|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
ech, to byly czasy... tyyyle luzu czlowiek mial...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne jest, tez o nich myslalam. jeszcze musze poszperać, czy na pewno pearl nie można montować tylem...jeśli nie to jest ta nowsza wersja i może zaszalejemy. zobaczymy co z tego wyjdzie. daj znac za ile udało Wam się kupic mobi. w jakim sklepie? ![]() Cytat:
![]() no i chyba Ci trochę lzej, jeśli już wiesz, ze to nie wina słodyczy
|
||
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
no mam nadzieje, ze poczekaja z tym do 18tki!!!
a chyba Innocence sie pytala o branie pod pachy... ja juz dawno mlodego tak lapie a mial dwa razy rozpieprzona klate... ale rehabilitantki pokazywaly co i jak i tego sie trzymam.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
karolina ja kalafiora dam dopiero teraz w 6 m-cu życia, wydaje mi się że 5 m-c to za wcześnie. A szpinak to jeszcze później (chociaż on mnie kusi
).Teraz w 6m-cu życia czeka na nas: fasolka szparagowa, groszek, kalafior, brukselka, seler i coś tam jeszcze ![]() Co do słodyczy to my z TŻtem raczej nie jemy (gorzej z chipsami ). Ale też nie można przesadzać. Chłopiec którego bawiłam w ogóle nie jadł słodyczy (miał cukrzyce) i jak go kiedyś dziecko poczęstowało paluszkiem na placu zabaw to biedak nie wiedział co to jest.puchatkowa dla Lenki za 4 m-ceMoTyleKsw seler o 6 m-ca życia ![]() Mysia fajny pomysł ze smoczkiem w niekapku, ciekawe czy u nas się tak da |
|
|
|
#2316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
diabli dzięki
ale raczej zamówię na all, taniej a przesyłka do 30 kg tylko 4,5 zł
|
|
|
|
#2318 | |
|
siedzę i myślę
|
a jeszcze jedno pytanko... jak dzieciątko zje cały słoiczek (ten 125g) to nie dajecie mu potem mleka ? tylko woda i pa pa... i ile tak wytrzyma? bo ja mojemu zawsze po tym małym słoiczku daje mleka, bo mu mało ... po tym z babydream 180 g dalam tylko wody i wytrzymał ponad 2,5 h
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
czyli co podałaś Karolci w 5 miesiącu?
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie od dawna, nawet nie wiem czy nie od początku jak go kładłam na ramie, tyle, że na początku podtrzymywałam do tego ręką główkę, a teraz już nie
|
#2320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko czapka jest czasem bee chociaż też nie zawsze
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-18 o 21:38 |
|
|
|
|
#2321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj chyba wszystkie dzieci postanowily usiasc! Cytat:
Cytat:
skoro z body zniklo to z lyzki tez musi hehe
|
|||
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Magiusabędę trzymać
|
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() foootki hehe
|
|
|
|
|
#2325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak mi się przypomniało, że babcia TZ opowiadała mi że za jej czasów, dzieci kazano wiązać do desek, a potem nadeszła era sztywnych becików i tak się z dziećmi obchodzono jak najdłużej. Dla zdrowego kregosłupa. I gdyby ktoś powiedział im wtedy że 5 miesięczne niemowlę siada.. to byłby grzech niewyobrażalny
|
|
|
#2326 |
|
siedzę i myślę
|
aa i kupiłam dzisiaj przesłodki sweterek w lidlu biały z kolorowymi guzikami, z ocieplanym środkiem
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2328 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dzięki za hemoglobinę, bo juz zaczelam wierzyc, ze może faktycznie ona blada i anemiczna ZADNA NIC NIE SLYSZALA NA TEMAT DZIECIECEJ WATROBKI? od czego może być powiekszona itd.? w necie wyskakuje mi tylko jako objaw poznej zoltaczki... Neli zaczyna się katarek, wiec chyba skoczymy w tygodniu do przychodni i celowo pojde w dzień, gdy przyjmuje inny pediatra - niech on zerknie. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2331 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak tez uczynilam i.cyc wciaz w uzyciu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem czy to nie jest opcja tylko dla DG---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- polecam ten, bo został mi polecony ogolnie znajoma baaardzo chwali holle, nawet słoiczki, choć drogie. ale dla urozmaicenia smakowego można czasem zaszaleć.http://allegro.pl/holle-ekologiczny-...567750918.html |
|
|
|
|
#2333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do wątróbki nie mam pojęcia, na żadne toksyny mała nie jest narażona, leków nie bierze, może taka fizjologia. A dr to stwierdził na jakiej podstawie ? palpacyjnie czy usg ? Zawsze mozesz poprosić o usg jamy brzusznej, pooglądają czy jest ok. A aspad i alat mała miała robione, bo chyba te badania mogą wykazać że z wątrobą coś nie halo. Zresztą lekarzem nie jestem nie znam się ale tak mi się obiło.
|
|
|
#2334 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#2335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o słosycze to masz racje chęci są ale co wyjdzie w praniu to sie zobaczy ![]() musze spytać pediatry od kiedy ćwiczyć tego siusiaka tzn tą skórke ściągać czytałam że coś od roku. bo wtedy ta mastka co skleja zaczyna się rozpuszczać. |
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
ja na ciuchach wzielam 10 jednakowych z george'a bo były po 50groszy sztuka hehe. także jeden chciałam poswiecic na marchewke. a on skubany tak ladnie się obronil
|
|
|
|
#2337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eee ja tak podnoszę Przemka odkąd skończył jakieś 6 tyg ![]() Przemek tak ma odkąd skończył miesiąc nigdy nie uwierzę że noworodki dużo śpią, on może pierwszy tydzień spał po 3 h a potem 5 h na aktywności Cytat:
![]() Przemek niekapka nie toleruje ale mamy taki że woda sama z niego leci jak jest do góry nogami i zawsze jest cały mokry. znacie jakieś z których leci dopiero po zassaniu i są małe, do 200 ml ? ![]() w sumie misiek sobie pięknie radzi z własnymi butelkami, jak trzymam mu kolo buzi a się np. zagadam z mężem to sam łapie wkurzony i do dzioba sobie wsadza
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli ktoras lubi nowinki znajoma wlasnie poleca ciasto z cukinii http://www.mojewypieki.com/przepis/c...dowe-z-cukinia i recenzja ![]() "cukiniowe ciasto - bomba! własnie skończylam trzeć cukinie na 6 porcji podzieliłam (na 6 ciast hehe) i zamroziłam na następne. ciasto smakuje jakbyś jadła czekoladę mokrą, taką stopioną w słońcu.. o!" |
|
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
furosemid sie z tym szybko rozprawia. nie wiem skad u Nelci moglaby byc powiekszona... pewnie wcale nie jest pomysl z innym pediatra super Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a maz musi zadbac o swoje kubki smakowe, bo krem dyniowy jest pyyyyyszny |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
ech, to byly czasy... tyyyle luzu czlowiek mial...

zapisała mi jakie badania mam sobie zrobić, mąż stwierdził że KONIECZNIE trzeba zrobić, "bo kocha mnie taką jaką jestem ale jest mnie coraz więcej"
dla Lenki za 4 m-ce

i.cyc wciaz w uzyciu
kupiłam bio oliwę z jakichś ekologicznych upraw