości Długość do pupy ok ale do kolan? i nie wyobrażam sobie olejowania takiej długości
Ach, myślałam, że o samą estetykę .

Swoją drogą, jestem niska (1.60 m) i mam kuzynkę, która ma 1.80 m wzrostu i kręcone włosy do pępka (tak, w skręcie) i zawsze się śmieje, że jestem taka mała. Kiedyś zachwycałam się jej włosami, mówiłam że sama też zapuszczam mniej więcej do takiej długości i aktualnie mam do łopatek... Stwierdziła, że spoko, to trudne nie będzie, bo w moim przypadku od łopatek do pępka niedaleko . W sumie racja .

Stary 2012-03-16, 16:35   #2336
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:

Swoją drogą, jestem niska (1.60 m) i mam kuzynkę, która ma 1.80 m wzrostu i kręcone włosy do pępka (tak, w skręcie) i zawsze się śmieje, że jestem taka mała. Kiedyś zachwycałam się jej włosami, mówiłam że sama też zapuszczam mniej więcej do takiej długości i aktualnie mam do łopatek... Stwierdziła, że spoko, to trudne nie będzie, bo w moim przypadku od łopatek do pępka niedaleko . W sumie racja .
Ooo to może i mnie uda się do pępka u mnie niestety od łopatek do pępka daleko, w sumie od samych ramion do łopatek też troche potrwa zapuszczanie, ale będe dzielna, postanowione
No i trzymam kciuki za osiągnięcie wymarzonej długości

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Stary 2012-03-16, 16:40   #2337
Reavela
Zadomowienie

Cytat:

Jak dla mnie olej+jedwab, to najlepsza ochrona [COLOR="Silver"]
ooo, może się skuszę? do OCM i końcówek

Cytat:

haha no właśnie! ja mam jeszcze dość krótką szyję i moje włosy(do zapięcia stanika) mają taką długość jak u kuzynki do ramion
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 16:44   #2338
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Co do długości, to mój pierwszy cel, to do zapięcia stanika
Tylko niestety trochę, to potrwa, bo po moim ostatnim cięciu (ścięłam wszystkie resztki cieniowania) są króciutkie
Uhh, ależ Ci zazdroszczę, że zeszłaś z cieniowania Ja też mam włosy do ramion, ale, kiedy dziś sobie na nie patrzyłam... najkrótsze, na chwilę obecną, pasma będą sięgały ramion za, mniej-więcej, rok

Kupiłam sobie krem brodawkowy z myślą o końcówkach - co wy ze mną zrobiłyście?
Na razie i tak poczeka na swoją kolej, bo postanowiłam porządnie przetestować swoje oleje - mam ich niewiele, a i tak nie jestem w stanie powiedzieć co działa na mnie najlepiej Najbliższe kilka olejowań należy do do niebieskiej oliwki BD dla dzieciaczków (mój pierwszy olej kupiony z myślą o włosach). Prowadzę nawet dzienniczek opisując zastosowane produkty i efekty
I teraz mam pytanie: jak myślicie czy Isana z babassu nadaje się o położenia na całą noc pod olej? A może nie warto, bo najpewniej przesuszy?

Edytowane przez vivinn
Czas edycji: 2012-03-16 o 16:46
vivinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 17:01   #2339
Lagoon
Raczkowanie

Mam takie pytanie, trochę głupie. Od jakiegoś miesiąca zajmuję się olejowaniem włosów, oraz stosuję inne środki na 'baby hair' ale dopiero pierwszy raz zamierzam zastosować naftę kosmetyczną. I jeśli nałożę olej na długość zostawiając na noc, a później 10min przed myciem nałożyć żółtko wymieszane z naftą na skalp, czy nie zajdzie jakaś reakcja z olejem, która by zaszkodziła włosom?
Lagoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 18:05   #2340
em!L!a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
A na koniec dodam- znam sporo fryzjerek i one jakoś nie patrzą się dziwnie, jak mówię, że olejuję włosy. I nie uważają, że jest to metoda nieskuteczna. Ale żadna z nich nie poświęca włosom tyle czasu, co ja, wygodniej im korzystać z gotowych produktów i trzymać je krócej, więcej czasu i energii poświęcają na stylizację włosów. I nie piszę tego złośliwie, ale nie znam osobiście żadnej fryzjerki, której mogłabym zazdrościć włosów. Nie twierdzę, że takich nie ma, ale ja żadnej takiej nie poznałam (nie piszę teraz o internecie, tylko o realnym świecie ). A ja jak ma mi ktoś doradzać to patrzę, czy ja chcę tak wyglądać? No i w przypadku fryzjerek odpowiedź niestety brzmi: nie.
no ja trafiłam raz na taką co sama miała włosy do pasa i sporą wiedzę, świetnie strzygła, ale jej nie doceniłam, bo chciałam jednocześnie zapuszczać i wycieniować a ona upierała się że albo jedno albo drugie, t było ze 3 lata temu, ale teraz wiem że faktycznie wystrzępione pióra sie dużo szybciej niszczą

Cytat:
to mi by najbardziej pasowało "Waist length"

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Uhh, ależ Ci zazdroszczę, że zeszłaś z cieniowania Ja też mam włosy do ramion, ale, kiedy dziś sobie na nie patrzyłam... najkrótsze, na chwilę obecną, pasma będą sięgały ramion za, mniej-więcej, rok

Kupiłam sobie krem brodawkowy z myślą o końcówkach - co wy ze mną zrobiłyście?
Na razie i tak poczeka na swoją kolej, bo postanowiłam porządnie przetestować swoje oleje - mam ich niewiele, a i tak nie jestem w stanie powiedzieć co działa na mnie najlepiej Najbliższe kilka olejowań należy do do niebieskiej oliwki BD dla dzieciaczków (mój pierwszy olej kupiony z myślą o włosach). Prowadzę nawet dzienniczek opisując zastosowane produkty i efekty
I teraz mam pytanie: jak myślicie czy Isana z babassu nadaje się o położenia na całą noc pod olej? A może nie warto, bo najpewniej przesuszy?
łacze się w bólu, mi w tym tygodniu fryzjerka niepotrzebnie wypazurkowała i z przodu mam teraz takie okropne strzępy wykręcające sie na wszystkie strony a miałam wyrównywać...

Isany bym nie dawała na noc - alkohol

w 4 Rossie udało mi się dorwać ten kremik do brodawek rzuciłam się jak dzik jakiś na to, wzięłam 3 bo to małe to to myślę czy jutro jeszcze 2 nie dokupić - wiecej nie było

jak wracałam to micha mi sie cieszyła aż sie ludzie dziwnie patrzyli

2 cel -> 60kg (BMI: 21.50)
Od stycznia na diecie MM: 64,2 (-15,8kg)
18.05.2013
em!L!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości