|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Hej
![]() Młodzież śpi ![]() Wczoraj byliśmy w poradni rehab. ze skierowanie z astymetrią ułożeniową i uwaga.....wszystko w porządku ![]() ![]() Sam, a jak wrócisz do pracy to kto będzie się małym opiekował? Domi ja Ci współczuję z tym spaniem na ręku, ja Karinę też tak muszę usypiać ale kiedyś w końcu jak ją odłożę to śpi sama. ev, mój też kupy nie przebiera, ale raz jak wyszłam to mu się trafiło i nie miał wyjścia ![]() a co do ubranek-piżamek to też jeśli nie przesikana itp. to nie zmieniam codziennie.
Edytowane przez yevele Czas edycji: 2013-11-16 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2313 | ||||
Konto usunięte
|
R.o.d.o.s
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz co... Ja tz OPR. co jakis czas... Dziala, ale na krotko... Jak napisala Samantha o swoim pamiec ma dobra ale krotka.. Teraz zrobil sniadanie i probuje byc mily, ale jak mi ktos rano na odcisk nacisnie to juz caly dzien ma prsechlapane ![]() Zreszta zaraz wychodzi na rajd w ktorym bierze udzial, a potem opijaja caly sezon, wiec wroci pewnie nad ranem... A ja nie mam kiedy chodzic na nauke szycia na maszynie... Wieczory w tygodniu odpadaja, bo za pozno chlopcy wracaja do domu, w weekendy tez nie moge j.w. ... Nosz szlag!!! Zreszta nie wazne... Odebralam przed chwila wyniki Leoska krwi i moczu i troche sie niepokoje... Ma liczne bakterie w moczu i leukocyty... Poza tym w krwi ma niskie neutrofile i wysokie limfocyty i niskie rdw-sd co moze swiadczyc o jakims stanie zapalnym... ![]() a oprocz wysypki organoleptycznie nic mu chyba nie dolega ... ![]() Musze isc to skonsultowac koniecznie !!! Kurde!! ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
teso a o co chodzi z tym zyrteciem? my bierzemy od srody, na noc mamy zalecenie i nie widze nic niepokojacego.
#2315 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny..
Zaczęliśmy dzień godzinę temu.. nocka standardowa.. za oknem niezachęcająco.. w mieszkaniu zimno.. jedyna pozytywna informacja dzisiaj, to że Oluś kończy 15 tygodni! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dzis jedno karmienie, juz druga noc tak jest ![]() ![]() ![]() ![]() Jak sobie przypomne kolki, placze, wiercenie sie, problemy z jedzeniem i to, że wówczas jak mi ktos mówił, że to minie to ja nie wierzyłam w to, miałam tylko nadzieje ... to ąz ciężko uwierzyć, że ktoś mi dziecka nie zamienił, jest rewelacyjnie Na bank u dziewczyn, które mają problemy też przyjdzie taki czas, trzymam mocno za to ![]() Agrafka Wszytskiego co najlepsze kochana ![]()
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-11-16 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
Zakorzenienie
|
CZeść dziewczyny na razie
![]() Wstałam dzisiaj o 8 i od razu wzięłam się za sprzątanie łazienki, zajęło mi to 2 godziny ![]() Odniosę się póki co tylko do wypowiedzi dzoan, bo lecimy z Lilą na pierwsze zajęca rehabilitacyjne ![]() Cytat:
![]() A jeszcze dopiszę, że skoro tż uważa, że nie nauczyłaś Lola tej umiejętności, to zawsze tatuś może spróbować ![]() Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-11-16 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
Zabierzcie mjie stąd bo zwariuje. Jeszcze w domu oprócz sprzątania bede musiała prace napisac na jutro, świnie mieli tematy a nikt nie udostępnił
![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na ile str ma byc ta praca i jaki temat? Moj synio zasnął właśnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Czy mojego 3 miesięcznego Adasia mogą już swędzieć dziąsełka???? Jest marudny, z butelki nie chce jeść, z cycka poje chwile a potem je i wypuszcza, wkurza sie i marudzi.....za to notorycznie całe piąchy w buzi i rusza buźką jakby chciał je pogryżć i grymasie, no i oprócz rączek do buzki idzie wszystko - kocyki, tetra, co tylko w ręce ![]() Teraz siedzi ze mną w pokoju i gada do tv ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do spania to dawniej Adaś spałby przy wiertarce, teraz jak ma lekki sen to wybudza go wszystko, jak zaśnie porządnie to może być głośno ale żeby zasnąć bez płaczu i marudzenia musi mieć w miarę cicho i raczej w takich warunkach jak opisujesz prędko by nie zasnął. Trzymaj się kochana i nie daj sobie wmówić, że źle wychowujesz Olka bo tak nie jest ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43740764] Zreszta nie wazne... Odebralam przed chwila wyniki Leoska krwi i moczu i troche sie niepokoje... Ma liczne bakterie w moczu i leukocyty... Poza tym w krwi ma niskie neutrofile i wysokie limfocyty i niskie rdw-sd co moze swiadczyc o jakims stanie zapalnym... ![]() a oprocz wysypki organoleptycznie nic mu chyba nie dolega ... ![]() Musze isc to skonsultowac koniecznie !!! [/QUOTE] Oby to nie było nic poważnego ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cos o wypadkach przy pracy, jeszcze nie wiem ktory sa 3 do wyboru Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiec odstAwilam Kurde ... To odpusc sprzatanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
Dzoan jakbym piep.rzła tą twoją teściową i męża to nie wiem gdzie by wylądowali. Moja Alicja potrafi spać i w ciszy i w hałasie! I w domu, i mojej ciotki (bez mojej obecności), i u babci mojej (czyli jej prababci). Jedyne miejsce gdzie nie śpi to dom mojej teściowej! I czy hałas czy spokój ona tam nie śpi. Ale awanturować się awanturuje! A za to wystawienie deski do prasowania to by deską dostał.Żelazkiem nie bo mogłabyś mu coś poważnego zrobić.
Idę powiesić pranie (wczoraj mi się nie chciało, mam nadzieję, ze nie zaśmierdło) i wstawić kolejne. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43741664]No nam jedna pediatra polecila i zaczelam dawkowac, a druga powiedziala ze ona by nie dawala bo jest to leka badany na dzieciach od 2 roku zycia, na mlodszych nie i nie wiadomo jaki maja na nie wplyw... ![]() Wiec odstAwilam [/QUOTE] Od drugiego r.ż. czyli po skończonym pierwszym, ale nasze i tak są za małe. A Zyrtec ogólnie powoduje senność i u dzieci i u dorosłych.
#2324 |
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiałam przez ten fatalny dzień wczoraj, ale teraz przeczytałam wypowiedz dzoan cytowaną i powiem ci, że miałam podobną sytuację. Byli u nas teściowie, mały spał. Wszyscy dość głośno gadali, mój teść w szczególności. Poprosiłam kulturalnie o uciszenie tonu głosu, a on do mnie, jeszcze głośniej oczywiście, że dziecko MUSI spać w hałasie, musi tak umieć, więc ja do niego czy on również potrafi spać przy głośno grającym TV, odkurzaczu lub na przyjęciu w pokoju obok. Nie odpowiedział tylko ściszył głos i się skończyło!
Dziecko to też człowiek, ma swoje potrzeby, upodobania i jeśli lubi spać nieprzykryte, na boczku i w ciszy, to niech tak śpi. A takie teksty radzę zlewać. Szkoda tylko, że mąż nie stanął w obronie i nie wsparł cię w tej sytuacji. ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- magolina- mogą, mogą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zadomowienie
|
Napisałam elaborat i mi sie aktualizacje systemu włączyły
![]() ![]() Na początek HELOŁ bo wlazłam jak do obory ![]() Agrafko 100 lat kochana ![]() Dzoan- podziwiam Cie ze mialas cierpliwosc i pomimo tej calej sytuacji nie trzasnelas drzwiami i nie wyszłaś. Jakim trzeba być pustakiem żeby takie rzeczy publicznie mówić?! Możesz tej swojej teściówce wytłumaczyć że w takich warunkach to nawet dzieci nauczone do spania w hałasie nie usną. Mój od początku uczony że w dzień głośno w nocy cicho i może być młot pneumatyczny za oknem i wiertarka za ścianą on będzie spał. Ale gdy jest tłum ludzi nie ma bata. Nie chodzi tu o dzwiek a o "obraz". Moge zasnac przy glosnej muzyce ale przy tlumie ludzi nade mna raczej nie. Twojemu tz nalezy sie porzadny opierdziel ![]() Domcia ![]() ![]() U nas nocka dzisiaj spoko. Tylko raz mnie drań obudził o 2. Podałam smoka, otuliłam i spał do 6 a mnie kurde sikanie obudzilo po 5 ![]() Wydaje mi sie ze on ma o 2 i 4.30 plytszy sen i jesli wtedy mu cos nie pasi to sie wierci i steka. Obstawiam że mu za zimno. Rożek wczoraj rozkopał i mnie obudził. Dziś go wsadziłam do śpiworka, na to rożek i spał spokojnie. Tż wybył rano na inwentaryzacje i pewbie mu zejdzie do nocy. Musze jakies atrakcje sobie wymyslic, bo zeswiruje od tej rutyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2326 |
Zakorzenienie
|
mela to ja juz sama nie wiem co myslec o tym zyrtecu
![]() ![]()
#2327 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Oczywiscie do szkoły nie pojechałam. Za to sciągnełam juz 50 ml z myslą o jutrze i bd walczyc dalej.Herbatki laktacyjne pomagają i duzo wypijanej wody tez.Trzymam dzielnie diete chociaz brakuje mi niektorych rzeczy. Laura spała ładnie do 3.30 lecz zbudził ją klex. Rano przy smarowaniu maścią zasikała przewijak wiec musiałam ją kąpać ![]() ![]() Tz mnie wkurza od samego rana......nawet nie chce mi sie z nim gadac.... Dałam jej o 10 Bebilon...,,zjadła" 20 ml w wielkim bólem-dojadła cyckiem.Nie moge jej najpierw cycka dac bo juz wtedy butli nie tknie. Ech ![]()
#2328 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Maja wczoraj skończyła 12 tygodni i zauważyłam u niej mega postępy ![]() Siedzę i patrzę na ta moją córeńke i ryjek się cieszy ![]() ![]() Od wczoraj cały czas śmieje się w głos i buzia jej sie nie zamyka ![]() W nocy spi od 19:30 do 6 bez karmienia, potem dosypiamy do 8 ![]() Wszystko byłoby cudownie gdyby nie to że wróciły problemy z bąkami. Niestety musiałam znowu podawać infacol. Dokuczły jej do tego stopnia że w trakcie zabawy i smiechów nagle zaczynała przeraźliwie płakać, prężyła się. Dosłownie krzyczała z bólu ![]() ![]() No i spacery u nas nadal kiepskie. Płacze mi w wózku. Ciagle jej tłumacze że wózek był drogi i musi sie zamortyzować dlatego czy chce czy nie chce 2 razy dziennie musi iść na spacer ![]() Ps. Z pozytywnych wieści, TZ dostał solidną podwyżke ![]()
![]() |
#2329 |
Konto usunięte
|
dzien dobry
![]() samantha : ja nie zmieniam mojej codziennie, w tym co chodzi caly dzien i jest wygodne do spania to klade spac, zmieniam rano dopiero angelak : po dzisiejszej nocy tez juz mialam dosc, do 3 walka zeby zasnela i tylko krzyki magolina : he he moja tez upodobala sobie telewizor, jak jest bardzo niegrzeczna to sadzam z dala i spokoj ![]() musze wstac i chate posprzatac, nie chce mi sie, a juz syf, ze szok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Twoja teściowa jest zdrowo rąbnięta-naprawde trzeba być ,,pogiętym" zeby takie teksty przy rodzinie rzucać.Nawet Jak Olej został nauczony spania w ciszy to jest Twoja sprawa i nic nikomu do tego.Po cholere takie kometarze? A tz to wogóle-bardzo źle zrobił komentując to.Mógł sie w język ugryźć.Wogóle to ![]() A Ty sie trzymaj kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2331 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43740764] Super, dokladnie chociac cos jest ok ![]() ![]() Cytat:
![]() współczuję tych tekstów i tego co musiałaś tam przejść, a to była jakaś impreza rodzinna? bo nie doczytałam chyba. Każde dziecko jest inne, nie wierzę że to jest tylko kwestia wychowania ![]() uuuu współczuję, też doradzam odpuszczenie sprzątania
![]() |
#2332 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio jak Tz był z małą to do 13 była w pidżamce bo nie widział potrzeby przebrania w cosik innego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2333 | ||
Wtajemniczenie
|
Uff moja maruda zasnęła.....
Nie chce mi się iść na spacer ![]() Ostatnio Adaś ma fazę na czapkę - no jak założę to jest masakra i ryk taki że szok. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43740764] Zreszta nie wazne... Odebralam przed chwila wyniki Leoska krwi i moczu i troche sie niepokoje... Ma liczne bakterie w moczu i leukocyty... Poza tym w krwi ma niskie neutrofile i wysokie limfocyty i niskie rdw-sd co moze swiadczyc o jakims stanie zapalnym... ![]() a oprocz wysypki organoleptycznie nic mu chyba nie dolega ... ![]() Musze isc to skonsultowac koniecznie !!! Kurde!! ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- )[/QUOTE] Bidulinek.Oby to nic poważnego;* Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dzis z Tzem zwariuje.... jak co sobote jest mała nasiadówka domowa u sąsiadów dwa domy dalej ale dzis nie ide bo nie chce Laury ciągac a poza tym jutro szkoła,szkolenie i musze byc wyspana. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() wspołczuje bączków-sie bidulka męczy i denerwuje gratuluje podwyżki ![]() Laura na kocyku obraca sie i węgorzy tak ze czasem na panelach ląduje ![]() łącze się w zmartwieniu ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Zaraz Lauritta wstanie. Ide prasować ![]() ![]()
![]() |
#2335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nic się nie przejmuj gadaniem teściowej! Rety jak mi tacy ludzie działają na nerwy! ![]() Najbardziej szkoda, że TŻ nie popiera Cię w takich momentach, bo razem bylibyście w stanie uciąć komentarze i zmniejszyć tym samym ich ilość w przyszłości ![]() Porozmawiaj z nim...może ![]() Tylko, że teraz u Was nie łatwo o szczerą rozmowę, ehh ![]() A co to za impreza była(sorry jeśli pisałaś) i w jakich godzinach na niej byliście? Szczerze mówiąc ja bym nie poszła na imprezę w godzinach snu nocnego dziecka. Wiem, że miałabym imprezę załatwioną dokładnie tak jak miałaś Ty ![]() A z tą deską do prasowania to TŻ przegiął! Zawsze jest taki "uczynny" i wyciąga Ci ją, czy to jakaś sugestia była? Jeszcze co do spania dziecka-mój Mały kiedyś spał gdziekolwiek i jakkolwiek, także w gościach, a teraz walczę o każdą minutę snu i chodzę na paluszkach, gdy ten się drzemnie w domu, a nie zmieniłam nic w odgłosach życia codziennego. Więc to raczej nie jest kwestia nauczenia/nienauczenia w niektórych przypadkach. PS. Dzień 4ty bez kupy ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-16 o 10:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Zwialam z zajec, nie mogłam wyrzymać
![]() Czeka mnie dziś ciężki dzień, więc raczej będzie mnie mało Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurde po Pepti młody mi bardziej ulewa ![]() ![]() ![]() Jakierka a skąd wiesz że Edzia swędzi ta wysypka? Drapie się? Ja nie zauważyłam żeby Ptyś odczuwał jakiś dyskomfort. Misiaczka ale Maja się szybko rozwija ![]()
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Samantha do spania nie zmieniam codziennie jeśli nie zasika
![]() I ciuszków nie prasuję, więc szacun. Domciątko ale ładnie Sara pospała ![]() Coś w tym jest, że jak TŻ są w domu to dzieci lepiej się zachowują-niestety! ![]() Powinno być na odwrót ![]() Agrafka 100 lat z okazji 27 urodzin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie moge odpuscic sprzatania bo w poniedzialek przchodza do mnie z pracy w odwiedki, sama sprzatac nie beede takze jakos sie zorganizuje i podolam wszystkiemu i czas na wizaz znajde
A i oklaski za wszystkie skończone tygodnie ![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Wtajemniczenie
|
Jakierko tak mi przykro że Edziu musi walczyć z tym dziadostwem. Oby szybciutko mu przeszło
![]() ![]() Dzoan pal sześć teściową, ale TZ nigdy przenigdy nie powinien podważać twojego autorytetu przy innych ![]() ![]() Fiazo ale świnie z tych ludzi że nie dali tych tematów ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.