|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
nie będę podawać kolejnych przykładów i go pogrążać, ale zawsze też mnie to dziwi, że woli słuchać jak marudzę i się wkurza, że znowu o tym samym, zamiast zrobić od razu i mieć święty spokój, zwłaszcza jeśli chodzi o jakieś drobiazgi zajmujące chwilkę
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest niemożliwe, że aż tak się różnimy pod tym względem. Dziwne, że my chcemy, żeby coś było zrobione, a im kompletnie niektóre rzeczy nie przeszkadzają. Ja to często przerabiam z wymianą np. żarówek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
oj zgadzam się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
U nas to mi więcej rzeczy nie przeszkadza, mimo marudzenia TŻta. Rzadko jest odwrotnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
Madzia: dużżo rzeczy. Między innymi łóżeczko (do niego materacyk, osłonkę i klin bo to był zestaw) i komodę (łóżeczko już jest, komoda zamówiona), przewijak, rożek, pościel (wypełnienia,ochraniacz + poszewki), kombinezon (na 62, w formie śpiworka, nóżki są "luzem"), śpiworek do łóżeczka, zestaw Avent, trochę ciuszków ( w tym jedna sukienka + sweterek, na 62, wiem, że niemowle nie nosi za wiele takich rzeczy, ale jedną mieć musi, w końcu dziewczyna
![]() Łóżeczko stoi, a w środku te wszystkie dzieciowe graty ![]() Łóżeczko i komoda w załączniku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Porządne zakupy ![]() Zestaw wyjściowy na 62 na bank się przyda...może nawet jeden to za mało ![]() Ja mam takie założenie że skoro ja w byle jakich dresach czy piżamie na dwór nie wychodzę to moje dziecko też nie będzie ![]() Nie jest ubierana w byle co - zawsze ma dobrany kolorystycznie zestaw ![]() No może czasem "po domu" skarpetki nie pasują do bodziaka ![]() BTW- ja jeszcze nigdy nie użyłam wypełnienia do pościeli ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-10-11 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry.
nie mogę się ostatnio dobudzić. masakra. jak wstanę rano, to po południu po prostu się słaniam i usypiam na 2-3 godziny, w nocy nie mogę zasnąć do ok 2, a potem nie mogę się podnieść rano z łóżka <ściana> jutro chyba zrobię myk i jak się będę słaniać to pójdę pobiegać, bo zegar mam totalnie przestawiony. kawa nie działa nic nie działa. a do facetow po prostu trzeba używać innego języka. jak tż nie chce mi w czymś pomóc, to mówię, ok jesteś zajęty poproszę tatę. reakcja natychmiastowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serio im dalej w las tym gorzej. Już przestałam mieć nadzieję że kiedyś sie wyśpię. Także wiesz- nie narzekaj ![]() U mnie ostatnio tym innym językiem jest histeryczny płacz. Jak wchodzę do domu i znowu gary nie są wymyte - zaczynam płakać. Tylko to skutkuje ![]()
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
Ojej Haniu, to ostrrrooo u Was, ale ja myślę, że kiedyś to się MUSI unormować.
Klupś ma fajne rzeczy, a przy tym nie dużą cenę, a jakość wystarczająca. Jeśli o pościel idzie to tego się chyba przy noworodku nie używa za wiele - zostanie mi na potem. Te zakupy takie spore, bo chodziło o to, żeby dostać rabat na zakupy, a on był od kwoty, więc stwierdziłam, że skoro i tak będzie trzeba pościel kupić - to dobiorę teraz. A z tego zestawu na pewno od początku się przyda ochraniacz na szczebelki. Najwyżej kołdra i poduszka zostaną mi na potem. Ej, a słuchajcie, te śpiworki do spania bo one są "bez rączek" - dziecku styczniowemu nie będzie zimno? Chyba się powinno czymś przykryć je jeszcze?? Miskowa: z tymi facetami, to mimo, że mój Tż jest do rany przyłóż to też to czasem obserwuję np. w kontekście wynoszenia śmieci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze że w nocy tylko ja jestem w stanie ją okiełznać. ![]() Na pewno będziesz w pajaca z długim rękawem ubierać na noc- więc śpiworek jest jak najbardziej wystarczający. Przecież nie chcesz dziecka podgotowywać ![]() No chyba że masz w domu zimą poniżej 18 C- to wtedy trzeba jeszcze nakryć kocykiem ![]() Ochraniacz na szczebelki to podstawa. Moje dziecko tylko wtulone w ochraniacz zasypia. Jak byla noworodkiem mąż zawsze miał stresa że się przydusi tym ochraniaczem i co chwila sprawdzał czy wszytsko jest z nią OK ![]() -=---------------- Mój większe prace tez od razu wykonuje..tak samo wszystko co związane z samochodami i naprawami w domu. Mąż nienawidzi jak coś nie działa ![]() Za to te małe prace domowe są zawsze spychane na później ![]()
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
To z pracami domowymi dokładnie tak samo mamy, Haniu...nie za bardzo ogarniam czemu tak to jest ale tłumacze sobie naiwnie, że nie można mieć wszystkiego:P
Ad zestawów wyjściowych : z sukienką to nie ogarniam jak nosić, bo to zima będzie. Chociaż w sumie z rajstopkami chyba by było okej, przecież w mieszkaniach jest ciepło, a poza domem kombinezon na to i da radę. Mam parę bluz, jeszcze jeden sweterek, spodenki itp- tylko kiecę mam jedną - ale mi się spodobała i musiałam ją kupić:P Też chciałabym, żeby Mała miała ładne pasujące ubranka, skoro Mama też dba o siebie w tym zakresie:P Dostałam sporo ubranek po chłopcach z rodziny, trochę się przyda na pewno, tym bardziej, że są tam pajace na różne rozmiary, ciepłe milutkie bluzy, większy śpiworek, większe kombinezony. Przynajmniej dzięki temu nie będę musiała " na już" wymieniać dziecku całej szafy, tylko stopniowo dokupywać. Ale fajnie się zrobiło, jak do sypialni wchodzę a tam łóżeczko stoi i mnóstwo dzieciowych rzeczy ![]() Mam ochotę sobie kupić jakiś fajny sweter... |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale tak poważnie to muszę zbastować- bo chyba zbyt dużo od niego wymagam. Jeżdże po nim bardzo, krzyczę, oceniam i ostatnio zdarza mi się oczerniać w towarzystwie. W końcu tupnie noga, zbuntuje się i ze wszystkim sama zostanę. ---------- Do sukieneczki rajtki i sweterek np. Ale na zimę to jedna zdecydowanie styka. Ja wczoraj ze smutkiem spakowałam letnie sukieneczki do pudła pt "za małe , nie na ta porę roku" ![]() Takich jesiennych tez mam sporo- ale jednak wolę ubrać w ciepłe spodenki i sweterek. Szczególnie na spacer. Sukienki to tylko "w gości" ![]() Pamiętam jak nam znajomi łóżeczko przywieźli- też lubiłam wchodzić do pokoju gdzie stało ![]() Bardzo mi się dłużył czas gdy czekałam aż Mania się w nim pojawi..a teraz..chciałabym żeby była znowu malutka ![]()
![]() |
#2327 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-10-11 o 15:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się, czy moje dziecko będzie duże - ale na razie jest chyba w takim okresie wzrostu, że nawet lekarz nie jest w stanie oszacować, za wcześnie.. Podgrzewacz uważacie za potrzebną rzecz? Jeśli planuję zostawiać jedzonko Tżtowi jak będę na uczelni? ------------ Zmieniając temat : moje włosy błagają o fryzjera, a ja enty raz nie wiem co robić. Znowu jakąś wersję boba, czy coś całkiem innego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oczywiście na te żale szybko reaguję w odpowiedni sposób...przepraszam , przytulam , rozmawiam i przybijamy pionę na zgodę ![]() Stwierdzam że patrząc na to jakimi jesteśmy ciężkimi osobami we współżyciu to tylko my możemy ze sobą wytrzymać- dzięki poczuciu humoru i ogromnej miłości- Ani ze mną ani z nim nie da się żyć ![]() Tak jak pisałam już kiedyś- my się ścieramy teraz - ale to nas raczej zbliża a nie oddala od siebie ![]() W dzień to spokojnie można podgrzać jedzenie czy mleko...wystarczy odpowiednio wczesniej wstawić do garnka z ciepłą wodą (tak z 10 min wcześniej). Gorzej nocą...jak człowiek zaspany to łatwiej po prostu wyjąc z podgrzewacza i nakarmić. Dlatego ja kupiłam to ustrojstwo...dla własnej wygody. W dzień nie używamy ![]() Kupiłam "niefirmowkę" za 50 zł...także żaden wydatek. Ja też jestem siersćiuch- chyba jutro pójdę się obciąć. U mnie standard będzie. Fajnie jest w końcu mieć "swoją" fryzurę. ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-10-11 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debrah fajne zakupki, tez kiedyś chcieliśmy ten zestaw ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |||
Wtajemniczenie
|
Biia, dzięki za przykłady
![]() podoba mi się ten: http://www.ceneo.pl/17774627#tab=spec o tym myślałam już wcześniej: http://www.ceneo.pl/13793717#tab=spec Butter, ja tez zagłosowałam ![]() ![]() ![]() Haniu, wyobraziłam sobie Marysię w idealnie dobranych ubrankach, mała modnisia z niej pewnie ![]() ![]() ![]() Debrah, moja chrześnica ma na imię Amelka i to fajna dziewczyna jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------- Zamiast iść spać to ja siedzę na wizażu i na fb ![]() ![]() ![]()
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." ![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2012-10-11 o 22:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idealna pora na zabawę ![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy kiedyś sie przyda- ale jak można było taką kupić to wzięłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja swoją idealną fryzurę odkryłam dopiero jako 30-latka. Także trochę czasu mi to zajęło ![]() Wcześniej też kombinowałam- raz długie, raz krótkie, raz blond , raz brąz- nie mogłam się zdecydować. Teraz jeszcze mąż na brąz mnie namawia- ale się nie dam jednak. ![]()
![]() |
#2334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
Madziu jeszcze mi się przypomniało odnośnie tego slizgania.
Może kup takie rajstopki ![]() http://allegro.pl/rajstopki-do-raczk...701749366.html
#2336 |
Wtajemniczenie
|
cześć.
betti nie ma sprawy. polecam się na przyszłość. daj znać jak będziesz miała jakieś pytania ![]() Haniu z tą fryzura to lepiej późno niż wcale. ja znalazłam na razie idealny kolor ![]() ![]() Dobrze, że pomimo takich starć potraficie się porozumieć i nadal się kochacie. Wczoraj śniło mi się że rodziłam(!) i, że całość trwała kilka minut ![]() sądzę, że ten sen to właśnie przez Was. czytam ciągle o ciążach i dzieciach, to tak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
Haniu super są te rajstopki. Dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Asiuk, widzę po reklamie, że ładnie się wkręciłaś w nowe zajęcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
cześć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.