Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 16:27   #2311
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Oooo to ja mam pytanie w związku z zaproszeniami... Moja kuzynka wyszła niedawno za mąż, ma teraz podwójne nazwisko, swoje panieńskie i męża. Jak to napisać na zaproszeniu? Annę Kowalską-Nowak i Jana Nowak?? Czy Annę i Jana Nowak?
Annę i Jana Nowak.
Tak mi się wydaje i ja też mam taki przypadek i tak będę pisać
Stary 2013-05-15, 16:28   #2312
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ja zaproszenia będę dawać wszystkim, no może nie wszystkim bo tż nie dostanie ale mam nadzieję że przyjdzie
haha, dobrze by było!

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
1. zmywarka rozwiazuje problem.
2. jak ma sie male mieszkanie to i tak czuc i tak, nawet z kuchnia z drzwiami
3. nie rozumiem o co chodzi z ta reka w sloiku. a co, zaden z gosci nie wyjmowal nigdy ogroka ze sloika? bedziesz przyjmowac krolowa angielska?
4. ja dlatego mam zawsze czystko ale to takie moje zboczenie, zreszta inaczej nie usne jak mam gary w zlewie czy brud. Po obiedzie sie zawsze sprzata od razu po.
5.nie czaje jak mozna miec rozwalona make w szafce

sorry, mzoe brzmi to troche ostro, ale akurat twoje argumenty w ogole nie przemawiaja do mnie.
jeszcze zrozumiem, ze zapach. ale jak nie masz nie wiem jakich metrow w mieszkaniu to i tak czuc co sie gotuje.
a dzieki temu, ze masz wiecej przestrzeni, nie czujesz sie jak w klatce i mozesz kozystac ze spotkan ze znajomymi i rodzina a nie sleczec sama w kuchni
Opiumalfa, ale czym ty się przejmujesz nie musisz każdego przekonywać do swoich poglądów, to tylko kuchnia z tą kuchnią jest tak, że jednemu bardziej przeszkadza zapach, a drugiemu samotne gotowanie podczas imprezy nie ma jedynego dobrego rozwiązania dla wszystkich.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Oooo to ja mam pytanie w związku z zaproszeniami... Moja kuzynka wyszła niedawno za mąż, ma teraz podwójne nazwisko, swoje panieńskie i męża. Jak to napisać na zaproszeniu? Annę Kowalską-Nowak i Jana Nowak?? Czy Annę i Jana Nowak?
ja bym na twoim miejscu zapytała panią Anię o zdanie jednemu to nie zrobi różnicy jak napiszesz, a drugi może się urazić za pominięcie jednego członu nazwiska, dlatego może lepiej zapytać wprost
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:28   #2313
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Opiumalfa, ale czym ty się przejmujesz nie musisz każdego przekonywać do swoich poglądów, to tylko kuchnia z tą kuchnią jest tak, że jednemu bardziej przeszkadza zapach, a drugiemu samotne gotowanie podczas imprezy nie ma jedynego dobrego rozwiązania dla wszystkich.
Dokładnie

A jakby wszyscy tak samo o wszystkim myśleli to świat byłby nudny
Stary 2013-05-15, 16:29   #2314
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
1. zmywarka rozwiazuje problem.
2. jak ma sie male mieszkanie to i tak czuc i tak, nawet z kuchnia z drzwiami
3. nie rozumiem o co chodzi z ta reka w sloiku. a co, zaden z gosci nie wyjmowal nigdy ogroka ze sloika? bedziesz przyjmowac krolowa angielska?
4. ja dlatego mam zawsze czystko ale to takie moje zboczenie, zreszta inaczej nie usne jak mam gary w zlewie czy brud. Po obiedzie sie zawsze sprzata od razu po.
5.nie czaje jak mozna miec rozwalona make w szafce

sorry, mzoe brzmi to troche ostro, ale akurat twoje argumenty w ogole nie przemawiaja do mnie.
jeszcze zrozumiem, ze zapach. ale jak nie masz nie wiem jakich metrow w mieszkaniu to i tak czuc co sie gotuje.
a dzieki temu, ze masz wiecej przestrzeni, nie czujesz sie jak w klatce i mozesz kozystac ze spotkan ze znajomymi i rodzina a nie sleczec sama w kuchni
Nie brzmi to ostro takie moje zdani, twoje jest inne a moje argumenty do mnie przemawiają Dlatego ja będę miała kuchnie osobno
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:34   #2315
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie opcja numer jeden.
Sama bede miala dwa nazwiska, wiec milo by mi bylo jak ktos uzyje mojego nazwiska w prawidlowej formie.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
haha, dobrze by było!

juz dobra, dobra

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Nie brzmi to ostro takie moje zdani, twoje jest inne a moje argumenty do mnie przemawiają Dlatego ja będę miała kuchnie osobno
spoko
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:35   #2316
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cześć dziewczyny!

Ja się tylko melduję tak co bym na liście pozostała

Na uczelni mam istny szał i sajgon! Do tego musze nadganiać zaliczenia, bo 30 lecimy na Chrzest i trochę wszystko sie pokomplikowało.

Mam nadzieje, że w przyszłym tygodniu choć trochę nadrobię i wbiję się w rozmowę

Buziaki
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:35   #2317
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
a mi chyba nie... w sumie teraz mówię do tż np. " a mama nie pojedzie z nami?" zamiast " a TWOJA mama nie pojedzie z nami?" i dzięki temu bedzie mi jakos latwiej - tak czuje Tż mowi tak samo odnosnie moich rodzicow.
ja też tak mówię i szczerze to wychodzi mi to tak samo z siebie - tak naturalnie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość

Edit: A decydujecie się możemy na to, abyście sami wypowiedzieli przysięgę? Bez pomocy księdza?
My bardzo chcielibyśmy, ale nie wiem czy podołamy stres, emocje, może wyecieć z głowy, mimo że teraz mogłabym to bez żadnego ale wypowiedzieć...
aaaa... ja to bym nawet bardzo chciała tylko żebyśmy sami wypowiedzieli przysięgę nie wiem czy Tż podoła Kwestia do przedyskutowania, wiadomo jeśli powie mi, że tego "nie widzi", to nie będę się upierać ale fajnie byłoby wypowiedzieć to samemu

KaEs śliczna Ty! a bratanek CUDOWNY
ijaa
moniczka gratuluję!

Docik a miałaś być już żoną 2 dni przede mną i obiecałaś zdać mi relację jak to jest

ilonuś ja na zaproszeniu napisałabym Annę i Jana Nowak
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-05-15 o 16:38
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:47   #2318
moniczka_90
Zakorzenienie

gapie sie na tabelkę z rozpiską a propos nauk przedmałżeńskich i nic z tego nie rozumiem
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:47   #2319
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
aaaa... ja to bym nawet bardzo chciała tylko żebyśmy sami wypowiedzieli przysięgę nie wiem czy Tż podoła Kwestia do przedyskutowania, wiadomo jeśli powie mi, że tego "nie widzi", to nie będę się upierać ale fajnie byłoby wypowiedzieć to samemu
Jednej wizażance z innego wątku ksiądz podczas jej przysięgi nie powiedział jej tekstu o miłości
Tzn było tak: i ślubuję Ci wierność...
Stary 2013-05-15, 16:53   #2320
alloffkowa
Zakorzenienie

a co do przysięgi, by na bank bedziemy mówić z pamięci, już od 3 lat ją umiem a tż jeszcze dlużej, słyszy ją w sezonie średnio 2 razy w każdą sobotę xd
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:58   #2321
aniuska18032
Zakorzenienie

Padam na twarz przejechaliśmy z Tż'tem 53 km na rowerach a przed jeszcze ćwiczyłam także moje uda są zmasakrowane
Chodzę jak połamana

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 17:07   #2322
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
U teściów natomiast przesiąka. Nie wiem, może od mieszkania zależy.

Mnie ogólnie otwarta kuchni nie za bardzo się podoba, bez względu czy przesiąka czy nie. Ten typ tak ma

Tak samo łazienka z WC to dla mnie koszmar, chociażby ze względu na to, że ciamajda jestem i bez przerwy mi coś do muszli klozetowej wpada Ostatnio pęseta
A ja myślę, że od tego CO gotują
Serio u nas zawsze ładnie pachnie: pomidorami, ziołami, przyprawami.
Natomiast jak TŻ np. jedzie po pracy do rodziców i oni np. smażą placki ziemniaczane, to tak mu ciuchy/włosy/WSZYSTKO śmierdzi olejem, że dramat!!!
Hitem było jak ostatnio teściówka robiła fileta z kurczaka z patelni GRILLOWEJ (a więc w założeniu: lekko i bez tłuszczu). OMG, wlazłam potem do kuchni, a na patelni oleju nalanego na ładnych parę cm wysokości
Wszystkie ciuchy i my byliśmy do prania

A co do tego WC, to mi też dużo rzeczy wpada Najczęściej kolczyki. Raz mi w pracy wpadł kluczyk od sklepu

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
A to kwestia finansowania jest istotna przy formułowaniu zaproszenia?
Ja myślałam, że zawsze pisze się "zaprasza X i Y wraz z rodzicami", bo rodzice również są współgospodarzami wesela, nawet jak nie dokładają złotówki.
Nie wiem czy jest istotna, czy nie, akurat justynkie o niej pisała, więc ja napisałam jak u nas jest

My nie będziemy pisać, że X i Y wraz z Rodzicami, tylko że ja i TŻ i tyle.
Jakoś zwyczajnie nie widzę sensu we wpisywaniu naszych rodziców, bo finansujemy my, wszelkie pomysły, załatwianie itd też idą od nas.
Co innego jakby rodzice brali naprawdę ISTOTNY udział w tym wszystkim

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Co do tej kuchni, to przyznaję, argument o naczyniach w zlewie jest dla mnie BARDZO przekonujący
Rzadko kiedy zmywamy wieczorem, bo zwyczajnie nam się nie chce.
I co, przychodzi ktoś a tu taka sterta garów? Średnio Tak to kuchnie zawsze można zamknąć i z głowy
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 17:07   #2323
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
A ja myślę, że od tego CO gotują
Serio u nas zawsze ładnie pachnie: pomidorami, ziołami, przyprawami.
Natomiast jak TŻ np. jedzie po pracy do rodziców i oni np. smażą placki ziemniaczane, to tak mu ciuchy/włosy/WSZYSTKO śmierdzi olejem, że dramat!!!
Hitem było jak ostatnio teściówka robiła fileta z kurczaka z patelni GRILLOWEJ (a więc w założeniu: lekko i bez tłuszczu). OMG, wlazłam potem do kuchni, a na patelni oleju nalanego na ładnych parę cm wysokości
Wszystkie ciuchy i my byliśmy do prania

A co do tego WC, to mi też dużo rzeczy wpada Najczęściej kolczyki. Raz mi w pracy wpadł kluczyk od sklepu
to fakt ! niestety, nie wiem czemu starsze pokolenie tak ma, że wszystko musi być na tonie tłuszczu! my z tż ostatnio kochamy się w ziołach, mamy w ogrodzie małą naszą plantację
TŻ też widze ostatnio lubi zjeść lekko, bardzo mnie to cieszy.

Co do wpadania do toalety, ja kiedyś wraz z zasmarkaną chusteczką tż wrzuciłam mój złoty pierścionek od brata i niestety nim się zorientowałam, popłynął do oczyszczalni ;(
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-15, 17:11   #2324
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
to fakt ! niestety, nie wiem czemu starsze pokolenie tak ma, że wszystko musi być na tonie tłuszczu! my z tż ostatnio kochamy się w ziołach, mamy w ogrodzie małą naszą plantację

Co do wpadania do toalety, ja kiedyś wraz z zasmarkaną chusteczką tż wrzuciłam mój złoty pierścionek od brata i niestety nim się zorientowałam, popłynął do oczyszczalni ;(
o matko !
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 17:16   #2325
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:

Mamy podobnie! Zioła i świeże warzywa - mniam B-)

O kurczak, co do pierścionka to bym się chyba zapłakała...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 17:19   #2326
Dotka90
Zakorzenienie

O matko, pierścionek to hardkor i że nie uratowany

Mmmm, zjadłabym brokuła!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 17:28   #2327
KaMilka4891
Zadomowienie

Ratujcie
kupiłam wczoraj spódnicę, taką jak na zdjęciu (tylko szara), ale uznałam, że trzeba ją przecież wyprasować i wygląda fatalnie...
http://www.milili.pl/WIOSNA%204/dl%2...ca%20koral.jpg
Stary 2013-05-15, 17:30   #2328
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Annę Kowalską-Nowak i Jana Nowaka.
Tak bym napisała

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Ratujcie
kupiłam wczoraj spódnicę, taką jak na zdjęciu (tylko szara), ale uznałam, że trzeba ją przecież wyprasować i wygląda fatalnie...
Może ją upierz?
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 17:43   #2329
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Może ją upierz?
o tym samym pomyślałam

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 17:47   #2330
Opiumalfa
Zakorzenienie

juz nie pamietam, ktora z was jest stomatologiem - jak bylam teraz w PL, to moja dentystka mi powiedziala, ze jest problem z wybielaniem zebow teraz, poniewaz Unia zabronila sprzedazy tego preparatu do wybielania. Mowie o metodzie nakladkowej.
Czy moze wiesz cos na ten temat???

albo ktorakolwiek z was cos wie?
Stary 2013-05-15, 18:01   #2331
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
juz nie pamietam, ktora z was jest stomatologiem - jak bylam teraz w PL, to moja dentystka mi powiedziala, ze jest problem z wybielaniem zebow teraz, poniewaz Unia zabronila sprzedazy tego preparatu do wybielania. Mowie o metodzie nakladkowej.
Czy moze wiesz cos na ten temat???

albo ktorakolwiek z was cos wie?

Chodzi Ci o OPALESCENCE ? Nadal są dostępne tylko w innych steżeniach chyba 10 i 16 wcześniej były trochę inne...ale na allegro są nadal te inne stężenia dostępne ja niedawno kupowałam 15%.
Mam jednak tak wrażliwe zęby, że szok...nie dałabym rady codziennie na noc zakładać bo po jednej nocy męczę się większość kolejnego dnia
Moja mama i siostra to dentystki, mama mnie ochrzaniła, że nie wie po co wybielam zęby jak mam białe... ze tylko się męczę.
Tutaj blog na którym możesz poczytac o wybielaniu zębów Opalescence http://www.dentasense.pl/

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2013-05-15, 18:14   #2332
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o OPALESCENCE ? Nadal są dostępne tylko w innych steżeniach chyba 10 i 16 wcześniej były trochę inne...ale na allegro są nadal te inne stężenia dostępne ja niedawno kupowałam 15%.
Mam jednak tak wrażliwe zęby, że szok...nie dałabym rady codziennie na noc zakładać bo po jednej nocy męczę się większość kolejnego dnia
Moja mama i siostra to dentystki, mama mnie ochrzaniła, że nie wie po co wybielam zęby jak mam białe... ze tylko się męczę.
Tutaj blog na którym możesz poczytac o wybielaniu zębów Opalescence http://www.dentasense.pl/
ooo to może wypowiesz się o białej perle??

chciałabym sosbie coś przed ślubem zrobić z zębami
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-15, 18:20   #2333
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Ratujcie

wypierz i ładnie rozwieś do wyschniecia

Witam sie z Wami po długiej przerwie
Nie dam raduy Was nadrobić, za dużo tego..

chwale sie tylko, że 22.06 idziemy z tżem na wesele do znajomych i dzieki temu mogłam w końcu kupić sobie sukienke na którą miałam chętkę juz od jakiegoś czasu
Stary 2013-05-15, 18:26   #2334
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to może wypowiesz się o białej perle??

chciałabym sosbie coś przed ślubem zrobić z zębami
Ja po BP nie miałam efektów, na jednym zębie zrobiła mi się plamka...zeszła na szczęście już (potem mi siostra powiedziała, że BP powoduje u wielu osób takie plamy na zębach...)
Sis powiedziała, że lepiej kupić Opalescence i zrobić nakładki u protetyka (będą idealnie pasowały i się nie zniszczą tak szybko, bo te kupne nie są fajne, ciężko je dobrze dopasować). Po jednej serii są mega efekty, należy pamiętać, że trzeba po wybielaniu odczekać 2 tygodnie na pełny efekt
Jak nie masz zębów żółtych ja słońce to 4 strzykawki wystarczą (to jest 8 dni wybielania)

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2013-05-15 o 18:28
Stary 2013-05-15, 18:31   #2335
alloffkowa
Zakorzenienie

to zapewne bliżej ślubu, a znacie może jakieś dobre pasty wybielające?? mam na myśli jakieś apteczne?
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-15, 18:39   #2336
moooniaaaa
Zakorzenienie

Allofkowa, nie wiem co masz na myśli pytając o apteczne pasty do zębów, ale w większości są do kitu :P Blanx, Biała Perła, o żadnej nie słyszałam dobrej opinii. Ale może ktoś coś dobrego poleci, sama jestem ciekawa bo w swoim asortymencie nic takiego nie mamy obok mamy dentystę i protezownię i odradzają te pasty.

Cytat:
Dziewczyny składacie przyszłym teściowym życienia z okazji dnia matki??
Nigdy w życiu, ani teraz ani po ślubie.
Mamę mam jedną.

Cytat:
a co do przysięgi, by na bank bedziemy mówić z pamięci, już od 3 lat ją umiem a tż jeszcze dlużej, słyszy ją w sezonie średnio 2 razy w każdą sobotę xd
Ja ostatnio jechałam samochodem i godzinę sobie powtarzała, tak mi się wkręciła więc myślę, że będziemy mowili z pamięci :P

Rozmawiałyście o kuchni połączonej z salonem
My mamy taki aneks kuchenny i jest spoko. Ale fakt, że u mnie prawie zawsze musi być otwarte okno i świeże powietrze, nawet w zimie, tak już mam. A jak przychodzą znajomi to wszystko jest pod ręka i nie trzeba wychodzić do drugiego pomieszczenia, żeby coś np.:przynieść. Kiedyś mówiłam "nie" aneksom, ale teraz przekonałam się do tego pomysłu. Chociaz i tak marzy mi się kuchnia+jadalnia, a salon oddzielnie

Dostaliśmy zaproszenie od znajomych na ślub, w październiku
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:53   #2337
monikkad
Wtajemniczenie

Co do wpisywania na zaproszeniu podwójnego nazwiska kobiety. Ja sobie nie wyobrażam inaczej. Sama będę miała podwojne nazwisko i sobie nie wyobrażam, że ktoś napisze:
Szp. P. Monikę i Krzysztofa B****
Ma być:
Monikę D*********-B****** i Krzysztofa B******
i niech mi się nikt nie odważy inaczej napisać, bo nigdzie nie pójdę :PPP (nie to chillout, aż tak ostra to nie będę), ale wolę zdecydowanie oba nazwiska.

Moja przyjaciółka ma półtora miesiąca po nas wesele, muszę ją uczulić, że na zapro dwa nazwiska moje ma wpisać i koniec :PPP

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Bożeee, obyśmy tylko my nie dostali, bo musielibyśmy odmówić, bo nie stać nas teraz, żeby iść na czyjeś wesele.
Na szczęście nie zanosi się. Najbliższe nasze

Co do białej perły to ja sobie chwalę i to bardzo i na pewno będę używać przed ślubem bez względu na opinie kogokolwiek o tym specyfiku, bo sama testowałam i dla mnie rewelacja

Czekam jak na szpilkach aż promo mi odeśle poprawione ostatnie rozdziały... Najgorsze, że kompletnie nie mam pojęcia, kiedy odeśle. Może odesłać w każdej chwili, zaraz albo i za parę dni :/ A ja siedzę i sprawdzam pocztę jak pop.ieprzona

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-15, 18:53   #2338
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
ja nie wiem czy o to chodzi.
Dentystka mi mowila, ze robic nakladki, takie na moje zeby (odlew) i to sie wypelnia jakims nadtlenkiem. I ze wlasnie to stezenie bylo za duze czy cos i UE zabronila.

I w sumie teraz to juz mi namieszalas i nie wiem .
Tez mam wrazliwe zeby, ale ona powiedziala, ze moge w trakcie kuracji do niej przychodzic i ona bedzi enakladac jakis preparat, ktory to zminimalizuje. Kolo konca roku sie tym bardziej zainteresuje. Moze cos sie rozjasni w tej sprawie.
Stary 2013-05-15, 19:11   #2339
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Allofkowa, nie wiem co masz na myśli pytając o apteczne pasty do zębów, ale w większości są do kitu :P Blanx, Biała Perła, o żadnej nie słyszałam dobrej opinii. Ale może ktoś coś dobrego poleci, sama jestem ciekawa bo w swoim asortymencie nic takiego nie mamy obok mamy dentystę i protezownię i odradzają te pasty.

Nigdy w życiu, ani teraz ani po ślubie.
Mamę mam jedną.

Ja ostatnio jechałam samochodem i godzinę sobie powtarzała, tak mi się wkręciła więc myślę, że będziemy mowili z pamięci :P

Rozmawiałyście o kuchni połączonej z salonem
My mamy taki aneks kuchenny i jest spoko. Ale fakt, że u mnie prawie zawsze musi być otwarte okno i świeże powietrze, nawet w zimie, tak już mam. A jak przychodzą znajomi to wszystko jest pod ręka i nie trzeba wychodzić do drugiego pomieszczenia, żeby coś np.:przynieść. Kiedyś mówiłam "nie" aneksom, ale teraz przekonałam się do tego pomysłu. Chociaz i tak marzy mi się kuchnia+jadalnia, a salon oddzielnie

w sensie że ktoś ustnie Wam wspomniał, czy już zaproszenie, zaproszenie?? takie papierowe? ?

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

http://bolerka.pl/ wygrzebałam z wątku wrześniówek
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-15, 19:12   #2340
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ też widze ostatnio lubi zjeść lekko, bardzo
O tak, u mnie oliwa też mogłaby nie istnieć. Wszystko staram się smazyć bez tłuszczu albo piec w piekarniku. Za to dzisiaj robiłam kurczaka, tego w papirusie i tż nalał oliwy na patelnię ... wylałam

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Bożeee, obyśmy tylko my nie dostali, bo musielibyśmy odmówić, bo nie stać nas teraz, żeby iść na czyjeś wesele.
Na szczęście nie zanosi się. Najbliższe nasze
U nas wysyp ślubów, więc spodziewaliśmy się jakiegoś w tym roku :P Jeszcze jedno będzie, we wrześniu, ale jeszcze nas nie zaprosili

Cytat:
w sensie że ktoś ustnie Wam wspomniał, czy już zaproszenie, zaproszenie?? takie papierowe? ?
Nie, normalne papierowe zaproszenie :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości