|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
zaraz dostane ku***cy! Dziecko mi spi a na dworze debile strzelaja petardami, bo byl mecz i Real Madryt przegral
![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze maz jak zwykle nie potrafi zachowywac sie cicho. |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Za 10 minut konczymy 5 tygodni ![]()
![]() |
#2313 | ||||||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje!! ![]() Cytat:
Moze troche podobienstwa jest,ale nie wiem czemu myslalam,ze beda jak dwie krople wody. Cytat:
Juz kilka razy nacielam sie tutaj na ludzi i teraz jestem ostrozna. Mam kilku dobrych przyjaciol i bardzo duzo fajnych znajomych,ale niestety w Polsce ![]() Ale za kilka dni na tydzien przyjada znajomi ![]() Z dwuletnia coreczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Eryk to chlop,wiec musi wiekszy urosnac. A moze Laurka jeszcze to nadgoni,albo bedzie po prostu filigranowa dziewczynka.
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
Ok, Ewelinka nakarmiona, lula juz i usmiecha sie przez sen wiec i ja sie klade. Pewnie za 3 godziny kolejne karmienie wiec pewnie poczytam wizaz
![]() ![]() Spokoknej nocy ![]() ![]()
#2315 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Gang Iren
|
Boli mnie gardlo
![]() Mam nadzieje,ze nie bede chora ![]()
#2317 |
Wtajemniczenie
|
Od 3 rano mam skurcze, szykuję się powoli do szpitala - trzymajcie kciuki
![]() |
#2318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Koncze karmic i jade na kontrole hemoglobiny ciekaweczy zelazo i 5 kilo gramow burakow pomogly ? Musze jeszcze podjechac odebrac akt urodzenia. Pierwszy raz malego zostawiam , moja mama jest troche spieta. Mam nadzieje , ze nie wywinie zadnego numeru tylko ladnie przespi 3 godzinki jak zawsze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Powodzenia!! ![]() Cytat:
U mnie co z tego,ze jest mama jak ona nic przy malym nie zrobi,bo boi sie go wziac na rece.Z Wiki bylo to samo,wziela ja dopiero gdy juz sztywno sie trzymala.Wczesniej to tylko jak ktos jej podal gdy siedziala,a to i tak pod strachem i cala sztywna byla. Dziwne to bac sie wziac na rece wnuka.
![]() |
#2321 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzien dobry ![]() Karolca w ![]() ![]() ![]() Gosia mam nadzieje ze to nie chorobsko zadne ![]() Moniq kciuki za dobre wyniki ![]() a my wczoraj po karmieniu po 22 jeszcze sie bawilysmy smoczkiem do polnocy, Hania go wypluwala i krzyczala a ja jej podawalam i tak przez poltorej godziny, wiedzialam ze jesc juz nie chce tylko jest zmeczona, bo przeciez nie spala od 16. w koncu ja zasnelam ok polnocy ....i obudzilam sie o 6 rano...Hania juz nie spala cos tam sobie mruczala bo kupka szla ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 |
Gang Iren
|
Dziewczyny wiem ze temat sie przewijal,ale nie umiem znalezc teraz odpowiedzi,a nie mam tyle czasu,zeby szukac.
Jak mozecie to napiszcie mi o krwawieniach po porodzie.U mnie jest 6 doba po i znacznie mniej krwawie od wczoraj popoludnia,leciutko. Czy moze byc tak,ze np przez jakis czas mniej sie krwawi,potem wraca krwawienie mocniejsze?Czy powinnam sie tym niepokoic?
#2323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | ||||
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie
![]() Cytat:
![]() Co do Ninki oby szybciutko wyzdrowiala! A moj Filip tez byl chory zaraz po naszym przyjezdzie ze szpitala z Szymonem, a potem ja przeciez tez mialam angine a Szymon sie nie zarazil, mysle ze nasze mleczko daje im ochrone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja Gosiu krwawilam rowno 6 tygodni i do samego konca mialam na wkladce zywoczerwona krew ale w minimalnej ilosci. MegMakeUp to mialas przezycia na porodowce ![]() ![]()
![]() |
#2325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pewnie ich po prostu nie miala i tak mi powiedziala ![]() No ale dobrze wiedziec to sobie kupie ![]() Gosia z tego co pamietam i co dzieczyny pisaly, moze byc roznie z nasileniem krwawienia, mozesz dostac jeszcze silniejsze za kilka dni na przyklad. KULKA czyli nocka Twoja a nie moja ![]() ![]() Oby poszlo szybko i jak najmniej bolesnie ![]() O matko! Tikki, oni sa nienormalni z tymi petardami! Jak pierwszy raz je uslyszalam to myslalam ze wojna sie zaczyna ![]() Ja nie wiem czym oni to robia, bo to jest 100 glosniejsze niz petardy! Konia, Aguska - upijemy sie u mnie na ogrodku ![]() Z reszta dziewczyn, ktore mialy przyjechac do mnie ![]() Konia, zaprosze Ci mojego szwagra do pogadania, On ma przemowe juz napisana na wypadek jakby mu znienacka nagrode Nobla przyznali ![]() To sobie podyskutujecie, a ja z Aguska Wam na to zaspiewamy ![]() No i dzien dobry - znowu z brzuchem, dzis o ile to mozliwe- to jest jeszcze wiekszy ![]() Ale najpozniej jutro, tyle ze tak jak mowilam - bede ostatnia, ktora urodzi. Wczoraj oficjalnie zostalam przezwana sloniem przez TZ ![]() I juz sie wystraszylam o co mu chodzi , na szczescie mial na mysli ze ciaza trwa u sloni 2 lata ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-26 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 |
Zadomowienie
|
Witam
nie wiem czy uda mi sie wszystko nadrobić(bo Mlody moze lada moment wstać),ale podczytuje jak zwykle z telefonu podczas karmien. Musze sie pochwalić, bo poprostu sama nie moge w to uwierzyć. Robson jak zasnął wczoraj po kąpieli o 21 tak obudził się o 2:30 ![]() ![]() ![]() ![]() Normalnie dzieki temu jakoś ostatnie gorsze dni poszly w zapomnienie(a dal Nam wczoraj skubany popalic).Mam nadzieje,ze to nie była jednorazowa akcja i to opuszczanie karmienia o polnocy stanie się Jego tradycja ![]() Mocno trzymam kciuki za Kulkaa ![]() ![]() ![]() i gratulacje dla gkatarzynki! ![]() ![]() Dziewczyny, sliczne zdjecia Maluszkow na mailu ![]() Ewelinka super wygląda w towarzystwie misia i jakie pozy podobne! Moniq, Wiktorek ma sliczną sesje ![]() Konia, dziewczyny sa przesliczne!!!! no to uciekam tymczasem ,bo już słysze odgłosy clapania z pokoju..pora dojenia ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zadomowienie
|
witam
![]() na mailu same słodkości ![]() a mnie czasami chandra jakaś dopada każdy dzień wygląda tak samo aż płakac się chce ale jak spojrzę na mój cud to z kolei ryczę ze wzruszenia i miłości do niego to chyba hormony ? i odpadł nam kikut dzisiaj w nocy ![]() dziecię moje jak nie umiało zasnac to uspokajało się przy suszarce do włosów ale mówię cholera na prąd mąż nie zarobi i znalazłam tańszy odpowiednik może którejś z Was sie przyda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
wlasnie karmie mojego Kroliczka na lezaco. Alez mam dzis lenia!! Noc ladna. Po wieczornym karmieniu o 23, pobudki o 1, 5 i 8
![]() kulka ![]() Gosia tez tak mam z krwawieniem z tym ze niedawno przyszlo troszke mocniejsze. Desia...ktos musi byc ostatni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Cziqua u mojej Gabi też tak podkrwawiał po odpadnięciu. Ja psikałam jeszcze potem octaniseptem i wacikiem przemywałam i się pięknie wysuszył i zagoił ![]() Mi chyba babyblues w końcu przeminął całkowicie gdzieś tak po 2-3 tygodniach od narodzin Gabi ![]() ![]() ![]() No a poza tym to zaczęłam doceniac to że z moimi rodzicami mieszkamy w jednym domu (my mamy oddzielne mieszkanie na parterze a oni na piętrze) bo są bliziutko, pomagają, dzięki nim mam czas sobie ogarnąc domek, ugotowac, pouczyc się na studia no i odpocząc. Gdybym była z Gabi samiutka całymi dniami to by nie było to wszystko takie proste pewnie :P A co do krwawienia to ja cały czas plamię, a niedługo będzie 5 tygodni od cc :/ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No ale nic nie zrobie wiec sie nie przejmuje ![]() Gosica, dobre masz podejscie co do karmienia, ja tam zawsze mowie, ze jak sie na cos juz nie ma wplywu to trzeba to olac i cieszyc sie tym co sie ma ![]() Fajnie ze masz pomoc w rodzicach! To jednak duzo daje ![]()
![]() |
#2331 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardziej mi dokucza teraz ta blizna po zdjęciu szwów. Nadrabiam Was bardzo powoli. Tymon właśnie śpi ... nocka minęła całkiem dobrze tylko o 6 rano była mała pobudka i akcja kolka.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super,ze nastroj lepszy ![]()
![]() |
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Hej,
Mój tż pojechał na zakupy, Ania śpi, Antek w przedszkolu a ja postanowiłam Was odwiedzić muszę usiąść wieczorem i po nadrabiać zaległości ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
Gosia w pierwszych dniach mocno krwawiłam a później chyba od możliwe 4,5 dnia tak lekko i teraz znowu mocniej.
Co do naciętego krocza to mnie bolało niedługo. Do ściągnięcia szwów bolało mnie tylko przy zaciskaniu mięśni Kegla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie,ze masz mozliwosc i wsparcie w rodzinie. Nie zawsze wspolne mieszkanie to darcie kotow ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje z okazji odpadniecia kikuta, teraz piekny pępol. Pepuszek u nas tez podkrwawial ,ale polozna mowila,ze to normalne i minie. Kazala psikac tylko jak sie zabrudzi, a tak to osuszac czesto.. Cytat:
![]() .Ojjj Desia nie wiesz,ze ostatni beda pierwszymi ![]() ![]() Niezle hasło TZ ![]() Cytat:
Slicznie wygladasz..przypominasz mi Gwen Paltrow ![]() Cytat:
![]() Zabawy w smoczka dobrze znam..czasem sie zastanawiam,czy plastem Mu do buzi nie przytwierdzic ![]() ![]() Aguska ogladam zdjecia Twojego Syncia i patrze a tam taki sam rozek z Ami ![]() ![]() _______________ dziś ide zalatwiac becikowe ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nudno byc taka ostatnia, lub jak bylo wczesniej - jedna z niewielu ciezarowek, rozpakowane maja juz inne problemy - wiadomo ![]() Podczytuje sobie majowki-czerwcowki, ale jednak to nie to samo co Wy ![]() Ale jeszcze kilka dni i tez bede pisala tylko o kupkach, mlecznych cyckach i krwawieniach ![]() Obiecuje , ze Was zanudze ![]() Mravka ja mysle ze zaborczosc Ci minie, ale takie przeswiadczenie ze tylko Ty najlepiej zajmiesz sie malym zostanie chyba do konca zycia! Ja nawet teraz jak Adas zaraz skonczy 7 lat to nie wiem jak sobie z TZ poradza sami! Tzn pewnie sobie jakos poradza, ale ze mna poradziliby sobie lepiej ![]() A juz jak do hiszpanii pojada na 2 tygodnie sami to ja chyba z nerwow padne normalnie! Dobrze ze bede miala Viki i glowe czym innym zajeta ![]() Powodzenia z becikowym!
![]() |
#2337 |
Wtajemniczenie
|
Mravka no to trzymam kciuki w sprawie becikowego. My Zbieramy jeszcze dokumenty które są potrzebne na takie dodatkowe becikowe z gminy a tam mają duże wymagania więc jeszcze nei zdążyliśmy wszystkiego zebrac...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Konia masz prześliczne dziewczynki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki Rybka za info o brakujących rozpakowanych ![]() Dziewczyny a wiecie kiedy Julliczka urodziła ?? Bo Rybka napisała mi info na priv ale daty nie ma i nie wiem na kiedy wpisać .... Dzisiejsza noc tragedia.... Mały jak sie obudził o 18.30 tak potem był marudny ![]() Teraz zasnął jakieś 30min temu...ciekawe na jak długo ![]() Dzisiaj druga wizyta położnej. Idę coś porobić w domu puki Oskar śpi. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.