Panny Młode 2015 cz. 5 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-20, 18:43   #2311
pejlin
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Beezee Pokaż wiadomość

Dzisiaj oglądałam z tż, dobra impreza hahaha a biedak tak się bał 'skoczyć'
I to na trzeźwo taka faza
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 18:57   #2312
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Widziałyście ?
click

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

zaraz na tvn Pamiętnik, no to będę ryczeć
Stary 2013-07-20, 19:05   #2313
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość

zaraz na tvn Pamiętnik, no to będę ryczeć
Film nie był zły ale książka jak zawsze lepsza
Stary 2013-07-20, 19:09   #2314
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
I to na trzeźwo taka faza
myslisz ze na trzezwo? ;>
Stary 2013-07-20, 19:11   #2315
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
myslisz ze na trzezwo? ;>
Na pewno trzeźwiej niż na kawalerskich u nas Pzecież to Skandynawia a oni nie potrafią pić- przynajmniej Duńczycy
Stary 2013-07-20, 19:13   #2316
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno trzeźwiej niż na kawalerskich u nas Pzecież to Skandynawia a oni nie potrafią pić- przynajmniej Duńczycy
ciekawe, czy u nas by coś takiego wymyślili
Stary 2013-07-20, 19:15   #2317
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
ciekawe, czy u nas by coś takiego wymyślili
Ja już zapowiedziałam że jak mój będzie chciał kawalerskie(na chwilę obecną planujemy zrobić wspólnie normalną imprezkę) to mu zafunduję coś na ten styl właśnie już ja z kilkoma osobami postaram się o podobne wrażenia Lepsze niż nudna goła panienka wyginająca się przed nosem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 19:47   #2318
Malwina_89
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 5

Mój TŻ jest właśnie na kawalerskim kolegi...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 22:07   #2319
viva91
na przekór do celu

Całe 6 postów na mnie czekało
Oj kiepsko widzę siebie, gdy zaczną się praktyki, jak będę miała wolne w weekendy to nie będziecie pisać, a jak będę w urzędzie to nie wyrobię z nadrabianiem was
Stary 2013-07-20, 23:06   #2320
magda_mjt
Zakorzenienie

Uf.. tylko 2 strony .

To od początku- skoro mamy tu takich znawców, poproszę o poradę . Malowanie pokoju- od czego zacząć? I jak kontynuować? W sierpniu z TŻ-em planujemy przemalować mój pokój, mam tam tylko jedno malowanie "od nowości", więc tylko 2 warstwy są- czy z tym coś trzeba robić czy po prostu można malować nowym kolorem? Dalej, mam kilka pęknięć na ścianach (osiadanie domu), są to małe- ktoś wie jak się szpachluje? haha No i najważniejsze.... jak się robi czapeczkę z gazety?!

Dalej- aahahahahah dobry ten kawalerski wkręcili biedaka ale w sumie ja mu sie nie dziwie, też bym się bała skoczyć

A i z oprawą muzyczną mszy- myślałam zawsze, że właśnie skrzypce, ale... mamy tutaj znajomego, który gra na dudach . Był u mojej Siostry na Weselu i zrobil taka furore, że szok . Moja Mama ostatnio będąc w Kościele wspomniała proboszczowi, że i ja do niego wpadne z interesem za niedługo... a ten na to czy dudziarz będzie No, więc chyba nie ma wyjścia i dudziarza sprowadzić będzie trzeba .
Stary 2013-07-20, 23:16   #2321
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
To od początku- skoro mamy tu takich znawców, poproszę o poradę . Malowanie pokoju- od czego zacząć? I jak kontynuować? W sierpniu z TŻ-em planujemy przemalować mój pokój, mam tam tylko jedno malowanie "od nowości", więc tylko 2 warstwy są- czy z tym coś trzeba robić czy po prostu można malować nowym kolorem? Dalej, mam kilka pęknięć na ścianach (osiadanie domu), są to małe- ktoś wie jak się szpachluje? haha No i najważniejsze.... jak się robi czapeczkę z gazety?!
Zacząć od wyniesienia tego, co da się wynieść Większe rzeczy przykryć folią, rozciągnąć folię na podłodze... Nożyczki, taśma i ściereczka zawsze w pogotowiu. Ja miałam 3 warstwy farby, położyłam na nie czwartą i jest ok, drapać nie trzeba było Można umyć ściany przed malowaniem, a już na pewno omieść z ewentualnych pajęczyn O szpachlowaniu nic nie wiem
A czapeczka z gazety będzie chyba bardziej przeszkadzać, niż by miała się na coś przydać... Ja miałam tylko 2 kropelki farby we włosach które bez problemu zeszły podczas mycia głowy Ale mój brat do malowania zakłada czapkę z daszkiem, ja kiedyś zakładałam hustkę: http://www.e-lady.pl/files/image/159..._SD_2_xe6w.jpg
Stary 2013-07-20, 23:37   #2322
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Zacząć od wyniesienia tego, co da się wynieść Większe rzeczy przykryć folią, rozciągnąć folię na podłodze... Nożyczki, taśma i ściereczka zawsze w pogotowiu. Ja miałam 3 warstwy farby, położyłam na nie czwartą i jest ok, drapać nie trzeba było Można umyć ściany przed malowaniem, a już na pewno omieść z ewentualnych pajęczyn O szpachlowaniu nic nie wiem
A czapeczka z gazety będzie chyba bardziej przeszkadzać, niż by miała się na coś przydać... Ja miałam tylko 2 kropelki farby we włosach które bez problemu zeszły podczas mycia głowy Ale mój brat do malowania zakłada czapkę z daszkiem, ja kiedyś zakładałam hustkę: http://www.e-lady.pl/files/image/159..._SD_2_xe6w.jpg
No ok, to pogrubione to się jeszcze domyśliłam Aż się w ogóle boję tego momentu, przecież ja mam TYYYYYLE rzeczy w pokoju... aż strach się bać umyć w sensie gąbka/ szmatka z wodą (czy ew jakimś płynem), czy jakieś są specjalne środki do czyszczenia ścian przed malowaniem? Choć w sumie nie sądzę, żebym jakieś specjalnie brudne ściany miała mieć . A z tą czapeczką- mój TŻ wymyślił, że bez czapeczki z gazety on nie maluje, i weź tu licz na chłopa ....
Stary 2013-07-20, 23:50   #2323
viva91
na przekór do celu

Cytat:
No ok, to pogrubione to się jeszcze domyśliłam Aż się w ogóle boję tego momentu, przecież ja mam TYYYYYLE rzeczy w pokoju... aż strach się bać umyć w sensie gąbka/ szmatka z wodą (czy ew jakimś płynem), czy jakieś są specjalne środki do czyszczenia ścian przed malowaniem? Choć w sumie nie sądzę, żebym jakieś specjalnie brudne ściany miała mieć . A z tą czapeczką- mój TŻ wymyślił, że bez czapeczki z gazety on nie maluje, i weź tu licz na chłopa ....
Ja nie dużo rzeczy wynosiłam, większość ustawiłam na biurku, a biurko i tak było przykryte folią
Mój tata myje wilgotną szmatą zawiniętą na miotłę Nie chodzi o brud, a o kurz Tam pod sufitem na pewno się znajdzie, chyba, że co tydzień ściany myjesz

Co do czapeczki - bez komentarza Pokaż mu to i niech sobie zrobi http://www. spryciarze .pl/zobacz/jak-wykonac-czapke-malarska
(spacja przed i po "spryciarze" bo wizaż link blokuje)
Stary 2013-07-21, 00:00   #2324
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie dużo rzeczy wynosiłam, większość ustawiłam na biurku, a biurko i tak było przykryte folią
Mój tata myje wilgotną szmatą zawiniętą na miotłę Nie chodzi o brud, a o kurz Tam pod sufitem na pewno się znajdzie, chyba, że co tydzień ściany myjesz

Co do czapeczki - bez komentarza Pokaż mu to i niech sobie zrobi http://www. spryciarze .pl/zobacz/jak-wykonac-czapke-malarska
(spacja przed i po "spryciarze" bo wizaż link blokuje)
Ja mam dużą część mebli na stałe przykręcone do ścian (nie pytajcie- meble robione na zamówienie i jak przyszli montować, to mi do ścian podokręcali, ale może to i bezpieczniej- raz już cały regał na mnie i koleżankę się wywalił, trochę strachu było :P )...ale w sumie pasowałoby to mi odkręcić, bo mam np. regał bez "pleców", więc tam widać ścianę ... A takie np. półki ścienne to lepiej zabezpieczyć folią czy ściągnąć? Hahah, ale to będzie dla nas przygoda ... A z tym myciem ścian- trolololo, jedyne co myłam, to sufit po zwłokach komarów ...

O, i idealnie- jak potrzebuje, żeby się "zabawić w malarza", to niech sobie sam zrobi - RACJA
Stary 2013-07-21, 00:09   #2325
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Ja mam dużą część mebli na stałe przykręcone do ścian (nie pytajcie- meble robione na zamówienie i jak przyszli montować, to mi do ścian podokręcali, ale może to i bezpieczniej- raz już cały regał na mnie i koleżankę się wywalił, trochę strachu było :P )...ale w sumie pasowałoby to mi odkręcić, bo mam np. regał bez "pleców", więc tam widać ścianę ... A takie np. półki ścienne to lepiej zabezpieczyć folią czy ściągnąć? Hahah, ale to będzie dla nas przygoda ... A z tym myciem ścian- trolololo, jedyne co myłam, to sufit po zwłokach komarów ...

O, i idealnie- jak potrzebuje, żeby się "zabawić w malarza", to niech sobie sam zrobi - RACJA
Też mam przykręcone meble - za nimi po prostu nie malowałam Z tym, że u mnie przemeblowanie nie wchodzi w grę bo mam pokój na poddaszu i skośny sufit, na żadnej innej ścianie meble się nie zmieszczą, więc zawsze będą stały tam gdzie stoją

Półki zdjąć, nie ma sensu się bawić w "omalowywanie" ich, zdjęcie półki zajęło mi mniej niż cokolwiek innego
Stary 2013-07-21, 00:24   #2326
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam przykręcone meble - za nimi po prostu nie malowałam Z tym, że u mnie przemeblowanie nie wchodzi w grę bo mam pokój na poddaszu i skośny sufit, na żadnej innej ścianie meble się nie zmieszczą, więc zawsze będą stały tam gdzie stoją

Półki zdjąć, nie ma sensu się bawić w "omalowywanie" ich, zdjęcie półki zajęło mi mniej niż cokolwiek innego
No właśnie... też mam pokój na "mieszkalnym poddaszu", na piętrze się znaczy i mam jedną skośną ścianę... i pod nią mam narożne, sporej wielkości biurko, które nigdzie indziej mi się nie zmieści raczej. Pokój mam bodajże 22-25m2, a i tak u mnie przemeblowanie większe też nie wchodzi w grę . Jedną ścianę mam skośną, na drugiej mam okno i podwójne drzwi balkonowe, na trzeciej mam drzwi do garderoby, a na czwartej mam drzwi do pokoju... no ogólnie szału z przemeblowaniem to nie ma ....

Ok, to półki do ściągnięcia, a rzeczy typu karnisze na firanki? Plus np. jakieś gwozdzie na obrazy, itd. wyciągać czy jedynie pomalować dookoła i starczy? Zastanawiam się w ogóle czy też będę chciała malować garderobę, bo tam to byłaby masakra z zabezpieczaniem wszystkiego, a najpewniej wyciąganiem :/....

W ogóle nie widziała któraś z Was może jakichś fajnych inspiracji ścian w kolorze soczystym zielonym/ względnie jasno szarym i białym? Szukam i szukam i za dużo znaleźć nie mogę , a takie kolory chcę. I nad łóżkiem obraz tulipanów (albo zielono biały, albo coś z większą ilością kolorów, ale do tego jeszcze sporo czasu ). W ogóle już względnie obmyśliłam, jak logicznie pomaluje niektóre ściany- ściana na przeciwko łóżka- soczysto zielona, będzie się miło rano wstawało , sufit- biały, bo będzie rozjaśniał pokój, a ściana przy drzwiach do pokoju- szara, bo.... nie będzie widać brudnych śladów z czasem od włączania światła No, a nad resztą wciąż myślę .
Stary 2013-07-21, 00:31   #2327
viva91
na przekór do celu

Karnisze ściągałam A te gwoździe wszystkie mi powylatywały, więc problemu nie miałam, ale jak mi któryś został to też go pomalowałam, a co
Stary 2013-07-21, 00:34   #2328
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Karnisze ściągałam A te gwoździe wszystkie mi powylatywały, więc problemu nie miałam, ale jak mi któryś został to też go pomalowałam, a co
Dobra, to już coś wiem plan działania jakiś jest . Ok, a jakąś znawczynię od tego szpachlowania mamy tutaj? czy tylko od malowania? Ewentualnie ma ktoś jeszcze jakieś cenne uwagi z malowaniem?

O oo, Viva a kontakty/ włączniki?? odkrecaliscie lekko, zeby sie pod dalo pomalowac, czy tylko zaklejaliscie?
Stary 2013-07-21, 00:35   #2329
viva91
na przekór do celu

Cytat:
O oo, Viva a kontakty/ włączniki?? odkrecaliscie lekko, zeby sie pod dalo pomalowac, czy tylko zaklejaliscie?
właśnie zastanawiałam się, czy o tym wspominać
odkręcałam, zawsze wygodniej się maluje
Stary 2013-07-21, 00:38   #2330
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie zastanawiałam się, czy o tym wspominać
odkręcałam, zawsze wygodniej się maluje
Wszystko co masz/ wiesz- wspominać . Przyjmę każdą poradę, bo ehm.... nigdy w życiu nic nie malowałam (no, oprócz farbkami plakatowymi czy akwarelkami ). A listwy przypodłogowe? tylko zaklejane, czy odkręcane?
Stary 2013-07-21, 02:49   #2331
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko co masz/ wiesz- wspominać . Przyjmę każdą poradę, bo ehm.... nigdy w życiu nic nie malowałam (no, oprócz farbkami plakatowymi czy akwarelkami ). A listwy przypodłogowe? tylko zaklejane, czy odkręcane?
YYYY pomijając mój stan coś mi się przypomina, że u nas jak z rodzicami malowałam to się zazwyczaj zaklejało ale jak raz tata odkręcił było o niebo lepiej o matko co to pomalować: idziesz do sklepu, kupujesz farbę. Następnie bierzesz folię malarską i przykrywasz wszystko co się da. jak się jednak nie da i jak Ci farbka spadnie to od razu szuru buru szmatką i ścierasz. a i oczywiście pędzel, musisz mieć pędzel lub wałek. bardzo przydatna rzecz, mi się wałkiem bardzo dobrze maluje. ;p i machasz pędzlem lub trzesz wałkiem po ścianie, patrzysz, czy nie ma przeswitów. jak są - poprawiasz. zawsze możesz spróbować różnie wariacje, np.: wzorki lub tynk ozdobny ;pp sama mam ten tynk na ścianie, pomalowany na różowo, ale tż mi zapowiedział, że jak po ślubie będziemy wracać do rodzinnych stron i jak mamy wtedy pomieszkiwać u mnie pomalujemy to na biało i przetrzemy do różu papierem ściernym tak, by były takie prześwity. myślę, że zrozumiecie, a jak nie, to ja Wam wytłumaczę na trzeźwo wszystko ;p branoc!
Stary 2013-07-21, 06:11   #2332
karolkao89
Zadomowienie

Cytat:
22-25m2,

.
Wow... ja dziele z bratem marne 3m x 3,5... ale jeszcze tylko 2 lata
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 06:41   #2333
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

O matko nie było mnie dwa tygodnie a tu i nowy wątek się zaczął i już tyle stron przecież pół roku musiałabym to nadrabiać

No a ja po urlopie i mam nowe wiadomości... Wychodzę za mąż w styczniu 2014, ale nie martwcie się zostaję z wami bo to będzie tylko cywilny na razie a kościelny w dalszym ciągu w 2015. No i podpisaliśmy umowę z orkiestrą na 2015 rok ale się cieszę, wszystko zaczyna się ruszać pomału.

No ale puki co lecę bo jedziemy na termy Miłej niedzieli życzę
Stary 2013-07-21, 07:29   #2334
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość

No a ja po urlopie i mam nowe wiadomości... Wychodzę za mąż w styczniu 2014, ale nie martwcie się zostaję z wami bo to będzie tylko cywilny na razie a kościelny w dalszym ciągu w 2015. No i podpisaliśmy umowę z orkiestrą na 2015 rok ale się cieszę, wszystko zaczyna się ruszać pomału.
no to gratulacje i za cywilny i za orkiestrę a czemu zdecydowaliście się na cywilny szybciej? ;>

my dzisiaj wracamy do siebie.. nie chce ;(

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 08:58   #2335
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
no to gratulacje i za cywilny i za orkiestrę a czemu zdecydowaliście się na cywilny szybciej? ;>

my dzisiaj wracamy do siebie.. nie chce ;(
ja sie w sumie ciesze na wyjazd do domu, kase zaoszczedze przynajmniej i spotkam sie z dziewczynami

anteria gratulacje
Stary 2013-07-21, 09:08   #2336
mariamarysienka
Zakorzenienie

Anteria super, gratuluję

Idę zaraz myć samochód A potem nagram jakąś fajną muzykę do samochodu, żebyśmy z Tżtem nie musieli przez 6 godzin słuchać radia zet albo innych głupot

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 09:13   #2337
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra, to już coś wiem plan działania jakiś jest . Ok, a jakąś znawczynię od tego szpachlowania mamy tutaj? czy tylko od malowania? Ewentualnie ma ktoś jeszcze jakieś cenne uwagi z malowaniem?

Jak zaszpachlujesz te pęknięcia takie powiedzmy mniejsze to robisz to masa szpachlową która będzie odpowiadała temu jaki był tynk(np. masa gipsowa, cementowo-gipsowa) nakładasz w miarę oszczędnie tak żeby przykryć pęknięcie jak wyschnie to szlifujesz drobnym papierem ściernym nadmiar aż będzie gładkie i malujesz
Stary 2013-07-21, 09:31   #2338
Vallotka
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Tyle napisałyście, że nie chce mi się nadrabiać
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 09:33   #2339
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
YYYY pomijając mój stan coś mi się przypomina, że u nas jak z rodzicami malowałam to się zazwyczaj zaklejało ale jak raz tata odkręcił było o niebo lepiej o matko co to pomalować: idziesz do sklepu, kupujesz farbę. Następnie bierzesz folię malarską i przykrywasz wszystko co się da. jak się jednak nie da i jak Ci farbka spadnie to od razu szuru buru szmatką i ścierasz. a i oczywiście pędzel, musisz mieć pędzel lub wałek. bardzo przydatna rzecz, mi się wałkiem bardzo dobrze maluje. ;p i machasz pędzlem lub trzesz wałkiem po ścianie, patrzysz, czy nie ma przeswitów. jak są - poprawiasz. zawsze możesz spróbować różnie wariacje, np.: wzorki lub tynk ozdobny ;pp sama mam ten tynk na ścianie, pomalowany na różowo, ale tż mi zapowiedział, że jak po ślubie będziemy wracać do rodzinnych stron i jak mamy wtedy pomieszkiwać u mnie pomalujemy to na biało i przetrzemy do różu papierem ściernym tak, by były takie prześwity. myślę, że zrozumiecie, a jak nie, to ja Wam wytłumaczę na trzeźwo wszystko ;p branoc!
No, ja miałam nadzieje, ze to tak łatwo, ale chyba nie aż tak :P. A z tymi farbami ktos cos moze polecić? Ja rozgladalam sie narazie tylko za dekoralem i duluxem, ale w sumie sie nie znam .

Karolka- dawniej, mieszkając w bloku, miałam pokój z Siostra, podejrzewam, ze tez jakies 9m2 maks :P... Miałysmy wtedy łóżko piętrowe i było całkiem wesoło . Teraz mam własny, a przy projekcie nieco Rodzice pozmieniali, tak ze bratu ucieli kawałek pokoju, żebym mogła miec garderobę . No i tez jest git .

No i pejlin- dziękuje, cenne informacje . Nie sa za duże te pęknięcia, ale sa, wiec trzeba cos z tym zrobic .

Jaki mi sie dzisiaj koszmar ślubny snil to ja Wam mowie! Slub miał byc juz tuż tuz (maks 2-3 dni), a my praktycznie nic nie mieliśmy.... Jeździliśmy po sklepach calodobowych, zeby kupic alkohol, jakies prezenty na podziękowania dla Rodziców, itd. Siostra sie mnie pyta w pt przed tym weselem czy mamy winietki, plan stolow- a my nic nie mieliśmy. Uh przerażający sen, byłam w nim klebkiem nerwów :/.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-21, 09:36   #2340
karolkao89
Zadomowienie

Anteria wow, to za mniej niż pół roku!!!

Ja wyjezdzam 9 sierpnia. jade w tereny zachodniopomorskie, planujemy pozwiedzac miasta nadbałtyckie i szwabow, bo tam nigdy nie byłam :-D. Mogę to uzac za podroz przedslubna haha

aha, w zwiazku z tym od piatku intensywnie cwiczę, musze przeciez jakos sie troche wyroznic na tle laseczek mieleńskich
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości