|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Cacajuate przeczytałam w końcu artykuł o tym, że biegacze to debile
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo osób jak zaczyna to rzuca się od razu na głęboką wodę, przez to szybko się zniechęca i kończy przygodę z bieganiem. Powoli do przodu a na pewno dasz rade. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wszystko przed Tobą, grunt to się nie poddawać ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Tylko dziewczyny ja nigdy nie biegałam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwsze 5 km wystartowałam jak pierwszy raz przebiegłam ciągiem 3,5 km, więc po jakiś 2 tyg biegania
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
Trzymajcie kciuki żebym jakoś z twarzą wyszła z tego
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dalej inwestuje w sprzet do biegania, w Buff jestem zakochane, kupilam tez dzieciom na wiosne/lato, super na slonce i wiatr, tyle mozna z tym zrobic. Dzieciaki leca do PL na wakacje takze stwierdzilam ze zakupie wszyskim dzieciakom na prezent. Poprostu uwielbiam ta opaske. Ostatnio ciezko mi sie biega z butelka takze wczoraj zakupilam pas taki, zobaczymy jak sie jutro sprawdzi na dlugi biegu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
ja bez wody nie dam rady nawet na 5k musze miec
wlasnie mam cos takiego ![]() na krotki dystans jest ok ale na dlugi zaczynaja mi sie starsznie miesnia w ramieniu spinac i bolec, nigdy z pasem nie biegalam zobaczymy jutro |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Konto usunięte
|
kurde, a jak pijecie podczas biegu, to was kolka nie lapie? u mnie wystarczy lyk wody przed bieganiem i juz kolka zalatwiona. uciazliwe to jest, bo cieplo sie juz zrobilo i sucho mi strasznie w gardle podczas biegu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zadomowienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4619147 7]kurde, a jak pijecie podczas biegu, to was kolka nie lapie? u mnie wystarczy lyk wody przed bieganiem i juz kolka zalatwiona. uciazliwe to jest, bo cieplo sie juz zrobilo i sucho mi strasznie w gardle podczas biegu...[/QUOTE]
Obie te rzeczy to kwestia wyćwiczenia
#2324 |
Zakorzenienie
|
Ja w upały to zabieram pas z bidonikami (2 x 170ml) ale dopiero na około 20km planowane, mniej nie biorę, bo staram się na bieżąco nawadniać.
Picie podczas biegu z bidonu to żaden problem, biorę małe łyczki a raczej półłyczki co kilka km. Na zawodach podają w plastikowych kubeczkach, to niby najlepiej go trochę zgnieść i z takiego dziubka się napić, ja przeważnie biorę minimalny łyczek, a resztę wylewam na nogi żeby chłodziło.
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
Ja do tej pory nigdy nie pilam podczas treningow, do czasu az zaczelam sie masakrycznie odwadniac, i spedzac po 2godz w kibelku po dluzszych wybieganiach. Teraz troche pauzuje, najdluzsze wybiegania 12km, ale sie przymierzam, zwlaszcza, ze wiosna i lato przed nami, do 3l plecaczka z buklakiem na wode
![]() 10km z goraczka to naprawde fatalny pomysl..... ![]() ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#2326 | |
Zakorzenienie
|
pewno mozna ale nie widze potrzeby, picie wody podczas biegu jest wazne
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
ja czekam na ocieplebie narazie 6 stopni i wiatr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
LadyWhisper, zdrowia życzę!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, od jakiegoś czasu już biegam, rozglądam się za krótkimi spodenkami.
Mam do wyboru z tej strony : krótkie legginsy Pumy http://natural-born-runners.pl/produ...RTS-BLACK.html oraz spodenki Rogelli http://natural-born-runners.pl/produ...e-wstawki.html Które mi polecicie? Czy te pierwsze nie podchodzą bardziej pod bieliznę czy można w nich ćwiczyć samych w taką pogodę jak teraz mamy? Będę wdzięczna za pomoc ![]()
#2329 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich i ja chciałam się przyłączyć, ale nie wiem czy pasuje przeczytałam kilka stron i tu widzę prawie zawodowe biegaczki a nawet jak ktoś zaczyna to od 3 km czy 5 a ja już po 2 minutach nie mam siły. Nigdy nie biegałam i szybko się męczę. Poczytałam i dziś zaczęłam ale ja biegnę 1 a później 3 marszu i tak pięć razy każdego następnego dnia coraz dłużej średnio co 0,5 min. Czy to dobre na początek ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kinga wydolność z każdym biegiem będzie lepsza, spróbuj skrócić marsz a za to biec tylko że wolniej tak żebyś nie miała zadyszki. Częsty błąd początkujących to tak jak cacajuate pisze jest za szybki bieg, każdy na początku uczy się biec wolno ale coraz dłużej.
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pl_madzia no właśnie się waham bo te pierwsze bardziej mi się podobają i są Pumy ( wszystkie ciuchy biegowe mam jakies bezmarkowe ![]() ![]()
![]() |
#2333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2014-04-28 o 21:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, melduję się i ja.
Biegam dopiero drugi tydzień, aktualnie 2 minuty biegu + 1 minuta marszu x 7 powtórzeń. Do tego seria ćwiczeń na osiedlowej siłowni w parku. Całość zajmuje mi 40 minut do godziny, powtarzam to co drugi dzień. Powoli się uzależniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
Hejo biegacie?
My dzisiaj byliśmy na biegu na 10 km - zaś rodzinnie. Biegł małż - 48 minut. Teść, który zaczął biegać na początku roku i pokonał dystans w godzinkę. Jestem z niego bardzo dumna. Ja z kijami - 1h20m, teściowa i moja siostra też z kijami. Do tego nasze dziecię na dystansie 100 m. Ogólnie spędziliśmy fajny rodzinny dzień, do tego bieganie/chodzenie i czego więcej chcieć od życia? |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Raczkowanie
|
Polecam Wam magazyn 'Runner's World. Trener dla początkujących". Co prawda mam numer ze stycznia 2013, ale jest to świetny poradnik, w którym macie wszystko czarno na białym + plany treningowe dla początkujących, ambitnych, zaawansowanych... Warto go zdobyć, szczególnie polecam osobom początkującym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | |
Zadomowienie
|
Ja wyciskam z siebie siódme poty na treningach rozpisanych przez kolegę. W tym miesiącu przebiegłam już 85 km w 11 treningach. Mam 5 treningow tygodniowo rozpisanych i min 2 razy w tygodniu wracam biegiem do domu. Właśnie skończyłam 3 tygodniową serię i mam nowy zestaw na następne tygodnie i generalnie chyba padne trupem, bo są tam aż 2 treningi z seriami (800m i 200m), wcześniej miałam 400m i jeden fartlek. Fartleki lubię i w sumie nie są dla mnie mega problemem, ale serie nie zostawiają na mnie suchej nitki. Zawsze mnie coś boli na drugi dzień i przy moim recovery run robiłam 6 km w 40 min
![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Ja biegam, w sobotę jedne zawody na 9km a drugie na 5 km, w różnych miastach a tylko 2 h odstępu
![]() Oby dwa biegi mocno crossowe. Ten pierwszy cudny bo całkowite leśne bezdroża, przewrócone drzewa do przeskoku, bieg łąką co trawa do kolan, i zbiegi z mokrej gliniastej górki, sporo podbiegów, oj ciężko było ruszyć na tym drugim biegu. Mój tz biega 5-ty miesiąc a na tym solidnym crossie 41 min ![]() ![]() Od dzisiaj mam zamiar dołączyć do treningu ciężarki i ćwiczenia ogólnorozwojowe, bo ostatnio te tematy zaniedbałam. Trzeba się wziąć za siebie. Znalazłam cudownego fizjoterapeute, zna się na masażu nóg, takim leczniczym, jak do niego idę to 45min same nogi ![]() W zaleceniach na kolana powiedział żebym zaczęła jeść avocado, czego do tej pory nie robiłam, a te skórki co zostaną wsmarowała w kolana, bo niby ładnie działa. W sumie tylko tydzień praktykowałam bo z kolanami problemów nie mam, ale avocado na stałe weszło do menu ![]()
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
Biegam ale malo. Ciagle cos. Od ponad 2 tyg chora jestem i sie wykurowac nie moge.
Ale wczoraj kupilam buty!!! New balance, 199zl, turkusowo rozowe ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#2340 |
Rozeznanie
|
u mnie ostatnio padla zyciowka na 10 km 51:33,poprawilam czas z lutego o 7 minut,takze jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.