|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Hej
Młodzież śpi Wczoraj byliśmy w poradni rehab. ze skierowanie z astymetrią ułożeniową i uwaga.....wszystko w porządku ![]() Sam, a jak wrócisz do pracy to kto będzie się małym opiekował? Domi ja Ci współczuję z tym spaniem na ręku, ja Karinę też tak muszę usypiać ale kiedyś w końcu jak ją odłożę to śpi sama. ev, mój też kupy nie przebiera, ale raz jak wyszłam to mu się trafiło i nie miał wyjścia ![]() a co do ubranek-piżamek to też jeśli nie przesikana itp. to nie zmieniam codziennie.
Edytowane przez yevele Czas edycji: 2013-11-16 o 09:03 |
|
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
Cytat:
|
|
#2313 | ||||
|
Konto usunięte
|
R.o.d.o.s
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz co... Ja tz OPR. co jakis czas... Dziala, ale na krotko... Jak napisala Samantha o swoim pamiec ma dobra ale krotka.. Teraz zrobil sniadanie i probuje byc mily, ale jak mi ktos rano na odcisk nacisnie to juz caly dzien ma prsechlapane Zreszta zaraz wychodzi na rajd w ktorym bierze udzial, a potem opijaja caly sezon, wiec wroci pewnie nad ranem... A ja nie mam kiedy chodzic na nauke szycia na maszynie... Wieczory w tygodniu odpadaja, bo za pozno chlopcy wracaja do domu, w weekendy tez nie moge j.w. ... Nosz szlag!!! Zreszta nie wazne... Odebralam przed chwila wyniki Leoska krwi i moczu i troche sie niepokoje... Ma liczne bakterie w moczu i leukocyty... Poza tym w krwi ma niskie neutrofile i wysokie limfocyty i niskie rdw-sd co moze swiadczyc o jakims stanie zapalnym... a oprocz wysypki organoleptycznie nic mu chyba nie dolega ... Musze isc to skonsultowac koniecznie !!! Kurde!! ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
teso a o co chodzi z tym zyrteciem? my bierzemy od srody, na noc mamy zalecenie i nie widze nic niepokojacego.
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny..
Zaczęliśmy dzień godzinę temu.. nocka standardowa.. za oknem niezachęcająco.. w mieszkaniu zimno.. jedyna pozytywna informacja dzisiaj, to że Oluś kończy 15 tygodni!
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dzis jedno karmienie, juz druga noc tak jest ![]() Jak sobie przypomne kolki, placze, wiercenie sie, problemy z jedzeniem i to, że wówczas jak mi ktos mówił, że to minie to ja nie wierzyłam w to, miałam tylko nadzieje ... to ąz ciężko uwierzyć, że ktoś mi dziecka nie zamienił, jest rewelacyjnie Na bank u dziewczyn, które mają problemy też przyjdzie taki czas, trzymam mocno za to ![]() Agrafka Wszytskiego co najlepsze kochana
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-11-16 o 10:04 |
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
CZeść dziewczyny na razie
Wstałam dzisiaj o 8 i od razu wzięłam się za sprzątanie łazienki, zajęło mi to 2 godziny , ale chciałam wykorzystać obecność tż i zrobić to dokłądnie, a nie jak co weekend po łebkach.Odniosę się póki co tylko do wypowiedzi dzoan, bo lecimy z Lilą na pierwsze zajęca rehabilitacyjne ![]() Cytat:
![]() A jeszcze dopiszę, że skoro tż uważa, że nie nauczyłaś Lola tej umiejętności, to zawsze tatuś może spróbować
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-11-16 o 10:51 |
|
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Zabierzcie mjie stąd bo zwariuje. Jeszcze w domu oprócz sprzątania bede musiała prace napisac na jutro, świnie mieli tematy a nikt nie udostępnił
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za grupa ... zero solidarnosci, wpolczuje...a na ile str ma byc ta praca i jaki temat? Moj synio zasnął właśnie |
|
|
|
|
#2320 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Czy mojego 3 miesięcznego Adasia mogą już swędzieć dziąsełka???? Jest marudny, z butelki nie chce jeść, z cycka poje chwile a potem je i wypuszcza, wkurza sie i marudzi.....za to notorycznie całe piąchy w buzi i rusza buźką jakby chciał je pogryżć i grymasie, no i oprócz rączek do buzki idzie wszystko - kocyki, tetra, co tylko w ręce . Teraz siedzi ze mną w pokoju i gada do tv staram się, żeby nie ogladał ale jak chce miec chwilę spokoju to z daleka go kładę a ten zainteresowany patrzy i gada![]() Cytat:
foch byłby jak nic przez dłuuuugi czas. A co do spania to dawniej Adaś spałby przy wiertarce, teraz jak ma lekki sen to wybudza go wszystko, jak zaśnie porządnie to może być głośno ale żeby zasnąć bez płaczu i marudzenia musi mieć w miarę cicho i raczej w takich warunkach jak opisujesz prędko by nie zasnął. Trzymaj się kochana i nie daj sobie wmówić, że źle wychowujesz Olka bo tak nie jest Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43740764] Zreszta nie wazne... Odebralam przed chwila wyniki Leoska krwi i moczu i troche sie niepokoje... Ma liczne bakterie w moczu i leukocyty... Poza tym w krwi ma niskie neutrofile i wysokie limfocyty i niskie rdw-sd co moze swiadczyc o jakims stanie zapalnym... a oprocz wysypki organoleptycznie nic mu chyba nie dolega ... Musze isc to skonsultowac koniecznie !!! [/QUOTE] Oby to nie było nic poważnego ![]() dla Olusia
|
|||||
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos o wypadkach przy pracy, jeszcze nie wiem ktory sa 3 do wyboru Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2322 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i tyle...Wiec odstAwilam Kurde ... To odpusc sprzatanie |
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan jakbym piep.rzła tą twoją teściową i męża to nie wiem gdzie by wylądowali. Moja Alicja potrafi spać i w ciszy i w hałasie! I w domu, i mojej ciotki (bez mojej obecności), i u babci mojej (czyli jej prababci). Jedyne miejsce gdzie nie śpi to dom mojej teściowej! I czy hałas czy spokój ona tam nie śpi. Ale awanturować się awanturuje! A za to wystawienie deski do prasowania to by deską dostał.Żelazkiem nie bo mogłabyś mu coś poważnego zrobić.
Idę powiesić pranie (wczoraj mi się nie chciało, mam nadzieję, ze nie zaśmierdło) i wstawić kolejne. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43741664]No nam jedna pediatra polecila i zaczelam dawkowac, a druga powiedziala ze ona by nie dawala bo jest to leka badany na dzieciach od 2 roku zycia, na mlodszych nie i nie wiadomo jaki maja na nie wplyw... i tyle...Wiec odstAwilam [/QUOTE] Od drugiego r.ż. czyli po skończonym pierwszym, ale nasze i tak są za małe. A Zyrtec ogólnie powoduje senność i u dzieci i u dorosłych.
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiałam przez ten fatalny dzień wczoraj, ale teraz przeczytałam wypowiedz dzoan cytowaną i powiem ci, że miałam podobną sytuację. Byli u nas teściowie, mały spał. Wszyscy dość głośno gadali, mój teść w szczególności. Poprosiłam kulturalnie o uciszenie tonu głosu, a on do mnie, jeszcze głośniej oczywiście, że dziecko MUSI spać w hałasie, musi tak umieć, więc ja do niego czy on również potrafi spać przy głośno grającym TV, odkurzaczu lub na przyjęciu w pokoju obok. Nie odpowiedział tylko ściszył głos i się skończyło!
Dziecko to też człowiek, ma swoje potrzeby, upodobania i jeśli lubi spać nieprzykryte, na boczku i w ciszy, to niech tak śpi. A takie teksty radzę zlewać. Szkoda tylko, że mąż nie stanął w obronie i nie wsparł cię w tej sytuacji. ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- magolina- mogą, mogą. |
|
|
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam elaborat i mi sie aktualizacje systemu włączyły
![]() Na początek HELOŁ bo wlazłam jak do obory ![]() Agrafko 100 lat kochana Dzoan- podziwiam Cie ze mialas cierpliwosc i pomimo tej calej sytuacji nie trzasnelas drzwiami i nie wyszłaś. Jakim trzeba być pustakiem żeby takie rzeczy publicznie mówić?! Możesz tej swojej teściówce wytłumaczyć że w takich warunkach to nawet dzieci nauczone do spania w hałasie nie usną. Mój od początku uczony że w dzień głośno w nocy cicho i może być młot pneumatyczny za oknem i wiertarka za ścianą on będzie spał. Ale gdy jest tłum ludzi nie ma bata. Nie chodzi tu o dzwiek a o "obraz". Moge zasnac przy glosnej muzyce ale przy tlumie ludzi nade mna raczej nie. Twojemu tz nalezy sie porzadny opierdziel ![]() Domcia za noc nie wiem czy mm cos da na noc, bo przyczyna wiercenia chyba nie lezy po stronie glodu. Zeby to sprawdzic to chyba bys musiala caly dzien MM podawac.U nas nocka dzisiaj spoko. Tylko raz mnie drań obudził o 2. Podałam smoka, otuliłam i spał do 6 a mnie kurde sikanie obudzilo po 5 Wydaje mi sie ze on ma o 2 i 4.30 plytszy sen i jesli wtedy mu cos nie pasi to sie wierci i steka. Obstawiam że mu za zimno. Rożek wczoraj rozkopał i mnie obudził. Dziś go wsadziłam do śpiworka, na to rożek i spał spokojnie. Tż wybył rano na inwentaryzacje i pewbie mu zejdzie do nocy. Musze jakies atrakcje sobie wymyslic, bo zeswiruje od tej rutyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
mela to ja juz sama nie wiem co myslec o tym zyrtecu
, moj juz 4 razy wzial i poki co ok.... no moze nie chce spac w dzien odkad jest chory, ale tak bylo tez przed zastosowaniem zyrtecu
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Oczywiscie do szkoły nie pojechałam. Za to sciągnełam juz 50 ml z myslą o jutrze i bd walczyc dalej.Herbatki laktacyjne pomagają i duzo wypijanej wody tez.Trzymam dzielnie diete chociaz brakuje mi niektorych rzeczy. Laura spała ładnie do 3.30 lecz zbudził ją klex. Rano przy smarowaniu maścią zasikała przewijak wiec musiałam ją kąpać jej to pasiło ![]() Tz mnie wkurza od samego rana......nawet nie chce mi sie z nim gadac.... Dałam jej o 10 Bebilon...,,zjadła" 20 ml w wielkim bólem-dojadła cyckiem.Nie moge jej najpierw cycka dac bo juz wtedy butli nie tknie. Ech ciezka sprawa,gubie sie juz z tym.....co do szkoły jakos tego mleka wykrzesam....ale martwie sie czy Laura nie jest głodna....cały czas mysle czy sie najadła....
|
#2328 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Maja wczoraj skończyła 12 tygodni i zauważyłam u niej mega postępy Siedzę i patrzę na ta moją córeńke i ryjek się cieszy jest totalnie mobilna, "przeszła" na plecach całą matę, chwyta zabawki, potrząsa nimi, potrafi nakierować rączkę na mały element zabawki i chwycić w paluszkiOd wczoraj cały czas śmieje się w głos i buzia jej sie nie zamyka W nocy spi od 19:30 do 6 bez karmienia, potem dosypiamy do 8 Wszystko byłoby cudownie gdyby nie to że wróciły problemy z bąkami. Niestety musiałam znowu podawać infacol. Dokuczły jej do tego stopnia że w trakcie zabawy i smiechów nagle zaczynała przeraźliwie płakać, prężyła się. Dosłownie krzyczała z bólu W dzień śpi po 5 minut bo wybudzają ją te cholerne bąkiNo i spacery u nas nadal kiepskie. Płacze mi w wózku. Ciagle jej tłumacze że wózek był drogi i musi sie zamortyzować dlatego czy chce czy nie chce 2 razy dziennie musi iść na spacer Ps. Z pozytywnych wieści, TZ dostał solidną podwyżke
|
|
#2329 |
|
Konto usunięte
|
dzien dobry
![]() samantha : ja nie zmieniam mojej codziennie, w tym co chodzi caly dzien i jest wygodne do spania to klade spac, zmieniam rano dopiero angelak : po dzisiejszej nocy tez juz mialam dosc, do 3 walka zeby zasnela i tylko krzyki magolina : he he moja tez upodobala sobie telewizor, jak jest bardzo niegrzeczna to sadzam z dala i spokoj ![]() musze wstac i chate posprzatac, nie chce mi sie, a juz syf, ze szok
|
|
|
|
#2330 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Twoja teściowa jest zdrowo rąbnięta-naprawde trzeba być ,,pogiętym" zeby takie teksty przy rodzinie rzucać.Nawet Jak Olej został nauczony spania w ciszy to jest Twoja sprawa i nic nikomu do tego.Po cholere takie kometarze? A tz to wogóle-bardzo źle zrobił komentując to.Mógł sie w język ugryźć.Wogóle to dla niego bo chłop przegina.Mam nadzieje ze sie w pore opamięta.A Ty sie trzymaj kochana Ściskam mocno.Jak tylko Ci smutno to klikaj tu do nas.Zawsze masz tu wsparcie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2331 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43740764] Super, dokladnie chociac cos jest ok [/QUOTE]![]() Cytat:
![]() współczuję tych tekstów i tego co musiałaś tam przejść, a to była jakaś impreza rodzinna? bo nie doczytałam chyba. Każde dziecko jest inne, nie wierzę że to jest tylko kwestia wychowania ale też się zderzałam z takimi tekstami od "mądrych" ludziuuuu współczuję, też doradzam odpuszczenie sprzątania
|
|
#2332 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla SarenkiCytat:
Ostatnio jak Tz był z małą to do 13 była w pidżamce bo nie widział potrzeby przebrania w cosik innego Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ukraina blisko i wogole tu jest zimniej niz jak mieszkałam na Śląsku.Cytat:
|
|
#2333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Uff moja maruda zasnęła.....
Nie chce mi się iść na spacer ale wczoraj nie byłam i wypadałoby iść. Ostatnio Adaś ma fazę na czapkę - no jak założę to jest masakra i ryk taki że szok. Cytat:
za 12 tygodni i postępy Mai oby szybko bączki się uspokoiły za podwyżkę TżCytat:
|
||
|
|
|
#2334 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43740764] Zreszta nie wazne... Odebralam przed chwila wyniki Leoska krwi i moczu i troche sie niepokoje... Ma liczne bakterie w moczu i leukocyty... Poza tym w krwi ma niskie neutrofile i wysokie limfocyty i niskie rdw-sd co moze swiadczyc o jakims stanie zapalnym... a oprocz wysypki organoleptycznie nic mu chyba nie dolega ... Musze isc to skonsultowac koniecznie !!! Kurde!! ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- )[/QUOTE] Bidulinek.Oby to nic poważnego;* Cytat:
![]() za Olka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzis z Tzem zwariuje.... jak co sobote jest mała nasiadówka domowa u sąsiadów dwa domy dalej ale dzis nie ide bo nie chce Laury ciągac a poza tym jutro szkoła,szkolenie i musze byc wyspana. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
dla Misiolinkiwspołczuje bączków-sie bidulka męczy i denerwuje gratuluje podwyżki ![]() Laura na kocyku obraca sie i węgorzy tak ze czasem na panelach ląduje ![]() łącze się w zmartwieniu ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Zaraz Lauritta wstanie. Ide prasować ,nakarmic Kaukazia itp. bo przeciez Tz remontuje i nie ma czasu ...
|
|
#2335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nic się nie przejmuj gadaniem teściowej! Rety jak mi tacy ludzie działają na nerwy! Najbardziej szkoda, że TŻ nie popiera Cię w takich momentach, bo razem bylibyście w stanie uciąć komentarze i zmniejszyć tym samym ich ilość w przyszłości ![]() Porozmawiaj z nim...może ![]() Tylko, że teraz u Was nie łatwo o szczerą rozmowę, ehh ![]() A co to za impreza była(sorry jeśli pisałaś) i w jakich godzinach na niej byliście? Szczerze mówiąc ja bym nie poszła na imprezę w godzinach snu nocnego dziecka. Wiem, że miałabym imprezę załatwioną dokładnie tak jak miałaś Ty ![]() A z tą deską do prasowania to TŻ przegiął! Zawsze jest taki "uczynny" i wyciąga Ci ją, czy to jakaś sugestia była? Jeszcze co do spania dziecka-mój Mały kiedyś spał gdziekolwiek i jakkolwiek, także w gościach, a teraz walczę o każdą minutę snu i chodzę na paluszkach, gdy ten się drzemnie w domu, a nie zmieniłam nic w odgłosach życia codziennego. Więc to raczej nie jest kwestia nauczenia/nienauczenia w niektórych przypadkach. PS. Dzień 4ty bez kupy
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-16 o 11:58 |
||
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Zwialam z zajec, nie mogłam wyrzymać
![]() Czeka mnie dziś ciężki dzień, więc raczej będzie mnie mało Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurde po Pepti młody mi bardziej ulewa Jak nie urok to sraczka ![]() Jakierka a skąd wiesz że Edzia swędzi ta wysypka? Drapie się? Ja nie zauważyłam żeby Ptyś odczuwał jakiś dyskomfort. Misiaczka ale Maja się szybko rozwija
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha do spania nie zmieniam codziennie jeśli nie zasika
I ciuszków nie prasuję, więc szacun. Domciątko ale ładnie Sara pospała ![]() Coś w tym jest, że jak TŻ są w domu to dzieci lepiej się zachowują-niestety! Powinno być na odwrót ![]() Agrafka 100 lat z okazji 27 urodzin |
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie moge odpuscic sprzatania bo w poniedzialek przchodza do mnie z pracy w odwiedki, sama sprzatac nie beede takze jakos sie zorganizuje i podolam wszystkiemu i czas na wizaz znajde
A i oklaski za wszystkie skończone tygodnie ![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2340 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakierko tak mi przykro że Edziu musi walczyć z tym dziadostwem. Oby szybciutko mu przeszło
jesteś bardzo troskliwą mamusiąDzoan pal sześć teściową, ale TZ nigdy przenigdy nie powinien podważać twojego autorytetu przy innych ![]() Fiazo ale świnie z tych ludzi że nie dali tych tematów
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

12.06.2010
dla Leoncia giganta 

za Olka