|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Cześć Mamuśki
![]() Trzy dni mnie tu nie było ![]() ![]() ![]() Gratuluję rozpoczętych tygodni, my w piątek 26 zaczęliśmy ![]() Weekend miałam bardzo intensywny, wyjazdy, odwiedziny, imprezy rodzinne, spacerki po lesie w poszukiwaniu grzybów. I są efekty - bolące gardło ![]() A teraz jestem już po pysznym śniadanku - 75 g glukozy, zaraz się ![]() Dziewczyny co można na gardło wziąć???? |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |
Wtajemniczenie
|
ja ja
![]() ![]() Strasznie mnie dzisiaj mała kopie - ale to takie kopniaki z tych bolesnych, nie oszczędza matki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Weronika cieszę się, że z dziadkiem lepiej. Trzymam kciuki, żeby ten cukier się unormował A poza tym witamy się z Wiktorią w 32tyg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kopniaków to ja nie wyobrażałam sobie, że mogą być ona takie bolące.Że taka mała istotka może tak dowalić. Edytowane przez anett234 Czas edycji: 2012-09-10 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
gartuluje kochane tygodni
boziu moja robila wlasnie kupe na nocnik masakra mozna sie udusic ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- anett mi tez blizniaki kojarza sie jedynie z cc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() nadrobiłam Was ![]() Co do biustonoszy - hmmm... ja dostałam jeden (koleżanki które rodziły miały tak o rozmiar większe i mi taki zakupiły), ale muszę dokupić jeszcze. Choć z kolei inna pracująca w sklepie z bielizną doradzała aby kupić dopiero po porodzie ![]() Fajnie że pierzecie ubranka - ja to pewno za jakiś czas. Wiecie co wczoraj na stronie szpitala przeczytałam że ubranka dla dziecka jakie zabiorę do szpitala są do pozostawienia na oddziale - czy to znaczy że one tam zostaną? Chciałam jakieś ładniejsze kupić ale jak mają tam zostać to kupię jakieś zwykłe białe bawełniane. ![]() Dobrze, że z Marti lepiej ![]() ![]() Natallkaa - gratuluję rozpoczęcia 32 tyg ![]() Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-09-10 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ale mi sie fajnie sało dziś, nareszcie ![]() ![]() ![]() Ja mam łożysko na ścianie tylnej .... czyli z przodu to chyba to przodujące ![]()
#2318 |
Zadomowienie
|
Ma_Majka na gardło tantum verde można
![]() ![]() ![]() natallkaa o to super to pierzemy razem, jak szopy ![]() ![]() ![]() ![]() anett234 kurcze ciekawa jestem no, ja też bliźniaki od razu z cc łączę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
niteczka ja po porodzie przez tydz to nie ruszam sie sie z domu nie dosc ze boli wszytsko to jeszcze nie ma co ubirac
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() syrop dla kobiet w ciazy Prenalop (jakos tak) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie tak nie ma, mogę nawet w ogóle nie mieć jakbym nie chciała i wtedy ubiorą mi dziecko w szpitalne ale moja siostra rodziła w Warszawie i mówiła, że było dokładnie tak jak piszesz więc lepiej nie bierz lepszych ubranek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zadomowienie
|
hej kobity jak tam po niedzieli ...ja wczoraj przez matkę i siostrę straciłam humor. wieczorem już z ciśnieniem było ok i dziś rano też. Wiecie do mojego M zaczyna co nie co docierać po naszej ostatniej rozmowie. Zaczyna powoli mówić co myśli czego się boi i bardziej zwraca na mnie uwagę. Ju nie stwierdza że jestem smutna czy zła tylko od razu pyta co się dzieje. Co do Męża coś wam opowiem.. Ja myślałam że nie wytrzymam ze śmiechu w nocy no jak sobie przypomniałam.
Obudziłam się w nocy Patrze mój wstał, pomyslałam że zapewne do łazienki idzie. A on powoli z łóżka ściąga kąłdre z kocem zwija to i kładzie na fotel ... ja patrze jak na wariata a on przez sen potem do mnie z hasłam : dotka poświeć telefonem bo nie wiem gdzie jestem . To ja mu telefonem po oczach to się ockną ![]()
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczynki, zaraz podejdę do apteki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Mamusie
![]() Jestem od 6 na nogach a pół nocy nie mogłam spać.. z ledwością zwlekłam się z łóżka.. Jeszcze od rana miałam masę pracy i dopiero mam chwilkę wolną na śniadanko i herbatkę ![]() ............. Co do łożyska na przedniej ścianie to ja też tak mam! Nie jest to przodujące! Przodujące jest chyba jak jest blisko szyjki umiejscowione ! Gratuluje kolejnych tygodni !!!!!!!! ![]() Trzymam kciuki za wizyty i badania ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Wtajemniczenie
|
dokładnie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- anetka a Ty nie szalej!- mama przyjedzie to sama pomoże |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja sobie życzę mojej mamy z tatą hehee jak tylko zaczne rodzić to leci do nich sms i jadą do mnie ![]()
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki, jakos dzis bez humoru u mnie
weekend zaczalsie od klotni z TŻ i jego wyjsci an aimpreze firmowa, gdzie jak zwykle nie dotrzymal slowa... i weeknd znow sie zakonczyl klotnia, bo obrocil tak wsyztsko zebym to ha czula sie winna tego co zawalil... mamy dzis niby dzialke ogladac pod odm, ale mamy kredyt do splacenia jeden i na ta dzialke tez bysmy musieli brac i to jakies 200 tys zl ![]() nie wiadomo jak by bylo z moja praca, bo same wiecie jak jest, teraz siedze w domu, a potem kto wie jak bedzie ehhh juz sie mi odechcialo tym bardziej, ze nawet jak kupimy dzialke to i tak nie zaczniemy budowy bo z czego...niby by ja podizlic na dwie i za pare lat moznaby polowe sprzedac, ale to jest nie pewne, bo banki rozne obostrzenia sobie robia dwojka dzieci, 2 kredyty to jest nierealne po prostu chyba swoje marzenia trzeba sobie schowac gleboko smece wiem, ale wczoraj sobie uswiaodmilam ze juz nawet nie mam komu sie wygadac, "przyjaciolki"maja swoje zycie, jedna co ma dziecko mieszka kawalek ode mnie i i jednak ona pracuje i jakos zyje, tez czasu nie ma, ale wychodzi do ludzi, a ja siedze w domu, i mam wrazenie ze nie ma o czym ze mna pogadac oprocz Tomka i ciazy, bo zeby gdzies wyjsc to Tomek musi zostac z TŻ, a to juz trzeba umawiac sie, to potem zadnej nie pasuje tak zeby sie akurat wtedy spotkac ostatnio bardzo bliska mi przyjaciolka robila parapetowke nawet mnie nie zaprosila bo pewnie i tak nie przyjde... na impreze nocna bym nie polazla, ale zeby ja wczesniej odwiedzic i cos kupic czy cos to bym przyszla, a tak... mieszka ulice dalej... a jak kogos zapraszalam to tylko na zegarek patrzyli, bo u mnie Tomek i w ogole TŻ oczywiscie nie rozumie ![]() najgorsze ze tu gdzie mieszkam, jakos nie zalapalam zadnej przyjazni, czy znajomosci tylko na dzien dobry i co slychac czuje sie glupia normalnie i nierozumiana pewnie po czesci to hormony nawet nie musicie mi na to odpisywac po prostu troche zali wylalam Ma_Majka na gardlo tantum verde sobie czasem psikam gratuluje rozpoczetych tygodni ![]() ![]() Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-09-10 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
Osoby, które chce widzieć po porodzie to moi rodzice i ewentualnie moja siostra z mężem i synem..Oczywiście nie piszę o mężu, bo on będzie podczas porodu (chyba ???)
Judka- niestety czasami tak jest, ze pewne plany trzeba odłożyć na jakiś czas.. może jak maluszek sie urodzi i zobaczycie jak to będzie to zdecydujecie się na działeczkę ! No a co do samotności to masz nas !!!!!!!!!!!!!Zawsze możesz na nas liczyć !!! ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-10 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
kochana u mnie juz zapowiedziane jest ze jedynie tesciowa i rodzenstwo w ciagu pierwsZych 2 tygdoni moga wpasc a taaak to 2 tyg sa dla mnie i dzieciakow z gabi tez tak mialam i swiety spokoj masz czas zeby dosjc do siebie
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- judkaaaa mam to samo tuuuu nie mam sie do kogo odezwac bez was bym zwariowala czasem gadam jak glupia to gabrysi |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to doskonale wiem . tylko w praktyce to nie wychodzi . ![]() Wczoraj postanowilam udowodnic TŻetowi ze nic nie wie o pielegnacji noworodka oraz ze nie ma pojecia co mamy juz kupione a co nie .. Jak mi powiedzial ze bedzie smarowal cale cialko Adasia po kapieli sudocremem to zwatpilam .. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
![]() Matko ile nadrabiania............ poszalałyście ![]() Miałam odezwać sie wczoraj, ale jak to po weselu pospaliśmy do południa i pojechaliśmy na poprawiny. Szczerze to było średnio, oczywiście panna młoda wyglądała pięknie, ale to wszystko. Jedzenie i muzyka to kiepsko ![]() ![]() ![]() Miłego dnia kochane, ponadrabiam was troszke teraz ![]()
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Zadomowienie
|
ja bym chciała aby przy mnie była siostra i przyjaciółka ale ona daleko jest tak jak siostra
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zadomowienie
|
Oki spadam kochane
![]() Nie chce mi się tam iść jak cholera,nie cierpię siedzieć u fryzjera ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie zycze gosci w szpitalu ale potem w domu to odrazu moga wpadac .. bylebym tylko wczesniej miala mozliowsc sie wyspac , wykapac i ogarnąć ogolnie ..
![]()
#2337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze niech wpadaja wiekszymi grupami zebym miala mniej roboty przy nich
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.