|
|
#2311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- zaraz na tvn Pamiętnik, no to będę ryczeć
|
|
|
|
|
#2313 |
|
Wtajemniczenie
|
Film nie był zły ale książka jak zawsze lepsza
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno trzeźwiej niż na kawalerskich u nas
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2317 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już zapowiedziałam że jak mój będzie chciał kawalerskie(na chwilę obecną planujemy zrobić wspólnie normalną imprezkę) to mu zafunduję coś na ten styl właśnie już ja z kilkoma osobami postaram się o podobne wrażenia
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Panny Młode 2015 cz. 5
Mój TŻ jest właśnie na kawalerskim kolegi...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2319 |
|
na przekór do celu
|
Całe 6 postów na mnie czekało
![]() Oj kiepsko widzę siebie, gdy zaczną się praktyki, jak będę miała wolne w weekendy to nie będziecie pisać, a jak będę w urzędzie to nie wyrobię z nadrabianiem was
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Uf.. tylko 2 strony
.To od początku- skoro mamy tu takich znawców, poproszę o poradę . Malowanie pokoju- od czego zacząć? I jak kontynuować? W sierpniu z TŻ-em planujemy przemalować mój pokój, mam tam tylko jedno malowanie "od nowości", więc tylko 2 warstwy są- czy z tym coś trzeba robić czy po prostu można malować nowym kolorem? Dalej, mam kilka pęknięć na ścianach (osiadanie domu), są to małe- ktoś wie jak się szpachluje? haha ![]() Dalej- aahahahahah dobry ten kawalerski wkręcili biedaka ale w sumie ja mu sie nie dziwie, też bym się bała skoczyć ![]() A i z oprawą muzyczną mszy- myślałam zawsze, że właśnie skrzypce, ale... mamy tutaj znajomego, który gra na dudach . Był u mojej Siostry na Weselu i zrobil taka furore, że szok . Moja Mama ostatnio będąc w Kościele wspomniała proboszczowi, że i ja do niego wpadne z interesem za niedługo... a ten na to czy dudziarz będzie .
|
|
#2321 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Większe rzeczy przykryć folią, rozciągnąć folię na podłodze... Nożyczki, taśma i ściereczka zawsze w pogotowiu. Ja miałam 3 warstwy farby, położyłam na nie czwartą i jest ok, drapać nie trzeba było Można umyć ściany przed malowaniem, a już na pewno omieść z ewentualnych pajęczyn O szpachlowaniu nic nie wiem![]() A czapeczka z gazety będzie chyba bardziej przeszkadzać, niż by miała się na coś przydać... Ja miałam tylko 2 kropelki farby we włosach które bez problemu zeszły podczas mycia głowy Ale mój brat do malowania zakłada czapkę z daszkiem, ja kiedyś zakładałam hustkę: http://www.e-lady.pl/files/image/159..._SD_2_xe6w.jpg
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A z tą czapeczką- mój TŻ wymyślił, że bez czapeczki z gazety on nie maluje, i weź tu licz na chłopa ....
|
|
|
#2323 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Mój tata myje wilgotną szmatą zawiniętą na miotłę Nie chodzi o brud, a o kurz Tam pod sufitem na pewno się znajdzie, chyba, że co tydzień ściany myjesz![]() Co do czapeczki - bez komentarza (spacja przed i po "spryciarze" bo wizaż link blokuje)
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... A takie np. półki ścienne to lepiej zabezpieczyć folią czy ściągnąć? Hahah, ale to będzie dla nas przygoda ... A z tym myciem ścian- trolololo, jedyne co myłam, to sufit po zwłokach komarów ...O, i idealnie- jak potrzebuje, żeby się "zabawić w malarza", to niech sobie sam zrobi - RACJA
|
|
|
#2325 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Z tym, że u mnie przemeblowanie nie wchodzi w grę bo mam pokój na poddaszu i skośny sufit, na żadnej innej ścianie meble się nie zmieszczą, więc zawsze będą stały tam gdzie stoją![]() Półki zdjąć, nie ma sensu się bawić w "omalowywanie" ich, zdjęcie półki zajęło mi mniej niż cokolwiek innego
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jedną ścianę mam skośną, na drugiej mam okno i podwójne drzwi balkonowe, na trzeciej mam drzwi do garderoby, a na czwartej mam drzwi do pokoju... no ogólnie szału z przemeblowaniem to nie ma ....Ok, to półki do ściągnięcia, a rzeczy typu karnisze na firanki? Plus np. jakieś gwozdzie na obrazy, itd. wyciągać czy jedynie pomalować dookoła i starczy? Zastanawiam się w ogóle czy też będę chciała malować garderobę, bo tam to byłaby masakra z zabezpieczaniem wszystkiego, a najpewniej wyciąganiem :/.... W ogóle nie widziała któraś z Was może jakichś fajnych inspiracji ścian w kolorze soczystym zielonym/ względnie jasno szarym i białym? Szukam i szukam i za dużo znaleźć nie mogę , a takie kolory chcę. I nad łóżkiem obraz tulipanów (albo zielono biały, albo coś z większą ilością kolorów, ale do tego jeszcze sporo czasu ). W ogóle już względnie obmyśliłam, jak logicznie pomaluje niektóre ściany- ściana na przeciwko łóżka- soczysto zielona, będzie się miło rano wstawało , sufit- biały, bo będzie rozjaśniał pokój, a ściana przy drzwiach do pokoju- szara, bo.... nie będzie widać brudnych śladów z czasem od włączania światła .
|
|
|
#2327 |
|
na przekór do celu
|
Karnisze ściągałam
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plan działania jakiś jest . Ok, a jakąś znawczynię od tego szpachlowania mamy tutaj? czy tylko od malowania? Ewentualnie ma ktoś jeszcze jakieś cenne uwagi z malowaniem? ![]() O oo, Viva a kontakty/ włączniki?? odkrecaliscie lekko, zeby sie pod dalo pomalowac, czy tylko zaklejaliscie?
|
|
|
#2329 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() odkręcałam, zawsze wygodniej się maluje
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Przyjmę każdą poradę, bo ehm.... nigdy w życiu nic nie malowałam (no, oprócz farbkami plakatowymi czy akwarelkami ). A listwy przypodłogowe? tylko zaklejane, czy odkręcane?
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko co to pomalować: idziesz do sklepu, kupujesz farbę. Następnie bierzesz folię malarską i przykrywasz wszystko co się da. jak się jednak nie da i jak Ci farbka spadnie to od razu szuru buru szmatką i ścierasz. a i oczywiście pędzel, musisz mieć pędzel lub wałek. bardzo przydatna rzecz, mi się wałkiem bardzo dobrze maluje. ;p i machasz pędzlem lub trzesz wałkiem po ścianie, patrzysz, czy nie ma przeswitów. jak są - poprawiasz. zawsze możesz spróbować różnie wariacje, np.: wzorki lub tynk ozdobny ;pp sama mam ten tynk na ścianie, pomalowany na różowo, ale tż mi zapowiedział, że jak po ślubie będziemy wracać do rodzinnych stron i jak mamy wtedy pomieszkiwać u mnie pomalujemy to na biało i przetrzemy do różu papierem ściernym tak, by były takie prześwity. myślę, że zrozumiecie, a jak nie, to ja Wam wytłumaczę na trzeźwo wszystko ;p branoc!
|
|
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
O matko
nie było mnie dwa tygodnie a tu i nowy wątek się zaczął i już tyle stron przecież pół roku musiałabym to nadrabiaćNo a ja po urlopie i mam nowe wiadomości... Wychodzę za mąż w styczniu 2014, ale nie martwcie się zostaję z wami bo to będzie tylko cywilny na razie a kościelny w dalszym ciągu w 2015. No i podpisaliśmy umowę z orkiestrą na 2015 rok ale się cieszę, wszystko zaczyna się ruszać pomału.No ale puki co lecę bo jedziemy na termy Miłej niedzieli życzę
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za cywilny i za orkiestrę a czemu zdecydowaliście się na cywilny szybciej? ;>my dzisiaj wracamy do siebie.. nie chce ;(
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anteria gratulacje |
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria super, gratuluję
![]() Idę zaraz myć samochód A potem nagram jakąś fajną muzykę do samochodu, żebyśmy z Tżtem nie musieli przez 6 godzin słuchać radia zet albo innych głupot |
|
|
|
#2337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Tyle napisałyście, że nie chce mi się nadrabiać
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
.Karolka- dawniej, mieszkając w bloku, miałam pokój z Siostra, podejrzewam, ze tez jakies 9m2 maks :P... Miałysmy wtedy łóżko piętrowe i było całkiem wesoło . Teraz mam własny, a przy projekcie nieco Rodzice pozmieniali, tak ze bratu ucieli kawałek pokoju, żebym mogła miec garderobę . No i tez jest git .No i pejlin- dziękuje, cenne informacje . Nie sa za duże te pęknięcia, ale sa, wiec trzeba cos z tym zrobic .Jaki mi sie dzisiaj koszmar ślubny snil to ja Wam mowie! Slub miał byc juz tuż tuz (maks 2-3 dni), a my praktycznie nic nie mieliśmy.... Jeździliśmy po sklepach calodobowych, zeby kupic alkohol, jakies prezenty na podziękowania dla Rodziców, itd. Siostra sie mnie pyta w pt przed tym weselem czy mamy winietki, plan stolow- a my nic nie mieliśmy. Uh przerażający sen, byłam w nim klebkiem nerwów :/. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
Anteria wow, to za mniej niż pół roku!!!
Ja wyjezdzam 9 sierpnia. jade w tereny zachodniopomorskie, planujemy pozwiedzac miasta nadbałtyckie i szwabow, bo tam nigdy nie byłam :-D. Mogę to uzac za podroz przedslubna haha ![]() aha, w zwiazku z tym od piatku intensywnie cwiczę, musze przeciez jakos sie troche wyroznic na tle laseczek mieleńskich |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

a biedak tak się bał 'skoczyć' 

....

nie było mnie dwa tygodnie a tu i nowy wątek się zaczął i już tyle stron przecież pół roku musiałabym to nadrabiać
A potem nagram jakąś fajną muzykę do samochodu, żebyśmy z Tżtem nie musieli przez 6 godzin słuchać radia zet albo innych głupot