|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Dzień Dobry po weekendzie
![]() Anulka- gratuluję ![]() ![]() Ale weekend mi szybko zleciał... jak zawsze z resztą... W sobotę byliśmy na meczu a wczoraj pojechaliśmy w odwiedziny do znajomych bo 2 tyg temu urodził im się synek ![]() W ogóle to mam problem bo jak byłam w tamtą środę u ginki to był pęcherzyk 18mm, w piątek test owu-pozytywny,w sobotę negatywny a wczoraj taki wątpliwy ale bardziej na pozytywny... No ale tempka nie rośnie od 3 dni 36,2 więc jestem w totalnej kropce... Podejrzewam że owu nie było i dopiero będzie albo w ogóle jej nie będzie.... ![]() P.S: Do Nas śnieg jeszcze nie dotarł ;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-10-29 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zadomowienie
|
heja kobity
Anulka wielkie gratulacje (widzę, że już macie wątek lipcowo-sierpniowy - czekaj tam na mnie ![]() Kejthx mam nadzieję, że to nic poważnego Anteria witaj po urlopie i kuruj się nam! Witam nowe koleżanki ![]() U nas zimno i biało ![]() ![]() ![]() ![]() Zbliżają się dni płodne, glut już jest, wczoraj bolał mnie brzuch ale myślę, że na owu jeszcze za wcześnie, połówek w domu od czwartku - działamy ![]() Mam teraz masę spraw na głowie i nie bardzo myślę nad staraniami. Młody nadal chory ale już jest lepiej. Wkurzyłam się na teściową, bo byliśmy u niej w sob i był tam też szwagier ze swoim miesięcznym synkiem. Teściowa jakby specjalnie cały czas go nosiła mi przed samym nosem, jak chciałam gdzieś przejść to zachodziła mi drogę. Najpierw myślałam, że może jestem przewrażliwiona i sobie wmawiam ale Tż też to zauważył. Wredna baba. Nie dość, że jak się z nią widzę to non stop gada o tym dziecku to jeszcze takie cyrki odstawia. Nie rozumiem jak tak można... no, wygadałam się
#2313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super avatarek ![]()
![]() |
#2316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się z Wami po weekendzie. Jestem ogólnie zła..bylam w piątek u mojej endokrynolog. Powiedziała ze lekarz gin dał mi złą dawkę bromergonu , za mało i jeśli zależy mi na płodności muszę zwiekszyć. Przepisała mi wieśniara jedna recepte na 3 refundowane opakowania ale źle wypisała receptę i w żadnej aptece nie chca mi sprzedać. Różnica redund. a nie refundowana jest 9zł lub 60 zł ![]() ![]() Czuje ze mi sie lekko skrócił cykl chyba , chociaż ostatnio też niby tak czulam w mialam normalnie 31 dni. Wiec już sama nie wiem. Cycki bolały mnie 14-16dc,przestały.Sluz płodny był jakoś wcześniej niż zawsze. Mam mega dużo energii po bromku , nie chodze już spac o 19 a o 23 ![]() ![]() Lekarka dała mi tez skierowanie na usg uważa ze mam zapalenie imunologiczne tarczycy ( z tego co wuem to hashimoto?) ze powiekszony prawy płat,co kolwiek to znaczy,akurat na tarczycy sie nie znam . Uważa też ze mam niedobór witaminy D i mam zrobić pilnie wyniki. Ona uważa ze jeśli przez 4-6 miesięcy nic nie wyjdzie trzeba pilnie męza na badanie nasienia kierować , zanim sie zrobi hsg .. jakoś mnie to zdołowało.Znowu mi sie odechciało.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale może faktycznie, jeśli miałabyś się z mierzeniem denerwować czy coś to nie warto. Dla mnie to już jak mycie zębów ![]() Cytat:
![]() |
#2319 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, właśnie wróciłam do domu od lekarzy, byłam u jednego mowie mu co i jak ze mam brak okresu i dwa testy pozytywne zbadał mnie i mówi że on nic nie widzi że to za szybko że mam czekać, i nie jestem i mam za dwa tygodnie badania zrobić, wyszłam z łzami, wiec się wkurzyłam i poszłam do innego mówie mu to samo, i mówi ze jest pani w ciąży, nawet mnie nie badał bo powiedzialam ze byłam przed chwila u innego i tyle, pytał czy mnie piersi bola ja ze tak i czuje sie jak z okresem to mowi ze ciaza i że testy sie nie myla, mam p0rzyjsc za 10dni, teraz sama nie wiem co myśleć;(
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to za wcześnie na wizytę u lekarza. Spokojnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Raczkowanie
|
5dni się spóźnia ale zawsze jak w zegarku był, spaliśmy bez zabezpieczenia także wszystko wskazuje na ciąże, no i te testy
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tak wiem. Chodzi mi o wizytę u lekarza. Skoro testy wyszły pozytywne, to jesteś w ciąży, ale lekarz nie jest jeszcze w stanie nic zobaczyć. To za wcześnie. Spokojnie poczekaj do następnej wizyty. Nie denerwuj się, bo to szkodzi dzidziusiowi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testy testami, niby jak są pozytywne można być pewnym ciąży, ale lekarz nie ma takiej gwarancji. Póki nie będzie widział ewidentnych dowodów ciąży to nie będzie nic deklarował. Ten drugi był widać bardziej "ludzki" w tym sensie, że nie chciał robić Ci przykrości. Wybierz się za 2 tygodnie, wtedy będzie widać już cokolwiek. A dla siebie, jeśli chcesz mieć pewność = zrób betę.
![]() |
#2324 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się dziewczyny ![]() U nas mgliście i mroźno! Byłam dzisiaj w labie. Zrobiłam narazie te badania na skierowanie czyli: mocz,krew,glukoza,wr,hbs a z tych płatnych zrobiłam grupę krwi i tsh. Poszłam do położnej zarejestrować się na wizytę u gina i mówiłam jej o tym. To machnęła ręką i powiedziała,że narazie tyle starczy ![]() Wizyta 9 listopada. Będzie wtedy 9t6d czyli koniec 10tygodnia. Akurat miesiąc od poprzedniej wizyty. Teraz założy mi karte,poważy,pomierzy i wszystko dokładnie powie ![]() Wyniki do odbioru jutro.
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz co .. raz w tygodniu? Skoro tak, to na pewno gdzieś jeszcze pracuje, może nawet na nfz. Poszukaj w necie, spróbuj ją namierzyć. Sama zrobiła błąd więc raczej nie powinna mieć pretensji jeśli gdzieś ją najdziesz.
![]() |
#2328 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
witam nowe dziewczynki poniedzialek.a juz mi sie nie chce. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdźcie dobrze, czy pęcherzyk na pewno pęka.
![]() |
#2330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
z moich obserwacji wynika, ze czasami peka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czy kiedykolwiek widziała ginka na usg pęcherzyk/ciałko większe niż 20 mm? Cytat:
![]() Ale skoro ma dobrą opinię to może i dobrze ![]() Spróbuj zadzwonić ![]() ![]()
![]() |
#2333 |
Zadomowienie
|
Maru, wiesz co, raz chyba mi sie udalo trafic w okolice owulacji, wowczas nie myslalam o dzidzi i nie mierzylam tempek. rozmarow pecherzyka nie kojarze
![]() a że tak zapytam głupio... jaki jest wlasciwy rozmiar? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytała o objawy poczynając od czubka głowy po stopy aby nic nie pominąć , np. włosy sie czy się przetłuszczają,co ile myje kłaki ,czy nie wypadają, patrzy na żrenice latarką,szyje sprawdza , tarczycę, pyta kiedy piersi bolą,robi dokladne badanie piersi i sutków , brzuch bada,każdy narząd,patrzy na owłosienie łonowe nawet,maca każdy staw , robi próby neurologiczne,sprawdza każdy węzeł chłonny,na żyły pod skórą patrzy wnikliwie,stopy ogląda no wszystko po prostu,pyta jak i co ,kiedy jesz,co pijesz,jakie leki spozywasz,czy czesto chorujesz,jaką masz prace,o której wstajesz,czy masz jakieś problemy osobiste,czy stresujesz się wywiad jest jak w książce ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- zależy od dnia cyklu , widać je zazwyczaj od 8-10dc i rosną aby do dnia owulacji urosnąc 21-23 mm , jak są dużo wieksze to zazwyczaj nie pekają. Rosną 2-3mm na dobę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Jak siedzialam w poczekalni tyle godzin czekając na wyniki Panie mowiły ze przyjechały tu z Białego Stoku a druga z Gdańska. Ponoć Pani W ma taką rzeszę fanów ze czekają do niej miesiącami i jeżdzą po 400 km. Jak dzwonilam zapisać sie na wizytę kazała czekać 5 miesięcy po zrobieniu wywiadu przez telefon inaczej gdyby nie była sprawa pilna nie przyjełaby mnie w tym roku w ogóle. Jest droga ale nie naciąga na kasę,tj. jak wie ze jest niepotrzebna mowi " bez sensu wywalać na mnie kasę tym niech sie akurat zajmie już Pani ginekolog".
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczyła pęcherzyk i cała w skowronkach odesłała mnie do domu... Cytat:
W pierwszym cyklu mierzenia tempki skoczyła mi dopiero w 28 dc, w poprzednim w 19dc a teraz jest 20 dc i póki co nic... Chcę zobaczyć jak to będzie jak odstawie tego dupka,jeżeli nic się nie zmieni to wezmę wykresy i pójdę tam do niej raz jeszcze.. Cytat:
![]() Jeszcze ten cykl i może następny przeczekam (następny dlatego bo tak jak wyżej napisałam chce zobaczyć jak będzie bez dupka), jak sytuacja będzie kiepska to niech faktycznie sprawdzi czy ten pęcherzyk pęka...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
wiola lola ja dzwoniłam do gina tydzień po spodziewanej miesiączce to kazał poczekać jeszcze tydzień czyli 2 tyg od spodziewanej @. Poszłam w 5 tyg i 6 dniu ciąży i wtedy już był 4 mm zarodek i bijące serduszko, chociaż mówił przed badaniem, że na razie oczekujemy pęcherzyka- co znaczy, że nie musiało być jeszcze zarodka. Więc temu twój gin jeszcze nic nie był w stanie stwierdzić. Będzie ok słonko. A mówi to ta co tu najwięcej panikowała:P
Ech ale u nas zrobiła się zima... Jakieś fatum krąży tutaj, bo facet jechał z góry przed mostem wtrąbił się i wpadł w brzeg zatrzymał się przed wodą... Nic mu nie jest ale dobrze , że na chodniku nikogo nie było bo przecioł... O samochodzie to możemy na razie pomarzyć... stoi odcholowany... jutro wstane o 6 i pojadę zrobić badania... cytologie muszze jechać do miasta osobnego niż krew... a w poniedziałek wizyta wiec pasowałoby miec wyniki ![]()
#2340 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny w ten zimniasty poniedziałek
![]() Ja dziś chyba po raz pierwszy spotkam się z kibelkiem, muli mnie jak cholera ![]() ![]() ![]() Chyba się na chwilę położę,ale najpierw napiję się coli słyszałam że pomaga ![]() Do zobaczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.