|
|
#2311 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Niemcy :)
Wyprzedaze w pelni sa w sierpniu, ale moga sie chyba tez zaczac w polowie lipca. Nie ma znaczenia jakie miasto wszedzie jest tak samo. Oficjalnych wyprzedazy juz nie ma, panstwo zabronilo, ale sklepy robia i tak. U jednych moze byc wczesniej u innych zaczas sie ciut pozniej. Kiedys zaczynalo sie wszystko w jeden dzien u kazdego, teraz moze byc i pare dni odstepu.
Ano Malwina po niku nie poznalam, nawet nie pamietam jaki masz na tamtym forum hihihi, ale jak napisalas Derendorf, maz i dziecko to mnie tak tchnelo, ze to chyba ty. Ale przypadek co? Jesli pozwolisz to ja po niedzieli zadzwonie. Dzis ci juz tylka truc nie bede. Idzie wiosna to chetnie sie przejade do ciebie, zwalszcza ze jak wsiade u mnie i mam przesiadke na Nordstr. to w pol godziny wysiadam na Derendorf. Malemu tez sie podoba , jechal dwa razy ze mna do lekarza i nie marudzil, byl pochloniety jazda hihihi. |
|
|
|
#2312 |
|
Przyczajenie
|
Pozwole, pozwole Moni
Dzwon, my bardzo serdecznie zapraszamy A jak pogoda nam dopisze to do Zoo parku mozemy pojsc z dziecmi... My dzis probujemy dojsc do siebie po wyjezdzie rodzicow.Samolot mieli o 7 rano, plus zmiana czasu, a i wczoraj polozylismy sie pozno bo na koncert ich zabralam.Ide wywlec rodzinke na jakis spacer. Do uslyszenia
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() W takim razie muszę już zacząć planować wyprawę ![]() Pozdrawiam.
|
|
#2314 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przezyc w Niemczech (Kramada, ale nie tylko !)
Hej, a znacie jakies niemieckie stronki z wymianami ciuchow, a la Targowisko na wizazu ?
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadlam napisac Antce (Malwinie-bardzo ladne imie! ) ze mamy jeszcze Angelike w Dormagen,ale widze,ze Sylwia juz mnie uprzedzila ![]() To jak bedzie z naszym spotkankiem?Kto chetny i na kiedy? |
|
|
|
#2316 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie szukalam ostatnio i nic nie znalazlam... ba chcialam jakies fajne lumpexy znalesc, ale jedyne jakie znalazlam to z ubraniami na wieszakach z przyklejona cena, czasem wyzsza niz w sklepach :/
|
|
|
|
#2317 |
|
Wtajemniczenie
|
melisanka idz do goiogel maps, i poszukaj w swoim miescie hasla "second hand", lub "social markt" czy cos w tym stylu. Ja juz znalazlam kilka fajnych sklepow w ten sposob.
|
#2318 |
|
Konto usunięte
|
Mnie wszystko jedno postaram sie dopasowac.
|
|
|
|
#2319 |
|
Przyczajenie
|
Hejka!
Majka-dzieki za komplement i pamiec Do Angeliki zadzwonie, ale tymczasowo wykonalam na swojej glowie pewien zabieg, ktory zgasil troche pozar...tak wiec poczekam troche z kolejnym farbowaniem, ale farby sobie nie poloze bo najwyrazniej mam alergie. Wycieczka do Dormagen czeka mnie bez dwoch zdan Ja bym chetnie sie pisala na ten Wasz sabat...jesli wolno Termin obojetny.papa
|
|
|
|
#2321 |
|
Konto usunięte
|
Ja kolo 12-tego wyjezdzam na tydzien i nie wiem czy nie wroce 20-go( moze 19-tego), wiec u mnie odpada.
|
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm,no to moze 27.04? Albo wczesniej - 13.04?
Dziewczyny,jak Wam pasuje? |
|
|
|
#2323 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie prosze nie liczyc :/ Jak mi termin akurat podpasuje, to sie zjawie, ale kto mnie zna, ten wie, ze ze mna to nic pewnego
|
|
|
|
#2325 |
|
Konto usunięte
|
Sylwia a co ci tak ostatnio ciagle nie pasuje? No fajnie by bylo gdybys sie stawila, bo dawno cie nie bylo na naszych sabatach hihihi
ja bym wolala po 20-tym, ale jak innym nie pasuje to na mnie nie patrzcie. Swiat sie nie zawali jak raz sie nie stawie hihihi. |
|
|
|
#2327 |
|
Wtajemniczenie
|
Mejku
![]() Moni, bo ja przeciez pracuje i studiuje, a to nie zostawia mi za wiele czasu dla siebie Poza tym zazwyczaj spotykacie sie w weekend, a to jedyne dni, kiedy moge odpoczac... Ale mam nadzieje, ze i tak uda sie nam spotkac |
|
|
|
#2328 |
|
Konto usunięte
|
To az tak duzo zlecen masz? Nadal pracujesz tam gdzie pracowalas? Czy zmienilas prace? Co teraz robisz?
Nam najlepiej pasuje w wochenende bo wtedy kazdy jest wolny. Ja mam z kim dziecko zostawic i dlatego tak na wochenende sie umawiamy Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2008-04-07 o 17:42 |
|
|
|
#2329 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, wiem, ze chodzi o dziecko. Ono jest przeciez wazniejsze
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moj moze sie zawalic |
|
|
|
|
#2331 |
|
Konto usunięte
|
hehe ciapulinka
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Ciapulinka,mialam do Ciebie na gg pisac,ze spotkanie w planach,ale skleroza nie boli
![]() Rozumiem,ze bedziesz? ![]() Moni,wiesz moze czy DHL strajkuje? Czekam na paczke z ebay juz prawie tydzien |
|
|
|
#2333 |
|
Konto usunięte
|
Robert mowi ze strajkuja, ale nie w Düssledorfie i nie w Neuss. Ale moze tam skad ma byc wyslana strajkuja
|
|
|
|
#2335 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyzby nowa torebka?
|
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
Ten 27 moglby mi nawet pasowac. Najwazniejsze, zeby byla niezdziela.
Chcialam dac namiary do MG, ale widze, ze juz dostalas namiary na innego. Drogi to mam na mysli (za sciecie i farbowanie) od 90 € Dla mnie to duzo ![]() To jak z tym spotkaniem, bo nie wiem na kiedy pogode zamawiac
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki,
przepraszam, ze wchodze wam w temat spotkania ![]() Widze, ze jestescie bardziej doswiadczone, jesli chodzi o pobyt tutaj i mam do Was pytanie, czy przebywajac tu na stale, z zameldowaniem, mam obowiazek wymiany prawa jazdy na niemieckie (mam to nowe, europejskie), czy tez nie jest to konieczne ?? Nie moge znalesc informacji na ten temat, a opinie slyszalam rozne. |
|
|
|
#2339 |
|
Konto usunięte
|
Moj maz mowi, ze nie ma czgos takiego jak europejskie prawo jazdy, ale pewnie chodzi ci o to, ze to juz nie jest ta stara ksiazeczka? Wedlug mnie powinnas wymienic. Nasi znajomi zyja tutaj wiele lat i kazdy z nich wymienial. Najlepiej bylo by sie w Verkehrsamcie zapytac
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Mijalea,jezeli masz juz ta plastikowa karte,to nie ma obowiazku wymiany na niemieckie prawo jazdy.Bylam ostatnio w Verkehrsamcie i przy okazji pokazalam moje pl prawo jazdy i powiedzieli,ze wymieniac nie trzeba.Oczywiscie,jesli ktos chce miec niemieckie i ma stale zameldowanie w De,to nie ma problemu.Koszt (chyba) 35 €
Jesli chodzi o spotkanie,to mi 27.04 pasuje Pozdr
Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2008-04-08 o 16:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

Dzwon, my bardzo serdecznie zapraszamy

Termin obojetny.

Poza tym zazwyczaj spotykacie sie w weekend, a to jedyne dni, kiedy moge odpoczac... 

Nie pozostaje mi nic innego,jak uzbroic sie w cierpliwosc...